Vitamiinit/luontaistuotteet atoopikolle

atoopikko

Hei! Olen kuullut, että atooppiseen ihottumaan auttaisi runsas d-vitamiinin saanti. Itse syön d-vitamiinitabletteja, joissa on 20 mikrogrammaa d-vitamiinia. Niitä saa pakkauksen ohjeen mukaan syödä yhden päivässä. Jostain netistä kuitenkin luin, että d-vitamiinia pitäisi saada paljon suurempi annos, jotta se todella vaikuttaisi ihon kuntoon. Kuitenkin d-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, ja ymmärtääkseni sitä ei sen takia saisi ottaa yliannostusta. Mietin tässä, että onko turvallista syödä noita tabletteja esim. 2-3 päivässä? Netissä jossain luki, että turvallinen d-vitamiinin määrä olisi 50 mikrogrammaa päivässä. Juon paljon maitoa, eikö siitäkin saa d-vitamiinia? Voinko siis maidon ja maitotuotteiden lisäksi ottaa useamman d-vitamiinitabletin päivässä?

Olen pitkään syönyt myös helokkiöljykapseleita, mutta vaikea sanoa onko niistä ollut atooppiseen ihottumaani apua, kun hoidan ihottumaa samanaikaisesti myös ihotautilääkärin määräämillä rasvoilla. Käytättekö te muut atoopikot helokkiöljyä tai jotain muuta ainetta? Ystäväni kertoi joskus rikkovansa helokkiöljykapselin ja rasvaavan kapselin sisältä tulevalla helokkiöljyllä lapsensa ihottumakohtia, hänen mukaansa se auttaa. Onko kenelläkään kokemusta tällaisesta, onko tämä turvallista ja hyödyllistä?

Muutenkin olisin kiinnostunut kuulemaan muiden atoopikkojen kokemuksia: käytättekö jotain vitamiinivalmisteita tai luontaistuotteita? Ja jos käytätte, niin kuinka suuria määriä ja onko niistä ollut hyötyä ihottuman hoidossa?

5

1310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terveyt.
    • Atopikko

      Hei!
      Itselläni on pienestä asti ollut atooppinen iho, mutta iän myötä sen on parantunut todella paljon. Ennen söin vaikka minkälaisia kapseleita, mutta nyt en ole varmaan vuoteen syönyt ja ihottuma ei silti ole mennyt pahempaan suuntaan. Rasvaan ihon kunnolla ennen nukkumaanmenoa. Pahimpiin kohtiin käytän kortisoni-voidetta. Oletko testannut apteekeista saatavaa geelimäistä voidetta, joka sisältää xylitolia? Suosittelen sitä todella paljon, koska itselläni suupielet halkeilevat usein, mutta geeli parantaa ne parissa päivässä kortisonin kanssa! Myös Body Shopista saatava Hemp Body Butter on ollut todella tehokas! Toivottavasti vinkeistä on apua, ellet ole jo niitä testannut! :)

    • kokonaisruokavalio

      Onko atopiasi allergiaa?

      Allergiat ovat elimistön immuunijärjestelmän ylireagointia vieraisiin aineisiin, jonka todellinen syy voi olla kelvoton ruokavalio joka pitää hälytystilaa yllä kehossa. Kun elimistön pommittaminen väärällä ravinnolla lopetetaan, myös immuunijärjestelmä rauhoittuu.

      Kannattaa perehtyä aiheeseen, sillä voit päästä kaikista allergioista eroon vain muuttamalla ruokavaliotasi.

      Kuuntele tämä:
      https://soundcloud.com/helsinki-paleo/helsinki-paleo-podcast-episode23

      Kohdasta [23.18]


      Atopia on yksi monista sairauksista, joiden edessä virallinen lääketiede on aivan voimaton. Näin sairausteollisuuden toimesta atopia onkin julistettu parantumattomaksi sairaudeksi. Totuus on kuitenkin ihan jotain muuta, sillä atopia on ainakin useimmissa tapauksissa täysin parannettavissa oleva ongelma. Itse asiassa jo hyvin pienillä teoilla voi saada aikaiseksi dramaattista apua tähän ikävään vaivaan.

      1. Huolehdi riittävästä D-vitamiinin saannista. Aikuiselle tuo riittävä tarkoittaa 100 µg päiväannosta. Alle 10 vuotiaille 50µg.

      2. Suosisin mahdollisimman paljon kasviksia ja rasvoista erityisesti kalaöljyä, pähkinöitä, siemeniä, kookosöljyä ja avokadoa.

      3. Viljat pois! Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii. Koita ja hämmästy.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      4. Prosessoitu maito pois. Kypsä juusto voi käydä.

      5. Ihmisille uskotellaan, ettei atopia johdu millään tapaa kivennäisaine- tai vitamiinivajareista. On kuitenkin erittäin tyypillistä, että atopiaa sairastavilla on tosi ankara vitaaliaineiden puute. Eli kannattaa harkita perusteellista tankkausta, jossa käyttää apuna esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa, laadukasta viherjauhetta, runsaasti hyvää C-vitamiinia jne…

      6. Valkoinen sokeri kokonaan pois ja tavallisen pöytäsuolan tilalle raffinoimaton merisuola.


      Suomen kasveissa on monia ihonkin ravintoaineita!
      http://personal.inet.fi/koti/magge/iho.pdf

      Kuuntele Paula Heinosta, joka kertoo ruokavaliosta atopian hoidossa:
      29.09.13

      Osa 1/5 (5:26)
      Osa 2/5 (4:42)
      http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

      Kannattaa huomioida, että mitään koetta ei ole olemassa, joka näyttäisin yliherkkyyden viljoille ja/tai prosessoidulle lehmänmaidolle. Ainoa koe on oma välttämiskoe, jolla saa selville, jos viljat ja/tai maito ei sovi.

      Iho on ihmisen suurin elin, joten EI ole ihan sama, mitä suuhunsa laittaa, vaikka niin kuvittelisi. Syö terveellisesti! Terveellinen ravinto on kauniin ihon salaisuus. Muutamia omia käsityksiäni miten saa terveen ihon:
      http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2014/02/07/ihmettelen-ihmiselimiston-ihmeellisyyksia-ihme-nro-2-iho/

      Turun Yliopiston tutkimus: Äidin saamat probiotiit alentavat atooppisen ihottuman riskiä lapsella!
      http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/uutiset/53/

      Kookosöljyä iholle ja sisäisesti:
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/alzheimer.htm#Kookosoljy

      Öljyt hellivät ihoa:
      http://aijaa.com/x8ilQ8

      Myydään markettien öljyhyllyssä.

      Suoliston kunto vaikuttaa myös ihon kuntoon. Ruokavalio on tässäkin keskeisessä asemassa, jos haluaa jotain parantumista tapahtuvan. Siis jos haluaa.

      Parhaimmat maitohappobakteerit, joten muut kannattaa jättää kaupan hyllylle:

      Normaali apteekin tai marketin probiootti kasvatetaan suojatusti laboratoriossa, pakastekuivataan ja laitetaan makeutusainetta evääksi imeskelypilleriin. Seurauksena on melkoinen "die off rate", eli lukema paljonko bakteereista on kuollut siinä vaiheessa kun laitat sen suuhun, verrattuna valmistushetkeen. Usein tämä on jopa 90%. Saat siis vain 10% "elossa" olevia bakteereita jotka ottavat kovasti turpaan vatsahapoiltasi eivätkä pääse ohutsuoleen asti elävinä. Apua näistä ei ole.


      Hyviä valmisteita:
      Luomuhapankaali
      ProbiMage
      Acidophilus Plus
      Acidophilus Forte
      Replete Intensive
      DDS
      Bioteekin Probioottiplus


      Lisäksi paljon mainostetaan ja myydään ns. terveysvaikutteisia jogurtteja (Activia, Actimel, Gefilus, Valio olo jne...), joissa on 5 palaa sokeria per 1 dl (sokeri on hyvien bakteerien vastavaikuttaja) tai vastaavasti makeutus- sekä lisäaineita. Eli se niiden "terveysvaikutuksista". Näitä tuotteita EI saa mainostaa terveysvaikutteisiksi, koska sitä ne eivät ole. Pitää tosin tietää, mitä bakteereja käyttää ja onko niistä tutkimusnäyttöä. Herkästi mainostetaan terveellisinä sellaisiakin probiootteja, jotka eivät mene edes elävänä ohutsuoleen asti.

      • Anonyymi

        Hyvä vastaus.
        En ole Ap.
        Mitä mieltä olet Lacto sevenistä? (sinivlk paketti). Onko lacto seven myös näitä pakastettuja ja sokeroituja humpuukeja joista imeytyy vain 10% ? Olen syönyt niitä monta vuotta. Tosin vain yksi tabletti aamuisin. Ehkä pitäisi syödä toinenkin iltasella.

        D-vitamiinia syön 125mikrogrammaa kesät talvet joka päivä. Ei oo enää ollu pahoja tulehduksia mut ei kyllä oo ihottuma kokonaankaan lähteny. Uskaltaisinkohan nostaa deen 250 mikrogrammaan?

        E-epaa menee 2000 mg per päivä. 3000 ei uskalla koska hiukset rasvottuu sitten.


    • Anonyymi

      Vielä lisään että en syö valkoista sokeria muuta kuin harvoin kohtuudella. Valkoista jauhoakin välttelen mutta joskus herkuttelen varovasti.
      Käytän inkkari tai kookossokeria sekä meri tai ruususuolaa ruokavaliossani.

      T: se lacto sevenistä kyselevä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe