Työsuhdeasunto Helsingin kaupungilta

stadinduunari

Katsoin Helsingin kaupungin työsuhdeasuntojen sivua ja ihmettelen mitä tarkoittaa, että asunnot vuokrataan määräaikaisesti korkeintaa 5 vuodeksi. Siis pitääkö muuttaa 5 vuoden jälkeen vai voiko vuokrasopimuksen uusia taas 5 vuodeksi. Tyhmä kysymys, mutta tärkeä tieto jos on asuntoa vaihtamassa kalliimmasta halvempaan;)

32

7354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apratt

      "Siis pitääkö muuttaa 5 vuoden jälkeen..."

      Ei pidä.

      "...voiko vuokrasopimuksen uusia taas 5 vuodeksi."

      Voi uusia.

    • l

      Stadin asuntojen sivuilta

      Kauanko työsuhdeasunnossa saa asua?

      Työsuhdeasuntoihin solmittavat vuokrasopimukset ovat 5 vuoden määräaikaisia sopimuksia. Halutessaan asukas voi hakea jatkoa sopimukseensa maksimissaan kaksi vuotta lisää aina vuoden kerrallaan. Maksimi asumisaika työsuhdeasunnossa on siis 7 vuotta. Vuokrasopimusta koskevissa asioissa voit olla suoraan yhteydessä Tilakeskuksen asuntovuokraukseen ([email protected]).

    • nvth

      Mitä tapahtuu kun maksimi 7 vuotta on asuttu? Saako kenties toisen työsuhdeasunnon vai kaupungin asunnon vai miten?

    • Kaupunkikana

      Saa kaupungilta asunnon. Me saimme tuon seitsemän vuoden asumisen jälkeen.

      • nvth

        Eli kannattaa olla kaupungin hommissa vaikka hammasta purren, ainakin kunnes pääsee tavalliseen kaupungin asuntoon.


      • setdriojk
        nvth kirjoitti:

        Eli kannattaa olla kaupungin hommissa vaikka hammasta purren, ainakin kunnes pääsee tavalliseen kaupungin asuntoon.

        Väärin!
        Tuolloin tulee hakeutua parempipalkkaisiin hommiin tai muuttaa muualle, ihan oikeasti.

        Erityisesti perheelliselle ne kaupungin kämpät on edelleen kalliita, eivätkä kokonaan poista pk-seudun kalleus-ongelmaa. Mitä isomman asunnon tarvitsee (mitä enemmän lapsia) niin sitä vähemmän on eroa stadin vuokrissa verrattuna muihin vuokranantajiin.

        Kahden työssäkäyvän aikuisen lapseton talous pyörii stadissa mainiosti kaupungin vuokrakämpässä.


    • edullisemmanetsijä

      Kysynpä vaan et saako noita asuntoja joku?? Ja jos niin kuka?

      Itse kaupungilla työskentelevänä hoitoalan ammattilaisena hakenut asuntoja vaikka millä mitalla ja mitään ei kuulu eikä näy. Sekä kaupungilta että itse työsuhdekämppiä. Rahat menee 2 viikkoa palkkapäivän jälkeen koska nykyinen kämppä niin kallis :(

      Onko joku saanut? Kokemuksia kämpistä? Jännä homma kun SOTE-viraston kämpät näyttävät roikkuvan samalla sivulla viikkoja.. Kenelle ne niitä pimittää..?

      • Niillehän ne

        erityissosiaalitoimistojen asiakkaille asunnoiksi jotka tilaa sitä päivittäistä pizzaa kebapia ja ainoa ostos kaupasta kaljaa.


    • Cityduunari

      Työkaverilla samoja kokemuksia. Soita sinne toimistoon tai mene käymään ja kysy, missä mättää. Työkaverini teki näin ja asunto löytyi, tosin hieman liian myöhään, koska lähti kaupungin töistä pois.

    • edullisemmanetsija

      Joo sähköpostia laitoin alkuun ja kysyin kelle ne niitä jakaa. Ilmoittivat et ensisijasesti ulkopaikkakunnista helsinkiin töihin tuleville ja vasta sitten tekijäilöe joilla ei vielä ole työsuhdekämppää. Mut tuntuu et ne odottamalla odottaa vaan noita ulkopaikkakuntalaisia kun kämpät roikkuu sivuilla viikosta toiseen. Itse palvellut Helsinkiä jo 1,5v. Ensvuonna kaupungin vaihto länteen jos ei mitään kuulu. ; s

      • 34woip

        Hoitoalalla oleva... Et liene lääkäri kuitenkaan, ne voi ostaa asunnon jopa pk-seudulta.
        Jo 1,5 vuotta! Kannattaa laittaa jo niitä työhakemuksia menemään sinne toiseen kaupunkiin. Ei ainakaan yksinäiselle sairaanhoitajalle yms jää elämiseen kuin murusia jos pk-seudulla kituuttaa.


      • qsaxqaxqqqqaqa
        34woip kirjoitti:

        Hoitoalalla oleva... Et liene lääkäri kuitenkaan, ne voi ostaa asunnon jopa pk-seudulta.
        Jo 1,5 vuotta! Kannattaa laittaa jo niitä työhakemuksia menemään sinne toiseen kaupunkiin. Ei ainakaan yksinäiselle sairaanhoitajalle yms jää elämiseen kuin murusia jos pk-seudulla kituuttaa.

        Moni lekuri asuu työsuhdeasunnossa hesassa ja käyttää rahat järkevämmin muuhun.


    • edullisemmanetsijä

      En oo lääkäri. Oikein arvattu. Ja stadin asuntoja jonottanut -08 lähtien, työkämppiä oari kuukautta. :p

      • wreyutjyku

        Ota asia esille myös ns kehityskeskustelussa työpaikallasi. Kerro esimiehellesi, että tulot suhteessa asumiskuluihin ovat olleet pitkään täysin pielessä ja haluaisit sen takia vaihtaa maisemaa. Älä odota palkankorotusta (niitä ei liene tulossa lähivuosina) vaan sen sijaan voi tulla tietoa työsuhdeasunnosta tai hyvästä pestistä muualla (jos olet keskivertoa parempi työläinen).

        Oletko kysellyt pestiä ulkomailta? Muutamat vuodet ulkomailla töissä parantaa yleensä reilusti myös taloutta. Samalla saa hyvää kokemusta yms. Sinkun on ainakin helppo lähteä.

        Työsuhdeasuntoa kannattaa kysellä aktiivisesti.

        Kaupungin asunnot ovat pk-seudulla yleensä se ainoa kohtuullinen vaihtoehto.


    • Cityduunari

      Kovin outoa on tuo touhu. Me asuimme HUS:n työsuhdeasunnossa ja, kun vaihdoin kaupungille töihin, saimme heti sieltä työsuhdeasunnon. Tuntuu, että tuo asuntojen jako on aika mielipuolista, oli sitten kyse työsuhdeasunnoista tai kaupungin asunnoista :(

    • edullisemmanetsijä

      Cityduunari: Saitte asunnon luultavasti siksi että olitte asuneet työsuhdekämpässä jonka jälkeen olitte asunnottomia (kiireellinen asunnontarve) ja sen syyksi saitte uuden asunnon.

      Cityduunari mistäpäin saitte kämpän kaupungilta ja oliko minkälaisessa kunnossa muutettuanne?

    • edullisemmanetsijä

      Soitto Stadin asuntoihin: Tiukka täti nihkeästi vastailee ja toteaa vain mihin saakka mun hakemus on voimassa ja että mulla ei ole muuttouhkaa niin ei ole kiire saada asuntoakaan.

      Työsuhdekämpistä mukavempi mies kertoi tällä hetkellä kämppiä olevan remontissa ja odottavat millon saavat tietää remppojen valmistumisaikoja niin pääsevät jakamaan asuntoja. Hakijoita enemmän kuin asuntoja kylläkin.

      Käsittämätöntä miten vuokrat voikin olla täällä niin paljon kokeammalla kuin muualla Suomessa.. Pikkuhiljaa käy kaduttamaan että koskaan edes tulin opiskelemaan/asumaan pk-seudulle.

      • ewdxweqx2q222

        Saahan stadissa/pk-seudulla vähän parempaa palkkaa yleensä juuri tuon hintatason takia mutta eihän se mitään satasia edes ole ei paikkaa sitä että joudut maksamaan hyvinkin 200-400 enemmän vuokraa kuin muualla suomessa.

        Tosin, aika monessa kaupungissa on korkeet asumiskustannukset muuallakin.
        Pieni kaupunki niin tilanne on varmaan parempi, sekin sitten että minkälaisessa ympäristössä haluaa asua. Mua ei paljoa kiinnostaisi asua missään korvessa.
        Meren läheisyys kiinnostaa.


    • Cityduunari

      Töölöstä saatiin mahtavalta paikalta. Kunto ei ollut erikoinen, mm. kammottavat keltaiset (?) muovilattiat, ja seitsemän vuoden asumisen aikana asunto rappeutui aikalailla. Remonttihan siihen tehtiin muuttomme jälkeen, ilm. ainakin lattiat. Silti oltiin todella tyytyväisiä tuohon asuinpaikkaan ja harmitti joutua muuttamaan. Nyt asutaan 250e kalliimmassa kaupungin asunnossa huonojen liikenneyhteyksien päässä ainakin työmatkaani ajatellen.

      Toivon kovati, että seuraavassa rempattujen asuntojen jaossa arpa osuisi kohdallesi :)

    • edullisemmanetsijä

      Kiitos Cityduunari, ei auta kun toivoa parasta. :P Mielellään sitä yksin asuisi mut kai tässä on mietittävä kimppakämppää tai kaupungista lähtöä jos mitään ei ala kuulumaan vuoden sisällä.. :/

    • edullisemmanetsijä

      Noniin, eilen vielä viimeinen kortti heitetty peliin ja haettu kimppakämppää kaverin kanssa joka vailla vakkari asuntoa. Katsotaan tapahtuuko tämänkään suhteen mitään.. :P

      • KetoriMex

        katoppa vielä sellaiset kuin Realia asuntovuokraus, avara, kruunuasunnot,Kiinteistö tahkola sekä keva niiltä löytyy edullisia myös jos sato tai vvo on täysin pois suljettuja. Varmoja vuokranantajia.


    • edullisemmanetsijä

      Voin kertoa et mulla on kämppähakemukset ollu jo iät ja ajat mm. VVO, Sato, VAV, Stadin asunnot. Nykyinen kämppä on Avaran jossa ökyvuokra, kuin myös Satolla tuntuu olevan sama homma. Kevalla maksetaan 3kk takuuvuokria. Tori.fi:ssä ja oikotiellä ilmotus. Työsuhdekämpät, normikämpät ja kimppakämppää haettu. Puuttuu enää et ilmotus olis kuvan kerta Hesarin etusivulla :D Niin ja vuokraoven ja SKV:n sivut myös tutut. En ole bimbo ja osaamaton ;)

    • eivaraa

      Työsuhdeasunnon määräaikaisuus lähenee loppuaan. Jännittäää saako asuntoa vai joutuuko tässä siltojen alle jos ei saakaan stadin asuntoa.

    • Neuvonnan täti

      Kyllä sinulle pitää kaupungin antaa asunto, kun työsuhdeasunnon määräaika menee umpeen. Koskas moinen tapahtuu? Soita vaan reippaasti sinne asuntotoimistoon ja kysele, missä mennään. Me saimme ensimmäisen tarjouksen vasta 2.5 kk ennen sopparin päättymistä.

      • wedcwed2q222

        Ei se mikään pitää ole, itse olen samassa tilanteessa että työsuhdeasunto oli
        menossa alta niin kyllä sellasta viestiä tuli että taivas alle kutsuu pahimmillaan.
        Ei mulla työt ollu loppumassa että uusi työnantaja olisi varmaan järjestänyt asunnon tarvittaessa mutta en halunnut enää työsuhdeasuntoa, sain kuitenkin hyvän vuokra-asunnon saneeratusta talosta ja nyt ei haittaa jos työt loppuisikin niin onpahan paikka edes missä asua.

        Kyselin muuten täälläkin tätä asiaa niin vastaukset oli niitä että tervemenoa
        taivasalle, kerron saman muillekkin sitten :)

        No, jos asiat olisi jotenkin ihan perseelleen mennyt niin enhän mä
        siitä työsuhdeasunnosta olisi lähtenyt kuin vasta poliisin hakemana ja tuskin nyt kovin äkkiä niin pitkälle mennään. Jos lukot olisi käyty vaihtamassa niin sen päätöksen tehneen ei kannata naamansa mulle näyttää, oma asunto on oma asunto oli se mikä hyvänsä ja taivasalle ei laiteta ketään.

        Pitäkää siis puolenne.


    • Kaupungilla töissä

      Kuvittelisin, että Hgin kaupunki (jos nyt siitä on kyse) ei tarjoa kämppää, jos vaihtaa työantajaa. Minä siis kaupungilla töissä ja työsuhdeasunnon sopparin loputtua saimme kaupungin asunnon. Eri tilanne...

      • Eivaraa

        Joo työnantajana on pysymässä kaupunki edelleen, toivottavasti tosiaan saisin työsuhdeasunnon jatkoksi stadin asunnon. Pienipalkkaisena ei oikein valuuttaa riitä yksityisten hintoihin.


    • Neri

      Ei kai se Stadin kämppä mikään itsestäänselvyys ole? Tai siis ei kai niitä kaikille riitä joilta loppuu työsuhdeasunnon määräaikaisuus?

    • Eppunarvaali

      Ovatko kaupungin työntekijät tosiaan saaneet Stadin asuntoja työsuhdeasunnon määräaikaisuuden jälkeen? Ensi vuonna tulee 5 vuotta täyteen, jatkoaikaahan saan, mutta mieluiten en eläisi pelko perseessä saanko kaupungin asunnon?

    • Anonyymi

      työsuhdeasuntoa on todella vaikeaa saada. Taso on yleensä tyydytävä mutta hyvänkin voi tuurilla saada. jos asuntoon tulee putkiremontti tmv. eikä asunnossa voi asua joudut maksamaan vuokraa asunnosta vaikket pystyisi asumaan. Väistöasuntoa ei anneta ja itse täytyy väestöasunto hankkia sekä maksaa vuokra remonttiasunnosta sekä myös siis asunnosta jossa tilapäisesti asut. vuonna 2022 työsuhdeasuntojen vuokrat on nousseet pilviin. yksityiseltä mistätahansa saa halvemman asunnon. Outoa toimintaa Helsingin kaupungilta, työsuhdeasunnot on kaupungin asuntoja mutta todella kalliita.

      • Anonyymi

        "Taso on yleensä tyydytävä mutta hyvänkin voi tuurilla saada. jos asuntoon tulee putkiremontti tmv. eikä asunnossa voi asua joudut maksamaan vuokraa asunnosta vaikket pystyisi asumaan."

        Vuokraa ei koskaan tarvitse maksaa ellei pysty asumaan, niin se on lakiin kirjattu!

        Väistöasunnon hankkimiseen vuokranantajalla ei sitten ole mitään velvollisuutta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1796
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      105
      1564
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1387
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe