AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Kovalevy vai uusi tietokone?

Kovalevy vai uusi tietokone?

16 Vastausta 70 Lukukertaa
Kovalevy sanoi sopimuksen irti pöytäkoneessa. Kone sinänsä on toiminut varsin hyvin ja riittävällä kapasiteetilla niihin hommiin joita olen tehnyt. Nyt on pohdinnassa ostaakko uusi kovalevy vai uusi edullinen peruskone. Apuja valintaan?
Ympäristön kannalta paras ratkaisu olisi ostaa uusi kovalevy ja ehkä jopa ssd, jos kone on tarpeaksi tehokas ja siinä on toiselle levylle paikka. Toki koneen ikä ratkaisee asian ja sen käyttis.
Mitä sinäkin tiedät parhaista ratkaisuista ympäristön kannalta :D
Sorry urpo, toi vapusen kommentti nimittäin pitää täysin paikkansa. Mutta kiva kuulla sinun älykäs ja hyvin perusteltu kommenttisi. Näkee, että on kouluja käyty ja sivistystä hankittu.
sdd? Eipä ole hajuakaan noista paikkojen määrästä. Kone n. 3-4 vuotta vanha, käyttis xp home edition.
Jos kyseessä on XP kone niin silloin SSD levyä ei kannata hankkia. Itse ostaisin uuden/käytetyn kovalevyn ja asentaisin XP uudestaan siihen.
No, oletkin niitä ainoita jotka noin tekis. Ei mitään järkeä
Eipä noita xp:n asennuslevyjä ole, kone on ostettu valmiiksiasennettuna.
Windows XP:n voi asentaa vaikka kaverin levyltä ja aktivoida sillä kotelon kyljessä löytyvällä tuoteavaimella. XP:lle toki löytyy hyviä vaihtoehtoja, myös ilmaisia.
Viidellä kympillä saat uuden kovalevyn. Sitten asennat XP:n, kuten Kollimaattori neuvoi. Saat halvalla jatkoaikaa koneellesi. Koneen kyljessä olevassa tarrassa oleva "lisenssi" on se tärkeä rahan arvoinen asia. Sen fyysisen CD:n voit tosiaan lainata mistä vaan, tai käyttää vaikka kopiota.

Toinen vaihtoehto on mennä kauppaan sen tuhatlappusen kanssa, kuten niinkin täällä neuvottiin. Valitse näistä.
Vaihtoehtoja on kyllä paljon enemmänkin, mutta jos sun tietotaitoosi sisältyy vain nuo, niin pärjäile sitten niillä, mutta älä muita ala neuvomaan
Jos koneessa on tuplaydinprosessori ja neljä gigatavua muistia (jota toki saa halvalla lisää), niin kone kannattaa pitää. Kun XP:stä aika kohta jättää, niin kone on sitten edelleen tarpeeksi tehokas pyörittämään modernimpaa käyttöjärjestelmää jopa vähän hienomman näköisillä asetuksillakin.
Ei mitään järkeä pykätä XP:n rotiskoa, hukkuu turhaan puoli koneen hintaa.
Uusi kone kehiin SSD:llä ja Windows 7:lla, niin on kahdeksaksi vuodeksi konetta, varsinkin kun otat asiantuntevaan kauppaan sen minimi tonnin mukaan.
"""Ei mitään järkeä pykätä XP:n rotiskoa, hukkuu turhaan puoli koneen hintaa.
Uusi kone kehiin SSD:llä ja Windows 7:lla, niin on kahdeksaksi vuodeksi konetta, varsinkin kun otat asiantuntevaan kauppaan sen minimi tonnin mukaan.""

Jos koneessa on ton verran tehoa, mitä Kollimaattori meinasi, niin tässä on esimerkki SSD levystä josta saattaa olla riemua vielä muutamankin vuoden kuluttua, kun tohon koneeseen asentaa jonkun ihan oikean käyttöjärjestelmän.

Jos taas kaipaa kiintolevyltä oikeaa varstokapasiteettia, niin voi hankkia lisäksi jonkun USB liitännäisen jonka voi siirtää helposti paikasta toiseen....

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/30875/dbntf/Corsair-Force-Series-3-120-GB-Solid-State-Drive

ps. joku sanoo nyt sitten, että SSD levy on pröystäilyä ja kuluu käytössä jne...
kuluukin se ssd käytössä mutta jos ei rahalle muutakaan käyttöö keksi ..
Miksi pitäisi ostaa uusi kone kun vanhalla on tehnyt tarvittavat työt. Samanlaista pröystäilyä se on kuin SSD levyn ostokin.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/50614/cntdt/Western-Digital-Scorpio-Blue-250-GB-5400-RPM-2-5-SATA-II

No tossa on esimerkki kovalevystä joka on halvempi ja kapasiteetiltaan isompi, kuin toi esimerkin SSD
 /   /  /  / Kovalevy vai uusi tietokone?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta