Ötököitä parvekkeella!

Pieniäinhotuksia

Aaaaaapua!

Asun kerrostalossa, ja parvekkeelleni on ilmestynyt ötököitä. Parvekkeellani ei ole muita kasveja kuin yksi puolikuollut pieni kaktus, joten en usko että nämä ölliäiset ovat kirvoja. En myöskään syö parvekkeella ruokaa, kerran vieraani toivat ruokaa jota nautittiin parvekkeella, mutta mielestäni siivosin hyvin jälkeni.

Huomasin ötökät n. viikko sitten. Ne ovat hyvin pieniä, ihonvärisiä/beigejä ja viihtyvät ikkunalaudalla sekä muutamia löytyy pöydältä. Olen yrittänyt googlata kaikkia mahdollisia ötököitä, mutta tuloksetta.

Tietäisikö joku, mitä nämä pienet inhottavat ötökät voisi olla, ja onko niistä haittaa? Mahdollisia linkkejä kuviin ja torjumiseen otan myös mielelläni vastaan.

Kiitos paljon!

25

17573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Oiskohan jotain punkkeja.

      Ötökät leviää tuulenkin mukana. Ne voi olla peräisin mistä tahansa. Oletus, jos olet niitä hävittänyt ja lisää vaan tulee, niillä on jossain parvekkeen kolossa ehkä jokin paikka, missä munia. Tai sitten niitä vaan tulee jostain jatkuvasti.

      Kuolevat pakkasessa.

    • samaa meillä...

      Meillä on aivan samanlaisia ja samaa myös ihmettelen, että mitä ne ovat! Pelkään lintukirpuiksi kun meillä on puremiakin, joiden aiheuttajasta ei ole varmuutta. Mutta kirput kai hyppii, nuo vaan vilisee vikkelästi. Kerran oon sumuttanut noi hyönteismyrkyllä kuoliaaksi mutta pianhan niitä tuli taas. Puluja asustelee meidän partsin yläpuolella, kun asutaan ylimmässä kerroksessa.

    • bug-killer

      Pieniä keltaisia ötököitä vilisee täälläkin partsilla. Niitä oli arviolta satoja siellä. Tapoin kaikki mutta seuraavana päivänä niitä tuli kymmeniä lisää. Tykkäävät näköjään elää maton alla ja tuolien pehmusteiden rakosissa.

      Ötökät siis arviolta 2mm pitkiä, kellertävän läpinäkyviä, ei kuorta vaan pehmeä ruumis, liikkuvat hemmetin lujaa kun tulevat paljastetuiksi. En tiedä pureeko mutta en ole ajatellut kokeilla.

      • Bugs-suck

        Täälläkin partsilla noita saakelin keltaisia pikkunilviäisiä. Viime kesänä tapoin kaikki, suihkutin ja pesin parvekkeen, mutta nyt niitä on taas kymmeniä siellä vilistelemässä. Hiton vaikeita päästä eroon. Menevät kaikkiin rakosiin piiloon. Saakelin saakeli.


    • Öllimöllit

      Täällä kans aivan törkeesti jotain Noin 1-2mm kokoisia pikku ölliäisiä. Ei kukkia parvekkeella muutama Puukaluste ja loput muovikalusteita ja kaksi mattoa. Kellertäviä/Vaalean ruskeita. Päivällä ei juuri niitä näe mutta illalla alkaa kuhisemaan.

      Tänään sitten päätin rullata matot pois ja altapaljastuikin ihan sairas määrä kyseisiä ötököitä (matot joutavat roskiin) nyt sitten edessä parvekkeen täys putsaus mäntysuovalla ja perään kaikkiin rakosiin ja ikkunän väleihin Kunnon Ötökkä killeriä. Tarkemmin kun seurailin parvekkeella että mistä saattaisivat tulla niin naapurin parvekkeen rakosestahan näitä vilisee. Heidän parvekkeella hyvä määrä kukkia.
      Tietääkö kukaan mitä nämä pikku ötökät jotka liikkuvat todella nopeasti karkuun saattaisivat olla. ? Paikkakunta Helsinki kerrostalo

      • Öllimöllit

        Tarkennus Siis ötökät Ovat Keltaisia/Vaalean Ruskeita ja liikkuvat todella nopeasti karkuun


      • lkjlk
        Öllimöllit kirjoitti:

        Tarkennus Siis ötökät Ovat Keltaisia/Vaalean Ruskeita ja liikkuvat todella nopeasti karkuun

        Saisitko kuvan tänne?


      • Öllimöllit
        lkjlk kirjoitti:

        Saisitko kuvan tänne?

        Voin yrittää ottaa kuvan, yrityksiä ollut monia mutta ovat sen verta Vikkeliä että todella vaikea ottaa kuvaa


    • Valveuni

      Moikka, meillä kanssa justiinsa huomasin ihania pieniä ns. beigen värisiä ötököitä parvekkeella. Kuhisee mukavasti joka nurkassa ja nyt on päivän aikana levinnyt ikkunoiden väliinkin :/ Hetken tutkin asiaa ja googlettelin, tulin oman mielenrauhani vuoksi tulokseen että kyseessä JÄYHIÄINEN. Mitä mieltä te muut olette???

      • minä

        Moi,minun parvekeelta löytyy noita myös,hetin kaiken roskiin paitsi tuolit ja pesin parveke lattiat ,seinät aivan kaiken.eikä näkyny mitään kahteen päivään,nyt kun olin parvekeella huomasin että ötökät ovat tuleet takaisin!miten nämä pikku ötökät sais pois??mikä myrkky auttaisi?


      • Valveuni

        Korjaus: Tarkoitin siis JÄYTIÄINEN ei jäyhiäinen :)


      • Valveuni
        minä kirjoitti:

        Moi,minun parvekeelta löytyy noita myös,hetin kaiken roskiin paitsi tuolit ja pesin parveke lattiat ,seinät aivan kaiken.eikä näkyny mitään kahteen päivään,nyt kun olin parvekeella huomasin että ötökät ovat tuleet takaisin!miten nämä pikku ötökät sais pois??mikä myrkky auttaisi?

        Jos on jäytiäisiä kuten itse epäilen ainakin meidän parvekkeella elelevän, niin lueskelin että ne syö hometta/ homeitiöitä eli pitäisi poistaa kaikki hommat joissa saattaisi olla kosteusvaurioita/ hometta. Siten niiden pitäisi lähteä lätkimään. Saattaa olla kosteusvaurioita talon rakenteissa? Jossain myös luki että voi koittaa torjunta aerosoleja.


      • Valveuni

        Samanlaisia taitaa olla kun meilläkin. Oma mielipiteeni on että jäytiäinen... googleta ja kerro oletko samaa mieltä? Olis kiva kun joku osais vastata! :)


    • Ville_5555

      Tod.näk. kyseessä on tuo Jäytiäinen.
      Niitä on meidän parvekkeella ollut siitä lähtien kun voin muistaa, mutta en ole niistä välittänyt tai sen kummemmin kuumoitellut, sillä muistin että niitä oli myös entisessä asunnossamme parvekkeen lattialankuissa (jossa ne ilmeisesti asustavat myös nykyisessä asunnossamme).
      Löysin niitä nyt Saunastamme ja huolestuin. Tällä viikolla lentää kyllä lattialankut parvekkeelta ja myrkyt saunaan.. vai onko näistä ötököistä oikeasti mitään haittaa?
      Onko kukaan nähnyt niitä Saunassaan?

    • Amadeus78
    • Valveuni

      Jäytiäinen ei ole ainakaan ihmiselle taikka eläimelle haitallinen, ei tuhoa huonekkaluja tai muutakaan mutta huolestuttavaa toisaalta on , että jos niitä löytyy saunasta se voi uumoilla kosteusvauriota koska tosissaan ne käyttävät ravinnokseen hometta yms sieniä. ks. edellinen viesti. En itsekkään ole niistä pahemmin välittänyt muttakun pirulaiset yrittävät ikkunoiden kautta murtautua sisälle :D

    • Joku päässyt niistä?

      Olen pessy parveketta 4:sti, myrkyttänyt 3:sti punaisella raidilla, kokeillut höyrypesuria. Siellä parvekkeella ne paskiaiset silti elävät, en ole huomannut että tulisivat sisälle vaikka kissakin on...

    • Nasu92

      Mä huomasin myös parvekkeellani toissapäivänä pienen pieniä läpinäkyviä ötököitä joilla salassa ehkä tummempi suoraan menevä viiva, jos oikeen tarkkaan katsoo. Liikkuu aika nopeesti ja tosiaan parvekkeella lattialla huomasin pari, sen jälkeen penkin pehmusteet alle istuessani on kuollut ainakin 8,

    • Nasu92

      En tiedä mitä ne ovat, tietäiskö joku. Jos se ois jokin jäytiäinen, niin tosiaankin on oo kyl keltainen vaani vaale vaalee aika läpinäkyvä ja ihan täin kokoinen. Parvekkeella muovikalusteissa, penkin pehmusteessa, sekä pöydän lasin nurjalla puolella elikkä pystyy kipittelemään myös pää alas päin.. Yöök mitä ne on ja miten saa pois

    • FeuerFrei

      Sama ongelma. Hakeutuvat kaikkiin pieniin mahdollisiin rakoihin ja esim. puun rakenteisiin. Kehitin yksinketaisen ansan: Parvekkeen pöydälle tuhkakupiksi lasisen hillopurkin jonka alle hakeutuvat porukalla yön aikana. Sitten ei muuta kuin nopealla liikkeellä nosta tuhkis ja sytytä hiuslakalla spraypullosta niin kuolevat kaikki alle sadasosasekunnin. Tulesta syntyvä lämpöefekti saa tämän aikaan.
      Todella tehokasta "kannanhoitoa". Ei tarvitse käyttää mitään ihme kemikaaleja.
      Muuten näistä ei oikein eroon tahdo päästä.
      Tämä konsti tepsii. Muista olla tulen kanssa kuitenkin varovainen!

    • Ötökät_yököttää

      Missä vaiheessa ammattilaisen arviointikäynti on paikallaan? Ties kuinka monella kerrostalo parvekkeella ötökät vauhdilla viuhtovat, eivät kaikki ihmiset vain tule huomanneeksi.

    • Anonyymi

      Meillä omakotitalon terassilla on ollut jo vuosia sitten puutarhakalusteiden pehmusteissa noita pieniä ötököitä. Pariin vuoteen en ole pehmusteita käyttänyt lainkaan.
      Samoin samoja ötököitä on ollut parvekkeella niin parvekekaiteen päällä kuin myös pienen pöydän päällä. Tänään illalla huomasin että ötököitä on ulkona peltisellä ikkunalaudalla ja puutarhakalusteissa sekä ulkoseinällä. Laitoin suihkepuloon tiskilainetta runsaalla vedellä laimennettuna. Sumuttaessa kaikki kuolivat. Inhottavia ovat. Sisätiloissa ei Luojan kiitos niitä ole ollut. Miksihän ne ovat ulkona?

      • Anonyymi

        Just huomasin meidänkin parvekkeella rottinkisohvan pehmusteissa ja ympäri partsia noita perkleleitä.


    • Anonyymi

      Täs kerrostalos ollut jäytiäisiä valmistumisesta alkaen. Aluksi niitä huomas sisällä listojen läheisyydessä. Sittemmin ne unohtui vaan. Ehkä eivät selviytyneet vaan sisällä, tai ei ole vain tullut tutkittua niin tarkasti. Sitten niitä alkoi esiintymään parvekkeella ikäviä määriä. Kiipeilevät matoilla, tuoleilla yms kaikessa mitkä kosketuksissa parvekkeen lattiaan. Ne ei oo olleet moksiskaan, vaikka parvekkeen lämmöt nousseet kesäisin toisinaan yli 40°C. Lekottelevat vain tavaroiden alla tai välissä. Tosi ikävää yrittää säilyttää mitään parvekkaalla, kun nää valtaa tavarat. Ja eroon niistä ei varmasti pääse, kun ovat kaikkialla, sisällä ja ulkona. Varmaan talveksi menevät rakenteisiin, kun palaavat joka kesä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe