Saako eläimen haudalla olla risti?

Kiintymys

Turussa avataan uusi lemmikkieläinten hautuumaa jonnekin lentokentän suuntaan. Varmaan tulee siisti paikka, on sen verran selvät säännöt miten saat rakkaasi haudan merkitä. Kuten ehdottomasti EI RISTEJÄ.
Kuitenkin vanhalla lemmikkien hautausmaalla Vasaramäen kupeessa useimmilla haudoilla on risti. Ihmiset ne ovat laittaneet, ja näin ollen kokeneet että eläinkin on sen arvoinen. Tuskin he ovat ajatelleet myöskään loukkaavansa kenenkään uskonnollisia tunteita, saatika halunneet halventaa kirkkoa, pilkata jumalaa tms. Siis miksi nyt kielletään ristit joita ihmiset itse haluaisivat haudoille laittaa?
Se pieni mäenrinne Vasaramäessä on liikuttavimpia paikkoja mitä tiedän. Aika moni kertoo näilläkin foorumeilla surreensa koiran tai kissan kuolemaa enemmän kuin ketään ihmislähimmäistä.

20

1313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luomuhurtta

      Itselleni on sama, mikä muistomerkki eläimen haudalla on. Miksi risti, kun ihmistenkin haudalle pannaan KIVI. Jos kukkaro kestää, niin voi tilata kiviveistämöltä, mutta myös luonnosta löytyy kauniita kivia joihin voi kiinnittää laatan lemmikin mhjistoksi. ( ristihän on myös tuskan vertauskuvat, ja eikö tuskaa ole jo muutenkin tarpeeksi)

    • Sophie Lulu

      Kun meidän rakkaat kanimme kuolivat, laitoimme kivet niiden haudoille, ja taisimme kaivertaa siskoni kanssa niihin kiviin jotain. Tai sitten laitoimme asfaltti liiduilla niihin kiviin niiden nimet, mutta sade vesi on huuhtonut, ne aika päivää sitten, tästäkin on kyllä jo parisen vuotta.

    • sanon vaan

      Eläintä tuskin on kastettu kristinuskoon. Siksi risti ei kuulu eläimen haudalle! Se voi olla jopa loukkaavaa henkilöä kohtaan joka on menettänyt läheisen ihmisensä. Sama asia kuin miksi eläimen hautaaminen lapsen arkussa on mielestäni irvokasta.

    • young lady

      Risti on vain SYMBOLI. Toiselle se merkitsee uskonnollisesti jotain, toiselle se on vain "mukava perinne" kun joku haudataan.
      Kuitenkin, loppujen lopuksi, se on vain symboli.

      (Ja nykymaailmassa jotenkin tuntuu, että pelkästään hengittäminen on suuri rikos jotakuta toista kohtaa.. Mene ja tiedä.)

    • relaisti

      Eläimet eivät pääse Taivaaseen, joten turha siihen mitään ristiä on pystyttää.

      • samanarvoisuutta ...

        ^ Eläimillä on oma Taivaansa! No? Parempi?

        Mun mielestä kastetulla eläimen omistajalla on oikeus laittaa eläimensä haudalle risti. Itse olen niin tehnyt enkä koe siitä mitään vääryyttä. Kiviäkin on, kukkia joskus vien symbolisena lahjana ja itse olen arkut tehnyt.

        Ja sinulle, "sanon vaan", tiedoksi vaan että minulle tuo on loukkaavaa koska olen menettänyt läheisen lemmikkini. Ja jos omistaja on kastettu, mielestäni lemmikin haudallekin voi laittaa ristin. Miksei eläintä saisi laittaa lapsen arkkuun? Ei niissä arkuissa lue kenelle ne ovat. Joillekin eläin voi olla yhtä arvokas kuin ihminen on.

        Muistakaa, että ihmiset ja eläimet ovat samanarvoisia. Aina ja ikuisesti.


      • .........l

        Miksei, ja Mistä sä tiiet et eläimet ei pääse taivaaseen?


      • .........l
        .........l kirjoitti:

        Miksei, ja Mistä sä tiiet et eläimet ei pääse taivaaseen?

        Tarkotin tota relaistia


      • lemmikkifani4
        samanarvoisuutta ... kirjoitti:

        ^ Eläimillä on oma Taivaansa! No? Parempi?

        Mun mielestä kastetulla eläimen omistajalla on oikeus laittaa eläimensä haudalle risti. Itse olen niin tehnyt enkä koe siitä mitään vääryyttä. Kiviäkin on, kukkia joskus vien symbolisena lahjana ja itse olen arkut tehnyt.

        Ja sinulle, "sanon vaan", tiedoksi vaan että minulle tuo on loukkaavaa koska olen menettänyt läheisen lemmikkini. Ja jos omistaja on kastettu, mielestäni lemmikin haudallekin voi laittaa ristin. Miksei eläintä saisi laittaa lapsen arkkuun? Ei niissä arkuissa lue kenelle ne ovat. Joillekin eläin voi olla yhtä arvokas kuin ihminen on.

        Muistakaa, että ihmiset ja eläimet ovat samanarvoisia. Aina ja ikuisesti.

        Minun lapsuudessani pidettiin kaikille lemmikeille ristiäiset ja synttärit ja lopuksi hautajaiset. Muistan jopa pikkulinnun, joka oli päässyt isän aittaa ja sotkeutunut kalaverkkoon ja kuollut, pidimme hänelle hautajaiset. Äitimme oli kiireinen maatlon emäntä, eikä muuten saatu leikkimään meidän lasten kanssa, mutta nämä kirkolliset juhlat, oli niitä mihin hänet saimme mukaan. Hän oli erittäin uskonnollinen ihminen.

        Itse olen haudannut kaikki lemmikkini perennamaihin. Siellä he lepäävät kukkaloiston alla iäti.


    • Ristiä pystyttämään

      Kuka vaan pistää kenen tai minkä vaan haudalle ihan mitä lystää. Siihen ei ole uskovaishihhuleilla sanomista, pistät vaikka lemmikkihämähäkkisi haudalle ristin jos siltä tuntuu.

    • lemmikkejen leposia

      Olen kristitty ja uskon että Kristuksen lunastustyö yms. on tarkoitettu vain ihmisille eikä eläimillä ole taivasta, vaikka eläimet ihan kivoja ovatkin.. Mutta ei se minun vakaumustani loukkaa, jos joku uskoo toisin, eikä minua haittaa se että joku laittaa lemmikin haudalle ristin. Alunperin risti oli kyllä kidutusväline, mutta myöhemmin siitä on tullut symboli jonka merkitys voi olla muuttunutkin ja merkitys voi olla eri ihmisille toisenlainen.

      Pitäytykää sitten vain siinä lemmikkieläinten hautausmaassa, älkääkä sinne micmacien hautausmaalle menkö... ;)

    • Luojan luomia ovat myös eläimet.Miksi ne eivät olisi myös toisella puolen, kuten ihmiset. Edellinen kisuni on haudattuna kuusen alle, mökille. Laitoin luonnonkiven, johon maalasin mustalla maalilla kisun nimen ja ristin. Ajattelin, että, jos hautausmaalle ei saa ristiä laittaa, voisiko tätä ideaa käyttää.

    • aamen-om-

      sielun inkarnaatio on sitä että sielu käy tuhansien, miljoonien vuosien ajalla erilaisia elämän muotoja aloittaen toukasta ja päätyen ihmiseen ainakin maapallolla. esimerkiksi joku teistä kirjoittajista on ollut sammakko edellisessä elämässä. joten rakas kissanne ja koiraanne oikealla huolenpitolla syntyy uudestaan presidentiksi tai merkkihenkilöksi. laittakaa siis hyvä risti lemmikkille. sana "lemmikki" jo viittaa mistä on kyse.

    • Lauantai-yöllä jouduimme hyvästelemään rakkaan 3-vuotiaan kissamme.. Kaikki alkoi virtsatietukoksesta ja ajoissa havaittuna ja hoidoista huolimatta kissamme munuaiset vaurioituivat erittäin vakavasti.. Kissa lopetti syömisen ja juomisen ja makasi vain vapisemassa piilossa, raukkaparka :( Nyt on kissalla hyvä olla vaikka suru ja kaipuu on erittäin suuri. Kyllä aion rakkaan lemmikkini haudalle muistomerkin laittaa, tänään katsastelemaan kylälle että onkos saatavilla laattaa kissalle johon voi kaivertaa nimet ja päivämäärät, Hauta on jo kaivettu kisujen lempipuun alle, jossa aina lintuja lentelee

      • Töölön johtaja

        Mitämitä, virtsatierikos! Soittakaa poliisi!


    • RIP.

      Oma kissani on haudattu samalle hautumaalle. Siinakin risti kiellettiin, tosin siksi, että sen korkeus olisi haitannut lentoliikennettä.

      • Elämä alkaa 55°N > S

        Suomen perinteisiltä elämäntukoilta eli kynänpyörittelijöiltä moinen perustelu olisi kyllä täysin odotettavissa. :D


    • animals1

      Minun mielestä eläimillä kuin ihmisilläkin pitää saada olla risti ihmisillä nyt onkin mutta silti. Ei sillä että olisin uskovainen

    • nyt JOTAIN rotia

      Eläimet ovat Jumalan luomia ja varmasti autuaita vilpittömyydessään, mutta ei ne mitään kristittyjä ole. Ymmärrän jos pikkulapset haluavat leikkiä häitä ja hautajaisia ja pystytää risuista tehtyjä ristejä, mutta on kyllä vaikea kuvitella että enää leikki-iän jälkeen edes juolahtaisi mieleen laittaa ristiä elukan haudalle. Ei ne sitä tarvitse. Ne EI tarvitse uskontojärjestelmiä yhtään enepää kuin hajuvettä, vaatteita, jalokivipantaa tai brändiruokia, ne haluavat liikuntaa, vapautta ja parasta ja tuoreinta ruokaa.

    • Anonyymi

      Eläimet,on,pantu,toivon,varaan,toki.saa,olla,lemmikille,risti,eläimet.pääsee.paratiisiin,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe