AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

Hyväksyttävät asumismenot

10 Vastausta 224 Lukukertaa
Haluaisin tietää miten muilla paikkakunnilla noteerataan sossussa asumismenoja. Täällä Äänekoskella hyväksyttävä vuokra yhdelle ihmiselle on 400e/kk, joka sisältää myös veden. Sähkölaskua hyväksytään yhdelle 32e/kk koko laskusta.
Minulla on sähkölämmitys ja talvisin kuukauden lasku ei koskaan jää alle 100e, lattialämmitystä en kylppärissä henno pitää päällä ollenkaan. Asuminen on tänäpäivänä todella kallista, vaikka en pidä kalliina vuokraa, joka on 500e/kk rivaripäädystä kaksiosta. Tämänpäivän markkinoilla ei paljoa ole halvempia kaksioita tarjolla.
Kun maksan kaikki asumiskuluni, ei todellakaan jää 477e/kk käteen elämistä varten. Harkinnanvaraista tukea on täällä turha hakea, sitä ei tipu.
Muuta halvempaan asuntoon, kunnes sellainen löytyy sossu on velvollinen maksamaan koko vuokran. Ja sähkölämmitteiseen taloon saa korotetun asumistuen.
Ei maksa täällä, oli painovirhe hyväksyttävät menot vuokrassa 440e/kk on se, joka hyväksytään.
Asumistuessani on huomioitu lämmitys, mutta tämän kaupungin normit ovat mitä ovat, yhtään ylimääräistä ei heru, korkeintaan lappu "ruokapankkiin" että saat haettua eu-avustuskassin.
Se kohtuus, se kohtuus. Kaksio rivitalon päädyssä on ehkä pikkasen ylellinen yhdelle. Ylellisyydet maksetaan itse. Jos rahat ei riitä, on tyydyttävä vähempään.
Alkuperäinen kysymys oli, miten muilla paikkakunnilla hyväksytään asumiskuluja sossussa, ei ole tarkoitus keskustella minun asumismuodostani. Siis niitä summia kaipailen.
Kirkkonummella maksetaan yksiöstä 577e ja kaksiosta 750e yhdelle ihmiselle. Sinänsä outoa, koska espoossa maksetaan max 650e yhdelle, oli sitten yksiö kaksio tai vaikka kolmio.
varkaudessa 520e kahdella ihmisellä, ja sen tulee kattaa vuokra, vesi sekä lämpö. käyttösähkön osuudesta en tiedä sanoa, myös hirvittää kun on kylppärissä lattialämmitys ainoana lämmitysmuotona ja vanha kämppä joten sähköä palaa kun sitä on pidettävä päällä muuten menee pakkaselle koko huone.
itse maksan nyt jo osuuden vuokrasta itse perusosastani kun on kalliimpi kuin tuo raja.
niin siis meillä on puulämmitys muuten joka sisältyy tuohon vuokraan, ainoastaan tuo kph lämmitys on lämmityslaskua sähkölaskussa, sossu ei tiedä, kai ihmettelee miksi käyttösähkön määrä niin suuri sitten..

millaisia summia muilla maksetaan sähkölaskua (nimenomaan käyttösähkö, ei lämmitys) ja kuinka monta henkeä taloudessa?
sori ku toisen alotuksessa kyselen.......
Äänekoskella hyväksytään yhdelle 440e/kk, sisältää veden, ja sähköä hyväksytään 32e/kk, mulle sanottiin lämmitä millä lämmität. Asumistuessa on kyllä huomioitu lämmityssähkö.
Eli itse minäkin maksan perusosasta lisää vuokraa ja tietty sähköäkin, eläkeläisen asumistuki lasketaan eri tavalla kuin "ei eläkeläisen", mutta normi mikä normi, siitä täällä ei lipsuta yhtään.
Neliöistä en täällä tiedä yhdelle tai kahdelle, koska eläkeläisen asumistukeen ne eivät vaikuta.
Pari vuotta vanhoja normeja löytyy usean kunnan osalta tuolta

http://sosiaalitoimisto.net/2011/
Vantaalla kaksio vuokra vajaa 800 ja hyväksytään täysimääräisenä asumistuen jälkeen.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta