AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Veden rauta- ja mangaanisuodatin Callidus ?

Veden rauta- ja mangaanisuodatin Callidus ?

6 Vastausta 243 Lukukertaa
Omakotitalon porakaivon rauta- ja mangaaniarvot ovat monikymmen kertaiset suosituksiin nähden. Sain tarjouksen Callidus suodattimesta(AIF-1248-268P).
Onko kenelläkään kokemuksia onko tämä toimiva ja helppohoitoinen veden suodatin? Lähinaapurissa on toisen merkkinen suodatin ja suolaa saa kuulemma ostaa lavatolkulla vuodessa, lisäksi tiuhaan huoltotoimenpiteitä.
käykös siihen welzonen tuotteet? rauta ilmastamalla jne?
Puhut luultavasti kahdesta eri tarkoitukseen käytettävästä laitteesta. Jos vedessäsi on vain rautaa ja mangaania, ei silloin tarvita välttämättä suolalla virkistettävää ioninvaihtolaitetta.

Eli pelkkään raudan- ja mangaaninpoistoon riittää pitoisuuksista riippuen pelkkä hapettava massa.(otsikon massa on heikoimpia)
Hommasin vastaavan suodattimen viime keväänä. Siellä pannuhuoneessa se seisoo ja en ole tehnyt sille mitään. Hoitaa automaattisesti vastavirtahuuhtelulla suodattimen puhdistuksen. Meillä ei se raudan määrä ollut mitenkään liian korkea. Värjäsi kuitenkin kalusteita ja vaimo valitti hiustensa olevan karkeammat. HIntaahan tuolle tuli muistaakseni lähes 3ke,, ei ole kaduttanut..
Edelliseen löysin vesitutkimukset. Rauta oli 1,2 ja nyt on 0,1, magnaani oli 0,5 ja nyt 0,05 eli ei ne kokonaan .hävinnyt
Mangaani 760, rauta 1100, väriluku 30. Nämä pahimpia arvoja, muut normaalin rajoissa.
Mitä tarkoittaa käytännössä hapettettava massa?
Tuossa laitteessa käytetään vahvaa hapotinta eli permangattia joka on myös kemikaali (punasta ja vahvaa sotkevaa) eikä se tee hyvää millekään biologiselle pienpuhistamolle eikä muille ympäristöille.

Kokonaan ilman kemikaleja toimivia suodattimia tekee ainakin Akvafilter, Kaiko, Omavesi ja Pumppulohja eli Googlella löytyy. Kantsii pyytää kilpaileva tarjous ja voi säästää reilusti.
 /   /  /  / Veden rauta- ja mangaanisuodatin Callidus ?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta