Apuva, LG pesukoneen luukku ei aukea

HyväKone

Oisko kellään vinkkiä millä LG edestä täytettävän pesukoneen luukun saa auki? Kone ajoi pesuohjelman läpi ja laski vedet ulos, mutta luukku mokoma ei suostu avautumaan. Soitan ensi viikolla huoltoon, mutta olisi ihan kiva saada pyykit ulos sieltä asap.

Koneen malli on LG F1489QD

10

17131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LG:pä joo

      Monissa pesukoneissa on aikakytkin, joka ehkäisee luukun avaamisen heti pesuohjelman päätyttyä. Odota minuutti ja kokeile avata uudelleen.
      Jos ei auttanut niin huoltoon.
      Jos konetta kalliimmat vaatteet sisällä niin voimaakin voi käyttää avaamiseen, jos ei muuta keksi. Onko saranapuolella ruuveja näkyvissä?

      • jes...

        "Odota minuutti". Joo kaveri varmaan 30 sekuntia ohjelman päättymisen jälkeen juoksi tänne kirjoittamaan kun luukku ei aukea, ja sinä neuvot, että odota vielä minuutti.


    • HyväKone

      Kiitoksia vastauksesta.
      Joo on odoteltu jo toista vuorokautta... Ruuveja ei ole näkyvissä. En haluaisi alkaa rikkomaan mitään, koska koneessa on takuu voimassa. Huollon saaminen kestää useamman päivän ja olisi tosiaankin mukava saada kuteet ulos.

      Joissain koneissa on käsittääkseni jossain piilossa joku kytkin jolla luukun saa hätätilassa auki. Tästä yksilöstä en ole sellaista löytänyt eikä ohjekirjakaan osaa auttaa.

    • Seniori.

      Minulla on jokin muu merkki mutta katselin käyttöopasta siinä kerrotaa erittäin tarkasti myös lapsilukon päälläolo ja poisotto ja paljon muuta lukosta.
      PITÄÄ PAINAA KAHTA NAMISKAA SAMANAIKAISESTI !!!!

      Ja LG puhelinneuvonta kun pidetään puhelinta määrätyssä paikassa niin neuvoja tietää piippauksista mikä mättää !
      Aika monipuolinen on LG:n käyttötaulu
      Jos muut löytää vian omistajan oppasta, niin lataa se alla olevasta osoitteesta ja sitten se ylempi tuote kahdesta
      Ota tuotetuki
      http://www.lg.com/fi/pyykinpesukoneet/lg-F1489QD-pyykinpesukoneet

    • kodinkonepalvelu.com

      Kyllä siinä koneessa on jokin vika.
      Uusissa kalliimmissa malleissa on servolukko joka ukeaa heti kun ohjelma loppuu ja vanhemmissa on lämpöön perustuva aikalukko joka vapautuu muutamassa minuutissa ohjelman loputtua.
      Oven saa avattua koneen sisäpuolelta sopivasta kohtaa mutta on aika hankala varsinkin maallikon tehdä.
      Luukkua ei saa irrotettua sen olessa kiinni ruuvit on luukun alla.
      Luukun kahva voi myös olla vioittunut jos luukkua on koitettu avata voimalla lukituksen ollessa päällä.
      Voit kokeilla niin että käynnistät ja sammutat koneen muutaman kerran peräkkäin jolloin lukitus voi aueta mutta anna kuitenkin huollon tutkia kone koska vika voi palata takaisin.
      T:LG-Huolto.

    • MUMMO52 Toi

      Sain oman uudehkon pyykkikoneen aukeamaan kun raotin väkisin voi veitseä käyttäen luukkua ja ujutin muovinarun salvan taakse, koukin narun pään virkkuukoukulla salvan toiselta puolelta ja nykäisin varovasti oikealle ja da daa luukku aukesi...;)

      • Anonyymi

        Sain pelkällä keittiöveitsellä viallisen pesukoneen luukun auki.


    • papp a

      Mummot on joskus uskomattoman viksuja.

    • Arskanko

      Uusimmissa pyykinpesukoneissa alkaa nykyään olemaan kaikkia hienoja eletrottisia piirilevyjä jotka ohjaavat pesukoneen toimintaa. Resitoikaa pyykinpesukone, siis virta pois kokonaan pesukoneesta, odottakaa vähintään 3 min. ja laittakaa virta uudestaan päälle ja sitten laitat koneeseen päälle vaikka viimeisen huuhtelun ja linkouksen kohtaan. Kun pesukone on ottanut uuden pesuveden koneeseen ja se alkaa pyörittämään pesurumpua, niin siinä vaiheessa avaat pikku hiljaa nukkasihdin, voit toistaa ohjelman sitten vasta kun pesukone on täyttynyt taas uudella vedellä niin että pesukoneesi pesuvesi tyhjentyy nukkasihdin kautta, ulos lattialle ja vika voi korjaantua ihan itsestään ja näin helposti. Yleensä automaatti yksikkö voi olla vioittunut, siksi sinun ei tulisi koskaan mennä avaamaan yhtään ruuvia pesukoneesta irti, sillä koneen vakuutus taikka kotivakuutus ei korvaa korjauksesta yhtään mitään jos olet avannut itse jotain. Lisäksi tuotevastuulakiin vedoten voit pesukone huoltoa pyytämään tarkastamaan jos laitteessa on tullut jokin tyyppi vika. Yleensä pesukoneen valmistaja antavat täyden takuun 1-2 vuotta, mutta jos huolto tarkastuksessa ( Huomio lattiassa pitää olla viemärikaivo, jotta saat lattialle tulevat vedet menemään hyvin pois viemärikaivoon) (Jos pesukoneesi on esimerkiksi keittiössä, jossa ei ole lattiassa viemärikaivoa, niin silloin et voi laskea pesuvesiä lattialle lainkaan. Mahdollisesti koneeseen on voinut tulla vika pelkästään fosfaattisten pyykinpesuaineiden käytöstä taikka ihan pelkästään tavallinen tukos, ja silloin on syytä kääntyä heti merkkihuollon puoleen, joka puhdistaa koneesi kalkkeumat pois. Pesukoneen omistajan on syytä muistaa puhdistaa itse koneen säännöllisesti vaikka joka kolmas kuukausi. Muista myös puhdistaa säännöllisin välein nukkasihti sekä pyykinpesukoneen luukun tiivisteen välit ylimääräisistä esineistä esim. kolikot ja vieraat metalliesineet jäävät tiivisteen väliin ja pikkuhiljaa alkavat kuluttamaan koko pesukonetta. Tiivisteeseen jopa reiän. Suosittelen ostamaan apteekista ihan tavallista sitruunahappoa vaikka 20%;sta ja pesemään sillä tyhjänä oleva koko pesukone pitkällä ohjelmalla. Lisäksi on syytä irrottaa irti kokonaan pesukoneen pesupulveri säiliö/luukku ja pestä se ihan kuuman veden ja harjan kanssa, sillä muuten pesuaine luukun sisältö voi alkaa homehtumaan ja pyykit alkaa pahemmassa tapauksessa haista homeelle. On hyvä muistaa, ettet kastele pyykinpesukonetta koskaan juoksevalla vedellä päältä päin, koska hyvin nopeasti pesukoneen automaatti-ohjausyksikkö voi vioittua, jos koneen sähköosiin ja ajastimeen pääsee kosteutta ja varsinkin vettä! Uusi automaatti ohjausyksikkö voi maksaa miltei uuden pyykinpesukoneen hinnan.

      • Anonyymi

        luukun saa auki,kun painaa oikealla kädellä ja vasemmalla kahvasta vetää lukun auki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe