AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Maailmanympärysmatkan reitti

Maailmanympärysmatkan reitti

19 Vastausta 789 Lukukertaa
Haaveissamme olisi maailmanympäri purjehdus johon varaisimme aikaa pari vuotta. Nyt kiinnostaisi millaisia reittejä muut tämän matkan tehneet ovat valinneet ja mitkä paikat kannattaa kiertää ja mihin ehdottomasti kannattaa mennä.
Ootko jo funtsinut minkä tutkan, biminin ja pesokoneen jne otat mukaan ja mistä hommaat?
Ootko funtsinut, mitä oikeastaan kysyttiin? Miksi tuollaista kysyt?
Jos lähdet Helsingistä, minusta Kustaanmiekka on hyvä reitti eka legillä. Älä pistäydy Kaunissaaressa.
Pallo on vielä kiertämättä, mutta toki suunnitelmissa. Ehdottaisin että katsot muutamaa blokia, niin "perusreitit" hahmottuu. Esim Melinan blokista näet jonkinlaisen vaihtoehdon. Alkupää on varmaankin erillainen useilla veneillä. Karibian jälkeen tai ainakin panaman kanavan jälkeen reitit yleensä hieman yhtyvät. Mutta poikkeuksiakin on (Sarema, Manta). Minulla on kuitenkin sellainen ymmärrys että kolmen vuoden kierros olisi ainakin "milkyway"reittiä realistisempi. Ja täällä ehdotetut pesukoneet tietty tarviit mukaan vaikka varusteista et kysynytkään(;
Voi se reitti olla erilainen alun jälkeenkin, sieltä ne mielenkiintoisimmat erot löytyvätkin. Paraikaa palloa kiertävistä mielenkiintoisin taitaa olla Valentina, ei mennyt Panaman kanavasta eikä sitä Australian pohjoisreunaa.
http://blog.mailasail.com/valentina
Oletko ystävällinen ja laitat myös blogien linkit, kiitos.
Tarvittava tieto reiteistä aikataulusuosituksineen löytyy "matkapurjehtijan raamatusta" eli J. Cornellin kirjasta World Cruising Routes.
Kahdessa vuodessa voit pallon kiertää. Jos haluat kiertää "turvallisia vesiä" sinun on mentävä Etelä-Afrikan ympäri, mutta kovin laihaksi matkasi jää, koska sinulla on kovin vähän aikaa, jos ollenkaan, tutustua niihin maihin, joissa pysähdyt. Todellinen maailmaan tutustuminen alkaa ehkä viidestä vuodesta. Miltä maailma näyttää matkan varrella 9 v matkalla voit tutustua sivuilla www.snoopy.fi
Kiitokset vinkeistä ja linkeistä :) Lisääkin saa lähettää.
Tosi mielenkiintoisia matkaketomuksia. Tässä onkin illat mennut niitä lukiessa..
Purjehdi luoteisväylän kautta Tyynellemerelle ja jatka siitä sitten Aasian itärannikkoa pitkin, on muuten jännittävä matka. Siittä Intian valtamerelle ja piipahtamaan Afrikan sarven vesillä ja Suexin kanavan kautta Välimerelle ja edelleen kotiin Euroopan rannikoita pitkin.
Kannataa aloitta ihan Saimaalta, jos täältä neuvoja kysyt niin turhaan aloitat matkaa.
Minä purjehdin mustikkametässä.
Onhan se niinkin, ettei tosipurjehtija kysele vinkkejä tällä laiturilla. Mutta haaveilla tietysti aina saa. Ja on olemassa ihmislaji, jolla ei mielikuvitus riitä edes haaveiluun ilman S24:n asiantuntevia vinkkejä....... Suotakoon se heille, samoin kun tyhmät vastaukset tyhmiin kysymyksiin.
Kateellisten panettelua..
Älä ainakaan Somalian rannikolle mene lähellekkään. Teidät kaapataan ja sit olette vankeina vuoden.
Lue ensin sivuja www.snoopy.fi ja tutki sitten Jimmy Cornellin kirjaa World Cruising Routes. Turvallisen veneen ja kartat ym saat multa ja ei kun matkaan. Tärkeintä on lähteminen. ettei sulle käy kuin niille tuhansille, jotka ovat miettinet tätä asiaa jo liian pitkään eivät enää pysty lähtemään.
Tämä oli hyvin sanottu. Lähteminen on tärkeintä.

Purjehdusohje alkumatkalle:

Liikkeelle Suomesta Juhannuksena, rantoja pitkin Biskajalle, Biskajan yli ennen syyskuuta, Iberian rannikkoa Lissaboniin tai Lagosiin, siitä Madeiran kautta Kanarialle marraskuun loppuun mennessä, ja sitten Karibialle jouluksi.
Muista ottaa hyvät housut mukaan, vaikka toisetkin, jos toiset o pesus.
Suomenkielellä reittivaihtoehtoja on käsitelty jokseenkin kattavasti kirjassa
Matkapurjehtijan opas (2013) Auli Irjala.
 /   /  /  / Maailmanympärysmatkan reitti

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta