Huijareiden kaupunki...

mani mani

National Geographicilla pyörii sarja "huijareiden kaupungeista", Praha on yksi näistä

Telvis.fi: "Huijarien kaupunki: Prague
Kun Prahan päivä muuttuu illaksi, ryhtyvät kaunottariksi, tavallisiksi kadunmiehiksi ja taksinkuljettajiksi tekeytyneet kaupungin huijarit töihin"

Ohjelma tulee vielä lähipäivinä uusintoina, tavalliselle turistille lähinnä antaa infoa takseista ("turbomittarit" 6x taksa), mitä on täälläkin käsitelty ja isolla rahalla ostaessa annetaan tietoisesti väärin takaisin.

Muut jutut koskee mömmöjen ostajia ja tyttöjen perässä meneviä, jälkimmäinen näyttää olevan erinomainen keino menettää rahansa.

Dokumentti on osin tehty piilokameroilla ja loput haastattelemalla.

14

4024

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huijareita kaikki

      Just katsoin sen tvstä. Taksimiehillä voi olla aseet mukana joilla ne pakottaa maksamaan jopa 9 kertaisen hinnan taksimatkasta. Lisäksi ne saavat rahaa siitä että vievät turisteja, etenkin yksinäisiä miehiä, kädestä pitäen johonkin räkälään josta sitten ulospääsy maksaa 500 euroa tai vaihtoehtoisesti hakataan.
      Kannattaa olla varovainen, eikä liikkua pimeän aikaan.
      Myös jos joku nainen tulee kadulla jutteleen, niin useimmiten sen kädet ovat turistin lompakossa ennenkuin silmä välttää,

      • Prahassa 8/2013

        Kävimme Prahassa viikon reissun elokuussa 2013.

        Prahan linnasta palatessamme kävimme ravintolassa nimeltään Malostranska Pivnice. Söimme ja joimme oluet. Mielestämme tulimme siellä huijatuksi. Kyse oli suomalaisen näkökulmasta ihan pikkusummasta (halpaahan syöminen siellä oluttuvissa oli) mutta kyse on periaatteesta. Huijaus oli ihan tietoista.

        Tällainen houkuttelevan näköinen paikka:
        http://www.malostranskapivnice.cz/


      • Perusk*setus
        Prahassa 8/2013 kirjoitti:

        Kävimme Prahassa viikon reissun elokuussa 2013.

        Prahan linnasta palatessamme kävimme ravintolassa nimeltään Malostranska Pivnice. Söimme ja joimme oluet. Mielestämme tulimme siellä huijatuksi. Kyse oli suomalaisen näkökulmasta ihan pikkusummasta (halpaahan syöminen siellä oluttuvissa oli) mutta kyse on periaatteesta. Huijaus oli ihan tietoista.

        Tällainen houkuttelevan näköinen paikka:
        http://www.malostranskapivnice.cz/

        Paikallisilla ravintoloilla on tapana veloittaa siitä maustekorista, minkä tuovat pöytään ruokatilauksen jälkeen ja leivistä, laittamalla ne samantien takaisin, niin ei tarvitse maksaa ketsupista ja HP-kastikkeesta ja parista leivänpalasta ekstraa...


    • Maailman kaupungit

      Höpö höpö! kaikki suurkaupungit ovat vaarallisia jos et osaa olla ja liikkua kuin kala vedessä ja jos tyhmyyksissä vedät umpikännit, vika on silloin myös sinussa koska teet heille asian liian houkuttelevaksi ja helpoksi. Yleensä känniset ja tyhmät ihmiset joutuvat ryöstön kohteiksi, näin se vaan menee.

      Olen liikkunut maailman monissa eri mestoissa ja koskaan en ole sellaista känniä vetänyt ettenkö pystyisi itsestäni huolehtimaan.

      • Olit selvä tai ei

    • Satunnainen matkaaja

      Tulin juuri Prahan-reissusta. Mitään ongelmia ei ollut. Näin kyllä tuon jakson kyseisestä tv-sarjasta ja kädet kouristuivat koko ajan lompsan ja käsilaukun seutuville. :-) Ainoa pelottava tilanne oli illalla myöhään metrossa, kun lauma korstoja tuli uhkaavasti kohti, mutta ne olivatkin lipuntarkastajat ja lippu oli kunnossa :-) Julkisilla kulkuvälineillä on helppo ja kätevä matkustaa Prahassa mm. matka lentokentältä hotellille taittui bussilla metrolla eikä maksanut kuin reilun euron. Siellä on hyvät opasteet ja kuulutukset mikä on kulloinenkin ja seuraava pysäkki. 3 vrk tiketti julkisiin kulkuvälineisiin maksaa n. 12 eur ja ne kulkevat yötä päivää, paitsi metro menee puoliltaöin kiinni.

      • Hyvä olit

        Saitko oikeasti selvää kaikista kuulutuksista?


      • Satunnainen matkaaja
        Hyvä olit kirjoitti:

        Saitko oikeasti selvää kaikista kuulutuksista?

        Aika nopeasti korva harjaantui. Kun tiesi vähän etukäteen mitä pysäkkejä piti olla, niin kyllä niistä kuulutuksista sai hyvin selvää. P.I. Pavlovan metroasema oli esim ihan selvällä suomenkielellä "pee ii pavlova" :-)


    • praguee

      I.P.Pavlova se on kylläkin :)

      • Satunnainen matkaaja

        Totta, mokasin :-)


      • prakuee
        Satunnainen matkaaja kirjoitti:

        Totta, mokasin :-)

        metroissa ja uudemmissa ratikoissa on katonrajassa punakirjaimiset näytöt joissa lukee päätepysäkin nimi vuorotellen seuraavan pysäkin nimen kanssa.
        Lisäksi metrovaunuissa ja asemilla on hyvin selkeät linjakartat.


    • daadsads
    • Plussat ja miinukset

      Totta se on, Prahan taksikuskit on maailmankuuluja oveluudestaan ja kepposistaan. Sinne matkaavien kannattaakin olla varovaisia taksien suhteen ja suosia vaan paria tiettyä taksifirmaa, jotka on havaittu rehellisiksi. Itse suosin Prague Aiport Transferin palveluita lentoasemamatkojen osalla. Edes hotellin vastaanoton soittama taksi ei välttämättä ole luotettava, kadulta älkää kuitenkaan koskaan taksikyytiä ottako!

      Muuten Prahassa on suhteellisen turvallista, normaalia maalaisjärkeä kannattaa toki sielläkin kuunnella (kuten myös Hesassa). Iloisia tyttöjä etsivät voivat sielläkin pettyä pahasti tai saada epämukavia matkatuomisia. Samoin rahanvaihdossa on syytä olla tarkkana noiden palkkioitten suhteen...

      Prahan nähtävyydet ja ruokapuoli ovat kuitenkin sen verran huikeat, että suosittelen kaupunkia varsin lämpimästi. Harva myöskään on tietoinen, että Prahan ostosmahdollisuudet ovat kerrassaan loistavat!

      Prahan tunnelmista voi lukea lisää tästä linkistä:

      http://kaupunkilomalle.com/praha

    • Kusetusta

      Oppirahat pitää maksaa. Olimme ostaneet taksimatkat booking.fi sivujen kautta oliko mozio. Kuski oli kyltin kanssa vastassa, hieman kuitenkin myöhässä. Lähtö aamuna seisoimme kadun varrella ja odotimme samaa taksia ja kuskia. Tuli taksi ja pysähtyi, tervehti ja otti meidän laukut. Sanoin että sinä et ole sama kuski ja taksi siihen vaan vastas että kaikki ok. Lähettiin ajamaan ja vielä siinäkin sanoin että et varmaakaan ole meidän taksi ja edelleen huonolla englannin kielellä kuski sanoi kaikki ok. Oltiin jo puoli välissä matkaa soi puhelin en kuitenkaan ehtinyt vastata ja kohta tuli viesti siltä oikealta jo maksetulta taksilta että missä ollaan hän odottaa. Olisi pitänyt älytä soittaa annettuun puhelinnumeroon ja varmistaa asia että emme olisi nousseet väärään taksiin. No perillä kuski oli vailla maksua sanoin että kyyti on maksettu jo etukäteen. Söpersi vain jotain ja oli maksua vailla ei päästänyt autosta pois. Jouduimme maksamaan mutta kävi vain käteinen ja eipä ollut kuin 50 € seteli. Summa oli 27 € mutta siinä ku antoi vaihtorahaa takas osaksi eurona ja osaksi paikallisena. Antoi vähän liikaakin ja hinnaksi jäi 17€. Siispä varmista taksi ennenkuin nouset kyytiin ku näyttää olevan että mikä tahansa taksi pysähtyy kohdalle ja ottaa muina miehinä kyytiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe