Hypotenuusa

Miten on?

Loviisan torinlaidalla toimineen Hypotenuusa –klubille ja sen 27 jäsenelle luettiin perjantaina raskaat syytteet törkeistä alkoholirikoksista.

Kaupungilla kuiskitaan, että syytettyjen joukossa olisi ainakin yksi johtavassa asemassa oleva kaupungin virkamies. Pitääkö huhu paikkansa?

Miksi paikkakunnan lehdistö vaikenee syytettyjen nimistä?

87

1211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiina Keskimäki

      Miksi paikkakunnan lehdistö vaikenee syyteharkintaan menevien nimistä oman keissini yhteydessä? Nimet ovat kaikkien saatavilla Loviisan kaupungin julkisista asiakirjoista eli kaupunginhallituksen pöytäkirjoista 28.11.2011 ja 9.1.2012.

      • Eijaksaenääyhtään

        Etkö ole jo ihan tarpeeksi esillä? Pokaa vielä Matti Nykänen, ehkä silloin tulee huomiota?


      • Nykäsentuttu
        Eijaksaenääyhtään kirjoitti:

        Etkö ole jo ihan tarpeeksi esillä? Pokaa vielä Matti Nykänen, ehkä silloin tulee huomiota?

        Sanotaan että panomies ei pIlluaan valikoi, mut kyllä Nykänen.


    • mansikkakakku.

      Niin nii, mutta nyt kysellään hyopsta!

    • Mars AA-kerhoon

      Pelkästään vuonna 2007 kaasuklubilla on tenuteltu peräti 17 000 kupin edestä!

      Varsinainen HypoTENUuusa, jolla ei ole mitään tekemistä trigonometrian kanssa.

      • Kyykyssä

        Vaan onko rapparien?
        Sain joskus käsiini rapparien jäsentiedot. Monta oli tuttuakin, vaikka vähän tullen kaupungin eliittiä.


    • hypotenussijat

      kaupungilla kuiskitaan?? Ihan mielenkiinnosta kyselen että mitä tarkoittaa tässä tuppukylässä kuiskiminen? Missä oikein kuiskaillaan? Kirjastossako..

      • Faktaa pöytään

        Pyydä käräjäoikeudesta dokumentit, niin ei tarvitse kuiskauksien perään huudella. Nimilista esiin!


    • suhtraitis

      Ei kuiskita. Täällä vaan eräs "yleinen syyttäjä" riehuu. Hyposta erosi heti alkuun muutama kaukaa viisas kun näki ettei oikein alkoholilaki toteutunut klubissa. Itse harkitsin jäsenyyttä joitakin vuosia sitten kävin ns. värväystilaisuudessa mutta en halunnut liittyä juuri tuon alkoholin roolin vuoksi. Eräs tuttu yksinhuoltaja kehui miten voi ottaa kuppia ja pitää lapsia mukana toisin kuin yleisessä ravintolassa...no, juoppoja aikuisia näkee tietysti suomessa kaikkialla.

    • Nythänhokasin

      Kyllä kuiskitaan paikassa missä ulkopuolelle on jätetty matalaa mallia olevaa nelipyöräkulkuneuvoa poikittain heti aamusta.

      • Faktaa pöytään

        HYPO-demari? Klubissa kerrotaan "viihtyneen" myös virkamiehiä ja kaupunginvaltuutettuja. Sehän olisi oikea uutispommi. Ilmankos paikallislehdistö vaikenee nimistä......kun oikein demarikin....

        Jos virkamiehiä ja valtuutettuja on syytteessä ja tuomio tulee, niin he kaikki joutuvat eroamaan.


      • Politiikka kunniaan
        Faktaa pöytään kirjoitti:

        HYPO-demari? Klubissa kerrotaan "viihtyneen" myös virkamiehiä ja kaupunginvaltuutettuja. Sehän olisi oikea uutispommi. Ilmankos paikallislehdistö vaikenee nimistä......kun oikein demarikin....

        Jos virkamiehiä ja valtuutettuja on syytteessä ja tuomio tulee, niin he kaikki joutuvat eroamaan.

        Hypo täysin epäpoliittinen. Poliittisesti aktiivisia henkilöitä ei tule vainota demokraattisessa maassa. Päinvastoin, kiitetään niitä jotka ovat valmiit yhteiskunnan eteen antamaan aikaansa ja vaivaansa, ja särmäähän saa ihmisessä kyllä löytyä.


      • Lakia.
        Politiikka kunniaan kirjoitti:

        Hypo täysin epäpoliittinen. Poliittisesti aktiivisia henkilöitä ei tule vainota demokraattisessa maassa. Päinvastoin, kiitetään niitä jotka ovat valmiit yhteiskunnan eteen antamaan aikaansa ja vaivaansa, ja särmäähän saa ihmisessä kyllä löytyä.

        KUNTALAKI

        41 §

        Rikollinen menettely luottamustoimen ulkopuolella

        Jos luottamushenkilö on asetettu syytteeseen rikoksesta, jonka laatu tai tekotapa osoittaa, ettei hän voi toimia luottamustehtävässään sen edellyttämällä tavalla, valtuusto voi oikeudenkäynnin ajaksi pidättää hänet toimestaan. Pidättämispäätös voidaan panna täytäntöön heti. (1.2.2002/81)

        Jos luottamushenkilö vaalin toimittamisen jälkeen on lainvoimaisella päätöksellä tuomittu vankeuteen vähintään kuudeksi kuukaudeksi, valtuusto voi erottaa hänet luottamustoimestaan. Päätös pannaan täytäntöön heti.


    • höpötenuusakerho

      "Jos virkamiehiä ja valtuutettuja on syytteessä ja tuomio tulee, niin he kaikki joutuvat eroamaan."

      niin sanottua "nuhteettomutta" vaaditaan laissa vain kansanedustajilta , eikä heiltäkään jätin tiukoilla säännöillä. Tällasin takia kukaan ei joudu lähtemään mistään (ellei ize halua)

      • Näin on.

        Julkisten virkojen yleiset nimitysperusteet:

        Suomen Perustuslaki tuli voimaan 1.3.2000. Lain 125 § 2. momentin mukaan yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Ennen lain voimaantuloa kunnalliseen virkaan on käytännössä voitu valita kuka hyvänsä kelpoisuusvaatimukset täyttävistä viranhakijoista.
        Hallituksen esityksen mukaan taito tarkoittaa koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja ja taitoja, kyky puolestaan viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin. Koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä. Näitä yleisiä nimitysperusteita tulee tarkastella suhteessa viran erityisiin kelpoisuusvaatimuksiin. Nimitysperusteilla on merkitystä vertailtaessa useampia viranhakijoita keskenään. Virkavaalista voi valittaa sillä perusteella, että perustuslain yleisiä nimitysperusteita ei ole noudatettu.


    • höhhhh

      kumma katkeruus poliitikkoja kohtaan. Useimmiten he ovat hyvää tarkoittavia yhteiskunnasta kiinnostuneita ihmisiä. Kuka tahansa saa yrittää pärjätä politiikassa jos vain avuja löytyy eikä se ihmistä pahenna.

    • röhröh..

      Uskomatonta Lovisalaista moraalia. Olipa sitten politiikko, luottamushenkilö tai virkanhaltija, niin kyllä myös Lovisassa on näiden suomalaisen yhteiskunnan kärkihenkilöiden ymmärrettävä mikä on laitonta ja kiellettyä. Tietenkin on kivaa lotrata kaväärien kanssa viinaa ja tuntea olevansa muitten kansalaisten ja lain yläpuolella. Toivottavasti oikeus määrää esitetyt korvausvaatimukset maksettaviksi ja syytetyille ansioiden mukaiset tuomiot. Alkuunsa joku voisi pyytä oikeudelta syytettyjen nimet ja Lovari voisi ne julkistaa koska se on kirjoitellut suurin otsikoin nimillä myös pienemmistä asioista, mm. kantelujutuista. Ja kyllä Lovari tietysti kirjoittaa jos ei tuttuja ole mukana listoilla.

    • paha ei ole kenkään.

      On jo kirjoitettu. Syytetyt ja heidän läheisensä kyllä tietävät. Muille tuskin nimet kertovat mitään. Nämä nimlistoja janoavat ovat sitä paheksujajoukkoa joka pitää itseään joka suhteessa muita parempana. Lovari toimii erittäin vastuullisesti kun nimet julkaistaan yleensä vasta tuomioiden jälkeen. Tämä on hyvän tavan mukaista.

      • open service

        Lovarin uutisointi on tarkoitushakuista. Demareista, itsekkäistä ärkoopeeläisistä ja kaikkein suurimmasta virkamiehestä ei uutisoida asianmukaisesti kun he möhlivät.

        paha ei ole kenkään poikkeaa taas totuudesta.


    • lovarille +

      Kylä se vonVeh oli ihan nimellään ja naamallaan lehdessä kun oli kääntänyt sen säätiön rahat taskuunsa. Myös muut tuomion saaneet on olleet nimellään. Epäiltyjä ei kuitenkaan voi kohdlla samoin koska oikeuslaitos vasta vahvistaa oliko epäilyllä katetta.

    • self service

      Tais tuo julki-juopottelu ja väkiviinan jakelua koskevan lain rikominen jäädä Lovarin jutuissa toissijaiseksi? Ihan säälillä kirjoitti Hypotenuusan tenujoukosta ja niiden arvovaltaisista "vieraista". Kylpä lehdykän arvot ja moraali on korkeaa loviisalaista tasoa.

    • Maistuu se mullekin

      Jokainen toimintaan osallistunut on tiennyt, että tuollainen lippulappu-naukkailu on vain lainmukaisuuden rajoilla kikkailua. Nyt suurta hämmästystä teeskennellen yritetään vakuuttaa, ettei tullut mieleenkään laittomuus. Kaikki vastaavat kuppilat on perustettu enemmän tai vähemmän dokaamistarkoituksessa ja toimintatapa yritetty saada sellaiseksi, että laista löytyisi porsaanreikä. Salakapakkaa yhtä kaikki. Mun puolesta tuollainen toiminta voitaisiin sallia, mutta laki Suomessa on mikä on ja mielipiteeni on että lakia tässä yritetty tietoisest1 kiertää.

    • murha mielessä

      Halutaanko niitä nimiä paikallislehtiin lähinnä siksi että voidaan osoittaa sormella ja paheksua?? PAH-PAH-PAH. ompa oudot huvit ihmisillä.

      Ei täällä kukaan ole läpeensä paha eikä pelkästään hyvä. Syytetyilläkin on läheisiä ja omaisia. Elämän pitää jatkua ilman että osa paheksutaan hylkiöluokkaan. En ymmärrä tätä nimien vaatimista ja hirveää paheksumusvimmaa. Ei edes mistään kauheasta rikoksesta ole kyse.

    • P@nomiäs

      Onhan rikos kauhia, 150 000€ korvausvaatimus ja linnatuomiot päälle. Onko ikinä Loviisassa ollut vastaavaa? 60:luvulla kun HJ Holmström määräsi asennettavaksi sähköverkon elokuvateatteri Ulrican poistumistielle, ettei näytöksistä poistuneet kusisivat porttikonkiin, niin pieni poika astui verkon päälle paljain jaloin ja menehtyi. Mikä oli tuomio? 3 kk ehdollista ihmishengen menetyksestä. Oli nääs rahamiäs.

    • Kaidsu

      Tämä ei kuulu Hypoon, mutta tarkennan. Hjalmari Holmströmin ansa oli 3mm peltilevy, mitoiltaan 1,22 x 1.22 mihin oli johdettu 220 voltin vaihtovirtaa. Kävin itse edellisenä iltana näytöksessä ja normaalisti kusin porttikonkiin, niinkuin aina ennenkin. Ihmettelin kun levyn reunoista rupesi sinkoamaan kipinöitä ja haisi palaneelta kuselta. No, vedin vetoketjun kiinni ja jatkoin matkaa. Seuraavana iltana sain tietää täman pikkupojan kuolemasta, silloin kaikki loksahti. Mulla oli paksut kumipohja kengät, poika paljain jaloin.
      Arvaas harmittiko kun johtaja pääsi ehdollisella, nää on niitä sisäpiirin systeemejä.
      Mutta Hypon porukka maksaa !!

      • pysy totuudessa

        Jos olisit tosissasi kussut siihen levylle olisit saanut kusenkautta sellaisen tällin ettei kulinnysästäsi olisi jäänyt mitään jäljelle!


    • Jutta

      Oliko päivämäärä 21.12 kun joululahjat jaetaan Porvoossa?

    • "#¤%&/(

      Jaettiin niin! Mutta melko pienet lahjat.

      • exravintolavastaava

        Ei voi....voi....

        muuta, kuin todeta, että harvinaisen paljon tyhmää porukkaa siellä tuppukylässä.Ensin rikotaan lakia ja siinä sivussa vielä haitataan rehellisten yrittäjien ravintolatoimintaa. Juokaa kotona ja pysykää pilttuissanne.Ällöttävää...ja vielä kenties valitaan seuraan sopivat/pätevät juopot?


      • Raitis.
        exravintolavastaava kirjoitti:

        Ei voi....voi....

        muuta, kuin todeta, että harvinaisen paljon tyhmää porukkaa siellä tuppukylässä.Ensin rikotaan lakia ja siinä sivussa vielä haitataan rehellisten yrittäjien ravintolatoimintaa. Juokaa kotona ja pysykää pilttuissanne.Ällöttävää...ja vielä kenties valitaan seuraan sopivat/pätevät juopot?

        Kyllä tuppukylässä pällejä alkoholisteja riittää.


    • hyponjoulupaketteja

      No nyt nappas! Jää nähtäväksi uskaltaako östra ja sen sivulehti (Loviisan Sanomat) julkaista tuomittujen nimiä! Voi olla että p-toimittajan (sensorin) kytkökset; ystävät, Toverit ja "yrittäjät" eivät salli julkaisemista kun ei valu julkisuudesta hilloa eikä hunajaa jossa kylpeä.

    • diibadaaba

      osta hunajapurkki ja viinapullo ja nauti, ei se ole sinultakaan kiellettyä.

    • exravintolavastaava

      Vilpittömästi tarkoitin sitä että, älkää nyt omalla typeryydellänne haitatko muutaman ravintolan toimintaa, jotka teillä siellä jo on ja toisaalta jos tietoa/taitoa joukostanne löytyy, tehkää yhteistyötä olemassa olevien ravintoloitsijoiden kanssa. Mitä iloa on turistin esim. sinne tulla ja todeta; missähän ne kultturellit Loviisalaiset oikein istuu?
      Ja vielä yksi pikku seikka, alkoholistiksi voi tulla kyllä ihan yksinkin, ei siihen koko revohkaa tarvita talkoisiin.

    • ,knljml--m

      Olet niin oikeassa. Uusiin ihmisiin törmäily on paljon mielenkiintoisempaa kuin samat örinät omassa juopporemmissä. Paikallisia ravintoloita kannattaa suosia, kun ne menestyvät saamme niihin musikkia ja ohjelmaa ja houkutamme todella jopa kauempaakin kiinnostavia ihmisiä joukkoon. Viina ja tupakka ei voi olla se asian ydin vaan elämän yllätykset joita oma remmi harvemmin tuottaa.

    • Totuus julki

      Hypon tuomiot on julistettu, mutta paikallinen lehdistö Östra plus Lovari vaikenevat tuomittujen nimistä. Vähintään julkisessa virassa (jos sellaisia on) olevien nimet tulisi julkaista.

      • Totuus tuli julki

        Aikanaan silloinen Ö:n päätoimittaja julkaisi innokkaasti rattijuopumuksesta tuomittujen nimiä, mutta sitten se kärysi itse ratista....


    • Antihypo

      Nii, mutta pisti oman nimensä lehteen!!

    • Hypodouppaaja

      Kaikkien etu on että Arto laittaa nimet läpykkäänsä (LS). Kyllä ne nimet tulee julkisuuteen ennemmin tai myöhemmin, mutta Arto voisi sammutta nopealla ja terävällä toiminnallaan turhien huhujen leviäminen ankkalammikossa.

      Nyt siellä Kalevan toimiston viereisessä hampurilaispaikassa puhutaan siitä että tuomittujen joukkoon kuluu johtavalla tasolla koulutoimessa oleva henkilö ja ravintolatoimintaa harjoittaviat yrittäjät??! Surkeaa jos näin olisi! Masarin tehtävä on selvittää tilanne ja positiivisten osumien tapauksissa tehtävä asiasta ilmoitus esimiehelleen ja opetushallintoon sekä tuotevalvontakeskukseen (anniskelulakia valvova viranomainen). Rikolliset eivät tarvitse suojelua!

    • jotta noin

      Eivät suojelua vaan oikeutta joka on nyt sakkonsa kirjoittanut. Ei kiinnosta millin vertaa jotkut kansalaisten nimilistat. Joitakin "paheksujia" tietysti kiinnostaa kun sillä saa itsensä tuntemaan vähän muita paremmaksi.

      Jos kaikki aina tuomittaisiin mediassa ja sitten erotettaisiin niin löytyisikö enää nuhteettomia henkilöitä jokaiseen vaadittavaan paikkaan? Aivan käsittämätöntä tämä halu päästä nimittelemään ja osoittelemaan. Minusta ihan sama! Tunnen muutaman ja ihan tavallisia ihmisiä hyveineen ja heikkouksineen, kuten ketkä tahansa meistä. (iso kirja sanoo: älkää tuomitko, jottei teitä tuomittaisi.)

      • että näin

        No, no, kyllä Hypon touhut ovat ison kirjan ja lakikirjan vastaisia. Sinähän olet kuin inkvisiittori: Tarkoitus pyhittää keinot.


      • että niin
        että näin kirjoitti:

        No, no, kyllä Hypon touhut ovat ison kirjan ja lakikirjan vastaisia. Sinähän olet kuin inkvisiittori: Tarkoitus pyhittää keinot.

        Tarkoitus pyhittää keinot myös raatihuoneella!


    • Åkelapatossu

      Tuskin kenenkään on tarvetta tuntea itseään paremmaksi jonkin laittoman viinarötöstelyn vuoksi.

      Nimet on syytä saada julkisuuteen että tiedetään millä moraalilla, lainkuuliaisuudella ja minkälaisilla arvoilla toimivat henkilöt osallistuvat tässä yhteiskunnassa esim. lasten kasvatukseen tai säädeltyyn yritystoimintaan (mm. alkoholiluvat). On turhaa moittia ja halveksia henkilöitä jotka puolustavat hyviä elämäntapoja ja lainkuuliaisuutta. Tietenkin jos on itse osallinen hypon menoihin tai ainakin kaveri siellä niin kyllä vaikeneminen on poikaa ja jutun kaikenpuolinen hyssyttely toivottua.

    • epäkyylä

      En ole miillään tavalla osallinen hypon toiminnassa. Tunnen muutaman henkilön muista ympyröistä ja tiedän että ovat jäseniä olleet. Ei siitä mitään puhetta muuten ole ollut. Töissä käyviä ihmisiä, esim fortumilla ja yrittäjiä muutama, sitten joku eläkeläinen. Sellaisia ihmisiä jotka kasvattavat lapsensa parhaan kykynsä mukaan kuten muuallakin juopottelevat ihmiset. Lähinnä hyväuskoisia ihmisiä jotka eivät myöskään VASTUSTA hyviä elämäntapoja.

      Ihmetyttää vaan tuo ylenmääräinen kiinnostus nimiin, mene nyt herranen aika sinne takapihan ovenviereen kyyläämään näitä moraalittomia ihmisiä jos se noin tärkeää sinulle on. kKubi nimittäin toimii yhä ja sieltä ne kulkevat, ulos ja sisään. Kaupungin hallintoa siellä ei ikävä kyllä ole jotta saisit paheksuntaasi polttoainetta.

      • Nimet julki

        Löytyy kasvatushallinnonkin edustaja, jonka pitäisi olla lapsille oikein hyvä esimerkki!

        Tässä sitä negatiivista esimerkkiä sitten on ja oikein urakalla!


    • sesiitä..

      Totta, ei se ole salaseura mihin mennään naamioituneena. On tavallaan auki kaikille asiasta kiinnostuneille. Kukaan ei peittele että on jäsenenä. Nimien esilletuominen on turhaa, kaikki vastaavat tekemisestään. Olihan paikkakunnan lehdessä kuva käräjistä, helposti tunnisti kaikki rivissä olevat, jos ovat tuttuja. Unohdetaan koko homma.

      • seli, seli

        Vastaavat tekemisistään. Tuskinpa vaan. Vai onko reksi jo eronnut?


      • nimet julki!

        "Nimien esilletuominen on turhaa, kaikki vastaavat tekemisestään."

        No just joo ... ja lehmät lentää. yhteiskunnan mätämunat puolustelevat itseään kiinni jäätyään.


    • kaväärienkeskenOK

      Onko se viinan nauttiminen, oikein lapuilla ale-hintaan hypolaisia yhdistävä asia? Eikö alkoholin myyntiin tarvita Loviisasssa lupia ja eikö liiketoiminnasta maksaa veroja? Ilmeiesti ei oikeden kaveerien ja itsensä tavallisten kuntalaisten ja lainsäädännön yläpuolelle korottaneiden mielestä. Ovatko laitonta menoa selvittäneet viranomaiset toimineet väärin ja onko oikeuslaitos tuominnut Loviisalaisia väärin, täällä maantavaksi muodostuneen käytännön vastaiseti? Nyt pitää hyssytellä ja vaieta ettei hyvä maine ja laittomasti toimineiden työpaikka tai yritystoiminta vaaraannu.

      • Keskenkö?

        Onko jossain jo julkaistu sakkotuomion saaneiden nimet?

        Jatkaako tenukerho toimintaansa edelleen?


    • hyvä-paha-ruma

      Piehtaroi nyt sitten siinä vihassasi kun niin haluat. Ihmisten pahuutta kai uskot siinä jotenkin mittaavasi. En kylä usko että näillä rikoksilla vielä helveti porteilla nähdään.

    • OikamielinenOlavi

      Ei kyse ole vihasta vaikka kiinni jääneet sen epämielyttävän olonsa ja mahdollisesti epävarman tulevaisuutensa toisten syyksi kääntää.
      Jos ale-juopottelussa tuntui kaikki olevan hyvin ja sallittua niin kai täyspäinen voi vastata julkisuudessa teoistaan ja kaikista sen seuraamuksista. Helvetti on vain uskovaisia varten eikä sinne Suomen oikeuslaitos tuomitse ketään - en tiedä mitä tumioita Hypo-yhdistys jäsenilleen viinan oheessa jakaa.
      Nuo vähättelevät ja sääliä hakevat jutut ovat syvästä, ovat ilmeisesti jäsenten yhteistä apuva-virttä.

    • ölölkölkäkäkäöäöl

      Miksi luulet että tämä jotenkin hetkauttaa jotakuta. Sakoista selviää rahalla. Kaikki ei ole ollut sallittua, ikävä kyllä ei löytynyt huumeita eikä aseita. kukaan ei huuda apua vaan klubin elämä jatkuu. tilat ovat pienemmät joten vuokrakin on alhaisempi. Porukka elää eteenpäin ja jatkaa toisin säännöin niinkuin jo pari vuotta on tapahtunut. Ei edes jäsenkatoa kuulemma ole ollut. Voi voi kun ei nyt mässäilijöille riitä sitä paheksuttavaa tarpeeksi. Enkä ole jäsen, vieraillut vain 2 kertaa eikä silloinkaan ollut mitään lappuja.

    • öölmölmölmöl,m

      Taitaa tämä peheksuja vaan olla kateellinen kun ei kukaan ole johdatellut jäseneksi. Ei se myöhäistä ole, mene tarjoamaan itseäsi. Pääset varmaan mukaan. siellä on syksyllä sieni-opetusta ja joskus jotain luentoja. Ehkä paheksujalla on jotain tarjottavaa kerholle? Soitto ja laulutaitoa aina arvostetaan tai vaikka runolausuntaa? Nyt jäsenyydessä ei ole enää mitään riskejä kun tuo alkoholijuttukin on selvitetty ja saatu pois päiväjärjestyksestä.

    • Söören

      Niin, ei hetkauta mitenkään. Maksan kiltisti sakot, tiedän että jatkossa saan kutoa sukat
      tupakka suussa ja vaimoni täyttää tuoppini lappukaljalla.

      • pikkurikollinen

        Joo, ketään ei ole pahoipidelty ja omaa maksaansa saa kohdella huonosti omalla luvalla.


    • OikamielinenOlavi

      Kaikkien syyllisten nimet tulee kohta julki tämän keskustelun jatkuessa.

      Valvontaviranomaiset saavat arvioida oikeudessa jaettujen tuomioiden merkitystä tuomittujen henkilöiden viranhoitoon ja toimilupiin. Arvioinnit henkilöiden toiminnan hyväksyttävyydestä eivät ole S24 asia, toisin sanoen merkityksen paisuttelu ja vähättely voidaan jättää sikseen, mutta tieto laittomuuksiin taipuvaisista pitää viedä asianmukaisesti eteenpäin lasten ja yhteiskunnan suojelemiseksi laittomuuksiin taipuvaisilta.

      • lakia lukenut

        Niin, miten tuo veronkierto ja laiton viinanmyynti olisivat mitenkään vähäisempiä rikoksia kuin esim tuhopoltto tai pedofilia? Laiton on laitonta.


    • lapseni ryyppää.

      Olisipa lastensuojelu noin helppoa ja mustavalkoista.

      • Ohhoh!

        No ei ihme jos lapsesi ryyppää, kun vanhemmilta on pallo ihan hukassa. Ei ole mitenkään hyväksyttävää.


    • inhimillinen ihminen

      Onko joku niin tyhmä että luulee pykäläviidakon pystyvän jakamaan ihmiset hyvien ja pahojen lokeroihin. No huhhhuh.

    • molen lullu

      molen luullu notta salakapakit o aina kellareissa.. Tämon eka kerta kön se on yläkerrassa. Moailma muutuu.

      • exravintolavastaava

        Vuokranantajana olisin jo ollut huolissani ! Nimittäin siinä kiinteistössä, jossa tämä kyseinen kippola on vuokralla.Miettisin ehkä osallisuuttani ????


    • Kinnunen vastatkoon?

      Onko Lovisan kaupunki vuokranantaja?

    • vttuun koko vtun hypo.

      Ei enää ajatustakaan koko Vtun höpöte fucking hypote fucking nuusalle..jooko?

      • Mari Juana

        Onko jatkot hashis-baarissa?


    • Oikeamielinen Olavi?

      Oletko sinä (vttuun koko vtun hypo.) Hypotenuusa –klubin kanta-asiakas tai jopa perustaja-jäsen? Viestisi on tosi selkeä, kuitenkin jäin miettimään sitä että montako lippua käytit ennen noin terävän viestin päräyttämistä julkisuteen?

    • komissaar

      Vieläkö tuo nuusaklubi toimii ja jos, niin missä?

      Onko ehkä uudella nimellä.. eri paikassa kuin ennen vai istuvatko jäsenet linnassa?

    • kouluvuosi alkaa

      Onko tosiaan niin että, viinan myynnistä tuomittu ja sillä lotraava voi jatkaa ruotsalaisen koulussa tehtävässään opettajana. Onko jollain tarkaa tietoa tuomitusta (nimi) ja tuomiosta ja toimenpiteistä, joihin kaupungin hallitus ja johtaja on ryhtynyt virkamiehen tuomion johdosta .

      • baarikärpänen4ever

        Miks ei vois jatkaa? Varsinkin kun on ihan helvetin hyvä opettaja ja sitäpaitsi tuo viinan myyminen on vähän harhaan johtava termi tässä. Aikuiset ihmiset vähän tenuttaneet omassa pikku kikkailukerhossaan eikä siitä mitään vahinkoa ole kenellekään tullut.

        Mut ainahan sä voit ottaa esimerkkiä yhdestä toisesta palstapoliisista ja tehdä tutkintapyynnön oikeille poliiseille.


    • Oppilaan vanhempi

      Baarikärpänen4everille.!

      Juuri noin. Tuomio oli aikalaila väärä, ja kyseinen opettaja on edelleen erittäin pätevä jatkamaan.

      • hovinarri.

        Hovista on tullut jo kaksi väärää tuomiota!


      • Lovisa revisited
        hovinarri. kirjoitti:

        Hovista on tullut jo kaksi väärää tuomiota!

        Juu just, ja vankilat on täynnä syyttömiä... heh. Onko ne hypotenuusalaiset taas nauttineet muutakin kuin kansalaisluottamusta?


      • kundi?
        hovinarri. kirjoitti:

        Hovista on tullut jo kaksi väärää tuomiota!

        Siis kaksi väärää tuomiota? Linnaanko ne nyt sitten kuitenkin tuomittiin, vai millälailla tuomiot oli vääriä?


    • nii oikke

      Loistavaa esimerkkiä oppilaille, hehhheh!

      Silviisii meil Loviisas.

    • Päihdeongelmia?

      Sananlasku: Kerran viinatrokari aina viinatrokari. Lääkärit painottaa sitä, että alkoholismi on sairaus, jossa sairasta pitää auttaa. Loistavaa ja esimerkillistä hallituksen viranhaltijoiden lainkuulijaisuuden valvonta. Täysi potti esittelijälle ja kysymys: Onko Hypotenuusan oikeuspäätösten vuoksi ryhdytty asianmukaisiin selvityksiin ja toimenpiteisiin koululaisten turvallisen työskentelyn ja asiallisen opiskelumahdollisuuksien turvaamisksi sekä onko päihdeongelmallisten työssäkäyntiin ja hoitoon-ohjaukseen ryhdytty ohjeiden mukaisesti?

    • Kostea laivasilta

      Toimiiko Loviisassa päihdeongelmallisille tarkoitettu hoitoon-ohjaus? Rajoittuuko opettajilla viran käyttäytymista koskevat säädökset ja vaatimukset vain luokkahuoneessa työskentelyyn? Onko Loviisassa ihan oma, johonkin kirjattu tulkinta kunnallista virkamiestä koskevasta laista?

    • mätä hallinto

      Miten rikoksesta tuomion saanut voi jatkaa julkisessa virassa kuin mitään ei olisi tapahtunut?

    • raitis työyhteisö

      Onko Loviisan päihdeongelmaisia työllistetty kouluihin? Seurataanko kaupungin henkilöstön työkykyä rekrytoinneissa ja määräajoin sekä kun oireilua ilmenee.

      • Kansankynttilä

        Ei ole työllistetty! Yksikään Loviisan opettajista ei juo pisaraakaan alkomahoolia... :)

        Työkykyä seurataan pistotestein ja jokavuotisella kuntotestillä joka sisältää käynnin anniskeluravintola Ziltonissa ja Määrlahden ghetto kerrostaloissa katsomassa mitä tapahtuu kun hitusen kielenkärkeä edes konjamiiniin kastaa. Oireilua ei ole ilmennyt.


    • ojennus?

      Onko nämä ketjun alussa mainitut 27 alkoholirikoksesta syytetyt hypotenuusalaiset vapautettu vai millaisiin rangaistuksiin heidät tuomittiin?

      • Hirteen vaan?

        Kansa haluaa nähdä verta, mikään ei koskaan muutu!


    • ärkoopee rules

      Tuomittujen joukossa on yksi kaupungin viranhaltija, joka on johtavassa asemassa. Se merkitään varmaan ansioksi ja suositukseksi mitalin hakemiseksi!

    • Skål igen

      Ei muuta kun kännissä kouluun! Kyllä johtoryhmä kannustaa.

    • voi harmi

      Taitaa muutes olla konkurs. Korvaukset ovat sitäl
      uokkaa.

    • voi ihmettä!!!

      Onko virkamies osallistunut myös alkoholin laittomaan myyntiin tai jakeluun? Tunteeko Loviisan johtoryhmä rikokse??.

    • JORY möö mää måå

      Alkoholismi on sairaus. Pullon on hankittava heti perjantaina lounasreissulla, sitten kotiin narauttamaan ja illalla Boxing Night ihan kotipiirissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3598
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      197
      1692
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1337
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      147
      1213
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      873
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      865
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      830
    8. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      53
      827
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      819
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      792
    Aihe