AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Miten opetatte lapselle alapään nimitykset?

Miten opetatte lapselle alapään nimitykset?

28 Vastausta 856 Lukukertaa
Pöyristyin törmättyäni tähän keskusteluun: http://keskustelu.suomi24.fi/node/10771185

Kuinka moni vielä nykypäivänä opettaa lapsilleen, että koko alapää on pylly? Onko teille lapsena opetettu noin? Itselleni tuntuu todella kummalliselta.
Voimia sinulle törmäyksen aiheuttamasta traumasta selvitäksesi.
hahah! Kiitos. Vastauksia kysymyksiini silti odotan, josko toipuisin nopeammin.
Empä ole ikinä kuullut kenenkään puhuvan koko alapäästä pyllynä.

Meillä on tytöllä peppu/pylly jolla istutaan ja sieltä tulee kakka ja pierut. Sitten on pimppi mistä tulee pissa. Ei tämäkään anatomisesti tietenkään oikein ole (eikä sanatkaan kovin aikuismaisia) mutta eipä meillä silti tarkempiin erittelyihin olla menty.

Pojalla taas on ne samat peppu/pylly josta tulee samat asiat kuin tytöltäkin, ja sitten on pippeli josta tulee pissa. Itse heille tullut jälkimmäisenä mainitulle lisänimiä iän mukana kuten munat, vehje ja herkät paikat. Myös esim sana penis tuttu mutta ei käytössä.
sekä lisäksi pojat puhuvat kiveksiään pähkinöiksi. Jenkkilän meininkiä...
Meillä kotona ei muistaakseni ollut tyttöjen "värkille" mitään nimitystä. Pyllystä puhuttiin. Taisin olla jo aika iso ennenkun minulle ylipäätään selvisi, että tytöllä on olemassa sukupuolielimet ja emätin eikä vain jotain paikkaa, mistä pissa tulee. Kovasti ihmettelin kyllä mistä vauvat tulevat. Kuukautisistakin kuulin ensimmäistä kertaa vasta koulussa biologian tunnilla.
Myönnän olleeni pitkään todella tietämätön mistään asioista, kun kotona ei sukupuoliasioita käsitelty mitenkään.
Toivottavasti nykyvanhemmat opettavat lapsensa vähän eri tavalla. Vaiennettu seksuaalisuus voi olla ihmiselle taakka vielä aikuisenakin ja vaikeuttaa ihmissuhteita. Enkä minäkään ole mikään 60-luvulla kasvanut vaan 25-vuotias.
Pippeli on pojan ja pimppi tytön sukupuolielimestä käytetty.
Pylly on pylly eli takapuoli,joskus pelleillään taunus-nimellä.
Miehillä myös puhutaan munista:)

Tyttöä meillä ei olekaan.
Mutta siis äitillä ja muilla naisimmeisillä pimppi.
Poika 7v. tietää mistä vauvat syntyy ja kuukautisista jne. lapselle sopivalla
tavalla puhuttu aina näistäkin asioista avoimesti,
kuten myös omassa perheessäni aikanaan ja olen 70-luvulla syntynyt.

Olen ollut tyytyväinen että kotini oli avoin näissäkin asioissa ja sama kasvatus
siirtynyt luonnollisesti omalle pojalle.
WTF??? Tota lukiessa oletin koko ajan, että nyt on kyse jostain 40-luvulla syntyneestä mummosta, mutta että 25-vuotias? Mitä helvettiä?
Pojalla pippeli ja tytöllä etupeppu. Näin meillä =)
Tytöllä etupeppu??? Mikä peppu se naisen "värkki" oikein on??

Meillä on 2 tyttöä. Esikoinen alkoi alle 2-vuotiaana kiinnostumaan tyttöjen ja poikien eroista, ja hänelle on aina puhuttu pippelistä ja pimpasta. Äidillä on pimppa kuten kaikilla tytöillä, ja isillä on pippeli. Tytön mielestä isin pippeli on hassu. Nyt 4-vuotiaana hän on vähän ihmetellyt miksi äidillä on karvoja, ja ollaan vaan puhuttu, että sitten isompana kaikille tytöille kasvaa karvoja. Ei siinä sen kummempaa. Kerrotaan sitä mukaa kun tyttö on kiinnostunut. Eipä tuo juuri enempää vielä ole kysellyt.
Meillä puhutaan yleensä pepusta, ei pyllystä. Mutta sama asia siis.
Meillä on 4v tytöllä etupylly ja takapylly :D
Itse päättänyt että asia on näin vaikka olen monta kertaa selittänyt että ei ole olemassa mitään etupyllyä vaan se on pimppi.
sen kyllä tyttö tietää että pojilla ja isillä on taka pylly ja pippeli.
Minulla on kaksi tyttöä, nyt jo isoja, toinen jo aikuinenkin.

Kun olivat pieniä, meillä käytettiin noita etupylly ja takapylly -nimityksiä. Itse inhoan sanaa pimppi, yäk.

Semmoisina ehkä neljä-viisivuotiaina katseltiin lapsille tarkoitettua seksuaalisuuskirjaa, katseltiin sitä joskus ihan niinkuin mitä kirjaa tahansa. (Olisin laittanut kirjan tiedot tähän, mutta tyttö on tainnut viedä sen mukanaan muuttaessaan. ) Ja lapset tulevat emättimen kautta, eivät mistään pimpistä :)

Kuukautisista lapset tiesivät reilusti ennen kouluunmenoa, ja kun kuukautiset sitten alkoivat yksitoistavuotiaina, se oli juhlapäivä, mäkkäriin syömään juhlan kunniaksi. Kerroin molemmille, että kun kuukautiset tulee, siitä tietää, että on terve. Kuukautisvuotokin tulee emättimestä, ei pimpistä.

Etupyllyn yksityiskohtia ei ihan pienelle tarvitse kertoa, se liittyy sitten siihen, kun oikeasti keskustellaan seksuaalisuudesta ja yhdynnöistä ja sen sellaisista.
ihan oikeesti, mitä ihmeen etupyllyjä :D

tytöllä on pimppi ja pojalla pippeli. pimpissä on 2 reikää, toisesta tulee pissi ja toisesta voi aikuisena tulla vauva.
lisäksi kaikilla on peppu ja sieltä tulee kakka.

keep it simple people :)

Lapset 4v ja 12v tytöt. Esikoisen kanssa on tästä ytimekkäämmästä versiosta syvennetty keskusteluja kyllä :) sen mukaan mitä lapsi kysyy, siihen on valmis kuulemaan vastauksenkin :)
Minusta oli uskomatonta että lastenosaston sairaanhoitaja puhui pissapyllystä kun siis tarkoitti pimpsaa. Ammatti-ihminen.
Meillä tytär 5 vuotta ja hänen kanssaan puhutaan pimpsasta ja pepusta. Lisäksi puhuttu,että tytöillä vauvareikä josta vauvat sit isona voi tulla.
Itse olen sairaanhoitaja, enkä kyllä ikinä käyttäisi sanaa pimpsa. Minulla se assosioituu jotenkin seksuaalisena ("antaa pimpsaa").

Eri sanat saavat eri ihmisillä aikaan erityyppisiä mielikuvia. Hyvin pärjättiin etupylly -käsitteellä...

Mutta pääasia, että ollaan avoimia, ja että lapset saavat asiallista tietoa iän mukaisella tasolla.

Ja ollaan me lasten kanssa naurettukin jälkeenpäin tuolle etupyllylle. Se nyt oli vaan meidän tyyli.
Takana on kaikilla peppu/pylly ja edessä (biologisesta) sukupuolesta riippuen joko pimppi tai pippeli. Pienen tyttölapsen äitinä en vielä ole kiveksille joutunut miettimään nimityksiä, ei ole tullut puheeksi.

Ajattelin kyllä aikanaan opettaa lapselle myös nämä penis/siitin, emätin, häpyhuulet ja niin edelleen mutta niiden aika ei ole vielä.
Äitini puhuu vieläkin pyllystä (etupuoli) ja pepusta, vaikka nuorin lapsensa on jo 19. En varmaan koskaan unohda kuinka äiti selitti että ollaan kaikki tultu hänen pyllystään. Olin silloin jo itse käsittänyt eron joten tämä selitys tuntui todella kummalliselta.

Pari viikkoa sitten oli äidin kanssa puhetta alapään karvoista, telkkarissa taidettiin puhua mirristä. Äiti kutsui näitä punastellen "naisen hiukset siellä". NAISEN HIUKSET SIELLÄ?! Äimisteltyämme siskoni kanssa tätä häveliäisyyden määrää, äiti puolusteli ettei halua edes aikuisille lapsilleen puhua tuollaisista asioista.

Kuitenkin pippelistä hän voi puhua, tuntuu kuin hän pitäisi naisen sukupuolielimiä jotenkin hävettävinä kun ei voi edes ääneen sanoa.

Itselleni kohtapuoliin tyttö tulossa, hänelle puhumme pimpeistä ja pippeleistä. Lapsen kysyessä kerromme rehellisesti syventävämmin.
no tietysti pojalla on pippeli ja tytöllä pimppa :)
Pylly, penis ja pimppi. Mikä noissa sitten niin traumaattista on lapsille. Vähänkö lasta tullaan kiusaamaan jos hän menee möläytteleen jossain ekalla luokalla etupyllystä jotain. Se vasta olisi traumaattista :)
Kaikki kelpo nimiä, mutta miksi penis ja pimppi? Miksei pippeli ja vagina? Tai pippeli ja pimppi tai penis ja vagina tai siitin ja emätin?

Toinen on tuollainen "aikuissana" ja toinen "lapsisana", why so?
Meillä on ollu toki peppu sille takaosalle ja pippeli tai pyppy etuosalle. En tiedä mistä vanhempani sen ovat keksineet, pitää kysyä joku kerta. Mutta siihen ei asossioidu mitään "aikuismaista": pimppa, pimpsa, pimppi ovat silti kaikki ihan hyviä sanoja.
Etupeppu tai pylly ovat naisen sukupuolielimiä ja aika paljon myös naisellisuutta, naiseutta ja sukupuolisuutta alistavia, jollei väheksyviä termejä, minulle.
Ja minä teen työtäni eskareiden kanssa.
Mun mielestä pylly on siellä takapuolella. Hämmentävää, ettei kaikilla ole näin.
Lapsuuden kodissa äiti sekä mummu käyttivät tyttöjen sukupuolielimestä nimeä piisu ja pojalla oli muna. Itse en ole niitä käyttänyt (minusta kuullostivat rumilta) omille lapsilleni, olen sanonut että ne on pippeli ja pimppa. Yksi tuttani käytti sanaa pillu tytöilleen ja päiväkoti huomautti hänelle (tytöt puhuivat pillusta päiväkodissa) että eikö voisi käyttää kauniimpaa nimitystä. Hän ei tiennyt muutakun pillu ja vittu sanat naisten sukupuolielimille, oli ihmeissään kun sanoin että voisi käyttää sanaa pimppa. Poikia ei hänellä ollut joten jäi tietämättä olisiko se ollut mulkku.....
Ihan sama millä nimellä lasten alapäätä kutsuu. Oli se sitten pimppi tai pippeli /etu tai takareikä tmv. kyllä he oppivat oikeat anatomiset sanat. Kuulevat jo useat hyvin nyuorena sanat vi... ja kyr. .Meillä käytetty pimppiä ja pippeliä sekä kerrottu sopivassa kohdassa oikeat nimet kuten häpyhuulet, se kuitenkin kuulosti ihan esimerkkinä niin hassulta lapsen korvaan. Tää taitaa olla enemmän aikuisen ongelma kun se miten lapsi asian kohtaa. Sanoisin kuitenkin että tärkeintä olisi olla jokin neutraali ja yleinen nimitys eikä asiasta tehtäis niin suurta numeroa!
no jep, meillä on aina puhuttu pimpistä ja pippelistä ja pyllystä/pepusta. En kyllä oikeestaan tiiä onko siitä sitte haittaa jos puhuu "etupyllystä", eiköhän sen oikeen nimityksenkin jossain vaiheessa lapsi opi. Ite päätin sillon kun ekaa lasta odotin, että en rupee ressaa noista sukupuoliasioista kun ne on normaaleja kuitenki. Tytöillä on pimppi ja pojilla pippeli.

nyt esikoinen on kohta neljä ja ootan kolmatta lasta. Tyttöä kiehtoo kauheesti se että äitin mahassa on vauva. tottakai se oli odotettavissa että kun aikansa asiaa miettii niin haluu tietää enemmän. Eräänä kauniina päivänä tyttö sitten kysyi että mistä se vauva pääsee ulos sitten kun se syntyy. Olin eka ku puulla päähän lyöty, mut sit muistin pitää linjani ja vastasin että pimpistä tulee. Tyttöä se nauratti kovasti ja on monta kertaa varmistellu jälkikäteen että SIELTÄKÖ se vauva oikeesti tulee. :D

Nyt sitte ootas vaan että millon se älyää kysyy, miten se vauva on JOUTUNU sinne äitin mahaan. aijon sillonki olla rehellinen, mut en tietenkään liian yksityiskohtanen ;) muistan että oma äitini kerto asioista totuudenmukasesti mut niin että selitys oli aina sopiva kysyjän ikää miettien.
Olen 51v ja en tiedä mikä on pimppa? En ole koskaan saanut etupyllyä..
Meillä on tytöllä pimpukka ja pojalla pippeli. Molemmilla on sitten takana pylly, jota vanhempi, eli poika, sanoo joskus myös peffaksi, koska se on kuulema kiltimpi sana.

Lisäksi pojalla on munat, ja 5-vuotiaalle olen kyllä selittänyt, että sitten kun pojasta kasvaa aikuinen mies, niin sinne muniin tulee vauvansiemeniä. Ja poika tietää, että sieltä pitää sitten antaa vauvansiemen naiselle, niin saa vauvan. Siten hän ja pikkusiskokin on maailmaan tullut.

Poika myös tietää, että naisen masussa on kohtu, jossa vauvat kasvavat. Mutta hänen käsityksensä mukaan vauvat tulevat jaloista ulos, vaikka on sanottu että jalkojen välistä.;) (Kyseli asioita kovasti, kun oli 3 ja odoteltiin pikkusiskoa.)

Tarhassa poikalaumalla on "viehättävä" rallatus: "Kädet ylös, housut alas, täältä tulee munavaras!" Heh heh...
Jokainen tavallaan. Mutta kyllä omaan korvaani kuulostaa typerältä puhuttaessa sukupuolielimistä pyllyinä. Minulla on tytär,jolle olen sanonut niinkuin asiat ovat; Hänellä on pimppi ja pojilla pippeli ja jokaisella on normaalisti peppu/pylly.. Ja näitä nimityksiä itsekin käyttää ihan normaalisti.
 /   /  / Miten opetatte lapselle alapään nimitykset?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Facebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta