iPhone 4 Akku ongelma?

ÄrsyyntynytiPhonisti

Itsellä on Soneralta tänä vuonna kytkynä otettu iPhone 4 puhelin ja nyt siinä on jo jonkin aikaa ilmennyt sellaista ongelmaa, että akku tyhjenee aivan liian nopeasti. Eilen aamuna otin puhelimen latauksesta ja nyt tänä aamuna oli 12 % akusta jäljellä. Käyttö kuluneen vuorokauden aikana todella minimaalista nettikäyttöä ei yhtään ja yksi puhelu soitettu joka oli kestoltaan alle minuutin. Muuten ollut valmiustilassa. Eli ei varmaan ole normaalia nyt tuo puhelimen akun kulutus?

Kummallisinta tässä on se, että se ei tee tuota hurjaa akun kulutusta mitättömällä käytöllä joka kerta vaan tuo ongelma iskee radomisti. Luin netistä, että IOS 5:ssa olisi arveltu olevan syy tälläiseen käyttäytymiseen, mutta eikös se ollut se vanhempi versio siitä IOS 5:sta ei tämä viimeisin 5.1.1 mikä itselläni on puhelimessa tällä hetkellä. Jos tuo ei ole softa vika niin miten takuu huollon kanssa toimitaan iPhonen suhteen? Minä nimittäin en halua mitään korvaavaa laitetta sieltä tilalle vaan tämän saman oman puhelimeni. Ja sanomattakin on selvää, että ei hyvää kuvaa anna itselleni Applestä puhelin valmistajana jos alle vuoden vanhassa puhelimessa menee akku rikki.

Ei se kyllä antaisi mistään muustakaan valmistajasta, mutta minkään muun valmistajan puhelimissapa ei olekkaan akut olleet paskana alle vuoden käytön jälkeen itselläni. Tästä päästään myös siihen miksi olisi niin tärkeää, että akun pystyy vaihtamaan itse kuten Samsungin älypuhelimissa pystyy edelleen. Ei tarvitse kuin käydä kaupasta hakemassa uusi akku ja sillä selvä. Nyt joutuu mahdollisesti lähettämään luurin kokonaan toiseen kaupunkiin akun vaihdon vuoksi.

14

3262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iPhonen paskoja

      iOS6 syö akkua ihan eri tavalla kuin iOS5

      5.1.1 on se paras tohon laiteeseen.
      Iphonen tyyppivika on puhelin kentän voimakkuus, iphonet tunnettuja heikosta kuuluvuudesta ja heikko kuuluvuus taas syö julmetusti akkua.

      Akkuhan menee takuuseen, jos se noin nuori laite!
      Vaihka Applen takuu varmasti asian tyrmäisikin ensikädeltä, ota yhteys kuluttaja-asiamieheen ja jo akku alkaa vaihtua laiteeseen ilmaiseksi tai pelkän akun hinnalla ilman vaihtokuluja.

      Mutta antamasi vuorokauden aikaviive.. ? siis 24h
      Se on iphonen normaali akun kesto! Lataa joka yö!
      se on sitten toinen asia mitä Applen mainonta lupaa! yksikään niistä siihen pääse!

      Jos paljon puhuu, esim töissä tyhjenee akku ennen ruokatuntiakin!
      eikä siittä apple korvaansa lotvauta. muka normaaalia.

      • Iphone paskaa

        jatkan vielä.
        Suomen operaattorit on velvoiteetu lailla kerää paikkatietoja puhelimista.
        tämä tarkoitaa että verkko kierrättää puhelin kolmessa lähilinkissä tiryn ajan välein, näin mainoksissa ilmoitetut optimaalliset olosuhteet ei täyty ja akku kuluu.

        iphonet tekee netissäkin jutuja itsekseen ja akku kuluu.
        virustartunta koneessa saa akun kulumaan kun se on bot-verkon osa.
        tekninen vika tai että sattus oleen joku applen prosessorisekoilun kohdekoneita jossa muu kuin samsungin valmitama prossu, niin akku kuluu enemmän.


      • ÄrsyyntynytiPhonisti

        "Mutta antamasi vuorokauden aikaviive.. ? siis 24h
        Se on iphonen normaali akun kesto! Lataa joka yö!
        se on sitten toinen asia mitä Applen mainonta lupaa! yksikään niistä siihen pääse!"

        Tuo ei selitä sitä miksi se syö välistä akkua samallla aika välillä julmetun nopeasti ja taas välillä hitaammin. Olen testannut kuinka kauan akussa riittää virta kun lataan täyteen ja annan vain olla en soita enkä tee mitään muutakaan niin vielä kolmen vuorokauden jälkeen oli enemmän kuin 12 % akussa virtaa ja nyt soitin yhden alle minuu8tin puhelin ja 12 % akku punasella.

        Muutenkin yleensä vaikka on nettiäkin käytellyt vähän runsaamminkin niin seuraavana päivänä akussa kuitenkin on ollut virtaa päälle 40 %.


      • iPhone paskaa
        ÄrsyyntynytiPhonisti kirjoitti:

        "Mutta antamasi vuorokauden aikaviive.. ? siis 24h
        Se on iphonen normaali akun kesto! Lataa joka yö!
        se on sitten toinen asia mitä Applen mainonta lupaa! yksikään niistä siihen pääse!"

        Tuo ei selitä sitä miksi se syö välistä akkua samallla aika välillä julmetun nopeasti ja taas välillä hitaammin. Olen testannut kuinka kauan akussa riittää virta kun lataan täyteen ja annan vain olla en soita enkä tee mitään muutakaan niin vielä kolmen vuorokauden jälkeen oli enemmän kuin 12 % akussa virtaa ja nyt soitin yhden alle minuu8tin puhelin ja 12 % akku punasella.

        Muutenkin yleensä vaikka on nettiäkin käytellyt vähän runsaamminkin niin seuraavana päivänä akussa kuitenkin on ollut virtaa päälle 40 %.

        Mielestäni olis takuu asia, AKKU PASKA!
        ei se 8 minuutin puhelusta saa loppua!

        Mutta oikeastikkaan se ei kestä päiviä!
        Itse latailin työ fööriäni yön ja päivällä töissä,, Muuten simahti.


      • K

        " iOS6 syö akkua ihan eri tavalla kuin iOS5 "

        Ei muuten syö!!! Mitä vitun paskaa te tänne oikein jatkuvasti kirjoitatte?!?!


    • resona

      No itsellä menee päivässä tuolla käyttömäärällä 10-20%. Jos pelkkä mailien päivitys tunnin välein päällä, niin sitten alta 8% vuorokaudessa. Sitten joskus tylsänä päivänä voi mennä puoletkin akusta. Mutta eihän tuo normaalilta kuullosta. Aikanaan Nokian kommunikaattorin akku turposi sen verran, että takakuori pullistui. Puhelin ei ollut kuin muutaman kuukauden ikäinen. Sain takuuseen, mutta takuuaika akulle oli vain 6 kk. Nykyisin akun takuu on monilla valmistajilla sama, kuin puhelimen takuuaika.

      Jos ilmaiseksi uuden akun haluaa, joutuu laitteen viemään joka tapauksessa liikkeeseen (oli akku irrotettavaa mallia tai ei) takuuhuoltoon, jossa asia tutkitaan. Oikeasti akun vaihto iPhoneen ei ole hirveän vaikeaa, kunhan tilaa oikeat välineet ja vaihtoakun netistä.

      Mikä sinulla muuten on uutta korvaavaa laitetta vastaan? Otat varmuuskopion puhelimestasi iTunesiin, viet laitteen huoltoon ja saat noin viikossa uuden laitteen (takuuvaihto). Sitten palautat varmuuskopion tähän saamaasi laitteeseen. Ero vanhaan on lähinnä pidentynyt akunkesto, ja hävinneet käytönjäljet (naarmut jne.).

      • ÄrsyyntynytiPhonisti

        "Mikä sinulla muuten on uutta korvaavaa laitetta vastaan?"

        Eihän ne anna täysin tuli terää tilalle. Ja kyllä mulla luulisi olevan oikeus saada halutessani oma laite takaisin kun se on huollettu kun kerran siitä maksankin. Eli onko mukamas niin, että Applella ei saa omaa puhelinta takaisin jos menee takuu huoltoon? Silloin mun on pakko käyttää puhelin sellaisella korjaajalla mistä lasku tulee mun maksettavaksi, mutta niin se on sitten tehtävä jos Apple ei voi antaa mun omaa puhelinta takaisin kun se on korjattu vaikka haluaisin. Seuraavaksi sitten kyllä vaihtuu merkki jos näin on. Ei tarvitse edes kusta enään Appleen päin.


    • iPhone paskaa

      Huono kenttä syö akun noin parissa tunnissa! riippumatta siittä puhuuko!
      Tätä hounoa kentää tekee nykyään paljon yleistyneet dualgarries mokkulat!
      Jotka varaa 3G:stä vierekkäisiä kanavia ja siten siirtää yhtä kanavaa käyttävän iphonen jatkuvasti eri linjalle jos kenttä on palkissa esim puolessavälissä.
      Tämä syö akkua kun laite kirjaa itseään jatkuvasti verkoon.. Vieläpä täydellä teholla jotta saisi sen verkon kuulumaan.

      Ne Jyrää iPhonet kirjaimmelliseti YLI!
      Tämä ei ole yksin iphonen ongelma, mutta korostuu iphoneissa joissa ennestään jo heikko kuuluvuus.

      iphonet on syy mm BlackOut ongelmaan, joka aiheuttuu laiteiden jatkuvasta verkoon kirjautumiseta, Suomessakin iphonet on se ryhmä joka on ylivoimasisti sen listan kärjessä! Ne siis putoilee verkosta.

      • ÄrsyyntynytiPhonisti

        Itselläni on huono 3G kenttä asunnossani vähän väliä katoaa 3G kokonaan. Eli voiko se akun kulutus johtua sitten tuosta muka? Aika outoa olisi.


    • ????

      Sen 3G verkon voi ottaa pois päältä asetuksien kautta. Toki heikentää sivujen lautausta ja tiedonsiirtoa mutta ei kuluta akkua tyhjäksi niin nopeasti. Itsellä ei ole 3G päällä, joten akku kestää parikin päivää ja ylikin. Mutta, se on jokaisen puhelimen omistajan valinta pitääkö sitä päällä tai ei.

    • TimppaTT

      Älä jätä verkkoa (ei kumpaakaan, mobiilidata eikä WLAN) verkkoa päälle kun et käytä. Ne syö vaikka ei olis liikennettäkään. Noitten liukurit OFFiin ni alkaa kestämään huomattavasti pitempää!

    • Neuvoja

      Aloittajalle: PALJON MELUA TYHJÄSTÄ!!!!!

      Hard reset!!! Jokainen, siis JOKAINEN älypuhelin vaatii joskus hard resetin, etkö tiennyt?

      Pidä siis kotinappi ja virtanappi yhtaikaa pohjassa kunnes omenalogo ilmestyy näytölle! Odota uudelleen käynnistymistä.

      Sanoisin että ainakin joskus olisi hyvä lukaista sitä manuaalia, ei sitten tarvitse käyttää nimimerkkiä "ärsyyntynyt.....".

      • Neuvoja

        Lisään vielä: Eukolla on kakkospuhelimena käytössä neljä vuotta vanha iPhone 3G ( ollut koko ajan päivittäiskäytössä), eikä hänen tarvitse ladata sitä vähäisen käytön vuoksi kuin 3-4 vuorokauden välein. Mainittakoon vielä, iPhonen akkujen pitäisi kerran kuussa päästää virtojen laskemaan lähes loppuun ennen uutta latausta, tämäkin mainitaan akkujen hoito-ohjeissa, jos sellaisen vaivaudut kaivamaan Applen sivuilta.......


    • TehPerselaama

      Itellä on taas tullu iPhone nelosen kaa sellanen ongelma et ku pistän sen laturiin nii koko ajan kuuluu sellanen ding ääni siitä jos se ei oo mutella. Mutella siitä taas kuuluu sellasta särinää joka 5 sekuntti. Helvetin hienoa :I

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4643
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4522
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      614
      4130
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3077
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2651
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2193
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      346
      2144
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      209
      2121
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1745
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe