AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Apua kaivataan, Tunnista tatit!

Apua kaivataan, Tunnista tatit!

5 Vastausta 683 Lukukertaa
Osaisiko joku kertoa mitä tatteja nämä koivujen viereltä poimitut tatit ovat? Omat veikkaukseni on herkkutatti ja koivunpunikkitatti.

linkki kuvaan: http://aijaa.com/0003810712453

t. Aloitteleva sienestäjä
Toienen voisi olla nuorehko herkkutatti.

Punikkitatiksi veikkaamastasi en osaa sanoa, siinä pitäisi leikkauspinnat tummua aika nopeasti lähes mustiksi.

Ihan yhtä hyvin voi olla jopa sappitatti. Maista, et voi erehtyä.
Vasemmalla näyttäs ihan herkkutatilta ja oikeella punikkitatti --> tunnistaa hyvin tuosta mustasta rihmastosta jalassa, sellaista ei herkkutateissa ole
Vasemmanpuoleinen voi olla lehmäntattikin?
Vasemmalla on tietysti herkkutatti. Pullean jalan lisäksi pettämätön tuntomerkki on VAALEA verkkokuvio jalan yläosassa. Sappitatissa verkkokuvio on TUMMA. Sappitatti on myös rakenteeltaan selvästi pehmeämpi, kuten myös lehmäntatit. Lehmäntattien jalka ole koskaan pullea, eikä siinä ole verkkokuviota vaan tummaa nystyä.

Kuvassa oikealla on tietysti punikkitatti. Nämä perustatit on hyvä oppia tunnistamaan. Se ei ole edes vaikeaa. Eikä edes tarvitse muistaa, mikä punikkitattilajeista on kysessä, kunhan vain tunnistaa ne punikkitateiksi. Kaikki ne ovat hyviä.

Tässä mainittujen neljän tatin lisäksi suosittelen, että opettelee tunnistamaan ainakin voitatin, kangastatin, ruskotatin sekä syötäväksi kelpaamattoman äikätatin. Herkullinen lehtikuusentattikin kannattaa ottaa repertuaariin, mikäli sattuu asumaan alueella, jossa lehtikuusia on.
 /   /  /  / Apua kaivataan, Tunnista tatit!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta