VASO, Kallista asumista Turun seudulla

LIetolainen

Taas kerran tulee vuokran/vastikkeen korotus (1.3.13). Kahdessa vuodessa vuokra noussut 60 euroa. Tämän lisäksi sisällä 12 500 euroa rahaa.

Isännöinti ei ainkaan Liedossa pelaa. Mitään ei tapahdu, vaikka asioista huomauttaa.

Yksityisellä/kunnan puolella saa vuokra asunnon halvemmalla kuin vaso asunnon vuokra.

Mutta ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se on tyhmä joka maksaa.

Vaso ajaa asukkaat pois. Tyhjiä asuntoja on yllin kyllin Turun seudulla, ja niitähän me vuokrilla kustannamme. Myöskin nuo Vason hallinnolliset kulut ovat yltiöpäiset. Henkilökuntaa vähemmän, niin saadaan kulut pienemmiksi.

25

8908

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lietolainen

      Kunnan rivitalo vieressä....8,45 e/neliö. Tulevan korotuksen mukaan meillä vanha pienkerrostalo 9,24 e/neliö.

      Älkää koskaan langetko asumaan VASON asuntoon. Tässä on vielä kolmen kuukauden irtisanomisaika.

      • jjkkljkljljljööjkjkl

        SIlloin kun hankitte asumisoikeusasunnon, ettekö tutustuneet ehtoihin? Kyllä se kolmen kuukauden irtisanomisaika lukee siellä.

        Tai kuinka vaikeaa on tutustua aiheeseen VASOn sivuilla?
        http://vaso.fi/isannointi.asp?kid=46&id=


    • lietolainen

      Kolmen kuukauden sopimus tiedostettu jo sopimusta tehdessä. Laitoin sen vain tähän, jotta tulevat asumisoikeutta havittelevat muistavat mihin sitoutuvat.

      Edelleen se ei ole tyhmä joka pyytää, vaan tyhmä on se joka maksaa.

    • Järjestelmä tökkii

      Kolmen kuukauden irtisanomisaika on kohtuuton, sitä harrastavat kaikki asumisoikeusyhtiöt.

      Asumisoikeusasuntoihin muuttanita on huijattu kunnolla.

      Vastuuseen pitää saada ympäristöministeriön ja aran virkamiehet, jotka toimivat asumisoikeusyhtiöiden edunvalvojina. He ovat sallineet,ettei asumisoikeuslain tiedonantamisvelvollisuutta ole noudatettu. Yhtiöt eivät ole huomioineet vastikkeen määräytymislaskelmissaa edellisten vuosien yli- ja alijäämiä. Jälkilaskelmia ei myöskään ole esitetty kaikissa asumisoikeusyhtiöissä.
      Miten lie asiat hoidettu VASOSSA ?

    • TUHTUH

      Uutena ilmiönä on tullut asuntojen vuokraaminen vapaille markkinoille.

      Ne jotka eivät ASO maksua jaksa/halua maksaa pääsevät tyhjiin asuntoihin vuokralle. Vuokra on nimellisesti suurempi kuin normaali asukkaiden.

      Ja näitä tyhjiä asuntojahan on yllin kyllin VASO:lla, siitä pitävät huolen jatkuvat vuokran korotukset.

    • hinnat törkeitä.

      Pk-seudulla vuokra asuntojen vuokrat nousee 40-50€/vuosi. Ennen oli 500e, nyt 650€. Vanhasta kämpästä kiva maksella, eli ole tyytyväi nen siihen uudehkoon aso kämppääsi. Tee vaikka remppa siihen ja nauti "osittain omasta" . :) Vaihda järjestystä jne. Alkaa tuntua paremmalta!

    • Ilman Vasoa ,parempi

      Paljon on Vasosta varoilteltu näillä ja muilla sivuilla. Ettekö hyvät ihmiset vieläkään tajua. On aivan sama kuin polttaisit rahaa takassa kun hommaan tämän ylihinnoitellun Vason "vuokra-asunnon". Asunnot hyvin , sanoin siis hyvin huonossa kunnossa. Vaso tekee vain pientä "pinta remonttia" asuntoihin jos sitäkään kunnolla. Normaalin vuokra-asunnon saa vapailta markkinoilta edullisemmin ja varmasti parempi kuntoisena kuin Vasolla. Kokemusta on siis kummastakin kunnes vihdoin tajuttiin sijoittaa vähäiset varamme omistusasuntoon.
      Varoituksen sana vielä Vasosta , älkää menkö halpaan. Paljon kalliimpaa kuin vastaavat asunnot vapailla markkinoilla ,kuntien asunnoista puhumattakaan.
      Irtisanomis ajat naurettavia. Venyttävät asuntojen vuokraamis aikoja vaikka uusi asukas olisi jo tulossa. Kyseltiin meidän aiemman asunnon uusilta "vuokralaisilta" miksi muuttivat niin myöhään ,vastaus oli ,ettei Vaso päästänyt aiemmin. Oli kuulemma remonnti kesken. Kun Pääsimme katsomaan kokeeksi asuntoa oli se kuitenkin Lähes täysin samassa kunnossa kun me sen luovutimme. Seiniä vain hieman paikkailtu. Oli siis edelleen HUONOSSA kunnossa. Kuten oli kun me pariksi vuodeksi sen vuokrasimme. Omistusasunto on mahdollista pienituloisillekkin. Ottaa vain valmiiksi huomioonmahdolliset koron nousut ennen lainan ottoa niin varmasti pärjää. Ja joskus site kaikki rahat tulee takaisin. Ei kuten Vasossa aso-maksu ei kasva paljon p.....kaan ku asunnosta luovut. Kalliin vuoran päälle pitää maksaa kuiten lainan hoito ym.kulut. Kallista siis on. Ei koskaan vastiketta rahoilles. Vaso on mennyttä aikaa from Russia.

      • ,mnsdafndsnf

        ASO-maksu maksetaan omista säästöistä, ei lainalla. Tuo on ainoa tapa jolla aso-asunto tulee vuokralla asumista edullisemmaksi.


    • muuta pois,itkupilli

      Asumiskulut nousee velattomissa omistusasunnoissakin. Sähkö, vesi, vakuutukset, jätehuolto, kiinteistöhuollon ja isännöinnin palkat nousee. Taloja pitää remontoidakin välillä. Varsinkin 90-luvun taloissa alkaa olla jo vähän isompaakin remppaa kuin piha-aidan maalaus. Asukas maksaa, oli asumismuoto mikä tahansa.
      9 vuotta asunut asossa, ja en mistään hinnasta lähtisi takaisin kaupungin vuokra-asuntoon, vaikka saisi ilmaiseksi asua. Olisi aika orpo olo olla ainoa tervepäinen talossa. Jätetään ne kaupungin asunnot jatkossakin niille vankilasta vapautuville narkeille ja mielenterveyspotilaille.

    • pexi pekoni

      asuu miten asuu ,niin suomessa on helvetin kallista.asiasta olisi nostettava,suurri älämölö ,sillä se jatkuu loputtomiin.sama koskeemyös perusruuan hintaa..pitäisi perustaa suomeen hintojenvastustuslaki .laki takaisi kunnolliselle suomen kansalaiselle jokaiselle perusasumistason ja perusruuan ja perusterrveydenhoidon sosiaaliseen asemaan katsomatta.myöskin palkka kaikille nettona vähintäin 3000.euroa.jos sillä ei pärjää ,niin harkinnanvaraisesti autettaisiin itsensä pulaan joutuneita valtion varoista.

    • mummopupu

      Meilläkin nousi kaupungin asunnoissa vuokra useita kymppejä vuodessa, lähdettiin asoon kylläkin kylmyyttä pakoon ja joku marisee täällä. Meidän asumisemme aikana vuokra nousi 220 €. Asunto oli vanha ja remontteja laistettiin ja sama peli jatkuu edelleen. Suomessa asunnot on aina kalliita oli asumismuoto mikä hyvänsä, mutta pakko on hengittää ja elää elävän. Halvempi olis asua teltassa metsässä, mutta eipä nykyihminen siitä selviä kun ollaan totuttu mukavuuksiin kuten juoksevaan veteen ja lämpöön, nepä ne asumisen hintaa sitten nostavatkin. Talo pitää rakentaa säiden kestäväksi,( kovalla hinnalla rakennetaan jos ei saada pimeitä miehiä), sitä lämmitetään, vaikka ulkona pakkanen paukkuu, on sisällä lämmin. Kiinteistöfirma maksaa jollekkin huolto- ja lumitöistäkin.
      Ulkomaille ja teltta mukaan olisi vaihtoehto, mutta maksaahan ne lennotkin.
      Siellä koti-ikävä yllättää ja alkaa vertailu kun kaikki on Suomessa niin hyvin ja siistiä. Joten kyllä kannattaa olla onnellinen maksaja. Itse en jaksa ihmetellä hintojen nousuja, melkeinpä huonosti menee jos hinnat ei nouse. Olen kelannut mikä pelastaa tämän maan, Alko vois alkaa hyväntekijäksi, ettei ihmisten tarvis juoda vuokriin / asuinkuluihin tarkoitettuja rahoja..suuriosa väestä kun pistää rahansa juomiin, joita täällä meillä myy vain Alko.
      Miten tuoki on mahdollista..

    • vaso

      Näinhän se on vasossa,kämpät vielä homeessa

    • TA-asukki

      Pahalta kuulostaa Vaso... Mutta kirjoitan tuosta 3 kuukauden irtisanomisajasta.

      Minusta se on suuri helpotus! Olen niin monta omistuskämppää elämäni aikana ostanut ja myynyt, ettei se rumba kiinnosta enää yhtään.

      Myydessä olet pelko persiissä, meneekö kaupaksi ja millä ajalla, painostaako välittäjä pudottamaan hintaa jne. Siivoat kämppää hiki hatussa näytölle, jonne ei ehkä tulekaan ketään. Kaksi vuotta on myyjä vielä vastuussa.

      ASO:ssa selvät sävelet, hinta lasketaan indeksin mukaan, ilmoitat haluavasi luopua asunnosta, ja ASO-yhtiö hoitaa markkinoinnin, eikä tarvitse näyttöjä pitää, ja kolmen kuukauden päästä saat rahasi varmasti.

      Näinä aikoina, kun asuntokauppa on seis, on kyllä lottovoitto olla ASO-asukas, jos haluaa myydä.

    • t.a.ukki

      Onnea valitsemallesi tielle. Toiset haluaa tulla huijatuiksi, toiset eivät.

      • TA-asukki

        Kiitos! Uskon olevani hyvinkin onnekas valitsemallani tiellä. Nyt kun "omistusasuntojen" rommaus alkaa todenteolla, ja niiden arvosta putoaa 70%, eikä niitä saa myydyksi yli puoleen vuoteen, niin

        luulenpa todellakin olevani onnekas valitsemallani tiellä. Jäi vielä sijoitusvaraa entisestä myydystä asunnosta, ja olen vapaa lähtemään vaikka maasta pois, paremman elämän perään.


    • TA-asukki

      Ja ei kun nyt lottoamaan, "omistusasunnon" osakkeen omistaja! Koskaan ei tiedä, milloin arpa sattuu omalle kohdalle = vastaanottokeskus naapuriin => osakkeen hinta alas vähintään 30 %.

      Asumisoikeudella sen sijaan normi-indeksikorotukset, ja takuuvarma eroonpääsy 3 kk irtisanomisesta, eikä tarvitse olla joka viikonloppu järjestämässä näyttöjä, ei välityskuluja, ei palkkioita, ei veroja.

    • Anonyymi

      Tiedätkö onko asunto, johon olet muuttamassa, homeessa? Vaso ei homeesta välitä, pääasia että pinnat on silmämääräisesti kunnossa. Siinä kun asut, saat itsesi loppuelämäksi sairaaksi. Ei se heitä kiinnosta. Hyvin huonot kokemukset, kaikki on vain silmälumetta. Heille ainoa pääasia on, että jokainen saa omalle tililleen sen summan kuukaudessa kuin oli ajatellutkin. Vanhusvuoteellaan ehkä miettivät, kuinka monta ihmistä sairastutti omalla toiminnallaan. Varokaa Vasoa, päältä kaunis, sisältä...

      • Anonyymi

        Nyt vasoon laitettu uus lämitys järjestelmä täys susi ei ole säädetty oikein tai ei pysty säätämän joutuu sähköllä lämittämään pakko lähteä lätkimään kun joutuu lämöstä maksamaan moneen kertaan


    • Anonyymi

      Kyllä kusettavat köyhää ja kuppaavat kaikki fyffet, jopa Turkuses?

    • Anonyymi

      Minulla vasosta ensin hyvä kokemus,mutta isännöitsijän vaihdon jälkeen mikään ei oikein enää toiminut. sähköposteihin ei vastattu puutteita kuten kylpyhuoneen lattian haljennut laatta ..ei korjattu. ilmoitin ainakin 4 kertaa ja vettähän sinne 1,5 vuotta meni kokoajan. Nyt muutin pois... niin isännöitsi ilmoitti että minä maksan yli 3 tuhannen korjauskulut sisällä tupakoimisesta. ..en ole polttanut sisällä. kiistin tietysti,mutta se ei häntä kiinnosta. Sopimukseni mukaan minulla oli lupa tupakoida takapihalla, parvekkeella. Vesitasaus laskut olivat ihan järjettömiä.. omakotitalossakaan ei vesi maksanut noin paljon. Vien asian nyt vakuutusyhtiön eteenpäin. Oikeusturva vakuutus onneksi löytyy. Sinne on helppo muuttaa,mutta sitten,kun lähdet niin maksat kaikesta. Asunto muuttaessani todella huonossa kunnossa 20 vuotta vanhat lattiamatot ym. maalattiin tapetoitiin ja laminaatit laitettiin asumisen aikana,mutta tuakoitu ei sisällä!

      • Anonyymi

        Niin ja Turun seutu kyseessä.


    • Anonyymi

      Jäätävän kylmää meillä. Patterit kylminä pitkin päivää. Uusi lämmitysjärjestelmä kuulemma. Wau, kiva palella kotona joka päivä!

      • Anonyymi

        Millainen lämmitysjärjestelmä ja milloin rakennettu talo?


    • Anonyymi

      Kokemusta on kahdesta VASO-asunnosta. Sillä kokemuksella asuntojen taso vaihtelee suuresti. Nyt on hyvä, mutta ensimmäinen oli huono valinta. Tarkka pitää olla, kaikki tutkittava ja tarkastettettava huolellisesti.

      • Anonyymi

        Nyt oli huippu Turun Vasossa
        Kun Vason asunnon maksetut asumisoikeus rahat, meni väärälle tilille.
        Oli kuulemma pinopapereita vanhoja, kun niihin tuli muutoksia ,eivät kattoneet uusia papereita ,eikä kuka perii ja hänen tilinumeroa. Sain siitä mustaa valkoisella mokasta ,kun menin hakemaan Vasosta,


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe