Aborttiin painostettu

hukassa :(

Itkettää , kaduttaa, itkettää, kaduttaa... ääh.
Olen raskaana viikkoja 6 3. Olin onnesta soikeana raskautumisen johdosta, vaikka sitä ei ollutkaan suunniteltu. Mieskin oli, OLI innoissaan. Nyt sitten tilanne tämä:
Viikon mies, perhe kouluni opettajat painostaneet aborttiin. Tuntui että minä yksin, haluan lapsen. Olen itsekäs ämmä jos pidän sen. Siispä viime viikolla varasin ajan aborttiin. Abortti huomenna. Olen kauhuissani, tärisen ja itken. nytkin.
Mies uhkaa lähteä kävelemään jos lapsen pidän. Olen 19-vuotias, viieinen vuosi ammattikoulussa menossa.
En haluaisi tehdä aborttia, en todellakaan, mutta en pärjää rahallisesti yksin. Olen itsekäs jos pidän lapsen, kun ei miehenikään sitä halua. Haluaisin perua koko ajan, mutta en tiedä seurauksia siitä...
Olen ihan hukassa :'(

73

842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 39+1

      Kyllä sinä pärjäät ja aborttiin ei kukaan voi pakottaa. Perut sen ajan ja alat ottaa selville etuuksista. Jos mies on halukas lähtemään niin anna mennä.

      Vai provoko tämä on? 19 v, viimeinen vuosi ammattikoulussa, miten niin opettajat painostavat aborttiin?? Miten edes kukaan opettaja tietää raskaudestasi?

    • Eijei..

      Vaikka et tulevaisuudesta osaa sanoa jos lapsen pidät, niin kukaan, EI KUKAAN sua saa painostaa ja pakottaa aborttiin. Se on ihan yksin sun oma päätös.

      Miten sun omat vanhemmat, muut sukulaiset?

      • Eijei..

        Auts, hyppäsi tuo sun mainitsema perhe tuolta silmien ohi.. Siis omat vanhemmatkin on poissuljettu tuki..:/


    • ap.

      Kerroin luokan valvojella raskaudesta, jotta osaamme suunnitella koulun työssäoppimisjakso paikat niin etteivät ne ole kuormittavia. Mutta heti alkoi painostus sieltäkin suunnasta.

      • äiti itsekin

        Jos et ole provo, niin nyt perut sen aborttiajan. Jos et itse halua sitä tehdä, tulet katumaan sitä koko elämäsi. Perheesi varmasti sopeutuu tilanteeseen, vaikkei nyt siltä tuntuisikaan. Ja rahallisesti pärjäät kyllä. Jos eivät Kelan tuet riitä, niin sossu auttaa ja vauvan ollessa vähän isompi voit jo mennä töihin. Sitä paitsi sinähän saat sopivasti opinnotkin loppuun tässä vuoden aikana, joten sinulla on ammatti takataskussa. Vielä ei ole myöhäistä perääntyä, tämä on sellainen asia, jossa sinun pitää nyt itse seistä oman päätöksesi takana. Neuvolasta saat kyllä tukea raskausaikana! Ja onnea raskausdestasi, vain sinä itse voit päättää pidätkö lapsen vai et. Ja minusta kuulostaa siltä, että olet jo päätöksen tehnyt, sinun pitää vain uskaltaa nyt pysyä siinä. :)


    • ap.

      Enkä jaksaisi kuunnella noita "onko tämä provo" kommentteja, koska tämä on totisinta totta, ja voi kuinka toivoisinkin tämän olevan provo.
      Olen totaallisesti hukassa. niinsanotusti kahden tulen välissä. Tuntuu että rakastan tulevaa lastani jo nyt.. ahistaa.
      En ymmärrä miksi kaikki uhkaavat hyjätä minut jos lapsen pidän. Minua ahdistaa niin paljon että mahaan sattuu :( en haluaisi jäädä yksin.... Mutten halua tehdä aborttia :'(

      • ....................

        Älä missään nimessä sitten tee aborttia! Sitä et antaisi itsellesi ikinä anteeksi, kun kerran nyt jo noin tunnet. Tsemppiä ja jaksamista, asiat kyllä järjestyy – usko pois! Hae vertaistukea muualta tai netistä. Et ole yksin. Anna miehen lähteä, se ei ole sun arvoises etkä sitä tarvitse jos hän noin sua kohtelee. Peru aika ja katse tulevaan. Kiität myöhemmin itseäsi kun pysyit vahvana.


    • ----------------

      Rahallisista syistä kenenkään ei tarvtise aborttiin ryhtyä.

      Sosiaalitoimi auttaa siinä saat lapsilisää (jota ei ole tarkoitettu lapselle, vaan ihan oikeasti korvaamaan lapsesta tulevia menoja)

      Teepä sillä lailla, että huomenna otat puheeksi sairaalassa tapahtuneet asiankäänteet (tai soita sinne jo tänään, jos vielä ehdit) ja kerro ettet tiedä sittenkään onko päätös oikea. Moni abortti on päätetty jättää tekemättä sen viimeisen lääkärin vastaanoton jälkeen. Eiköhän lukot siitä ala selkenemään kun puhut terveydenhuoltohenkilökunnalle ajatuksistasi. Se on heille tuttua.

      Tätä ennen pohdi mitä sinä haluat. Nimittäin jos käy huonosti ja lääkärillä on kiire ja polilla on kiire, niin lääkri voi patistaa tekemään päätöksen, sillä voi ajatella, että kärsit vain toimenpidepelosta (sekin on tuttua lääkäreille, että potilaan pelko toimeenpidettä kohtaan voi johtaa haluun perua leikkaus ja kuvitella oireet pois)

      Siksi sinun tulee itse etukäteen miettiä mitä tahdot lääkäriltä tai sairaanhoitajalta ja kertoa se heille (ja mitä enemmän avaudut tuntemuksistasi, sitä helpompi heidänkin on käsittää mistä epäröintisi johtuu). toivotko että he järjestävät sinulle esimerkiksi mahdollisuuden keskustella asiasta psykologin tai ps sairaanhoitajan kanssa vai tahdotko lisäaikaa mietintään.

      Sillä sitä sinä nyt tarvitset etkä mitään netin "pitäisikö tämä pitää vai ei" neuvoja. Tarvtiset OIKEAN ihmisen, joka on tarpeeksi vieras kuuntelemaan sinua ja auttamaan sinua löytämään oma päätöksesi, jonka kanssa voit olla sinut ja jonka kanssa voit elää.

      jos miehesi uhkaa jättää sinut, jos lapsen pidät, niin tuskin parisuhteenne kovin pitkälle jatkuu vaikka abortin tekisitkin. Anteeksi vain suorat sanat. Mutta eiköhän tuosta tule liian iso haava parisuhteeseen, etenkin jos toinen kokee jo alussa, että on painostettu aborttiin.

      On hyvä, että kuuntelet miehenkin näkökulman mutta sinun se päätös on tehtävä ja sen kanssa elettävä loppuelämäsi.

      Itse aborttiin en ota kantaa, että kannattaisiko se tehdä vai ei.

      Kunhan vain teet itse päätöksen etkä mene raskauden keskeytykseen sillä mielellä että "en ole kuitenkaan varma, mitä jos...".

      • Tsemppiä 678

        Älä kuuntele miestäsi! Voi ei heivaisin miehen menemään! Joka tapauksessa vaikka teet abortin, niin miehesi keksii seuraavaksi mistä ottaa eron sinusta! Itse kokeneena, kun rakensimme taloa ja olin onnellisesti raskaana, niin mies salaa teki talosta toiselle naiselle koko ajan, ja hänellä oli oma suunitelma, mihin ei en ollut minua suunitellut asumaan, oli riitoja ja uhkaili erolla, olin ihan rikki monta kuukautta ja lopulta päätin että mihin tarvin miestä, joka kohtelee ilkeästi minua:( En tehnyt aborttia mutta mies sai mennä ja uusi ihana mies on :) Uusi elämä ja talo :) Usko itseesi ja tulevaan ihanaan lapseen :) Koska mitä jos mies eroaa sinusta ja teit turhaan abortin. Olet varmaan upea nainen ja usko itseesi, tsemppiä!


      • sdfxcg
        Tsemppiä 678 kirjoitti:

        Älä kuuntele miestäsi! Voi ei heivaisin miehen menemään! Joka tapauksessa vaikka teet abortin, niin miehesi keksii seuraavaksi mistä ottaa eron sinusta! Itse kokeneena, kun rakensimme taloa ja olin onnellisesti raskaana, niin mies salaa teki talosta toiselle naiselle koko ajan, ja hänellä oli oma suunitelma, mihin ei en ollut minua suunitellut asumaan, oli riitoja ja uhkaili erolla, olin ihan rikki monta kuukautta ja lopulta päätin että mihin tarvin miestä, joka kohtelee ilkeästi minua:( En tehnyt aborttia mutta mies sai mennä ja uusi ihana mies on :) Uusi elämä ja talo :) Usko itseesi ja tulevaan ihanaan lapseen :) Koska mitä jos mies eroaa sinusta ja teit turhaan abortin. Olet varmaan upea nainen ja usko itseesi, tsemppiä!

        vain tunnevammainen neuvoo olemaan kuuntelematta miestä. Totta helvatassa miehelläkin on oikeus sanoa mielipiteensä. Tämä (toisen kuunteleminen) on kuitenkin täysin eri asia kuin se, että tekee sen toisen mielen mukaan vaikka ei tahtoisi.


    • Älä tee sitä!

      Vaikka kannatankin aborttioiekutta, teen sitä silloin kun nainen itse sitä haluaa, en silloin kun muut painostavat naista aborttiin.

      Peru abortti, ei sinun tarvitse vielä kertoa ettet mennykään siihen, ja haet apua neuvolasta, KELAsta, sossusta jne...
      Ja luota itseesi!

      • Tsemppiä.

        Niinkuin edellinenkin toteaa, se on aborttiOIKEUS. Tulevalla äidillä on itsellään se oikeus valita, mitä tekee. Ei kenelläkään muulla.


    • ap.

      Juttelin äsken mieheni kanssa. Kuulemma vaihtoehtona on abortti tai saan alkaa pakkaamaam kamojani jo tänä iltana. En voi lopettaa itkemistä, mies on kylmä kuin jääpallo. Itken sohvalla, ja yritän kertoa tunteistani katsoo minua vaan tyhjällä katseella, ei kuulema halua isäksi, vaikka ikää on jo 29vuotta. Minulla ei ole paikkaa mihin mennä jos päätän pitää lapsen, onko sekään oikein pitää lapsi ja jäädä kodittomaksi :(
      Sydämeni on ihan palasina :'(((

      • Tytt.

      • ----------------

        Tiedät toki sen, että miehelläsi on oikeus mielipiteeseensä ja oikeus olla haluamatta isäksi, vaikka vuosia onkin. Se on hänen oikeutensa. Harmillista, että hän tuo asian ja mielipiteensä noin ehdottomasti.

        Miehesi on kuitenkin aikuinen, joten hänelle ei voi tullä yllätyksenä, että heteroseksistä voi seurata raskaus eikä sekään, että aborttipäätöstä eivät kaikki vain voi tehdä. Tässä asiassa sinun ei tule murehtia. Varmasti miehesikin on shokissa ja siksi hänen reaktionsa on noin kylmiä.

        mitä jos ensi hätään soittaisit johonkin kriisipuhelimeen tai menet vanhemmillesi yötä tai jollekin kaverillesi. Sitten aamulla menet sinne sairaalaan ja kerrot ettet ole varma halustasi aborttiin. Tai soitat sinne heti aamulla ja samalla kerrot tilanteestasi ja kysyt saisitko kriisiapua/keskusteluapua.

        Siitä se lähtee liikkeelle.

        Et ole kertonut asumisjärjestelyistäsi, mutta jos teillä on esim. yhteinen vuorkasopimus, niin ei miehesi sinua voi heittää ulos.


      • hmm..
        Tytt. kirjoitti:

        Olisko ensikoti vaihtoehto? Tuossa mainitaan, että äiti voi tulla jo odotusaikana, en sitten tiedä onko heillä joku "raja" kuinka kauan raskauden on pitänyt kestää.. Jos asut paikkakunnalla, jossa on ensikoti, tai tarpeeksi lähellä niin soita ihmeessä ja kysy.

        http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/tyomuodot/ensikodit-ja-muu-vauvaperheiden-/ensikodit/

        Ei sinne ensikotiin voi noin varhaisessa vaiheessa mennä.

        Ala heti aamulla hoitaa asioita, juttele siellä sairaalassa tilanteestasi, et kai muutoinkaan jäisi tuollaisen miehen kanssa asumaan ja elämään?!

        "Tuo olisi kyllä vaihtoehto. Mutta pelottaa mennä ihan tuntemattomaan paikkaan ja yksin, kun haluaisi lapselle turvallisen ja vakaan kasvuympäristön. :( "Lapsen syntymään on vielä _aikaa_ vaikka kuinka ja kauan, ei sinun tarvitse sitä asuinympäristöä ajatella vielä lapsen kantilta.


    • ap.

      Tuo olisi kyllä vaihtoehto. Mutta pelottaa mennä ihan tuntemattomaan paikkaan ja yksin, kun haluaisi lapselle turvallisen ja vakaan kasvuympäristön. :(
      Tulee sellainen fiilis kuin minua rangaistaisiin siitä että olen saanut uuden elämän alulle, en yksin vaan mieskin on ollut todella tietoinen että seksin seurauksena voi olla lapsi. Minusta on ihanaa olla raskaana ja odottaa pientä elämää maailmaan. Miksi kukaan muu ei voi iloita puolestani tai kanssani? Ja lapsihan ei ole tehny mitään väärää... Enkä tietääkseni minä itsekkään...

      • Tytt.

        Tässä kohtaa tuo ensikoti on ehdottomasti turvallinen vaihtoehto.:)

        Itsekin olen raskaana ja sinun tilanteessasi olisin ollut kovin pettynyt miehen, perheen ja muiden vankkoihin mielipiteisiin.. Jos kerran asiasta ei kunnolla voi edes keskustella. Siinä kohtaa olisin pakannut itseni ja tavarani ja mennyt esim. ensikotiin. Kun lapsi on syntynyt, niin on se kumma jos ei perheessä edes ääni kellossa muutu, eivätkä halua olla missään tekemisissä.

        Ei varmaan paljoa lohduta, mutta minä kyllä iloitsen puolestasi uudesta elämästä, vaikka surettaakin tilanteesi.:)


    • ap.

      Tuo olisi kyllä vaihtoehto. Mutta pelottaa mennä ihan tuntemattomaan paikkaan ja yksin, kun haluaisi lapselle turvallisen ja vakaan kasvuympäristön. :(
      Tulee sellainen fiilis kuin minua rangaistaisiin siitä että olen saanut uuden elämän alulle, en yksin vaan mieskin on ollut todella tietoinen että seksin seurauksena voi olla lapsi. Minusta on ihanaa olla raskaana ja odottaa pientä elämää maailmaan. Miksi kukaan muu ei voi iloita puolestani tai kanssani? Ja lapsihan ei ole tehny mitään väärää... Enkä tietääkseni minä itsekkään...

    • ap.

      oho tuli 2 kertaa..

    • Ei näin Ei..

      On sulla TYHMÄ mies!

      Parempi että pakkaat tavarasi. Onko miehelläsi toinen nainen? Koska miksi olisi yhtäkkiä tullut uusiin aatoksin?. Kukaan mies ei hylkää ajatusta ihanasta uudesta vauvan syntymästä, kyllä särähtää korvaan toinen nainen kyseessä. Miestä pelottaa että jos tosi vahvat tunteet syttyy uuteen naiseen. Mieti mies ei koskaan halua lapsia? Haluaako koskaan? Odotat koko lopun ikäsi että milloin mies haluaa vauvoja, siinä sivussa uusi nainen ja sinä nuori nainen odottelet milloin miehesi olisi valmis isäksi.
      Epäreilua sinua kohtaan!

    • ap.

      On ollut yö aikaa miettiä ja päätös on nyt tehty. Perun abortti ajan, sanoi kuka siihen mitä tahansa. miehen ei tarvitse olla osana lapsen elämää jos ei niin halua. En ala viatonta lasta ja itseäni rankaisemaan seksin harrastamisesta ja siitä että lopputulos on ollut noinkin ihana :) Nyt voin huokaista helpotuksesta. Kun mies tulee töistä, kerron hänelle etten mennytkään abortoimaan, katsotaan sitten olenko katuojassa vai missä, mutta kuitenkin, nyt voin todeta ylpeänä odottavani esikoistani

      • vauvan äiti

        Siitä se lähtee! Ja mitä pidemmälle raskautesi kehittyy niin sitä selkeämmäksi tilanteesi ja ajatuksesi varmasti käyvät! :)

        Kaikkea hyvää ja nauti kasvavasta vauvamasustasi :)


      • -----------

        Onneksi olkoon päätäksenteosta! Varmasti iso osa stressistä haihtui, kun sait päätettyä asian.

        Niin ja onnea odotukseen! Jos saan neuvon antaa, niin älä stressaile turhia ja luota kehoosi. Se tietää miten sikiö kasvatetaan vauvaksi asti :)

        Äitiysneuvolassa voi ottaa puheeksi hankalan elämänvaiheen ja jos tuntuu että et saa läheisiltäsi tukea, niin heillä saattaa olla ryhmiä samassa tilanteessa oleville odottajille.


      • mummomuija

        Hieno päätös.

        Nyt jos äijä on häipynyt, eikä vanhemmista tai toisista tulevista isovanhemmista ole apua, hakeudut sosiaalitoimistoon.
        Kunnalta alat etsiä edukasta asuntoa tai etsit opiskelijakämpän.
        Opiskelet niin kauan kuin pystyt ja sitten tulee tauko.
        Näitä taukoja on ollut maailman sivu miehillä armeijaan, naisilla lamyös lapsentekoon.


    • Tuulianna222

      Teit oikean päätöksen! Olen ylpeä sinusta ja iloinen puolestasi!

      Suhde kuulostaa siltä, että se saakin mennä. Ajattele sitäkin, että jos olisit suostunut painostukseen ja abortiin, et todennäköisesti olisi voinut antaa anteeksi miehellesi ja suhteenne olisi joka tapauksessa kaatunut. Olisit menettänyt sekä miehen, että lapsen.

      Hyvä, että päätit noin!!!

      Voimia!

    • oiaikojaja tapoja

      On täälä kummallisia ihmisiä kun kannustavat nuorta tyttöä ryhtymään elämään yhteiskunnan tuilla! Ei hätää, kyllä soska ja kela maksaa kaiken!
      Sillä aikaa kun sinä elät tuilla leppoisasti me muut joudumme tehdä niska limassa töitä pienen palkan eteen!! Näinkö sitä yhteiskuntaa rakennetaan, että heti vaan soskan luukulle kun vähänkin ahistaa.

      Mitä miehen kylmyyteen tulee niin onhan hänelläKIN yhtäläinen oikeus olla haluamatta isäksi, kuin tytöllä halu tulla äidiksi. Missä vastuu?! Naurettavaa järjen köyhyyttä, että heti käsketään potkaista mies pellolle kun ei halua lasta. Hänellä on oikeus olla haluamatta. Taitaa kaikkien kommentit olla yksinhuoltajien/miesvihaajien kommentteja.

      Meillä mies ei halunnut myöskään lasta kun minulla oli koulu kesken. Nyt kun kouluni on ohi, olen raskaana ja kummatkin tyytyväisiä ja haluavat lapsen. Olen siis raskaana nyt..Lapsen kannalta paras asia.
      Itsekästä pitää lapsi ja sitten valittaa kuinka isä ei sinua halunnut kun isä siihen ensin painostettiin ja pakotettiin vasten tahtoaan.

      • cvgvihuop

        ÄÄLIÖ!!!


      • Hahalol.

        Jäkäjäkä, valivali.


      • rv31

        Nuori tyttö kyllä kerkee maksamaan veroja vielä riittämiin!! Entäs ikuiset opiskelijat, jotka rahoittavat opiskelunsa verorahoilla? Antaa kaikkien tehdä niinkuin parhaaksi näkee!

        Ja ratkaisuja on kaikenlaisia, toiset tekee lapsensa nuorempana ja toiset vanhempana. Joillekkin se ei ole maailman loppu pitää koulusta välivuotta ja mennä sitten työelämään. Sinun ratkasu ei ole ainoa oikea, niitä on yhtä paljon kuin on ihmisiäkin. Menee hermo tuollaisiin kapeakatseisiin ihmisiin, jotka aina kaiken paremmin kuin muut!!!

        Ja isejä on kaikenlaisia, hyvin sullekkin olis voinu sattua sellanen kohdalle joka olis aborttiin painostanut, mitäköhän olisit tehny?


      • tyttö97

        Saatanan muija ole sinä hiljaa. On miehellä oikeus olla haluamatta lasta, mutta sitä voisi miettiä sillon ku seksiä harrastaa, siis ennen sitä jo.


        "Meillä mies ei halunnut myöskään lasta kun minulla oli koulu kesken. Nyt kun kouluni on ohi, olen raskaana ja kummatkin tyytyväisiä ja haluavat lapsen. "

        ^ Tässä on eri tilanne (jos oikein ymmärsin tekstisi), koska ap on JO raskaana.

        Olen täysin ap.n puolella, ja varmasti hän o tehnyt oikean päätöksen abortin suhteen ! Onnea uuden elämän alulle ! (:


      • tyttö97
        tyttö97 kirjoitti:

        Saatanan muija ole sinä hiljaa. On miehellä oikeus olla haluamatta lasta, mutta sitä voisi miettiä sillon ku seksiä harrastaa, siis ennen sitä jo.


        "Meillä mies ei halunnut myöskään lasta kun minulla oli koulu kesken. Nyt kun kouluni on ohi, olen raskaana ja kummatkin tyytyväisiä ja haluavat lapsen. "

        ^ Tässä on eri tilanne (jos oikein ymmärsin tekstisi), koska ap on JO raskaana.

        Olen täysin ap.n puolella, ja varmasti hän o tehnyt oikean päätöksen abortin suhteen ! Onnea uuden elämän alulle ! (:

        Viesti omistettu oiaikojaja tapoja - nimimerkille.


    • Sussu maksaa..

      Vai maksaako sittenkään loputtomiin. Kohta meillä ei muuta olekaan kuin tukien varassa eläjiä.
      Tämä on tätä nykyaikaa. Luullaan että raha taivaasta tippuu. JOIDENKIN on kuitenkin käytävä töissä ja elätettävä nämä teiniäiditkin. On aivan eri asia, jos työelämä aloitettaisiin jo teini-iässä kuten mummojen aikaan. Silloin varmaan lähes kaikki parikymppiset oli jö äitejä. Nykyään halutaan vaan kuoria kermat päältä. Eletään suhteessa kuin aikuiset, mutta kun tulee nämä elämän isommat asiat eteen, taas haluttaisiin vain kermat: ilmaiset yhteiskunnan tuet, vaikkei vielä senttiäkään ole veroja maksettu, että olisi kanttia vastaanottaa tukia. Vai onko ajatus kuten muussakin tukirahasopassa: maksan sitten kun jaksan...
      Kyllä sitä nainen ehtii äidiksi myöhemminkin kun teininä, jolloin kaikki muukin elämä on vielä vaiheessa. Teinielämä jää kesken ja sitä pitää sitten jatkaa aikuisena, kun lapset, vaikka jo kouluikäisetkin, tarvitsevat vanhempiaan.

      • äly hoi

        MIkä sun viestis nyt on sitten tälle hädässä olevalle 19 vuotiaalle? Oletpa kannustava. Mene saarnaamaan ylä-asteelle tai tee uusi aloitus.


    • ap.

      Olen käynyt töissä, joista verojakin maksanut :)

    • :D :D

      wau, peräti käynyt...

    • painostus ja katumus

      Moikka ap :) oon tosi onnellinen sun puolesta ja teit hyvän päätöksen! Mulla nimittäin oli samanlainen tilanne kun sulla mutta päädyin eri ratkasuun... valitettavasti ja kadun sitä elämäni loppuun asti. Olin raskaana 16 vuotiaana ja olisin halunnu pitää lapsen. Mul oli hormoonit ihan sekasin huimas koko ajan, pyörtyilin, oksentelin ja tunteet meni vuoristorataa... siinä pahassa olossa kuuntelin sitte mun isän manauksia "ei sust oo siihen", "sun elämä menee pilalle" yms. ei ollu kivaa ei todellakaan, Tuntu siltä ku se olis ihan kauhee asia eikä mikään ilon uutinen. enkä saanu tukea mistään. sitä vertaistukea olisin sillon kaivannut tai vastaavaa. Se paha olo ja ne kauheet manaukset vaan sai mun mielen muuttumaan. heti kun se oli tehty kaduin syvästi ja oon siitä asti salaa vihannu mun isää ja uskotellu itelleni et se oli sen vika (oma vikahan se oli kun kuuntelin sitä). Minulla oli tuolloin sama poikakaveri kun nykyään. Ei auta kun jatkaa eteenpäin ja oppia elämään tuskan ja syyllisyyden kanssa. Ja toivoa että saan joskus vielä terveen lapsen

    • ap.

      Jos et ymmärtänyt termiä käynyt niin selvennänpä. Olen tehnyt yht, jaksoisesti töitä noin vuoden ajan vuodeosastolla välivuotena jonka pidin 2-3 vuoden välissä. Teen viikonloppu/vapaapäivä sijaisuuksia lähihoitajana. Niistä saanut palkkaa josta lähtee verot.

    • rv31

      Ja ei kukaan lastaan aikuiseksi asti kotona hoida :) Kyllä sitä jää vuosia töiden tekemiseen ihan kiitettävästi! Sitten kun vauva on niin iso että hoitoon voi laittaa, niin saat taloudenkin parempaan kuntoon. Kyllä pari vuotta pienemmälläkin pärjää kun on pakko :) Onnee esikoisen odotukseen

    • ap.

      Kiitos :) Ja ehkä pitäisi jättää nuo inhottavat kommentit omaan arvoonsa, mutta on ollut vähän tunne herkkä viikko ja kaikki tuntuu nyt jotenkin särähtävän korvaan, mutta onneksi on teitä, jotka jaksaa kannustaa ja ymmärtää, ISO kiitos teille!!!

      • Monen äiti

        Ethän voi surmata omaa lastasi. Kuitenkin jossain vaiheessa aina ajattelisit, miten vanha hän nyt olisi ja minkähän väriset silmät jne...Ihanaa kun et taivu . Ei voi olla kamalampaa, kuin että viaton lapsi revitään kohduta palasina.


    • lähärilää

      Ei tartte ääliöille selitellä. Tulet ihan varmasti elämäsi aikana vielä töitä tekemään ja ihan kyllästymiseen asti :). Meille lähihoitajille kun työt eivät tuppaa vähenemään :D.

      Nyt nautit tulevasta ihanuudesta ja etsit itsellesi tukiverkostoa. Puhut neuvolassa tilanteesta. Siellä ihan varmasti kuuntelevat,neuvovat ja auttavat sinua.

      Olen sitä mieltä että jos jo 29 v. mies ei tiedä mitä seksistä voi seurata,niin parempi hänen on mennä omia menojaan. Ei tuollainen aikuiseksi tule kasvamaan. Tässä sopassa on kuitenkin kaksi ihmistä. Et vain sinä.

      Tsemppiä kovasti odotukseen ja tulevaan!

    • 19+16=35

      Ei miehellä enää lapsen siitettyään ole oikeutta "olla haluamatta isäksi".

    • eibfm25

      Eikö miehellä ole oikeutta?
      Öö tähän vaiheeseen välikysymys, kuinka helvetin moni mies on jättänyt syntyneet lapsensa pois elämästään? Miehellähän on aina mielestään oikeus, nainen taas kantaa vastuun plussasta loppuelämänsä!!

    • laskija1

      Jos sulla on viimeinen vuosi koulussa menossa, ehdit saada koulun hyvin päätökseen, ennen kuin vauva syntyy.

    • ap.

      Olen kuunnellut miestäni tässä asiassa, olin jo menossa aborttiinkin! Mutta nytkö mies opn se joka saa päättää tulevan ihmisen kohtalosta? Ei minusta. Jos ristiriita on abortin ja synnyttämisen/rakastamisen/huolehtimisisen/kasvattamisen välillä, niin kumman itse ottaisit

    • ................

      mitä miehes muuten tuumasi kun et mennyt aborttiin? Hyvä kun et mennyt.

    • ap.

      Mies on oitänyt mykkäkoulua nyt 2 päivää, nukkuu sohvalla, ei anna koskettaa. Siis antaa ymmärtää ettei enää halua mitään minusta.

      • ................

        Kannattaa varmasti antaa sitten vaan olla ja antaa kiukutella yksinään..aikuinen mies. On kyllä hyvin lapsellista häneltä. Sä kannat sisälläs nyt jotain niin arvokasta että anna mennä moiset ohi korvien ja katso itse positiivisesti eteenpäin..Toivottavasti miehesi tulee järkiinsä kun pääsee tosta lapsellisesta käyttäytymisestä yli ensin, jos ei, niin mieti sitten että onko järkeä pysyä tuollaisen miehen kanssa.


    • nainen7

      Abortti ei ole ehkäisykeino, ja vaikka olisikin ollut ehkäisy päällä, kyllä 29- vuotiaan aikuisen miehen täytyy tajuta että seksistä voi syntyä uusi ihminen!
      Lapset ovat Luojan lahja ja sinä olet nyt lahjan saanut. ONNEA!!
      Ehkä miehesi tajuaa lapsen synnyttyä myös mitä on saanut, tai sitten ei, mutta se on hänen menetyksensä.

    • rv32

      Toivotaan, että mies alkaa sulattelemaan asiaa ja kärsii nyt alku järkytyksestä. Jos hän ei asiaa pysty sulattamaan niin maailma on pullollaan ihmisiä, jotka ovat yksin lapsensa kanssa pärjänneet, kyllä sinäkin pärjäät.

      Kysele mieheltäsi pelottaako häntä lapsen tulossa jokin? Vai miksi se tuntuu niin pahalta? Tuskin hän voi olla täysin sitä vastaan, jos oli jo alkuun onnellinen siitä. Ehkä häntä on alkanut pelottamaan ja silloin helpoin ratkasu on tietysti abortti, mitä hän sinulta toivoi. Lapsen tulo tuo niin suuren vastuun, joka voi olla aika pelottavaa käsitellä yks kaks.

      Miehesi olisi hyvä ymmärtää että lapsen tulo ei ole elämän loppu ja oman lapsen syntymä tulee luultavasti olemaan hänelle elämän tärkein tapahtuma ja loppujen lopuksi hän ei sitä enään mihinkään vaihtaisi.

      p.s Voihan mies olla täys sika ja paeta vastuuta ja jättää teidät kaksin, mutta sitä ei kenestäkään halua heti ensimmäisenä uskoa. Ottakaa rauhallisesti ja selvittäkää syyt miksi miehesi on niin lasta vastaan.

    • jfsjdlfköl

      Voi haloo!? Ette VOI olla noin tyhmiä?
      Miettikää itse miltä teistä tuntuisi kun johonkin asiaan pakotetaan?!
      Niin kauheeta oli abortti ja siihen ei suostuttu miehen pyynnöstä ja nyt odotetaan että mies olisi suopea kun hän ei saanut tahtoaan läpi?

      Hän ei ollut valmis lapseen ja nyt hänet on siihen pakotettu.
      Miltä luulisitte hänestä tuntuvan?
      Jos teidän pakotetaan syömään paskaa niin tuskin kovin mielissänne olette!
      Ja aivan, nyt on kysymys lapsesta mutta se on turha sitte ihmetellä jos mies lähtee kävelemään..Lapsen saaminen edellyttää että siihen ovat kummatkin valmiita. Ei vaan nainen!

      • onko asiasi huonosti

        Voi haloo taitaa sulla vähän viirata!


      • entäs äidin oikeudet

        Jos lapsen "isä" on noin lapsellinen, niin ei kyllä todella ole kypsä ottamaan vastuuta kasvavasta ja kokoajan aikuisesta riippuvaisesta vauvasta!
        Lapsen voi ja pystyy kasvattamaan ilman isää, jos et sitä sattunut "jfsjdlfköl" tietämään. Minä olen varttunut ilman isää, ja koen sen olleen paras mahdollinen vaihtoehto. Jos tämä itseään mieheksi tituleeraava käyttäytyy noin lapsellisesti, pitäen mykkäkoulua kuin uhmitteleva 5v joka ei saanutkaan sitä leluautoa jonka olisi tahtonut niin on parempi kääntää uusi lehti elämässä. Itse en tuollaista käytöstä katsoisi mieheltäni päivääkään!

        AP, jos mies ei todella ole valmis kasvamaan aikuiseksi kolmekymppisenä niin luuletko että kykenee siihen ikinä? Tee palvelus itsellesi ja tulevalle lapsellesi ja lähde pois tilanteesta. Pärjäät kyllä varmasti itsenäisesti, opinnotkin voi tauottaa äitiys/hoitovapaan ajaksi ja jatkaa siitä mihin jäi. Yhteiskunta kyllä pitää huolen taloudesta, jos rahaa ei muualtakaan tule. Minun mielestäni on parempi tukea tulevan sukupolven hyvinvointia kuin Euroopan kriisimaita ja katukerjäläisiä!
        Hyvän ja oikean päätöksen sinä olet tehnyt. Ei lasta pidä rankaista lapsellisesta "isästä". Onnea odotukseen ja tsemppiä tulevaisuuden kanssa, kyllä se siitä :)


      • dfghjok

        Siinä vaiheessa kun miehet ryhtyvät itse synnyttämään ja kantavat raskauden ja vanhemmuuden kaikki seuraukset mm. työelämässä, heillä on täysi vapaus päättää näistä kysymyksistä. Siihen saakka lopullinen päätös on AINA naisen.


    • myy230

      Kyllä sen päätöksen abortista tekee loppupeleissä ihan nainen itse. Nainenhan sen lapsen kantaa kohdussaan sen 9 kk. Tietenkin miehellä pitää ja saa olla oikeus mielipiteeseensä, mutta hänen pitäisi myös tukea naisen päätöstä, oli se päätös sitten kumpi tahansa. Vaikka mies ei lasta haluaisi tulisi hänen kuitenkin olla jotenkin osallinen lapsen elämään. Lapsihan on sentään kuitenkin hänen! En ymmärrä tätä, että ensin pidetään hauskaa ja sitten ei kanneta tästä vastuuta vaan tehdään joko abortti tai sitten jätetään nainen yksin lapsensa kanssa. 29-vuotiaan pitäisi olla tarpeeksi kypsä kantamaan vastuu! En katsoisi tuota miestä yhtään kauempaa vaan lähtisin mahdollisimman nopeasti lätkimään. Kyllä sitä jokin paikka aina pitäisi löytyä.

    • voi h...tti sentään

      Jaa'a. Kuka ne kaikki tuet maksaa? Minä, ja ne, jotka töissä käyvät ja muut veronmaksajat. Mihin ihmisten vastuullisuus on kadonnut! Naidaan kuin kanit, lisäännytään kuin kanit ja sitten valitetaan yksinhuoltajan kovaa elämää. Lapsi tarvitsee isän! Ja lapsi tarvitsee kiinteätä hoivaa vuosia ja taas vuosia. Hei haloo, se lähes kaksikymmentä vuotta ja sittenkin lapsi on lapsi koki elämän ajan. Suomen maassa on jo aivan tarpeeksi lapsia, joista ei pidetä kunnolla huolta. Joo, kivaa vaan pitää olla - mutta kuka kärsii?

      • tyytyväinen maksaja

        Se nyt kasvava sukupolvi maksaa omilla veroillaan sinun eläkkeesi! Lapsi ei tarvitse hoivaa 20v ajan, kyllä se siinä itsenäistyy ja äitikin pääsee halutessaan takaisin työelämään/opintojen pariin 9kk synnytyksen jälkeen. Lapsen kun saa ja voi sen ikäisenä viedä päivähoitoon. Rahoitat ilmeisesti mieluiten Kreikan tapaisia kriisimaita? Veikkaanpa, että sinäkin käytät joskus suomalaista sosiaaliturvaa. Voit jäädä työttömäksi, joutua sairauslomalle jolloin kela maksaa sairauspäivärahaa työnantajalle tai sinulle jne. Käyt varmasti lääkärissäkin silloin tällöin, sekin korvaus tulee ihan verovaroista jos ja kun yksityistä käytät jne. Ja lääkekorvaukset, nekin on kamalia verorahan haaskuita ilmeisesti mielestäsi, ethän toki sitten niitäkään käytä? Äläkä nyt jumaliste kuluta meidän verovaroin maksettuja katuja, me muut kun maksetaan niistä kallista veroa!!

        Hei ihan oikeesti, vähän suhteellisuudentajua. Jos tähän maahan ei tule yhtään pientä ihmistä lisää, loppuu meiltä isotkin ihmiset muutamassa vuosikymmenessä. Se taas meinaa sitä, että veronmaksajien määrä vähenee eikä palveluita voida ylläpitää lainkaan. Sehän se vasta vastuullisuutta oliskin, ollaan jalat ristissä ettei vain "tuhlata rahoja" ja syöstään siinä samassa Suomi suoraan helvettiin.

        Ja ihan oikeesti, lapsi ei tarvitse isää, kunhan hänellä on ihminen huolehtimassa perustarpeiden täyttämisestä. Ei se yksinhuoltajan elämä toki ruusuilla tanssimista ole, tai onpas, mutta ruusuissakin on joskus piikkejä ;)


    • voi h...tti sun kaa

      Mikä ihme pakkomielle ihmisillä on tukiin? Sata varmasti itsekin olet niitä joskus saanut? Asumistuki,opintotuki yms. Täytyy alkaa sinunlaisille valittaa että lakatkaa te käyttämästä niitä tukia kun noin ne päähän ottavat! Tosin minäkin olen sinun tukesi maksanut.

      Tosin jos et ole opintotukea etkä asumistukea saanut niin hyvin todennäköisesti silloin olet työtön jolle maksetaan työttömyystukea.

      Ja paskat,kuka lapsi tarvitsee 20 v. hoivaa? Ilmeisesti sinä. Mutta näin käy jos periaate on että lapsi on lapsi koko elämän ajan. Näin tässä on tainnut käydä ap miehelle joka 29 v. on vielä se lapsi.

      Kyllä nyt tosia on se että lapset kasvaa aikuisiksi. Se on vanhempien päätös pitävätkö heitä lapsina vai ei. Yhteiskunta ei enää 20 v. ihmistä pidä.

      Suomessa ei kaikki lapset koe huonoja elämää tai vanhemmuutta?Miksi heidät unohdetaan ja muistutetaan vaan ne huonot?

    • plmb

      Lapset ovat Herran lahja. Päätöksesi oli oikea. Siunausta raskauden aikaan. Siunausta tulevalle lapselle. Isät ovat lapsen kunnia, sanotaan. Kunnialliset miehet ovat hyviä isiä. Jokaisella lapsella on isä.

      • plmb

        Älä nyt kallempia asioitasi levittele joka suden silmään.


    • ap.

      Kyllä minä itsekkin tulen vielä ihan kunnolla veroja maksamaan, ja mieeluummin toki maksan suomalaisten lassten puolesta, uin narkkareitten, pummien ja ulkomaankriisien takia.

    • nnfhnhgmm

      ihan turha tässä keskustella sossu tuista. Lapsellahan ON ELossa oleva ISÄ . Hommahan menee niin että ap tekee sossun kautta isyyden tunnustamisen, joka on pakollinen isälle, dna koe, poliisi ottaa jos ei itse suostu. Näin isyys vahvistetaan, ja mies alkaa MAKSAA elatusapua kun lapsi syntyy. Jos ei maksa, se peritään häneltä korkojen kera, joutuu ulosottoon, joe ei ole, sossu maksaa isän puolesta. Lapsella ON turvattu lapsuus joka tapauksessa. Isä maksaa tai itkee ja maksaa.
      Toinen asia. Ketään ei suomen laisn nojalla häädetä omasta kodistaan, Jos vaan on muuttanut kirjat johonkin paikkaan virallisesti, vaikka olisikin toisen omistaman, ja vaikka asuisi ilmaiseksi,ap:lla on AINA 6 kk häätöaika, ennen sitä ei ketään potkasta pellolle mistään, jos yrittää, soita poliisit paikalle, mies menee putkaan.Laki on ap puolella, ja suojelee ap:ta.Soita poliisit paikall eheti jos yrittää potkia tavaroitas ulos, se ol rikollista j alaitonta.

      • mghkgkg

        ap pysy lujana! Kyseessäon nimittäin SINUN perillinen, joka tulee pitämän huolta SINUSTA kun olet vanha ja avuton, hän on ainoa jolta saat apua ja lämpöä ja huolta kun olet vanhus! Äläanna minkään painostaa sinua aborttiin, lapsi tuo valtavasti iloa ja sisältöä elämään,ONNEA!


    • rv32

      Ap, oot ollu mielssä, mikä on ollu olo päätöksen jälkeen? Entä ootko kertonu perheelles ja miten ne nyt sitten suhtautu? Edelleenkö mies mököttää sohvalla?

    • PikkuMyy*

      Teitkö abortin..?
      Itselläni oli jouluk.v.2000 vähän samanlainen tilanne,kuin sinulla,että mies painosti aborttiin ja uhkasi erolla.Meillä oli jo yksi lapsi hänen kanssaan.Minulla opiskelut kesken ja olin saamassa osa-aika työn.Olin tuollin 26v.ja mies saman ikäinen.Tytär 4v.
      Tein abortin sitten tammikuussa 2001.Olen katunut sitä.Ero tuli miehen kanssa myöhemmin sitten ja ei olisi pitänyt antaa miehen painostaa.
      Toivon,että kuuntelet sydämesi ääntä ja mitä itse haluat.Älä kuuntele muita ja antaa muiden painostaa sinua. Voit katua myöhemmin,mitä teit ja tekemätöntä ei saa enää tekemättömäksi.
      Itse tekisin toisin,jos olisi sama tilanne nyt.
      Sain vahimman tyttäreni 18v. heinäk.1993 ja päsrjäsin hyvin hänen kanssaan yksin.Silloin en kuunellut muiden "painostusta" ja tehnyt aborttia.
      Nyt olen ihanan 4 tyttären äiti,mutta abortin minkä tein ei unohdu koskaan ja sitä syyllisyyttä siitä, saan kantaa lopun ikäni. Voimia sinulle! =)

    • ,,,,,,

      Aloittaja ei mennyt keskeytykseen kuten tuolla aiemmin jo kertoikin.

    • mummo ja mirri

      Vieläkin ihmettelen niitä opettajien mukanaoloja, ruveta nyt neuvomaan oppilasta, jo aikuista.
      Mies ei välttämättä ikinä ole isäksi sopiva, vaikka miten asuisi siiän samassa. Omat vanhemmat luulisi tukevan ja myös mukaan ottaisin toiset tulevat isovanhemmat.
      19 ei ole ikä eikä mikään tehdä lapsi. Onhan niitä tullut jo 14 vuotiaille. Joskus hädin tuskin parikymppisellä on jo useita lapsia.
      Se että sossu auttaa ja tukee, ei tarkoita että sossun elätiksi sieltä kasvatetaan taas yhtä. Kyllä ne elättinä elävät on ihan muualta kuin sossukodeista yleensä, asennevamma on tosi paha, ja suurin syy että lapsia tulee on välinpitämättömyys.
      Se ei koske tätä neitoa hukassa.

      Monta ammattilaista on kouluttautunut lapsi käsipuolessa, joskus jopa useita. Kestää ehkä vähän kauemmin, mutta kokemusta sitten on vaikka kuinka ihan käytännössä.
      Vuosi kotona, varsinkin jos siellä on 2 tai 3 alle kouluikäistä kouluttaa paljon enemmän kuin tämä miesten koulu armeija.
      Organisointi ja johtajuustaidot kehittyy, stressin sietokyky parenee, ns pinnan venytyksen taito kehittyy äärimmilleen.
      Työhön tarttumisen nopeus ja tehtävien töiden suorittamisen nopeus kehittyy.

      Tee hyvä tyttö lapsesi. Kyllä se tuki löytyy vielä kotoa. Aikuisten koulun on vaan järjestettävä ohjelmansa.
      Miehesi pysyy tai lähtee. Itse ehkä haluaisin lähtevän, vaikka myöhemmin haluaisi jäädä. Mutta hän on lapsellinen kaveri. Itse mietit annatko tämän anteeksi. Jos hän sitten lapselleen haluaa isä olla, anna olla. Älä koskaan hauku lapsesi isää lapselle, vaikka olisit vihainen. Lapsesi isän ja sinun suhteen pyykki ei kuulu lapselle. Tämä on pahin virhe eroperheissä.

    • 10+16

      Jos et halua lasta käytät ehkäisyä.

      Jos haluat lapsen et käytä ehkäisyä.

      Ei ole rakettitiedettä.

      E-pillerit maksavat 5-30 e kuukaudessa (vähemmän kuin lapsi), kondomit muutaman kympin kuukaudessa (vähemmän kuin lapsi). Jälkiehkäisynapit parikymppiä/ kerta (vähemmän kuin lapsi).

      Ihan oma valintasi.

      Jos on ikää harrastaa seksiä niin pitää olla ikää huolehtia ehkäisystä ja käsitellä mahdollisista seurauksista. Se joka ei halua vauvaa on vastuussa ehkäisystä. Parhaassa tapauksessa seksiä harrastetaan tuplaehkäisyllä...

      Vai ajattelitko saavasi pumpulinpehmeää myötäelämistä keskustelupalstalta ilmiselvään provoosi?

      • ylläriäiti

        Et ilmeisesti ole kuullut, että ehkäisy ei aina ole niin varmaa kuin luulisi.
        Meillä on parisuhteessa ollut käytössä niin ehkäisypillerit kuin kondomi, samaan aikaan. Silti on lapsi tulossa, vaikka ei suunniteltu oltukaan.
        Mutta ehkäisy ei todellakaan ole aina 100% varma edes täysin oikein käytettynä.
        Omassa tapauksessa pillerit otettu minuutilleen samaan aikaan, ja kondomia käytetty jokaisen yhdynnän aikana alusta loppuun sekä säilytetty kondomipakettia oikeaoppisesti pimeässä ja huoneenlämpöisessä paikassa.


      • ap.

        Mulla Yasmin- e pillerit käytössä.


    • Älä tee aborttia jos et sitä oikeasti halua! Tein itse abortin kesäkuussa ja kärsin vieläkin ne ajatukset ei vaan poistu mielestä. Sillon kun sain itse tietää olevan raskaana olin onnelinnen oikeasti onnelinen mutta kun vanhempani saivat kuulla alkoi saarnaus ja pelkästään huonojen asioiden selittäminen. Vanhempani ovat saaneet minut 16 vuotiaina ja selittivät minulle minkälaista on elää pienen lapsen kanssa. Kyllä niiltä vähän tukeakin tuli mutta vain vähän onnelisempia he olivat abortin jälkeen. Poikaystävänikin oli samaa mieltä kanssani. Tottakai haluan lapselleni hyvän kodin ja turvallisen kasvu ympäristön ja tiedän että olisin ollut hyvä äiti ja poikaystävästäni hyvä isä mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi vaikka haluaisinkin.Ja tiedän sen nyt että tein väärän ratkaisun kun kuuntelin muita. Kuntele siis vain itseäsi tässä asiassa. Suren joka päivä päätöstäni.

      • ihmettelen kovasti

        Aina jaksaa naurattaa kun joku käy etsimässä vuosia vanhan keskustelun ja vastaa aloittajalle jonka tilanne on ratkennut jo aikapäiviä sitten.

        Ei pahalla, mutta se vain on humoristista :D sitä tapahtuu niin paljon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe