Klaus Lindgren, Rkp:n maksama "tutkija"

Käännöststo

Klaus Lindgren, joka agricola.utu:ssa vimmaisesti yrittää mitätöidä Suomalaisuuden liiton kirjaa "Itämaasta itsenäisyyteen..", on vastaanottanut rahaa Rkp:n hallitsemalta Svenska kulturfondenilta sekä Åbo Akademin säätiöltä. Samoin hän on syönyt leipää, jonka on rahoittanut Svenska litteratursällskapet i Finland sekä Ruotsissa toimiva Svenska kulturstiftelsen.
Kuten sananlasku sanoo, sen lauluja laulat, jonka leipää syöt. Ei ole ihme, että hän on pahastunut munaskuitaan myöten kyseisestä kirjasta ja käytti paljon aikaa sen mitätöimiseen agricola.utu:ssa. Huvittavinta luettavaa oli kohta, jossa hän totesi kirjan "myönteiseksi" piireteeksi, että "siitä ei ollut tiettyjä asioita". Eli kirjaa arvosteleva kehuu, jos siitä ei ole jotain. Tämä kertoo kaiken Lindgrenin ammattitaidosta. Sama kuin jos esim. perhosten elämää tutkivaa kirjaa arvosteltaisiin mainitsemalla sen positiiviseksi piirteeksi sen, että "siinä ei käsitellä valaiden käyttäytymistä, oi, miten hyvä".
Koko lindgrenin pitkä arvostelu on kuin sapen vuodatusta suomenkielisiä kohtaan. Ja sappea hän vuodattaa Rkp:n käskystä ja Rkp:n maksamalla rahalla. Kuinka hän muuten voisikaan toimia, onhan hän syvällä systeemissä, joka häntä ruokkii.
Intenetistähän se selviää, että hän on nauttinut Rkp:n rahaa.

Lindgrenin pitkä kirjan käsittely kertoo siitä järkytyksestä, mitä hän ja kaltaisensa ovat kokeneet, kun Suomessa onkin kielipolitiikassa nyt tuotu esiin Rkp:n propagandaa vastaan toisenaalista tietoa. Onha n se hälyttävää ja lindgrenien täytyy ponnistella extra-ankarasti.

45

1786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Luin!

        Kitos linkistä. Lindgren osoittaa hyvin, että monisanaisuus ei todellakaan ole laadun tae. Jostain syystä svekot sortuvat usein tuohon loputtoman jaarittelun syntiin. Mistä se johtuu? No tietysti siitä, että väärää asiaa täytyy monisanaisesti puolustaa.

        Nuo vastakommentit sen sijaan olivat asiallisen nasevia. Ja ennen kaikkea oikeassa!


    • paniikissa on

      Klaus kirjoittaa kuin kiihkossa.

      • Mutta täyttä asiaa! Nefekin on kiihkossa mutta hän vain huohottaa!!


    • vertauksesi osui

      Niin, suomenkielinen koululainen on kuin ristiinnaulittu pakkoruotsiristiin ja huohottaa siihen tyyliin.

    • Kari vaan

      Slaget efter tolv, tänäänn radio Vgeassa eräs miesopettaja puuttui opetussuunnitelmaan, koska tilastojen mukaan 20 % nuorista miehistä syrjäytyy peruskoulun opetussuunnitelman vuoksi.
      Hallituksen, rkp:n, naisedustaja, puolusti nykyistä järjestelmää, vaikka miesopettaja moneen kertaan totesi, että se ei ole toiminut, eikä toimi, vaan pitää muutoksia tehdä, jos syrjäytyneet haluataan takaisin porukkaan.

      • 515

        Tätä samaa olen yrittänyt jo monta kertaa tuoda esiin.
        Miksi varsinkin pojat syrjäytyvät,siksi,että siinä iässä kun kieliä pitäisi oppia
        pojat ovat paljon jäljessä ikäkehityksessä.
        Eikä kaikilla ole kielipäätä vaan pitäisi olla enempi käytännöllistä tehtävää
        niile jotka ovat vaarassa syrjäytyä.
        Ruotsin kieli täysin hyödyttömän siinä lisäämässä epäonnistumisen
        tunteita.
        Ruotsissakin osalle porukkaa riittää yksi vieras kieli ja se on englanti,
        miksi sitten ei täällä.
        Tämän kun vielä joskus joku opetushallituksessakin ymmärtäisi ei tarvitsisi
        vaikerrrella päättäjien vuodesta toiseen syrjäytymistä.
        Eihän ennen kaikkien tarvinnut osata kieliä ja jokaiselle joku paikka löytyi.
        Tuolla tasapäistämisellä ei tehdä kuin vahinkoa lapsille ja sitten ihmetellään
        miksi nuoret kärsivät mielenterveysongelmista.


    • viisaasti puhuttu

      Viisaan luokanopettajan nimi on Johan Nyberg. Hän sanoi todella viisaita ajatuskia tuossa keskustelussa.
      Tyhmä nainen oli opetusneuvos Christina Anderssén, joka jankkasi opettavaa sävyyn ja puolusti jo epäonnistuneeksi todettua opetussuunnitelmaa..

    • IhanTala

      Heikki pisti jälleen kerran jauhot suuhun tässäkin asiassa. Tala veti pisteet kotiin laittamalla lhteen esiin! BRAWOO!


      Heikki Tala kirjoitti 16.8.2012 11:05

      Keskustelun jatkon perustaksi professori Erkki Pihkala antoi luvan alkuperäisen käsikirjoituksensa julkaisemisen internetissä:

      http://www.simplesite.com/Tala/30638005

      Se sisältää lähdeviitteet sivun tarkkuudella maamme johtavien historiantutkijoiden teoksista

    • Maisteri Klaus Lindgren on nähnyt paljon vaivaa arvostellessaan Suomalaisuuden Liiton kirjaa "Itämaasta itsenäisyyteen - suomalaisuuden ja ruotsalaisuuden vaikea suhde". Hän jakaa ruusuja ja risuja ja päättää arvionsa näin: "Kaiken kaikkiaan en voi suositella kirjaa edes paperinkeräykseen, koska siinä on muovitetut pahvikannet."

      Maisteri Lindgren on joka tapauksessa "tieteellisempi" kuin kirjan aiemmin näillä sivustoilla arvioinut sotahistorian tutkija, lisensiaatti Jussi O Jalonen, jonka arvio tiivistettynä meni näin: "Itse en aio yrittääkään tonkia tuota plärää yhtään sen syvällisemmin, koska jo sen vilkaiseminen herättää ärtymystä. Se saattaisi olla hyvinkin täysin virheetön ja mahdollisesti kaikki sen irralliset faktankappaleet voisivat pitää paikkansa."

      Aika erikoisia lähestymistapoja tutkijoiksi itseään tituleeraaville. Tiettyä asenteellisuutta on havaittavissa kummankin arvioijan teksteissä, joista Jalosen arvio on ilahduttavan lyhyt ja Lindgrenin pitkästyttävän pitkä.

      Parasta tässä on, eetä keskustelu kirjastamme jatkuu.

      • On sattunut pahoon

        "Maisteri Lindgren on joka tapauksessa "tieteellisempi" kuin kirjan aiemmin näillä sivustoilla arvioinut sotahistorian tutkija, lisensiaatti Jussi O Jalonen, jonka arvio tiivistettynä meni näin: "

        Historia kielipoliittisena lyömäaseena

        Kirjoittaja Jussi Jalonen » 14.10.11 15:47

        http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=10&t=3947

        "Itse en aio yrittääkään tonkia tuota plärää yhtään sen syvällisemmin, koska jo sen vilkaiseminen herättää ärtymystä. Se saattaisi olla hyvinkin täysin virheetön ja mahdollisesti kaikki sen irralliset faktankappaleet voisivat pitää paikkansa. Kyse on siitä, missä valossa ne on esitetty ja millaisia johtopäätöksiä niistä vedetään."



        ---
        Tässä koko teksti:
        Se oli vain irrallinen esimerkki. Itse en aio yrittääkään tonkia tuota plärää yhtään sen syvällisemmin, koska jo sen vilkaiseminen herättää ärtymystä. Se saattaisi olla hyvinkin täysin virheetön ja mahdollisesti kaikki sen irralliset faktankappaleet voisivat pitää paikkansa. Kyse on siitä, missä valossa ne on esitetty ja millaisia johtopäätöksiä niistä vedetään.

        Käytän tässä nyt huvikseni erään Kansan Uutisten kirjoittajan eräässä toisessa yhteydessä esittämää rinnastusta ja totean, että tässä opuksessa on ongelmana sama kuin horoskoopeissa. Laaditaanhan nekin useimmiten täysin tieteellisesti, eikö vain? Kukaan ei voi kiistää tuntemiemme taivaankappaleiden olemassaoloa tai niiden suhteellisista sijainneista kulloinkin hankittuja havaintoja. Vastaanväittäjälle osoitetaan välittömästi tiukat tosiasiat: mitä, rohkenetko kiistää, että Aurinko on tässä kuussa Skorpionin merkeissä ja Neitsyen tähdistössä? Vastaavasti myös tämä Suomalaisuuden Liiton julkaisu suhtautuu historiantutkimukseen samalla tavoin kuin astrologia suhtautuu astronomiaan: mitä kummaa, yritätkö väittää, etteikö Suomi olisi tosiaan ollut Ruotsin osa vuoteen 1809, ja kiellätkö tämän Helsingin Sanomien lehtileikkeen olemassaolon?

        Kirja voi siis kiistatta tosiaan esittää tuon markkinointilauseensa: "Tietokirja nojaa historia-alan huippututkijoiden teoksiin, kooten jo tiedeyhteisön kritiikin läpäissyttä tietoa omien päätelmiensä pohjaksi". Kun kerran tietopohja on näin upeasti kunnossa, niin päätelmistä ei sovi valittaa - ja jos nyt sitten joku haluaisikin valittaa, niin sehän on vain erimielisyyttä tulkinnasta, pelkkä mielipide-ero, eikös niin?

        Eli lyhyesti sanoen: tärähtäneet johtopäätökset oikeutetaan näennäisesti pitävillä historiallisilla tosiseikoilla, jotka esitetään anakronistisesti, valikoiden ja kyseenalaisin painotuksin.

        Sillähän ei tietysti ole mitään väliä, että toimituskunnan edustajista ilmeisesti vain professori Pihkalalla on jonkinlainen tausta historiantutkijana - ja historiantutkijan pätevyys tietenkään ei tarkoita sitä, etteikö henkilö voisi toimia propagandistina. Muista toimittajista sen sijaan Heikki Tala puolestaan on lähinnä kansalliskiihkoa lietsova ja täyden halveksunnan ansainnut vastenmielinen radikaali fanaatikko. Ihme kyllä Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja Sampo Terho ei ole luettelossa, vaikka hän on sentään hankkinut maisterin paperit historia pääaineenaan. Kaiketi hänellä oli tätä teosta toimitettaessa riittävästi kiireitä maahanmuuttopolitiikan tai muslimien haukkumisessa.

        Siltä varalta jos edellisen kappaleen lausuntoni nimeltä mainituista henkilöistä taas loukkaavat syvästi jotakuta herkkäsieluista, niin voin kyllä tarpeen tullen osoittaa niille perusteet.



        Ei sellaista ole kukaan väittänytkään. Muuten allekirjoitan suoralta kädeltä tuon edellisen lausumasi, että tämän julkaisun kohdalla on mahdotonta tietää, missä "tietokirja" päättyy ja missä kohtaa pamfletti alkaa. Marja-Leena Koppista mukaillen tosin sanoisin, että tästä ei oikein tiedä onko tämä pamfletti vaiko vain pefletti.

        Tuo koko surullinen käsikirjoitus on anakronismi lähes alusta loppuun. Luojan kiitos tätä ei ilmeisesti ole julkaistu paperille painettuna, se olisikin jo rikos ihmiskuntaa vastaan.



        Best,

        J. J.


    • Niin!

      Täytyy muistaa, että svekosurun moitteet ovat parhaat kehut, mitä suomalaisuutta puolustava kirja voi saada. Jokainen suomalainen tajuaa tämän.

    • Klaussiin vauhtia

      Niinhän se on, että Henrik Meinander antoi Lindgrenille tehtäväksi hieman huitoa. Historiantutkimuksessa kun on Helsingin yliopiston hurrriosastossa tietty hierarkia; Meinander kirjoittaa viralliset tekstit, alemmat maisterit tekevät likaisemmat työt.. Lindgreeniltä meni kuitenkin huvittavasti överiksi, ehkä häntä alkoi pelottaa...paahtoi loputtomiin. Ylipitkä teksti on oireellista.
      Se osoittaa, että Itämaasta itsenäisyyteen on kirja paikallaan.
      Klaussiin tuli vauhtia. Olisiko ottanut vähän neuvoa-antavia yömyöhällä kirjoittaessaan? Siltä teksti vähän vaikuttaa. Ei ole vaivautunut lukemaan ja tarkistamaan vuodatustaan.

      Samoin perussuomalaiset laittoi vauhtia Anna-Maja Henrikssoniin säätiökysymyksessä.
      Rkp-läisiä on hauska juoksuttaa ja hyödyllistäkin se on, kielipoliiitiset mätäpaiseet aukenevat samalla.

      • ngfn

        Kaikkein hauskinta olisi lukea, mitä mieltä länsinaapuriystävämme Dick Harrison olisi kirjasta mieltä. Mutta se lienee mahdotonta, koska kukaan ei käännä kirjaa ruotsiksi ja Dickin suomenopinnot eivät ole käynnistyneet.

        Ehkäpä Suomalaisuuden liitto voisi ehdottaa Svenska kulturfondeneille, että ne kääntäisivät kirjan ruotsiksi? Olisi siinä Victoriakin ihmeissään, kun hänelle se kirja luettaisiin. Hän kysyisi, kuten "Etulinjan edessä" ensi-illassa: "Onko tämä todella totta?"


      • Henrik!

        Meinander oli kutsuttu tänään MTV3:n Aamu-TV:n vieraaksi kommentoimaan elokuvaa. On se ihmeellistä, että valtamedia löytää aina ne muutamat suruproffat asiantuntijoiksi, vaikka suomalaisasiantuntijoita olisi pilvin pimein.


      • Vuoden vitsi!
        ngfn kirjoitti:

        Kaikkein hauskinta olisi lukea, mitä mieltä länsinaapuriystävämme Dick Harrison olisi kirjasta mieltä. Mutta se lienee mahdotonta, koska kukaan ei käännä kirjaa ruotsiksi ja Dickin suomenopinnot eivät ole käynnistyneet.

        Ehkäpä Suomalaisuuden liitto voisi ehdottaa Svenska kulturfondeneille, että ne kääntäisivät kirjan ruotsiksi? Olisi siinä Victoriakin ihmeissään, kun hänelle se kirja luettaisiin. Hän kysyisi, kuten "Etulinjan edessä" ensi-illassa: "Onko tämä todella totta?"

        Tricky-Dickillä oli otsaa väittää, että suomi voisi tulla toiseksi viralliseksi kieleksi Ruotsissa!

        Kaikkeen ne svekot sortuvat, kun puolustavat Suomen pakkoruotsitusta....


      • äiteeki sano että
        Henrik! kirjoitti:

        Meinander oli kutsuttu tänään MTV3:n Aamu-TV:n vieraaksi kommentoimaan elokuvaa. On se ihmeellistä, että valtamedia löytää aina ne muutamat suruproffat asiantuntijoiksi, vaikka suomalaisasiantuntijoita olisi pilvin pimein.

        pois pakkoruotsi


      • Veke vaan
        äiteeki sano että kirjoitti:

        pois pakkoruotsi

        Pois myös vapaaehtoinen ruotsi.


    • vassoguuuuuu

      Hyvin on kirja osunut. Lindgren, linkki-Kalle on selkeästi raivoissaan kirjasta. Ei selvästikkään niistä mukamas löytämistään asiavirheistä, vaan uuden näkökulman tuomisesta esiin suomalaisuuden ja ruotsalaisuuden historian kipupisteistä. Samoin Ankkaa sapettaa, se on hyvä merkki.

      Ruotsalaisuuden iljettävyyksistä ei saisi keskustella. Silloin on liian helppo kyseenalaistaa heikäläisten etuoikeuksia Suomessa , varsinkin kun niitä perustellaan juuri historiallisilla syillä.

    • Plärä

      Linkka-Kalle, yhdessä muiden sinikeltaisin silmin varustetuin kätyrien kanssa, pyrkii vaientamaan kielikeskustelun Agricola -foorumilla ja ketjut lopulta suljetaan.

      http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=10&t=4037&hilit=heikki tala&start=150



      Tämä kaveri onkin harvinaisen herkkähipiäinen "plärä":

      http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=10&t=4037&hilit=heikki tala&start=150#p21372




      Tätä ketjua ei ole jostain syystä vielä tulpattu:

      http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=10&t=3947&hilit=heikki tala

    • Harva kirja tuolla Agricola historiaverkostossa on saanut niin paljon huomiota kuinpäätoimittamani Suomalaisuuden Liiton teos "Itämaasta itsenäisyyteen - suomalaisuuden ja ruotsalaisuuden vaikea suhde". Vanha media tietenkin yritti vaieta sen kuoliaaksi, mutta liiton nettisivuilta kirjaa on käyty katsomassa huikean paljon. Myös muutamat kirjastot ovat ostaneet lisäkappaleita tyydyttämään kysyntää.

      Kirjan julkaisemisesta on kulunut jo kaksi vuotta, mutta keskustelu jatkuu yhä edelleen. Sillä taisi olla sosiaalinen tilaus! ;-)

    • Harva kirja on myöskään asiantuntijoiden taholta lytätty niin totaalisesti joten onnittelut siitäkin! Alansa ennätys sekin!

      • Asiantuntijat?

        Ns. svekoasiantuntijoita ei lasketa asiantuntijoiksi vaan propagandisteiksi.


    • maksajat

      Kuten Kari Arola sanoi:"Supisuomalaisuutta ei ole". Mutta supisuomalaisten kukkarolla käy kuhina.

    • ;=)

      Palstalla tuntuu olevan 2 herkkää "mielensäpahoittajaa" eli maisteri Klaus Lindgren ja lisensiaatti Jussi O Jalonen. Toinen heiluttaa sensuurinsäilää / lainmiekkaa ja kirjoituskieltoa ja toinen ottaa herkästi etäisyyttä palatakseen jälleen kuin koira oksennukselleen.

      http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=10&t=4743

    • Klaus Lindgren

      Vai on tällaisia väitteitä minusta joku esittänyt. Jaa jaa. No, täytynee tuosta selvästi perättömät väitteet oikaista. On kyllä totta, että olen aikoinaan saanut apurahoja Svenska Kulturfondenilta ja Svenska Litteratursdällskapetilta, mutta olenhan minä noita saanut myös mm. Suomen Kulttuururahastoltakin. Noilla apurahoilla ei ole mitään tekemistä tuon kirjoittamani arvion kanssa. Toista: ei yhtikäs mitään. Myös tuo jonkun toisen nimimerkin alempana tässä ketjussa esittämä väite, että olisin saanut arviointihomman Henrik Meinanderilta, on täysin perätön. Kirjoitin tuon arvion kyllä pyynnöstä, mutta pyytäjä oli täysin suomenkielinen taho.
      Tämänkaltaisille puheenvuoroille tuntuu muuten olevan tyypillistä se, että niiden esittäjät eivät kehtaa esittää niitä omalla nimellään. Ei järin suoraselkäistä, sanoisin.

      • tervetuloa

        Tervetuloa Klaus tälle palstalle. Tämä ketju on jo aika vanha, mutta hyvä, että päätit vastata.

        Niin kauan kuin pakkoruotsin perusteeksi nostetaan "historialliset ja kulttuuriset syyt", joudumme erityisen kriittisesti katselemaan perinteistä historiankirjoitusta. Kriittisyys puolin ja toisin on siis sekä sallittua että toivottavaa, tavoitteenahan on vapaampi ja oikeudenmukaisempi kielipolitiikka.


    • Ikuinen häpeä

      Seuraa linkkiä.

      http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=10&t=4868#p25431

      http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=10&t=4868#p25437


      Tämä erikoinen tyyppi tuntuu päätöikseen hoitelevan tuon palstan ns. ruotsalaishipiän koskemattomuutta, sen eri oudoissa olomuodoissaan. Siispä hän jakelee sormenheristyksiä ja sensurointiuhkauksiaan tiuhaan tahtiin kaikille vähänkin rahtahur-reista ikäviä asioita esittäville kirjoitajille. Talan kommentteja sisältänyt ketju esim. suljettiin. Sensuuria sekin.

      Täälläkö ollaan jo vihaisesti kiihottuneessa kansantilassa?

      http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=10&t=4743#p24706


      Klaus Lindgreenin ruotsalaisuutta varjeleva oksennus, olkaapa hyvät:

      Kyseenalainen kirja suomalaisuudesta ja ruotsalaisuudesta

      http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=1934

      Professori Erkki Pihkalan alkuperäinen käsikirjoitus lähdeviitteineen ”Itämaasta itsenäisyyteen – suomalaisuuden ja ruotsalaisuuden vaikea suhde” kirjaan

      http://www.simplesite.com/Tala/30638005

      • tuli selväksi

        "Klaus Lindgreenin ruotsalaisuutta varjeleva ---

        http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=1934"

        Okei, kiitos. Tästä sai hyvän kuvan tilanteesta.

        KL: "Oma kantani on kuitenkin tästä eteenpäin toinen kuin Suomalaisuuden Liiton; vähemmistökielen asema on hyvä juttu vain, jos siten turvataan suomenruotsalaisten olemassaolo ja oikeudet omaan kieleensä nykyistä paremmin. Vastaavasti minun nähdäkseni yliopistoon johtavaan koulutukseen kuuluu ruotsin opetus ilman muuta."

        Hän on siis omaksunut ruotsinkielisille ominaisen tavan tarkastella tilannetta ja pitää ruotsin kieltä täysin välttämättömänä osana yleissivistystä akateemisten yksilöiden kohdalla.

        On hyvä tietää, millä eväin itse kukin on keskusteluissa mukana.


    • Äimän Käki

      Klaus Lindgren kirjoitti: "Kirjoitin tuon arvion kyllä pyynnöstä, mutta pyytäjä oli täysin suomenkielinen taho." ja "Tämänkaltaisille puheenvuoroille tuntuu muuten olevan tyypillistä se, että niiden esittäjät eivät kehtaa esittää niitä omalla nimellään. Ei järin suoraselkäistä, sanoisin."

      No sittenhän -- jotta ollenkaan voisimme luottaa suoraselkäisyyteesi ja sanomisiesi rehellisyyteen -- ei enää puutu muuta kuin että kerrot suoraselkäisesti, mikä "täysin suomenkielinen taho", ja tarkemmin sanottuna kuka siellä, tilasi tuon herjakirjoituksen sinulta.

      Sanomisiesi arvosteluun liittyy myös rehellisesti ja suoraselkäisesti ilmoittamasi tieto siitä, paljonko sinulle herjakirjoituksestasi maksettiin.

      P.S. Minäkin mielelläni kirjoittaisin oikealla nimelläni, mutta en viitsi jatkuvasti kuunnella ruotsalaisten maksamien ammattimaisten nettilianheittäjien henkilökohtaista herjaamista.

      • Just just

        /Klaus Lindgren kirjoitti: "Kirjoitin tuon arvion kyllä pyynnöstä, mutta pyytäjä oli täysin suomenkielinen taho."/

        Olisiko kyseessä Tapio O, tuo toinen A -palstan "päärlyportti"

        Aikakauslehtiartikkelit, kolumnit

        http://users.utu.fi/taonnela/julkaisut.html


        Tapio Onnela: Rasisti pukeutuu scriptaan (Hiidenkivi 6/2008, kolumni)

        http://users.utu.fi/taonnela/rasisti_pukeutuu.html

        Olisi suoraan nimennyt tuon artikkelinsa vaikkapa näin: PAKKORUOTSIN PUOLUSTAJA JA MAMUHYYSÄRI HALUAA SENSUROIJAKSI!


    • Käännöststo

      Jaaha, jo kolmas Rkp:n asiapiika on nyt ylittänyt ns. Kielipoliittisen pitkänsillan.
      Aiemmin Fred Karlsson ja Joel Backström.
      Ja nyt siiis tämä Klaus Lingren, erään "täysin suomenkielisen tahon" uskollinen palvelija.
      Sinänsä positiivista edistystä, vaikka olemmehan jo kauan tienneet, että tämä palsta on kielipolitiikkaa seuraavien ykkösosoite, aiemmin vain tarkkailun kohde, jota ovat kommentoineet Rkp:n nettipalkkasoturit.
      Åbo Akademi(lue: Rkp) on muuten käynnistänyt Suomen historian uudelleenkirjoituksen, jonka on tarkoitus valmistua kirjoina Suomen 100-vuotisjuhliin. Tampereen ja Jyväskylän "suomenkieliset yliopistotahot" on jo rekrytoitu työhön. Rahoitus tulee -sylttytehtaasta ja suomenkielisten verorahoista.
      Tarkoitus on painottaa Ruotsinvallanaikaa aivan uudella, Rkp:n haluamalla tavalla ja myös arvuutella, millainen Suomen alueen historia "olisi ollut", jossain vaihtoehtoisesas universumissa, jossa ruotsinkieliset olisivat pystyneet pysymään niskapäällä demokraattisesti. Nythän he ovat siinä vain rahalla.

      Historiantutkimuksen kolme kuumaa sanaa ovat: Mitä? Missä? Milloin? ja koko historian kirjoituksen tarkoitus on selvittää sitä, mitä todella tapahtui.
      Rkp-läinen historiantutkimus sen sijaan esittää aivan uusia tulkintoja; "millaista olisi voinut olla".

      • löytyneekö

        Löytyykö tästä hankkeesta tietoa netistä?


    • Arkistonhoitaja

      Vaikuttaa samanlaiselta hankkeelta kuin Zilliacuksen & kumpp. sotahistorian uudelleenkirjoitusprojekti, jonka seurauksena syntyi mm. Juutilaisen kirja ruotsalaisten sankariteoista viime sodissa, samoin kuin Lindmannin elokuva Etulinjojen edessä, joka myös ylisti ruotsalaisten sotakuntoa.

      Hanke syntyi ruotsalaisille epämieluisan virallisen sotahistorian takia, jossa melko selväsanaisesti dokumentoitiin ruotsalaisten joukko-osastojen täydellinen epäluotettavuus niin puolustus- kuin hyökkäystilanteissa.

      Onneksi internet levisi samssa tahdissa kuin ruotsalaisten historianväärennyshanke, ja nykyisin jo entistäkin useampi tietää ruotsalaisten juoksuherkkyyden.

      • Rinta rinnan

        Riitti kun hankki nuo kirjat ja lukaisi mitä oikeasti tapahtui.Koskahan saamme tämän Krigsvägar -kirjan suomennettuna? Se on Suomen ruotsalaisen everstin kirjoittama sotahistoria Suomi-hur_rien tekemisistä ja tekemättä jättämisistä.

        Antti Juutilainen kertoo kirjansa, Rinta rinnan, suomenruotsalaisten sotatiet, johdannossa suoraan asiasta. Hän siis kertoo, ettei ruotsiksi kirjoitettu Lars Stenströmin Krigsvägar -kirja käy sellaisenaan suomennettuna suomenkielisille.

        Antti Juutilainen on tuotakin asiaa käsitellyt Rinta rinnan -kirjassaan. Kertooko hän läheskään totta vai kikkaileeko vain kielirajoilla esimerkiksi teloitettujen karkureiden suhteen? 17.D:ssa samalla kertaa teloitetuista neljästä sotilaasta on kolmen äidinkieleksi ilmoitettu ruotsi ja neljättä ei ole mainittu. Kuitenkin Juutilaisen Rinta rinnan -kirjassa sanotaan teloitusten kohdistuneen vain kahteen ruotsinkieliseen. Kirjassa on astian makua aika lailla sen esipuheesta alkaen.

        Kukas muuten rahoittikaan kirjan kirjoittamisen? Siinähän sanotaan kuin suomenkielisille suomalaisille täytyy kertoa eri tavalla ruotsinkielisten sodasta. Pelkät käännökset esim. Lars Stenströmin Krigsvägar -kirjasta ei tule kysymykseenkään. Miksiköhän EI?

        Hanketta näyttää kirjan johdannon mukaan rahoittaneen veteraanit. Veikkaisinpa heidän olleen suomenruotsalaisia veteraaneja...
        Sivulla 15 sanotaan näin: "Haluan ilmaista myös kiitollisuuteni niille veteraaneille, jotka ovat tukeneet hankkeen taloutta." Neuvotkin teokseen näyttää tulleen samalta taholta. Stenströmin tutkimus ja teos on ollut materiaalina ja Bror-Erik Sahlsted yhtenä monista on ollut "vaalimassa taimea", kuten Rinta rinnan -kirjan johdannossakin sanotaan. Professori Göran Stjernschantz näyttäisi antaneen "teoksen rakenteeseen puuttuvia arvokkaita ohjeita" Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt. Se on vanha viisaus!

        Krigsvägar Lars Stenström Sidottu. Söderström 1995 1.p. ISBN 9515224306 / 951-52-2430-6 EAN 9789515224309


    • tärähtäneet...

      "Sillähän ei tietysti ole mitään väliä, että toimituskunnan edustajista ilmeisesti vain professori Pihkalalla on jonkinlainen tausta historiantutkijana - ja historiantutkijan pätevyys tietenkään ei tarkoita sitä, etteikö henkilö voisi toimia propagandistina. Muista toimittajista sen sijaan Heikki Tala puolestaan on lähinnä kansalliskiihkoa lietsova ja täyden halveksunnan ansainnut vastenmielinen radikaali fanaatikko. Ihme kyllä Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja Sampo Terho ei ole luettelossa, vaikka hän on sentään hankkinut maisterin paperit historia pääaineenaan. Kaiketi hänellä oli tätä teosta toimitettaessa riittävästi kiireitä maahanmuuttopolitiikan tai muslimien haukkumisessa."

      Jussi J. kirjoittaa osuvasti Talasta.

      ja Talan toimittamasta "kirjasta".

      "Eli lyhyesti sanoen: tärähtäneet johtopäätökset oikeutetaan näennäisesti pitävillä historiallisilla tosiseikoilla, jotka esitetään anakronistisesti, valikoiden ja kyseenalaisin painotuksin."

      • valakorpi

        Siis faktat ovat kohdallaan kirjassa, mutta asenne väärä. Jää hieman hämäräksi miksi kirjaa haukutaan. Eikö sitä paitsi ole yhdentekevää mikä on kirjoittajien tausta tai koulutus jos kirjoittavat totta.
        Tiedämme kaikki mistä kenkä puristaa...epäkohtia ruotsin vallan ajalta suomenkielisiä kohtaan ei pidä kaivella koska se uhkaa ruotsinkielen asemaa nyky-suomessa !
        Luuleeko svekomaani että suomalaisia ei sorrettu kieleen ja kansaan perustuen?
        Kyllä sorrettiin, ja sorto jatkuu tavallaan vieläkin.
        Olisi mukava saada dialogia siitä, mitkä kohdat kirjassa herättävät eniten ärtymystä, eikä vain todettaisi että kirjoittajat ovat paskoja ja kirja joutaisi lukematta heittää roskiin.
        Eräs typerimmistä teilauksen muodoista on marssittaa paikalle "asiantuntija" joka perustelematta toteaa: Ei ole totta, älä lue.
        Pelokas ihminen toimii noin ja ruotsalaisia pelottaa totuus, siinä ei ylimielisyys ja koppavuus (emme alennu keskusteluun näiden kanssa) auta. Kansan tieto menneistä ajoista karttuu ja sen myötä viha. Nuorempi sukupolvi päättäjiä ei ole rähmällään ruotsalaisten edessä.
        Eräs sorron muoto on muuten vähättely. Muutama päivä sitten oli hesarissa tv. Ohjelma esittely Norjassa tehdystä dokumentista. Se alkoi näin: "Parempien piirien, skandinaavien keskuudessa on ollut pinnalla keskustelu suvaitsevaisuudesta jne. Jne."
        Jutusta kävi ilmi että verrattiin nimenomaan suomalaisia ja skandinaaveja ei yhteiskuntaluokkia (joka vertailu sekin on typerää)
        Suomalaiset ovat kirjoittajan mielestä siis lähtökohtaisesti juntteja, usein suomalaisten haukkuja on itse täysin suomalainen juuriltaan, kummallista !


      • Epäjaloa pussillinen

        On se kuule outo tyyppi!


        Re: Matti Klinge Iltiksessä
        Kirjoittaja Jussi Jalonen » 24.10.10 23:16

        http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=10&t=3213#p16409

        "Lukemani perusteella sanoisin ytimekkäästi, että emeritusprofessori Klinge on noiden kannanottojensa perusteella täyden halveksunnan ansaitseva ja totalitaarisia sympatioita omaava arvostelukyvytön yksilö."

        "Mikäli vielä joskus surukseni joudun olemaan läsnä samassa seminaarissa tai konferenssissa hänen kanssaan, tulen pitämään huolen siitä, että hän on minusta nähden tuulen alapuolella."


        Best,

        J. J.


        Re: Matti Klinge Iltiksessä
        Kirjoittaja Jussi Jalonen » 23.11.10 22:25

        http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=10&t=3213&start=15#p16718

        "Mitenkäs on, oletko itse muuten jo lopettanut vaimosi hakkaamisen?"




        Sotahistorioitsija Jussi Jalonen Esa Helanderin H.I.Story-Blogissa 08.09.2009

        http://helanes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20018-mika-meihin-oikein-on-mennyt


        ”Kunnon sota ja pulakausi tekisivät taas vaihteeksi terää, niin tärkeysjärjestyskin selkiytyisi - puhumattakaan siitä, että tarpeettomat elementit karsiutuisivat yhteiskunnasta siinä tohinassa ikään kuin luonnostaan.”




        Mikä meihin oikein on mennyt?
        8.9.2009 23:35 Esa Helander

        http://helanes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20018-mika-meihin-oikein-on-mennyt


    • Klaus Lindgren

      Kun nyt kysyttiin, vastaan: Tapio Onnelahan se minulta tuota pyysi. Turun ykiopiston hemmoja on tuo Onnela, sen suomenkielisen. Muuten näyttää tämä palsta olevan siinä määrin jyrkästi samanmielisten palsta, että tyydyn vain oikaisemaan minusta esitetyt perättömät väitteet. Joten vierailuni tällä palstalla jää tähän.

      • galsten

        Menikö Klasulta pupu pöksyyn? Mikäli sinulta löytyy jotain järkevää sanottavaa pakkoruotsin puolustukseksi ja olet oikeassa, niin mitä merkitystä on silloin väärän käsityksen esittäjien määrällä?

        No, ei uskaltanut täällä mellastanut "Tapio Rautalapiokaan" perustella pakkoruotsia, muuten kuin vahingossa jotain ajatusta myötäillen. Suomenruotsalainen nimimerkki "Ankdam" tosin on esittänyt pakkoruotsin perusteeksi ruotsinkielisten palvelujen turvaamisen. Tällä palstalla, kuten yleensä muuallakaan, ei ole nähty kyseistä asiaa koko kansan pakkoruotsittamiseen oikeuttavana seikkana.

        Niin, tällä palstalla on pakkoruotsi päällimmäisenä.


    • Käännöststo

      Kananpoika-Klaus toteaa: "Jäljet pelottavat...", kas kun tietää, miten Fred Karlssonille täällä kävi, kun hän tuli väittelemään sanojen "finsk" ja "finländsk" käytöstä.

      Fennot väittelivät siinä määrin rikkaasti ja rohkeasti, että turpiin tuli Fredille ja kun eukkonsa alkoi Rkp:n ehdolle kuntavaaleissa, Fred vetäytyi hyvissä ajoin, ilmoitettuaan ensin, että ei suinkaan ole rkp-läinen..

      Niin se on, Klaus, että sappea syljit suomenkielisten päälle, mutta väittelyyn et pysty .
      Kaikissa keskusteluissa pakkoruotsin vastustajat ovat voittaneet sen kannattajat. Kaikissa. Perusteluja ei pakkoruotsille ole.

      Nykyään täällä ei enää pyöri sellaisia, jotka hihkuisivat: "Mutta onhan pakkomatematiikkaakin!", "Ei mikään kieli turhaa ole!", "Ruotsin kieli on portti muihin kieliin!", "Ruotsia pitää lukea, koska olette kiitollisuudenvelassa Ruotsille!", ja kirsikkana tortun päällä: "On hyvä oppia ruotsia, että pystyy lukemaan Muumikirjoja alkukielellä!"

      Se on niin, että kun kielipoliittisen pitkänsillan ylittää, voikin joutua juoksemaan saman tien takaisin.
      Juokse juokse, Klaus, takaisin Rkp-naisten helmoihin......

    • Äimän Käki

      Melkein käy sääliksi näitä Klaus Lindgrenejä ja muita fanaattisia pakkoruotsittajia. Mutta vain melkein.

      Jotain vikaahan niissä on, kun eivät puhetta ymmärrä, laulavat vain jatkuvasti rkp:n liturgioita kurkku suorana, mutta eivät pysty asialliseen väittelyyn.

      Ja miten voisivatkaan pystyä, kun asiallisia perusteluja ei ole. Tai kyllä on, mutta ei sellaisia päivänvalon kestäviä, jotka voisi julkisesti paljastaa suomalaisille. Ja kun asiaperusteluja ei ole, pitää aina turvautua henkilökohtaiseen loanheittoon, saivarteluun ja harhaanjohtamisyrityksiin.

      Mutta inttää vaan pitää, sillä rahastahän tässä on niin lähtökohtaisesti kuin viime kädessäkin kysymys, miljardeista, suoranaisista rahansiirroista suomalaisilta ruotsalaisille, ruotsalaisten etuoikeuksista ja helpoista ja hyväpalkkaisista suojatyöpaikkajärjestelmistä.

      Eivätkä ne osaa edes hävetä, nuo loiset.

      Mikä hemmo se tämä Tapio Onnela on? Eikö se osaa itse kirjoittaa suomeksi, kun pitää palkata muita hoitamaan omat herjakirjoitukset? Ja mikä ihmeen pakkoruotsittajien pesä se on tuo Turun yliopisto? Siellähän on pitänyt herjakirjoittelupesäänsä myös Panu Höglund, tuo kaikkien aikojen älyvapain ja raivopäisin pakkoruotsittaja ja nettiherjaaja.

    • ei olemassa 200 v.

      Pahinta on että ruotsalaisnationalismi on päässyt valtaa kansan selän takana.

      Ruotsihan aloittti aktiivisen nationalistisen valloitutusetkensä Suomeen, kun alettiin juhlimaan sitä vapautumisen vuotta 1809. Sitähän ei saanut juhlia vapautumisen vuotena, vaan siitä piti pakolla tehdä jonkinlainen katkeamattoman Ruotsin vallan juhlavuosi, jolloin kylmästi hypättin viime kahdensadan vuoden yli, koska se oli synnyttänyt suomalaiskansallisen itsetunnon, suomalaiskansallisen historiankirjoituksen.

      Lindgren ja Jalonen ovat löytäneet toisensa.

    • Cecored
    • aaaaaaaaabbbbbbbbbbb

      Tässä esimerkki siitä, mitä Suomen mädäntynyt kielipolitiikka on saanut aikaan.
      Kukaan ei osaa pakkoruotsia, eivät edes toimittajat.
      ."Susanna Ilmoni, HBL:n tuottaja12.12.2012, s 18, käännös:

      "Muukalainen kaupungissa
      Oli äskettäin Tukholmassa suomenkielisten toimittajakollegoiden kanssa.. Kaikki hauskoja, uteliaita ja yleissivistyneitä, kuten toimittajat ovat,. Kaikkialta Suomesta: Turusta, Lahdesta, Tampereelta, Helsingistä. Olin ainoa ruotsinkielinen.
      Oli mielenkiintoista tiivistä ohjelmaa Tukholmassa ja meidät otettiin lämpimästi kaikkialla vastaan. Englanniksi.
      Kaikissa paikoissa isännät nimittäin pyysivät meitä puhumaan englantia kanssaan, koska kaikki meistä eivät osanneet ruotsia. Meitä pyydettiin myös esittämään kysymyksemme englanniksi.
      Myönnän että ehkä nielaisin pariin lisäkertaan, mutta nyökkäsin silti kuuliaisesti yhteisille kielisäännöille.
      Ymmärrän täysin, että maanmieheni suomenkielisestä Suomesta eivät halua eivätkä pysty työskentelemään ruotsiksi, eikä minulla ole mitään englannin puhumista vastaan myöskään; mutta jossain kuninkaallisen Hovitallin luona seisoessa ja kuunnellessa kohteliaan herrasmiehen, tallimestarin puhuvan hyvin artikuloitua oxfordenglantia, aloin tuntea epämukavuutta ja hämmennystä.
      Olisiko kauhean epäkohteliasta puhua ruotsia kun kävelin tallimestarin kanssa, eikä kukaan muu kuullut? Ja vaihtamalla ruotsiin hetkeksi viestittäisin kollegoilleni, että hetkeksi en välitä yhteisistä säännöistä ja haluan tietoisesti sulkea heidät pois keskustelusta? Miksi tuntui niin provokatiivisesta puhua äidinkieltään toisen ruotsinkielisen kanssa? Oliko sairasta tämä?
      Se tuntui itse asiassa kuin pieneltä identiteettikriisiltä.Samalla kasvoi kalvava ärtymys esiin siitä, että edes täällä, ruotsalaisimmassa paikassa, ei voi välttyä ajattelemasta kielikysymyksiä.
      Ei, Tukholma ei ole sitä, mitä se ennen oli. Ei meille toimittajille Suomesta."

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3279
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      553
      3091
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2503
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2022
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1672
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      119
      1365
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1225
    Aihe