Nuorten työpajan kannattavuus ?

Hoikkarinen

Löytyyköhän mistään puolueetonta tietoa pajan liikevaihdosta, katteista, tehokkuudesta ja tuottavuudesta ?

Jotenkin tuntuu, että tehokkuus on uusi asia siellä. Työntekijät näyttävät vain niin kovin usein tappavan aikaa tupakka suussa pihalla.

70

1942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      parempi et heillä on jotakin tekemistä ja paikka mihin mennä vaikka vain tappaan aikaa ja tupakkaa polttaan. ehkäpä pysyvät sitä kautta pois siwan laitureilta

      • ei nuoria sinne olle

        Ei se nyt ihan noinkaan ole ollenkaan, nuorisopajassa saattaa myös hairahtua laittomalle puolelle, sen verran villiä se toiminta on. Muutama jopa viillelly aikanaan ranteita ja sitä rataa, pitäs olla asialliset vetäjät ja henkilöt joilla olis edes jonkinverran käsitystä kasvatustyöstä, terveydenhuollosta ja psykologiasta. Toi nykyinen meno ihan karmeeta.


      • Artopahtela

        Ei muuta kun nenäpäivä keräykseen,ne kaljarahat, niin tulee hyvä mieli.itse laitoin kypän,taas kerran.kaljaa olisi saanut sen kymmenen töllkkiä ,ja amulla vitutus päällä


    • pajan lemmikki

      On se hyvä että hoikkarisella riittää aikaa ja mielenkiintoa vahtia työpajan tupakointia.... Jonkinlaisen rahoituksen voisi hoikkariselle antaa tehokkaasta valvonnasta !!

      • pahtela

        onko hokkaranen aina ilman sätkää vai miks valittaa odotan vastausta perkele


    • Debet ikkunan puolel

      Ei kai kannattavuus ole nuorten työpajan pointti. Eihän se tiemmä ole mikään liikeyrityskään.

      Jotkut kirjoittelevat tänne tietyssä tarkoituksessa aina tällaisia aiheita. Ne voisi aivan hyvin hevonpaskana poistaakin.

    • saarinen seipäässä

      paja on vaan yks kaupunkin kulueristä.ihan turhaa touhua

      • ihmettelijä

        oon samaa mieltä ja luulen et porukan vetäjä rakennuttaa ittellensä toisten piikkiin


      • pahtela
        ihmettelijä kirjoitti:

        oon samaa mieltä ja luulen et porukan vetäjä rakennuttaa ittellensä toisten piikkiin

        ihetelijä jouko on nostanut tän työtömyyden paljon ,paljon laskuun


    • Jack Frost

      Juuri tuollaisten Hoikkaristen takia Suomi on nykyisellä mallillaan.
      Ei osata yhtään miettiä asioita pitkällä tähtäimellä, millään muulla ei ole väliä kuin "tehokkuudella ja tuottavuudella".

      Tuonkaan työpajan tarkoitus ei ole tuottaa voittoa, vaan saada nuorille jotain "mielekästä" tekemistä. Ettei pääse täysin työelämästä ja elämästä ylipäätään syrjäytymään, siitä aiheutuisi yhteiskunnalle moninkerroin kuluja.

      • PAHTELA MINÄ SANOIN

        jack frost neivoin joskus yhtä koulaSTA KAUPPALASA RIKOS EI KANNATA JOUKO


    • Hiukkarinen

      Pajalla entiset ja nykyiset sekä tulevatkin syrjäytyneet tutustuvat ja verkostoituvat. Aikaslailla samat naamat siellä pyörivät, eikä toivoa paremmasta näy.

      • pajan lemmikki

        Niin, varmuudella tiedän että ainakin kahdelle on työpajalta löydetty vakituinen työpaikka kuukauden sisällä ja vuositasolla lähtee todella monia joko työelämään tai opiskelemaan.


      • piukkarinen
        pajan lemmikki kirjoitti:

        Niin, varmuudella tiedän että ainakin kahdelle on työpajalta löydetty vakituinen työpaikka kuukauden sisällä ja vuositasolla lähtee todella monia joko työelämään tai opiskelemaan.

        Tietoa on. Työpajan toiminta tuottaa kaupungille selvää säästöä. Pitkäaikaistyöttömistä aiheutuisi kaupungille suuret maksut, ilman työpajan tukitoimia. Esim . Tampere ja naapurikunnat ovat paljon huonommassa tilanteessa tässä suhteessa, kuin Ikaalinen.
        Kannattaisi hiukan selvittää asioita ennenkuin tänne taas kirjoittelee noita huuhaa juttujaan. Joku toinen vastaavanlainen höyrypää vielä saattaa uskoa.


      • epärehellistä
        piukkarinen kirjoitti:

        Tietoa on. Työpajan toiminta tuottaa kaupungille selvää säästöä. Pitkäaikaistyöttömistä aiheutuisi kaupungille suuret maksut, ilman työpajan tukitoimia. Esim . Tampere ja naapurikunnat ovat paljon huonommassa tilanteessa tässä suhteessa, kuin Ikaalinen.
        Kannattaisi hiukan selvittää asioita ennenkuin tänne taas kirjoittelee noita huuhaa juttujaan. Joku toinen vastaavanlainen höyrypää vielä saattaa uskoa.

        Nyt kyllä näitä kirjoituksia lukiessa ja pajan toimintaa sivusta seuranneena voi sanoa, että en luota tuohon toimintaan yhtään. Aikoinaan siellä harjoitteleva nuori veti ranteet auki, alistusta, eiköhän siellä myös ollut joillakin tytöillä aika hankalaa, laivareissuilla ainakin ryypättiin ja hajotettiin paikkoja, valvonta oli mitä oli. Täysin epäpätevä henkilö ylipäätään on työpajan vetäjä, ei koulutusta siihen työhön.


    • Kortistolainen

      Ikaalisissa haeteen melkein kaikki työttömät kotoa asti ja määrätään johonkin tukitoimenpiteeseen, muutoin menettää päivärahansa. ikaalisissa ei kannata olla työttömänä, parempi muuttaa muualle notkumaan kortistorahoilla.

      • Kelarinen

        Terve menoa. Maksan lipun...mitä kauemmksi, sitä parempi.


    • NAKO-OKAN

      Positiivista kuulla, että pajalta lähtee NUORIA eteenpäin kohti työelämää.

      Mitä järkeä on roikottaa pajalla vuodesta toiseen ns. menetettyjä miehiä? Kyllä Seipäänreijille ja Nakoille pitäisi olla aivan erillinen suojatyökeskus!

      Eteenpäin katsoville nuorillekin olisi varmasti mieluisampaa, jos heidän ei tarvitsisi edes tutustua yli 40 vuotiaisiin moniongelmaisiin.

      • eetvarttinen

        nako ja seipänreikä ei ainakaa pajalla parane.


      • tuunari-nari

        Onhan se hyvä että sinne menevät nuoret näkevät esimerkin voimalla mikä voi olla heillekin tulevaisuus jos eivät ryhdistäydy. Luultavasti just tämän vuoksi sitten haluavatkin eteenpäin elämässään, opiskelemaan ja oikeisiin hommiin.

        Hyvä vaan että noita työttömiä ei roikuteta kortistossa vuositolkulla vaan koitetaan löytää heille muutakin puuhaa päiväksi kuin keiton litkiminen.


    • Lintta-Liisa

      Mitähän niille keski-ikäisille naisille tekisi, jotka juovat itsensä käytännöllisesti hautaan, niitäkin on Ikaalisissa paljon, joku niille alkoholia kantaa, kaikki menee kurkusta alas, mitä juotavaa on.

      Yleensä sitten ambulanssi käy ne noutamassa, kun tarpeeksi pahaksi menee kunto ja sama meno jatkuu vähän päästä. Yleensä ottaen mies alkoholisteilla on asiat paljon paremmin. Naiset juo näkymättömissä, miehet on paremmin näkyvissä, siksi miehet hakeutuvat helpommin hoitoon, naiset salailevat juomistansa, niin pitkälle, kunnes henki on lähellä lähteä. Meni vähän asian vierestä, mutta kyllä ne vanhemmat rapajuopot naiset joskus nuoria ja kauniita ovat olleet.

    • nako seipäässä

      Seipäänreikä on päässyt kursseille hämppäkyröön eikä enää näy vaikuttavan siwan lastauslaiturilla.Seipäänreikä on taas kiinni elämässä.Hyvä näin.

    • pikku-viltsu

      Ostetaan juapoille niin paljo viinaa, että ne jua ittensä hengiltä! Sillä päästään ongelmasta Ikaalisissa! HALVALLA vieläpä :)

    • joopajoo3

      Tuo "nuorten työpaja" on jo aikansa elänyt juttu ja aivan turha.

      Uudistamisen voisi aloittaa työnjohtajista jotka ovat olleet samat vuodesta toiseen. Tuskimpa ovat mitään koulutusta alalle saaneet.
      Eipä kukaan ole heidän tapaansa toimia ja johtaa, kiinnittänyt mitään huomiota vaikka olisi kylläkin aihetta.

      • nuori itsekin

        Samaa mieltä, asialliset vetäjät nuorten työpajalle, eikä tuollaisia Ruotsissa itteensä viihdyttäneitä, joilla suhteita kaikenmailman menoihin.


      • JoopaJoo3
        nuori itsekin kirjoitti:

        Samaa mieltä, asialliset vetäjät nuorten työpajalle, eikä tuollaisia Ruotsissa itteensä viihdyttäneitä, joilla suhteita kaikenmailman menoihin.

        "Nuori itsekkin" olet asian ytimessä:-))

        Työtyönä ja sivubisnekset omina asioina, eikä tungeta nenäänsä joka paikkaan.


    • kipu karaisee

      ei paljo säälitä semmoset, jokka vaan viinaa juo, niille pitäs antaa remmistä kunnolla selkään, heikot...

    • ei kerta homoo tee

      Vanha laulukin sanoo että sex and drugs and rock´`n roll.

      Kyllä elämässä pitää kokeilla monenlaista seksiä,piristettä ja musaa!

    • korpuan seiväs

      Eipä sielä pajalla kukaan vapaaehtosesti varmaankaan halua olla. Pääsisikohän sinne "töihin" vapaaehtoistyönä? Salonen siellä toimistossaan miettii kuinka kusettaa rahaa kaupungilta. Huijaako itselleen vai pajan hyväksi, sitä en tiedä.

      • mistä rahat ?

        Hyvin tuottaa tuo kiintestö koska syksyllä osti
        keskustan koulun asuinrivitalokiinteistön kovalla hintaa.


    • kunnontyöntekijä

      Ihmetyttää tuon pajan toiminta siltä osin että miksei se ole nimensä mukaisesti nuorille suunnattu palvelu? Vanhoi juoppoi siel norkumas ja muita työikäsiä puuhailemas ku pitäs olla nuorii ottamas ensiaskelia työelämään.

    • Heikki seipäänreikä

      Miks heikin näkee seipääs yhä harvemmin?

    • kunnontyöntekijä
      • pahtela ikaalisista

        lkyllä,alohosinoitunekinen tarvii tukea pahtela arto pajalta nään ,juoposta joikkaa pajalla munl,tietääkseni kännis . mä pahtela joka ei millottele nimimerrkintakana


    • Jarmo Hoikkala täti

      Salonen ei kuseta kaupunkia millään tavalla. Hän on rehti ja reilu mies kaikin tavoin. Hänen kaltaisiaan pitäisi olla enemmän. Nuorehko mies ja aatemaailmaltaan terve kaveri.

      • joukomme on

        Myös esimerkillinen perheenisä ja lastensa kasvattaja.


      • 1elikkäs
        joukomme on kirjoitti:

        Myös esimerkillinen perheenisä ja lastensa kasvattaja.

        siis kummatkin saloset?


    • vanha raakki

      paja on täyttä paska ei siä mitään uutta opi

    • en luota

      Se paikalloinen SDP johtaja, visiin sähkä ruotsin maalla tai sinnepäin aikoinaan, harrasti ainakin autokauppaa tummien kanssa. Mitenkähän on noi laivaristeilyt, ainakin kerran työpajan porukka oli laivaristeilyllä johtajan mukana ja porukka todella kännissä ruotsin laivalla, karmeata katsottavaa.

      • Pajalta

        Mäensivu riehu silloin kännis sielä ja pisti hytin remonttiin.Kaupunki tais maksaa vahingot.


      • minä itte
        Pajalta kirjoitti:

        Mäensivu riehu silloin kännis sielä ja pisti hytin remonttiin.Kaupunki tais maksaa vahingot.

        mä ite maksoin oli noi 2000 ekee eli kaiken


    • hämeenkyrön pappa

      se kaveri joka se sepäänsä on kyl kanatta työtömät tekee hyöty verot pienemmät

      • työtön

        niin mksaahan työtönki 20 prossaa veroo aika paha kommentia tähän muut 12


    • pahtela

      töihin vaan jos jalat ja kätöset toimii

      • TÖISSÄ OLEVA

        TOI ON ÄIKÄLÄLYTÖNMTÄ JAA ETTÄ TYYTÖN VEROJA 20 PROSETTIA


    • käpy kylä

      Eihän sinne kukaan nuori aikuinen uskalla edes tulla, kun pihalla makaa juoppoja. Kerrankin joku veti kossua raakana siinä portailla, ihan itse näin. Tuostahan voisi kehittää jonkun AA-kerhon ja nuorten työpajan siirtää vaikka Säästösalin tilalle (vai onko sekin ihan homeessa). Rakentaa sinne joku kiva mesta, jossa tapaisi hengenheimolaisia ja saa vähän suuntaa elämälleen vai mitä siellä on tarkoitus opettaa. Toisaalta en tiedä sopiiko päiväkoti ja AA-kero vierekkäin..

    • 113

      Nuorten työpajalla rakennetaan junarataa. Salonen kävi ostamassa junan ja raiteita 400 euroa maksoivat. Salosen mukaan seiniin tehdään reikiä, että junarata voi kiertää koko taloa. Tähänkö työpajan rahat laitetaan? Ei mitään järkeä. Eikö sinne saada osaavaa pomoa?

      • tsuku tsuku

        No mutta sepäs vasta kiva idea. Onpahan jotain kehittävää tekemistä noillekin työläisille.


      • karva noppa

        Joku yrittää houkutella pikkupoikia paikalle tuolla junalla ?


    • kunnontyöntekijä

      Kuulemani mukaan yksi pajan vakiasiakkaista siirtyi ajasta iäisyyteen.., viina vei.

      • pajalta

        Arska lähti syöpään


      • pahtela arto pajalta
        pajalta kirjoitti:

        Arska lähti syöpään

        tarkota paahtela artoa piilottele nimimerkillä


      • pahtela
        pahtela arto pajalta kirjoitti:

        tarkota paahtela artoa piilottele nimimerkillä

        mitä väljä minä käytän omaa nimeäniäm tere, pahtela arto mekää jos ei asiaa okeeta


      • artopahtela
        pahtela arto pajalta kirjoitti:

        tarkota paahtela artoa piilottele nimimerkillä

        se on itte pahtela joka ei pelkää kertoa asioita tietysti ei kaikkea sana vapaa sano arto pahtela asia onnäin kirjottakaa kommentia jees


    • puska

      onko jouko jäämässä elääkkeelle kylälltä kuultua

      • tyttö pirkanmaalta

        mä en kuuillu moista että että jouko eläkkeele nuori on hän vielä


    • mustamaton hämkyröö

      kuka on paatela jost tuttu nimi

      • joen varesta

        se on pahtela hämeenkyröstä


      • pahtela ikaallisita
        joen varesta kirjoitti:

        se on pahtela hämeenkyröstä

        sä sieltä joen varesta pahtela ikaalisssa miks et uskalla käyttää omaa nimeä .terveisin kaikille jokka miilottelee nimätteimerkin takana pahtela hastaa käytäkää omaa nimeä vai mit ä te oikeen pelkä


    • herätkää taukit!!!!!

      WHO CARES???????????????????

      • pahtedla

        mikii ,tarvii jotenki herätä ,jos ei ihan tukossa oolla


      • pahtela

        mikä kometti ,toii oli


    • pahtela

      hoikkarainen kyllä töitä tehdään melkein urakalla ,mut palkka sama

      • asiat takistettava

        Ikaalisten nuorisotyöpajalla ei ole koskaan vielä ollut ajan tasalla olevaa kirjanpitoa ja sen tarkistusta, se on selviö, että kaupungin rahaa menee tielle tietämättömälle. Kuvastaa vain kaupungin johdon toiminnasta tai sitten se on kaupungin yleinen tapa. Paja pitäisi ajaa alas ja perustaa toisenlainen. Ikaalisista on nuoria muuttanut ja työikäisiä paljon pois juuri Salosen vetämän pajan takia. Olen jututtanut muutamia, jotka ovat lähteneet Ikaalisista pois. Syy on ollut aina Salosen epämääräisen pajan toiminta ja jos kysyy, niin toiminnasta ja sen rehellisyydestä, niin vaikeuksiin joudut. Asioilla, varsinkin yhteiskunnallisia rahoja käyttävillä pitää olla täysin avoimet ja aina tarkistettavat tilitykset ja maksut ja rahan kulku pitää kyetä osoittamaan avoimesti paperilla.
        Mitenkähän nuo autonkorjaukset ja muut myynnit vuosien varrella on tuloutettu pajan kassaan??? Ja Ikaalisten kunnalle??? Ehdotan tilien tarkistamista koko työpajan olemassa olon ajalta.


      • päivän hetero nuori
        asiat takistettava kirjoitti:

        Ikaalisten nuorisotyöpajalla ei ole koskaan vielä ollut ajan tasalla olevaa kirjanpitoa ja sen tarkistusta, se on selviö, että kaupungin rahaa menee tielle tietämättömälle. Kuvastaa vain kaupungin johdon toiminnasta tai sitten se on kaupungin yleinen tapa. Paja pitäisi ajaa alas ja perustaa toisenlainen. Ikaalisista on nuoria muuttanut ja työikäisiä paljon pois juuri Salosen vetämän pajan takia. Olen jututtanut muutamia, jotka ovat lähteneet Ikaalisista pois. Syy on ollut aina Salosen epämääräisen pajan toiminta ja jos kysyy, niin toiminnasta ja sen rehellisyydestä, niin vaikeuksiin joudut. Asioilla, varsinkin yhteiskunnallisia rahoja käyttävillä pitää olla täysin avoimet ja aina tarkistettavat tilitykset ja maksut ja rahan kulku pitää kyetä osoittamaan avoimesti paperilla.
        Mitenkähän nuo autonkorjaukset ja muut myynnit vuosien varrella on tuloutettu pajan kassaan??? Ja Ikaalisten kunnalle??? Ehdotan tilien tarkistamista koko työpajan olemassa olon ajalta.

        Demarijohtoinen toiminta on aina tuollaista.


    • kunnontyöntekijä

      "Ehdotan tilien tarkistamista koko työpajan olemassa olon ajalta."

      Hyvä pointti!

      • pahtela

        kunnontytekijälle vitun vastaus pajalla on varmaan tilit kunnossa olaanha me kaupungin sillmän alla että kyllä meitä kaikkia tarkaillan oli momot kyseessä tai me tavalliset tuunarit


    • kunnontyöntekijä

      "kunnontytekijälle ***** vastaus pajalla on varmaan tilit kunnossa olaanha me kaupungin sillmän alla että kyllä meitä kaikkia tarkaillan oli momot kyseessä tai me tavalliset tuunarit"

      jos lukist uuestaan niin tilintarkastuksesta kirjoittanut en ollut minä, siteerasin jotakuta (en jaksanu scrollailla ny enää kattoon ketä) johon lisäsin vain ielipiteeni että "hyvä pointti", niin kuin mielestäni onkin kun ketjun alkuperäinen tarkoitushan oli keskustella työpajan kannattavuudesta. Ja sieltähän se tilintarkastuksesta selkeimmin ilmi kävis. Että löysäähän pipoasi ja jätä haistattelut pois niin voisimme jopa luulla sinun jollain tapaa ansioituneen tuolla pajalla.., esim. aikuistuneen.

      • hehhehh

        Tyypit joilla on tapana viljellä kirosanoja on tosiaankin aihettakin olla jollain työpajalla puuhastelemassa, sellaisia ku ei voi laskea normaalityöpaikoille ihmisten pariin....


      • pahtela
        hehhehh kirjoitti:

        Tyypit joilla on tapana viljellä kirosanoja on tosiaankin aihettakin olla jollain työpajalla puuhastelemassa, sellaisia ku ei voi laskea normaalityöpaikoille ihmisten pariin....

        niin ,miotällä -jaa mikä sun mielstä on nomaalia elekko sinä sitten normaali mullelle on kaverit , hyviä asioita ,niikun ,työpajan työntekijät.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe