Ilotulitteet k12

lasten puolustaja

Noniin eli nykyään ilotulitteet on k 18. Mutta olen sitä mieltä niin kuin miljoona muuta suomalaista että se on aivain vitun turha ikäraja. puukko ikärajaton voi tappaa ihmisen hetkessä. tähtisadetikku ei voi tappaa ihmistä ellei sitä kurkuun tunge kuka on niin saatanan tyhmä että tunkis sädetikun suuhun. k 12 ikäraja olisi paljon parempi ilotulitteisin.
Oma poikani rupes itkemään kun kuuli toun uutisen ja nykyään hän ei tule edes katsomaan ilotulitteita.
ensinäkin kuka aikunen heittelee jotain ekokranuja.
itteä ei ainakaan kiinosta vittuakaan ampua jotain saatanan pikkupaukkuja.
mitä hauskaa on uudessa vuodessa lapsilla kun ne ei saa muuta kuin kattoa vierestä kun joku aikuinen ampuu raketteja. se on niille meilkenpä normaali päivä.
oli ite eka vaikee ymmärtää poikaani kun se itki mutta se ei ole minun syy vaan vittu jonku eduskunnan idiootin joka on täysikänen ajatellaan joskus lapsia.

38

3492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jorma_Koski

      niinpä puhut aivan totta.
      eikö haulikkokin ole k 15? ja sillä tappa sekunnissa ihmisen jos haluaa!!!

      • Pilkunviilaaja

        Siis metsästysaseeseen voi saada 15-vuotiaana rinnakkaisluvan jota ennen kyseisen nuoren on käytävä keskustelu poliisin kanssa ja poliisi varmistaa että nuori on tarpeeksi vastuullinen käsittelemään asetta.


    • Ttppii

      14-vuotias yrittää uskotella, että on lapsia jotka pettyvät tästä äärimmäisen hyvästä kiellosta! Kukaan aikuinen ei kirjoita noin huonoa kieltä. Ja harva aikuinen vastustaa tuota kieltoa.Turvallisuus on vain osa taustaa kiellolle, ainakin yhtä tärkeä syy on ipanoiden harjoittama paukkujen räiskiminen jo tapanista alkaen.

      • htgerfeds

        Niin, puhumattakaan ilkivallasta, jota niillä harjoitetaan.


      • Raketit

        No haista vittu sit


      • Anonyymi

        Vitun kenenää vanhemmat oo valittamassa jos antaa paulitella ekokranuja ahahah


    • Raketit k 12

      Hei oon samaa mieltä että raketeissa olisi hyvä ikäraja k 12.
      mutta ostaminen olisi viellä k 18.
      Ja edellisen kommentiin miten niin aikuset puolustaa tota lakia sä oot varmaan joku saatanan kukkahattu täti koska kaikki mun 18 vuotta täyttäneet sukulaiset on sitä mieltä että toi laki on aivan turha. Ja oon itekki sitä mieltä että raketit sais olla k 12.
      Ja minä olen aikuinen!!!

      • ttppii

        Kirjoitustyyli on ainakin max 15-vuotiaan. Ei kai kukaan >18 v tuolla tyylillä kirjoita, eihän?


    • sffesfsef

      Olihan tämä trolli? Sillä juuri lapsiahan ollaan ajateltu kun ikäraja on asetettu. Kyse ei nyt ole todellakaan siitä että pelättäisiin ihmisten vahingoittavan ilotulitteilla ketään muuta kuin itseään. Varsinkin teineillä tuntuu olevan tapana tehdä kaikennäköistä tyhmää niiden kanssa, kuinka yllättävää? Ehkä joidenkin ilotulitteiden kohdalla ollaan menty hieman liiankin pitkälle ja pienempien ikärajaa voitaisiin laskea. Mutta ongelma on monesti jossain muualla kuin ilotulitteiden koossa. Omassa nuoruudessani ei ainakaan mikään kaupasta ostettu ilotulite vaikuttanut tarpeeksi suurelta, niinpä niitä purettiin ja ruudista tehtiin isompia. Eli tällä mentaliteetilla, ehkä kaikkien ilotulitteiden rajaaminen vain täysi-ikäisille voisi olla aiheellista. No, joka tapauksessa, laki on mikä on, ja ei ole odotettavissa että se ainakaan ikärajat ainakaan laskevat.

      • Pitkäviesti

        Jos ikäraja olisi 15, nuori olisi tuosta ruudin sekoittamisesta eli räjähdeainerikoksesta itse vastuussa joten mikä ongelma siinä myymisessä olisi jos nuori joutuisi itse vastuuseen asiasta, ja viime vuonna samaa teki 50-vuotias mies joka oli täyttänyt 18 kun nuo nuorethan siis ainoastaan on kaiken pahan alku ja loppu, aikuiset ei vain osaa myöntää että heistä itsestään osa tekee yhtä typeriä asioita kuin nuoretkin


    • täysikielto tulossa

      Taas seb verrab silmävammoja,jotta täyskielto lähestyy.Joko ensi Uusivuosi menee ilman raketteja.?Voi olla

    • Gwyn

      Tämän 12-vuotiaan vanhemmat olivat myös sitä mieltä, että 12-vuotias on kykenevä hallitsemaan ilotulitteet. Seurauksena se, että paikalla ollut 7-vuotias sai räjähteet kasvoilleen ja mm. hänen silmiensä sarveiskalvot paloivat.

      12-vuotias osaa kyllä sytyttää tulitikun ja sytytyslangan, mutta ei pysty hallitsemaan tällaisia tilanteita, joissa pitää ottaa huomioon muiden turvallisuus.

      http://yle.fi/uutiset/pikkupojan_vammauttaneen_padan_sytyttikin_12-vuotias/6434819

      • Kukkahatut

        Paskan vitut oli varmaan aika kädetön kakara


    • Kuhhji

      Taas uusivuosi lähestyy ja ikäraja vituttaa!

    • olkaahan ihmisiksi

      Ja jos isompia vahinkoja tai ilkivaltaa tapahtuu niin seuraavana vuonna ei myydä noita ollenkaan kuten Norjassa ei saa yksityinen ostaa kun sädetikun.

    • vituttaa1

      Itteeki vituttaa! Oon 13v, enkä saa ampuu mitää, vaan joskus tähtisadetikun. Mun mielestä hyvä ikä ois esim. että isot raketit ja irtoraketit isot ois k18,mutta pikku irtoraketit ja pikku suihkut ja padat ja muut pienet k12,kuka nyt olis niin tyhmä että tekis tuhoja niil,kyllä ite osaan käyttää lukisin ohjeet. Ja se tuntuu pahalta kun meillä on tylsää ei vittu saada ampuu mitään. SAATANA!

    • vituttaa1

      ja sitten vielä se että kun tossa joku 7v oli vammautunut niin voi ampuu omasta pihasta tai kentältä jossa ei oo ketään,miten tähtisadetikkukin voi olla k18 ku ei sillä voi satuttaa niinku kun ei pelleile oon itekki pitäny iha käessä tähtisadetikkuu ja ei satu mitää oon saanu mummoltani tähtisade tikkuja.

    • Kukkurukuuu

      Oon ite 13v sa saan ampuu jotaa pienii paukkui. k18 on ihan naurettava ikäraja jollaa tankilla. nii kyllä noitten pienempien paukkujen ikäraja vois hyvin olla k12 ja isompien k18. Mut jos tälläistä ehdotettais johonkii ministeriöö nii vastaus olis varmaan, missä menee pienen ja ison raja?

      • lapsellisialapsia

        Lapsella on lapsen jutut.

        Arvaas mitä lapsi? Koskaan ei ole jäänyt vuosi vaihtumatta, vaikkei yhtään ainutta rakettia olisi räjäytelty. Just sinunkaltaisten lapsukaisten takia suojaikärajat on määritelty.

        Sitäpaitsi, sun ikäistenhän pitää olla nukkumassa iltakymmeneen mennessä.

        Jos poksahteluja haluat uudenvuodeniltana kuulla, niin piereskele vaikka.


      • Anonyymi
        lapsellisialapsia kirjoitti:

        Lapsella on lapsen jutut.

        Arvaas mitä lapsi? Koskaan ei ole jäänyt vuosi vaihtumatta, vaikkei yhtään ainutta rakettia olisi räjäytelty. Just sinunkaltaisten lapsukaisten takia suojaikärajat on määritelty.

        Sitäpaitsi, sun ikäistenhän pitää olla nukkumassa iltakymmeneen mennessä.

        Jos poksahteluja haluat uudenvuodeniltana kuulla, niin piereskele vaikka.

        PELLE


    • 15vee

      Eipä sillä ikärajalla oo niin väliä kun kukaan ei valvo noudatetaanko niitä :)

    • RaketitK12

      Oon ite 12v ja saan ampuu raketteja mut se on ärsyttävää kun kaikki kaverit saa sen ikärajan takia

      • Raketitk12

        Ei saa tarkoitin


      • ytgfgtr

        Lapsilla on lasten murheet. Hyvin näyttävät asiat noin aikuisen näkökulmasta olevan, jos se elämän suuri harminosoitus on avautua Suoli24:ssä ilotulitteiden ikärajasta.


      • Turhaa18

        Olen jotai 12 vuotias ja saan ampua raketteja


    • Janskkur64

      Niin no kelläpä nuo ikärajat kiinostaa, enemmän harmia aiheuttaa 2.5 promillen humalassa örväävät känni-idiootit.

    • Eivituta

      Oon 12v. Miks ne kiellot on koska niitä ei ees noudateta? Ite räjäytän aina raketteja uutena vuotena. Joutkuu 10v ja 16v tyypit pellei pikkupommeilla ,heitteli toisii päin ja sillee mut ite en oo niin tyhmä.

      • 7u6ytjhng

        Malta vielä vähän aikaa. Kun nyt kasvat aikuiseksi, ja opit muutenkin vähän elämästä, niin sinullekin selviää miksi lakeja laaditaan, vaikka luultavasti koko Suomen historiasta ei löydy kourallistakaan sellaisia lakeja, joita olisi täysin 100% noudatettu.

        Kas kun se ei ole lainsäädännön realistinen lähtökohtakaan, että niitä 100% noudatetaan. Kyllä se tiedetään, että ei noudateta. Mutta kun suuri osa noudattaa, esimerkiksi tässä tapauksessa rakettikauppiaat ja vastuulliset vanhemmat, niin vaikka ne eivät kokonaan poistukaan, oleellisesti vähenee se vahingontekojen ja vammantuottamusten (itselle tai toiselle) määrä, joita ymmärtämättömät ja arviointikyvyttömät pennut tehtailevat.

        Sama asia kuin vaikkapa alkoholin kohdalla. Vaikka alaikäiset saavatkin ao. lainsäädännöstä huolimatta alkoholia käsiinsä, on nuorille ja sitä kautta yhteiskunnalle nuorten alkoholinkäytöstä johtuva ongelma nykylainsäädännöllä huomattavasti pienempi, kuin olisi, jos alkoholin myynnille ja hallussapidolle ei olisi ikärajaa.

        Tällainen laki mahdollistaa myös aika paljon ennaltaehkäisyä. Koska niin ilotulitteiden kuin alkoholinkin hallussapito on pennuilta kiellettyä, poliisi voi ottaa tällaiset pois, vaikka mitään vahinkoa ei vielä olisi ehtinyt aiheutua.

        Ymmärrätkö nyt paremmin?


    • Kapinallinen18v

      Vitun junnut vetäkää kätee jos vituttaa ikärajat... Siinä ei oo ikärajaa ja se on vitun hauskaa

    • ElämäTakaisin

      Aina ei voi ajatella sitä että kuinka turvallista ihmisillä on, koska ei elämässä ole silloin mitään hauskaa

    • backk12

      juu onhan toi iha paskaa siis mun mielstä se k 12 olis edellee hyvä ku kyllä ne lapset ampuu niitä muutenkin ja mitä jollai kiinareil ja ekokranuil nyt voi käydä ellei niitä tunge naamaa

    • No kyllä nuoret nykyään ampuu vähintään 60%ilotulitteist. Mutta se ikä raja voi olla sen takia että nuoret saa niin "hyviä" ideoita mitä tekee niillä rakenteilla

    • Juusomakela

      Olen 13 vuotias ammun raketteja en välitä ikärajasta yhtään mitää

    • TussuLatinkiOnParas

      Ilo-olsi ja tunteet purkaa rakeittensa maailmojen ilmaan tulee loppumaan.
      Raketit on myönnytys kansallemme illakoida näitten kautta. Brutaalia ilmaisua räjäyttää ja joitain ihmis ja eläin edustajien silmien ja kuulon sekä , etenkin hajun suhteen on käyttäjällä jonkin asteinen kapina-henki päällensä käyttämättömiä vastaan..
      Ymäristö on ruma, vaikkakin on kysymys pahvista jääneistä räjähteistä.
      Ilma on paska ja melu on kova sekä käyttäjät on muista maailmoista vr. verokeista.
      Ilman pilluu on rikos. pÖiisi on ilman pilluun puolella. No selkenikö ilimasi kaikille siitä..

    • Anonyymi

      ennen ilotulitteet olivat 12v ikäraja nytten 18v mitä järkeä

    • Anonyymi

      Venetsualaiset, Uusivuosi. Niitäkö ei voi juhlia ilman luonnoneläinten pelottelua raketein?
      Linnut lentää paniikissa korkeammalle kuin normaalisti paukkuja peläten. Myös lemmikit, kissat , koirat ja hevoset pelkää sekä tuotantoeläimet.
      Lisäksi roskastavat, saastuttavat.

      Mikä on hyöty?
      Eikö lacershow voisi korvata,ja olisi turvallisempi,luonnonystävällisempi vaihtoehto?
      Tai voisi katsoo videolta kotonaan edellisvuosien pauketta.
      Säästyisi luonnoneläimet, lemmikit, luonto roskilta,ilma saasteilta yms . !

    • Anonyymi

      Ite olen 11 ja se on tylsää vain katsoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe