Sairaala Lapponia

Tilda-2012

Mielipiteitä sairaalan toiminnasta / hlökunnasta? Varsinkin omaisten näkökulmasta joilla omia läheisiä joutuu olemaan osastolla.

34

1845

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jordynia

      Ei kannata kaikkea paskaa kaivella.

    • leikattu

      Minulle tehtiin olkapääleikkaus sairaala Lapponiassa Kemijärvellä v.2004. Kyllä minun tätyy sanoa,että oli erittäin ystävällistä ja kohteliasta toimintaa sielä sairaalassa. Olisipa meilläkin sodkylän terveyskeskusessa samanlainen hyvä (henki) ilmapiiri,kuin siellä Lapponiassa. Mistä? ne ihmiset siellä Kemijärvellä saavatkin sitä hyvää tahtoa ja ystävällistä käyttäytymisvoimaa.

    • ??? !!!

      Mitä siinä potilaan omaisen näkökulmasta on huomiota kaipaavaa.
      Kun ihminen joutuu sairaalaan, niin eihän se mukava ole, mutta potilaan omaisen ei luulis erityistä huomiota tarvitsevan, sairaalan henkilökunnan taholta.

    • Hoitotakuu

      Hyviä kommentteja ainakin lääkäriltä."En minä tiijä ,minä tulen Vaasasta."No miksi minä olen täällä."Sulle on annettu aika minulle."Vastaan otto kesti 10 minuuttia.

      • 2+10

        No ne on vaasalaiset olleet iät ajat vähän outoja.


    • Nykypäivää

      On ne ajat muuttuneet. Nykyään lääkärit tulevat Vaasasta ja Helsingistä. Miten se oikein kannattaa?Eivätkö saa töitä kotipaikkakunnallaan?On paikallisille johtajille turvallista, kun on joku virkaheittolääkäri töissä.

      • olkaa onnellisia

        saatte sinne etelästä nimekkäitä hyviä lääkäreitä olkaa onnelisia!
        parempaa hoitoa välillä kun muissa sairaaloissa


    • on hyvä ja kiva

      naapurikuntien laikkaus potilaat tyytväisempiä lappooniaan kuin LKS ään, Lappoonia hilajisempi, rauhallisempi ja hoitajilla aikaa potilaille
      Lääkäreitäkin kehutaan

      • on oltu Oulussa

        Johan ne osaa mielistellä ulkopaikkalaisia. On kummallista saada vaki lääkäreitä aina on joku muualta joka maksaa maltaita.


    • seonjustiinsaniin

      Kyllä kemijärviläiset tietävät kemijärviläiset lääkäri ja maine on sen mukanen. Käviälääkärit on aivan eri sorttia he osaavat olla kohteliaita myös laittavat jatkotutkimuksiin. Kuulopuheitten myötä ovat myös saaneet sapiskaa kemijärven lääkäreiltä joilla on eurot vain silmissä.

    • kiittää

      Kyllä Lapponian henkilökunta palvelee todella hyvin, ystävällisesti, ja asiallisesti. Läheiseni on siellä, Joskus pukkaa kova kiirepäivä, eli potilaita on paljon, kotiutetaan, tai ovat kaikki esim. autettavia, niin on siinä hommaa tehdä sitä hoitotyötä.
      En koe että minua mitenkään vieroksutaan, kun käyn vierailuajalla siellä, ja käyn melko usein (harvennan käyntejä sen mukaan kun läheiseni kuntotuu)

      Sisareni Helsingistä käydessään myös Lapponiassa sanoi, että Kemijärvellä on hieno ja hyvä sairaala, On ollut mm. Hyvinkäällä hoitajana sairaalassa.
      Eli pistetäämpä vertailuun esim. Suomen sairaalat?

      • Istuen ja odottaen

    • Arvauskeskus

      Rovaniemellä saa erikoislääkäreiden palvelut, päivystys on ammattitaitoista, röntgen ja laboratorio auki jne. Jo nyt joutuvat Kemijärveläiset käymään Rovaniemellä, kaikki flunssaa vaativampi hoito jo nyt siellä. Mikä siis muuttuu?

    • Ortodoctor

      Kemijärvellä käy Kemijärveläistaustainen arvostettu ortopedi vaihtamassa ihmisiin osia.. On kehuttu sekä lääkärinä että ihmisenä. Kohtelee kuulemma kaikkia yhtä ystävästi ja arvostavasti hoitoapulaisista lääkäreihin ja siltä väliltä sekä asikkaita kunnioittaa. Soittaa kuulemma kotiinkin vapaa-aikanaan kysellen potilaan vointia? Tälle lääkärille kootaan asiakkaita ympäri Lappia eikä näiden kotikuntien tarvitse siten lähettää heitä yliopistollisiin sairaaloihin kalliilla hinnalla. On halvempaa tuoda yksi huippuortopedi tänne Lappiin kuin lähetellä kymmeniä, jopa satoja Etelän yliopistollisiin sairaaloihin. Hienoa palvelua Lapponialta.

      • tietkiit

        kuka on tämä ortopedi


    • Harvoin valitan

      Todellakaan ei ole hyviä kokemuksia käynneistä Kemijärven Lapponiassa. Ajattelin alkuun, että oma vika. Jotain vikaa täytyy itsessä olla kun suhtaudutaan kuin haitalliseen olentoon. Mutta kun on tullut vastaan keskusteluissa useampia negatiivisia (oikeastaan pääosin negatiivisia) kommenteja/kokemuksia niin ehkä ei olekaan itsessä vika. Muutama vuosi minut lähetettiin kotiin pelkillä särkylääkkeillä varustettuna viikonlopuksi ja sanottiin, että jos ei ala hellittää niin takaisin. Matkaa on kuitenkin edestakaisin n. 220 km. Itse täytyi mitata kuume, kunhan ensin etsin kuumemittarin ja siitäkin tiuskittiin. Jos ei olisi ollut oma-aloitteinen niin ei olisi tässä nyt. Kehotettiin tekemään valitus viranomaisille. Mutta meni niin kauan ennenkuin toipui ko. käynnistä, että jäi ajan jalkoihin. Nyt on mieheni joutunut vierailemaan heillä ja saanut aika tylyä kohtelua. Mikä teitä oikein vaivaa siellä? Ilman potilaita ei olisi töitäkään. Jos olisi kyse vain omista tapauksista, mutta kun niitä on tullut niin paljon esiin ihmisten kanssa jutellessa. Kuulemma mieluummin odottavat arkipäivää, ettei tarvitsisi mennä päivystyksen puitteissa Kemijärvelle. Uskomatonta!

    • eilen viimeksi

      Lapponiassa olen ollut usein terveysapua hakemassa eri vuosina, viime- ja tänä vuonnaa (2014) myös, ja ei ole pahaa sanottavana.

      Olen saannut hyvän avun ja kohtelun, josta kiitos eri aikojen hyvästä hoidosta, kas vkielä elän.., elämäni tään, ja käyn Lapponiassa tarvittaessa, kunhan Lapponia vain saisi pysyä täällä, on korkein toive ja tahtoni Lapponian puolesta.

      • kohtelu

        Kävin äskettäin lappoonniassa loukattuani jonkin verra,sain hyvää hoitoa ja palvelua.Aina on kohtelu ollut hyvää.Pitäiskö valiitajien katsoa peliin.


    • ole hyvä,kiitos

      Sanonta, sitä saa mitä tilaa, pitää paikkansa monessa asiassa, vaikkakin ei saa sanoa ääneen mitä ajattelee jos on palveluammatissa ja siitä maksetaan. Onhan se rankkaa, on ihmisiä joka lähtöön jotka mölisee asiattomia ole siinä pokkana, vaikka haluttaisi kuinka sanoa takasin.

      • juorujakuunnellut

        kyllähän noi hoitajatkin vois pitää mölyt mahassa ja työpaikalla...liikaa kuuluu kylillä


      • Hjjikkki
        juorujakuunnellut kirjoitti:

        kyllähän noi hoitajatkin vois pitää mölyt mahassa ja työpaikalla...liikaa kuuluu kylillä

        Elä usko niihin juoruihin.
        Kaikki hoitajat on vaitiolovelvollisia.
        Jos voit todistaa väitteesi?
        Tee ilmoitus niistä puheista sairaalan johto puolelle.


    • sivustaseurannut

      henkilökunnasta....ihmissuhdetraamaa...on kuin kauniit ja rohkeat...tekisivät työnsä

    • kuolenennemmin

      sain sydänkohtauksen pääsin pois yritin taksilappua niin ei annettu ei rahaa ei puhelinta ja samassa tilanteessa oli 70 vuotias mummo matkaa kotia 100km pummilla pääsin en tiedä mitä mummolle kävi. tosi v........n osastonhoitaja

      • vieläWanhempi

        Ja eräs vanha mies pantiin sukkasiltaan hoitopaikkaansa, kun oli tuotu sairaalaan ilman kenkiä ambulanssilla.... ei edes sairaalan tossuja lainaksi


    • kirkollisetilmoitukset

      Jos hoitoa meinaa saada niin osoite on Rovaniemi jopa Sodankylä. Yksityisiin on pakko mennä. Kohtelu on myös yksityisillä kiitettävää.

      • mielumminkotona

        Joo käytiinpä nyt sitten uuden tyylin mukaisesti siis siirto Rovaniemelle..... Yksinkeretaisesti sitä saa mitä tilaa... siirtyminen roihin 1,5 h jonotusta odotusta 6.5 h lääkärille ... sitten kokeisiin ,ainiinhän labra aukeaa vasta 08.00 ..... käyrä olikin sitten lopussa.... julkaisematonta TXT... Suosittelen roihin matkaajat matkaan otettavaksi makuupussia,evästä ja hyvää mieltä.
        Ensikoitis tästä sote helevetistä koettu


    • Paskintyöterveys

      Työterveys on perseestä. Siellä sanottiin, ettet mitään sairaslomaa tarvitse, koska kukas ne työt sitten tekee. Käsi oli niin kipeä ettei kevyttä laukkua kärsinyt kantaa. Menin päivystykseen ja sain lääkkeet ja sairausloman. Käsi parani. Painukaa vittuun hyödyttömät työterveyshoitajat!

      • Tyytyväisyyttä

        Lapponian palvelu on ensiluokkaista ja joustavaa. En minä eikä iäkäs monisairas äitini ole koskaan saaneet huonoa palvelua missään Lapponian yksikössä. Nautitaan Lapponian monipuolisista palveluista niin kauan kuin se on mahdollista.


    • ulti-ukko

      Tosiasiahan se sairaalan toiminnot on ajettu alas minimiisä, siellä ei tehdä enään leikkauksia, sinne tiloihin on tullut yksityinen terveystalo joka hoitaa työtervedeb huoltoa.
      Palvelua siinä suhteessa kun sitä ei voi moittia, mutta miten käypi soten jälkeen kun yksityinen tulee kuvioihin, joka pitäisi olla vaihtoehto kunnalliselle.
      Täällä ei ole yksityistä puolta vaihtoehdoksi vai tuleeko tuo terveytalo vaihtoehdoksi lappoonian tiloihin

      • kommentoijavaan

        Ei SOTE mitään ihmeellisiä muutoksia tule tekemään. Kemijärvi on pieni kaupunki. Yksityissektorilla on siellä hyvin rajalliset markkinat. Lääkäripuolella siellä ollut vain yksittäisiä henkilöitä, jotka ovat pitäneet privaattivastaanottoa. Työterveyshuolto on ulkoistettu ts. sitä pyörittää yritys, mutta muu palvelu on pitkälti kunnan/shp:n/jatkossa kenties SOTE-sektorin rahoittamaa. Ei Terveystalo sentään kaikkea toimintaa ole siellä järjestämässä :)


    • Lapponias

      Ihan hyvä paikka. Kokeilkaapa pääkaupungissa jonottaa päivystyksessä.. oon varmaan siellä ite vieläkin jonossa, häätyypä soittaa etteivät turhaan huutele näin kolmen vuoden jälkeen. Joskus kun päivällä on odotusaulassa ollut Lapponiassa, niin siitä on huidellut sellainen tumma tyttö ohi. Ei ole sairaanhoitajan vaatteet päällä, muutaman kerran olen nähnyt. Sellainen kovan näköinen, ehkä vihaisen oloinenkin. Mutta jotenkin viehättävä. Mistähän hänenkin tyttöraukan viha kumpuaa? Pahalta aina tuntuu nähdä se tuska, kovaa menee, vilkaisee kaikkia, joitakin tervehtii nyökäten. Kerran näin puhuvan laitapuolen kulkijalle, hälle ystävällinen oli. Tyttö rukka. Ei ikää montaa kymmentä vuotta, mutta jo niin kyyninen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      930
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      796
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      710
    Aihe