Koko elämä helvetissä asumista

hope93

Olen 19-vuotias naisen alku. Pienestä pitäen ( 4 vuotiaasta asti) olen sairastellut lukemattomia korvatulehduksia ja poskiontelutulehduksia. Nykyisin minulla on todettu todella pieni kuulonaleunema toisessa korvassa, sekä pieni tinnitus, johtuu siis korvatulehduksesta. Äitini ihmetteli miksi olen koko ajan sairaana, hän itsekin oireili niiskuttelemalla ja silmien kirvelyllä. Muutimme kyseiseen vanhaan kerrostaloon, jotka on rakennettu sodan aikana. Oireilin sairastelemalla ja kun pienenä osallistuin jouksukilpailuihin sain pitkäaikaisesta rasituksesta "röhinän" sillä nimellä pienenä valitin tunnetta äidille, tarkoitan sillä siis tunnetta kuinka suu kuivuu ja tuntuu että happea ei saa kunnolla otettua. Meillä oli kissa, joka haisteli paikkoja, lattioita kodissa. 14 vuotiaana kuukautiseni alkoivat, siitä lähtien minulla on ollut hormonaalisia ongelmia, kertaakaan minulla ei ole ollut kuin 4kkl putkeen säännölliset kk. Lihoin paljon, kyse ei ollut pelkästään aikuiseksi naiseksi kasvamisesta, kävimme lääkäreilläkin tämän takia. Aknenkin "sairastin". Äitini nykyisin itkee kuinka ei ole tajunnut että jotain ongelmaa asunnossa oli. Kuitenkin, asuimme talossa pitkään, muutimme sieltä vasta kun täytin 17. Muutimme alunperin häiriköivän naapurin vuoksi. Seuraava kotimme oli rivitalo, rakennettu 80-luvulla. Siinä asunnossa aloimme kummatkin sairastella todella. Minä aloin lyyhistyä, (kutsun omaa olotilani huononemista sillä sanalla) talvella 2011. Ensin alkoi suolisto-oireet, ummetus, vatsakivut, turvotukset. Tutkimuksissa, ultrassa ja verikokeissa kävin, ei mitään.Seuraavaksi alkoi sanoinkuvaamaton väsymys, lihominen, hiustenlähtö, aineenvaihdunta oli sekaisin, söin kuinka paljon tai todella vähän, lihoin. Yritin etsiä apua eri ruokavalioista, ei keliakiaa, ei laktoosi-intoleranssia. Tuloksetta, huono olo vain paheni. Suoli ei toiminut yli viikkoon, jolloin käytin pientä peräruisketta. Uloste oli sulamattoman näköistä. Pääsin tähystyksiin, mitään ei löytynyt, refluksitauti löytyi happomittauksessa. Sitten alkoi pahin vaihe, kiitän Jumalaa tänäkin päivänä että selvisin siitä. Jouduin olemaan poissa opinnoistani koko viime vuoden, en jaksanut. Nukuin 12-14h, herättyäni olin todella väsynyt, sydän löi yli 110 äitini laskemana kun makasin sohvalla, jos nousin rivitalon rappusia hengästyin ja tuntui että keuhkoihin ei saa vedettyä kunnolla ilmaa. Painotan että olen urheillut koko ikäni, huonosta kunnosta ei ollut kyse. Muutuin todella vihaiseksi ja agressiiviseksi. Itkin paljon, pelkäsin että kuolen. Oloni huonontui päivä päivältä, minulle rupesi tulemaan koomamaisia olotiloja nukkuessani. En osaa selittää tunnetta. Samaan aikaan kissamme olotila huononi, hän olisi täyttänyt kohta 11. Kissallemme tuli samat oireet kuin minulle, samassa järjestyksessä, turvotus, suolentoiminta häiriintyi, hän nukkuin enemmän ja enemmän, silmät vuotivat, vihaisuutta havaittiin, oksentelua viime päivinä, yhtäkkiä jouluaattona hän kuoli.
Vietin kaikki päiväni minkä ajan vain jaksoin koneella etsimässä vastausta. Sain kilpirauhaslääkityksen, vaikka viitearvot olivat normaalit. Syön tällä hetkellä e-pillereitä hormonitoiminnan tasaamiseen.
Sitten soitimme ympäristöterveystarkastajalle. Hän löysi hometta ja kosteusvaurioita ympäri alakertaa. Pahin homepaikka löytyi kissamme ruokakaapin alta. Loppuaikana kissamme ei syönyt enää kuivaraksujaan.
Heräsimme todellisuuteen ja lähdimme pakoon, irtisanoimme asunnon heti. Hävitimme kaikki huonekalut, vaatteet ja muun irtaimiston. Äitini sattui sanomaan tarkastajalle, että muutimme 2010 kyseisestä osoitteesta tähän rivitaloon. Tarkastajaoli käynyt kyseissä kerrostalossa muuttomme jälkeen, ja hän oli löytänyt jokaisesta huoneesta hometta.
Tällä hetkellä istun omassa uudessa huoneessani, kodissa ei ole melkein mitään huonekaluja, mitä nyt on saatu ostettua rahoilla. Muutimme tähän uuteen kaksi viikkoa sitten. Kävin lääkärissä puhumassa koko elämäni läpi sairauksineen, pääsin vasta-aine kokeisiin. Halusin kirjoittaa tänne purkaakseni tätä oloa. En usko että minua samanlaista on olemassa, joka on elänyt 15 vuotta hometaloissa, kehityksestä lähtien. Aineenvaihduntani ei toimi oikein, enkä usko että se palaa ikinä kunnolla ennalleen. Sitten olen miettinyt tietääkö kukaan, onko olemassa ketään homelääkäriä, vai millä nimellä kutsuisin, kuka tietäisi mitä nämä 15 vuoden homeet, toksiinit ja myrkyt ovat tehneet aivoilleni, kehitykselleni ja sisäelimilleni, minulla on niin paljon kysymistä ja mietittävää. Koulu alkaisi huomenna, olen todella stressaantunut tästä sairastelusta ja väsynyt. Olen miettinyt saisinko sairauslomaa ja jatkaisin opintojani myöhemmin, vasta nyt 15 vuotta asuttuani sairaassa ympäristössä elimistöni voisi levätä, tietäisikö kukaan teistä, millä tavalla saisin "puhdistautua, onko olemassa hoitoja yms.? Olisin tuhannesti kiitollinen jos kertoisitte jotain mistä voisi olla apua.

18

1473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Sitten alkoi pahin vaihe, kiitän Jumalaa tänäkin päivänä että selvisin siitä."

      - En minäkään kestäisi ilman Jumalaa, voimia kärsimykseen.

    • Toipumista sulle
    • hope93

      Kiitos kaikille kun jaksoitte lukea kertomukseni. Maitohappobakteereita syön ja uskon niiden edistävän terveyttä eri osa-alueilla, antibiootteja olen syönyt paljon ja maitohappobakteerit auttavat suojaamaan kuulemma.
      Keskustelen äitini kanssa linkistä minkä laitoit Toipumista sulle, olisi mahtavaa käydä keskustelemassa asiasta tietävän kanssa.
      Kävin asyra pro-mittauksessa talvella kun sairastelin pahasti, siinä pidetään kahta metallikapulaa kädessä, jotka etsivät käsien akupisteiden kautta herkistyksiä, allergioita yms. asioita kehosta, laite lataa tietoja koneelle. Se on auttanut minua eniten kaikessa tässä, laite löysi Aspergillus versicolorin ja lukuisia muita asioita.

      Toivon teille kaikille voimia ketkä ovat kokeneet homeen pilaavan elämän, kodin, terveyden ja mielenterveyden, läheisiä, lemmikkejä...
      Muistakaa että kaikkein vahvimpia koetellaan kaikkein eniten.

      • kkkkps

        Jos yhtään helpottaa niin kohtalotovereita on Suomi pullollaan. Itselläni on ikää jo sen verran että yhteensä olen asunut homekämpissä varmaan 30-45 vuotta. Päätellen siitä että sitten kun vihdoin aloin haistaa homeen ja tajusin mistä on kyse (sairauskertomus on saman tyyppinen kuin sinulla) lähes kaikki kiinteistöt haisevat nenääni ja oireita saan lähes kaikkialla.

        Suomessa ei ole kyse siitä onko jokin asunto homeessa vaan siitä kuinka homeessa se on. Ikävä kyllä.

        En nyt halua pelotella mutta tarkkaile vointiasi myös uudessa asunnossasi, sekin on tod. näk. homeessa, ainoastaan vähemmän kuin edellinen. Jos on varaa, homekoira on ainoa luotetteva tapa selvittää onko jokin tila homeessa vai ei. Ja tietenkin oma nenä.


      • Myrkkyä
        kkkkps kirjoitti:

        Jos yhtään helpottaa niin kohtalotovereita on Suomi pullollaan. Itselläni on ikää jo sen verran että yhteensä olen asunut homekämpissä varmaan 30-45 vuotta. Päätellen siitä että sitten kun vihdoin aloin haistaa homeen ja tajusin mistä on kyse (sairauskertomus on saman tyyppinen kuin sinulla) lähes kaikki kiinteistöt haisevat nenääni ja oireita saan lähes kaikkialla.

        Suomessa ei ole kyse siitä onko jokin asunto homeessa vaan siitä kuinka homeessa se on. Ikävä kyllä.

        En nyt halua pelotella mutta tarkkaile vointiasi myös uudessa asunnossasi, sekin on tod. näk. homeessa, ainoastaan vähemmän kuin edellinen. Jos on varaa, homekoira on ainoa luotetteva tapa selvittää onko jokin tila homeessa vai ei. Ja tietenkin oma nenä.

        Nyt ovat elimistön myrkkykuormat sitä luokkaa, että varmasti häiritsevät immuniteettia.
        Ympäristömyrkyt kaikki. Sisäilman myrkyllisyys myös. Mitä nieltynä, mitä hengityksessä ja mitä ihon läpi. Myrkkyjä.
        "Suomessa ei ole kyse siitä onko jokin asunto homeessa vaan siitä kuinka homeessa se on. Ikävä kyllä".
        Tai kuinka myrkyllinen on sisäilmaltaan.

        Toipumista sulle!


    • Toipumista sulle

      "olisi mahtavaa käydä keskustelemassa asiasta tietävän kanssa".

      Sama täällä vaikka olen jo 66. Olen kyllä tietoinen hyvinkin tarkkaan minkälaisesta ihmisestä on kysymys linkissä minkä annoin.

      En ole vaan saanut itsestäni niin paljoa irti, että tuon haaveeni olisin toteuttanut. Keskustelun kasvokkain ihmisen kanssa joka todella näistä terveydellisistä perusteista ja asioista tietää kun on kyseessä kosteuvauriorakennusten homeet ja myrkyllinen sisäilmasto.

      Suosittelen lämpimästi tee sinä se kun olet noin nuorikin.

      "Muistakaa että kaikkein vahvimpia koetellaan kaikkein eniten".

      Tuo kyllä pitää paikkansa myös niiden osalla jotka meitä yrittävät rehelliseti auttaa.

      Todelliset auttajat kyllä huomaa heti "kättelyssä". Ainakin minä.

    • kermamoottori

      Huh, huh, hurjaa luettavaa. Kannattaa hakeutua erikoislääkäreiden (jos saat jostain suosituksia, hyvä) vastaanotoille, jos koet sen tällä hetkellä tarpeelliseksi ja kannattaa myös aina mainita, että olet asunut myrkyllisissä olosuhteissa. Minun lääkäreissäkäyntikierteestäni on nyt muutama vuosi aikaa. Itse sain erikoislääkäriltä hyvän sumutteen krooniseen nenän tukkoisuuteen. Suurin osa lääkärissäkäynneistä aiheutti aikamoista turhautumista. Yleislääkäreistä ei ollut juurikaan apua. Tärkeintä on, että olet päässyt pois homeisista tiloista. Anna toipumiselle aikaa, se voi kestää.

    • Nimenomaan näin on

      "kannattaa myös aina mainita, että olet asunut myrkyllisissä olosuhteissa".

      Vaikka tää nyt on "herkille" kova paikka taasen.

    • Asyra.

      Käsitykseni mukaan toi Asyra Pro mittaus on täyttä humpuukia. Ei perustu oikeasti mihinkään tieteelliseen. Kallis ja antaa esimerkiksi kaksi mittausta peräkkäin tekemällä ihan eri tulokset, joten ei kieltämättä mikään kovin luotettava toimia.

      Kannattaa varmaan googletella jos haluaa tietää enemmän.

      Mukava kuulla, kun on löytynyt hoito. : )

    • Kohtalotoveri1

      Kyllä sinä toivut.Minulle sädesieni aiheutti laaja-alaiset sydänlihasvauriot,ja meinasi kuolla äkkikuoleman.Mutta,kuin ihmeen kaupalla selvisin,muuttaa tosin piti monta kertaa ennen kuin löytyi asunto jossa en oireile.Minä myös syön maitohappobakteeria.

    • Vertaistukea

      Hope,sinun kannattaa liittyä myös facebookissa olevaan ryhmään ,löytyy nimellä "home sweet home"
      https://www.facebook.com/groups/homekokemuksia
      Sieltä saat tarvitsemaasi tukea ja neuvoja saman kokeneilta ihmisiltä.
      Suosittelen.

    • njkl

      Veittekö kissaa lääkäriin vai katselitteko kun voi pahoin?

    • kokeile näitä

      Kannattaisi miettiä vuokraasunnon omistajien haastamista oikeuteen? Mitä lyhyempi aika näistä tapauksista on niin sitä suositeltavampaa se olisi. Varsinkin jos kyseessä on kaupungin vuokratalo, niin sitä parempi juttu.

      Pahinta on, jos ette ole tehneet asialle yhtikäs mitään? Mutta suosittelisin heti ensimmäiseksi ottamaan yhteyttä lakiasianneuvojaan ja kysymään kuinka edetä asiassa.

      Varsinkin kunnon korvauksia kannattaisi yrittää saada ensi työksi, koska joku on selvästi tehnyt pahan virheen, jos selviä homevaurioita talossa ei ole saatu tutkittua.

      ---

      Hoidoista on vaikeaa sanoa, mutta katsoppa tämä vanha viesti ja etsi nämä henkilöt käsiin:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/1582965

      "Asiantuntevan lääketieteellisen avun saaminen homeongelmiin on tosi kinkkistä tässä maassa. Avunpyyntösi voisit esittää Uudenmaan lääninlääkäri Helena Mussalo-Rauhamaalle. Asia ikään kuin kuuluu Mussalo-Rauhamaan toimivalta-alueeseen ja lisäksi hänellä on melkoista meriittiä homeoireilu-sektorilta hänen nykyistä virkauraansa edeltävältä ajalta. Ja onhan hän lähelltä.

      Toinen asiantunteva luotettava taho on Kansanaterveyslaitoksen Kuopion konttuuri kokonaisuudessaan (KTL, Ympäristöterveyden osasto, Kuopio). Sieltä voisi tiedustella esim. seuraavia ihmisiä: lääkäri, erikoistutkija Tuula Putus (ent. Husman) tai laboratorionjohtaja Aino Nevalainen.

      Myös Kuopion aluetyöterveyslaitokselta ylilääkäri Markku Seuri ja laboratorion johtaja Marjut Reiman saattaisivat olla avuksi. Puhelinnumero kaikille näille edellä mainituille on 017 - 201 211 (Tutkimuskeskus Neulanen).

      Kaikki nämä ihmiset ovat julkaisseet ansiokasta tekstiä homeista ja homesairauksista. Pane heidän kunkin nimi lainausmerkeissä Googlen hakusanan kohdalle, niin pääset teksteihin kiinni."

      ---

      • kokeile näitä

        Mitä tulee tilanteeseesi, niin varmasti on muitakin homeongelmista kärsiviä. Jotkut ovat joutuneet muuttamaan tai vaihtamaan asuntoaan tai asunnottomiksi.

        Kokeile etsiä erilaisilta nettipalstoilta yms. ja aiheeseen liittyviltä foorumeilta tms. Tee anonyymi sähköpostiosoite ja pyydä yhteydenottoa.


    • körttipaavo

      Ongelma on psyykken puolella, ei homeen.
      Homesairaus on psyykesairaus.

      Menttaali siis ontuu. Sairaus jyllää erityisesti naisilla, mikä kertookin jo kaiken.

      • auttakeehan puavoo

        No eikö se körttipaavo ole päässyt pukille vieläkään ja kesä puolessa välissä.
        Naiset ja kukat kauneimmillaaan. Voi, että minä rakasta kaikkia naisia.

        Tässä kaikille Naisille, olette ihania. t: vertti-eetu se oikia.
        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288709302004.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe