Ulosoton maksaminen kokonaan pois

ihmeellistä touhua?

Noniin. Elämätilanne sen verran helpottunut että minulla olisi mahdollisuus nyt maksaa ulosottovelka pois.

Ulosottomies ei ole asiasta millään lailla kiinnostunut, ei lähetä maksulappua tms.. Sanoo vain että hoida vaikka velat ensin hakijoille..

Täytyykö minun nyt erikseen maksaa kaikille hakijoille velat?
Miksen voi maksaa suoraan koko ulosottovelkaa?
Onko tämä jotenkin edullisempi tapa?

24

12228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+6

      Ulosotto ottaa omat maksunsa päältä jos sitä kautta maksat. Halvemmaksi tulee maksaa suoraan velkojille.

    • ihmeellistä touhua

      Kiitos tiedosta, eli otan yhteyttä velkojiin, maksan heille ja sitten ne poistuvat sieltä ulosotosta? :)

      Ulosottomies on todella *usipäinen mies.. ei vaan näytä kiinnostavan ihmisiä auttaa!

      • Viisas mies.

        Ovatko kaikki velkojasi sellaisia, että voivat hakea velkoja ulosoton kautta.
        Vai irtovelkojia, eli ei oikeuden päätöstä veloista.
        Jos jonkun velkojan saanti ei ole ulosottokelpoinen, älä maksa.

        Itsellä on sellainen tilanne. Patti tilanne. Omaksi eduksi tietenkin koska ei ole oikeuden päätöstä. Saan pitää kaikki rahat itselläni. Ja velkojat nuolkoot liimaa perintäkirjeisiinsä, se ei auta.


    • 9+6

      Pyydä velkojaa lähettämään ilmoituksen sekä sinulle että ulosottoon kun velka on maksettu.

      Tässä tapauksessa uo ajatteli sinun etuasi.

    • ihmeellistä touhua!

      Saanko kysellä vielä niin tyhmiä että kun nyt jos maksaisin ulosottoon velan, se olisi n.11 000e

      pieneneekö siis tämä summa nyt kun maksan velkojille suoraan?

      • dhdghmgch,

        Ehdottomasti kannattaa velkojille tarjota agordia eli ehdotat pääoman maksua kerralla osan korkoja, yleensä velkoja suostuu tähän koska ottaa sen mitä otettavissa on, uo:n kautta velat tulee "tiputtamalla"

        Saatat päästä noin PALJON halvemmalla..


      • 235v23v5

        sehän on juuri niin, että jos velka uo:ssa 11k niin se ei riitä silloin vaan pitää maksaa vähän päälle, koska uo vie osan / palkkiot siitä.


      • Aina tarjous.
        235v23v5 kirjoitti:

        sehän on juuri niin, että jos velka uo:ssa 11k niin se ei riitä silloin vaan pitää maksaa vähän päälle, koska uo vie osan / palkkiot siitä.

        Siis tottakai velkojilta pitää pyytää tarjous!
        Paljonko haluavat jos maksat velan kerralla. Tyhmää maksaa kaikki.

        Oma tuttavani viime talvena oli velkaa perintätoimistolle vähän vajaa 10 000.
        Hän pyysy tarjousta kertamaksusta. Summa putosi hieman vajaaseen 4000 euron. Hän maksoi sen kerralla. Perinnälle tuli hätä koska velat alkoivat vanheta.


    • ihmeellistä touhua

      olen sopinut nyt velkojien kanssa maksusta ja osa on suostunut, jolloin summa tosiaan on pienempi kuin se, mitä olisin maksanut ulosottoon :)

      mutta jos esim. ulosotossa on lasku 500e ja minä maksan velkojalle oikean summan 450e, tarvitseeko tuo 50e erotus maksaa ulosottoon?

      • fgjfdgjfgj

        Ei tietenkään, kun velkoja on saanu sinulta maksun niin sen pitää ilmoittaa uo:lle että velka on hoidettu, tai sitten viet kuitin itse. Velka pyyhitään sen jälkeen pois..


      • 281
        fgjfdgjfgj kirjoitti:

        Ei tietenkään, kun velkoja on saanu sinulta maksun niin sen pitää ilmoittaa uo:lle että velka on hoidettu, tai sitten viet kuitin itse. Velka pyyhitään sen jälkeen pois..

        Jos maksat ulosoton aikana muualle kuin ulosottoon, joudut maksamaan saman ulosottomaksun kuin maksaessasi asian ulosottoon, kyseessä ns ohimaksu. Tuossa mielessä asian maksaminen velkojalle ei kannata, tietysti jos saat puhuttua summan pienemmäksi, silloin kannattaa.


      • dfhfgurt
        281 kirjoitti:

        Jos maksat ulosoton aikana muualle kuin ulosottoon, joudut maksamaan saman ulosottomaksun kuin maksaessasi asian ulosottoon, kyseessä ns ohimaksu. Tuossa mielessä asian maksaminen velkojalle ei kannata, tietysti jos saat puhuttua summan pienemmäksi, silloin kannattaa.

        Vain siinä tapauksessa jos sulle on uo:sta tullut se lasku missä on myös se taulukkomaksu joka on tietty vain siltä kuulta jolloin ulosmittaus suoritetaan (jos siis on esim palkasta mitattu kuukausitta)


      • kaiken tietävä

        täällä vastaukset on sinulle vääriä...neuvon oikeat..
        unohta nyt ulosottaja,koska se ei ole mukana tässä maksamisessa.
        otat jokaiseen velalliseen yhdeyden,käyt paikan päällä,kirjoitat paperin,summan siihen koron ,jonka pystyt kuukaudessa makjsamaan,,,sitten menet seuraavalle velkojalle ,teet samalla lailla...j.ne,jokaiseen paperiin otat velkojan nimen osoitteen henkilötunnuksen osoitteen allekirjoituken 0tietenkin takaisin maksu ohjelman,nyt kun maksat ,sen ohjelman mukaan,aina kuitti itsellesi,säilytä se,jos jostakin syystä ei rahat riitä ,mene sen henkilön luo neuvottelemaan ,suostuuko joustamaan,yleensä suostuu,älä jätä käymättä.
        nyt en tiedä kenelle velka on,mistä saat tulo,mutta tuo minun kertoma systeemi on oikea...tässä tapauksessa,sitä käytetään hyvin paljon....
        verottojalle,kelalle ym.ei ole kielletty käymästä ....
        tsemppiä...


    • ihmeellistä touhua

      Kylläpäs tämä olo tuntuu keyeltä kun tietää että nyt viimein saan velat pois! :)
      huh.. Ja uutta en kyllä tee!



      Vielä yksi kysymys kuitenkin: Olin maksanut entisen asuntomme vuokrat, mutta silti niitä on uo:ssa. Toimitin sinne myös kuitit kuukausilta joita ei pitänyt olla maksettu mutta kylläpähän vaan ovat. UO ei siltikään ole tehnyt asialle yhtään mitään ja edelleen näkyvät maksamattomina.. Otanko yhteyttä kyseisen uo:n esimieheen?

    • juuri näin

      Ota vain.Pitää muistaa myös eräs asia,että vaikka maksaa suoraan pois ulosottoa vaativalle yritykselle kaikki on silti maksettava oikeudenkulut,jotka tuli ulosoton takia.Ne on suoraan ulosmitattavia eikä poistu ennen maksua.Eli ainoa mistä voi saada alennusta on saada itse pääomavelka sovittua velkojan kanssa.Ulosottokulut joutuu aina maksamaan silti,kun sinne saakka mennyt.

      • hgkghkhgk

        Tottakai kaikki jo tuomitut kulut on maksettava mutta yleensä ulosotossa olevasta kokonaisvelasta suurin osa tulee pääomasta tulleista koroista ja näistä juurkin voidaan tehdä se akordi eli neuvotellaan velkojien kanssa pääomavelasta tulleiden korkojen alentamista.


      • 171

        oiIkeudenkäyntikulut eivät ole ulosoton kuluja, nekin voit sopia velkojan kanssa. Ulosotto ottaa taulokon mukaisen ulosottomaksun asian ( riippuu määrästä), niistä ei voi sopia.


      • 13*****
        171 kirjoitti:

        oiIkeudenkäyntikulut eivät ole ulosoton kuluja, nekin voit sopia velkojan kanssa. Ulosotto ottaa taulokon mukaisen ulosottomaksun asian ( riippuu määrästä), niistä ei voi sopia.

        Asun ulkomailla ja olen järjestänyt asiani niin, että Lindorff ei koskaan tule saamaan euroakaan. Sääli, että Suomessa ette pääse niiden otteesta.


    • liibalaaba4

      Jos alkuperäinen lasku on ollut 500e. - perinnän jälkeen 600e ja nyt ulosotossa 700e.

      Velkojalta kysyessä sanoo summaksi 500e.

      Jos maksan velkojalle 500e, tuleeko minun maksaa jotain ulosottoon?

      • jgfdjgfdgjgdf

        "perinnän jälkeen " Jos perinnän on hoitanut perintätoimisto velkojan puolesta niin tuossa on 100e perintätoimistonkuluja eli ne on maksettava, ja samoin uo...luultavasti sisältää mahdollisia oikeudenkäyntikuluja ka uomaksuja

        Maksat siis 700!

        Jos velkoja on perinyt velkojaan itse, hakenut siihen velkomustuomion ja sitten laittanut vielä ulosottoon eikä sinulta edelleenkään ole rahoja saatu perittyä. Tässä tapauksessa uo on jossain vaiheessa palauttanut velan takaisin velkojalle...tämä on se hetki jolloin kannattaa kokeilla akordia tyyliin "maksan sen ja sen verran tai ette saa mitään".

        Yleensä ylläoleva skennario toimii vain kun velkaa on peritty jo vuosia ilman tulosta, kn 15v vanhetumisraja lähenee niin velkojat on aika avokätisiä! Se on sitten vielä toinen asia kannattaako velkaa maksaa tässä vaiheessa ollenkaan jos se pian "vanhenee" ?


    • -ö.pl,kimjunhybgtvf

      Niin, ulosotto ei ota euroakaan mitään ulosottomaksua, JOS ulosotto on kestänyt tietyn ajan.

    • ihmeellistä touhua!

      Maksoin nyt sitten koko ulosoton pois. MUTTA edelleenkään en saanut tyydyttävää vastausta uo mieheltä siihen kysymykseen, että:

      Olen maksanut vuokrat vuokranantajalle jo ennenkuin hän haki niitä oikeusteitse. Toimitin hänelle kuitit tästä tapahtumasta, samoin haastemiehelle.
      Olin matkoilla, kun juttu oli kuitenkin mennyt oikeuteen ja siitä ulosottoon.

      Nyt maksoin siis samat vuokrat uudelleen - kuin ne mitkä olin jo maksanut.
      Kannattaako minun ottaa asianajaja ja lähteä hakemaan vuokria oikeusteitse? summa on kuitenkin 800e x 3 eli 2400e jota olen hänelle nyt maksanut 4800e josta siis puolet on LIIKAA. Tottakai huomioin UO:n kulut mutta silti tuosta itsellekin vielä jotain jäisi käteen.. tätä siis mietin. Osaisiko joku vastata?

    • neuvottelu kertamksu

      eli suomeksi kirjoita perintätoimistolle otsikolla akordi ja summa ja maksupäivä.
      Valitse summa sen mukaan mitä on PÄÄOMA tai jopa alle.
      HE kyllä vastaavat mihin suostuvat, ja voit kohteliaasti sähkpostilla ehdottaa myös toista summaa, jos et saa riittämään maksuasi. Mutta kyseessä on kulujen ja korkojen kohtuullistaminen, eli otat ne pois kokonaan ja odotat mitä vastaavat. NÄin saat
      yhteensä paljon pois,, kun joka perintätoimisto käyttää omaa tapaansa sopia, mutta aina he johonkin suostuvat...muuton ulosoton perintä kestää niin kauan.
      perintätoimistoot ostavat ja myyvät velkoja eli olet nyt osa diilejä, ja pienillä summila velkasi on myyty, lama aikaan 5 %.
      sitten maksat perintätoimistolle eli he AINA omistavat velkasi, ulosotto on vain välikäsi.
      ja sen jälkeen ulosotto saattaa periä mitä jää eli per lasku taulukkomaksun yhdne kerran eli 27-84 e. ilmeisesti jotenkin per tapaus, ti toimisto tms?? en mä tajunnu, mutta siitä tulee kyllä normi viivakoodilasku, ja JOS olet maksanut 18 kk putkeen ei sitä saa kait periä.

      • 1+11

        Eiköhän kysyjä ole saanut jo asian ratkottua, eikä varmaan enää edes seuraa keskustelua kahden vuoden jälkeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3841
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      593
      3625
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3602
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2271
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2229
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      322
      1972
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1947
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1766
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1433
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1352
    Aihe