Häiden suunnittelu

Olemme järjestämässä häitä ensi kesälle, mitään en ole vielä suunnitellut ja ideoita kaipaan. Vieraita noin 60, budjetin suuruuskin mietityttää, paljonko tarvitsee.
Mistä aloittaa ja mistä vinkkejä? kokemukset myös häistä jossa omat lapset pieniä tervetulleita, meillä nuorimmainen 1v ensi kesänä. Hääkirjat olivat ainakin ihan turhia.

10

505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oppeliini1

      Nyt olisi hyvä aika hahmottaa budjetin koko. Se loppujen lopuksi pääasiallisesti määrää juhlapaikan, juhla-aterian kokoonpanon, musiikin, vieraiden majoituksen jne.

      Olisi varmasti helpompi auttaa suunnittelussa jos kertoisit oletteko varanneet juhlaan sata, tuhat vai kymmenen tuhatta euroa.

      60.lle voi järjestää kauniin juhlan melko pienellä budjetilla, perheen ja ystävien avustuksella. Toisaalta siihen voi upottaa myos melkoisesti säästojä jos niin haluaa.

      Kumpaan tahaansa päädyttekin, plese,please,älkää pyytäko rahaa juhlavierailtanne.

    • Budjetti voisi olla noin 5000 ei hirveesti yli, se ei käsittääkseni ole paljon. Apua ystävlitä sukulaisilta ym ei valitettavasti saa.
      Juhlapaikaksi olen katsonut kartano tai ravintolatyylisiä, voivat ehkä olla liian isoja tiloja 60 hengelle tai kalliita. paikka olis kiva olla sellanen johon omat juomat voisi viedä mutta tuntuvat olevan kiven alla.
      Kirkon ilmeisesti saa varata vasta ensi vuoden alussa kun on eri seurakunnan joten juhlapaikankin varaus on sen jälkeen.
      Tuntuu hankalalta kun sattuu olemaan suunnittelutaidoton ihminen

      • oppeliini1

        Ent jos valitsisitte kauniin paikan luonnossa ja sateen varalta pystyttäisitte sinne tarpeeksi ison vuokrateltan ja -penkit j yhden tai pari poytää. Sinne vain pappi ja häävieraat.
        Kaikilla olisi tarpeeksi liikkumatilaa joko ulkona tai sisällä, penkkejä jos haluaa aterioida istuen.

        Voisiko kukaan ymmärtää Suomessa että on täydellisen hyväksyttävää juhlia ilman alkoholijuomia. Raikas vesi ja tuoremehut ovat todella loistavia ateriajuomia.
        Lisäksi jokaiselle jää oikein hyvät muistot kun ei tarvitse kuunnella humaltuneita orheltäjiä. Juhlan järjestäjä voi käyttää viineihin ja muihin Alkon tuotteisiin uppoamattomat varansa teltan koristeluun ja tulevaan häämatkaansa. (Jos sellaisen aikoo tehdä)


    • vinkkejä

      5000 on aika iso budjetti, jollaiseen läheskään kaikilla ei ole varaa. On ihan hyväksyttävää järjestää häät vähemmälläkin. Ravintoloilla on tunnelmallisia kabinetteja ja vähän sivummalta löytyy seurojentaloja ja juhlataloja. Käsittääkseni seurakuntatalojen juhlatilat ovat ilmaisia. Varatkaa ensin kirkko ja sitten etsi sopivan matkan päästä tällaisia paikkoja. Sitten etsi pitopalvelu ja sovi voiko hintaa pudottaa tekemällä esim. leivonnaisia itse. Juomia voi hakea edullisesti Tallinnasta, ja riittää pari lasillista vierasta kohden ja vettä lisäksi. Kyllähän alkoholi kohottaa tunnelmaa, eikä sen tarvitse tarkoittaa että kukaan tulisi humalaan. Lahjatoiveiden esittäminen tuntuu vähän ikävältä, ja luottaisin siihen että kukaan ei nykyään tuo turhaa tavaraa, koska sellaisesta on kaikilla kokemuksia.

      Minusta lapset kuuluvat häihin eikä pieni hälinä haittaa. Huomaavainen häävieras vie itkevän lapsen toiseen huoneeseen, Häät on myös lapsille ikimuistoinen kokemus ja korostaa perheen merkitystä parisuhteelle.Omille lapsille pitää tietysti sopia joku kaitsija paikalle, että hääpari voi keskittyä juhlaan.

    • Tämmöstä.....

      Tuossa on yksi lista, jossa on muistettavat asiat: http://www.naimisiin.info/haaopas/muistiprint.html


      Ensinnäkin kannattaisi kartoittaa paikkakunnan - alueen juhlapaikkatarjontaa. Työväentalot, juhlatilat ym. ovat täysin asiallisia juhlanviettopaikkoja. Monilla pitopalveluilla on myös omia tiloja, joita vuokraa ja ruokakin on helppo sinne järjestää.

      Sitten pitää selvittää, MITÄ haluaa tarjota. Onko se täysi pitopöytä kaikilla mahdollisilla herkuilla ja kakkukahvit ja seitsemän sorttia jälkiruuaksi? Vai hillitympi pitopöytä ja lopuksi kahvi ja kakku. Monilla pitopalveluilla on esimerkkejä. Googleta pitopalvelu juhlamenu tai häämenu tms.

      Sitten kun olet itse suunnitellut että mitä voisi olla, niin lähdet tekemään tarjouspyyntöjä. Kuuntelet mitä kylillä puhutaan mistäkin pitopalvelusta, onko hyvä, toimiiko ja sitten lähdet tiedustelemaan että mitä maksaa tämäntyylinen menu 60 henkilölle, joista 12 lasta. Nykyään se taitaa olla 40 e /hlö sisältäen ruuat, kahvit, pöytäliinat, servetit, tarjoilun jne. Nämäkin asiat pitää varmistaa!

      On ehkä hankalaa yhteensovittaa 3 tärkeää juttua:
      - varata juhlapaikka
      - varata pitopalvelu
      - varata kirkko ja pappi ....ja vielä samalle päivälle! Pahimpaan sesonkiaikaan.

      • käyttäjä

        Tuolta sivulta löytyy muitakin ideoita ja linkkejä sekä keskustelufoorumi, kannattaa tsekata ;)


    • omia kokemuksia

      Omasta kokemuksestani voin kertoa että kannattaa myös miettiä tapahtumatekniikkaa eli äänentoistoa ja valaistusta. Esimerkiksi meidän häiden tekniikkaa tuli maksamaan 210 € joka sisälsi upean tunnelmavalaistuksen ja tausta- ja karaokemusiikit.

    • dmmdcmdkd

      Mitä firmaa käytit? Mielestäni hinnat ovat normaalisti korkeampia.

    • CuriousAbreu

      Onko kellään kokemusta www.ekmanservices.fi :stä? Kuulin tutulta että heiltä löytyy ammattimaista apua hää suunnittelussa. Heidän kautta saa kuulema koko "paketin" eli käytänössä he etsivät sopivan juhlapaikan ja heidän kautta onnistuu juhlapalvelu, somistaja, ohjelmatuotanto ym. Eli ei jää paljon muuta mietittävää kuin kirkko, oma hääkampaus,asu ja vieraiden kutsu.

      Onko kellään tietoa paljon niitten palvelut maksaa?

      - curious-

    • ellakaisa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1515
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1312
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1247
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1215
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1126
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe