AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

HAVUPALLO

17 Vastausta 15 928 Lukukertaa
Moi! Vaikka nyt onkin vielä kesä niin kysyisin että osaako kukaan tehdä itse havupalloa? Kaipaisin ohjetta! Eli siis haluaisin sellaisen ison havupallon roikkumaan talvella parvekkeelle. Ja laittaisin siihen sitten valot. Kaupassa olen nähnyt joulunalla palloja myynnissä, mutta haluaisin tehdä itse aidoista havuista. KIITOS ETUKÄTEEN OHJEESTA!

tuleeko liian pieni

löysin tämän Pirkan niksisivulta:

Jouluinen havupallo

Kaunis havupallo jouluksi: Laita vanhan sählypallon reikiin niin paljon kuusen havuja kuin saat mahtumaan. Sido kauniilla nauhalla ripustuslenkki ja rusetti. Koristele lumispraylla. Voi käyttää parvekkeella tai sisällä. (12/02)

Mutta, jääkö liian pieneksi? ei kai se sählypallo kovin suuri ole:
Ei ikinä sählypalloon, ei mahdu täyteen ja siinä on reikiä harvassa!

massapallo

pitää ostaa isoja massapalloja noin vähän isompia kuin nyrkki ja tökkiä havut siihen. tulos on taattu.

Havupallo roikkumaan

Mutta miten sen saa roikkumaan? Onko olemassa jotain "vahvaa narua" tai jotain jolla sen saa roikkumaan?

neula tai vastaava

vahvaa narua tai semmosta koriste nauhaa ja tehdään reikä pallon läpi neulalla tai jollain sukkapuikolla tai vastaavalla.
Paalinaru on värikäs ja kelpaa, askarteluliikkeistä saa oman värisiä!

Havupallo

Minulla roikkuu tälläkin hetkellä verkkopallo verannalla. Siis katiska verkkosta tehdään pallon muotoinen ja reikiin talvella havuja ja kesällä isoja silkkikukkia. Minulla on auringonkukkia.Halkaisija pallossa n. 25 cm.

havupallo

Tein jokunen joulu sitten toistakymmentä havupalloa ,lahjaksi ystäville ja naapureille,kun aina ennen joulua ilmeisesti viiraa päästä ,että lahja on tehtävä itse .Osta styrokspalloja ja rautalankaa .Pujotin pallon läpi rautalangan poikkisuuntaan ja käänsin rautalangan päät pallon sisään tueksi,toisen rautalangan käänsin kaksin kerroin .Yyonsin langat pystysuorassa pallon läpi ja jätin yläpäähän silmukan ripustusnarua varten,alapäässä painelin langanpäät pallon sisään .MInulla on kittiössä valaisin pöydän päällä ,siinä on silmukka,johon sidoin pallon ja aloin työnnellä kuusen oksia mahdollisimman tasaisesti ympäri pallon.Kun palloa voi pyöritellä on helppoa saada pallosta tasainen.Lopuksi vain yläsilmukkaan leveä punainen koristenauha ja pallo on valmis.

Kuvaa havupallosta....

Niin että onko missään kuvaa?

Kauanko kestää??

Olen kuullut havupallosta, että kannattaa tehdä oasis-palloon ja laittaa sukkahousun sisään, niin ettei murene. Mutta kuinka kauan sellanen havupallo kestää? Kuukauden vai useamman? Kertokaa!
Jos havupallon tekee loka-marraskuussa se kestää keväälle asti hyvin!

havupallo

Havupallo tehdään oasis palloon.Ensimmäiseksi laitetaan verkko pallon ympäri. (n.3cmleveä)
laita rautalanka pallon läpi ja tee koukku pohjaan .Laita se koukku verkon läpi takaisin tulo suuntaan ,niin silloin pallo pysyy tukevasti roikkumassa vaikka olisi enemmänkin painoa.Aloitetaan pohjasta ,laita noin 20cm pituisia havuja vieri viereen .Poista tyvestä neulaset.Lopuksi joku kaunis kullanvärinen nauha ja jos olen koristellut pienillä leppäkertuilla tai kullan värisillä helmillä.

Onko jotain hoitoohjeita havupalloon?

Kauanko kestää hoitamattoma havupallo? Jos sumuttelee vedellä kestääkö pidempään.

ulkona

vaikka kuinka kauan, yleensä toukokuussa viimeistään heitän pois. Kyse on nimen omaan siitä, että ovat ulkona, ei karise yhtään. Sisällä ei kestä kovin kauaa
Veden ruiskuttaminen ei auta A) Yhtään B) Ei mitään!
Näin tehdään havupallo oikeaoppisesti! Ensin hae metästä kuusen latvaoksia jotka eivät ole RENTOJA! Sitten tee katiskaverkosta pallo, jonka päät sidotaan rautalangalla, ja päähä laitetaan rautalankakoukku, johon naru tulee, millä se roikkuu ja tarvittauessa koristelu naru. Sitten palloon tökitään havun oksia. Kunnes se on täynnä leikataan pallo alaosasta pyöräksi ja jätetään yläosasta tuuheaksi. Sitten lopuksi laitetaan se lahjanaru, jota saa vain askarteluliikkeistä (n. 5cm leveää), laitetaan se rautalankakoukun läpi, leikataan kahteen osaan ja tehdään kierre saksilla, voi myös laittaa havupalloon jouluvaloja. Tässä oiva joululahja. Olen 15v poika ja, teen näitä paljon!
Kuusenhavupallo?

Tampereen Harrasteesta ja Sinooperista olivat oasis 12cm halkaisija pallot loppuneet. Kysyin Lempäälään Ideaparkin Sinellistä, sieltäkin oli kyseiset pallot loppuneet.

Sattuisiko olla tietoa, mistä kaupasta Tampereella voisi oasis-palloja ostaa?
Styroxi 12cm halkaisija palloja on, niihin työläs tehdä havupallot.

Kiitos!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta