Peugeot 307 takaluukku

reko.l1

moisesta pösöstä takaluukka alkoi reistailemaan. ei suostu meneen kiinni. vikaa on etsitty jäästä (raavittu pois) ja pari kertaa auttoikin. mutta nyt ei enää suostu millään. kun lyö luukun alas, ponnahtaa taas ylös. oisko kellään ehdotusta mistä tämmöinen johtuis ?

11

6228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ranskan hintti

      Toi on mallivika.. mikrokytkin vaihtoon.. susimalli tuo 307

    • reko.l1

      itse asiassa alko toimimaan. tais olla vaan jäätä lukon edessä tai sitte kylmä kangistaa. on se hyvä etten uskonu tommosia puheita mikrokytkimistä

    • Näin meillä

      Katsoppa ettei se lukon vastakappaleen (mikä lie oikea nimi?) ruuvit
      ole päässyt löystymään ja karkaa syvemmälle auton rungon sisälle. Sitten kun tiivisteistä loppuu vara, niin luukku ei mene ollenkaan kiini.

    • olga

      Saksalaiset ovat tuon "korjanneet" siten että on muovitiiviste jottei pääsisi jäätymään. Noh, veis kondensoituu ja se jäätyy vielä tehokkaammin! :)
      Paras tapa taitaa olla ruutata riittävästi jotain sopivaa litkua, ei ainakaan minulla ole koskaan sen jälkeen temppuillut kun syksyllä tuon tempun teen.

      • etsi mistä johtuu

        Joskus tuossa mikrokytkimessä on saattanut ollut vikaa. Senkään vaihto ei ole kallis toimnepide. Sitä ennen kuitenkin on syytä varmistaa, että lukon vastakappale on kiinni ja kohdallaan. On myös tarkistettava, että mikrokytkintä suojaava kumitiiviste on ehyt ja paikallaan eli ei vuoda kosteutta kytkimelle. Lukon mekaaniset osat on syytä puhdistaa ja voidella hyvin esim. pakkasta kestävällä aseöljyllä, vaikka mikrokytkin toimisikin voivat lukon mekaaniset osat olla vanhassa rasvassa, liassa, kosteat, jäätyneet sekä jumittuneet.
        Tuntemissani useissa 307:ssa ei ole ollut mitään vikaa takaluukun avauksessa eikä lukituksessa, joten kyllä sen kuntoon saa.


    • Peugeot307 omistaja

      Peugeot 307 SW:n takaluukun lukko reistailee sen takia että lukon mikrokytkimeen saattaa mennä kosteutta jolloin kytkin ei toimi, seurauksena saattaa olla että luukku ei aukeaa tai ei mene ollenkaan lukkoon tai jopa keskuslukitus menee sekaisin koska mikrokytkimestä menee signaali auton tietokoneohjausjärjestelmään. Merkkiliikkeessä mikrokytkin maksaa 61 euroa. Tilasin Englannista, hinta 24 e plus postitus eli yhteensä n. 29,50 e, Ranskasta tai Saksasta saattaa saada halvemmalla.
      Vaihto on melko helppoa, takaluukun suojat irroitetaan ylhäältä alkaen.

      Tämä ei ole pelkästään Peugeotin ongelma, sama ongelma esiintyy kuulemma monissa automerkeissä jopa Mersussakin, taitaa mikrokytkimet tulla samasta pajasta.

      • Anonyymi

        Kyllä näin on ,kosteudesta se vika johtuu kondensoituu mikrokytkimeen. Ei mekaniinen vika koska kesällä on aina toiminut. Ja tosiaan näitä ongelmia on monessa muussakin automerkisssä.
        Sekoittaa välillä keskuslukituksenkin.


    • Etsijä100

      Mikähän ko kytkimen nimi millä voisi hakea, tai jopa varaosanumero?

      Kysymystä suuntaan pösö307 omistajalle.. Itsellä 307 farmari vm. 2003..

    • Anonyymi

      307 sw takaluukku reistaili. Saattoi ettei saanut avattua ulkopuolelta, avautui ja taas oli avautumatta. Syy oli yksinkertainen. Vastakappale on luultavasti maa ja lukkopuoli oli likainen. Putsasin molemmat ja tauti loppui siihen. Mikrokytkimessä ei ole aina syy, vaatii vaan aika ajoin puhdistamista. Eikä maksa mitään.

    • Anonyymi

      Minulla aukesi myös takaluukku kun ovet aukaisi kaukosäätimellä. Ei mennyt myöskään takaluukku lukkoon/kiinni. Vika löytyi mikrokytkimestä. Mikrokytkin vaihdettiin ja luukku toimii taas.

    • Anonyymi

      Oireet tutut. Mikrokytkin on todennäköisesti ehjä, mutta painikelevy joka painaa mikrokykintä on kuraantunut eikä palauta. Korjantunee runsasvetisellä pesulla. Itse irrotin kahvan ja avoin sen ja pesin ammeessa. Mikrokytkin ei pelkää vettä. Virhe tuli siinä kun painikelevyssä on metallinen jousi jonka ruuvimeisselillä poikkasin. Tarkoitus oli lisätä painikelevyn palautusvoimaa. Ratkaisu: liimaa sopivan paksuinen pehmeä kumi, -letku tms painikelevyn ja rungon väliin niin että kytkin painikelevyä painettaessa naksuu. Tämä on hyvä lisätä vaikkei ko jousta katkaisekkaan;). Öljyäminen on useimmiten hyvä, tässä se ainoastaan kerää lisää likaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6749
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4380
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2793
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1653
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe