asfalttia vai betonia pihaan?

mirkkutyttö

Onko kellään kokemusta pihan betonipäällysteestä mikä on kuvioitu? Aika uusi "tuote" vissiin kyseessä en ainakaan juuri ole missään nähnyt, mutta kuvissa näyttää hienolta. Kuinkakohan tuo kestää vuosien saatossa? Hintatietoja ei ainakaan löydy mistään, onkohan jollain tietoa?
Asfalttia kans aateltu, mutta kun tässä lähistöllä ei nyt just satu asfalttimiehiä oleen töissä niin kallista tuo taitaa olla kun lähdetään meidän pihan takia koneita roudaamaan. Yksi tarjous saatiin, 25e m2...mitä mieltä?
Betonikuviointi kyllä kiinostais enemmän.

30

10722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikinikkari

      Asfaltti kestävin ja helppohoitoisin, nykyään voi väreiksikin valita musta, punainen, sininen ja valkoinen. Ei taida hinta muuttua, oli porukka lähellä tai ei. Toi 25/neliö on ihan kohtuuhinta, pohjatyöt ratkaisee lopullisen hinnan. Pihakivet on myös vaihtoehto, on todella paljon valinnanvaraa, tosin asfalttia kalliimpi vaihtoehto.

      • Kivetys....

        Kivet maksaa noin 15€ neliö, pystyy tekemän itse jos ei ole peukalo keskellä kämmentä (ok asujalla ei pitäisi koskaan olla). Kivetyksen pystyy myös omatoimisesti korjaamaan jos tulee painaumia tms.


    • ap

      Pihakivitys ois ollut meidän alkuperäinen toive, mutta meistä ei ole sitä itse laittamaan ja teetettynä tulee liian kalliiksi. Asfaltti vois tosiaan olla ihan ok, helppo. Mut ainakin naapurin pihassa kovin ruma ja routinut kun on ollut 10 vuotta. Betonikuviointi edelleen kiinostais eniten kun on ihan kivetyksen näköistä ja kuitenkin todennäköisesti halvempi kuin kivetys. Oisko vaan kellään parempaa tietoa siitä??

    • yui piuyhh piuh

      Miten routa?

      Asvaltissa pitää olla hyvät pohjat. Maa kun elää alla, asvatti menee mutkille. Petoni jäykkä laatta, ei niin helpolla kupruile tai uppoa, menee halki jos iso heitto- Siis niinkuin teoriassa, tuskin pohjien teko mikään hirmu urakka voi olla, kaivinkoneella monttu ja kuorma-autolla soraa.

      En oikein tiedä, mistä kuvioinnista oikein höpiset, oisit edes linkin laittanut jonnekin.

      Oletan, kyseessä jokin sydeemi, että tehdään valu ja päälle isketään jokin muotti, että saadaan jokin kuvio. Tai sitten jyrsitään jollain rälläkällä, se kyllä älytön homma, mutta silleen vois tehdä itekkin. Siivo valtava.

      Hinnoista en tiedä, mutta ei petonikaan halpaa ole. Se kuitenkin kuulostaa aika kiinnostavalta idealta. Se kannatta huomata, petoni saattaa halkeilla, pakko olla saumoja, elikkäs periaatteessa sen täytyy olla pienemmistä osista tehty eli kyseessä tavallaan laatta, Asfallti ei silleen halkeile.

      Yks, mikä ei muotia nykyään. Öljysora? Se vois olla hyvä materiaali kans. Siinä se hyvä puoli, sitä voi korjailla, jos alusta elää, senkun rouhii auki ja jyrää uusiksi. Eikä halkeile. Ulkonäkö rosoisempi kuin asfaltti tai petoni. Eikä siinä tarvita valumuotteja ja se tehdään kylmänä, elikkäs vähemmillä koneilla, mies lapio ja jokin, millä jyrätä.

    • ap
    • 5tttt4444

      Tee semmoinen piha joka kestää 32 tonnin painoisen nosturiauton. Sitten hommaat pihalle vaikka tällaisen:

      http://www.youtube.com/watch?v=5x2sk3LmFKE

      Niin ei tärvitse märehtiä, miltä pihan laatoitus näyttää.

    • MF 165S

      Miksi vene rumentaamaan pihaa??? eikä ole edes ranta tontti???

    • ap

      Siis öö... miten tää liittyy mun kyselyihin??!!

    • eerferfr

      Tuossahan on kyse siitä että betonilaatan pintaan painetaan esim. kiivetykseltä näyttävä kuvio. Betonin täytyy sitten olla värjättyä tai kenties pintakäsiteltyä. Betonilaatta vaatii vielä paremmat pohjatyöt kuin asfaltti tai kiveys. Laatta täytyy myös raudoittaa. Käytännössä piha on tehtävä vastaavasti kuin ns. kantava laatta rakennukset alle. Vaikuttaa ameriikan pellejen keksinnöltä, toimii jossain texasissa.

      • Pelle mikä pelle

        Betonista tehdään siltoja ja hyvin kestävät.
        Leimasin betoni on mistä nyt puhutaan.
        Ihan samanlaiset pohjat kuin kivetyksessä ja ihan normaali raudoitus.
        Liikuntasaumat suunnitellaan hyvin jotta lämpötilalaajenemisen voimat pääsevät purkautumaan.
        Hinnaltaan kalliimpi kuin pihakivetys mutta onhan mersukin kalliimpi kuin skooda, jos uskoo että skooda on yhtä hyvä niin oma on asia.

        Värjäys ei ole mikään ihmejuttu, senkun heitetään autoon värijauhetta ja sekoitetaan ja homma on valmis.
        Eipä painu ja vääntyile eikä rikkaruohot kasva saumoista.


    • betonikiviä

      Minä kannatan betonikiviä. Asfaltit ja valetut laata hajoaa ajan kanssa.

      Jos piha painuu, niin kivetyksen voi purkaa, tasoittaa pohjat ja latoa takaisin.

      Miten pärjäätte omakotitalossa, jos edes pihakivetyksen teko ei onnistu omin neuvoin?

    • eerferfr

      Betonilaatan valaminen tulee varmasti kalliimmaksi kuin kivetys. Kivetyksellä voi helpommin seurata pihan muotoja. Laattaan on vaikea saada eri suuntaisia kallistuksia. Laatan pinta saattaa mennä pilalle nopeastikin pakkasen ja nastarenkaiden ansiosta jolloin piha on tosi rumannäköinen ja korjaustyöt vaativia ja kalliita.

      Pohjat on kaikilla vaihtoehdoilla tehtävä hyvin ja jos maa-aines on routivaa ja huonosti kantavaa niin kallista se on joka tapauksessa.

    • expuidö

      ei kumpaakaan.onhan kyse PIHASTA

    • ap

      Todellakin kyse on pihasta! Jossa joka päivä ajetaan, kävellään ja jota katsellaan joka päivä. Siksi haluan että se olisi hienon näköinen...no jokaisella on oma makunsa mikä on hienoa...ja että se olisi tehty kunnolla!!! Siksi en lähde itse latomaan yli 100 neliötä. Sekö se on omakotitalossa asumisen ehto että osaa pihakivetyksen laittaa, häh?! Mehän ei olla kuin peruskorjattu omin käsin koko talo, kantavia rakenteita myöten, tehty uudet vessat ja keittiö ja sauna, tehty totaalinen kattoremontti jne. Että tuskin se siitä OSAAMISESTA on kiinni, mutta kyllä jotain töitä voi antaa kai joskus ammattilaisillekin.

      Ja tuosta betonikuvioinnin kalleudesta...löysin nyt yhden yrityksen hintatiedon tälle, eli 37e/m2 koko hommasta, sillä ei taida saada kivetystä tehtynä materiaaleineen. Tota laatan halkamista mitin itekin, mutta tossa esittelyssä kyllä sanotaan ettei niin pitäisi käydä. No, tottahan kaikki omaa tuotettaan kehuu, siksi olisinkin kaivannut jonkun henk.koht. kokemusta tästä, mutta eipä taida nyt löytyä ketään.

    • pikinikkari

      Kattako tuo hinta KUNNOLLA tehdyt pohjat, vai pelkät tasaukset ja pinnoitteen ? Epäilen että vain pinnoitteen !

    • käy kahtomassa

      soita tai mailaa sinne betonifirmaan ja pyydä kertomaan referenssikohteita joita voit sitten käydä paikan päällä katsastamassa. vaadi nähtäväksi kohde joka on tehty useita vuosia sitten.

    • nobetonng.,

      Ei ei ja vielä kerran ei, ota pihakiviä ja latele niitä pihaasi. EI ASFALTTIA EIKÄ BETONIA.

    • noasfalto

      Joo, asfaltti on huonoin, kivituhkakin parempi. Paras vaan latoa kivet pihaan :-).

      Anna olla soralla niin kauan ku saat rahat kivetykseen, älä vaan sorru halpaan asfalttiin! Asfaltti huokuttaa kun sen saa alle 20e/m2 pohjineen (pääkaupunkiseutu) mutta muutama vuosi ja huomaa "pissineensä pakkasella huosuun"...

    • Myyntikikka

      Betonikuviointia pitää lakata parinvuoden välein erikoislakalla. Pohjatyöt siihen on tehtävä ettei routiminen riko sitä. Betonikuviointi ei ole sen kestävämpää.

    • Ei laattaa ei asfalt

      Joskus pitää se asfaltti tai betonilaatta poistaa ja se tulee kalliiksi. Betoni- tai kivilaatoilla on jonkinlainen jälleenmyyntiarvo.
      Eli en laittaisi kumpaakaan edellämainittua mutta eihän se olekaan minun pihani.

    • jones4

      Betonikuviointia saa kohtalaisen halvalla tänä kesänä. Itse teetätin 120m2 laatan. 25€ alv. betoni n. 10 €/m2. Sillä sai valita värit ja kuviot. Pojat hoiti työn hienosti eikä todella ole mitään valitettavaa.

    • Hyvä pohjatyö

      ja kivituhkaa halpa ja hyvä ollut jo 20 vuotta.

    • pitäisi testata..

      Saisikohan tuosta kivituhkasta kovan alustan jollain betonivedellä tai muulla aineella?

      • melko kova on

        No ei, mutta kyllä se aika kovaksi tamppaantuu ajan kanssa.


    • oon kuullut

      Oliko se kivituhka sitä ns.kuonaa?
      Eikö se ollut sateella niljakkaan liukas??

      • kivetyksen kannattaj

        Kivituhka on hienoa kalliomuskaa, ei ole liukas. Itsellä on kivituhkaa kivetyksen alla siitä on helppo tasailla alusta kivetykselle. Autopaikan jätin kivituhkalle, ehkä ladon siihen kivet vielä joskus myöhemmin.

        Asfaltit alkaa aina jossain vaiheessa puskemaan rikkaruohoa ja menevät rikki. Ladotun kivetyksen voi sitten joskus purkaa ja latoa takaisin jos tulee korjattavaa.


    • TxTsaks

      Kannattaa kattoa mistä ostaa, humpuukimaakareita ala täynnä. Turkulaiselta Betonilaatalta ostin ensimmäiset mustat laatat ja ne menettivät värinsä yhdessä talvessa.
      Reklamaatioihin vastattiin pelkällä vit....tuilulla.

      Vaihdoin koko roskan isomman tehtaan laattoihin ja nyt on värit pysyneet (ainakin kolme vuotta)

    • Jorba

      Etelässä vallan betonia käyttävät pihoilla, ajoluiskissa ja jalkakäytävillä. Maakosteaa betonia kerros alle ja laatat sun muut pihakivet siihen päälle naputtelevat vaateriin.
      Siis ei asennushiekkaa vaan laihaa betonia. Eipä tosin ole routaongelmia esim. Espanjassa. Mahdollisiin vesi- viemäri- ja sähkötöihin pääsevät vetämällä pintalaatoituksen järeällä timanttilaikkakoneella saumojen kohdalta auki ja sitten piikaten alusbetonin pois. Homman valmistuttua valavat uuden maakostean betonin pohjalle ja taputtelevat samaaa kuosia olevat uudet laatat samaan kuvioon taas päälle. Raudoitusta ei juurikaan jalkakäytävien alla. Liikuntasaumoja tasaisin välein tietenkin ja teräsverkkoa ajoluiskiin. Suomessa otettava routa huomioon ja tehtävä pohjat siinä missä pihakivetyksellekin. Leimabetonista on pilvin pimein Youtubevideoita. IVoit itlata tarvikkeet ja tehdä itsekin. Jos ei ole tiedossa isompia kaivuuhommia, tai putki- ym. töitä pihalla, voi ihan hyvin laittaa kuvioidun betonin. Varsinkin patiolle jonka alla ei ole kunnallistekniikkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe