AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Seinän rakentaminen?

14 Vastausta 671 Lukukertaa
Hei,

Olen ostanut asunnon ja nyt olisi aika tehdä pieniä uudistuksia/kunnostuksia... osaisiko joku kertoa miten onnistuu (onnistuuko?) ja miten paljon mahtaisi maksaa suurinpiirtein väliseinän rakentaminen kerrostaloasuntoon? Seinän haluaisin eteisen ja olohuoneen väliin (nyt siinä pelkkä vaatekaappi) niin, että olohuoneen puolelle pystyisi kiinnittämään tarvittaessa plasma-TV:n seinään kiinni. Eteisen puolelle olen kaavaillut liukuovikaapistoa. Pituutta seinälle tulisi n. 200cm ja huonekorkeus 250cm. Lattia on kivilaattaa.

itse en ole juurikaan koskaan remontoinut, olisiko tähän hyvä palkata ammattilainen vai voisiko käsistään käteviä sukulaisia hyödyntää? :) Budjetti on tiukka, joten mikä ratkaisu olisi halvin/paras hinta-laatusuhteeltaan? Mistä lisätietoa tai mahdollisia työntekijöitä voisi saada?

Kiitos jo etukäteen! :)
Paras hinta laatu suhde tulee kun isket baarista jonkun remppareiskan ja maksat luonnossa. Näin suomea on rakennettu vuodesta nolla...
Teetettynä rahalla maksaa pari tonttua...
Helpointa tuollainen kevyt seinä olisi tehdä vaikka 2x2 -soiroista.
Aluksi kehykset, yksi lattiaa vasten, yksi kattoa vasten ja yhdet seinälle ja siihen oviaukon reunaan. Sitten 60 sentin jaolla pystysoirot, vuorivilla äänieristeeksi ja kaksinkertaiset gyproc-levytykset molemmin puolin. Lopuksi maalaus tai tapetointi.

Kannattaa pistää muistiin soirojen paikat tulevia ripustuksia varten, pelkkään gyproc-levyyn ei voi ripustaa oikein mitään. Tuohon ei tule höyrynsulkua, joten soirojen sijainnit saa kyllä selville myöhemminkin esimerkiksi nuppineulalla tunnustelemalla :-)
> pelkkään gyproc-levyyn ei voi ripustaa oikein mitään.

Kestää sopivilla ankkureilla 50 kiloa suoraa vetoa. Kyllä siinä pysyy plasmatelkkarikin, kun pistää useammasta kohdasta kiinni...

Jos haluaa vahvemman, niin laittaa sen kyprokin taakse vähän puutavaraa joihin voi ruuvata telkkarin kiinni. Varmasti kestää sitten...

Minusta kaksinkertainen levytys on muuten turhaa tuossa. Äänieristeenä sitä kai lähinnä käytetään, mutta kun toisella puolella on eteinen, niin aika turha on moinen homma. Yksi riittää.

Työvaiheistasi onnistuit unohtamaan sen työläimmän, eli tasoituksen (ja saumojen nauhoittamisen siinä samalla). Suora seinä menee aloittelijaltakin, mutta nurkka voi tuottaa ongelmia.
Älä hyvä mies suosittele kenellekään nykytelkkarien kiinnittämistä gyproc-levyyn! Tai kyllähän kai sellainen pieni alle 30 tuumainen vielä voisi pysyäkin, mutta entä vaikka 46" ja kääntyvällä seinätelineellä!

Asensin tuollaisen gyproc-seinälle, mutta tunnustelin ensin nuppineulalla ruoteiden paikat, jotta varmasti osuin niihin. Nyt kestää huoletonta kääntelyä ja vaikka pikkulapsen roikkumista! Testattu!

Hauskoissa Kotivideoissa perjantai-iltaisin saa nähdä usein miten pennut leikeissään (ja vähän isommatkin) kolahtavat gyproc-seinän läpi. Sitä sitten kuvataan sattumalta ja tuotos uploudataan Youtubeehen. Mitähän perheen isä moisesta odottamattomasta korjaushommelista tuumaa...

Tuon vuoksi suosittelisin ainakin lapsiperheille kaksinkertaista Gyproc-levytystä seiniin. Tai sitten kapeampaa runko-koolausta.

Ei niitä kaikkia työvaiheita jaksa selitellä, jos aloittaja kysyi vain periaatetta miten tehdä väliseinä. Ei varmaan ollut minkäänlaista hajua hommasta. Tosin ei voida edes suositella itsetehtäväksi tuollaista helppoakaan hommaa, jos täältä pitää neuvoja kysellä :-)
Älä kuuntele tällaisia "neuvoja", kirjoittaja ei tiedä mistä puhuu, ei ole rakentaja.

-Kukaan ammattilainen ei rakenna mitään väliseinää 2*2 tuumaisesta.
-Jos ei ole ovea, miksi eriste?
-Miksi kaksinkertainen gyproc??
-Soirojen paikat näkee mitalla, ei nuppineuloilla...

No, eipä siinä mennytkään sitten kuin kaikki väärin!

Se on aina kivaa, kun sokea autaa kuuroa junaan..

Palkkaa päiväksi ammattimies, maalaat sitten sueraavana päivänä sen itse.
Yhteyttä isännöitsijään. Homma vaatii luvan.

Sinällään helppo sitten toteuttaa, eikä tule kalliiksikaan. Materiaalikulut vähäiset, hinta riippuu, joudutko maksamaan kossupullon vaiko tuntipalkan tekijälle.
lupaa. Jos siihen ei tarvitse LVIS töitä niin on jokaisen oma ogelma minkälaisen sokkelon rakentaa. Koska tässähän ei puututa talon alkuperäisiin rakenteisiin.
Ei sähköttömiä, ei-kantavia väliseiniä mihkään tarvi ilmotella.
Tuon kokoisessa seinässä ei sinun kannata niitä kustannuksia miettiä. Seinän runko kannattaa tehdä kertopuusta 39*66 koolaus 600mm jaolla, väliin mahtuu 50mm kivivilla äänieristeeksi. Levytät ek kipsilevyllä. Levyjen saumaan saumanauhat ja kevyt tasoite ja pohjamaali ja haluamasi pintamateriaali. Tee seinien sisänurkat tarkasti ja vedä rako umpeen esim akryylimassalla siististi jonka päälle maali.
Miksei 66mm villa?
Hyvä provo mutta ilmeisesti et tiedä juurikaan rakentamisesta. 66mm villapaksuutta ei ole olemassakaan ja toiseksi jos väliin laittaisi täsmälleen samanpaksuisen villan kuin väli on syvä niin jossakin kohtaa levyttäessä jäisi villa väkisinkin levyn ja koolauksen väliin.
Provoiletko vai oletko vain pihalla? Isover KL-AKU.
EK-kipsi, miksi? -Ei siihen kipsiin mitään telkkareita kääntyvine vipuvarsineen voi silti laittaa. Täysin turhaa rahaa.

Missä ovat television kiinnitysalustasi? Vai olitko tosissaan laittamassa kipsilevyyn telkkua???

Maksa ammattimiehelle, huomenna maalattavissa, ylihuomenna telkkari seinällä ja sinä sohvalla.
ps Tuon kaltainen seinä saattaa toimia myös bassovahvistimena, 66mm ilmavälissä on 50mm villa -> paineaallolla mahdollisuus liikkua seinässä.

Älkää neuvoka, kun ette itsekään tiedä.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta