60-luvun talon valurautaviemärit

Viemäriremppa edessä

Jos talo on rakennettu vuonna 1965 ja siellä on asunut kaikki nämä vuodet 2 ihmistä mikä on viemäreiden kunto? Päteekö teoreettinen käyttöikä 50 vuotta aina sitä huomioonottamatta kuinka paljon käyttöä on ollut?

Jos talossa on pohjapinta-ala 150 m2 yhdessä kerroksessa, mitä luokkaa voisi viemäreiden uusiminen maksaa? Käyttövesiputket taloon on uusittu. Talo on täystiilitalo.

14

8669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kölzäööäla

      Kannattaa tutkituttaa viemäreiden kunto jolloin kunnostustarve selviää.

    • putkipete

      jos valurauta viemärit ovat suhtkoht hyvässä kunnossa. niitä voidaan myös pinnoittaa. ei tarvitse purku töitä en osaa sanoa hintaa. Tulee varmaankin halvemmaks kun koko viemäriremontti.

    • putkipete

      jos valurauta viemärit ovat suhtkoht hyvässä kunnossa. niitä voidaan myös pinnoittaa. ei tarvitse purku töitä en osaa sanoa hintaa. Tulee varmaankin halvemmaks kun koko viemäriremontti.

    • putkipete vielä

      jos vieläkin jäi epäselväksi niin kerrotaan vielä että jos valurauta viemärit ovat suhtkoht hyvässä kunnossa. niitä voidaan myös pinnoittaa. ei tarvitse purku töitä en osaa sanoa hintaa. Tulee varmaankin halvemmaks kun koko viemäriremontti.

    • putkari5v.

      Valurauta viemärien pinnoittaminen on paras tapa. Itse tein sitä hommaa pari vuotta. Niin näki kaikenlaista. Mutta firmat "ei yleensä" ole hirveen kiinostuneita tommosesta.Liian pieni kohde. Aikaa siinä menis kahdelta mieheltä eka päivä puhdistus, toka päivä pinnoitus ja kolmas päivä toinen pinnoitus neljäs päivä kuvaus ja kaiken takaisin laitto. Missä päin talo sijaitsee ?

    • sutkari

      Jäi vielä epäselväksi, että voiko valurautaputkia pinnoittaa?

    • viemäriukko

      Valurauta putket ovat yleensä todella huonossa jos käyttö on ollut vähäistä ruostetta ja sakkaa kertyy paljon. Kuvauta putket.

    • kunnon aineet

      just joo . jos ne pinnoitetaan epoksilla , on pinnoitus aivan huuhaa hommaa . jos ne tehdään kunnolla täytyisi suorittaa pinnoitus massaus , jolloin putkeen tulee itse kantava elastinen uusi putki sisälle . jos ne tehdään kolmessa päivässä epoksilla, niin jo epoksin kuivuessa se halkeilee eikä tule kestämään kovinkaan kauan kun putket ovat taas ruosteessa sisältä . ei kannata kaiken mailman huuhaa 3 päivän urakoitsijoita täällä kuunnella . kannattaa ottaa selvää mistä kannattaa maksaa .

    • rento reijo

      Minä odottaisin jotain vuotoja rauhassa. Voi mennä 20 vee ilman mitään.

      • järkipeliä

        Mä oon rento reijon kanssa samoilla linjoilla. Jos toimintahäiriöitä ei ole,saati vuotoja. Kyllä ne putket siitä sitten ilmoittaa,kun ovat 20 vuotta vuotaneet rakenteisiin.. homeen,kolibakteerien ja sen ittensä muodossa. Miettii siinä sit miksei tehny sitä ajoissa ;)


    • järki voittaa

      On se järkiratkaisu. Tuossa vaiheessa ei enää tarvi miettiä, pinnoitetaanko vai eikö pinnoiteta, kun putket kuitenkin hajoaa kappaleiksi puhdistettaessa.

      • tietäjä

        65 rakennettu.. Putket mitä todennäköisimmin kestää kovaakin jyrsintää. Niistä saadaan kaikki karsta pois. Kuvataan ja todetaan onko painaumia tms vikoja. Sitten sukitetaan kaikki putket. Viikko/kaksi menee. Asumishaittaa ei juuri tule. Pohjakuvat piirretään. Kuvaukset jyrsinnän ja sukituksen jälkeen myös asiakkaalle. Näitä tekee tämän alan asiantuntijat ja kovan luokan ammattilaiset. Ylpeästi.


    • Rahanhaaskaaja

      Viemäri työ periaatteessa niin simppeliä hommaa että ainakin vanhan purku kannattaa tehä ite eikä maksaa tonneja putkarille. Mielellään ulkoistavat moisen tuon törky-homman muutenkin. Toki, jos talossa puurakenne, niin simppeli touhuta niiden parissa itekkin. Ei ole rakettitiedettä eikä vaadi mitään lupia vesipuolen työt. Samaan hengenvetoon totean kuitenkin, että kyllä pääsee kätevästi kun ulkoistaa putkarille. Itellä käväisi 2 miehen taistelijapari ja päivässä oli tehty enemmän kuin ite ois saanu tehtyä viikossa vaikka ois ollu poissa töistäkin.

      -70 Rakennettu talo. Teen remppaa asuinkerroksessa jossa mm. iirtyi wc pytyn paikka.

      Talossa kellari. Välipohja toteutettu holvivaluna. Viemärit tuossa valussa.

      Se pätkä vanhaa viemäriä mikä poistettiin ja korvattiin muovilla oli hyvässä kunnossa. Ei kuluneisuuden vuoksi tarvetta vaihtaa. Ikää siis noin 45v.

      Putkari totesi, että jos viemärit on kuivassa niin ei ne mene miksikään. Jos sen sijaan kaivettu esim maahan, talon alle hiekkaan, missä ulkopuolinen kosteus pääseet putkelle, niin käyttöikä romahtaa jyrkästi. Se että mistä moinen johtuu, ei osannut tai viitsinyt selittää.

      Jos niitä haluaa kuvailla, niin kahtelkaa ihmiset netistä noita viemäri kameroita. Ebaystä saa muutamalla kympillä 20 metrisen kameran joka tulee tietsikan usbiin kiinni ja solahtaa eism. vaikka vessan pytystä sisään viemäristöön.
      hakusanoja esim.
      ebay endoscope, draincam , Waterproof drain cam, 10M USB LED CAM,
      Kuvamatsku vaikka youtubeen ja keskustelu jonnekkin palstalle auki. Löytyy analysoijia jos itseä epäilyttää. Sen perusteella sit hyvä pyytää ammattilaiset kuvaan jos tarvetta, tai uskoa itseensä.

    • Anonyymi

      Meillä kesti valurauta viemäri 55 vuotta, sitä ennen jo oireilu monta vuotta. Kun valurautaviemäri tulee 50 vuotta vanhaksi melko varmasti se alkaa olla käyttöikänsä päässä ja uusiminen kannattaa, vaikka se vielä toimisi, montaa vuotta ei ole kuitenkaan jäljellä, on aikaa tehdä se remontti huolelisesti ja kustannuksia säästäen, kun se ei tehdä pakon edessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe