Hyytävä talvi tulossa Eurooppaan

ilmoittaa NASA

Se johtuu ilamston lämpenemisen enntysmäisesti sulattamasta pohjoisen napaseudun jääpeitteestä.

Pohjoisen jäämeren ennätyksellisen pieni jääpeite voi aiheuttaa Suomeen ja koko Pohjoiseen Eurooppaan hyytävän talven. Asiasta uutisoi Wired.

NASA:n asiantuntija perustaa arvionsa vuosien 2011 ja 2007 jäätäviin talviin Britanniassa ja pohjoisessa Euroopassa. Näitä talvia edelsi hyvin vähäjäinen kesä Pohjoisella jäämerellä.

– Emme voi tehdä ennustuksia vielä... Mutta en olisi yllättynyt nähdessäni äärimmäisen hurjan talven, yliopiston edustaja Jennifer Francis kertoi The Guardianille.

Tänä vuonna Pohjoinen jäämeri on sulanut ennätyksellisen paljon rikkoen aiemman, vuoden 2007 ennätyksen. Sulanut alue on laajempi kuin Texasin osavaltio Yhdysvalloissa.

Arktisen kesän aikana ympäri vuorokauden ajan paistaneen auringon energia on varastoitunut vesiin ennennäkemättömän laajalle jäättömälle alueelle Pohjoisella jäämerellä. Jos vesi alkaa jäätyä uudelleen syksyllä, ilmaan vapautuu energiaa. Energia vaikuttaa lännestä itään kulkeutuviin ilmavirtoihin.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että nämä ilmavirrat ovat viime vuosina kohdistuneet yhä pohjoisemmaksi ja myös hidastuneet.

– Ilmavirtaus on selvästi heikompi, Francis sanoo.

Tämä tarkoittaa sitä, että säätilat kestävät kauemmin – oli kyseessä sitten kuiva tai sateinen sää.

Samoin myös kylmä ilma saattaa jämähtää pidemmäksi aikaa paikalleen. Se saattaa aiheuttaa myös Suomeen pitkäkestoisia, jäätäviä säitä.

81

3996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tai sitten ei

      Siis vuonna 2007 Pohjoisella Jäämerellä tehtiin aikaisempi jään sulamisennätys. Mutta silloin seuraava talvi oli tällainen:

      "Talvi oli Suomen mittaushistorian lämpimin"

      http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedote/1204185221

      Ilmasto kyllä lämpenee, ja Jäämeren jäiden hupeneminen varmasti vaikuttaa jotenkin lähiympäristön säihin. Mutta tuon aikaisemman esimerkin perusteella ei aina välttämättä viilentävästi. Taitaa olla ihan arpapeliä, mihin minkäkinlainen sää aina osuu.

      • sammokkomiäs

        Mä olen ymmärtänyt,että vuoden keskilämpötila on suht vakio.
        Kylmä kesä=leuto talvi
        Tai..
        Kylmä talvi=lämmin kesä

        Korjatkaa,jos olen ihan hakoteillä..


      • kuumaa kuin kuubassa
        sammokkomiäs kirjoitti:

        Mä olen ymmärtänyt,että vuoden keskilämpötila on suht vakio.
        Kylmä kesä=leuto talvi
        Tai..
        Kylmä talvi=lämmin kesä

        Korjatkaa,jos olen ihan hakoteillä..

        Ei se ihan noinkaan mene. 30 vuoden lämpötila alkaa olemaan lähempänä vakiota, ellei olisi tuota ilmaston lämpenemistä.

        Todennäköistä on, että 2011-2020 on Suomessa sekä maailmassa lämpimämpi vuosikymmen kuin 1981-1990. Jolloin ilmastollinen vertailukausi 1991-2020 olisi taas lämpimämpi kuin nykyinen vertailukausi 1981-2010. Ja tällä tavalla näemme, että lämpeneekö ilmasto miten. Nasan mukaan vuosi 2011 oli globaalisti lämpimämpi kuin yksikään vuosi 80-luvulla. Toki on mahdollista, että vaikkapa ennakoitua nopeampi Arktisen jään sulaminen hieman muuttaa Suomen ilmastoa, mutta että koko vuosikymmen paiskautuisi 80-lukua kylmemmäksi...


      • ei ei ei
        sammokkomiäs kirjoitti:

        Mä olen ymmärtänyt,että vuoden keskilämpötila on suht vakio.
        Kylmä kesä=leuto talvi
        Tai..
        Kylmä talvi=lämmin kesä

        Korjatkaa,jos olen ihan hakoteillä..

        oletkin metsässä ja huolella esimerkiksi poikkeuksellisen kylmää talvea 1986-87 jolloin helsingin pakkasennätys mitattiin -34 asteen lukemiin sitä talvea seurasi yhtälailla kylmä kesä mutta esim 2000-01 tuli poikkeuksellisen lämmin talvi kesällekin lämpöä riitti heinäkuu edelleen 2000-luvun neljänneksi lämpimin


    • pekka p.
      • kosteus alas?

        Kaksi metriä lunta, siinä se ääritalvi mikä saadaan?


      • mummeli*

        No niinhän se oli ennustettu viime talvellekin ennätys kylmää...no, koko talven odottelin sitä kylmää että saisin vihdoin ottaa turkin käyttöön...eipä tullut ei. paljon lämpimämpi talvi oli viime talvi kuin vaikka kaksi edellistä talvea.
        Talvella sen sitten näkee. Voisi nyt kyllä vaihteeksi tulla se lumi kuitenkin jo ennen joulua. Viime talvikausi oli niin synkkä kun ei ollut lunta ollenkaan, niin oli kauheen pimeetä aina. Lumi tuli vasta joskus helmikuun alussa...muistaakseni. Tuulia ja myrskyjä kyllä riitti :(


    • säät jumii

      Tässä on syy, miksi ilmastoiti jää päälle, kun suihkukoneen teho on heikentynyt,
      koska henki ei kulje sakeassa ilmassa, eikä säät jaksa mennä muualle ajallaan.
      Vai miten kansalle selittäisi?

      "Lämpö ja vesihöyry vaikuttavat suihkuvirtaukseen, lännestä itään puhaltavia tuulia, jotka muodostavan rajan kylmän arktisen ilman ja lauhemman ilmaston välille.

      Tutkijat ovat jo aiemmin osoittaneet, että suihkuvirtaus on siirtynyt viime vuosina yhä enemmän pohjoiseen.

      Francis kertoo myös toisesta tutkimusryhmänsä tekemästä havainnosta.
      - Suihkuvirtaus on selvästi heikompi. Se tarkoittaa, että sääolosuhteet, oli se sitten vesisade tai kuivuus, liikkuvat hitaasti ja kestävät kauemmin."

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012091816090772_ul.shtml

    • hohhoijaa

      Tulee kylmä talvi, ilmaston lämpenemisen seurauksena.

    • 33333

      "Guardian -lehden mukaan Pohjoisen jäämeren jääpeite on nyt ennätyksellisen pieni. Viimeksi sulamisennätys tehtiin vuonna 2007.

      Lehden haastattelema Rutgersin yliopiston tutkija Jennifer Francis kertoo, että kesinä, jolloin jääpeite pohjoisilla napa-alueilla on ollut pieni, on talvi ollut erityisen ankara Pohjois-Euroopassa ja Iso-Britanniassa."

      Jenniferillä taitaa hieman muisti pätkiä. Esimerkiksi talvi 2007-2008 ei ollut erityisen ankara.

      "Olemme tuntemattomilla vesillä, kuvailee Washingtonin yliopiston tutkija James Overland."

      Toisen yliopiston tutkija myöntää, etteivät tiedä oikeasti paljoakaan.

    • kuumaa kuin kuubassa

      Hurja talvi vaikkapa SUomessa ei ole poissuljettu, eikä klimatologisestikaan mikään yllätys.

      Yllätys ei myöskään olisi leuto talvi Suomessa.

      Meni miten meni, niin hörhöilyjä kaikenmaailman johtopäätöksineen nähtäneen. Nollajuttuja, jotka eivät, lainatakseni erästä kirjoittelijaa, muuta sitä tosiasiaa, että....

    • hohhoijaa

      Tulee ilmastonmuutostalvi, joka on yhtä ääri-ilmiötä.

    • patton..

      järvet jäätyy 1,02, 13 ja pysyvä lumi tulee sitten kun se tulee ja vähän sitäkin.

    • fuckdatshit
    • Joopa joo.

      Suomessa on ollut aina kylmä talvi.Yleensä pysytään pakkasella koko talvi, eli se siitä ilmastonmuutoksesta.

      • eukko metsästä

        Olen täysin samaa mieltä. Suomessa kuuluukin talven olla kylmä ja luminen ja ne etelän kaupunkin shiti-ihmiset jokka ei sitä ymmärrä muuttakoon vapaasti vaikka sinne v... kreikkaan mihin meidän rahat on jo menneet edellä.....


    • N

      Sieläkin voi tulla lunta ja kylmä

      • bggihm,njlö

        Johan sitä lunta ja pakkasta on monena vuonna tullut paikkoihin missä ei yleensä ole sellasia säitä. Täällä suomessa meillä on lämpimät kodit...ainakin useimmilla...ja täällä on totuttu kylmiin säihin, että ei tuo nyt luulis niin kauheesti haittaavan. Kunhan nyt ei ympärivuoden ala olemaan 30 astetta pakkasta.
        Pitihän menneestä kesästäkin tulla ennätys kuuma, ensimmäisen ennusteen mukaan...no, tuliko? Ei todellakaan...ainkaan mä en huomannut sitä. yhden parinviikon jakson joutu käyttää tuuletinta kotona päällä, mutta siinäpä se sitten olikin, ja hyvä niin.


    • tutga

      Tulee mikä tulee se kärsitään, jos vain annetaan polttoainetta niin ettei vertailla Espanjaan..Tajuakohan ne pönttöaivot ettei suomi ole Espanja..kyllönen voi laittaa lämmön kiinni koska KAIKILLA on passiivitalot ja Kaikki TOIMISTOTYÖNTEKIJÄT (muuta duunii ei ole) pääsevät KYLLÄ Yleisillä töihin.Ne jolla on kellokortit eivät kerkee töihin koska niillä on satana kellokortit ja työajat.Läskipää Kyllönen ei ole vasemmiston edustaja vaan valtaan täytyy tulla Työväen todellinen Vasemmista.

      • Hai että paukkuu

        Hai jos Helsingin kaikki talot lämpiäisivät puilla,olisi kaikki Helsingin kadut ja puistot täynnä haketta ja halkoja.


    • talveksi etelään

      Sehän se natkuttaakin mieltä kun Suomi on mukana ilmastotalkoissa täysillä mutta Amerikkalaiset vaan jatkavat saastuttamista ja sitten laativat meille hyytäviä ennusteita.

      Pitäisiköhän muuttaa amerikkaan kun siellä näyttäisi olevan luedompia talvia, tosin runsaslumisia.

      Samoin Kiinassa ja Intiassa viis veisataan päästöjen vähentämiselle, eikä ihme kun kuuluvat lämpimämpään vyöhykkeeseen.

      Näyttäisikin siltä maailman mahtimaat pitävät pilkkanaan pienenpiään ja povailevat huvikseen vaikeita aikoja. Hupinsa kullakin.

    • hrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

      Huolestuttaa ja pelottaa se, että tuosta alkaa helposti se seuraava jääkausi.
      Sitä kun ei ole suinkaan peruttu, vaikka lämpenemis-fanit haluavat sen unohtaa.

      • Hiilinielu

        Aivan totta. Seuraava jääkausi tulee aivan varmasti riippumatta ihmisen toimista. Se ei ole vielä aivan nurkan takana, mutta vääjäämättä sieltä tulossa kuitenkin.


      • epäuskoinen
        Hiilinielu kirjoitti:

        Aivan totta. Seuraava jääkausi tulee aivan varmasti riippumatta ihmisen toimista. Se ei ole vielä aivan nurkan takana, mutta vääjäämättä sieltä tulossa kuitenkin.

        Niin tuo aivan totta .N. 6 miljardia vuotta ja ei ole enää koko maapalloa!!! Toivottavasti ei olla kukaan kokemassa sitä kun aurinkomme saammuu lopullisesti ,ensin tietysti polttaen kaiken elävän tältä pallolta.


      • klujkm

        joo, kyllä se jääkausi varmaan vielä tuleekin joskus 100 vuoden päästä. Joten ei nyt ihan heti tarvii sitä odotella :) Tuskin meistä kukaan tällä palstalla olevista ainakaan on sitä kokemassa...enkä usko että meidän lapsetkaan.


      • s,7 597€hhhhhhhh
        Hiilinielu kirjoitti:

        Aivan totta. Seuraava jääkausi tulee aivan varmasti riippumatta ihmisen toimista. Se ei ole vielä aivan nurkan takana, mutta vääjäämättä sieltä tulossa kuitenkin.

        Ilm. 21:1

        Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.


    • tavallista menoa

      Ilmasto on aina muuttunut ja napa-alueetkin ovat maapallon historiassa ollut suurimman osan ajasta jäättömiä.

      Lämpötilan vaihtelut ovat olleet maapallolla täysin normaaleja ja ihminen ei siihen voi vaikuttaa.

    • Säiden armoilla

      Suomen oloissa voi aina varautua kylmään talveen. Ei ole edes mitenkään epätavallista jos tuleekin kylmä talvi. Hyytävän kylmiä talvia on ollut aika ajoin ennenkin, ei siihen tarvita mitään sääprofessoria ennustamaan ja kauhukuvia luomaan.
      Ilmaston lämpenemisellä pelottelusta ja kauhukuvien luomisesta on jo tehty rahastusmuoto. Näitä rahastustapoja keksitään aina vaan uusia. Ihmisten elämää ohjaa vain raha kaiken taustalla.
      Elämä jatkuu kaikesta huolimatta maapallolla, säitä ei ihminen määrää.

    • Vanh. tieteentekijä

      Ilmastonmuutoksella, otsoniaukolla ja mannerjäiden sulamisella hysteerisesti vouhottavat ilmastotutkijat haluavat nostaa vain itseää julkisuuteen. Ilmastotutkimus kun nyt vaan sattuu olemaan,muuten ei seksikäs "tieteen" osa-alue, että ilman tätä hysterian levittämistä, alan tutkijat saisivat muuten homehtua omiin tutkimuskammioihinsa, ilman että kukaan korvaansa lotkauttaisi.

      Maapallon ilmasto on aina ollut syklisessä muutoksessa ja se muutos jatkuu myös tulevaisuudessa, sanoivat ilmastotutkijat mitä tahtovat. Laskentamalleissa, joilla ilmastonmuutosta pyritään simuloimaan, on niin monta tuntematonta muuttujaa, että todennäköisyys oikeaan tulokseen päätymisestä on samaa suuruusluokkaa, kuin loton päävoitto yhdellä lottorivillä.

      Mutta nykyään tendenssiksi onkin tullut tieteen nimissä kerätä itselle ja omalle asialle julkisuutta ja nousta otsikoihin. Ilmastotutkimuksessa perinteiset laadullisen tutkimuksen validiteetti ja reliabiliteetti ovatkin väistyneet jonnekin taka-alalle, mutta niinhän se on kaikessa muussakin huuhaa-toiminnassa. Tutkimus on päämäärähakuista, ja jotta oikeaksi koettuun päämäärään päästää, ollaan valmiita vaikka manipuloimaan lähdeaineistoa. Tälläisten tutkimusten johtopäätökset voi jättää omaan arvoonsa.

    • ÄLLITÄLLI

      Nain on ennustettu jo monen vuoden ajan ennen talvea. Ennustukset on taas kerran kaivettu naftaliinista, no saapa lehtiin ja tv:n uutisiin täytettä.

    • tykkään talvesta(kin

      Voipi tulla kylmä talvi tai sitten olla tulemattakin. Yleensä kun nuo ennusteet kääntää päälaelleen menee lähes sinnepäin. Itse tykkään sellasesta perustalvesta, pakkasta 5-15, puolisen metriä lunta. kestää joulukuusta maaliskuun lopulle. Tosin ainakin alkutalvesta -15 pakkasta on iltapäivälehtien mielestä hyytävän kylmää.

    • Hyvä suunta

      Täytyy sanoe että tykkään tästä muuttuneesta ilmastosta. Yhä useammin tuntuu olevan niin että ensin pitkä lauhkea ja melko kuiva syksy, joka muuttuu nopeasti oikeaksi kunnon talveksi eteläsuomessakin. Kesätkin ovat olleet sellaisia että on kunnon lämmin jakso, no tänäkesänä oli väh än kehnompaa.

      Kuka niitä pitkiä räntäsateita ja loskaisia talvia kaipaa?

      Valitettavasti tämä muutos ei ole ihmisen ansiota, vaan luonnollista ilmaston muutosta joka johtuu auringosta ja maapallon asennosta yms. ihmisestä riippumattomista asioista.

    • ohan näitä ollut

      Jos vappuna on lunta katolla niin sitä on varmaan maassaki :)

    • joshuatheman

      Vaikken ennustaja olekkaan, niin olen huomannut täällä Vaasan seudulla ilmaston suurehkon muutoksen. Pilvet ja tuulet, eivät koskaan ole olleet näin "ihmeellisiä". Jotain on tapahtunut/tapahtumassa. Luulen myös, että tulee todella myrskyisä ja kylmä talvi...toivottavasti olen väärässä! =)

      • Mysteeriset tuulet

        "Pilvet ja tuulet, eivät koskaan ole olleet näin "ihmeellisiä"."

        Kuinka vanha olet? Muistan erään mummon ihmetelleen tätä ilmastonlämpenemisjuttua sanoilla "on sitä ennenkin kummallista säätä nähty"


      • x

        Sinun täytyy joosua kertoa tarkemmin, miten tuule t ja muut ovat muuttuneet.


    • sigrid79

      Noh, minuahan se ei millään tavalla häiritse. En aio jäädä tänne suomalaisjunttien sekaan hytisemään. Minä ja suurin osa muusta suomen seurapiiristä suuntaamme etelän lämpöön. Vain taliaivot jäisivät tänne.

      • Tässä tapauksessa

        Varsinainen taliaivo näyttäisi olevan kirjoittaja itse.


      • mjhuhjxd

        Minusta suomessa parasta on juuri ne neljä vuodenaikaa, enkä mistään hinnasta lähtisi talveksi pois suomesta. Rakasta syksyn sateita ja tuulia ja myllerrystä, sekä rakastan talven kirpakoita pakkas säitä ja valkosta maisemaa...jos satutaan lunta kunnolla saamaan. Kun ei ole autoa niin ei tarvii olla huolissaan siitäkään että jääkö auto hankeen vai ei.
        Terve menoa lämpimään talveksi, mä oon 100x mieluummin täällä ja nautin talvesta :)


    • sigrid79

      Kateus on sairaus, pahoittelen. Taidat olla niitä ihmisiä joilla ei ole varaa ulkomaanmatkaan. Otan osaa.

      • köyhähkö

        Eikös tässä pitänyt keskustella lämpötiloista,eikä kansalaisten taloudellisesta tilasta.Ilmoja piisaa,se on pääasia.


      • Mistä näitä

        "sakeasigrideitä" oikein sikiää?


    • Greenman

      Pitkänajan säätä on mahdotonta ennustaa. Ei kukaan tiedä minne suihkuvirtaukset parkkeeraavat ensi talveksi. Sopivalla ilmavirtauksella meillä voi olla kuuma talvi tai sitten kylmä. Ensi talven sään ennustaminen on yhtä pätevää kuin kolikkoa heittäisi.

    • Saas nähdä

      suksii pääsi tammikuussa vuona 2012 tarkalleen 06.01.2012 jos ei suksia halunut hajoittaa aikasemin ! 20.04.2012 hiihdin viimeiset tykkilumella,maa oli jo paljas tuolloin,mutta märkä ja musta,liki räntää paiskoi taivaalta,ja tämä oli sata kilometriä rannikolta ylös.

    • Laskuvirhe

      Oloisiko Nasan laitteissa jokin vika tai oisko lämpömittari ollut väärinpäin kun tutkija aamuhämärissä kauhistui ja ennusti kylmää talvea tänne ja koko eurooppaan. On heidän laskelmat ennenkin pettäneet tai tullut jokin laskuvirhe.

      • Markus Laurikainen

        Onks tää keskustelu tosiaan niin tärkee ja pohdittava, kun oikeaa vastausta ette saa, kun vasta talven jälkeen.

        LOOSERS


    • pakkanen´´´´

      Niin luvattiin helteistä kesääkin ja miten kävikään?Siispä odotellaan talven tuloa ja ei spekuloida.

    • Kirjaa ylös ilmiöt

      Sään ääri-ilmiöt ovat yleistyneet, syskystä on tullut pidempi, keväästä lyhyempi ja kokonaissademäärä sekä kesällä, että talvella lisääntynyt.

      Nämä asiat ovat ihan omakohtaisia kokemuksia ja perustuvat tietyn paikkakunnan sääilmiöihin. Vanhempani (jos eläisivät, olisivat yli 90v molemmat) ovat koko ikänsä (heidän vanhemmat jo aloittivat) pitäneet sukumme kesähuvilalla sääpäiväkirjaa ja me lapset sitä jatkaneet.
      Joka pvältä on merkintä jo vuodesta 1920 alkaen.
      Joten uskoisin, että meillä on Suomen oloissa aika harvinainen aineisto olemassa.
      Se mitä olemme itse havainneet on juuri tuo myrskyjen ja arvaamattomien ilmiöiden lisääntyminen. Samoin kasvillisuus on tontilla osittain vaihtunut, eli nyt siellä kasvaa moni sellainen kasvi, mikä ennen kuoli aina talvella (suojaus tehty lähes aina samalla tavalla).
      Meriveden nousu ja tulviminen sisälle esim saunarakennukseen alkoi 2000-luvun taitteessa, sitä ennen sitä ei ollut tapahtunut kun kerran, vuonna 1966. Vuosina 2002-2012 se on tapahtunut jo 6 kertaa ja pahin noista oli tuo kuuluisa Tapaninpäivän mysky jouluna 2011, joka vei samalla laiturimmekin.

      Mutta nämä ovat siis ihan yksityisiä havaintoja ja mitä on tapahtunut vuosien varrella samalla yksittäisellä tontilla, Länsi-rannikolla. Ihmisen muisti on nimittäin tosi lyhyt, mutta me voimme perheen kesken muistin pettäessä aina tarkistaa, "oliko kesäkuussa 2010 tosiaan kuumaa vai satoiko juhannuksena 1988 kun Esterin kastelukannusta".

      Sivujuonena muuten vielä, että tämä sääinnostus on vaikuttanut moneen ammatinvalintaankin, meitä on geologia, biologia, matemaatikkoa ja fyysikkoa suvussa, kaikki luonnontieteilijöitä - tiedä sitten onko sattumaa vai ei :D

    • Ei talvea ollenkaan

      Jos en väärin muista niin termistä talvea ei Helsingin seudulla 2007-2008 edes tullut!

    • Adios Finlandese

      Kyllä Suomen talvi on jo tarpeeksi kylmä ja ankea muutenkin !

      Itse olin viime talvenkin Espanjassa Fuengirolassa, jonne lähden taas 1.10.

      Suomeen voin tulla piipahtamaan juhannuksen jälkeen noin kuukauden mittaiseksi jaksoksi.

    • Hemppa. Korhonen

      TALVI 2013 ON VUOSISADAN LÄMPIVIN TALVI ! Kyllä pitää viisauden ja tietämyksen mukaan ajatella asioita jotka liittyvät ensi talveen suomessa, on järjen vastaista väittää muuta kuin miltä totuus tulee olemaan näyttöjen perusteella, tosi on napajäätikkö on sulanut juuri suomen yläpuolelta ja lämpimät tuulet puhaltelee. Totuus tie ja elämä on hyväksyä rehellisesti oikein arvioidut vaikutukset talveen joka on kohta todisteena siitä että se ei olöe kaukana kun suomessa kerätään kahta vilja satoa ja uusia lintulajeja tulee meille paljon.

    • Lintu-ukko

      Laitetaampas ensitalven sääennuste tähän luonnonmerkeistä ennustettuna:
      Marras -joulukussa on sää loskainen ja leuto . Muutamia pakkasöitä esiintyy marraskuun puolivälissä. Joulukuun alkuviikoilla sataa ja loppukuusta pieniä pakkasjaksoja. Lunta tulee jouluksi vähän. Tammikuussa ei säässä ole muutoksia ,joten leutoa säätä riittää. Helmikuun toisella viikolla tulee pakkasjaksoja ja lämpötilat onat n.20 asteen paikkeilla koko maassa. Maaliskuussa tulee lumituiskut ja lunta saadaan runsaasti.

    • Kulkuri3

      Näillä ennustuksilla ikäänkuin petataan taas hyvä pohja hirmu energian veron korotuksille..Joten ennustankin hirmu enerkiaveron ja polttoaineiden korotuksia.Oli sitten talvi millainen tahansa?.
      Pakenenkin taas Thaimaaseen talveksi 6kk säästöön jäävillä polttoaine/lämmitys/sähkö kustannuksilla.

    • ie

      En muista vuosilukuja, mutta parina talvena oli ankaria pakkasia, asiantuntijat istui kalliilla palkalla pyöreän pöydän ääressä ja tulivat siiheen tulokseen, että ilmasto jäähtyy ja on tulossa jääkausi. Sitten tuli muutama hellekesä, taas pyöreäseen pöytään pohtimaan. Tulivat siiheen tulokseen, että tulee kasvihuoneilmiö ja ilmat lämpenee. Minkalainen sotkuhan siitä tulee, jos ne kumpikin sattuu yhtäaikaan? Toivottavasti nämä tutkijat on nyt pehmustetussa pyöreässä huoneessa. Kautta aikojen on maailmassa ollut ilmastonmuutoksia ja tulee olemaan, niitä on turha tutkia ja ennustella, tyhjää rahan haaskausta.

    • Saako sellainen suhtautuminen mitään kannatusta, että tutkijoiden ennuste on yksi henkiökohtaisen arvauksen peruste? Jos lähtee siis siitä, että todennäköisesti sää on sitä, mitä se on ruukannut olla, ja huomioi, että sään ääri-ilmiöt ovat yleistyneet, niin voiko hyväksyä, että tieteilijöiden povaama ankara talvi on jossain määrin mahdollinen? Ankara talvi taas on aina jossain määrin mahdollinen, joten tuo tiedemiesten näkemys on enemmän kuin jossain määrin jossittelua.

      Uutisena tällainen ankaran talven mahdollisuus on siitä hyvä, että ihmiset äityvät keskustelemaan siitä. Sää kiinnostaa ihmisiä ja ihmisillä on siitä kaikenlaisia näkemyksiä. Jotkut näyttävät ottavan kantaa jopa kiivaastikin. Jos tuosta valmistautumisesta jotakin pitää ajatella, niin eiköhän sen pitäisi selvä olla, etä talvi on mahdollisesti ankara. Lähikuukausina taas uutistellaan, että talvi yllätti autoilijat. Hiukan sen jälkeen VR selittelee, että ei se heidän tai junien vika ole, että ovet jäätyvät tai pakkanen särkee jonkin turvalaitteen. Ovatkohan suomalaiset unohtaneet pöheikössä asumisen aikanaan kehittämän maalaisjärjen: mikä tahansa talvi voi olla kylmä, ja siihen pitää varautua etukäteen.

    • Ilmastoskeptikko

      Suuri määrä makeaa vettä Pohjoisella Jäämerellä häiritsisi termohaliinikiertoa ja kääntäisi Pohjois-Eurooppaa lämmittävän Golf-virran jo etelämpänä pohjavirraksi.

      Tämä voisi tuoda Pohjoiselle pallonpuoliskolle uuden jääkauden.

      • niin tiedemiehet ovat spekuloineet uutta pienoisjääkautta (pohjoiseen pallonpuoliskoon), nimenomaan tuon Golf-virtran hidastumisen vuoksi. Syy sen hidastumiseen on jäidensulamisen seurauksena mereen sekoittuva suolaton vesi.
        Nämä asiat on faktoja, ei mitään spekulointia ja mielipiteitä. Jos asia on niin, että on tehty enkat tänävuonna jäämeren jään sulamisessa niin hyytävää talve ja pitkää sellaista ainakin voi odottaa. Suomalaisina osaamme jotenkuten toimia ja varautua, mutta entä esim. sateinen englanti, jonne voi myös iskeä hyytävä talvi. Täälläkin pitäisi jo nyt varautua pahimpaan mahdolliseen talveen paremmin. Normaalinakin talvena sähköt katkeilee ja junat takkuilee.


    • freezerr

      HYYTÄVIÄ OVAT OLLEET JO KOLME EDELLISTÄ TALVEA! Voiko sen hyytävämmäksi mennä?
      Se haittaa vasta sitten, jos tulee sähkökatkoja tai vastaavaa. Muutenhan meillä täällä on paljon lämpimämmät olot lämpimissä kodeissamme kun kehitysmaissa sadekauden aikaan, jolloin tutisevat majoissaan.
      Mutta jos tulee niin hyytävä talvi, että se sotkee sähkönjakelun, niin olemme kyllä pulassa.

    • OppiaHistoriasta

      Kun vilkuillut ulkona ympärilleen on huomannut pihlajissa olevan melko reilusti marjoja... Vanha viisaus sanoo sen tietävän kovaa talvea.
      Saapa nyt sitten nähdä kevääseen mennessä onko vanhoissa elämänviisauksissa ja tämän päivän sääilmiöissä yhteyttä.

      • vilkunankustaa

        Vanha viisaus sanoo, että 'pihlaja ei kahta kanna' eli ei tule isoa lumikuormaa, kun marjakuorma on jo oksilla.


    • katotaampa vaan

      Humpuukia,kukaan ihminen ei tiedä etukäteen
      noin pitkälle.On se nähty kun ei viikon päähänkään.

    • puskarunoilija

      Näitä sääilmiöitä tulee ja menee. Viime vuonna lumi tuli maahan myöhemmin mitä toissa vuonna ja tänä vuonna saattaa lunta tulla vasta joulun jälkeen. Kesällä tämän maan säätieteilijät laskivat.

      Muistettakoon, El ninjo-sääilmiö esiintyy Etelä-Amerikassa joka neljäs vuosi

    • EI OLE PAKKO ITKEE

      MUUTTAKAA THAIMAASEEN JOS PALELETTA, määs täällän itkettä. Mie meen hiihtämään, jahka lumet tullee ja pilkille, mäkkeen, kelekalle kne.. MIE NAUTIN TALAVESTA

    • juttistyyppi

      eteläss on vesinen talvi. jaatä on vain lasissa

    • NäinSeKylmenöö

      Tuleva talvi 2012-2013 tulee olemaan ennätyksellisen kylmä...1986-1987 talvi kalpenee sen rinnalla. Joulukuu tulee olemaan vain 1-2 astetta keskimääräistä viileämpi, mutta tammi ja helmikuu molemmat yli 10 astetta keskimääräistä viileämpiä. Varmasti laajoilla alueilla suomessa tammi ja/tai helmikuu ovat kylmimpiä 1961 vuodesta lähtien.

      Kaikki tämä johtuu siitä että ilmasto on alkanut kylmenemään, auringon hiljaiselo alkaa vaikuttamaan ja tämä tieteellinen fakta tarkoittaa että jäätiköt kasvavat, merenpinta laskee ja yhä enemmän ihmisiä tulee kuolemaan kylmyyteen.

      • paikallinen eräjorma

        1850-luvulla ihmisiä ja eläimiä kuoli hankeen. Onneksi siis asutaan Suomessa ja ollaan totuttu kylmään. Tietenkin kuolleisuus ihan etelä Suomessa tulee olemaan yli 90% :D


    • HAARP:ko on
    • wzlR

      Käväisin mökillä ja alkuasukkaat eivät olleet varanneet normaalia enempää poltopuita. Tulee siis aivan tavallinen talvi.

    • pakkaset paukkukoot

      Joo taas on Helsinkiläiset kummissaan kun tulee Supertalvi ja liukkaat kelit yllättävät :)

      Jotkut talvet ovat kylmempiä kuin toiset ja vain joku cityjuntti voi olla pulassa kun tulee ehkä pikkasen kylmempää.

    • karppaavadenialisti

      Ilmaston "lämpenemisestä" seuraa kylmyyttä. Joopa joo. Orwell nauraa haudassaan.

      Jos ilmastohysteerikot ennustavat poikkeuksellisen kylmää talvea voidaan sanoa melkoisella varmuudella että normaali/lämmin talvi on tiedossa.

      • Heh,heh

        Jos isäntä ee tule kevättalavella hyvän siän aekana kottiin,nii ee oo asiata vappuna vaalle.


    • 78409

      Ihminen ei pysty säätä pitkällä aikavälillä ennustamaan ainakaan nykytekniikalla. Ehkä sitten tulevaisuudessa.

    • Heh heh heh

      Ilmasto kylmenee koska ilmasto lämpenee...

    • SAMA SAKKI TAIS

      ennustaa keikkien aikojen intiaanikesää.
      Meidän tiipiimme katto ei ainakaan lämmöstä notkunut,,sateista en olisi ihan varma.

    • kyllävain

      ''Oletko huolissasi ilmaston lämpenemisestä? Varaudutko kylmään talveen?''

    • kaduilla tuulee...

      Helsingissä on oikeasti paljon kylmempää kuin pohjoisessa kun sama pakkasaste, sillä kaupungissa tuulee usein ja se tekee ilman kylmemmäksi.
      Helsingissä asuu paljon pohjoisesta muuttaneita ja ja sen varmaan huomaavat.

    • Tiede Rules!

      Elikkäs...Nyt on ennustettu kylää talvea joka on seurausta ilmastonmuutoksesta. Aiemminhan on ennustettu että ilmastonmuutoksen seurauksena talvet lämpenevät Suomessa. Tämähän on loistavasti junailtu. Tulee millainen talvi tahansa niin voidaan jostain kaivaa esiin jonkinlainen ennustus joka sanoo että tällaista olikin odotettavissa. Täämä on sitä tiedettä, tämä!

      • F.M. -61

        Tieteen luonteeseen kuuluu että se korjaa itse itseään. Kun uutta tietoa saadaan tutkimuksen kautta, voidaan tehdä uudet päätelmät ja esimerkiksi korjata ennusteita. Nyt on todennäköisesti käynyt juuri näin. Uudemmat tutkimustulokset toteavat että ilmastonmuutos aiheuttaakin kylmän talven tänne Suomen paikkeille. Vanhojen tutkimustietojen valossa asia oli toinen. Tässä ei ole sinällään mitää ihmeellistä, uutta tietoa saadaan ja ajattelu muutetaan sitten sen mukaiseksi. Siinä mielessä nikkisi on oikeaan osuva että Tiede todellakin Rules!


    • metsäveli

      Nythän me jo tiedetään miten Jennifer Francisin arvelut pitivät paikkansa.
      Ihan kiitettävästi pitivät, ja esimerkiksi Pekka Poudan tyrmäys tulli jyrätyksi.
      Tuon videossa esiintyvän hemmon supermyrsky ei toteutunut, mutta heppu
      oli kyllä oikeilla jäljillä, eli suihkuvirtauksen temppuilu palellutti paljon vehnää
      Usassa, ja aiheutti kelvottomat kylvösäät maissille, jotka saatiin päätökseen
      vasta kesäkuun puolella.
      Maissi tuleekin todennäköisesti melko suurelta osalta paleltumaan koska se
      ei ehdi valmiiksi.

    • eiKirj.

      Ei koske Suomea.

    Ketjusta on poistettu 38 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe