AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Journalistiikka, Tampere

Journalistiikka, Tampere

9 Vastausta 526 Lukukertaa
Hei. Aion hakea ensi keväänä journalistiikan ja viestinnän koulutusohjelmaan Tampereelle. Kunelius juuri tällä hetkellä työn alla ja toinen pääsykoekirja ( Median rituaalit ) seuraavana vuoroaan odottamassa.

Olisiko halukkaita ryhtymään jonkinlaiseen lukupiiriin tms? Minua ainakin helpottaisi, jos saisin keskustella jonkun kanssa pääsykoekirjojen aiheista. Helpottaa muistamista. Kukaan? (vähän kökkö teksti, vaikeaa kirjottaa vauva sylissä..)
Onnea matkaan. Olen yrittänyt sisään 5 kertaa. En tiedä viitsinkö enää ensi vuonna...
Niin. Helppoahan se ei ole. Mutta kannattaa yrittää. Tuttuni haki myös viisi kertaa, viidennellä pääsi sisään. Onhan se aika raskas prosessi aina yrittää uudestaan ja uudestaan.

Mutta jos nyt päätät hakea kuudennen kerran, niin sulla olisi varmaan hyviä näkökohtia aiheeseen/aiheisiin heittää? Mukaan lukupiiriin vaan :) Eihän sellanen kaikille sovi, mutta olisi kiva kokeilla ainakin, onko moisesta hyötyä.

Itse valmistun kohta toiseen ammattiin, niin tässä on viime aikoina saanut lukea ja opiskella kyllä. Oon huomannut, että kun saa toisten kanssa luetuista aiheista keskustella, niin jäävät paremmin mieleen ja herättää ajatuksia/mielipiteitä, joita kannattaa varmaan muutama omata, kun melkein aina on ilmeisesti pääsykokeeseen kuulunut myös kolumni.
Ootko varma, että toi Sumiala on ensi vuoden valintakoekirjallisuutta? Tänä vuonna oli joo, mutta esim. 2011 tais olla joku ihan toinen. Ei sillä, Sumialan teos vaikutti ihan mukavalta luettavalta, ainakin verrattuna tohon Kuneliukseen...

uta.fi näytti löytyvän vielä tämän vuoden tietoja hausta.
Joo niin tosiaan, en oo ollenkaan varma. Mutta ajattelin, että ei se pahaakaan tee lukea sitä. Vaikuttaa myös mielenkiintoiselta kirjalta. Hyvä pointti kyllä tuo, että Sumialan ei välttämättä tule olemaan pääsykoekirja.

Mä kyllä tykkään Kuneliuksesta. Kun lukee vähän aikaa, niin oppii jotenkin tuntemaan sen kirjoituksen "rytmin" ja ajatuksen kulun siinä tekstissä. Aluksi kyllä oli melko sekavaa luettavaa. Kuneliuksella on niin useita näkökulmia asioihin.

Mutta olis kyllä kiva, jos olisi joku jakamaan mietteitä ainaskin kuneliuksen kirjasta. Olis ainaki halpa vaihtoehto valmennuskurssille :)
Hei,

itse myös haen ensi keväänä Tampereelle journalistiikkaa ja viestintäoppia lukemaan. Miten lukemiset edistyy? Entä onko kenelläkään tietoa milloin uudet pääsykoekirjat ilmoitetaan?
Moi! Kirjoitan nyt vaikka tähän vanhaan keskusteluun (kun en uudempaa ainakaan googlaamalla löytänyt?) jonkinlaisen virtuaalisen vertaistuen toivossa hieman tuntojani! Onko siellä jossain muita hulluja, jotka vasta PIKKUHILJAA näin hmmm muutama päivä ennen h-hetkeä ovat pääsykoepaniikkiin havahtumassa? Nettiartikkeleista oon lukenu puolet ja kirjastakin on muutama kymmenen sivua vielä selaamatta, että jäänee mitä luultavimmin mun pääsykoereissu lähinnä tutkimus-/tutustumisretkeksi Tampereelle. Sinänsä en ole niin hirveän huolissani vaikka ensi vuosi jäisikin "välivuodeksi", sillä suunnitelmia minulla on senkin varalle ihan riittämiin :) Vasta tässä olen ylioppilaslakkia muutenkin päähän painamassa, niin vuosi ilman varsinaisia koulusidonnaisia opiskelutavoitteita voisi virkistääkin. Mutta hah! Onhan se myönnettävä, että hienoa oisi suoraan kouluun päästä!
Minkälainen koe oli, mitä kysymyksiä ja tehtäviä oli?
käsitteiden selitystä, kolumnin kirjotus, uutisjutun kuvien suunnittelua, argumentointi jaaaaa sitten vielä esseetehtävä
Kerrotko viel tarkemmi, mistä aiheista, mitä piti selittää ym.? Kiinnostaa kun luin kokeeseen, mut motivaatio lopahti ja tulin viel kipeekski enne koetta ni jäi menemättä.
 /   /  /  / Journalistiikka, Tampere

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta