"Laiska" ja rauhallinen koirarotu opiskelijalle?

opiskelija

Olen koirakuumeessani tullut rotuongelman eteen, joten mikäpä parempi paikka kysyä asiantuntevaa mielipidettä kuin nettifoorumi. Asun kapisessa yksiössä kerrostalossa ja kaipaisin kaverikseni koiraa, jolle lenkitysmahdollisuuksia löytyisi aina sen 3-4 kertaa päivässä aamusta alkaen. Koiran pitäisi kuitenkin olla valmis lojumaan kämpillä yksinään korkeintaan 6-7 tuntia arkipäivisin, joten erityisen aktiivista rotua ei minulla ei ole mieltä ruveta kiduttamaan. Olen aiemmin omistanut perhoskoiran, mutta se järkyttävä turkinhoito ja karvamäärä, joka lattialla lainehtii ei varsinaisesti houkuttele enää.

Ja kaikki te natsit, joiden mielestä yhtään kenenkään, joka ei jaksa hölkätä lenkkipolkuja vähintään sen 10h päivässä, ei pitäisi ikimaailmassa koiraa hankkiakaan, niin painukaa jo helvettiin, tajuan kyllä, että koira tarvitsee liikuntaa.

27

13724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joobax

      Ota joku aikuinen hyvätapainen seurakoirarotuinen tai seurakoiraseropi sesse. Seurakoirat noin yleensä tulevat toimeen vähemmällä tekemisellä ja liikunnalla. Läsnäolo riittää ja paijailu. Juujuu eroja on niissäkin ja etenkin yksilöeroja.

      Pennuissa on aina valtavasti hommaa ja pienessä yksiössä turvalliset olosuhteet on joskus vaikea toteuttaa.

      • Olenhan paljolti

        samoilla linjoilla joobaxen kanssa. Noin vuoden iässä on pissikakkirumba yleensä jo ohi, tosin lapsuusikä ei vielä. Joten huonolla tuurilla voi saada täysin kouluttamattomankin jolla vielä järjettömästi energiaa ja tuhovoimaa. Itsellä oli tuollainen vaikkei nyt hirmuisesti tuhonnutkaan. Seuraava koira joka tähän huusholliin tulee on vähintään kolmevuotias.

        Yksi vinkki ap:lle, liittyen karvoihin, on että valintaa tehdessäsi luo ensin katse lattiaan. Jos lattiasi on vaalea, niin unohda mustakarvainen koira. Lyhytkarvaisesta labbiksestakin tulee ihan tolkuton määrä karvaa, joka paistaa lattialla kuin naantalin aurinko. Ja niitä ei edes välttämättä saa imuriin.


    • seurakoiranomistaja

      Meidän bichon frise mitä ilmeisimmin lojuu koko työpäivämme ajan olohuoneen sohvalla, mitä nyt olemme sitä pari kertaa videovalvoneet. Ja tilaa siis olisi paljon enemmän kuin yksiössä. Sanoit, että et tykkää turkinhoidosta, mutta trimmattavissa roduissa on se hyvä puoli, että ne eivät tiputtele oikeasti yhtään karvoja. Eli mä olen päätynyt siihen, että mielummin vähän harjailen ja silloin tällöin trimmailen koirani (lyhyehkönä pidettävää) turkkia kuin siivoan edes lyhyitä karvoja vaatteista ja huonekaluista.

    • 13+6

      Tiibetinspanieli sopii hyvin kriteereihisi

    • gfjghjgjg

      Onhan noita rauhallisempiakin (hieman itsenäisempiä) koirarotuja vaikka kiinanpalatsikoira, shih tzu, hieman aktiivisempi tipsu ja japanin chin. Mikäs vielä..hm dandy dinmontin terriereissä on jotkut hieman laiskempia mutta voi olla reippaampiakin yksilöitä..

      Varmasti muitakin mitä voisi aatella.. :)

      On hyvä että olet realisti ajan suhteen..
      hieman ikävästi sanot kyllä neuvojista ihan turhaan..tuli vielä mieleen oliko tämä perhoskoira sinulla loppuun asti ja mitä harrastit sen kanssa?

    • tiitiitipsu

      tiibetinspanielia en ainakaan suosittele jos en kestä karvoja. meidän tipsusta ainakin lähtee karvaa niin maan perkeleesti että!! muuten kyllä ihana ja rauhallinen rotu.

      • gfjghjgjg

        Niin se varmaan on eli jää ainakin dandie dinmontin terrieri joka trimmataan. Naku kiinankoirakin voisi olla hyvä.toyvillakoira..ehkä? trimmataan kanssa ja eloisa mutta ehkä menee kuitenkin kun antaa touhua sille. bichon frise leikataan turkki myös..


    • Hanki basset :)

      Meillä oli joskus hoidossa basset puolisen vuotta - sen laiskempaa koiraa ei ole!

      Se kulkea löntysti kuono maassa lenkin ajan, ei nähnyt mitään hevosta pienempää vastaantulijaa. Se haukkui vain unissaan. Kerjätä se osasi - huojui kahdella tassulla pystyssä, onneksi häntä on tukevaa tekoa, Ikinä en sen kanssa juossut, ei se halunnut (jäniskoira-aika taitaa olla tämän jalostuksen kanssa kaukana). Paljoa karvaa siitä ei lähtenyt, mutta se kuolasi kyllä jonkin verran.

      Hyvin omaperäinen ja huumorintajuinen persoona se oli.

    • Karvapommi

      Kannattaa hankkia puhtaasti seurakoiraksi jalostettu koira, ne ovat yleensä rauhallisempia (bichon, villakoira tms.). Lisäksi kannattaa tsekata pentueen rauhallisin yksilö :)

      Karvoista ei kannata ottaa stressiä, ne voi leikata tai ajella lyhyiksi - rotukasvattajat eivät ehkä ratkaisua arvosta, mutta koiraa se ei haittaa. Omalla sheltillä on muhkuturkki, joka ajellaan aina kesällä. Syy on tosin kuumuudessa, mutta seuraus silti sama.

    • lotttta1

      Itsellänikin on kaksi tipsua, ja niistä lähtee kyllä ympäri vuoden ihan kiitettävästi karvaa. Nuo meidän tipsut ovat kyllä aika aktiivisia, energiaa riittää lenkkeilyyn ja koirapuistoiluun ainakin sen 3 tuntia päivässä.

    • itsekkin koirakas op

      Kerrostaloon en suosittele voimakas vahtiviettistä tai herkkähaukkuista (pystykorvat/alkukantaiset) koiraa ja ihan tiedoksi: 6-7 tuntia ei ole terveelle aikuiselle koiralle, aktiivisellekkaan, mikään ongelma jos se muuten saa tarpeeksi liikuntaa ja aivotyötä. Sinuna valitsisin kuitenkin peruskoulutetun kodinvaihtajan - kodinvaihtajan saa myös useimmiten ensin koeajalle jolloin saat nähdä millaista elo (juuri kyseisen) koiran kanssa tulisi olemaan.

      Voin toki ehdotella ihan rotujakin jos tarkennat ensin:
      1. Oletko minkä kokoista koiraa hakemassa?
      2. Onko sinulla harrastetoiveita?
      3. Ulkonäkötoiveita? (muuta kuin lyhyt-, sileäkarvaisuus)

    • Italianvinttikoira

      Italianvinttikoira täyttää kriteerisi. Italianvinttikoira sopii asumaan yksiöön. Se ei tarvitse paljoa liikuntaa. Turkki on helppohoitoinen, se pestään vain tarvittaessa. Karvaa italianvinttikoirasta lähtee hyvin vähän, ei juuri ollenkaan.

    • Havane

      Joku mainitsikin täällä Bichon Frisen, minä suosittelen samantyyppistä koirarotua, Bichon Havanesea. Kyseisiltä roduilta ei tosiaan lähde karvaa juuri lainkaan (paitsi toki harjatessa). Itsellani on havanais, enkä tiedä onko sillä ollenkaan karvanlähtöaikaakaan? Niin vähäistä karvanlähtö on. Turkkihan on luonnostaan pitkä, mutta jos et ole kiinnostunut näyttelytouhuista niin koiraa voi käyttää pari kertaa vuodessa parturilla ja pitää turkin lyhyenä ja helppona. Mielestäni se on myös paljon nätimpi niin, eikä tarvita mitään pompuloita että koira näkee eteensä.

      Bichonithan ovat puhtaasti seurakoiria, luonteeltaan todella sosiaalisia ja niitä on helppo kouluttaa. Yksilökohtaisia eroja toki on, mutta bichonit ovat varsin mukavuudenhaluisia ja pärjäävät varmasti työpäivän ajan kotona. Ainakaan oma koirani ei ole ollenkaan haukkuherkkä, tämäkin on tietenkin koulutuksesta kiinni. :)

      Ja se vielä tärkein asia: rotu on yleisestiottaen pitkäikäinen ja terve. Oma koirani on nyt 8-vuotias ja pahin terveysongelma on tähän mennessä ollut hammaskivi. Koiran mummu on 16-vuotias ja elelee vieläkin ihan täyttä elämää :)

      • yxvaa

        Itse ottaisin opiskelijan kukkarolle sopivan lainakoiran.. Jo siinä huomaa vastuun ja muun, ylipäätänsä onko sille koiralle aikaa kuitenkaan tarpeeksi.


    • Timo381

      Itselläni on alkuperäisen kirjoittajan kanssa täsmälleen samanlainen tilanne. Asun opiskelijayksiössä ja tahtoisin koiran. Olen tutustunut koirien elämään realistisesti ja tiedän, että ne tarvitsevat paljon aikaa, virikkeitä & liikuntaa. Kotini tila on pieni, mutta olisin valmis ulkoiluttamaan koiraa runsaasti. Myös muita aktiviteettejä olisin valmis tarjoamaan niin usein kuin mahdollista (pelejä, aktivointileluja).

      Ongelmani on se, että haluaisin kuitenkin ison/keskikoisen koiran. Mikä voisi olla mahdollinen isompi koirarotu mikä viihtyisi yksiössä? Päivisin koulussa menee noin 2-6 tuntia. Itselläni ovat käyneet mielessä noutajat, bordercolliet, saksanpaimenkoira ja pienemmät pystykorvatkin. Olisikohan jokin näistä mahdollinen? Mistähän mahdollisia kodinvaihtajia voisi kysellä?

      Ps. Oletko sinä, alkuperäinen kirjoittaja löytänyt sopivaa rotua?

      • koirakas02

        Ei koira tarvitse suurta sisätilaa ollakseen onnellinen, kun opettaa sille että sisällä rauhoitutaan tai puuhaillaan aivotyöskentelyä ja pihalla riehutaan. Iso koira menee kerrostalossa siinä missä pienikin. Tunnen jos jonkin rotuista koiraa aina huskysta irlanninsusikoiraan jotka elävät tyytyväisinä kerrostalossa: asuntomuoto ei ole niin oleellinen kuin oma viitseliäisyys.

        Kannattaa katsoa kodinvaihtajia rotuyhdistyksen sivuilta tai apulasta.
        En suosittele saksanpaimenkoiraa vahtiviettinsä vuoksi jos asuntoosi kuuluu helposti rapun tai naapureiden äänet. En myöskään suosittelisi bordercollieta ihan kenelle vain sillä bc on oikeasti aktiivinen rotu ja vaatii liikunnan lisäksi runsaasti aivotyöskentelyä tai liika energisyys voi kääntyä häiriökäyttäytymiseksi, rodussa esiintyy myös jonkin verran aistiyliherkkyyttä eikä vältämättä ole paras valinta kaupunkiympäristöön. Noutajat voisivat sopia hyvin, mutta pahahan se minun on sanoa kun en sinua tunne :)


    • koirat on ihgui

      Kandee ottaa semmoinen joku sairas rotu; lyttykuonoinen rohisija (esim. bulldog-tyyliset ongelmat), jolle pelkkä korttelin kiertäminen on työtä ja tuskaa.

    • koiruusihminen

      Kannattaa ottaa huomioon että koiran trimmauttaminen on kallista ellei itse opettele sitä hommaa tai ole jotain tuttua joka auttaisi. Itse suosittelen keskikokoista seropia tai jotain paimenkoiraa koska pärjäävät pidemmän aikaa yksin kotona ja ulkoilun tarve on pienempi. Itselläni on kolme koiraa ja kaksi niistä ovat paimenkoiria ja käyvät päivässä 2 kertaa ulkona. Sitten on tuo pienempi mäyräkoira joka pitää käyttää ulkona 3-5 kertaa päivässä. Kannattaa myön myös miettiä sitä että pikkukoirat ovat haukku herkempiä kuin isot koirat. Mutta tsemppiä sulle ja toivotaa että löydät itsellesi mukavan karvaturrin kainaloosi ;)

      • fdgdfdgfd

        "Kannattaa myön myös miettiä sitä että pikkukoirat ovat haukku herkempiä kuin isot koirat"

        Ei pidä paikkansa meillä naapurissa sakemanni ja lapinkoira ja koko ajan räksyttävät. Satunniasemmin kultsi..

        Toisella puolella tipsuja ja silkkiterrierejä ja ihan hiljaa..

        Itsellä puolestani ollut fokseja jotka ei ole haukkuherkkiä ja dobberi samoin..

        Koulutuskysymys paitsi pystykorvat yleensä haukkuvat eniten: Ei ole ryhmää pikkukoirat..vaan siellä on niin vahtivia kuin paimentavia ja metsästyskoiria että seurakoiria ja jalostus sen mukaan. Hälyttävät koirarodut käyttää ääntä, samoin ajava koira kuten beagle mutta terrierit puolestaan ei niinkään jne..


    • Miten olisi...

      Nöffi?

    • Ankrieli

      Meidän bichon friset ovat sohvaperunoita. Niille on tärkeää ihmisen seura, mutta mitään erityistä aktivointia perusulkoilujen lisäksi ne eivät kaipaa.

      • jghjghkhkk

        Hyvä muistaa että rodun sisällä on erilaisia yksilöitä..naapuriin tuli bichon frise ja äärihelppo joten ottivat toisen samanlaisen ja kappas olikin melkoinen tättähäärä ja söi kaiken pentuna ja oli siis täystuho . Omistajat hämmästyivät totaalisesti yksilöiden eroa. ;)


    • metsis

      Meillä aivan ihana ja todella rauhallinen vuoden ikäinen suomenlapinkoira. Ei haukukaan juuri koskaan. Tarvitsee lenkkejä 3 kertaa päivässä ja lisäksi pientä aktiviteettia iltaisin/viikonloppuisin. Sopeutuu hyvin meidän rytmiin ja aktiivisuustasoon.

      Toisaalta on kyllä välillä liian fiksu ja omapäinen. Tässäkin rodussa on tosiaan herkkähaukkuisia ja ylienergisia yksilöitä, mutta kuten ihmisetkin, niin nämä ovat mitä suurimmassa määrin yksilöitä.

    • vinttisimppa

      Vinttikoira voisi olla passeli. Meillä 4 vuotias Simppa vinttikoira ja se viihtyy vintillämme niin hyvin, ettei ole tullut yli vuoteen alas sieltä.

    • Bostoninterrieri

      Bostoninterrieri. Bostoninterrieri ei ole nimestään huolimatta terrieri, vaan se on sukua bulldogeille ja mastiffeille. Bostoni on iloinen ja ystävällinen seurakoira. Bostoni on hiljainen koira, joten se sopii hyvin kerrostaloon.

      Bostoninterrierin kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa, pelastusetsintää ja näyttelyitä. Bostoni viihtyy myös ilman mitään harrastuksia, sillä sen alkuperäinenkin käyttötarkoitus on seurakoirana toimiminen.

      Bostoninterrieri ei tarvitse paljon liikuntaa, mutta jaksaa kuitenkin pitkätkin lenkit. Myös uiminen on niille hyvää liikuntaa.

      Ohut ja lyhyt turkki ei suojaa bostonia Suomen talvessa, joten koiralle puetaan kelin mukaan päälle mantteli, haalari tai villapaita, eikä kovilla pakkasilla lenkkeillä kovin pitkälle. Monelle bostonin omistajalle ompelemisesta ja neulomisesta on tullut koiran myötä uusi harrastus, sillä hyvin istuvia valmisvaatteita voi olla vaikea löytää.

      Bostoninterrierillä ei ole metsästysviettiä, joten se ei karkaa vaan pysyy omistajansa läheisyydessä. Metsästysvietin puutteen vuoksi se tulee myös hyvin toimeen muiden eläinten kanssa.

      Turkki on helppohoitoinen. Se harjataan ja pyyhitään kostealla liinalla tarvittaessa. Turkista ei irtoa karvaa.

      Bostoninterrierin hienolaatuinen karva on lyhyttä ja kiiltävää. Väriltään se on joko brindle, seal (musta, jossa on punainen vivahde) tai musta. Yleisin väri on brindle. Kaikissa väreissä tulee olla valkoiset symmetriset merkit.

      Suomeen ensimmäinen bostoni saapui vuonna 1955, mutta rotu oli pitkään melko harvinainen, ja on yleistynyt Suomessa vasta viime vuosina. Yhdysvalloissa bostoninterrieri on suosittu rotu, onhan se Yhdysvaltojen kansalliskoira.

      Bostoninterrieri on melko terve ja pitkäikäinen rotu. Rodulla esiintyy allergioita, silmäsairauksia ja polvilumpion sijoiltaanmenoa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe