Norja järjettömän kallis

Huhhuh!

Miten ihmeessä yksi kebab-annos kälyisessä pikku kioskiravintolassa voi maksaa 14 euroa? Suomessa se maksaisi korkeintaan 7 euroa, ja Suomessahan on käteen jäävät palkat melkein samalla tasolla kuin Norjassa. Norjan tavalliset ruokakaupat tuntuvat olevan suurin piirtein samalla tasolla kuin Suomessa 90-luvun alussa. Tai, ei ihan silläkään tasolla. Varmaan täytyy mennä 70-luvulle. Valikoimat on Norjan kaupoissa surkeita, palvelu yrmeää ja paikat likaisia.

43

5621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hinnat lähes samat

      Eipä ole Norja enää juurikaan Suomea kalliimpi. Alkoholi ja rööki kalliimpi ku meillä ja niinkuin sanoit nii pikaruoka kans. Ja palkat mielestäni reilusti Suomea paremmat! Minusta mukava asioida norjalaisissa ruokakaupoissa juuri siksi että valikoimaa vähempi ja yksinkertaisemmin. Suomessa kun pitää olla yhtä laatua kymmentä eri mallia. Vai miten sen nyt sanoo. No Suomessa tuhlataan! Ruoassakin! Norjassa ja Ruotsissakin on moni asia vanhanaikasemmin kuin meillä joka on mielestäni mukava. Norjassa olen törmännyt mukaviin ja rennompiin ihmisiin,myös kassalla. Ärsyttää ainainen jurina että Norja on kallis maa. Huomioon kannattaa ottaa että sielläkin on halvempia kauppoja kuten Kiwi ja Rema1000

      • Kalliita ovat

        Ravintolat, hotellit ja polttoaineet.... näin matkailijan kannalta.
        Jos teltta ja kiwi riittää, niin sitten pysyy budjetti kurissa.


    • puoli norski

      Maailmassa kaikki on suhteellista.. Alin palkka mitä täällä voi maksaa on käytännössä 159kr/t eli n. 20Euroa tunti... Tavallinen arki ruoka ei kaupassa maksa oikeestaan yhtään sen enenpää kun Suomessa. OK polttoiane n. 2euroa/litra tupakka ja alkoholi samoin arvokkaita. Jopa täällä pohjoisen syrjäkylillä paikallisista kaupoista saa kaiken tarpeellisen, valikoima toki on suppea. Kahvia on paria merkkiä jogurttia muutamaa makua jne. kaikkea kuitenkin on. Palvelu on päin vastoin todella asiallista, täällä se on enempi kiinni siitä mitä sinä itse teet. Yrmeä ihminen saa yrmeän palvelun, täällä kuuluu yhä hyviin ja normaali tapoihin sanoa sille kassan tädillekkin päivää ja näkemiin.

    • fsgsagadfdsafadf

      keskimäärin hinnat on aikalailla suomen tasolla. osa tuotteista kalliimpia, osa halvempia. mutta kun se käteen jäävä palkka norjassa oli yli tuplasti siitä mitä suomessa saan, niin takaisinlähtö kyllä on mielessä :)

      • Riippuu mitä

        Niin kaupoissa.
        Mutta jos verrataan turistin palveluita eli majoitus, ruokailu, tie/lautta/tunnelimaksut ja polttoaineet, niin reilusti kalliimpaa on.
        Myönnetään norskin hyvät liksat ja jos on mahdollisuus käydä ruotsin puolella kaupassa, niin taas säästöä.


    • vcxvxfdsvcx

      Eikö kala ole kohtalaisen halpaa Norjassa? Hintaa en kylläkään muista, mutta pienemmissäkin kaupoissa näyttää olevan aika hyvin kaloja tarjolla ainakin pohjoisessa.

    • 5+11

      Nyt olisi Coopissa tarjouksessa appelsiinit 0,80 eur/kg, herne-maissi-paprika 1,90 eur/kg, grillimakkara 4,44 eur/kg ja herkkusienet 2,66 eur/kg. Kalaa ei mainosteta, mutta on halpaa, koska Norjalla on vielä kilpailukykyinen kalateollisuus.

      • Eiks je

        Niitä on näppärä laittaa hotellihuoneessa...
        No telttaillessakin ainoa olisi nuo makkarat.


    • Norge rules

      Pohjoista vertailua viime kesältä Statoil Skibotn, 95: 14,98 nok= 1,98 € , D: 13,85nok= 1,836€

      • ilmaiset maisemat

        95: 14,98 nok= 1,98 € .
        Siis Suomen puolella maksaa polttoaine noin 10senttia/km ja Norjassa 12senttiä/km. Kyllä siinä menee varakkaammankin perheen lomabudjetti uusiksi kun käy parin tankillisen verran Norjan mahtavia maisemia katsomassa.

        Niin ja sen päälle vielä pitää ajaa1000 km m/p Suomen puolella, että on ylipäätään päässyt Norjaan.


    • Norge rules

      Näin on ja minä en ainakaan koskaan (useamman kerran Norjassa ja myös n. pari kk pisimpään kerralla) ole itseäni konkurssiin saattanut Norjan reissuilla. On täälläkin kallista jos niikseen ja monessa muussakin maassa (vaikkapa Portugal) mutta jos meinaa reissata niin eiköhän ne eväsrahatkin jostain löydy.
      Norge rules edelleen ja taas kesällä mennään, maksoi mitä maksoi!

      • kysyn vain

        Johtuukohan norjan kalleus osaltaan siitä kun eurot alkaa olla leikki rahoja?


      • käyty on ennenkin
        kysyn vain kirjoitti:

        Johtuukohan norjan kalleus osaltaan siitä kun eurot alkaa olla leikki rahoja?

        On se ollut kallis ennen eurojakin. Minusta se oli kallis maa jo 80-luvun lopulla ja 90-luvullakin.

        Mutta kerran 90-luvulla, kun lomailimme Pohjois-Norjassa ja saimme Narvikin kulmilta majapaikan, jossa oli ruoanlaittomahdollisuus, niin teimme lohi- & katkarapuostoksia paikallisesta kalahallista - oli edullista ja taatusti tuoretta. Niin hyviä katkarapuja emme ole koskaan kotimaassaa saaneet (ja silloin noin puolet Suomen hinnoista).


      • Siksi kun
        kysyn vain kirjoitti:

        Johtuukohan norjan kalleus osaltaan siitä kun eurot alkaa olla leikki rahoja?

        Oil, öljy...


    • Norjantyttö

      Norja tuntuu matkailijatlta kallilta, mutta Norjassa asuneena tiedän, että eläminen ei siellä ole sen kallimpaa kuin Suomessakaan. Palkka on parempi ja riittää siellä elämiseen. Jos Norjaan lähtee turistiksi, niin täytyy varautua siihen, että kaikki on kallimpaa ja vetää hieman low-budjettia välillä. Itse asiassa ruokakaupassa käynti ja kokkailu leirintäalueella on kohtuullista. Lisäksi baareilua ei kannata harrastaa joka ilta. Kuitenkaan niitä maisemia, joita maa tarjoaa turstille, ei ole täällä koto-Suomessa. Tämä kannattaa muistaa.

    • Kohta Norjaan

      Millaisia hintoja esim. leirintämökeistä peritään pohjois-Norjassa?
      entä osaisiko joku valaista vähän ruokakorin sisällön hintaa, ihan itselle mieluisilla tuotteillaan?

      • Ruohomökki

        http://www.camping.no/camping-i-norge/
        Tuolta etsit alueen leirintäalueen ja katsot sen nettisivuilta mökkien eli hytter hinnat.
        Hinnat vaihtelee sijainnin ja mökin koon/tason mukaan.
        Norja-aiheisissa matkailukertomuksissa on kokemusperäisenä tietona että ruohokattoiset mökit ovat kalliita...


    • 9+5

      Olin edellispäivänä Narvikissa kaupassa. Ostin appelsiinilimua, maksoi alle 9 NOKkia litra ja lisäksi fiskekakereita, eli näitä
      http://www.testvinnerene.no/2009/10/godehav-fiskekaker

      Näihin ne halvat tuotteet jäivät. Siis en ostanut kaupasta mieleisiäni tuotteita. Terveelliset fiskekakerit kun olivat kolmasosahintaisia kuin esim halvin jauhomakkara.

      Halvin HeVi-tuote oli italialaiset nektariinit 20 NOK / kg

    • John B. Urbonen

      Maassa maan tavalla ja hinnatkin sen mukaan.....

    • Troll

      Juu, budjettimatkaillen (leirintäalueen mökeissä & itse kokaten) ei ollut reissaaminen yhtään sen kalliimpaa kuin Suomessakaan -maisemat oli kyllä jotain muuta! Kaksipyöräisistä ei mene tiemaksujakaan, lauttamaksuja piti maksaa. Todettiin, että Norjan kalleus täytyy olla Suomen byrokraattien ylläpitämä myytti, että kansa ei hoksaisi, kuin hinnakas tämä rakas kotimaa on.

      • halpaajahyvää

        Noinpa juuri. Ei Norja mikään kallis ole. Eihän sillä ole mitää merkitystä, jos kaupan hinnat ja bensat ja muukin maksaa 10-15 prossaa enempi. Majoitukset mökeissä on Suomen hinnoissa tai halvempia. Ravintolahinnat toki on hirveitä ja kyllä viinakauppakin on huippukallis. Mutta miks niitä pitäs käyttää. Normaali ihminen osaa itse kokata tai voi sitä syödä eväänsä repusta. Kaiken korvaa tosiaan se, että Norjan maisemat on upeat. Kyllä niitä nähdäkeen pitää jotain sietää.


      • Aika on rahaa
        halpaajahyvää kirjoitti:

        Noinpa juuri. Ei Norja mikään kallis ole. Eihän sillä ole mitää merkitystä, jos kaupan hinnat ja bensat ja muukin maksaa 10-15 prossaa enempi. Majoitukset mökeissä on Suomen hinnoissa tai halvempia. Ravintolahinnat toki on hirveitä ja kyllä viinakauppakin on huippukallis. Mutta miks niitä pitäs käyttää. Normaali ihminen osaa itse kokata tai voi sitä syödä eväänsä repusta. Kaiken korvaa tosiaan se, että Norjan maisemat on upeat. Kyllä niitä nähdäkeen pitää jotain sietää.

        Katos kun kaikki ei halua mökkiin ja kokkaileen, vaan hotelli ja muona valmiina.
        Mökki ja omalla kokkailulla saman näkeminen vaatii tuplamatka-ajan.
        Eläkepäivillä voi sitten harkita asuntoauton vuokrausta tuonne lähtiessä.


      • vapaavalintainen
        Aika on rahaa kirjoitti:

        Katos kun kaikki ei halua mökkiin ja kokkaileen, vaan hotelli ja muona valmiina.
        Mökki ja omalla kokkailulla saman näkeminen vaatii tuplamatka-ajan.
        Eläkepäivillä voi sitten harkita asuntoauton vuokrausta tuonne lähtiessä.

        Suomi on vapaa maa ja jokainen voi matkailla Norjassa ja muuallaki aivan kuten haluaa. Mutta etenkin Norjassa on valtavan suuri ero valinnoilla: Mukavuuksin varustettu suuri ja hieno mökki vuonon rannalla hedelmäpuutarha-alueella ja hienolla merinäköalalla - tai sitten pieni tunkkainen hotellihuone jonkin kaupungin keskustassa tai laitamalla näköalana toisen talon betoniseinät. Ja kyllä se on nopeampi kokata itse sapuskansa ja keitellä kahvinsa kuin lähteä nitä ravintoloihin ja baareihin oottamaan. Mutta tärkeintä on menää katsomaan Norjan hienoja maisemia! Konstinsa saa jokainen valita.


      • kokenut kulkija
        vapaavalintainen kirjoitti:

        Suomi on vapaa maa ja jokainen voi matkailla Norjassa ja muuallaki aivan kuten haluaa. Mutta etenkin Norjassa on valtavan suuri ero valinnoilla: Mukavuuksin varustettu suuri ja hieno mökki vuonon rannalla hedelmäpuutarha-alueella ja hienolla merinäköalalla - tai sitten pieni tunkkainen hotellihuone jonkin kaupungin keskustassa tai laitamalla näköalana toisen talon betoniseinät. Ja kyllä se on nopeampi kokata itse sapuskansa ja keitellä kahvinsa kuin lähteä nitä ravintoloihin ja baareihin oottamaan. Mutta tärkeintä on menää katsomaan Norjan hienoja maisemia! Konstinsa saa jokainen valita.

        On välimuotojakin : kohtuuhintaista matkailua siisteissä yksityismajoituksissa (=iso talo käytttävissä) ja maisemat kaupan päälle.
        On vain osattava hakea.
        Esim. https://www.airbnb.fi/s/norja?sw_lat=63.83085927913296&sw_lng=10.520594059406676&ne_lat=70.95420776762485&ne_lng=32.756922184406676&zoom=5&search_by_map=true


      • Nyt bisselle
        vapaavalintainen kirjoitti:

        Suomi on vapaa maa ja jokainen voi matkailla Norjassa ja muuallaki aivan kuten haluaa. Mutta etenkin Norjassa on valtavan suuri ero valinnoilla: Mukavuuksin varustettu suuri ja hieno mökki vuonon rannalla hedelmäpuutarha-alueella ja hienolla merinäköalalla - tai sitten pieni tunkkainen hotellihuone jonkin kaupungin keskustassa tai laitamalla näköalana toisen talon betoniseinät. Ja kyllä se on nopeampi kokata itse sapuskansa ja keitellä kahvinsa kuin lähteä nitä ravintoloihin ja baareihin oottamaan. Mutta tärkeintä on menää katsomaan Norjan hienoja maisemia! Konstinsa saa jokainen valita.

        Maisema-alueilla löytyy hotelleja missä maisematkin on kunnossa.
        Ja kokemus on osoittanut että hotellin aamupalan jälkeen aamulla olen jo autolla pitkällä, ennen kuin mökissä on aamupalat syöty ja paikat saatu lähtökuntoon.
        Tilanne olisi toinen, jos pysyisin samalla paikkakunnalla tai lähialueella pidempään, mutta kun ei kuulu tapoihin, nähtävää riittää eri puolilla.

        Illalla on aikaa hieman odotella bissen kanssa ruuan tuloa, ellei satu olemaan buffettia tai pizzeriaa lähellä, päivällä syödään jotain pienempää, kun hyvällä aamupalalla jaksaa pitkään.


      • Ongeton
        Nyt bisselle kirjoitti:

        Maisema-alueilla löytyy hotelleja missä maisematkin on kunnossa.
        Ja kokemus on osoittanut että hotellin aamupalan jälkeen aamulla olen jo autolla pitkällä, ennen kuin mökissä on aamupalat syöty ja paikat saatu lähtökuntoon.
        Tilanne olisi toinen, jos pysyisin samalla paikkakunnalla tai lähialueella pidempään, mutta kun ei kuulu tapoihin, nähtävää riittää eri puolilla.

        Illalla on aikaa hieman odotella bissen kanssa ruuan tuloa, ellei satu olemaan buffettia tai pizzeriaa lähellä, päivällä syödään jotain pienempää, kun hyvällä aamupalalla jaksaa pitkään.

        Ja lisäyksenä vielä, en kalasta, kokki hoitakoon homman.


    • Kalaa tulee.

      Lähdemme taas bussilla Norjaan 2 viikkoa matkat,majoitus ja ruuat 120 e, kaikki paikat on varattu eikä ihme tuohon hintaan.

    • Norja-fani

      Jep jep, näyttäähän se kalliilta hinnastossa, esim. hampurilaisateria 111 NOK eli jotain 13 euroa kurssista riippuen MUTTA sitten kun sen sapuskan saa eteensä, huomaakin että maku on tosi hyvä ja annoksen koko vastaakin kahta Hesburgerin tms. kerrosateriaa ! Oltiin juuri reilu 2 viikkoa Norjassa asuntovaunun kanssa. Pari kertaa paistettiin vuonosta saadut kalat, muuten ei itse ruokaa laiteltu. Maidon hinta oli 1,70e/litra ja makeiset ovat kalliita myös mutta kaikki muu taitaa olla ihan Suomen hinnoissa ja kala jopa halvempaa. Ja tuo maito, se on paremman makuista kun Suomessa :) Reissutaan vaan kerran vuodessa, joten eipä sillä ole väliä, jos hinnat ovat vähän kalliimmat kun Suomessa, maisemat ja kuivempi ilmasto korvaavat kyllä kaiken !!

      • Sateisin alue

        Kuivempi ilma..., ei takuuta ainakaan Bergenin ja vuonoalueella.


      • Norja-fani
        Sateisin alue kirjoitti:

        Kuivempi ilma..., ei takuuta ainakaan Bergenin ja vuonoalueella.

        Ilmasto toki erilainen eri alueilla. Jossain päin kosteampaa ja toisessa paikassa niin kuivaa että pyykitkin kuivaa yölläkin ulkosalla !


    • TheTruth00

      Norja on Suomen kanssa samaa hintatasoa, kalliiksi siellä luokittelisin hotellimajoituksen, alkoholin ja savukkeet. Norjalaiset ovat kansana ystävällisiä, maan siisteys ja kauneus hurmaa. Oleskeluni siellä ei todellakaan mennyt piloille sen vuoksi, että siellä ei joka paikassa törmännyt pubeihin ja terasseihin, päinvastoin. Maa on kaiken kaikkiaan siisti ja tasokas, suosittelen lämpimästi sinne matkustamista, mutta muistutan, että se ei ole hyvä kohde esim. Turkin ja Bulgarian halpalomiin mieltyneille, hyvää kun ei saa halvalla :)

    • Rukan S-market

      Keski- ja Pohjois-Norjassa liikkuvien ei tule verrata paikallista elintarvikkeiden hintatasoa kotikaupunkinsa prisman taikka citymarketin hintatasoon.

      Poiketkaa matkan varrella Suomen puolella jossain Lapin hiihtokeskuksen tuntumassa olevassa ruokakaupassa ja sen jälkeen miettikää onko Norjassa kallista.

      • Älä huio, ota kruunu

        Länsi-Norjan vuonoalue on alle Vaasan korkeuden, joten vertaan etelän hintoihin...


    • Anonyymi

      Nykyään (kts. pvm) Ei täältä Altasta ainakaan kannata lähteä Suomeen (Hetta) ostosreissulle.Eikä sinne kannata Lähteä Kautokeinostakaan. Karasjoelta Karigasniemeen ehkä juuri ja juuri, jos on isommat ostokset ja tiedossa mitä tarvii. Juuri nyt ei koronan vuoksi edes pääsisikään. Kruununsa nämä ovat kymmenessä vuodessa saaneet laskemaan järkevämmälle tasolle, jotta voivat viedä ulos muutakin, kuin öljyä. Nimittäin kalaa ja alumiinia. Jos käytän ostoskassiin Hetassa 80 e, niin vastaavat Possukopan bunnprisissä on 1010kr eli 1010/10,35 =97,60 e. Valikoimat tosin ovat suomen päivittäiskaupoissa aivan huimaa tasoa verrattuna tänne. Niiden valikoimien vuoksi esim. se Karigasniemi ja etenkin Nuorgam (länsivarangerilta) vetää vielä Norjalaisia.

    • Anonyymi

      Ovatko kuha, kampelakalat, merikrotti ja kissakala Norjassa selvästi halvempia kuin Suomessa?

      • Anonyymi

        Pientähän tuo on. Käväisepä Reykjavikissä. Jos löydät kaupan, niin ostapa pieni purkki jugurttia ja ihmettele miksi se maksaa melkein 3 euroa.


    • Anonyymi

      Googlaus kertoo: Norja on 45 % kalliimpi kuin Suomi. Samalla lailla tulotaso on Sveitsin kanssa Euroopan korkein.

      • Anonyymi

        Ja totuus ei pala tulessakaan.


    • Anonyymi

      Polttoaine on ainakin Norjassa halvempaa tätä menoa

      • Anonyymi

        Ei vielä mutta ehkä kohta, hinnat ovat melko tasan.


    • Anonyymi

      Suomessa kebab annos on siksi halvempi kun kebabliha on säilytetty vessan pöntön vieressä, Norjassa kylmiössä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe