Kerrostalomme kurinpitojärjestelmä!

Pihapatrolli

Kerrostalo, jossa asumme on 7-kerroksinen, 2 rapun kerrostalo, rakennettu 80-luvulla Tampereen kaupungin keskustassa. Olemme muodostaneet talotoimikunnan, johon kuuluu eläkkeellä olevia asukkaita, jotka omistavat asunnot talosta. Eli vuokralaisia ei huolita meidän talotoimikuntaamme.

Olemme perustaneet järjestelmän, jossa häiriköt ja muut ei-toivotut naapurit häädetään pois talosta. Nyt meidän talossa asuu vain kilttejä ja rauhallisia, tasapainoisia asukkaita. Miten olemme tämän onnistuneet järjestämään?

-Päivittäinen pihassa "päivystäminen", myös talviaikaan joitakin tunteja.
Pidämme hauskaa keskenämme ja juoruamme keskenämme pihakeinussa ja tuoleissa
-Uusien asukkaiden puhuttaminen,sääntöjen kertominen
-Ns. kyttääminen eli kaikkien yksityisasiat selvitämme varmuudella
-Jatkuva yhteydenpito isännöitsijään ja hallituksen puheenjohtajaan
-Välitön puuttuminen häiriöihin ja joukkopainostus
-Muiden asioista selville otto (tähän käytämme tarvittaessa runsaasti aikaa)
-Häätöjen organisointi
-Talotalkoisiin osallistumisen valvominen ja huomauttelu jos joku ei osallistu
-Todella vaativa asenne isännöitsijään, pienistäkin asioista huomauttaminen ja vaatiminen että asia korjataan
-Roskiskäyttäytymisen valvonta, eli valvomme, että jätteet lajitellaan, pahvilaatikot taitellaan litteiksi, jne. Tarvittaessa hyökkäävä ja moittiva asenne laiminlyöjiä kohtaan
-Erityinen vuokralaisten valvonta, ja välitön valitus vuokranantajalle, vuokralaisilta ei siedetä senkään vertaa häiriöitä kuin asunnon omistajilta
-Vuokralaisten suoranainen alistaminen kyselyillä ja vihjailuilla ja moitteilla
-Itse tehty puutarha talon pihaan, jossa kasveja, puita yms. ja pihan hoito - antaa osittain syyn oleskella lähes jatkuvasti pihassa ja tehdä huomioita, keitä tulee ja menee
-Kyttäämme muiden asukkaiden ostoskassit kun he kävelevät meidän ohitsemme
-Pihaparkkeerauksen valvonta, ja oma sakottaja. Nopea yhteydenpito kaupungin pysäköinninvalvontaan ja tarvittaessa poliisiin.

38

1041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • just tommonen

      Tomosta olen haeskellut jo pitkään!

      • Huoh...

        Ette sitten osaa erottaa pihapatrollia tavallisesta trollista.

        Älkää hyvät ihmiset ruokkiko näitä peeloja. Kuten ketjusta näkee nyt jo, jotkut onnettomat ottavat nämä aina ihan tosissaan.


    • HannuVaara

      Hei!
      Olemme aikoissa käynnistää myös kyseisen järjestelmän.
      Voitko toimittaa teidän järjestelmästä ohjeita jne minulle sähköpostiin?
      Kaikki unelma taitaa olla oma puutraha kerrostalon pihassa. Saitteko hyvän sadon sateisesta kesästä huolimatta?
      [email protected]

    • kosto on suloinen

      Kuulostaa upealta! Kunpa meidänkin talossa saisi vuokralaiset kuriin.

      Toissapäivänä (perjantaina) taas yhdessä vuokralaiskämpässä juhlittiin aamu neljään asti. Tosin kostin sitten kun nukkuivat krapulaansa pois, paukutin mattoja pihassa aamu kahdeksalta, ja soitin musiikkia lujalla. Enkä hiljentänyt vaikka pyysivät.

      • Taloyhtiö-suojelusku

        .

        Meilläpä on hieno taloyhtiö-suojeluskunta ja kaikilla on hienot yhtenäiset suojeluskuntalais-univormut!

        .


    • Liisa1945

      Oikea asenne! Meidänkin kerrostalossamme häiriköijät pidetään kurissa ja nuhteessa lähes tulkoon samoilla metodeilla. Meillä tosin on vielä lisäksi yöpäivystys, eli talotoimikuntamme jäsenet valvovat vuorotellen yhden yön ja raportoivat aamulla toisille toimikunnan jäsenille mahdollisista yöllisistä häiriötekijöistä.

      Viime viikonloppu oli antoisa: kolmannen kerroksen nuoripari tuli perjantain ja lauantain välisenä yönä kotiin taksilla ja selvästi päihtyneinä. Sama toistui vielä seuraavana yönä. Huomautamme heitä tämän takia maanantai-aamuna kello 6:00 viemällä heille henkilökohtaisesti huomautuskirjeen. Molemmat lähtevät maanantaisin töihin vasta noin 7:30 joten he ehtivät keskustella keskenään järjestyssäännöistä heti aamutuimaan.

      • Päivystysvuorossa

        Minä olen soittanut isännöitsijälle suoraa bilettejäjistä nimi oveen on vaihtunut sitä myöten noin 1 kk.


      • asiaa.......

        Hyvä! Asioihin on puututtava heti ja alhaisella puuttumiskynnyksellä.


      • Vuokralainen27w
        asiaa....... kirjoitti:

        Hyvä! Asioihin on puututtava heti ja alhaisella puuttumiskynnyksellä.

        Mahtaisiko talotoimikunta saada Orionilta psyykelääkkeita tukkuhintaan?


    • pihapatrolli

      Meillä on vielä sikäli hyvä tilanne,että isännöitsijän toimisto on meidän talon alakerrassa.

      Pääsemme sinne henkilökohtaiselle käynnille ihan muutamalla askeleella. Joskus isännöitsijä on vähän tuskastuneen näköinen kun "pihasiskoja" (pihatoimikunnan jäseniä) lappaa sinne puolen kymmentä päivässä milloin mitäkin valittamaan, mutta tehokas on järjestelmä ollut, ja toimiva!

    • Kyylääjämä

      Aah! Mä toivoisin että Kerrostalokyttääjien nettisivu alkaisi toimimaan uudelleen. Oli sitä vaan niin mukava lukea naurunpyrskeiden kera :-D

      Tänne samankaltaista kirjoittelua!

      • poismuuttanut1

        Tällainen talo on myös Tammelassa, tosin kolmerappuinen. Tervemenoa sinne kaikki halukkaat, kyseinen tönö oli aikanaan Kyttääjissä oikein viidellä tähdellä - ja syystä.


    • pihapatrolli

      Minulla, asukastoimikunnan jäsenellä, on tapana ottaa porraskäytävän ilmoitustaululta isännöitsijän sinne laittama järjestyssääntöpaperi lappunen. Sitten käyn nopeasti kotona sen kanssa kopioimassa siitä monisteita, ja jaan ne uusille asukkaille postiluukusta yön hiljaisuudessa. sitten vien alkuperäisen takaisin ilmoitustaululle. Alleviivaan tiettyjä kohtia korostuskynällä, kuten yöaikaan hiljaisuuden, jne.

      Myös jos vanhat asukkaat pitävät vieraskutsuja tai vastaavia, ja vähänkään melua syntyy, vien myös heille järjestyssäännöt ja nimettömän ivallisen haukkumakirjeen, joka sisältää suoranaista uhkailua häädöllä ym.

      • juri näin

        Saadaan hampuusit kuriin!


      • Päivystysvuorossa

        Vanhemmat ihmiset ja omistusasujat ei kyllä dokaa huuda kämpillä puoleenyöhön ja lähde huutamalla kappakaan. Tullakseen sieltä taas aamula klo 6 huudon kanssa herättäen asukkaat. Minun ei tarvitse yöllä kieltolappuja jakaa voin sen tehdä päivälläkin. Idiootit tietävät mitä varten olen ovikelloa soittamassa eivät tietenkään ovea avaa.
        Päivällä äänet eivät häiritse yöllä olisi mukava nukkua.
        Nyt olen onneksi asioita eteenpäin saanut idiootti asukkaat lähtivät pois
        isännöitsijälle soitin.


    • Ada-Marija

      Meilläkin kävi kerran niin, että pariskunta tuli ilmeisen päihtyneenä kotiin yön pikkutunneilla n. kello 2:00.

      Tulostin värillisenä esitteitä alkoholisteille tarkoitetuista kuntoutuslaitaitoksista ja tiputin postilaatikosta sisään.

      Toivottavasti ottavat opikseen.

      • oikein..

        Ottaa vastuuta naapurin alakavasta alkoholismista!


    • Tuttua juttua

      Talossa jossa asun toimii vähän tuon tapainen mummo patrolli. Tunkevat nokkansa joka paikkaan ja kyttäävät kaikkien tulot ja menot. Pitävät omia kahvikestejään pihassa kesäaikaan. Onko tämä kyseinen talo Tammelassa, Tampereella?
      Isännöitsijäkin on aivan totaalisen kyllästynyt niihin rutiseviin mummeleihin.

      • mek

        Kerätkää mies porukka ja käykää naimassa niitä mummoja niin rauhoittuvat tai kunnon muilutus porukalla niin valittajat rauhoittuvat kun laitetaan kova kovaa vastaan.


    • Kyttääjien uhri

      tuntuu kyllä liian tutulle, ettei vain tämä talo olisi Tampereen Kaakinmaalla? Kuvaus sopii ihan yksi yhteen!

    • MSM83

      Keskustelun avaja haluaa taloyhtiöön Pohjois Korean meiningin että "väärät ajatukset on kitkettävä". Onneksi asun maaseudulla jossa lähin naapuri asuu 100m päässä.

    • demokraatti1

      Mitä vikaa Pohjois-Korean mallissa?

      Meidän taloyhtiössa toimii loistavasti.

      Asiat käymme demokraattisesti läpi ja puheenjohtaja karsii älyttömimmät ehdotukset pois ja kaikki ovat tyytyväisiä.

      Viime kokouksessa päätimme lisätä läpinäkyvyyttä käyttäen samaa serveriä, jota on helpompi hallita, jos joku harhautuu esim. väärille internetsivuille vahingossa.

    • Timbih-95

      Te että ole vissiin aatellu, että toi "huomautuskirjeiden" tms. laittaminen siitä että joku kerran tai kaksi tulee keskellä yötä vaikka juhlista olisi mitenkään "ei vittuilua"?

      koitatteko hankkia itsellenne jotain tekemistä pitkille ja tylsille eläkepäiville, vai vaan jotain mielihyvää siitä kun toista rangaistaan siitä, että hän tekee jotain (kuten käy vaikka juhlissa) ja sitten tulee kotiinsa ja pitää siinä sen verran melua kun avaa hiljaa ulko-oven?

      Minun mielestä tuommoinen käytös on erittäin itsekästä ja lapsellista. Siinä vaiheesa kannattaisi ehkä alkaa tekemään tuota jos kyseinen asukki/asukit ovat tehneet sitä enemmän kuin 3 krt. lyhyen ajan, kuten 3 viikon sisällä.

      Pitää myös ottaa huomioon että tilanne voi olla vaikka väliaikainen tms.
      Entä jos joku asukesitanne käy yötöissä? rangasitaanko häntä sillä, että lähtee kello 21.00 ja tulee takaisin 4.00?

      Järkeä saa käyttää. Ja on tietenkin hyvä että on rauhallinen rappu jossa ei asu metelijöitä :)

      • Nollatoleranssi on

        paras toleranssi. Sitä on suomenmaassa jo aivan tarpeeksi kerrostaloja joissa on jopa graffitteilla maalailtuja porraskäytäviä. Ulostellaan ja oksennelaan myös noihin rappukäytäviin. Eipä ole harvinaista lastenvaunujenkaan polttelu sun muu ilkivalta. Yökaudet melskataan, pihat siivottomassa kunnossa, eikä voisi kuvitellakkaan laittavansa jotain pientä kasvimaata johonkin pihan nurkkaan, ym ym. Ja yleensä kaikkeen siivottomuuteen ja järjestyshäiriöihin on osallisena juurikin tuo alkoholi. Uskoisin, että vain äärimmäisen harvoin sattuu järjestyshäiriöitä tai muutakaan ilkivaltaa ja metelöintiä ilman alkoholin osallisuutta asiaan, tai muun päänsekoittaja aineen. Sitäpaitsi, jokainen alkoholisti on aloittanut sillä ensimäisellä ryypyllä, ensin vähän ja sitten aina enemmän. Hyvä vain, että on sosiaalinen kontrolli joissain taloissa vielä jäljellä, kuten ennenvanhan kyläyhteisöissä. Jokainen saa suomessa valita vapaasti asuinpaikkansa, eli voi muuttaa pois milloin haluaa, vapaamman käytöksen salliviin kerrostaloihin, joissa asustelee hengenheimolaisisaan.


    • GoldenFuture80

      Ei kaikki päihtyneet ole häiriköitä!

      • seli seli

        Eikä kaikki hullut ole murhaajia!


    • Hei, toi alku näytti tosi kivalta. Minäkin asuisin mielellään taloyhtiössä, jossa asuu vain henkisesti terveitä ja yhteistyökykyisiä ihmisiä. Loppua kohden viestisi muuttuu trolliksi/vitsiksi.

    • Tyhmät työläissakat

      Turussa Runosmäessä Lipunkantajankatu 4,6,8,10 vuokrataloissa (Kunta-asuntojen) on juuri tällaista,sen seurauksena n.40 asuntoa tyhjänä.HAH HAH kyttääjämummot saavat koko ajan vuokrankorotuksia!

    • final solution

      kyttääjät suljetulle tai pohjois-navalle lähettää.kyttäilköön toisiaan debiilit.niillä ei ole mitään muuta elämää.ne on stalinin ja stasin kätyreitä ollu aikonaan.kommarit kaikki hirteen.adolf pojulle ois töitä taas.

    • Jopa on

      mainio talo, kerrassaan verraton. Sielä varmaan voi jättää polkupyöränkin lukitsematta,sekä rollaattorin? Eikä varmaan ole huolta itä-eurooppalaisista kulkukauppiaistakaan, tahi vesilasillisen pyytäjistä.
      Erinomaista kansalaisaktiivisuutta tuollainen, siinä todella otetaan vastuuta lähimmäisistään. Ei mahda olla ainutkaan asunto tyhjänä, ainakaan pitkään, arvatenkin on tunkua päästä sinne asumaan. Harmi vain, etten asu Tampereella,enkä vallan lähelläkään, että voisin edes harkita muuttoa moisin mukavuuksin varustettuun taloyhtiöön.

    • Meillä nääs ovi

      Meillä pidetään aina ovet auki, kuka tahansa saa kulkea ja mitään ei ole hävinnyt.

    • ikärasisti

      Ongelma on siinä, että vuokranantajat vuokraa nuorille luusereille. Miksi ei valkaa hiukan tarkemmin??? Ei alle 30v, ei tupakoitsijoita, ei "opiskelijoita", pelkästään töissä käyviä.

    • Päivystysvuorossa

      Töissä käyvät ei pysty maksamaan kunnolista vuokraa koska eivät saa asumistukea. Opiskelijoita riittää pilvin pimein isomissa kaupungeissa vuokralaisiksi.

    • haaahuuuu

      Aivan loistava kurinpitojärjestelmä. Toimii, sillä myös meidän taloyhtiössä on hyvin samantapainen järjestelmä. Hyvä hyvä!

    • kaikki melu pois

      Mistä saataisiin meillekin, olisin halukas tietämään!

      Tosikoille tiedoksi, ettei kukaan tällaisia viestejä oikeasti täydestä ota, älkää tulko ketjuun seliseliselittämään.

      Minusta on hyvä, että taloyhtiöissä vallitsee kuri ja järjestys. Kun on kokemusta ihan muunlaisesta meiningistä.

      • silli trolli

        Noh, teilläkin varmaan joutuu ankaran hyökkäävän ja moittivan asenteen kohteeksi, jos laittaa pahvia biojätteisiin?

        Ei kun talon kaikki piilonatsit vain kokoon, kyllä se siitä.

        Siihen, ettei kukaan ota tosissaan kehotan laskemaan tämänkin ketjun viestit. Hyvin näkyy trooli vetävän kun kunnolla trollataan. Vähän kun näkee vaivaa niin saalis on taattu.


    • Hervantakin Kelpais

      Idea on perustaltaan hyvä, mutta muutama käytännön asia pilkahti silmääni aika ilkeänä;

      "kaikkien yksityisasiat selvitämme varmuudella"

      Mitäh?

      Mikäs oikeus teillä on penkoa toisten yksityisasioita? Tuhoat siis ihmisen oikeuden YKSITYISYYTEEN, johon on ihan asetusten ja säädösten suoja!

      Suomen perustuslaki sanoo asiasta jotakin.

      Teillä ei ole mitään oikeutta 'selvittää' kenenkään yksityisasioita 'varmuudella' - nehän lakkaavat olemasta yksityisasioita sillä samalla sekunnilla, kun joku ulkopuolinen niistä tulee tietoiseksi ilman lupaa.

      Se on laitonta ja moraalitonta toimintaa, sellainen. En suosittele.

      Kaikennäköistä voi selvittää, mutta järkevintä olisi selvittää

      a) Millainen 'character' ihmisellä on, siis ennemminkin intuitiivisempi "pärstäkerroin"-tutkielma - muutaman minuutin leppoisa jutustelu paljastaa ilmeinä ja fiiliksenä enemmän, kuin jokin hatara yksityisasioiden (jotka eivät sinulle mitenkään kuulu) penkominen.

      b) Millainen asumishistoria hänellä on - millainen naapuri hän on ollut aiemmissa asunnoissaan.

      Ette te tarvitse mitään 'yksityisasioita', eikä se ole 'kyttäämistä', vaan se on laitonta penkomista, josta voi joutua leivättömän pöydän ääreen.

      Nuo kaksi kohtaa riittävät vallan mainiosti. Jos tyyppi on rehellinen ja hyväntahtoisen oloinen, ja jos hän ei ole aiheuttanut häiriötä aiemmissa asunnoissaan, se riittää.


      Ostoskassit? Mitä hittoa toisten ostoskassit teille kuuluvat? Ja miten "kyttäätte" ne? Ei niistä aina näy täysin läpi, näette korkeintaan muutaman päällisimmän tuotteen.

      Jep, joku vaan troolaa jälleen kerran (trolling = troolaus, eli kalastuksen muoto. Sillä ei ole mitään tekemistä minkään myyttisten olentojen kanssa - troolauksessa kalastetaan isolla verkolla mahdollisimman paljon kaloja, eli 'trolling'issa sitten myös kalastetaan isolla kommentilla mahdollisimman paljon reaktioita). Ei tuollaista voi ottaa tosissansa, ei moista systeemiä voi järjestää.

      PERUSidea on sinänsä tosin hyvä, että JONKINLAINEN talotoimikunta voidaan järjestää, ja säännöt kieltämättä kertoa, ja itsekin mietin, että jos jokainen täällä kanta-astumisesta kärsivä kokoontuisi isoksi joukoksi, joka sitten kävisi jokaisen yläkertalaisen luona, jonka tietää paukuttavan kantapäitään, ja selvittäisi asian, kyseessä olisi vastustamaton voima, jota yläkertalainen ei voisi muuta, kuin totella.

    • hohhhhhhoijaa

      Meiän kerrostalossa just yötyöläine valittaa mu askeläänistä -,- Ite herään siihe ku hän lähtee illalla töihin ja aamuyöllä saapuu töistä. Huoh......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5208
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3387
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1522
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1373
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      749
    Aihe