Onko Äänekoskella mitään hyvää

Muutto edessä

Olemme harkinneet muuttoa Äänekoskelle.
Kun lukee näitä kirjoituksia tuntuu ettei kunnassa ole mitään hyvää. Itse olen pienen kaupungin kasvatti joka ahdisti kun kaikki tunsi toistensa asiat. Lähdinkin kotikonnuilta heti kun mahdollista. Nyt olen asunnot isommissa kaupungeissa vuosia, mutta töiden takia Äänekoski olisi nyt yksi vaihtoehto asuinpaikkakunnaksi.
Kysynpä siis, kuten jo otsikossa; onko Äänekoskella mitään hyvää ?

106

5262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äijälä

      Eipä taida paljon olla :( jos olet tulossa töiden vuoksi tälle alueelle, niin harkitsepa muuttoa esim. Konnevedelle, siellä asiat ovat aivan toisella mallilla kuin Äänekoskella!

    • Ja het velehoa

      Kyllä täällä hyvä varmaan on ns. asua, mutta paikalliset ei päästä inside-porukkaan ketään ulkopuolisia. Kavereita on siis liki mahdoton saada paljasjalkaisista, poliittinen kähmintä sekoittaa koko ajan kuvioita, mitään täältä ei käytännössä kaupoista saa tai sitten maksaa.

      Asuntojen hinnatkin on aika kohtuuttomia niiden kuntoon nähden. Perusäänekoskelainen ei asuntoaan remontoi ja pidä kunnossa, se kun näet maksaa. Peruskorjatuissa asuu onnellinen(?) perhe ja jos talo tulee myyntiin se maksaa maltaita. Aika usein talo jää aikamiespojalle kun äiti kuolee, on näet poika ikänsä siinä jo asunutkin ja käynyt tehtaalla töissä.

      Verotus on perseestä ja sitä tullaan nostamaan tätä menoa 0,5% joka vuosi. Lisäksi säästetään kaikesta mahdollisesta, jopa koulujen maitomäärää rajoitetaan. Lama on tullut jäädäkseen Äänekosken kuntatalouteen. Eikä se lama lopu, on sen verran lehmänkauppoja poliitikoilla että mitään ei voi asioiden eteen kunnolla tehdä ettei hypi toisen varpaille.

      No, joka tapauksessa kyllä tänne voi muuttaa ja täällä voi asua. Ensimmäinen ja tärkein kriteeri on kuitenkin se että ei halua tai jaksa olla paikallisten kanssa missään tekemisissä. Elämääsi kuuluu vain työnteko ja kotona nukkumassa käynti. Ostokset kannattaa tehdä pääsääntöisesti Jyväskylässä hintatasonkin vuoksi.

      Ai niin, ja vain Äkin keskustaan kannattaa muuttaa jos tarvitsee oikeasti peruspalveluita järjevän matkan päässä. Kaikki palvelut muualta tullaan satavarmasti lakkauttamaan säästöjen vuoksi.

      • Ja het velehoa

        Ja vielä kun oikeasti miettii niin ei tule mieleen mitään syytä miksi täältä ei voisi pois muuttaa. Ei tule siis mieleen yhtään syytä minkä vuoksi pitäisi jäädä tänne asumaan. Työpaikkakin on muualla. Ja on asuttu täällä het tosi kauuuuuuuuuan. Mutta ei ole pakko ollut poiskaan muuttaa.

        Mutta samanlaista se voi olla muuallakin.


    • Näin on

      Paljasjalkalaisena suolahtelaisena voin sanoa, että yhdistymisen jälkeen Suolahdesta, Sumiaisista sekä Konginkankaalta vietiin lähes kaikki valtion virastot ja siirrettiin Äänekoskelle. Terveyskeskuspalvelut ovat huonontuneet ainakin Suolahdessa. Poliisia ei enää saa kolaritapauksessa paikalle, jos ei ole henkilövahinkoa sattunut. Ei ollut puhalluttajaa känniselle kuskille. Puhun kokemuksesta, en ollut kuski vaan kärsivä osapuoli. Täällä kaikki verorahat menevät vanhan Äänekosken keskustan kehittämiseen, eikä niistä rahoista jää muille yhdistyneille kunnille mitään. Talvella lumityöt tehdään milloin ehditään. Asun rivitalossa ja meillä käy huoltoyhtiö tekemässä lumityöt talojen välissä traktorilla ennen kuin kaupungin miehet auraavat kadut. Onks hieman nurinkurista? Lisäksi täällä nämä demariporvarit ajavat vain omaa etuaan. Demari on pahin porvari. Sen mielestä kaikki mikä on sinun on myös minunkin, mutta se mikä on minun on minun eikä kenenkään muun. Ei tänne kannata muuttaa, Suomen lähes väkivaltaisimpaan kuntaan ei kannata muuttaa. Piste

    • sanastahemunen

      Ei,ei,ei ja vielä ei.Älä mene sinne ,muuta paremmille sijoilles,kun muutin pois sieltä alkoi elämäni rullata ja kaikki tuntua paljon helpommalta,nyt töissä,avovaimo,talo,auto ja ym.Hienot työkaverit ja ihmiset jotka eivät juoruile eikä kyräile täällä,siellä eivät ihmiset ole edes kohteliaita,erittäin tylyä ja sisäänpäin kääntynyttä rupusakkia,sisäsiittosia,vaimot,miehet,kiertäneet kaikilla ja komennusmiehet hoitaneet loput,siis älä missään tapauksessa sinne mene.

    • :)

      No jopas jopas.. Onpas typerää kirjoitella tuollalailla pelkkää pahaa vaan. Itse olen lähes koko ikäni Äänekoskella asunut (käynyt muualla opiskelemassa ja muuttanut takaisin) ja en varmasti olisi takaisin tullut jos en olisi viihtynyt. Kyllä se että ei ns. tule toimeen "alkuasukkien" kanssa on täysin itsestä kiinni! Asenne ratkaisee niin tässä kuin monessa muussakin asiassa. Hintataso Äänekoskella on melkolailla sama kuin Jyväskylässäkin, ja jos jokin asia jyväskylässä paljonkin enempi maksaa niin kipaisee sen sitten hakemassa, eihän tuo pitkä matka ole! Äänekoskella kuitenkin asunnot ovat huomattavasti edullisempia kuin jyväskylässä tai sen maakunnissa. Myöskin remontoituja ja muuten hyvässäkunnossa olevia asuntoja löytyy ja hinnatkin on kohillaan. Kyllä nyt ottaa päähän edellisten kirjooittajien asenne.. Miksi edes asutte Äänekoskella jos noin paljon ahistaa? Oletko ajatellut että oma asenteesi voisi vaikuttaa mielipiteisiisi Äänekoskesta? Jos olet jo muuttanut pois , niin miksi edes vaivaudut kirjoittamaan moista tänne, onko elämäsi tylsää siellä nykyisessä "paremmassa" paikassa? Toisin sanoen.. Jos mielesi halajaa muuttaa Äänekoskelle niin tervetuloa, mutta avoimin mielin! Jokainen kaupunki ja kylä on erilaisia ja vertailu on vaikeaa! Mielipide eroista on turha kiistellä! :)

      • asser9912

        Tyypillistä äänekoskelaista itsetunnon nostatusta,ei onnistu,ennemin pudotkoon taivas niskaani kuin tänne jään.


      • Äkeläinen-75

        Juurikin näin! Itse olen enemmänkin ihmetellyt sitä että täällä nimenomaa otetaan ulkopaikkakuntalaiset ja jopa ulkomaiset hyvin vastaan, vaikka on pieni kaupunki. Olen asunut muuallakin ja ei ole missään ollut näin hyvä vastaanotto. Ja olen sellaisessa työssä missä tämä tosiaankin näkyy. Mukava paikkakunta, tervetuloa! :)


    • harkitsisin

      Jos sinulla on kouluikäisiä lapsia harkitse tarkoin asuntoaluueesi. Viheraluuet upeita paikkoja asua. Lapsilla vain yläkouluun pitkä matka niin myös harrastuksiin. Varaudu myös aika pitkään sopeutumisaikaan, itsellä meni noin kymmenen vuotta. Olin takaisin muuttaja mutta kaikki vanhat tutut olivat vaihtaneet maisemaa ja uudet tuntuivat tietävän asiani paremmin kuin minä. Nyt sen verran karaistunut ettei enää haittaa puheet ja tosi ystävät seuloutuneet joukosta esiin.

    • ei kuunakullanvalkee

      Pois Äkeltä muuttanut ja en ikinä muuttaisi takaisin. Sisäsiittoinen, työttömiä ja työhaluttomia ...ja sitten näitä, jotka omasta mielestään ovat parempia ihmisiä.
      Äänekoskelta ei saa kaupoista sitä mitä haluaa vaan joutuu ostamaan sitä mitä sattuu olemaan tarjolla tai sitten ei sitäkään. Jyväskylässä hieman paremmin, mutta ei sieltäkään oikein valikoimia löydy ja kallista ja tylyä palvelua tai ei lainkaan palvelua keskisuomalaiseen tapaan.
      Asuntojen hinnat kohtuuttomia tuppukylään. Ja tosi on, että Äki rohmusi Suolahden paljaaksi. Molemmat punaisia eli tehottomia kyliä. Konnevesi eri maata, mutta keskellä ei yhtään mitään.

    • poismuttaja (91)

      Onhan meillä,tehtaan saastuttama luonto,koripallo,heh.Ihmiset ovat aivan totta, sisäsiittoista,nurkkakuntaista ja kyräilevää sakkia,eli paha löytää mitään oikein kunnon positiivista sanottavaa,kaikki pyörii tehtaan ympärillä ja kahden suuren kauppakeskuksen,koripallon ja tietty kilpailulla kenellä suurin ja kallein vene/auto ympärillä,naapurikateus kukoistaa sekä voi hyvin.

      • Ex-koskelainen2

        Koskella vallitsee sisäsiittoinen kyräilykulttuuri. Kaikki ovat tietävinään ne toisten asiat aina asianomaisia paremmin. Suoraan ei kehdata asioista puhua tai kysyä, mutta silti levitellään epävarmaa MuTu-tietoa kuin totuutta ja päivitellään pahansuopina toisten elämänvalintoja.

        Tehtaat ovat tuoneet asetelmaan oman värinsä. Työpaikat ovat tehtailla kulkeneet isiltä pojille & näiden ylipalkattujen suojatyöpaikkojen kouluttamattomat punaniskat ovat vääristyneesti kuvitelleet olevansa elämässään menestyneitä. Ehkä Äänekosken surkeassa mittakaavassa he ovat sitä minimaalisesti olleetkin: velattomat kesämökit ja tehtaalta varastetuilla välineillä rakennetut talot löytyvät kaikilta, pihassa on pakko olla jonkinlainen status-auto huonoa itsetuntoa pönkittämään.

        Kulttuurikaupungiksi Äänekoskea ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa. Ei juuri urheilukaupungiksikaan. Ainoa arvostettu laji on ollut koripallo, mutta sekin VAIN ja AINOASTAAN VAIN jos menestystä on tullut, eli voitettu arvometallia vähintään SM-tasolla. Muutoin omiakin puukotetaan koskelaoseen tyyliin ilman tunnontuskia selkään ja etupuolelle. Turha siis odottaa kannustusta ja tukea silloin kun sitä eniten tarvitsisi.


      • onnellinen mies
        Ex-koskelainen2 kirjoitti:

        Koskella vallitsee sisäsiittoinen kyräilykulttuuri. Kaikki ovat tietävinään ne toisten asiat aina asianomaisia paremmin. Suoraan ei kehdata asioista puhua tai kysyä, mutta silti levitellään epävarmaa MuTu-tietoa kuin totuutta ja päivitellään pahansuopina toisten elämänvalintoja.

        Tehtaat ovat tuoneet asetelmaan oman värinsä. Työpaikat ovat tehtailla kulkeneet isiltä pojille & näiden ylipalkattujen suojatyöpaikkojen kouluttamattomat punaniskat ovat vääristyneesti kuvitelleet olevansa elämässään menestyneitä. Ehkä Äänekosken surkeassa mittakaavassa he ovat sitä minimaalisesti olleetkin: velattomat kesämökit ja tehtaalta varastetuilla välineillä rakennetut talot löytyvät kaikilta, pihassa on pakko olla jonkinlainen status-auto huonoa itsetuntoa pönkittämään.

        Kulttuurikaupungiksi Äänekoskea ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa. Ei juuri urheilukaupungiksikaan. Ainoa arvostettu laji on ollut koripallo, mutta sekin VAIN ja AINOASTAAN VAIN jos menestystä on tullut, eli voitettu arvometallia vähintään SM-tasolla. Muutoin omiakin puukotetaan koskelaoseen tyyliin ilman tunnontuskia selkään ja etupuolelle. Turha siis odottaa kannustusta ja tukea silloin kun sitä eniten tarvitsisi.

        Hieno kaupunki ja mukavia ihmisiä! Entisenä suolahtelaisena voin sanoa että parempaan paikkaan muutin. Perusasiat äänekoskellä kunnossa! Kertokaapa arvosteliat missä paikassa asiat ovat paremmin??? Joka paikassa supistetaan koska on eletty yli varojen, näin on siis lähes jokaisessa suomen kunnassa. Suolahti on kuitenkin suomen paskin paikka, sieltä on kateellisuus maailmaan syntynyt!


      • onnellinen mies1
        Ex-koskelainen2 kirjoitti:

        Koskella vallitsee sisäsiittoinen kyräilykulttuuri. Kaikki ovat tietävinään ne toisten asiat aina asianomaisia paremmin. Suoraan ei kehdata asioista puhua tai kysyä, mutta silti levitellään epävarmaa MuTu-tietoa kuin totuutta ja päivitellään pahansuopina toisten elämänvalintoja.

        Tehtaat ovat tuoneet asetelmaan oman värinsä. Työpaikat ovat tehtailla kulkeneet isiltä pojille & näiden ylipalkattujen suojatyöpaikkojen kouluttamattomat punaniskat ovat vääristyneesti kuvitelleet olevansa elämässään menestyneitä. Ehkä Äänekosken surkeassa mittakaavassa he ovat sitä minimaalisesti olleetkin: velattomat kesämökit ja tehtaalta varastetuilla välineillä rakennetut talot löytyvät kaikilta, pihassa on pakko olla jonkinlainen status-auto huonoa itsetuntoa pönkittämään.

        Kulttuurikaupungiksi Äänekoskea ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa. Ei juuri urheilukaupungiksikaan. Ainoa arvostettu laji on ollut koripallo, mutta sekin VAIN ja AINOASTAAN VAIN jos menestystä on tullut, eli voitettu arvometallia vähintään SM-tasolla. Muutoin omiakin puukotetaan koskelaoseen tyyliin ilman tunnontuskia selkään ja etupuolelle. Turha siis odottaa kannustusta ja tukea silloin kun sitä eniten tarvitsisi.

        Hieno kaupunki ja mukavia ihmisiä! Entisenä suolahtelaisena voin sanoa että parempaan paikkaan muutin. Perusasiat äänekoskellä kunnossa! Kertokaapa arvosteliat missä paikassa asiat ovat paremmin??? Joka paikassa supistetaan koska on eletty yli varojen, näin on siis lähes jokaisessa suomen kunnassa. Suolahti on kuitenkin suomen paskin paikka, sieltä on kateellisuus maailmaan syntynyt!


      • poispois 60
        onnellinen mies kirjoitti:

        Hieno kaupunki ja mukavia ihmisiä! Entisenä suolahtelaisena voin sanoa että parempaan paikkaan muutin. Perusasiat äänekoskellä kunnossa! Kertokaapa arvosteliat missä paikassa asiat ovat paremmin??? Joka paikassa supistetaan koska on eletty yli varojen, näin on siis lähes jokaisessa suomen kunnassa. Suolahti on kuitenkin suomen paskin paikka, sieltä on kateellisuus maailmaan syntynyt!

        Kerronpa sinulle,missä vaan kunhan ei ole suolahti tai äänekoski.


      • onnellinen mies1
        poispois 60 kirjoitti:

        Kerronpa sinulle,missä vaan kunhan ei ole suolahti tai äänekoski.

        Eli et pysty nimeämään ja perustelemaan parempaa paikka. Tyypillinen tampion vastaus "missä vain".


    • Niskalaukaus

      Onnellinen mies ja onnellinen mies1 kirjoittaa samaa asiaa koko ajan. Etköhän nyt jo lopettaisi tuon saman toistamisen. Tämä koko seutukunta on niin sisäsiittoinen, ettei toista löydy suomenmaasta. Työpaikat periytyvät isältä pojalle noissa isoissa tehtaissa, ja vielä parempi jos sulla on punainen jäsenkirja taskussa niin sun ei tarvitse osata mitään , mutta kuitenkin työpaikan saanti on varmaa. Tää on niin punainen seutukunta kuin olla voi. Jäsenkirjalla pääset jopa kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi, vaikka et ymmärrä politiikasta mitään. Ajat vain oman puolueesi asiaa ja kaikki muut unohtuu. Olis kirveellä töitä!

      • onnellinen mies1

        Kuulostaa katkeran ihmisen tilitykseltä! Kehitä itseäsi niin voit päästä töihin, ei kannata luovuttaa!!!


      • T. Arkka

        Huom. Keskustan jäsenkirjalla pääsee Äänekosken kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi, ei punaisella jäsenkirjalla. Kantaa en ota siihen ymmärtääkö keskustalaiset valtuuston puheenjohtajat politiikasta mitään.


    • --------------------

      luonto on, ja jos harrastat liikuntaa on pari hyvää kuntosalia..että liikunnasta on täällä pidetty huolta..muuten sitten en tiedä onko täällä mitään hyvää tai ainakaan erikoisempaa kun normaalissa tuppukylässä.

    • haisee ja paljon

      Lapsien kannalta harkitse pari kertaa ja kolmannella ota nokka kohti Saarijärveä tai Laukaata. Uurainen ja Konnevesikin on parempi.

      • Äkeläinen-75

        Hahahahaha :D Noilla paikkakunnillahan onkin sitten asiat paljon paremmin ... Tuo oli jo kunnon aivopieru!


    • nipsu

      3 vuotta Suolahdessa asuneena voin kyllä löytää totuuden siemeniä noista muiden vastauksista. Kunnan talous on retuperällä,mutta milläpä kunnalla ei olisi. Ystäviä on "muukalaisena" lähes mahdoton täältä saada. Ainakaan itseltäni se ei ole tämän 3 vuoden aikana onnistunut,vaikka olen ihan perus sosiaalinen ihminen.Muutama hyvää päivää tuttu voi joskus kaupassa tulla vastaan ,nekin jotain lasten opettajia:)).Parempia kauppoja joskus on ikävä,mutta onneksi Jyväskylä on suht lähellä.Aikanaan ihan vapaaehtoisesti tänne muutin ,mutta jos nyt olisin samassa tilanteessa uudestaan ja tietäisin äänekoskesta sen mitä nyt tiedän,niin en tänne muuttaisi. Lapset ovat kuitenkin sen verran jo juurtuneet ja saaneet niitä kavereita että täällä jatketaan asumista,vaikka muuttoa pois tuossa keväällä vakavasti harkittiin.

    • Muutto edessä

      Kiitos kaikille kirjoittaneille.
      Helpotitte päätöstämme, vaikka talo onkin kiva, jätämme sen muiden
      ostettavaksi emmekä siis muuta Äänekoskelle !

      • Rehellinen kommentti

        Taas joku keskustelee tällä palstalla itsensä kanssa. IP-osoitteen perusteella lähes kaikki viestit on tulleet samasta osoitteesta. Eihän näitä häiriintyneiden ihmisten yksinpuheluita pysty kai täältä poistamaankaan.
        Omana kommenttina, Äänekoski/Suolahti on juuri nin hyvä paikka kuin siitä itse haluat tehdä. Täällä on kaikki palvelut mitä tarvitset, kuten muissakin kunnissa, ja ystävien saaminen on täysin itsestä kiinni.Asunnot on edullisia ja hienoja uusia alueita on tarjolla, kuten Mörtti ja Lehtorinne, tervetuloa!


      • jxjdiwows
        Rehellinen kommentti kirjoitti:

        Taas joku keskustelee tällä palstalla itsensä kanssa. IP-osoitteen perusteella lähes kaikki viestit on tulleet samasta osoitteesta. Eihän näitä häiriintyneiden ihmisten yksinpuheluita pysty kai täältä poistamaankaan.
        Omana kommenttina, Äänekoski/Suolahti on juuri nin hyvä paikka kuin siitä itse haluat tehdä. Täällä on kaikki palvelut mitä tarvitset, kuten muissakin kunnissa, ja ystävien saaminen on täysin itsestä kiinni.Asunnot on edullisia ja hienoja uusia alueita on tarjolla, kuten Mörtti ja Lehtorinne, tervetuloa!

        Et saa tällä palstalla kirjoitettujen viestien IP osoitetta varmasti selville, jos et ole sivuston ylläpitäjä!


      • jxjdiwows
        Rehellinen kommentti kirjoitti:

        Taas joku keskustelee tällä palstalla itsensä kanssa. IP-osoitteen perusteella lähes kaikki viestit on tulleet samasta osoitteesta. Eihän näitä häiriintyneiden ihmisten yksinpuheluita pysty kai täältä poistamaankaan.
        Omana kommenttina, Äänekoski/Suolahti on juuri nin hyvä paikka kuin siitä itse haluat tehdä. Täällä on kaikki palvelut mitä tarvitset, kuten muissakin kunnissa, ja ystävien saaminen on täysin itsestä kiinni.Asunnot on edullisia ja hienoja uusia alueita on tarjolla, kuten Mörtti ja Lehtorinne, tervetuloa!

        Et saa tällä palstalla kirjoitettujen viestien IP osoitetta varmasti selville, jos et ole sivuston ylläpitäjä!


      • Äkeläinen-75

        Voi ollakin! Tiedän yhden ylläpitäjän äänekoskelta.


    • Ettäsellasta

      Nyt justiinsahan kannattaisi muuttaa äänekoskelle. Kunnan talous on retuperällä joten uusia asukkaita tarvittaisiin. Kunnan kannattaisi nyt alkaa panostaa siihen joten tarjotkaa vaikka ilmaista tonttia. Kun Äänekoski saa uusia asukkaita niin sitä kautta syntyy varmasti myös uusia yrityksiä.

      Sinnehän kannattaa laittaa pystyyn joku lomakylä mikä tuo turisteja kesäisin. Huonekalutehdas joka tekee suomalaisia käsityöhuonekaluja ja jne...

      Äänekoskihan on hemmetin kaunis paikka vaikka te paikalliset nuoret ette sitä arvostakkaan. Itse vietin siellä kaikki kesät ja kävin mä siellä tänäkin kesänä. Ikää on nyt 31 vuotta. Mielessä on muutto sinne päin.

      Ei se asuminen täällä pääkaupunkiseudulla kuulkaas herkkua ole.
      Asunnot on kalliita.
      Kaikilla jatkuva kiire.
      Muissakin hinnoissa pk-lisä.
      Somaleita pirusti.
      Hirveen monet ihmiset todella töykeitä.
      Bussikuskit eivät osaa suomea.
      Kerjäläisiä joka nurkassa.
      Välimatkat on todella pitkiä.
      Palkat silti samalla tasolla kun muualla suomessa.
      Ei luontoa, eikä järviä. Lähin uimaranta on 35 km päässä. Kyseessä paskanen itämeri.

      Koko ajan saat olla tarkkana että kuka kulkee sun perässä. Onko se narkkari, vai taskuvaras.

      Somalijengit leikkii kuningasta rautatientorilla. Raiskaavat tyttöjä ja ryöstävät poikia.

      Ei todellakaan mikään lapsiystävällinen paikka. Täällä ei lasta kannata kasvattaa. sitten kun tulee siihen ikään että lapsi alkaa liikkumaan ulkona niin vaikka asut vantaalla niin voit löytää lapsen ihan hyvin vaikka vuosaaresta helsingistä. Koskaan et tiedä missä se oikeesti menee.

      Nykyään täällä jo alle 10 vuotiaat vetää känniä keskustassa. Huumeet tottakai mukana kuvioissa.

      lähijunissa varsinkin perjantai-iltaisin on jatkuvasti jotain rähinää. useimmiten somalin toimesta.

      Tervetuloa Helsinkiin :)

      • balsternakkan

        Ettäsellasta: olen asunut pk-seudulla noin 16 vuotta enkä ole joutunut raiskatuksi,ryöstetyksi,pahoinpidellyksi.Ihmiset ovat erittäin kohteliaita ,palvelu pelaa,kiireen tekee jokainen itse ja ystäviä on tullut täältä sekä muualta maailmasta paljon lisää,valitsemalla ystävät sekä kaverit on todellakin viihtyisää asua helsingissä,välimatkat ei ole ongelma,bussit kulkee,metro ja juna kulkee,en kuule täällä juoruttavan ,saan olla rauhassa tai seurassa,nuuksion kansallispuisto sijaitsee lähellä,järviä löytyy sekä luontoa.Kännääjiä löytyy sekä täältä,että kittilästä,ihmiset ovat suvaitsevaisia,että se siitä ja ns. parempi pyy pivossa kuin .....?


    • ei mitään hyvää

      haisee paska ja homoja ja lesboja täynnä

    • STN-LCFR

      Varmaan ystävämme "LOL-saurus" on kirjoittanut ainakin puolet näistä kommenteistä. Hah! Ps. luuletteko ettei missään muualla päin maailmaa ihmiset juoruile toisensa asioista? Ja toinen seikka, miksi edes välitätte? Voi kristus.

    • Pikku tiedustelu

      Jos sinne nyt muuttaisi, niin minne kannattaisi muuttaa ja mitä aluetta välttää joshaluu rauhalliseen paikkaan? Jos siis menisi vuokralle kerrostaloon?

      • Pieniä vastauksia

        Karhunlähdettä välttäisin ja kierälahtea


    • kluksi

      On yksi asia ,4 tie joka vie pois sieltä,sekä etelään ,että pohjoiseen.

    • fhuweigkoeorp

      juoruilua ja kyräilyä vaikkei edes tiedetä asioiden oikeaa laatua, sitä täällä riittää. ei saa edes seurustelua aloittaa rauhassa, kun kytätään ja puhutaan pahaa, vaikkei mitään aihetta. onneksi emme välitä tietämättömien ihmisten jonninjoutavista juoruista. hah hah, ei annettukaan sitä mielihyvää...........

    • tööt098

      Äänekoskella valtaa pitää kepuileva linja joka kehittää vain reuna-alueita. Teitä on rakennettu miljoonilla johonkin Hirvaskankaan korpiin, mutta nyt on rahat loppu. Kaupunki kriisissä eli lypsykone rikki ja nyt on isäntien utareet täynnä. Kivut ovat ainakin kovat.

      Parjatut teollisuustyöpaikat katoavat ja viherkivetyt ovat kuin voiton saaneita. Pärevalon alla tehdään puhdetöitä. Se on kepulais-virhreä unelma, jossa vain maata omistava luokka nauttii elämästään maattomien korjatessa perunoita roudasta.

      Paikkakunta on hukkaamassa perinteensä ja saamassa tilalle iltalypsyteorioita ihmisiltä, jotka ovat virran mukana tulleet jostain maakunnan korpipaikkakunnilta. Menisivät takaisin sinne synnyintilojensa metsiin kävelemään pitkospuita ja naimaan sukulaisiaan Kinnulaan ja muualle.

      Äänekoski ei ole enää eteenpäin menevät paikkakunta. Sitä johtaa juoppo, valta on eu-tukiloisilla ja tulevaisuuden tekijät muuttavat heti pois, kun opiskelemaan lähtevät.

      Tosin eläkeläistehtaalaiset ovat jääneet näkemään kurjistumisen, mutta moni duunari on tyytyväinen, kun on sentään saanut jälkikasvunsa opinteiden kautta maailmalle.

      Duunarin poika J Wacklin palasi johtajaksi kotikonnuilleen, mutta hänkään ei ole niin tyhmä, että muuttaisi perheineen.

      Älä muuta Äänekoskelle, jos Sinulla ei ole maata ja mantua sekä kepulais-viher-kristillistä puoluekirjaa. Demareiden ja kokoomuslaisten ei yksinkertaisesti kannata tänne tulla. Vasurilla voi olla myös sopeutusmisvaikeuksia.

      • Paula1990

        Muuta ihmeessä äänekoskelle. Itse olen asunut täällä pari vuotta ja olen tykännyt olla. Ja joka paikassa on noita sisä siittosia ihmisia. Menkääpä käymään tikkakoskel se vasta sellainen kylä on kaikki on sukua jotenki toisilleen. Ja ei täällä tarvi kenenkään tutustua itse en ole kertaakaan joutunut juoru yms muun kohteeksi.


    • Jotakin positiivista

      Yksi postiivinen asia tulee Äänekoskella asumisesta mieleen: kauppaan tai kaupungille kehtaa (ja voi) mennä peiliin katsomatta.

      Kun jossakin isommassa kaupungissa tai vaikkapa pk-seudulla on tapana ehostautua ennen kauppareissua ja edes vähän katsoa minkälaista perusehjää röijyä sitä päällensä kulloinkin vetää, Äänekoskella voi asioilleen lampsia siinä reikäisimmässä pierupaidassa tukka pystyssä kuin tarhapöllöllä ja silti saattaa olla edustavimman näköinen koko porukasta. Itsetunto kasvaa auttamatta kun seurailee perus-koskelaisia puuhissaan, elintarvikekauppojen parkkipaikat ovat oiva tarkkailumaasto näiden natiivien seuraamiseen. Parhaimmat bongauspaikat ovat empiirisesti todettuina Ale-Makasiini ja Alkon imussa sinnittelevä S-market.

    • exÄki

      15 vuotta sitten pois muuttaneena voin sanoa, että mukava kaupunki tulla kesälomanviettoon kotiseudulle, kun vanhoja tuttuja. Mutta en voisi kuvitella enää asumaan, ehkäpä eläkepäiviä joskus viettämään.. Jotenkin kaupunki tuntuu niin kuolleelta. Mitä siellä on tapahtunut, mihin on nuoriso hävinnyt "kyliltä"? Miksi entinen Mosquiton rakennus rapistuu tyhjänä kaupungin keskustassa? Ainoa elämä tuntuu olevan Makessa ja tietty nuoremmat siellä Kalliossa. Itse nuoruuteni -80 ja -90 luvun taitteessa siellä eläneenä, muistan, että elämää oli paljon enemmän. Tori oli v-loppu iltaisin täynnä nuoria ja porttikongit ja viikollakin notkuttiin kaikki illat siellä ja ajettiin p-rallia ja kiusattiin polliisia. Nythän siellä ei näy enää ketään missään.

      • dorane

        Aivan totta. Ihan kuollut kylä. Esim. kesäiltoina luulis porukan lähtevän liikkeelle, mutta ei, kylä on kuin mikäkin aavekaupunki. No toisaalta, eihän täällä ole paikkoja, minne esim. kesäiltana menisi, jos ei maken räkäterassi kiinnosta...


    • Koti Kontunen

      Onko tämä Suoli24 oikea paikka kyselllä tällaista?

    • N0mnom

      Pizzeriat

    • 45 vuotta koskella

      on äänekoski hyvä paikka itse olen asunut äänekoskella 45 vuotta nähnyt hyvät ja huonot asiat en muttaisi pois riippuu itsestään miten menee ja missä pyörii toki kaupungin osan voi valita missä asuu et saa olla rauhassa

      • ex-koskelainen

        45 vuodessa sinusta todennäköisesti on itsestäsi tullut natiivi, ihan käytöstapojesikin puolesta. Siksi siis elämä maistuu Äänekoskella, kaltaisiesi parissa, tutun turvallisessa tunnelmassa.
        Toivottavasti olen väärässä ja et kyttää ja puhu pahaa, et arvostele toisten ihmisten elämänvalintoja, et levittele valheita ja oletuksiin perustuvia huhuja, kyräile kateellisena ja katkerana jos jollakin meneekin hyvin jnejne.


    • eänekoskelainen

      Natiiviäänekoskelaisena en ainakaan löydä mitään muuta huonoa Äänekoskesta kuin suomi24-palstan keskustelijat. Hyvä kaupunki, kaunis luonto, palvelut pelaa ja omalta kohdaltani olen ainakin ihan tyytyväinen paikkakuntaan.

      • Älämenesinneikinä

        Äänekoskelle pitäisi pudottaa atomipommi :D


    • rippiPena

      Äänekoskella mitään hyvää? No nelostie kulkee onneksi tarpeeksi lähellä, jotta paikasta pääsee mahd. nopsaan pois kun alkaa oikein ahdistaa. Joskus lomasesonkina tulee paikkakunnalla piipahdettua sukuloimassa ja muutamassa päivässä on jo aivan tarpeeksi.

      Onneksi itse aikoinani pääsin Äänekoskelta pois tietoisten elämänvalintojenikin ansiosta. Helppohan sitä olisi ollut jäädä sisäsiittoiseen v*ttuilukulttuuriin lukion jälkeen ja tunkea suhteilla tehtaalle johonkin hyväpalkkaiseen liukuhihnaduuniin, jota apinakin osaa tehdä. Onneksi en niin tehnyt vaan tahdoin elämältäni jotakin muuta ja ennen kaikkea tahdoin elämältäni jotakin enemmän.

      Hieman käy sääliksi ne jotkut onnettomat, jotka jäivät aikoinaan isiensä valmiiksi tallottuja polkuja kulkemaan, sieltähän niitä Makesta voi ilta-aikaan bongata. Nyt keski-ikäisinä monet varmasti katuvat valintojaan, miettivät että olisi sitä varmaan ollut kiva joskus nähdä ja kokea jotakin muutakin... Mutta myöhäistähän se tahtoo monelle jo olla. Onneksi nyt tehtaiden alasajossa on aikaa pysähtyä miettimään ja katsella omaa elämän kaartaan, parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan?

      • EX--koski

        Olet niin oikeassa,kirjoitat täyttä asiaa!


    • ÄmReel

      Äänekoski on nykyisin täynnä näitä elämäänsä kyllästyneitä "miehiä", jotka avautuvat kännipäissään kuinka he vihaavat elämäänsä, työtään ja perhettään. Ikähaarukassa 35-45-v. (jotkut myös 50).

      Haaveillaan avioerosta, talon myymisestä, työpaikan vaihtamisesta ja järisyttävästä elämänmuutoksesta. Oma elämä on tylsää, ankeaa ja ihan jotakin muuta, mitä ollaan joskus hamassa menneisyydessä kuviteltu. Vaimoksi on valittu se, kenet nyt on kosken tunnetusti ankeasta valikoimasta satuttu saamaan ja lapsia on toki äänekoskelaiseen tyyliin alettu pykäämään viimeistään heti kun anturat on saatu torppaan valettua.

      Henk.kohtaisesti en ymmärrä miksi nämä miehet sitten ovat tehneet näitä huonoja päätöksiä?! Esim. lapsia on tehty vaikka niitä ei haluta ja vaimoksi on valittu se, joka ei oikeasti edes kiinnosta. Oma vikahan se on, ei siitä onnettomasta elämästä voi syyttää kuin itseään! Tuskin kukaan siihen lapsentekoonkaan on pakottanut. Tai pysymään ankeassa avioliitossa ja vielä ankeammassa työpaikassa.
      Onko se sitten pelkuruuutta ja pakonomaista tarvetta mukautua johonkin ikivanhaan muottiin? Asioita tehdään tietyllä tavalla, koska "ne pitää niin tehdä". Ei ole osattu ajatella omilla aivoilla ollenkaan? Nyt sitten itketään ja valitetaan kun oma elämä on mitä on...

    • pinj2

      Tuo on kyllä niiiin totta, että koskella aletaan niitä mukuloita vääntää heti kun ollaan kimpassa. Näitä kotiäitejä onkin sitten pilvin pimein valittamassa kurjuuttaan mm. tälläkin palstalla.

      Olen asunut täällä muutaman vuoden ja alkaa tosiaan olla mitta melkoisen täynnä tätä meininkiä...

    • ex-äkiläinen

      Äänekoskessa ei ole mitään hyvää. Muutaman kerran kävin siellä kesälomalla kavereita tapaamassa ja taas huomasi, kuinka masentava paikka kyseinen ''kaupunki'' on. Ihmiset ovat kaikki masentuneen näköisiä ja vähänkin erilaisia ja ei niin tuttuja ihmisiä tuijotetaan kuin ei olisi aiemmin ihmistä nähty. Kaupunkimaisema on myös ruma, vanhoja rapistuneita rakennuksia siellä täällä jne. En kyllä enää muuttaisi takaisin vaikka miljoona euroa saisin.

    • Onnellinen mies

      Taas peruspessimistit haukkuu meidän UPEAA kaupunkia! LUULETTE muualla olevan paremmin...Kun kattoo aamulla peiliin, siellä voi näkyä SYY, miks Äänekoskella on asiat päin P-tä!! Vilkaskaa, valittajat!

    • sammal4

      Onneliset asuivat ennenmuinoin suojarinteellä,nyt -koskella.Onneksi kaikki tiet vievät pois täältä.

    • huispaus2

      Äänekoski on ihan semi-ok paikka asua jos on lapsiperhe tai seniori-ikäinen. Asunnot ovat suht'edullisia ja JKL on tarpeeksi lähellä, jonne voi tarvittaessa lähteä shoppaamaan/syömään/tuulettumaan.
      Mutta jos on yhtään elämännälkäinen ja vaihtelunhaluinen, elämäänsä sisältöä odottava aktiivinen ihminen, kannattaa Äkea välttää viimeiseen asti. Jos haluat elämältäsi jotakin muuta kuin sisäänpäinkääntynyttä kyräilyä ja kyttäystä ja haluat ympäröidä itsesi vapautuneella ilmapiirillä, hakeudu asumaan aivan jonnekin muualle. Mikäs siinä jos tyytyy Äänekoskeen, itse en siihen tyytyisi.

    • Velipeku

      Hyvästä asiasta keskustelua tällä palstalla, mutta ei asiallista kuin osittain.
      Pienyrittäjänä vaimoni kanssa olen hyvinkin tyytyväinen paikkakuntaan, vaikka kaikenlaista kielteistäkin on ilmassa.
      Yx kielteinen asiahan on tuo tehdas ja tehtaan vaikutus. Ja se vaikutus on punainen. Tänä päivänä vain demariporvareilla menee hyvin. Heillä on hyvät liksat ja Paperiliitto takana. Heillä on vapaa-aika vapaa-aikaa, toisin kuin pienyrittäjillä, jolilla useimmilla on vaatimattomat ansiot ja työpäivät pitkiä.
      Demariporvareilla on myös komeimmat autot, komeimmat talot ja päälle kesämökit. Ja se asenne, että yhteiskunta huolehtii, yksilön vastuuta ei demariporvari tai vasurit yleensäkään tunne. Yhteiskuntaa he huutelevat kaikessa apuun. Ja kun kuitenkin tosiasia on, että on kovin moraalitonta, että tehdään jälkipolville iso velkataakka meidän sukupolven yli varojen elämisestä.

    • Kansalainen2

      Äänekoski on iso ja laaja pinta-alaltaan. Maalaiskunta liitettiin jo 60-luvulla, Konginkangas 80-luvulla ja Suolahti & Sumiainen vajaa 10 vuotta sitten.
      Jos haluaa palvelujen äärelle, kannattaa muuttaa Äänekosken, Suolahden, Sumiaisten tai Konginkankaan keskustan tuntumaan. Ainakin koulut ovat lähellä, samoin peruspalvelut.
      Jos haluaa maaseudun rauhaan asettua, paikkakunnalta löytyy rauhallisia asuinpaikkoja hiukan syrjemmästä ja asunnotkin ovat edullisia.
      Eikä Äänekosken keskustan asuntojen hinnatkaan ole kalliita, kun niitä vertaa Jyväskylän ja muiden suurien kaupunkien asuntojen hintoihin.
      Vuokrat voivat joskus olla kalliita, jos etsii hyvältä paikalta hyvää asuntoa.

    • KultainenKorvarengas

      Turha tästä keskustelusta on yrittää vääntää jotakin poliittista manifestia demariporhoineen ja punalippuineen. Eiköhän nuo tulisimmat työväen aatteet ole kuihtuneet edellisten sukupolvien painuessa unholaan. Hyvä vaan että tulot ovat jakaantuneet muillekin kuin kepulaisille isoine perintötiloineen.

      Mitä taas Äänekoskeen sisäsiittoisena asuinpaikkana tulee... Kokemuksesta sanon, ettei kenenkään naispuolisen kannata edes kauppareissullaan jutella kenellekään miespuoliselle eikä kenenkään miespuolisen kannata puhua naispuoliselle. Katsekontaktinkin luominen on hieman kyseenalaista... Miksikö? Joku entisen naapurin serkun kummin kaima laittaa parin sekunnin moikkaussession nähtyään juorun liikkeelle ja kohta saat jo kuulla miten olet ottamassa av(i)oeroa nykyisestä kumppanistasi ja miten sinulla on ollut sikamainen salasuhde sen juttelukaverisi kanssa vuosikausia.
      Äänekoskelaisilla ei ole riittävästi tapahtumia omissa suppeissa elämissään, siksi he ovat niin kovin kiinnostuneita muiden asioista ja haluavat nähdä haluamiaan asoita.

      • Kansalainen2

        Nimim. KultainenKorvarengas
        Hiukan tuo säväytti, kun kommentoit jotain kepulaisista isoine perintötiloineen.
        En pitkään ikään ehtineenä muista koskaan äänestäneeni kepulaisia, mutta että kepulaisilla isot perintötilat hallussaan. Ja ne tuhannet perintötilatko sitten vaan tuottaisivat ilman työtäkö? Oletan, että paikkakunnalla ei ole nää sataakaan elinkelpoista tilaa ja jokaisen eteen tulee tehdä työtä paljon, pitkiäkin päiviä. Sen sijaan kepulaisten pientilallisten ja muutaman isompitilallisen perilliset äänestävät kepua, niin arvelisin. Perillisillä voi olla pieniä tai vähän isompia metsäpalstoja hallussaan tai sitten nekin voivat olla perikuntien hallussa. Ei ne tuota kuin murusia, jos noita tuottoja vertaa vaikka paperiliittolaisten ansioihin. Jotta pientä tarkkuutta KultainenKorvarengas!


    • Rahat Jyväskylään

      Äänekoskella valtaa pitävät kepulaiset maanviljelijät, jotka elävät mennyttä aikaa. Tukiaisia vinkuvat ja maksatuttavat reuna-alueittensa ylläpidon niillä, jotka vielä veroja maksavat. Pahimpia ovat maattomat maanvilljelijät, jotka luulevat vielä olevansa viljelijöitä, vaikkei heidän sukunsa pahainen pikkutila ole oikeasti kannattanut sitten 50-luvun.

      Jokaisen äänekoskelaisen yrittäjän kannattaisi ilmoittaa ihan julkisesti, jos punikkien raha ei kelpaa..

      Itse tein Velipekun kommentista päätelmän, että tästä lähtien käyn kuuden päivän vapailla ostoksilla JKL:ssä. Siellä vielä arvostetaan ihmisiä, jotka työllään ansaitsevat toimeentulonsa, laittavat kodit ja mökit niin kuin ihmisen kuuluu. Eikä ole huolia ennakonpidätysten ja eläkemaksujen kanssa.

      Suosittelen muuten Jyväskylän palveluja muillekin.

    • Velipeku

      Itse tein henkilön nimim. "Rahat Jyväskylään" kommenteista sen päätelmän, että jos on paha olla täytyy jollain pönkittää itsetuntoaan. On eräs ilmaisumuoto, että auto se on sen ja sen jatko miehillä. Raha voi olla toinen.
      On tosiasia, että iso osa äänekoskelaisista koettaa ylläpitää paikallista kulutusta yllä, että paikkakunnalla menisi paremmin. Sitten on noita rahassa rypeviä tehtaan porukoita, joilla raha polttaa eikä ekologisuudestakaan ole väliä. Ajellaan vain kauppareisuja Jyväskylään. Joku tarvike voipi olla muutaman prosentin edullisempi siellä vaan onko siinä tullut mietittyä tuota hiilijalanjälkeä lainkaan. Isommalla autolla 45 centtiä kilometri ei riitä eli se on luokkaa 30-50 euroa, kun ajelee omalla autolla Jyväskylässä kauppareisulla.
      Vielä henkilölle Rahat Jyväskylään totean, että valta ei suinkaan ole kepullakaan, eikä varsinkaan maanviljelijöillä, koska heitähän on enää pieni joukko. Äänekoskella vallitsee tuollainen kauhun tasapaino. Suolahdessa oli kommunisti-valta, pienessä Sumiaisissa oli kepun valta, samoin Konginkankaalla. Äänekoskella on ollut demarivalta vaan nyt on vallassa kauhun tasapaino. Kokoomus ei ole saanut Äänekoskelta valtakunnallisia kannatuslukuja, persut ovat nyppineet kannatusta demarileiristä ja kepunkin. Valtaa ei mielestäni pidä täällä yksikään ryhmä vaan yhteistyön varassa on kaikki poliittinen päätöksenteko.
      Onnittelen vielä nimimerkkiä ammattiylpeydestäsi. Sitä enää harvassa ammatissa saa tunteakaan. Ehkä ammattiylpeyttä nostaa hyvät liksat.

    • Tro Kari

      Kohta on äänekoskella viinaturisteja. Valtava viinaralli kulkeutuu laukaaseen tai tänne kun suolahden alko suljetaan. Tämä viinaralli tuo meille valtavan asiakasvirran. Ostavat kuulema muutakin kuin viina ja sitten kaikki loput rahat menee viinaan. Kaupunki voisi alkaa tukemaan viinarallia paikallisliikenteen bussilla niin saataisiin samalla vuoroja palautettua venäjän puolelta tähän käpykylään.

    • PaljasJalkainenKissa

      Itse olen asnunut Suolahdessa koko ikäni ja olen tyytyväinen. Nuorena toki hinguttiin ja vinguttiin, miten tämä on tuppukylä ja täältä pitää päästä pois, mutta aikuistumisen myötä arvot ovat muuttuneet. Täällä on koulut lähellä, on hoitopaikat lapsille- ja vanhuksille lähellä, peruskaupatkin ovat kävelymatkan päässä. Äänekoskelle on lyhyt matka ja sieltä löytyy jo enemmän erikoiskauppoja, kuin Suolahdesta ja Jyväskylään myös sopiva matka, jos on vailla jotain muuta. Lapsilla on monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja matkat ovat lyhyitä ja sen vuoksi myös turvallisempia liikkua.

      Itse en muuttaisi täältä mistään hinnasta pois. Ihana paikka.

    • Äänekoskelainen

      Olen asunut Äänekoskella kohtuullisen pitkään ja oppinut näkemään paikkakunnan monet hyvät puolet. Historian havinaa silloin tällöin vielä kuulee. Se särähtää aina pahasti korvassa.
      Milloin kepulaisilla kaikilla onkaan isot perintötilansa. Milloin demariporvareilla tai paperiliittolaisilla ylipäätään menee liian hyvin. Milloin kokomuslaiset ovat kaiken pahan alku ja juuri. Milloin kommunistit vielä nostavat uhoaan. Etupäässä kuitenkin paikkakunta ja sen asukkaatkin ovat kehittyneet pikku hiljaa siihen suuntaan, että pienyrittäjyyttäkin jo suvaitaan ja jopa arvostetaan.
      Noille historian havinaan jämähtäneille suosittelen lukemaan Täällä Pohjan Tähden Alla-romaanin. Sen luettuaan saattaapi oivaltaa, miten on maailma muuttunut, kun olemme saaneet nauttia jo pitkään itsenäisyyden ajasta kuten demokratiasta.

    • george9

      Nimimerkin "PaljasJalkainenKissa" on lähes ainoa asiallinen kannanotto aiheeseen. Kiitos siitä. Äänekosken talous on kuralla, mutta niinhän on lähes kaikilla Suomen kaupungeilla. Ikävä kyllä poliitikot eivät ymmärrä talouspolitiikasta paljonkaan - lähinnä oman puolueen etujen ajaminen on heidän aivoituksissaan päällimmäisenä. Kyllä täällä asua voi, etäisyydet ovat pieniä, suhteellisen monipuolisia palveluja täältä saa, ihmiset ovat ihan mukavia, jos itse et ole yrmy. Jyväskylä on ihan ihan vieressä, jos kaipaa minipuolisempia palveluja. Asunnot ovat halpoja ja niitä on tarjolla kohtuullisen hyvin. Eli ihan hyvä paikkakunta puutteistaan huolimatta.

    • mdn1

      Täytyy kertoa, että männä viikolla tuli käytyä Äänekoskella koska olis isnne asiaa. Siellä ollessa tuli sellainen tunne, että ihmiset tuijottavat että kuka hemmetti tuo oikein on. No, kenties ihan omaa kuvitelmaani; tuskin ÄÄnekoskellakaan ihmiset kaikki toisiansa tuntevat muta sellainen tunne tuli.

      Kuitenkin, se mikä pätee Äänekoskeen pätee kaikkiin tuon kokoisiin paikkakuntiin joten yhden paikkakunnan mollaaminen ei ole ihan reilua. Ääneksokella asuu ihmisiä, jotka lähes kaikki ovat siellä aina asuneet joten tuntevat olevansa kotonansa. Ainoat jotka siellä ovat muualta muuttaneita lienee Konnevedeltä ja Laukaalta eli ei kauhean kaukaa.

      Mutta siinä harvinaisessa tapauksessa, että ÄÄnekoskelle muuttaisi jostain muualta Suomesta niin uskoisin, että jos muuttaa jostain Valkeakoskelta tai Pietarsaaresta, joissa myös suuret tehtaat hallitsevat kaupunkeja niin muuttamisen aiheuttama kulttuurishokki on lievempi kuin että jos muuttaisi vaikkapa jostain Keuruulta.

      • Äänekoskelainen

        Varmaan onkin niin, että pienemmillä paikkakunnilla ihmiset hiukan tarkemmin tarkkailevat vastaan tulevia, koska yleensä tulee tuttuja tai tutumman näköisiä vastaan. Muutin Jyväskylästä, mutta olen pienemmältä, Äänekosken tasoiselta paikkakunnalta kotoisin. Jyväskylästä muutto oli minulle helpotus. Äänekoskella saan aina autolle paikan ja vielä ilmaisen. Jyväskylässä pitää saada palkkaa monta sataa enemmän, että se korvaisi parkkimaksut ym. esim. kalliimmat asuntokustannukset. Äänekoskella asuu enimmäkseen ystävällisiä kansalaisia, jotka välittävät lähimmäisistään. Jyväskylässä kävellään tuijottamatta, koska kasvot ovat yleensä outoja.


    • 3+17=19 ja puoli

      Itse muutin Hangosta eikä tullut kulttuuri-shokkia, Äänekoski rauhallinen ja uinuva pikkukaupunki, luonto lähellä mutta yllättävän pusikkoinen, rannat hyödyntämättä. Satama surkea vaikka ollaan järvisuomessa, naapurissa, Suolahdessa ja Konnevedelläkin parempi satama, Viitasaaren ABC yliveto veneilijöille.

      Ihmiset tosin Äänekoskella sulkeutuneita kuten koko Keskisuomessa sekä huumoritaju on kateissa.

    • ei ikinä sinne enää

      itse asuin lähes 20 vuotta suolahdessa suurin osa ajasta pakkotilanteessa ollessani alaikäinen, näin paljon pahaa siellä ja hyvää sanaa ei tule yhtään vieläkään mieleen siitä paikkakunnasta.
      kadun sitä että aikanaan vanhempani päättivät erota ja toinen vanhemmistani halusi meidän muuttavan sinne. suolahti on yksi suomen juorukelloisin kylä.. en tahdo palata sinne enää, lapsena jo hoin aina että tuun muuttamaan pois vielä jonain päivänä pois sieltä ja nyt oon jo lähes kuusi vuotta asunut muualla ja olen ikionnellinen että helvetti jäi sinne suolahteen ja sain rauhan sielulleni. mutta te jotka kehutte suolahtea ja ylistätte miettikää ja menkää oikeesti vähän itseenne. te ette näe todellisuutta, teistä on tullut juoppoja runkkareita, peräreijän nuoleskelijoita ja puhutte vain paskaa itsestänne ja toisista niin että teidän kielet on jo ihan ruskeita. hyi hel.....ti.

      • harmaa-varis

        Jassoo, missäs ympyröissä tälllaista näkee suolahdessa..tai äänekoskella, äänekoskeahan se nykyään koko ääneseutu.

        En itse siellä aikanaan kovinkaan paljon nähnyt juoppoja enkä muitakaan joita viestissä mainitsit, asuin äänekoskella ja suolahdessa 3-4 vuotta, tosin en pyöriskellytkään ja viettänyt aikaa missään sellaisessa paikassa jossa olisi ollut juoppoja tai runkkareita yms...päivät meni töissä ja toisinaan illat ja silloin päivät nukuin, vapaat vietin järvellä tai muualla luonnossa, kaupassa ja muilla asioilla kaupungilla kävin yleensä päiväs-aikaan tai kuitenkin ennen ilta kuutta.

        Juorukelloja en koskaan huomannut olevan sillä en antanut itsestäni mitään juoruamisen aihetta sillä elin aika paljon yksikseni enkä tehnyt itsestäni suurta numeroa.

        Ylistää voi ääneseutua ja sen luontoa, ihmisistä en juurikaan tiedä mitään, en luonut kaverisuhteita eikä minullamkukaan käynyt koskaan kylässä vierailulla joten minulla oli vallan hyvä asua ja olla.

        Ymmärrän kyllä edellisen kirjoituksen, kirjoittaja todennäköisesti tällä hetkellä reilu parikymppinen ja itse jo liki 50 joten ympyrät joissa molemmat olemme olleet ovat varmaan hyvin erilaiset ja edellisen kirjoittaja on todennäköisesti joutunut olemaan olosuhteiden pakosta "esillä" ja monien "silmien alla"..itse olin päinvastoin,"harmaa" ja huomaamaton kulkija joka eli ääneseudun aika kuitenkin mukavaa ja värikästä aikaa, varsinkin ruska-aikaan :)


    • heissulive

      Äänekoski (ja Ääneseutu) on ihan kiva mökkipaikkakunnaksi mutta että asumaan sinne ympärivuotisesti...? Ei kiitos. Hulluksihan sitä varmaan tulisi.

    • hecjnk1

      Ihminen kuule tottuu ja mukautuu ihan mihin vaan, aivan samanlainen pikku paikkakunta äänekoski on kuin moni muukin, olen muuttanut noin 30 kertaa, suurimman osan eri paikkakunnille, olen asunut länsirannikolla, pohjoisavossa, länsiuudellamaalla, itäuudellamaalla ja kaikkien näiden välissä ja kaikki on aika tavalla yhtä ja samaa. Täytyy olla luonteessa vikaa jos ei voisi asua esimerkiksi äänekoskella.

    • konkelo 1

      TITANIC

      Ääneseudulta väki vähenee ja pidot sen kun paranee.

      Työttömyys, varsinkin nuorten osalta on maamme suurin, samoin kuin

      väkivaltarikollisuuden.

      Kuntaliitosten myötä valtuustossa istuu monen kunnan päättäjää, jot-

      ka tappelevat oman tai kuntansa etuja.

      Olemme valtion holhoksen alla ja anelemme apua kuin Kreikka.

      Hyvääkin löytyy. Ihmiset. Ja kohta avautuva uusi terkkari. Toivottavasti

      sinne löytyy pätevää hoitohenkilökuntaa, ettei sekin talo pyöri tyhjän

      panttina.

    • kansalainen

      Itse täällä asuneena 40v sanoisin tämän olevan keskivertoa korkeampi kateelisten ja kyräilevien juoruajien paikkakunta ,"kyläpahanen" joka koostuu enimmäkseen pahaa toisistaan puhuvien ihmisten sukulaisista ja selkäänpuukottajien kaltaisista olioista joita kutsutaan myös ihmisiksi.

    • Sari Kasmi

      Suolahden alkon pelastamalla olisimme saaneet taajaman pysymään virkeänä. Nyt on vaara että tämä virkeys leviää laitapuolen kulkijoiden mukana Äänekoskelle, muutavatkin kohta sinne että Alko on lähempänä. Suolahti vajoaa takaisin suohon.

      • fabio

        PYSYMÄÄN virkeänä? Koska sinä olet virkeyttä Suolahdessa nähnyt??


    • äänekoskella!

      Yksi sana riittää hyvästä: Luonto

      • Tellus

        Satelliittikuvista päätellen yhtä puupeltojen ja hakkuuaukkojen tilkkutäkkiä se "luonto" siellä, mutta samahan se on melkein joka paikassa. Kehitystä ja hyvinvointia kaikille vai miten se oli...


    • maksetaan pois

      Kolmen torven Äänekoski oli hyvä paikka asua. Kaupungin talous on tasapainossa ja kehitys vireää.
      Meillä on nykyisin sellainen junttimainen meno päällä.
      Suolahtelaiset vetävät aina omiinsa ja sumiaislaiset yrittävät perässä. Konginkankaalla ollaan tyytyväisiä jos edes jotain tippuu sinnekin ja vanhan maalaiskunnan hietamalaiset ja muut ovat oppineet iltalypsyn.
      Vanhan keskustan asukkaat saavat vain lehdestä lukea, kun kehittämisrahaa on lanattu taas jonnekin reunakylien teihin.

    • usko

      LUONTO=HAISEVA KUHNAMO,HAISEVA ILMA JA SELLUTEHTAAN RAISKAAMAT METSÄT.

    • koiran omistama

      Äänekoskella on kutta ikojen haissut PASKA ja se tosiasia ei muuksi muutu

    • Hyvää seutua

      Täällä moittivat kilpaa kotiseutuaan lähinnä ne, jotka eivät ole muualla koskaan asuneet. Useammassa Suomen kaupungissa asuneena paluumuuttajana voin vilpittömästi suositella tänne muuttoa. Liikuntaharrastuksiin on erittäin hyvät mahdollisuudet jopa pienituloisella, paljon jopa ilmaisia vaihtoehtoja löytyy. On liikuntatalo kuntosaleineen, urheilukenttä, hiihtoladut, puru- ja luisteluradat ja uimahalli. Terveyskeskus ja hammaslääkäripalvelujen saatavuus on parempi kuin muissa kaupungeissa, joissa olen asunut. Puhdasta luontoa marja- ja sienimetsineen on joka puolella, vaikka täällä palstalla moni muuta väittää. Ei siinä tehtaan nurkalla ole pakko sienestää. Porukka on tietysti juroa, mutta niin on kaikkialla Suomessa, se on tämän kansan erityispiirre. Mutta kun itsellä on terve asenne muita kohtaan, niin paikallisten kanssa juttuun tulee. Itsestä se on kiinni.

      • 9493

        No ei tuo nyt ihan noinkaan mene. Minä olen muuttanut tänne muualta, asunut useammalla paikkakunnalla eri puolilla Suomea ja kyllä tämä Äänekoski on todellinen pohjanoteeraus.

        Ei tämän porukan kanssa juttuun pääse, vaikka miten yrittäisi asennoitua ja ymmärtää, ihme sisäänpäinlämmennyttä sukusiitosväkeä koko sakki!

        Terveyskeskus.. hohoo, kerran kävin ja toiste en mene! Maksan vaikka tonnin yksityiselle mielummin. Hammashoitoonkaan ei pääse kuin vuoden jonotusajalla.

        Joo, luonto täällä on kaunista, mutta siihen se kauneus ja hyvyys sitten jääkin.
        En todellakaan suosittele muuttamista tänne, meillä on myös jo suunnitelmissa poismuutto, ei tällaiselle kunnalle viitsisi edes veroja maksella.


    • Rasmus Koistinen

      Edellisen kanssa samoilla linjoilla. Itsekin olen konginkankaalle muuttanut ja nyt olen muuttamassa takaisin pk-seudulle.

      Syy: epäsosiaalinen ympäristö.

      Kyllä se vain niin on että metsässä on kiva retkeillä,mutta muuttaa sinne ei kannata.

    • PALJASJALKAKOSKELAIN

      Aivan loistava kaupunki asua! Tänne vain tuo myös sukulaiset, tyttäret ja puolisosi. Kyllä me teidät otetaan kiertoon!

    • KaLListo

      Nyt ollessani pois Äänekoskelta n20 vuotta,olen tullut siihen tulokseen etten takaisin muuta,syy on hyvin selvä,sisäänpäin lämpeävä paikkakunta,jossa kaikki sukua tai kaukaista keskenään,jos ei suoraan niin vaimon tai tämän sukulaisten kautta.Ei ulkopuolisella mitään jalansijaa,kauheeta kyräilyä ja selkäänpuukottamista.Ei voisi huonompaa vaihtoehtoa olla,olen sentään asunut monia vuosia maailmallakin,nyt asetun Suomeen ja kauas Äänekoskesta.

    • Koskelainen

      Enpä ole itse ainakaan huomannut, etteikö täällä ihmisiä otettaisi porukkaan mukaan ja aika monenlaisessa porukassa on tullut/tulee edelleenki pyörittyä harrastusten ja työn puolesta. Taitaa näillä sisäsiittoiseksi haukkujilta löytyä omasta käytöksestä syy huonoon vastaanottoon.

      Tässä nyt JOITAKIN hyviä ja huonoja puolia:

      Hyvää:
      Urheilumahdollisuudet
      Uimarannat
      Kaunis kesällä
      Lyhyet välimatkat
      Hyvä kasvuympäristö lapselle (ei liian iso tai liian pieni kaupunki)
      Keskellä Suomea, lähellä Jyväskylää

      Huonoa
      -Nihkeästi työpaikkoja
      -Huono baaritarjonta
      -Marketit hyräävät pienten putiikkien yli (tosin taitaa sama ilmiö olla kaikissa samankokoisissa kaupungeissa)

    • pal

      Allekirjoitan täysin Koskelaisen kirjoittaman. Olen asunut paikkakunnalla nyt seitsemän vuotta. Kieltämättä täällä joskus tuntee kateuden ilmapiirin, mutta se pitää ottaa oikein. Jos joku on kateellinen, niin mitä siitä. Se on kateellisen ongelma.

      Voin rehellisesti sanoa, että viihdyn täällä erinomaisen hyvin.

    • metsä kaunis

      Luoto on hyvä ja hiihtoladut

      • cgjcfjgcx

        Nyt on tarjous jätetty isosta omakotitalosta järven rannalla. Samaan hintaan täältä pk-seudulta saisi kerrostalokolmion :)
        Nyt sitten saa oman rannan ja upean talon. Työt on Jyväskylässä mutta asuminen siellä koskella. Saapa nähä hyväksytäänkö tarjous.

        Työmatkakin on erittäin lyhyt ja nopea verrattuna tänne kehäkolmosmeininkiin.

        Mahdollisesti täältä tullaan.


      • muualtamuuttanut
        cgjcfjgcx kirjoitti:

        Nyt on tarjous jätetty isosta omakotitalosta järven rannalla. Samaan hintaan täältä pk-seudulta saisi kerrostalokolmion :)
        Nyt sitten saa oman rannan ja upean talon. Työt on Jyväskylässä mutta asuminen siellä koskella. Saapa nähä hyväksytäänkö tarjous.

        Työmatkakin on erittäin lyhyt ja nopea verrattuna tänne kehäkolmosmeininkiin.

        Mahdollisesti täältä tullaan.

        Tervetuloa. Tämä on mahtava ja kaunis paikka.


      • maäekoh
        cgjcfjgcx kirjoitti:

        Nyt on tarjous jätetty isosta omakotitalosta järven rannalla. Samaan hintaan täältä pk-seudulta saisi kerrostalokolmion :)
        Nyt sitten saa oman rannan ja upean talon. Työt on Jyväskylässä mutta asuminen siellä koskella. Saapa nähä hyväksytäänkö tarjous.

        Työmatkakin on erittäin lyhyt ja nopea verrattuna tänne kehäkolmosmeininkiin.

        Mahdollisesti täältä tullaan.

        Tervetuloa vaan, kyllähän täällä sossuelätit maksajia tarvitsee.


    • anorak.

      yks anneli on huhujen mukaan perustamassa kirpparia tänne,kannattaa ehdottomasti muuttaa ja tulla aarteita etsimään.

    • finnishdude

      Eipä ole

      • nietniet

        Onpas, Äänekoskella ei ole pakolaisia, eikä tule


    • kuosmane

      Karjalasta tänne muuttaneena voisin todeta, että ei tämä niin paha paikka ole. Ei täällä ainakaan valiteta ja puhuta selän takana niin paljoa pahaa kuin edellisessä paikassa. Pakolaisia täällä on onneksi aika vähän.
      Työpaikkoja saisi olla enemmän.

    • katsopa

      Äänekoski on hyvä kaupunki asua. Jos et tykkää,niin syy VOI löytyä peilistä............

    • sosiaalinen_paikka

      Muuta suolahteen, siellä on ihmisen hyvä olla.

    • kannataaaa

      Äänekoski on yksi Suomen kauneimmista paikkakunnista suomessa. Luonto ja järvet. Omakotitalo järven rannalla niin mitään muuta ei suomalainen tarvitse. Voi aina käydä kalassa,uimassa,veneilemässä jos siltä tuntuu. Piha kuntoon mistä saa kaikki tarvitsemansa kasvikset ja marjat. Täydellinen paikka. Lisäksi Jyväskylä on tosiaan lähellä.

      • dyömies

        Haiseva kyläpahanen jossa asuu vain muutama kunnon ihminen,seudun kehitys sävähtää ylöspäin ajoittain ,laskun aika on taas pian käsillä.


    • suomalaisetonparhaita

      ei oo muuta vikaa kun mamuja liikaa!

      • truewhite

        En ole nähnyt yhtäkään mutiaista missään.


      • ahdullahsuuri

        Muutamia matuja näkyy satunnaisesti. Tulevat ehkä Suolahdesta?


      • TästäSeLähtee

        Äänekoski on sitoutunut "kotouttamaan" 30 pakolaista/vuosi, joten pian heitä näkee kaikilla asuinalueilla.


    • työväenyhdistys

      Pperi- ja sellu- ja pitkät vokaalit. Kullekkin suureen tarpeeseensa.

    • Sekkdj

      Miltäs tilanne nyt siellä äänekoskella näyttää? Joko on täynnä uusia asukkaita 😀

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe