AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

Klapikone

26 Vastausta 83 290 Lukukertaa
Minulla on tarkoitus hankkia klapintekokone, eli siis sellainen pölkynhalkaisulaite. Markkinoilla on aika monen laista tavaraa ja hinnat lähtevät muutamasta satasesta ylöspäin. Tarve olisi tehdä 10...20 mottia 0,5 metristä halkoa vuosittain. Käyttäisin sitä talon lämmittämiseen öljyn ohella kaksoispesäkattilassa.

Onko kenelläkään kokemuksia kyseisistä laitteista? Osaisiko joku suositella jotain merkkiä tai varoittaa jostain merkistä? Kirvestä ei tarvitse suositella... niitä minulla jo onkin.

klapit

En suosittele mitään hydaulista klapikonetta noinkin suuren vuosittaisen polttopuun tekoon, vaan esimerkiksi tällaista katkaisu ja halkaisu konetta. Nopeus on aivan eriluokkaa hydaulisiin verrattuna.

<http://www.maaselankone.fi/tuotteet/tuote.php?id=10>

älä hydrauliikkaa

Osta käytetty katkaisusirkkeli,joka on varustettu halkaisuruuvilla.Ei tommosia määriä kantsi räpöstellä hydraulilla

Mikä huonoa hydraulisissa

Mikä niistä hydraulisista vehkeistä tekee kannattamattoman hankinnan? Hitaus, epäluotettavuus vai mikä? Niitäkin on monen tasoisia.

Missä hintaluokassa liikkuvat sirkkeli-ruuvi-yhdistelmät? Minulle kävisi joko 230 tai 400 Volttinen taikka polttomoottoriversio.

noin

Hydaylinen klapikone on todella hidas, verrattuna ruuvihalkaisijaan, jolla pölkky halkeaa noin sekunnissa, sitäpaitsi hydaulinen ei jaksa työntää kiilaa oksaisempien pölkkyjen sisään.

Edellä olevassa linkissäni oleva Hakkipilke Eagle, 400 voltin sähkämoottorilla maksaa noin 1000 euroa.

Hydrauliikkaa

Kun puhutaan klapikoneiden hydraulihalkaisusta niin kyllä se on ihan eriluokkaa nopeudessa ja käytössä kuin ruuvivehkeet. Tosin noista halpahallien sähköhydraulikoneista en tiedä, mutta oikeissa klapikoneissa ainakin.

Jos vaihtoehtona on halpahallin sähköhydraulihalkoja ja voimavirralla toimiva ruuvisirkkeli niin kyllä jälkimmäisen puoleen kääntyisin, ei tarvitse sahailla motukan kanssa pöllejä.

ruuviko

ruuvilla sälöä ja muuta roskaa niin paljon että
pitää jatkuvasti siivota eikä sovellu märille puille

klapikone

ilmanmuuta joku hyvä merkkinen klapikone,ei tarvi puljata puiden kanssa moneenkertaan.esim japa.

Klapikone-halkaisu

Täällä on maalattu ja uudistettu sirkkeli,halkaisukone, ei hydrauliikkaa. Traktorisovite. Tuon polttoainerahoilla 450€ kone.
0400-768050

kone on kone

meíl on split 6000 ja toiminu 15 v ja keran vaihdettu kulu osat! ja puuta on tehty 4 talloon ja mitä pientä sivu hommaa muil n.50m3 per vuos. ja nyt ostetaan uus tehokkaampi ku tuli lisää taloja lämmityksen piirin!!

Klapikone

Minulla on hydraulinen klapikone max. 7tn. / 70 cm. työntävä, eikä ole jumiutunut yhteenkään pölliin. Tosin se ei ole tarjoustalon halpismalli. Tunnissa tekee helposti kuution kertaalleen halkaistuna joten 10-20 mottia / vuosi on helppo homma.

klapikone

hommaa hakki tai japa niin ei tarvi ostaa kahta .Ei missään nimessä mitään Hong Kong konetta ?

Klapikoneen vuokra

Heippa Klapikone ihmiset kautta maan.
Millaista vuokraa klapikoneen käytöstä voi periä ?
Kyseessä olisi traktorin perässä oleva härveli joka katkaisee ja halkaisee puun ja kuljetttaa sen n. 2m. pitkää liukuhihnaa pitkin kasaan.
Jos vuokraa traktorinkin niin paljonko sen tuntihinta olisi ?
1) Pelkän klapikoneen vuokra ?
2) Klapikone + traktori yhteisvuokra ?
Onko kokemuksia mikä hinnoitteluperuste toimii:
- tuntihinta
- pilkottujen puiden määrään perustuva hinta
- vuorokausihinta

hinnat

tässä olisi vähän uusien koneiden hintoja :D
http://www.puuenergia.fi/koneet/klapikoneet07.pdf

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

klapikoneen vuokra

Kuulostaa houkuttavalta vuokrata klapikone kertaprojektiin.. Saitko määriteltyä hintaa laitteille viikonlopuksi?

http://www.elisanet.fi/maahantuoja/
Hyundai on ollu varmatoiminen puurtaja. 45 mottia tehtynä eikä merkkiäkään kulumisesta. http://halkomakoneet.hyperkauppa.com/product/1/id1fdc0ee/Halkomakone-Hyundai-7-Tonnia-52cm.html
Harraste vehkeitä Ei sovellu jos on puulämmitteinen talo, liian hidas, Kirveskin nopeampi.25-30 mottia vuodessa polttopuita.
Lasketaanko klapikonekin kodinkoneeksi?
Kyllä lasketaan, meillä on takkahuoneessa sellainen klapikone millä käytetyt sängynjalat halkaistaan takkaan sopiviksi. Saunailloissa kisaillaan kuka vähemmillä vammoilla selviää urakasta.
Terstseit,

Hei ajattelin alkaa valmistamaan muiden tuoteidemme ohessa Klapikoneita! mitä mallia suosittelette Halkaisu- katkaisu kuljetin tietty traktorinperäkärryyn. en ajatellut tehdä mitään lelua vaan ronskin vehkeen mitä mieltä? onko jo kilpailu kovaa ?
Terve. Haluaisin vuokrata turun seudulta klapikoneen. ei traktorimalleja vaan polttomoottori tai voimavirta härveli. onko kellään tietoa moisesta?
Ei ole tietoa moisesta kodinkoneesta.
Sulle metsässä kasvaneelle ja naavoittuneelle peräkammarin pojalle se on varmaan kodinkone mut sivistynyt kaupunkilainen kyl moisella pärjää.
8 tonnin hydraulinen eikä yhtään pölkkyä ole jäänyt halkomatta. Jos ei niin salaman nopea mutta muuten inhimillisen kokoinen käsitellä.
Kaarinasta löytyy vuokralle annettava Mottimaster...Muistaakseni 85€/vrk
kaarinassa toimiva konehuoltorantanen vuokraa mottimaster s:ää. hyvä ja nopea peli. itelläni oli just lainassa, suosittelen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta