Mali kasvattajat

haukku ei riitä

Selailin Käyttölinjaisten Malikasvattajien sivuja ja osui tälläisia kommentteja ko kasvattajalta:
"Tavoitteena kasvattaa niin hyviä narttu malinoisseja,
että ne voi tulevaisuudessa astuttaa vaikka cockerspanielilla."
"Kun pelkkä haukku ei riitä niin Malinois.fi"
Mutta kun selasin kasvatteja(8pentuetta) niin eipä ollut mitään mikä olis viitannut kasvatus toiminnassa saavutuksiin.... muutama näyttely ja BH tulos, virkakoiriksi
oli myyty puolet kasvateista..... siitä sitten heräsi lougani
"Kun pelkkä BH riittää niin Malinois.fi"
Monella muulla ihan asialliset sivut ja saavutuksiakin kasvateilla, Belgien rotumestaruuskilpailun tuloksia kun katsoo niin sieltä niitä löytyy jotka oikeesti
kasvattaa harrastus ja virkakoiria.

Terveisin: asiallisuutta sivuille

34

4673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tee ite sit

      Koirat on koirii ja voihan se olla niinkin että kasvattajalle riittä BH ja haluaa vaan myydä virkakoiriks kasvattinsa. Siellä ne sit toimii tai sit ei muttasinne ne hukkuu eikä niistä kuule mitään saati tuloksia näkyis SKLän tiedostoissa. Jokkainen tekee niinku haluu ja miten ja kellee myy.

      • geenejätarvitaan

        Virkakoiriksi kelpaavat parhaimpia ja hyödyllisimpiä. Eläinten päistään pimahtaneet suojelijat eli narkkaritpiirit puhuvat täällä asioista silkaa paskaa. Eivät ymmärrä edes miesten huumoria ja se on alhaisen älykkyysosamäärän eli huonon geeniperimän merkki.


    • malinois.fi

      Voi elämä.. :D

      Korjauksena aloittajalle, että niitä on 10 pentuetta. Yritetään jatkossa parantaa materiaalia sille tasolle, että voi käydä BH-kokeen vaikka 2 krt. :)

      T: Jussi Leinonen / Kennel Suhteellisen

    • pelkkä puru ei riitä

      Onhan ne saattaneet joutuakkin tekemään(sitä ei näy tilastoissa) BHoon 2 kertaan kun ei ekalla kerralla selvitä koulutuksellisesti vaativaa koetta.

    • mielensäpahoittaja

      No ei ole edes selvittäneet BH kisaa jos katsoo tulevia pentusuunnitelmia .....kummallakaan vanhemmista ei mitään merkintää mistään lajista ei edes cockerspanielin kisoista......

      • vitulishaisulis

        Kyl sie oot kuule harvinaisen tyhymä. Ne koirat kuuluvat todellisuudessa palveluskoirien aateliin kaikilla mahdollisilla mittareilla. Niitä ei tarvitse viedä mihinkään asioista yhtään mitään tietämättömien pikkupillujen haistapaska-BH-kokeisiin. Viekää noihin vellihousukokeisiin geneettsesti mädät epilepsia-geelarinne.


    • Äidinpoika

      Kyllä mieki oon meiän äiskän mielestä viisas ja komee ja osaava ja terve ...... koulussa vaan sanoivat ihan muuta puhumattakaan todistuksissa. Toisaalta kyl Äidit tietää paremmin :)

    • Hauhau

      Haukku ei riitä…. Onko paha mieli, kun et itse pysty tuottamaan koiria, joilla voi tehdä muutakin kuin BH-kokeen? Hyppää voltti ja taita niskas, ennen kun alat puhumaan täyttä paskaa….

      Monta koiraa on kokeillut virkakoirauraa siinä menestymättä. Suunnilleen vuoden iässä alkaa näkyä, onko koirasta siihen vai ei… Ja nämä koirat ovat sen jälkeen siirtyneet siviilikentille ja pärjänneet siellä hienosti… Ajatuksia..?

      • huv huv

        onhan myös niin päin, että ei niin hyvä kisakoira on siirtyny virkakoiriksi ja pärjäny hyvin.

        virka- ja kisakoiralta taidetaan hakea pikkusen eri ominaisuuksia, siis hyvä virkakoira ei välttämättä ole hyvä työkoira ja toisinpäin..


    • totuusennenkaikkea

      kyllä juuri noin ..... kuulemani mukaan 50% tarjotuista koirista ei kelpaa poliisille. Käyttäytymiskokeen suoritus ei ole menestymistä kentillä.
      Mutta jokainen saa kasvattaa ja ostaa pentunsa mistä haluu kunhan ei suosi pentutehtaita.

    • Suhteellisen fani

      Se, että kasvateilla ei ole tuloksia, ei ole kasvattajan vika! Kasvattaja ei niitä kouluta ja raahaa kokeisiin. Jos omistajalla ei ole halua tai osaamista treenata ja kisata, ei se tarkoita, että koira sen enempää kuin kasvattajakaan olisi huono. Jos koiria on paljon virkakoirina, se kertoo jo aika paljon kasvatuksen tasosta.. Toiset kasvattaa näyttelykoiria ja toiset virkakoiria. Niin se vain menee. Helppohan niitä MVA -titteleitä on kerätä nimen edusta täyteen.

      Jos jalostukseen käytettäisiin vain niitä MM-voittajia, olisi geenipooli kohta aikalailla pieni. Tulokset eivät periydy, joten niitä jalostamalla voitaisiin pilata koko rotu. Taitava kouluttaja, kun leipoo paskastakin koirasta mestarin. Hyvä kasvattaja taas näkee ilman tuloksiakin koiran luonneominaisuudet ja terveyden, jotka jalostuksessa merkitsevät enemmän kuin tittelit.

      http://www.poliisi.fi/poliisi/pkoira/home.nsf/pages/772C226FDE05EA04C22575620029909A Tuollahan ne näkyvät kaikki Suhteellisen poliisikoirat... Eipä ole ainutkaan mennyt hylkyyn, osa on vielä kasvamassa.

      Jussi on hieno mies, joten veetuako auotte siellä päätänne, kun ette mistään mitään tiedä. Nenä kirjaan ja kentälle kattomaan koiria, apinat!

    • eionnistu1

      Tänään Ilta-sanomissa kaksi suhteellisen koiraa. Että semmosta kasvatusta :)

    • hauhauhauhau

      Iltasanomat eivät ole virallinen kisanjärjestäjä, eikä kadonnut henkilö pätevä kokeen vastaanottaja. Tuskin näistäkään ohjaajista kummallakaan ole minkäänlaista kokemusta kisakentiltä. Ja varmaa on, että ohjaajat ovat harjoitelleet ko alueella halua ja näyttäneet, että täältä se sitten ens viikolls löytyy. Taisi olla ohjaajille tuttu kisamaasto. Virkakoirat, etenkin tietyt sellaiset ovat suhteellisen surkeita...

    • pipoilija

      Aika monelta kisaavalta suojeluharrastajalta ko. kennelin koirat lähteneet pois kun ominaisuudet... Taitaako suurinsaavutus yhdellä nartulla tehtynä IP2.... Pitäisi alkaa edes jossain lajissa tuohon määrään ja pentujen ikään nähden näkymään kentillä. Ei kaikkea voi selittää että omistajia ei kiinnosta? Alkaa kuulostamaan samalle kuin näyttelinjaisten belgien selitykset ominaisuuksista?

      Virkakoirat eivät välttämättä ole sen kummempia kuin keskiverto piski.

    • koira2012

      Mielenkiintoista.......
      Kovasti herättää tunnetta koiran kasvatus ja tulokset.
      Tulokset ovat joillekin se todellinen mittari hyvästä jalostustyöstä,monelle se ipo ,jk,haku...kertoo vain koulutettavuudesta, ei muusta .
      Monet kasvattajat ovat tehneet monia pentueita ilman minkään moista menestystä,minusta mielenkiintoista on se että kummalisesti vain sattuu että samoille ohjaajille/ ryhmiin menee hyviä koiria vuodesta toiseen.
      Monella edesmeneellä ohjaajalla on mielikuvissa vain ne omat koirat joilla ovat tehneet kaikki "huippu" tulokset ja sen jälkeen on ollut hieman hilaisempaa.
      Uskotaan omaan koiraan näkemättä sen todellisia ominaisuuksia ja jalostetaan sitä koska se on "niin super" ja sutta tulee.
      Todellisuudessa "uudet" kasvattajat ovat surkeassa asemassa vanhoin verratuna, jo meriitit omaava kasvattaja saa pennun ottajia kokeneista hyvistä ohjaajista ja uudet kasvattajat niistä aloittelijoista, no mennään eteen päin ja kun tuloksia alkaa tippumaan ohjaajilta niin harrastajat rupeavat uskomaan ( kasvattajaan) koiriin ja haluamaan niitä itseleen.
      Koiria enemmän kentille ja laadukaisiin ryhmiin jonka seurauksena tulokset ovat selviö.
      Hyviä koira on enemmän tarjolla kuin hyviä kouluttajia,huippu koiria on harvassa ..valitettavasti.
      Suomessa on malikasvattajia joilla pitkä tausta mutta kasvatustyö on hiipumassa niin kisakoirien saralla kuin viranomaispuolellakin.Heidän kannataisi varmaan miettiä mikä on mennyt väärin ko hommassa..
      Tietenkin jos tulokseksi laskee agin...ym,ominaisuuksista ja jalostuksellisesta mittarista voi sitten olla vaikka mitä mieltä..=)
      Veikkaus : Tästäkin virkakoiria vain tekevästä kennelistä tulee vielä joku päivä koiria jotka tekevät sen maagisen ipo 3 ja sitten on kaikkien mieli hyvä.=)

    • haukku riittää

      Kysymys on siitä millaista mainontaa kasvattaja antaa kasvateistaan. Ei ole ollut koiria IPO Kansinnoissa, SMissä eikä RMissä.
      BH oossa joo Mutta eiköhän tämä jo riitä yhden kennelin mainostus :)

      • pappapapapapapap

        Kateelliset koirapiirit kääntävät aina asiat väärin päin. Tunnen noita elukoita. Ei mitään vikaa koirissa sen enempää kuin muidenkaan. Ja onhan niillä paperit. Paperittomilla ei tee mitään kun ei pääse edes kisoihin.


      • faktuapöytääääää

        IPO on pipoilua. Ipo ei kerro koirista plähskään kaikkea. Vähän saalistelevat ja siinä se. Fr kertoo aika paljon enemmän. FR:ssä ei pelkät tissiposket menesty.


      • raggi1
        faktuapöytääääää kirjoitti:

        IPO on pipoilua. Ipo ei kerro koirista plähskään kaikkea. Vähän saalistelevat ja siinä se. Fr kertoo aika paljon enemmän. FR:ssä ei pelkät tissiposket menesty.

        Fr, ranskan ringi? Etuhammaspuruilla roikkujia.. NVBK on miesten ja KOIRIEN laji.


      • FR fani
        raggi1 kirjoitti:

        Fr, ranskan ringi? Etuhammaspuruilla roikkujia.. NVBK on miesten ja KOIRIEN laji.

        FR on todella vaativa laji, siinä kun maalimies saa väistellä koiria niin paljon kuin pystyy, jos koira yhtään epäröi ei se pääse edes kiinni taitavaan maalimieheen. Toki miinuksena otetta ei arvostella.

        NVBK:ssa videoiden perusteella koiralle tarjotaan monesti helppo puru hihaan ja sitten sitä kuormitetaan vieläpä melko kaavamaisesti ja vähän. Ehkä ennen ja ehkä vielä jossain NVBK on miesten laji - semmoisia videoita minä vaan en ole nähnyt.


      • FR fani
        FR fani kirjoitti:

        FR on todella vaativa laji, siinä kun maalimies saa väistellä koiria niin paljon kuin pystyy, jos koira yhtään epäröi ei se pääse edes kiinni taitavaan maalimieheen. Toki miinuksena otetta ei arvostella.

        NVBK:ssa videoiden perusteella koiralle tarjotaan monesti helppo puru hihaan ja sitten sitä kuormitetaan vieläpä melko kaavamaisesti ja vähän. Ehkä ennen ja ehkä vielä jossain NVBK on miesten laji - semmoisia videoita minä vaan en ole nähnyt.

        Tässä vielä hyvä esimerkki FR:stä...ei ole koiralla helppoa

        http://www.dailymotion.com/video/x8ynrc_gr1-1er-selectif-rogeville-2009-esq_sport


    • propelli

      Millähän tavalla tässä on käännetty asioita väärin päin .... kaikki on luettavissa netistä.
      Yllä olevissa kirjoituksiss ei ole mainittu että olis jotain vikaa ... ei ole hyvä provokaatio

      • kipinkapinkapi

        Silkaa humpuukia lässyttää koko asiasta. Aivan kuin perhevastaiset lesbofeministit olisivat taas asialla. Kunnon malikka sopii hyvin turkistarhojen turvakoiraksi. Ite pidän enemmän minkkiturkeista kuin ketuista. Ketuista voi saada kapin.


    • haukku ei riitä

      Mikä näitä Malikasvattajia riivaa. Mainostetaan omilla sivuilla suureen ääneen että täytyy olla tuloksia jalostukoiralla ja sit heti kuitenkin käytetään sellaista koiraa jolla ei ole tuloksii. Virkakoirat on huonoja kun niillä ei ole tuloksia yms yms
      "< myös se, että koirat joita jalostukseen käytän ovat myös tehneet jossain lajissa tuloksia. Minulle ei riitä, että joku toteaa että kyllä koiralla on kaikki käyttökoiran ominaisuudet, mutta sitä ei vaan ole ehditty kouluttaa kisoihin asti"

      • helppooooo on

        Tulokset ei periydy. Jalostuskoiran valinta pääasiassa muuta kuin ipo- pisteiden laskua. Esimerkkejä molempiin suuntiin. On huippumenestyneitä, jota ovat hyviä periyttäjiä, mutta myös mestareita, jotka ovat surkeita periyttäjiä .. ja tietysti vielä kaikki päinvastoin ja vielä kerran päinvastoin. Näin helppoa on jalostus... ja aina myös sattumalla sormensa pelissä.


    • 2 x malinois

      Jos kasvattaa _käyttö_koiria ja hienosti mainostaa niitä sivuillaan, niin sitten varmasti olisi helppo hankkia niitä tuloksia ennen jalostukseen käyttöä, jos ne koirat kerran on niiiiin hyviä, eikö...?
      Pelkkä bh ei ole käyttömalikalle vielä mitään... ;)

      • haistalaardi

        Kyl sie paasaat taas omias. Ne koirat testataan ja tutkitaan niin perusteellisesti lukutaitoisten silmien alla, että noista haistapaska-beehoista ei kannata samana päivänä edes puhua.


    • puhumista riittä

      Mites nyt??
      Eikö näilekkin parjatuille koira reppanoille ole jo tullut tuloksiakin????
      Epäilys on vahva että tulee jatkossakin....
      Tämänkin ketjun jutut taisi olla hätäilyä tai sitten ihmiset ei ymmärrä koirista mitään.

      • vetäkää..... een

        Täällä suorastaan valehdellaan ja mustamaalataan tietämättä faktoja. Tunnen noita Malikoita. Monta treenikentillä nähnytkin. Kaikki sosiaalisia ja erinomaisia harrastus/työ-koiria. Perhekoirinakin mukavia, monet suorastaan hellyyttäviä. Eli vetäkää siitä.


    • carryon

      Onkos Kennel Tammikallion hyvä? Mitä positiivista olette kuulleet ja mitä negatiivista( jos on ). Harkitsen tässä Tammikallion pentua:)

      • semmosii uutisii

        Jos Maleja hankkii, niin kannataa katttoo sponlylosi-tilasto, silmät, lonkat, kyynärät etc. Uutena tarkkailun koteena on ataksia. Ataksiaa malikannassa on, joissakin linjoissa paljonkin, mutta asiasta ei kasvattajat hiisku... Belgilehdessä asiasta puhuttiin, mutta mitään merkityksellistä ei artikkelissa edes sivuttu, vaikka onhgelma on pahenemassa. Nyt tiedetään, että Saksassa ja Norjassa on ollut pentueita, joista osa on kuollut ataksiaan nuorina. Esim. Nangijala huhujen mukaan lopetti malien kasvattamisen aivorappeuma-sairauksien vuoksi.


    • nier und nieriä

      Nierlenders on hyvä. Hanki malikkasi sieltä, niin et pety. Zodt-projektin elukat rohkeitakin eli eivät vapise pelosta paikalla makuussa kuten tämä tutisevaksi vellihousuksi jalostettu suomen kanta. Ja hinta puolet halvempi kuin Suomessa. Ataksia(aivorappeuma) pesiintynyt Suomen kantaan. Oireet näkyvät vapinana.

    • Anonyymi

      No joko on mieli muuttunut kun eletään vuotta 2020? :)

      Taisi olla kyseinen kasvattaja melkoisen paljon viisaampi jo 8v sitten, kuin monet kommentoijat yhteensä tänä päivänä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe