Kannattaako tiedoksianto vastaanottaa vai pitkitänkö mahdollisim

Ei aikaisempaa kokem

an kauan? Haastemies lähetti kirjeen "yhteydenottopyyntö", missä kehotetaan noutamaan tiedoksianto. Menenkö vastaanottamaan sen? tuleeko haastemies tapaamaan, jos en mene? Ilmeisesti on kutsu käräjille rikosasiasta. Miten kannattaa seuraavaksi menetellä?

11

2452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3

      Tuota
      Kirjoituksestasi voi päätellä, että olet epäilty. Jos et käy haastemiehen juttusilla, niin haastemies tietysti yrittää muutaman kerran sinua tavoitella. Jos ei tapaa, niin hän siirtää asian poliisille, jolloin sinut etsintäkuulutetaan. Vähän rikoksesta riippuu, miten aktiivisesti poliisit ryhtyvät sinua tavoittelemaan, joko kotoa tai työpaikalta.
      Yleensä käräjille menevien rikosjuttujen vanhenemisaika on viisi vuotta, joten mitään hirveän kiirettä poliiseilla tuskin on sinun tavoittamiseksi.

    • HM73

      Jos haluat selvittää asiasi nopeasti pois päiväjärjestyksestä, hae itse haasteesi. Haastemies tavoittelee sitten kotiovelta / töistä, ellet ole noutanut. Saattaa aiheuttaa hiukan kyselyjä naapuristossa / töissä, jos haastemieheksi tunnistavat.

      Ellei haastemies tavoita, palauttaa käräjäoikeuteen estetodistuksin. Tämän jälkeen sinut etsintäkuulutetaan tiedoksiannon toimittamista varten ja jossain vaiheessa poliisi sitten tiedoksantaa.

      Jos vaikuttaa siltä, että pakoilet, saattaa olla, että sinut vangitaan oikeudenkäynnin turvaamiseksi, mikäli juttu on normaalia vakavampi.

    • Ei aikaisempaa kokem

      Miten etsintäkuulutus käytännössä tapahtuu? Onko se poliisin sisäinen toimenpide vai saako kotipaikkakunnan ihmiset sen tietoonsa? tuleeko lehtiin tai onko joku lista?

      • 12

        Poliiseillakin on nykyään tietokoneet. Sinne se etsintäkuulutus menee ja tulee vain poliisien tietoon.
        HM73 kirjoitti potaskaa vangitsemisesta. Vangitsemismääräyksen voi antaa tässä tapauksessa vain oikeus sen jälkeen, kun juttu on ollut siellä esillä, eikä sinua ole salissa näkynyt.
        Vangitsemismääräys on melko harvinainen. Yleensä oikeus vain määrää, että syytetty on tuotava seuraavaan istuntoon poliisivoimin.


      • Uskomatonta.........

        "Miten etsintäkuulutus käytännössä tapahtuu? Onko se poliisin sisäinen toimenpide vai saako kotipaikkakunnan ihmiset sen tietoonsa? tuleeko lehtiin tai onko joku lista?"

        Ei hyvänen aika sentään tätä kansalaisten urpoutta...!!! Mitäpä luulet, nimim. "Ei aikaisempaa kokem", oletko nähnyt paljonkin poliisin listoja ja etsintäkuulutuksia lehdissä tai kauppojen ilmoitustauluilla? "WANTED: Dead or alive"? Käytä nyt vähän järkeäsi!

        Aina, kun luulen, että pohjat on nähty, niin Suomi24 osaa yllättää.................


    • Ei aikaisempaa kokem

      Miten saa riittävästi aikaa, jotta lakimies ehtii tehdä vastauksen, koska mielestäni aiheeton syyte.

    • järki käteen

      Lopeta lusmuilu ja hae se haaste. Ketkuilulla lisäät vain omia ongelmiasi. Eikä se haku kotipaikkakunnallasi salaan jää, kun ensin haastemies ja sitten poliisi käyvät sinua naapureiltakin kyselemässä.

    • HM/#

      Etsintäkuulutus tiedoksiannon tekoa varten tehdään tuomioistuimesta. Se ei näy kuin poliisille ja tuomioistuimille tietokonejärjestelmän kautta.

      Jos haluaa lisäaikaa vastauksen antamista varten, tällöin on hyvä hakea se haaste ajoissa, pyytää istunnon siirtämistä tai vastata jo ennen istuntoa hyvissä ajoin, jotta asia voidaan kunnolla selvittää. Saattaa jopa olle, että syyttäjä pyytää listutkintaa seikoista johon vastauksessasi vetoat.

      Tympeintä on pakoilu. Antaa huonon kuvan.

      • luu-5

        Vähän sinne päin.
        Lisäajan saaminen on vaikeaa, koska oikeudenkäyntiin on usein haastettu/haastetaan muitakin, kuin lisäaikaa haluava. Kaiken uudelleen sovittaminen on aikataulumuutoksineen erittäin vaikeaa.
        Tämä kaikki edellyttää sitä, että haaste noudetaan/ annetaan tiedoksi, sillä vasta siitä lisäaikaa haluava näkee, kuka syytettä ajaa. Tällöin syytettä ajavalle syyttäjälle voidaan tehdä esim. lisätutkintapyyntö. Syyttäjä yleensä pyytää tällöin poliisia suorittamaan vaaditut toimenpiteet.
        Aloittaja on toiminut alun alkaen hölmösti, kun ei ole ilmoittanut poliisille, että hän haluaa antaa loppulausunnon. Tällöin poliisi olisi ilmoittanut, koska pöytäkirja on valmis. Sen kanssa aloittaja olisi voinut mennä lakimiehensä juttusille joka olisi laatinut vastineen. Se toimitetaan poliisille ja liitetään syyttäjälle menevään pöytäkirjaan.


    • kod3

      mite laaja yleensä on tavallinen etsintä kuulutus ja meneekö koska yieto ulkomaille

      • 13+17

        Ns. tavallinen etsintäkuulutus jää vain Suomen rajojen sisäpuolelle, mutta ns. kansainvälinen etsintäkuulutus leviää jokaiseen sopimusmaahan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe