Peitteiden irtoaminen nielurisaleikkauksen jälkeen

mitä tulossa

Odottelen tässä pienellä pelolla peitteiden irtoamista nielusta ja olen lueskellut kuinka toisilla peitteet liukenee huomaamatta ja toisilla irtoilee isoja klönttejä.
Olisiko sillä mitään tekemistä että kun syö alusta saakka ihan leipää ja soseutettua ruokaa niin peitteet eivät tule niin paksuiksi ja siten irtoavat huomaamattomammin kuin että ei syö oikein mitään ja peitteet pääsevät paksuuntumaan kun ei niitä mikään ruoka "hio" ja hankaa?

54

16778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..pelokas..

      Milloin olit nielurisaleikkauksessa? Voistko kertoa oman kokemuksesi siitä? :) Minua hieman pelottaa tuo leikkaus( nukutus ja kipu leikkauksen jälkeen).
      Onko sinulla ollut kovat kivut? Oletko jo aikuinen?
      Olisi kyllä kiva päästä eroon kurkkukivuista. Kiitos jos vastailet! :)

    • mitä tulossa

      Olen 38 v nainen, leikattiin keskiviikkona. Leikkauksessa ei minua pelottanut mikään, mutta toipumiskivut kylläkin. Nyt on siis kolmas päivä menossa ja onhan tämä aika epämiellyttävää ollut. Kivut pysyy kyllä hallinnassa kun ottaa lääkettä tasaisin väliajoin - itsellä Panacod pore 6xpäivä ja Ketesse 1-2 tbl 3xpäivä. En ole ottanut lääkkeitä edes noita määriä vaan selvinnyt selvästi vähemmällä. Täysin kivuttomaksi oloa ei tee edes maksimilääkitys joten yritän pitää yllä sellaista olotilaa ettei kovasti koske mutta etten ota turhaa kahta kolmiolääkettä jos en sitä välttämättä tarvitse.

      Tänään on hieman parempi päivä, mutta torstai meni melkoisen kivuliaasti ja turvotus nielussa on edelleen ihan kamalaa. Puhuminen nyt ei oikeastaan onnistu mutta sekin vähä mitä yrittää sanoa on niin puuromaista ettei siitä meinaa kukaan saada selvää.
      Samoin turvotuksen takia nieleminen on todella hankalaa. Kaikki takertuu kurkkuun kiinni, jopa sylki, muusta puhumattakaan. Kurkku ei ole niin kipeä ettei voisi syödä mutta kun ruokaa ei meinaa saada nieltyä oikein millään.
      Perjantaista lähtien (eli kaksi päivää leikkauksesta) olen syönyt pehmeää leipää (ei kuoria) ja soseutettuja ruokia, kiisseleitä, viiliä, jugurttia, jopa yhden nakin ilman kestämätöntä kurkkukipua mutta tuon nielemisongelman vuoksi siinä syömisessä menee tolkuton aika ja välillä tuntuu että tukehtuu.

      Mutta siis sanoisin, että kivutonta ei tosiaan ole mutta ei niin kivuliasta kuin pelkäsin.
      Kannattaa uskaltaa jos kärsii risoista!

      Jos tulee mieleen jotain niin kysy vaan :)

    • ..pelokas..

      Kiitos kun vastasit! :) Kun heräsit nukutuksesta, tuntuiko kurkku silloin todella kipeältä?

    • mitä tulossa

      Hei pelokas :)

      Heti nukutuksen jälkeen oli itseasiassa aika kivuton olo, sairaalassahan ne on antaneet suonensisäisesti kunnon kipulääkkeet. Siitä se sitten kipuilu pikku hiljaa alkoi yön aikana. Heti torstai aamusta oli pahoinvointia, epäilin että johtui tyhjään vatsaan otetuista lääkkeistä mutta kun oksensin vatsalaukullisen verta (mennyt leikkauksen aikana varmaan) niin paha olo helpottui heti. Oksentaminen ei kyllä sattunut eikä tuntunut sen kummemmalta kuin muutenkaan, ei kirvellyt kurkkua tai muuta. Mutta se jätti vähäksi aikaa kurkkuun tunteen kuin siellä olisi jotain ylimääräistä mikä pitäisi kakoa pois mutta sitä nyt viimiseksi olisi uskaltanut tehdä.

      Tänään sunnuntaina on ollut aika "helppo" päivä. Eniten rasittaa kun ei voi yhtään puhua. Tuntuu että kurkussa on joku iso klöntti ja puhe kuulostaa siltä kuin puhuisi limainen oksennus kurkussa. En pysty kuvailemaan sitä ääntä. :(

      Mutta eihän operaatiosta ole kuin neljä päivää joten ei kait tässä voi olettaakaan kunnossa olevan. Aamupalaksi söin lähes kivuttomasti kuoretonta ranskanleipää juustolla, kupin maitoa ja kiisseliä eli ihan hyvin voin olosuhteisiin nähden. Nieleminenkin on ehkä aavistuksen helpompaa eli turvotus kait vähän helpottanut vaikkei siltä muuten tunnu.

    • ..pelokas..

      Entäs se turvotus kurkussa? Mua pelottaa että kurkku turpoo niin ettei saa kunnolla henkeä.O:

    • mitä tulossa

      Ei minulla ainakaan turvotus tunnu hengittäessä ollenkaan, eli ei ole pelottavaa. Turvotus tuntuu syödessä kun ruoka ei mene alas vaan jää kurkkuun pyörimään ja yrittäessä puhua kun mongertaa.

    • ..pelokas..

      Kiitti kun oot kertonu kokemuksistasi. :) Voit kirjoitella tänne joskus miten paraneminen edistyy, jos viitsit. :)

    • mitä tulossa

      Eikö kenelläkään ole uusia kokemuksia peitteiden irtoamisesta? Itsellä menossa seitsemäs päivä ja vielä ei ole peitteet alkaneet irtoamaan. Nieleminen on vähän taas helpottunut, kivut vähentyneet mutta nielu on todella tukkoisen ja karhean oloinen.

      Tuon pikkukielen ympärillä on ikäänkuin läpinäkyvää limaa joka ei irtoa vaan on siinä tiukasti kiinni. Mitähän se on? Se ilmeisesti tekee myös osaltaan tuota turvotuksen tunnetta nielussa kun se lillukka on niin iso.

      Odotan että alkaisi vaikka kirvelemään ja sattumaan niin voisi olettaa peitteiden alkavan irtoamaan ja paranemaan. Tuntuu että junnaa paikallaan :(

    • Minulta leikattiin tasan 9kk sitten nielurisat, peitteiden irtoamisesta tuli hiukan kurkkukipua ja en huomannutkaan kun aamulla heräsin niin kurkustani tuli verta, joka muodosti verihyytymiä jotka piti sit mennä sairaalaan ottamaan pois, hiukan polttivat vielä kiinni haavoja varavuoksi ja sit pari päivää myöhemmin verenvuoto alkoi taas mutta rajumpana, menin sairaalaan siellä ne ottivat kaikki veriklöntit kurkusta pois ja lisäksi vielä varavuoksi polttivat arpia kiinni, sen jälkeen loppui verenvuoto.. vältä sylkemistä paljon kun sinulta on leikattu nielurisat, peitteiden irtoamisen vaiheessa sylkeminen edes auttaa verenvuotoa.

    • mitä tulossa

      Minun leikkauksestani on nyt kolme viikkoa ja nuo peitteet lähtivät lopulta ihan itsekseen ja huomaamatta. Ei minkäänlaista verenvuotoa tai kipua. Eli kaikki kurjuus on takanapäin ja olen tyytyväinen että leikkaukseen tuli mentyä :)

    • caroleyn

      Mulla oli vähän aikaa sitten nielurisaleikkaus. Kaikki sanoivat että jäätelö auttaa ja sitä saa heti sairaalasta. Kun heräsin, en olisi varmaan ikinä tullut siinä tilassa mieleen jäätelö vaan lääkettä.. Vasta 5 tunnin päästä heräämisestäni minulle annettiin mehujää ja sekin oli ällönmakea ja ei pystynyt niellä sitäkään kunnolla. :/ Sattuu paljon leikkauksen jälkeen.

    • jänskättää

      Mulla oli 5pvää sitte nielurisaleikkaus. Leikkauksen jälkeen mulla oli tosi kylmä ja tärisin ku joku hullu mut se helpotti heti ku sain heräämössä lämpöpeiton! Kurkku oli sillon myös tosi ahtaan tuntunen niellessä ja aristava, pääsin sitte kuitenki melkee 4 tunnin kuluttua leikkauksesta kotiin. Ekat päivät oli kyl aika järkkyjä, ja otin päivässä aina 3-4 panacodia ja kurkku oli kyllä tosi kipee ja puhuminen oli hankalaa. Jouduin keskustelemaan paperin ja kynän välityksellä :D Oon syöny vaan jäätelöö, vanukkaita ja soseita, koska en oo pahemmin uskaltanut syödä mitään kovempaa, ettei sitte vahingossa repäsis niitä peitteitä liian aikasin.. Nyt oon ottanu tänään 2 panacodia (aamulla ja illalla) ja hyvin riitti. Puhuminenki alkaa olla helpompaa, mutta vähänkun innostuu juttelemaan enemmän niin kurkku heti kipeytyy.. pitäs nyt vaa osata ottaa rauhallisesti! :D Eilen ja tänään eli 4. ja 5. päivänä on tuntunu paloja kurkussa ja nieltäessä että oiskohan se sitte sitä peitteidein irtoilua? Kurkku jotenki alkanu vähän kutisemaan, mutta kun yskiminen sattuu niin pitää vaan yrittää juoda paljon, että helpottais! Nyt vaa odottelen kaikkien peitteiden irtoamista, koska normaalin ruuan himo on ihan järkyttävä!!!! Monet kaverit pystyny jo syömään normaalisti reilun viikon jälkeen leikkauksesta, että toivon mukaan itekki menis ohi niin nopeasti, ettei jouluna tarttis kattoo vierestä ku muut herkuttelee..

    • risoitta

      Itellä 7. päivä menossa ja kurkku ollu aivan valkoisen peitossa ekasta päivästä lähtien.
      Kipu on aivan helvetillistä, säteilee korvakäytäviin ja kieleen ja kaulaan ja päähän kurkkukivun lisäksi! vähintään 8 panacodia vuorokaudes menee joka pistää mahan ihanasti kovaksi.. Joka yö heränny klo 3 tuskallisen kipuun ottamaan lääke, ja klo 6-7 aikaa seuraavan kerran. Välillä kurkku ei ole kipeä vaikka ei ota lääkettä mutta välillä meinaa lähteä taju vaikka syö 3 panacodia.
      Eka päivä meni jukurtilla, mutta eihän siitä nälkä lähtenyt, toisena päivänä perunamuusia ja kastike tehosekottimen kautta sekaan, eilen söin jopa mureketta ja riisiä jotka huuhdoin vedellä alas. Peitteitä irtoillu vähäsen ja pari veriklimppiä tullu mukana. nielu on vieläkin vähän turvoksissa, mutta parina ekana päivänä kurkussa roikkuva läppä oli turvonnut sormen paksuiseksi ja pari senttiä pitemmäksi joka oli oksettavaa kun osui kieleen ja ahisti. verta ei missään vaiheessa oo tullu muuten enkä ole oksentanut. Minulla risat olivat harvinaisen suuret ja pitkäaikaisesti tulehtuneet joka osakseen voi olla syynä isompaan kipuun >isot risat = isompi haava. Tavoitteena pystyä kinkkua syömään jouluna! tästä kun selvii ni selvii mistä vaa, ainaki omalla kohalla..

    • ÄLÄ ANNA LEIKATA

      Nielurisaleikkaus toipumisineen oli kyllä semmosta helvettiä, että en suosittele sitä ikinä kellekään! JOS siis ei ole ehdoton pakko, niin kannattaa kieltäytyä. Mulla epäilivät paisetta, tosin siitä ei ollut edes mitään varmuutta, pelkkä epäily ja kuumehoureissa en tajunnut kieltäytyä. Tuosta seurauksena olikin sitten 2 viikkoa täyttä helvettiä, syömään pystyi vain Pirkka-minttusuklaapalleroita (ainoat jotka saattoi niellä, kaikki muu maistui oksettavalle) ja helvetillinen kipu, ei ääntä, yms.

      Kahden viikon sukpaapallerokuurin jälkeen lääkekuurit loppui ja saattoi jo syödä ruokaakin, mutta kurkun kanssa ongelmat jatkui vielä monta vuotta. Jatkukaa palantunnetta ja kakomista, laulaminen sai kurkun kipeäksi vielä monen vuoden päästäkin (arvet) jne.

      JOS SIIS MAHDOLLISTA, NIIN KIELTÄYDY!

      • Nohuhhuh123

        Sulla huono tuuri tai paskat geenit


    • aisain

      mikähän valekirurgi sut on leikannu jos tuommoset oireet vielä vuosien päästä :DDD todellakin kannattaa leikata jos vaan pääsee leikkaukseen. ihan turhat, mutta toipuminen on kyllä yhtä tuskaa sen pari viikkoa!

      • ÄLÄ ANNA LEIKATA

        Valekirurgi, tai ei, kokemukset on mitä on ja niiden perusteella EN suosittele. Kieltäydy tuosta operaatiosta ja vaadi kunnolliset perustelut, miksi se muka on "välttämätön"...


      • leikattujaonnellinen
        ÄLÄ ANNA LEIKATA kirjoitti:

        Valekirurgi, tai ei, kokemukset on mitä on ja niiden perusteella EN suosittele. Kieltäydy tuosta operaatiosta ja vaadi kunnolliset perustelut, miksi se muka on "välttämätön"...

        Kyllähän se on niin että näissä jutuissa kivut, vuodot yms.. on yksilöllisiä. T. 2pv sitten leikattu


      • Nohuhhuh123
        ÄLÄ ANNA LEIKATA kirjoitti:

        Valekirurgi, tai ei, kokemukset on mitä on ja niiden perusteella EN suosittele. Kieltäydy tuosta operaatiosta ja vaadi kunnolliset perustelut, miksi se muka on "välttämätön"...

        Välttämätön??? vuoden saanu juosta terkkarissa 2kk välein ku 40-41 astetta kuumetta vikalla kerralla meni mehiläiseen jossa sanottii heti et leikataan pois nyt leikkauksesta 3päivää ja vähä sattuu mut mitä vaa voi syödä tupakkaa en viiti polttaa mut saa ehkä lopetettua ... Jos jussina voi juoda jo desinfionti ainetta


    • misaemilia1

      Itselläni leikattiin risat noin 6kk sitten toistuvien korvatulehduksien ja poskiontelotulehduksien takia. Leikkaus itse sujui hyvin, nukutuksen jälkeistä pahoinvointia oli jonkin verran mutta sain siihen hyvää lääkettä ja se helpotti jo ennen kun pääsin pois sairaalasta. Ensimmäisenä iltana kipua ei ollut ollenkaan ja sain helposti syötyä sosekeittoa mutta heti toinen päivä alkoi huonosti.. Kärsin kokoaika tosi pahasta kivusta nielussa, ja kokoaika tuntui että on pala kurkussa. Puhe oli tosi puuromaista kun en halunnut liikuttaa leukaa paljon kun kaikkialle sattui kokoaika. Kipulääkkeitä sain 2 eri laatua ja lääkärin määräyksestä oltiin jaoteltu kaikki 24h sisään tasaisesti. (Omasta mielestäni tämä oli paras tapa, näin ollen lääkkeiden teho ei ikinä loppunut) tosiaan nukuin melkein kokoaika viikon ajan minut vain herätettiin ottamaan aina särkylääke ja pari lusikallista viiliä. Viikon jälkeen en tarvinnut enää niin paljon särkylääkkeitä ja rupesin saamaan jo soseutettuja ruokia alas. Jo parin päivän päästä leikkauksesta alkoi karsta haisemaan ja maistumaan pahalta ja se oli tosi inhottavaa kun sitä jatkui siihen saakka kun karsta irtosi parin viikon päästä! Tosiaan karsta alkoi irrota noin puolentoista viikon päästä leikkauksesta kun oksensin voimakkaasti, verta vuoti noin puoli litraa ja jouduin kakomaan veripaakkuja pois kurkustani. Noin puolen tunnin päästä siitä kun karstan irtoaminen alkoi ja verenvuoto vain jatkui jouduttiin soittamaan ambulanssi kun minua rupesi heikottamaan niin paljon että en meinannut enään pysyä tajuissani. Ambulanssi kiikutti minut sairaalaan ja sairaalassa lääkärit saivat poltettua haavat kiinni kurkustani ja koska olin menettänyt noin puolitoistalitraa verta jouduin jäämään sairaalaan yhdeksi yöksi. Karstan irtoamisen jälkeen kurkkua ei enää sattunut ja sain syötyä jo ihan kunnon ruokaa (kovia kuten ruokia kuten patonkeja yms. Välttelin suosiolla noin kuukauden ajan)

      Se oli minun tarinani olen siis 21 vuotias nainen. Tosiaan minua ainaki varoitettiin ennen leikkausta että aikuisilla leikkauksesta toipuminen on kivuliaampaan kuin lapsilla.

      Vinkkinä muille että ainakin minulla jos kurkku on tosi kipeä niin viili oli paras ruoka kun se oli niin viileä ja sileä ruoka ja jaottele pillerit tasaisesti koko päiväksi niin lääkkeiden teho jakautuu ja tehoaa tasaisesti.

    • 17v pelokas

      Hei olen 17v poika, urheilen paljon siis todella paljon. Mua on nyt alkanu pelottaa ku on kurkku ollu vuoden verran punainen eli aika lailla ärtyneen näköinen, myös ihan siellä nielun tienoilla on ollut jonkun tapasia täpliä/peitteitä. Niistä ei ole ollut haittaa vielä. Mutta jos olen kipeä niin yleensä oireet ovat nielussa.

      • Nohuhhuh123

        Mul oli samaa ja risat lähti 23v mies :)


    • äänihuulileikkaus

      Mites te jotka ootte panacodia käyttäny, onko siitä tullu haittavaikutuksia? Otitteko lääkkeen poreena vai miten? Maistuiko pore miltä?

      • Miekkonen--79

        Meikäläisellä panacod on ainakin ollut ihan tablettina. Toimii vähän aikaa hyvin, mutta 600 burana on sille hyvä kaveri ja pitää pikkukolotuksen pidempään poissa.

        Kivuista sen verran, että aamusärkyjä lukuunottamatta ei ole ollut sen pahempaa kuin angiinassakaan. Lähinnä ärsyttää tuo ruuan kertyminen jonnekin nielun syövereihin ja hyvän nukkuma-asennon löytämisen vaikeus. Ja jatkuva vuodon pelkääminen :)


      • Anonyymi

        Käytin panacodia ja siitä alkoi voimakas oksentelu. Se vaikuttaa kuitenkin eri tavoin eri ihmisille joten pitää kai vaan testata ja kattoa. Muille tutuille on toiminut tosi hyvin.


    • kurkku tuska

      Minulta leikattiin polttamalla "pikkukieli" ja ympäriltä pehmytkudosta.
      Nyt on takana viikko peitteet ovat irtoilleet, mutta varsinkin aamulla jos erehtyy syömään jotain ennen kipulääkitystä, niin kylllä on kamala säkenöivä kipu kurkussa ja säteilee korviin. Hammasta purren ja kiroillen odottaa, että kipu hellittää. Kaikkia voimakkaasti maustettuja ruokia pitää välttää, koska kirvelee aiva tajuttomasti. Sittenkö minä tästä selviän syön kyllä näkkileipää ja hapankorppua ja ahmin tulisia ruokia. :)

    • kokemuksia

      Morjensta vaan, aattelin kertoa omat kokemukset leikkauksesta tähän päivään asti.
      Elikkä ihan lähdin mielelläni leikkauttamaan risat pois koska oli niin jäätävän kokoset ja haittas liikkumista, ei saanu kunnolla henkeä ja ruoatki meinas aina mennä välilä tosi huonosti alas ja kyllä sen huomas että paksu ääni ollu aina jne unikatkoksia ja tällästä. No elikkä sain sitte kiireellisesti ajan ja yllätys yllätys leikkaus oli jo viikon sisällä, no perjantaina leikattiin aamulla 9 aikaan, olin siinä puolen 11 aikaan jo hereillä ja aivan hyvillä fiiliksillä, ei juuri yhtää kipua tai muuta pahoinvointia. Iltapäivällä pääsin sitte 2 aikaan pois sieltä eikä mitään muuta kun nukkumaan melkeen heti sairaalasta päästyä koska oli viimeyö nii huonosti nukuttuna. No loppupäivä meni tosi hyvin ja samoin yö ei mitää ongelmia ja aamulla oli hiukan ehkä kipeempi kurkku kun leikkauspäivänä. Mutta ihan siedettävä kipu ainakin itsellä, toki varmaan lääkkeiden ansiota että suosittelen kyllä niitä napsimaan ihan kivun mukaan. Luulen että pärjäisin ilmanki lääkkeitä mutta käytän nyt tämän viikon ajan ainakin ettei tule ongelmia sitte. Ruokapuoli on ollu mitä on että, jäätelöä, juomia, keittoa ja tollasta.. johtuu ihan vaan siitä pelosta että noi peitteet lähtisi sit liian aikasin, muuten kyllä pystysin nielemään vaikka näkkäriä mutta kun ei saa niin ei sit viitti. Tänään kyllä vedin muutaman nakin ja kananmunaa ja muuta mitä ei välttämättä kannattais? no ei mitään, huomenna kolma päivä ja toivottavasti vaan paranemaan päin. Itseä pelottaa ainoastaan ne peitteiden lähtemiset ja vuotoriski. Kyselkää ihmeessä jos joku asia mietityttää tohon leikkaukseen nähden, sanoisin itse et todellakin kannattaa kärsiä tästä koska elämänlaatu paranee niin huomattavasti!

    • mem2

      Minut siis leikattiin 28.5. Lääkkeet mitä sain sairaalassa veivät kaikki kivut pois, kunnes oli kotona klo 21 ja se helvetti alkoi.. jotenkin siinä yön kärvistelin ja aamulla 29.5 vointi oli yöhön verrattuna loistava! 30.5 koko päivän oli ihan jäätävät kivut. sitte 31.5-2.6 mennyt ihan hienosti, mutta nyt alkanut kaikki ruoka/juoma kirevelemään ihan kunnolla. hampaita en ole pystynyt peseen ko pari kertaa näinä päivinä, sillä suu ei aukea ja kieli on todella murjottu takaa. Itse ongelma on nyt se, että kieleni on kauttaaltaan ihan valkoinen... sain siitä rapattua osan pois, mutta tiukassa on, eikä sitä voi vielä jynssätä kovin paljoa, sillä se kipeytyy. Onko muilla ollut tätä kielen valkoista ongelmaa? :D ihana että näitä keskusteluja aiheesta löytyy näin paljon niin saa vähä tukea tähän toipumiseen, eikä tarvitse säikähtää kaikkea mitä muutoksia tapahtuu :)

    • antti121

      Mem2- voisitko laittaa viestiä mitä sinulle nyt kuuluu?:) onko kaikki jo palautunut normaaliksi? Olisi kiva tietää!

    • Evemai

      Multa leikattiin nielurisat 7.10.2013 ja ikää 21v. Leikkauksen jälkeen ei ollut pahoinvointia, pystyin hyvin puhumaan ja heti tuotiin jäätelöä ja jäävettä. Pääsin n. 4 tuntia leikkauksesta kotiin, koska olin niin pirteä. Kipulääkkeinä 1 tabletti 3x päivässä sekä porepanacodia 1 poretabletti max. 8x päivässä. Kun ottaa noita säännöllisesti (jaettu 24h), niin kipu pysyy poissa. Porepanacodi maistuu pahalta, mutta välillä itselläni ainakin semmosia päiviä, ettei maista melkeen yhtään mitään ja silloin tuo pore menee hyvin alas. Kolmantena päivänä tuli kuume 38,3, mutta se tuntu, että lähti samantien melkein pois. Jos seuraavana päivänä olisi vielä tullut kuume, niin olisi pitänyt lähteä takaisin sairaalaan. Onneksi ei tullut (makasin kyllä koko päivän sängyssä varmuuden vuoksi ettei vaan tuu kuumetta) ja nyt viidentenä päivänä ei enää ole tullut kuumetta. Syöny en oo oikeestaan pystynyt oikein mitään, mehujäätä, paahtoleipää ilman paahtamista (meni puoli tuntia).. viiliä en alussa viittinyt syödä hirveästi, koska huomasin että siitä tuli limaa tosi paljon kurkkuun.

      Kaiken kaikkiaan hyvin on mennyt, kurkku aamusin tosi kipeä jos nieleskelee, mutta äkkiä lääkettä niin helpottaa puolentunnin päästä suunnilleen. Kyllähän sitä oikeeta lämmintä ruokaa tekee niin paljon mieli! Vielä ensi viikko pitäisi vielä jaksaa ellei kävis hyvä tuuri ja vois aikasemmin syödä. Itseänikin pelottaa peitteiden lähtö, että tuleeko hirveesti verta...Täytyy vaan ottaa iisisti ja syödä kylmää. Kyllä tän kaks viikkoa jaksaa, kun tietää ettei enää ainakaan tule angiinaa! Tsemppiä kaikille, jotka ovat menossa/parantumassa samasta leikkauksesta :)

    • Jony77

      Hei, olen 35-vuotias mies ja minulle tehtiin nielurisojen poistoleikkaus maanantaina 7.10. Leikkauksestani on aikaa 5 päivää.

      Minulla leikkaus meni kaiketi hyvin. Pääsin sisään sovittuna aikana eikä näin ollen odottamisia ollut. Sain esilääkityksen (rauhoittavia ja kipulääkkeitä) jotka nielaisin n. tunti ennen varsinaista leikkausta pienen vesitilkan kanssa. Aluksi hengittelin maskista (happea?) pari min ja sitten laitettiin kanyyli… Ei tainnut montaa minuuttia mennä kun taju oli kankaalla ja seuraava mielikuva olikin heräämöstä muutaman tunnin päästä. Olin täysin tietoisessa tilassa ja muistin kyllä heti missä olin ja miksi. Olo oli hyvä. Kipuja ei ollut tuossa vaiheessa mutta uskoisin että olin saanut suonensisäisesti kipulääkityksen. Saattaja haki minut sairaalasta parin tunnin päästä heräämisestäni ja lähdin kotiin. 2 viikon sairausloma ja reseptilääkkeenä Panacod ja Orudis.

      Itse olin huolissani siitä että tuo nielun keskellä oleva kieleke, uvula, oli todella turvonnut ja tuntui siltä etten pysty hengittämään normaalisti, se näytti peilistä katsottuna ainakin 10x isommalta koskien kieleen ja nielunseinämiin. Pyysin lääkäriä katsomaan sen ennen kuin lähdin kotiin mutta hän sanoi että se on normaalia.

      Nyt 5 päivän kotona olemisen jälkeenkin, tuo uvula on todella turvoksissa ja minun mielestä se on tässä toipumisessa ollut ehkä pahinta koska se aiheuttaa oksennusreaktiota, nielemisvaikeuksia ja maatessa hengitysvaikeuksia, yöt ovat yhtä tuskaa sen kanssa kun herää jatkuvasti henkeänsä haukkoen. Kipuja on myös ollut erittäin paljon ja ne pysyy poissa lääkityksellä vain muutaman tunnin, syön maximimäärän ja vähän enemmänkin särky- ja kipulääkkeitä koska kivut on todella voimakkaita. Itse en ole syönyt juurikaan mitään toipumisaikanani, lämmintä/kuumaa en ole edes yrittänyt mutta myös kylmät juomat tuntuu pahalta nielussa. Kaiken tämän lisäksi sain kieleeni 2 kipeetä aftaa leikkauksen jälkeen joten koko suu kipuilee.

      Päivä kerrallaan mennään kun muuta ei voi. Itse syön särkylääkkeiden lisäksi monivitamiinijuomia ja ateriankorvikejuomia koska mitään muuta en pysty syömään. Jäätelöstä en pidä ja se liiallinen kylmyys sattuu myös nielussa.

      Saas nähdä miten tilanne tästä kehittyy kun katteet alkaa irtoilemaan jne. Itselläni ei tähän asti ole ollut mitään vuotoja ja hampaat olen pystynyt normaalisti pesemään. Pahin aika on aamu jolloin särkylääkkeiden teho on heikoin ja itse olen ajatellut tuon nielun ja uvulan turvotuksen lisäävän kuorsausta mikä osittain siis ärsyttää leikattuja pintoja. Vesi tulee silmistä kun aamun ekat särkylääkkeet naamaansa pistää ja tuntuu että kipuilut vaan pahenee ekoista päivistä.

    • Evemai

      Jony77 mulla myös oli turvoksissa tuo uvula aluksi. Lisäksi tuntui myös, että kivut vain pahenevat. Nyt on kulunut viikko leikkauksesta ja ainakin mulla kurkku on jo parempaan päin ja peitteitä on lähtenyt. Hampaita taas itse en ole oikein pystynyt pestä, en saa suuta kunnolla auki. Myöskään kylmää en voi enää juoda/syödä, koska muuten alkaa sattumaan korviin todella paljon. Huoneenlämpöistä vettä siis juon tässä vaiheessa. Kuumaa en suosittelekkaan juoda, ettei vaan ala tulemaan verta peitteistä. Itse olen pitänyt välillä muutamia kertoja päivässä kylmäkallea niskassa ja kurkussa, jotta turvotus vähän laskisi ja se myös auttaa hieman kipuihin. Suosittelen siis! Panacodia otin vielä sunnuntaina (tosin paljon vähemmän kun aikaisemmin), mutta tänään ei ole tarvinnut sitä ottaa.

      Syöminen nyt vähän sattuu vieläkin, varmasti sen takia kun nielu hieman turvoksissa ym, mutta ei enää niin paljon kuin alussa. Kovasti odotan, että tämä viimeinen viikko menisi nopeasti ja parantuminenkin menisi hyvin loppuun asti.

    • Leikattu

      Myöhässä tulee mutta joku kuitenkin etsii tietoa tästä niin tietää sitten.
      Eli mulla leikattiin risat, koska oli paljon angiinaa ja kurkkupaise löyty. Eli nukutus ei satu, eikä sen jälkee sitä ei kannata jännittää niinkuin minä tein. Ainoa asia mikä toimenpiteissä sattui oli kun toinen nielurisa avattiin ja etsittiin kurkkupaisetta (pelkällä puudutuksella). Ja sitten ensimmäiset 3-4 olivat kipeitä mutta menivät särkylääkkeiden voimalla leikkauksen jälkeen. Vinkkinä annan että kannattaa syödä jotain proteiinipitoisiajuomia ja jäätelöä ja juoda vettä miten nyt pystyy alkuun. Ja toki yksilöllistä, mutta noin 6-8 päivän kohdalla syödä vaikka muffinsi kostutettua maitoon ja alkaa tottutamaan suuta. Itse pystyin jo 7.päivänä syömään Saarioisten jauhelihapizzan (vain vähän lämmitettynä) ja kevytmaitoa kannattaa juoda, jos tuntuu karkealla kurkku. Peittee ovat nyt 9 päivänä alkanut irtoamaan ja pikkukieli on jo puhdas ja paljon lähtenyt limaa. Kannattaa välttää kylmää ilmaa ja nauramista (todella tuskallista kurkulle) myös muista juoda hyvin ja anna elimistön hoitaa loput. Irtoaminen ei ole kipeä vaihe vaan pahin on jo ohi. :)

    • kuopiossaleikattu

      116Tuntia leikkauksesta ja kivut kovia herännyt tänä yönä 2 kertaa kipuihin eikä kehtaa nukkua ku sama kipuilu tulee heti. Heti herättyäni vedän kulauksen vettä ja jäätelön väkisin naamaan vaikka koskee ihan P*RKELEESTI ja sitte jääpaloja 12mukiin ja vettä 2-3desiä neku vetää kivut jo hävinny.. Nuo särkylääkkeet eivät auta itellä yöaikaan niin paljooku päivällä.. Eli siis Maanantaina 25.8.2014 Klo: 08:00 olin leikkaussalissa yritetään toipua. Viimeiset 2yötä ollut tälläistä tuskaa, tämä yö jopa hiukan pahempi. Peitteitä vissiin irtoillut ku verisiä hyytymiä syleskelly parin päivän aikana, ja tyttöystävä kurkkii välil kurkkuun nii sanoo et paremman näkönen onku toisena päivänä leikkauksesta. Ruokaa en oo saanu alas paljoo. Vähän hernekeittoo ja Lämmin Kuppi merkkistä kanakeittoo kylmänä juonu 5pussia, siinäpä ruuat. Vessassa käyny yhden kerran nyt 6päivän sisällä ja lääkettä menee 10panacodia ja 5 (600mg) buranaa vuorokaudes, ei riitä nuo maksimimäärät ku kivut niin kovat. Mut kyl tästä selvitään, pahempaakin on koettu viisaudenhampaitten takia muutamia vuosia sitten! :) Paranemisiin kaikki muutkin jotka tätä lukee, ja voimia!!:)

    • Hädissään

      Hei!

      Itse olin 2 vuotta sitten nielu- ja kitarisaleikkauksessa. Tasan kaksi viikkoa leikkauksesta sain vakavemman komlpikaation kun verta rupesi vuotamaan peitteisistä arvista desitolkulla. Sairaalassa sitten kandi sen poltti toiseltapuolelta takasisin kiinni, nyt kyselisinkin että onko kellään teistä jäänyt nielurisojen poistokohtiin harmaata aluetta joka näkyisi vielä kahden vuoden jälkeenkin?

      • AÖLSaölksöak

        Se on arpikudosta, mulla sama juttu ja siihen tottuminen kesti monta vuotta.


      • Anonyymi

        Huh en ole ainoa kellä on jäänyt tuota arpikudosta, luulin että se on jtn suusyöpää kun oikealla puolella se on isompi vaalea alue kun vasemmalla (minun leikkauksestani on 4vuotta) 😅 itselläni kanssa oikealla puolella oli tulehdus ja vuosi 4päviää verta aivan sikkenä ja tuli kaikki oikeasta sieraimesta ulos Mitä join/söin! Sitten kävin sairaalassa ja ne niillä ihme pihdeillä poltti kiinni sen ja siitä 6päivää eteenpöi niin vuosi enään vähän verta kun olin riuhtaissut suuni vahingossa kokonaa auki😅. Nykyään ei ole kuin välillä kuivienruokien kanssa nielemisongelmia, mutta en ole 4vuoteen ollut kun kerran 38°c kuumeessa, ei kurkkukipuja enään eikä mitään! 😊


    • Blöja

      Itse oli perjantaina (5pv sitten) leillauksessa. Leikkaus meni hyvin, ei ongelmaa. Eka päivä olin ihan ilman kipuja kun lääkkeet pistivät pään sekaisin. Sain siis Panacodia, Ibumaxia ja opiaattia. Kyseinen opiaatti auttaa todellla paljon. 3-5 päivä ollut täyttä tuskaa ja joutunut vetää opiaattia päivälläkin.. Kipu on kova, mutta se ei ole ongelma. Kebabin tilasin eilen ja koitin syödä (pitakebab) onnistui ihan ok. Peitteitä alkanut irtoilemaan nytten hieman, mukavemman tuntunen. Suussa maistuu paska. Yöllä tosiaa kannattaa juoda vettö, muuten aamulla herää "helvettiin". Aamulla kipu välillä tosi paha, ettei saa edes suuta auki. Paino tippunut muutaman kilon. Kannattaa tosiaan koittaa syödä vaikka pahallr tuntuukin. Se auttaa.

    • Blöja

      viime yön aikana suurin osa peitteistä irtosi. Kipu on todella voimakasta ja sätrilee korviin asti. Parempaan suuntaan kuitenkin pikkuhiljaa. toivon ettei kipu kasva enempää, muuten sietämätöntä.

    • steba

      Mulla nielurisat leikattiin 5.12, nyt 5 päivä menossa ja kyllä pistää irvistämään jos jättää kipulääkkeen ottamista myöhemmäksi. ja aamulla tosiaan on ihan hirvee särky kun kurkku on kuiva. nyt jännitän kovasti peitteiden irtoamista milloin alkaa. toivottavasti kaikki sujuu ok.

    • tyttö22v

      Moikka,
      Ajattelin kertoa myös hieman omasta kokemuksestani. Eli multa leikattiin nielurisat keskiviikkona 10.12.2014 eli juu ei kauaa sitten. Leikkaus sujui hyvin, kipuja ei ollenkaan. Särkylääkkeitä tietenkin syön buranaa ja panadolia, en sen vahvempia. Nieleminen aamuisin vaikeaa mutta sekin helpottuu sillä kun otan pakkasesta yhden mustikkakeitto jääpalan suuhun. Monet sanoo että ei pysty polttamaan tupakkaa tms. Mutta mulla ei sen kanssa mitään ongelmaa, eli en ole vähentänyt vaan samalla lailla kun ennenkin. Eli se on ihan ihmisestä kiinni mitä pystyy tekemään ja mitä ei. Jos asenne on se että yhyy kaikki sattuu niin joo silloin sattuukin. Hyvin pitkälti kipu on siellä pään sisällä ;) turha itkeminen vaan pahentaa oloa :) tsemppiä ja positiivisin mielin suosittelen muillekkin leikkausta jos tarvetta! Itseä pelotti leikkaus mutta iloinen olen kun kärsin 4niulupaisetta ja 6angiinaa :)

      • tyttö22v

        Niin ja ottaen huomioon että nielupaiseet olivat 10kertaa kivuliaampia kuin tämä leikkaus ja sen jälki olotila ;)


      • nielupaise
        tyttö22v kirjoitti:

        Niin ja ottaen huomioon että nielupaiseet olivat 10kertaa kivuliaampia kuin tämä leikkaus ja sen jälki olotila ;)

        No tosta nyt en menis sanomaan, ittelläni oli nielupaise ja sen puhkaseminen joka oli äärettömän kivuliasta kyllä jää kakkoseksi tälle kivulle kun kävin nielurisa leikkauksessa n. viikko ja 3 päivää sitten. En pysty syömään edes jugurttia tai viiliä saati nielemään omaa syökeäni, puhe pistää niin paljon kielen alle että jos yritän puhua niin kuola alkaa valua. TODELLAKIN KADUN LEIKKAUSTA JA OTTAISIN MM HENGENVAARALLISEN KURKKUPAISEEN UUDELLEEN MIELUMMIN KUN TÄMÄN KIVUN :-( Olen laihtunut viikon aikana paljon koska en pysty syömään. Multa loppu kipulääkkeetkin koska lääkäri anto niitö tosi vähän. Tätä tuskallista leikkausta en suosittele yhtään kenellekkään!


      • nielupaise
        tyttö22v kirjoitti:

        Niin ja ottaen huomioon että nielupaiseet olivat 10kertaa kivuliaampia kuin tämä leikkaus ja sen jälki olotila ;)

        ja ottaen huomioon että olen 17 ja kyllä, mullakin oli nielupaise 5 kertaa peräkanaan! silti kyllä jää kakkoseks


      • 40-year old women
        nielupaise kirjoitti:

        ja ottaen huomioon että olen 17 ja kyllä, mullakin oli nielupaise 5 kertaa peräkanaan! silti kyllä jää kakkoseks

        Nielupaiseesta en tiedä, mutta itsellä oli 4 vuotta sitten tosi kivulias toipuminen nieluisaleikkauksesta.
        Ensimmäiset 3päivää meni kipujen kanssa siedettävästi. Kipuja oli, mutta esim jugurttia pystyi nielemään.
        Seuraavat 4-5 päivää olikin ihan helvettiä. Läkkeet piti liottaa veteen, jotta sai ne alas. Jokainen nielty suullinen nestettä oli työn ja tuskan takana. En pystynyt nielemään edes sitä jugurttia.
        Sitten tuli nieluun joku tulehdus ja kurkku turposi niin, että yhden yön torkuin istuallani jottei henki lopu. Aamulla lääkäriin ja kortisonia suun kautta. Lisäksi lääkäri antoi kolmeksi päiväksi jotain extravahvaa särkyyn.
        Kortisoni auttoi turvotukseen jo saman päivän aikana, ja kipulääkkeet veivät melkein tajun kolmeksi päiväksi, ja sitten alkoikin jo elämä voittaa. Lääkäri kysyi jälkitarkastuksessa menisinkö leikkaukseen uudellee jos tietäisin kivusta sen minkä nyt tiedän. Silloin en ollut varma.
        Nyt olen. Leikkauksen jälkeen ei yhtään angiinaa, en kuorsaa enää ja tavallinen flunssakaan ei tunnu kurkussa niinkuin ennen. Eli menisin uudelleen vaikka tiedän kivun.


    • Apuvahhh

      Mä en menis jos nyt saisin valita. Kipu on ollut kovaa ja lääkkeet eivät ole riittäneet kun en ole voinut syödä vahvempia kipulääkkeitä allergian takia. Kaikista epämiellyttävintä on kurkun turpoaminen ja kielen turpoaminen ja sen uvulankin turpoaminen. Tuntuu että uvula on siirtynyt kauemmaksi ja se osuu koko ajan kieleen. Nielussa on sitkeää limaa niin tuntuu ettei henki kulje. Todella painajaismaista. Nukkuminen pelottaa tuon takia. Kymmenes päivä leikkauksesta menossa ja kipu on alkanut hellittää eilen. Milloinhan tuo kurkku on taas normaali vai pitääkö tässä vielä käydä se kitakielikin leikkuuttamassa?

    • 15wtyttö

      Mäkin aattelin kertoa nyt omasta kokemusestani. Mulla oli leikkaus 2.12 eli leikkauksesta on nyt 5 päivää. Leikkaus meni hyvin ja heräämössä herätessäni olin ihan tajuissani. Eka ja toinen päivä meni aika hyvin, sain juotua ja syötä mm.jäätelöä, nuudeleita(kannattaa koittaa), ja erilaisia soseita. Kolmas päiväkin sujui suht hyvin, kurkku oli ehkä vähän kipeempi. Neljäs päivä sit olikin yhtä tuskaa. Kurkku niin kipee että vihlo koko ajan korvissa asti(siitäkin selvittiin). Nyt tänä aamuna kipu jo vähän hellittänyt, tosin mahakipua sit oli kun ei oo pystynyt syömään kunnolla. Mut juominen on kyllä tosi tärkeää ettei kurkku pääse kuivumaan. Mä oon syöny lääkkeinä 3x vuorokaudes buranaa ja 3x vuorokaude panadolia. Ja voin sanoa että kyllä näistä kivuista selviää. Eli jos on vaivoja niin suosittelen kyl leikkausta

    • jatkoa2016

      Jos oikeasti kärsit nielusta niin suosittelen leikkausta! Leikkaus ja nukutus ovat helpoin osuus. Itse stressasin ihan turhaan näistä. Jälkikipu muistuttaa angiinaa joten 2viikkoa ei ole paha kärsimys loppuelämän rauhasta. Muistakaa ottaa kipulääkkeet ajoissa ja syökää kylmää sosetta. Kyllä se elämä vielä voittaa :)

    • tyytyväine

      Itsellä leikattiin nielurisat 3 päivää sitten. En itse leikkausta pelännyt, mutta kipua leikkauksen jälkeen kyllä. Leikkaus meni hyvin, eikä kipuja samana päivänä enää juurikaan ollut. Yön nukuin hyvin mutta aamulla herätessäni kurkku oli hieman kipeä. Lääkkeiden oton jälkeen olo paljon parempi. Kurkkuun rupesi siinä 24h aikana tulemaan kellertävää ainetta haavapintojem kohdalle. Myöhemmin muuttui valkoiseksi. Suun isolle aukaseminen ja nieleminen ovat olleet lähes ainoat asiat jotka ovat sattuneet. :) Suosittelen kyllä menemään jos risat vaivaa. 2 viikkoa on sairaslomaa, liikunta kielletty. Syönyt ja juonut oon: Jäätelöä, mehujäätä, jääpaloja, pilttiä, perunamuussia, jogurttia, suklaata niin että sulaa ensin kielelle, hunajaa (parantaa kurkussa olevia haavoja!), persikkaa ja juonut oon lähes pelkkää vettä koska tuoremehuja en ainakaan pysty juomaan. Päivä kerrallaan mennään. Tsemppii kaikille toipilaille ja leikkaukseen meneville. :)

    • Panacodi

      En ikinä kirjoita mutta kirjoitan nyt, kun moni samassa tilqnteessa oleva googlaa varmasti.
      Mulla nyt kk leikkauksesta ja toipuminen ihan kesken!
      Itse leikkaus ja sairaalassaolo ok, kivut koventui 3. päivästä eteenpäin ja muistan 10. päivän kohdalla itkeneeni, että milloin tämä loppuu. Kipulääke oli 3x Panacod ja Burana 600, mutta söin neljästi päivässä kun kivut etenkin herätessä oli aivan kamalat. Mulle lääkäri neuvoi muutaman päivän jälkeen syömään mahd normaalia ruokaa, haaleaa vain. Peitteet lähtikin oikeaoppisesti ja huomaamatta. Mutta.

      Kamalinta on kuitenkin se, että kurkku on auennut kahdesti! Ensin 13vrk leikkauksesta, poltettiin sairaalassa ja se oli järkyttävää!! Sain myös veriripulin koska nielin verta niin paljon. Sitten, oltuani jo viikon töissä eli 1,5vkoa polttamisesta kurkku aukesi TAAS, ja rajusti. Uudellen polttaminen ja nyt sairaalassa yön yli. Oli tosi kova isku vasten kasvoja, kurkun polttaminen on juuri niin järkyttävää miltä kuulostaa. Se tunne kun yrjöät lääkärin päälle veriklimppejä vedet silmissä ja maistat oman palaneen lihan maun suussa... Huh.

      Tästä on 1,5 vkoa ja olen pelännyt joka päivä, joka ikinen nielaisu, että aukeaa uusiksi. Nytkin söin normaalia ruokaa, kipeytyi ja oon varuiksi jääpussi kurkulla.

      Edelleen haukottelu, huutaminen, laulaminen, urheilu jne vaikeaa/kiellettyä ja leikkauksesta kk. :( Antibioottikuuri loppuu pian. Pelkään valtavasti, että nyt tämä poltettu arpi aukeaa, kun uusi peite lähtee (kuten viimeksi kai kävi).

      Hyvä mitä olen huomannut on, että hengitän nukkuessa hiljaisemmin ja saan enemmän happea kun vedän henkeä sisään. En ollut tajunnutkaan, että sain jotenkin vähän aiemmin.

    • Neuvökas

      Älkää ihmeessä leikkauttako nielurisoja, vaan käyttäkää Tampereea kehitettyä voodoo-CAM ja yksisarvis-CAM hoitoja, hoitajana Pauliina Aarva (Liinanblogi). Ei kipuja vaan onnellinen olo koko ajan.

    • nälkäinentoipilaS

      Mut leikattiin maanantaina eli 7.11 menin aamulla sinne ja jännitin tosi paljon leikkausta. Leikkaus meni hyvin, heräsin ja ei sattunut mitenkään (olin kyllä heräämössä unenpöppörössä valittanut kivusta ja saannut aika vahvoja lääkkeitä).Sain jäätelöä, protskujuomaa ja jääpaloja imeskeltäväksi, heräiltyäni. Mulle määrättiin poretablettina panacodia ja buranaa 600:sta.

      No eka yö meni ok, toisena päivänä alko vähän sattumaan kurkkuun ja peitteet oli tullu jo ekana pvänä. Kolmantena päivänä nousi kuume ja kesti neljänteen päivään asti, mutta siitäkin selvittiin.. Viidentenä päivänä kivut kovat ja heijastaa korviin niinkuin joka päivä. Uvula on kans ollu leikkauksen jälkeen prinssi nakin kokonen, toivotaan et pienentyis nyt tosta.. Niin kuudes päivä itketään ruokapöydässä ku tunnin joutuu yrittää syömään "kunnon ruokaa". En oo oikeen pysyynyt syömään mitään kuin pilttiä silloin joku päivä, jäätelöä, proteiinijuoma, jääpaloja imeskellyt ja juonnut pillimehua. Nyt näin viikon päästä peitteet irtos toiselta puolelta ja vuodin verta reippasti jokusen 20 min, mutta kylmä niskassa ja jääpala suussa autto hyvin. Elikkä vielä viikko jäljellä. Suussa maistuu paska eikä pysty hampaita pesemään ku vihloo hampaat. Puhe on tosi puuroista eikä jaksa kauaa rupatella. Nälkäkin pikku hiljaa alkaa olemaan mutta jos tämä viikko menis ripeästi ja kaikki menis niinku pitäis.

      Odotan vaan et pääsis hesburgeriin, kebua tai jotain sipsiä rouskuttamaan. :DD Mutta hei tsemppiä kannattaa mennä leikkaukseen uskon et tää on vaivan arvoista vaikka välillä tekiskin mieli mielummin seivästää itsesi.

    • 14vuotiastyttö

      en tiiä lukeeks kukaa näit enää mut mul oli tasan viikko sitte tää nielurisaleikkaus.. leikkauksen jälkee heräsin heräämöst ja olin aika pöllyis sillo xd no sen jälkee ku vietii sinne omaa huoneesee vai mikä onkaa ni ei ollu minkää laisii kipui niitten lääkkeitten takii ja sit sain jäätelöö ja jäävettä ja pillimehun.. jouduin jäähä sinne sairaalaa yöks.. seuraavan päivän pääsin joskus 12 aikaa päiväl pois sairaalasy ja käytii sit äitinkaa apteekis ostaas mulle antibiootit... parii ekaa päivää en pystyn syyä mitää muuta ku jäätelöö tosi huonost... 4. päivän sain syötyy ihan normaalist jo ja 5. päivän samajuttu... no eilen eli 6päivä oli jo vähä kipeempää etten oikee syöny sillo mitää vaaku muutaman juotavan jugurtin... tänää eli 7. päivä en oo syöny yhtää mitää koska vaa sattuu nieleminen ja on vähä tullu verta noist haavoist mut se tarkottaa et ne peitteet alkaa irtoilee.. en maista yhtää mitää mun suus mutku äiti yritti kattoo mun kurkkuu ni henki kuulemma hais tosi pahalle.. muistakaa juua paljo vettä koska sillo sun kurkku ei kuivu ja kivut ei sillo oo niin pahoi...

    • Anonyymi

      Oma kokemukseni vikaan päivään on ollut lääkkeiden ja kivun perusteella tosi hankalaa ja kaipaan ystäviäni koulussa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      82
      3560
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3344
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3129
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1981
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1545
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1311
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1302
    Aihe