Paras vuokramökki jossa olette olleet?

matkaajamama

Kertokaapa siitä! Ja laittakaa vaikka linkkiä kotisivulle tai mistä olette ko. mökin löytäneet ja vuokranneet. Meillä on tapana miehen siskon perheen kanssa ollut lähteä vuokramökille lomailemaan maaliskuun alussa koululaisten talviloman aikaan, Kainuuseen päin (Sotkamo, Ukkohalla/Paljakka), Kuusamoon, Lappiin (Pyhätunturi, Luosto, Salla, jne). Asumme Pohjois-Pohjanmaalla, joten nuo ovat ne alueet jonne on kohtuullinen päivämatka ajella. Muutaman vuoden aikana on onnistuneen reissun takaamiseksi muodostunut seuraavanlaisia kriteereitä: Mökin tulisi olla riittävän tilava; yli 100 neliötä jotta 4 aikuista ja 5 lasta mahtuvat mukavasti olemaan. Aikuisille tulisi olla omat makuuhuoneet kummallekin pariskunnalle, ja lapsille tilava parvi tai pari makkaria. Kaikki perusmukavuudet olisi hyvä olla. Mökkiin saisi ottaa lemmikkieläimiä, sijainti olisi sellainen että koirista ei ole häiriötä, ja hiihtoladulle pääsisi aika lailla mökin pihasta tai välittömästä läheisyydestä. Lisäksi n. alle 30-40 km säteellä voisi olla joku kylpylä tms. Ja hinta tietysti kohtuullinen, viikolta 10 kipuraja olisi tuommoinen 1400 euroa. Oletteko lomailleet tuollaisissa mökeissä? Nyt tänä talvena mökki on jo varattu, Pyhätunturilta löytyi Nettimökin kautta ihan kivan oloinen paikka, joka toivottavasti vastaa odotuksiamme. Mutta kertokaapa vinkkejä ja kokemuksia tulevaisuutta varten, tämä mökkibongailu on yksi "harrastukseni" :)

13

6275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lea-tuksu

      No niitä on monta mutta viimeksi käytiin Ranualla Villi lappi mökeillä ne löytyy villilappi.fi sivujen kautta, mutta me oltiin joku poronkuseman nimisellä mökillä keskellä ei mitään, ei naapureira, ei liikennettä, poroja terassilla, revontulia öisin, paukkuvaa pakkasta,
      Uskokaa tai älkää niin sellainen hiljaisuus aluksi pelottaa!
      Mutta kiva ja rauhallinen oli paikka kun pelko voitettiin

      Se simojärvi on muuten aika suuri järvi kun ajattelin käyä hiihtään toisella päässä järveä niin mies katseli karttaa ja sano että taitaa olla 100 km tuonne toseen päähän matkaa joten en käynyt kun vastarannalla ;)

    • Hiihtäjä Hämäläinen

      Minkä varasitte Pyhältä? Itse etsin viikolle 9 isohkoa mökkiä ja Pyhä kiinnostaisi.

    • paras tämä

      Paras mökki oli meillä v. 2008 Ylläksellä. 240m2 mökki 3 tasossa ja kelohirttä. Mökissä oli alakerrassa oma kolmio. Nimi on Keloniva ja viikko jouluna maksoi 1800 euroa.

    • kannattaa tutustua

      Mitäpä jos matkaisittekin tällä kertaa Laukaaseen keskisuomeen, Peurungan luxusmökkiin? tietoa lisää netissä peurungasta ja ihanista mökeistä ja luonnosta siellä !!!!

      • aloittajamama

        Mökki Pyhällä, jonne tänä vuonna menemme talvilomalla, löytyy Nettimökistä id-numerolla 3700. Se on kymmenelle hengelle ja 130 neliötä. Ystäväporukalla olen muuten ollut tuolla Peurungan mökissä. Oli kyllä viehättävä paikka, mutta arvelen että koiria ei sinne saisi viedä. Sama juttu oli noissa Villi lapin jutuissa, katsoin netistä, aika ihania mutta allergiamökkejä. Täytyypä koittaa googlettaa vielä tuota Kelonivaakin, vaikuttaa hulppealta.


    • ihana looma

      Moi.Virsuniemi piispajärven rannalla suomussalmella.N.50km kylpylään.koiratarha 2saunaa ihana niemenkärki.
      Olen käynyt kolmena kesänä 2vkkoa aina kerrallaan,palvelu pelaa.
      Pöydät mennessä täynnä paikallisia herkkuja mm leipää karkkia saunavastat täytekakku tai voileipäkakku odottaa jääkaapissa valmiina.
      Isäntä käy moikkaamassa ja neuvoo kalapaikkojen etsinnässä.
      Tänä vuonna kävi tekemässä meille rosvonpaistiakin.
      Syyskuussa menemme uudestaan kalaan,marjaan ja metsälle.
      Kesät alkavat olla täynnä heti vuoden vaihteen jälkeen varauksia.
      Paikkaa voi katsoa lomarengas suomussalmi virsuniemi.
      Isännältä voi myös suoraan kysyä paikkaa nro lomarenkaan sivuilla.
      SUOSITTELEN TODELLA

    • aloittajamama

      Talviloma meni, ja tuo Pyhän mökki jossa olimme, oli aivan ihana, nousee sinne ihan kärkikahinoihin mökeistä joissa olemme tähän mennessä olleet. Nyt jälkikasvu innostui laskettelusta sen verran, että ensi talvena täytyisi olla jo rinteetkin kävelymatkan päässä...olemme ajatelleet mennä Sallanvärkki-nimiseen mökkiin Sallatunturiin. Onko siitä kenelläkään kokemuksia, tai ko. seudusta yleensä?

    • Riku
    • joak
    • hiihtomimmi

      Heikkalan Lomamajat Rukalla ovat mielestäni tosi asiallisisa. Lähellä yhteyksiä, Rukaa ja patikointireittejä. Asialliset tilat, hyvät palvelu ja hyvä varustus

    • EskoP35

      Me oltiin tässä hiljaattain Iso-Syötteellä 100m2 mökissa joka oli siinä heti rinteiden alla. Nimeä en valitettavasti muista, mutta mökki oli sininen hirsimökki. Varmasti jostain netistä löytyy. Muistaakseeni ite varasin sen täältä http://www.vuokraamokki.info/ . Mökki oli vain muutaman vuoden vanha ja muutamaa kolhua lattiassa lukuuottamatta se olisi mennyt aivan uudesta. Tilaa oli kivasti koko porukalle ja sijainti oli loistava. Muutenkin puitteet mökissä olivat hyvätastasoiset ja viihdyimme hyvin. Mitään paljua tai allasta siellä ei ollut, että siitä ehkä ainut miinus. Sauna sen sijaan oli yksi hienoimmista missä olen saunonut. Myös kuivauskaapit ja muut asiaankuuluvat toiminnot löytyivät.

    • kesämökkeilijä

      Parhaimmat mökit olleet Kuusamossa ja Keski-Suomessa.

      Kuusamossakin eräs kelomökki (alle 10v vanha) maksoi kesällä viikko alle 500€. Oma järvenranta, ranta-sauna, sähkösauna sisällä. Mökin tilat todella siisti eli kivi laatta lattiaa (olisko marmori), keittiö olohuone, kaksi makuuhuonetta ja parvi.. Alueella toimii 3G mokkulat eli mukavuuksistakaan ei tarvitse tinkiä. Harrastuksia yllin kyllin kesälläkin. Ranta saunomista, uintia, kalastusta, pyöräilyä, loppu kesästä marjastusta (metsää mökin ympärillä, mustikoista voi tehdä vaikka mustikkapiirakan), vaellusta, pyöräilyä. Eikä Rukakaan ollut kaukana joten sen harrastukset lähellä.

      Eräs mökki Keski-Suomessa oli kyllä todella hyvällä ja idyllisellä paikalla. Oma ranta, jossa hiekka pohja ja laituri. Rannassa myös sellaista rantakalliota, jossa on mukava ottaa aurinkoa tai lukea aamu lehteä tabletista. Vieressä kangas metsää ja taas oli mustikkapiirakat leivottu lasten kanssa. Mökistä löytyi kaikki mukavuudet eli sauna, vaatteiden pesukone, moderni keittiö, ...

      Jos laskettelemaan tai hiihtämään olen menossa ja mökki pitää vuokrata, niin mökkiä en vuokraa läheltä rinteitä, koska yleensä autolla pääsee.

    • miehenkaakalas

      Otettiin Vuokarmökki.com kautta täysin randomina mökki vuokralle viikoksi Parkanosta järven rannalta. Kerrankin oli kyllä niin positiivine ylläri. Mökki siisti muutenkin ok. Ei mitään luxusta vaan tavallista. Se poitti olinkin ne marjamaat sekä miehelle se JÄRVI josta tuli jumalattoman kokoista kalaa, jota sitten savustettiin heti siinä vuoraisännän rakentamassa grillikatoksen vieressä olevassa savustuspöntössä. Jestas ku oli kyllä lähiruokaa parhaimmillaan.

      Ite leipasin mustikkapiirakat lähimetsästä hain marjat. Kerrankin näinpäin että odotuksia mökiltä nolla mutta lähtiessä mies jo sanoi että tänne tullaan varmasti uudellen. En tiedä saako linkkei laittaa mut laitapa kuitenkin.

      Kuvissa oleva kala ei oo mun miehen saalis, mutta eipä kaukana ollut kooltaan meidän kalatkaan.
      Vuokaraisäntä sanoi, että järvi on saanut kasvattaa vuosia kaloja rauhassa että oikeastaan mökkiläiset sieltä niitä käy kalastamassa. Jestas mikä saalispaikka.

      http://www.nettimokki.com/parkano/4885#adInfo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe