Suomeenkin parempi laki

joko muutoksen aika

Kyllä aborttilakia olis kiiruusti muutettava parempaan ja inhimillisempään suuntaan. Ei ole mitään itua siinä että abortteja joutuu jotkut Valviraltakin anomaan, kun menee viikot liika pitkälle odottelun takia ja sitten se kuitenkin saa 99% naisista. Eli Suomeen sellainen laki kuin Ruottissakin, tai vähintään että 14 viikolle täysin vapaa abortti omalla päätöksellä ilman mitään syiden keksimistä ja ilmoitusasiana niin säästetään lääkäreiltä resursseja hoitotyöhön paperityöstä. Se on vaan niin että sitä joutuu aina liiottelemaan niitä hankaluuksiaan kun taustalla on vaan yksinkertaisesti syy ettei halua jatkaa raskautta. Muutos on välttämätön, että lääkärit saadaan myöhäisaborteista muuhun käyttöön. Lääkkeellinen abortti on niin hyvä keino alussa että esim. hormonivalmisteet aborttia varten vois saada vapaasti vaikka ilman reseptiä apteekista ja sitten kävis vaan maanantaina varmistamassa terveysasemalla että abortti onnistui.

43

238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kukaan Ruotsissa?

      Totta, aloitus on niin totta. Me ollaan kaikessa menty aina Ruotsin perässä ja vähän jäljessä oli asia mikä vain mutta aina sinne ollaan päädytty, missä Ruotsikin on.

      Ruotsissa abortti on tosi inhimillinen ja helppo, ei turhaa stressiä vaan jokainen saa viikolle 18 asti kuka vain haluaa. Erittäin inhimillinen ja ihmisystävällinen vaihtoehto. Myöski edulliseksi tulee.

      http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Behandlingar/Abort/

      Ajatella että suomalaisetkin saa Ruotissa abortin 18 viikolle asti, jos haluaa. Siellähän on kuka tahansa EU-maan kansalainen oikeutettu samoihin palveluihin. Onko kukaan käynyt täältä? Esim. Pohjoisessahan rajan tuntumassa on Ruotsin terveyspalvelut lähempänä monesti kuin Suomen. Ja Helsingistä ja Turusta pääsee tekemään vaikka aborttiristeilyn. Onko kukaan tehnyt näin?

    • Dara

      Minusta vapaa abortti rv 12 asti riittäisi hyvin. Suurin osa aborteista tehdään kuitenkin jo nyt ennen sitä.

    • Satu-Iita

      Tää koskee muakin. Laki toimii nytkin ihan loistavasti mutta vaan kun muistaa keksiä jonkun hyvän syyn abortille. Kaikki lääkärit ei heti käskettäessä kirjoita sitä lähetettä ja saattaa ruveta muun tekemisen puuttees keskustelemaan jotain. Mulla on matkatyö ja epäsäännöllinen elämä. Se ei lääkärille meinannu kelvata ens alkuun. Että kannattaa keksiä joku tarina näitten tapausten varalle. Esim. irtoseksi, masennus, työttömyys, opiskelut, varattomuus, miehen väkivaltaisuus jne sinne päin. Mulla on tod. liikkuva työ josta täälä olen aikasemminkin kertonut joskus vuosi pari sitten. Halusin vaan päästä äkkiä eroon siitä lääkäristä ja takas hommiin. Mulla ei kauan nokka tuhise kun pitää pistää hommat pyörimään ja samaa pitää vaatia lääkäriltäkin. Ei mulla oo aikaa ruveta lässyttään turhia. Kallista on munkin aikani. Mutta meinasin kanssa jos ei aborttia täältä saa kun raskausviikot meinas tulla vastaan niin menen Ruotsiin. Siellä abortti on halpa mulle, matkat eimaksa juur mitään kun plussapisteillä saan lennellä eikä rahasta muuteskaan puutetta ole. Siellä saa tod. 18 viikolle asti joten tämä oli suunnnitelma B. Otan käyttöön jos joskus tarvii.

      • jghsjssfjdgj

        Don't feed the troll.


    • childfreelife

      Oikeastaan laki on jo tänään melko toimiva - käytännössä vapaa abortti viikolle 12, riittää vallan mainiosti sillä aborttihan kannattaa tehdä heti raskauden varmistuttua, jollei lasta kerran halua. Toki nämä kirjaukset laissa, jotka erittelevät abortin hyväksyttävät syyt tulisi poistaa.

      Käytännössä se, ettei halua lasta on jo nykyisin hyväksyttävä syy tehdä abortti (L raskauden keskeyttämisestä 1§ kohdat 2 ja 6).

      Jotta tältä hetkellisesti epämukavalta toimenpiteeltä vältyttäisiin, tulisi keskittyä steriloimislain muuttamiseen, käytännössä siten, että viimeistään 18 vuotta täyttänyt voidaan steriloida omasta pyynnöstä.

      • pupu tupuna

        Aborttien kohdalla lakia saisi mun puolesta höllätä samalle tasolle mitä tuolla rapakon takana rakkaassa naapurimaassamme Ruotsissa on. Ei tartteisi suomalaisten sinne mennä abortteja hakemaan jos täällä lääkäri evää jostain syystä abortin.

        Mutta mitä sit taasen tulee tohon sterilisaatioon, niin onko 18 kesäinen todellakin valmis tekemään päätöksen siitä, ettei koskaan halua lapsia? Minust ei. Sterin ikärajaa voisi kyllä ehdottomasti laskea esim 25-27 vuoteen. Ellei jopa 24 vuoteenkin.
        Toi vaan sattuu asiana olemaan harvinaisen kaksipiippuinen ja hankala, eikä siihen löydy yksittäistä vastausta.


      • Kyselyikäinen

        Musta olis hyvä jos muutamalla viikolla pidennettäis aikaa jolloin abortin sais mitään selittelemättä. Jos jostain syystä tulee viiväsystä tai huomaa raskauden tosi myöhään että olis vähän pelivaraa.


      • childfreelife
        pupu tupuna kirjoitti:

        Aborttien kohdalla lakia saisi mun puolesta höllätä samalle tasolle mitä tuolla rapakon takana rakkaassa naapurimaassamme Ruotsissa on. Ei tartteisi suomalaisten sinne mennä abortteja hakemaan jos täällä lääkäri evää jostain syystä abortin.

        Mutta mitä sit taasen tulee tohon sterilisaatioon, niin onko 18 kesäinen todellakin valmis tekemään päätöksen siitä, ettei koskaan halua lapsia? Minust ei. Sterin ikärajaa voisi kyllä ehdottomasti laskea esim 25-27 vuoteen. Ellei jopa 24 vuoteenkin.
        Toi vaan sattuu asiana olemaan harvinaisen kaksipiippuinen ja hankala, eikä siihen löydy yksittäistä vastausta.

        Ajattelen asiaa täysin lain kannalta, 18 vuotias ei mielestäni ole myöskään valmis ajamaan autoa, tuhoamaan terveyttään tupakalla tai alkoholilla, saati sekaantumaan valtakunnan politiikkaan. 18 vuotta on vain määritelty täysi-ikäisyyden rajaksi ja mielestäni itsemääräämisoikeuden tulisi tuolloin käsittää myös elämänsä kannalta toisenlaiset päätökset.

        Mutta, kuten osuvasti totesit: erittäin hankala asia, oikeaa vastausta ei kai ole.


    • ????????????????????

      "Lääkkeellinen abortti on niin hyvä keino alussa että esim. hormonivalmisteet aborttia varten vois saada vapaasti vaikka ilman reseptiä apteekista ja sitten kävis vaan maanantaina varmistamassa terveysasemalla että abortti onnistui."

      Eiköhän kuitenkin olisi tarpeen ensin varmistaa raskauden kesto ennenkuin niitä lääkkeitä naiselle annetaan? Vai onko se lääkkeellinen abortti niin yksinkertainen raskauden kestosta riippumatta, ettei mitään valvontaa tarvita? Miten ne muuten vaikuttaa sellaisessa tapauksessa, ettei ole edes raskaana?

      Et tainnu ihan loppuun asti miettii tota ehdotusta?

      • lääkkeistä tietävä

        Itseasiassa abortit tehdään vatsansuojalääkkeillä. Eli mitä ne aiheuttaisi jos nainen ei olisikaan raskaana? Noh, hänen närästyksensä ja mahdollinen vatsahaavan alku hoituisi paremmaksi. Eli hyviä lääkkeitä kaikin puolin. :)


      • Trexan
        lääkkeistä tietävä kirjoitti:

        Itseasiassa abortit tehdään vatsansuojalääkkeillä. Eli mitä ne aiheuttaisi jos nainen ei olisikaan raskaana? Noh, hänen närästyksensä ja mahdollinen vatsahaavan alku hoituisi paremmaksi. Eli hyviä lääkkeitä kaikin puolin. :)

        ja mun tietääkseni metotrekstaatilla? Jos ei ole raskaana niin ei aiheuta mitään, sillä sitä käytetään yleisesti syöpälääkkeenä ja niveltulehduksiin. Joku kertoi että metotrekstaattipiikillä tehdään abortteja isoilla annoksilla. Sehän on solumyrkky.

        Joo minäkin luin että juuri abortin tekoon suunnitellut lääkkeet toimivat mainiosti vatsalaukun sairauksiin.


    • kerronpa minäkin

      Abortti ilman selittelyjä vapaaksi viikolle 12 asti.

    • Naisen oikeus

      Nykyinen laki toistaiseksi ihan hyvä, tiukentaa ei ainakaan missään nimessä pitäisi.

    • voi voi ..

      taas mitä tekopyhyyttä...

      "Jokaisella pitäisi olla oikeus syntyä haluttuna. "

      Siis jos muut "ei halua", saadaan tappaa? Ei mitään järkee...
      Jokaisella on oikeus ELÄÄ, ja lastahan on sitten loogisesti velvollisuus toivoa.. ja toivoohan sitä joku muu sitten jos ei synnyttäjä.

    • Jos nyt yhtään historian ja muiden esimerkkien perusteella pitäisi tehdä johtopäätöksiä, niin olen kyllä aika varma siitä, että laista poistetaan juuri nämä selitysvelvollisuudet ainakin tuohon 12 rv asti ennemmin tai myöhemmin. Nehän ovat käytännössä tyhjiä ja toimimattomia ja siten täysin turhia pykäliä, joska kaikki käytännössä sen abortin kuitenkin saavat. Ja viimeistään Valviralta sen sitten saa kuitenkin. Turhat pykälät poistuvat yleensä. Näinhän kävi esim. sikiönlähdetyslaille, eli rangaistus poistettiin, koska sikiönlähdetyksiä ei käytännössä tehdä lainkaan laillisen abortin takia ja nimenomaan tuon samaisen 12 rv kohdan takia.

      Mitään merkkejä ei lain kiristämisestä ole missään näkyvissä. Kristilliset ovat ihan läpi olemassaolonsa historian ja aika ajoin vastustaneet lakia, julkilausuneet erilaisia kannanottoja. Vastustus oli ennen myös muiden puolueiden osalta paljon yleisempää. Ennen esim. Kokoomusnaiset vastustivat koko rintamana ja vahvasti 1970-aborttilakia, ja nyt ei Kokoomusnaisissa taida olla ketään julkiabortinvastustajaa.

      Samoin on samojen tahojen toimesta vastustettu mm. naispappeutta, naisten varusmiespalvelusta, sukunimilakia ja homojen ihmisoikeuksia ja homoseksuaalien diskriminalisointia. Kaikki ovat kuitenkin menneet kuten naapurimaissammekin ennemmin tai myöhemmin, eikä toiseen suuntaan, kuten aina jotkut vanhoillisimmat ja muutosta vastustavat haluaisivat. En usko että me koskaan palaamme keskiajalle, kuten Puolassa on tapahtunut ja joka ei pyri hoitamaan asiaa itse vaan siirtää ongelman muiden maiden terveydenhuollolle.

      • huonomuistinen

        visiin Eija-Riitta Korhola tai Korhonen tms.. vastustaa aborttia tai ainakin lain kiristämistä muttei kait kukaan muu kokoomuksessa.


    • liian tyhjentävää :d

      Jälleen kiljastu poistoon täysin asiallinen mutta ilmeisen kiperä vastustava kommentti :)

      Ois tosiaan. Keskiaikaisen raakaa ja kaukana inhimillisestä sivistyksestä perässä laahaavaa porsaanreikäistä lepsulakia ois syytä muuttaa lasten ihmisikeudet huomioivaan suuntaan ja kiiruusti. Pois vaan saatavuuslistalta kaikki "sosiaaliset syyt" ym. lässyn lää mukavuusverukkeet, niin ei tarttis omanapasten pumpuliprinsessojen lähtee edes kärttään turhaa tappamista keltään. Joko ne vakavat fysikaaliset terveyssyyt on näyttää toteen, tai sitten ei ja hei hei tervemenoo sinne äippäneuvolan puolelle vaan.
      Voithan sinäkin sitä lain entisestäänkin lepsuunnuttamista vaatia, huutaa ja raivokiihkota täällä vaikka eipä siitä mitään hyötyä oo. Onneks suunta on näyttäny olevan viime aikoina ihan päinvastanen.

      http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/hallitus-selvittaa-aborttilain-tiukentamista/2011/06/1347658

      • Kyselyikäinen

        Sä jaksat pitää kiinnit tuosta vanhasta asiasta, joka on jo toissa vuoden mennyttä kalua. Mikset samalla pistä tähän jatkoksi niitä uutisia, missä reagoitiin tähän

        1. gynekologit vastustaa lakimuutosta
        2. stministeri vastustaa lakimuutosta
        3. peruspalv.ministeri vastustaa lakimuutosta.


        Jos olisit vähän fiksumpi ja seuraisit aikaasi olisit sitä paitti löytänyt jo uudempaa alotetta aborttilain tiukentamiseksi:

        Aivan tuore:

        http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/10089-kolme-aloitetta-aborttilain-tarkentamiseksi

        eli pari persua ja pari kristillistä on taas kerran aloittaneet saman rundin...


      • Pro Punishment
        Kyselyikäinen kirjoitti:

        Sä jaksat pitää kiinnit tuosta vanhasta asiasta, joka on jo toissa vuoden mennyttä kalua. Mikset samalla pistä tähän jatkoksi niitä uutisia, missä reagoitiin tähän

        1. gynekologit vastustaa lakimuutosta
        2. stministeri vastustaa lakimuutosta
        3. peruspalv.ministeri vastustaa lakimuutosta.


        Jos olisit vähän fiksumpi ja seuraisit aikaasi olisit sitä paitti löytänyt jo uudempaa alotetta aborttilain tiukentamiseksi:

        Aivan tuore:

        http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/10089-kolme-aloitetta-aborttilain-tarkentamiseksi

        eli pari persua ja pari kristillistä on taas kerran aloittaneet saman rundin...

        Eipä tuohon mitään muutosta 14 kansanedutajan allekirjoituksella saa. Kun ei riittänyt 60 000 nimeä turkistarhauksen kieltämiseksikään. Aborttien kieltämisellä on noissa adresseissa öpaut 200 nimeä, joista moni on keksittyjä. Siellä on aku ankkaa, karim syskovitsiasvartsenneggereita ja kaikenlaista pilaa ja keskusteluosiot täynnä uskiksille nauramista. Hihhhulointi ei menesty suomessa.

        Kukapa ottaa riskin että lailliset abortit kiellettäisiin, koska se aiheuttaisi valtavan aborttiturismin Ruotsiin. Samoi laittomat abortit kotona aborttipillereillä ja muilla lääkkeillä lisääntyisivät ja onglemat tulisivat kuormittamaan sairaaloita enivei. Eli abortit ei häviä vaan menee maan alle.

        "Aborttilain tiukentaminen voisi Suvannon mukaan pahimmillaan johtaa aborttimatkailuun."

        http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/gynekologit vastustavat aborttilain muuttamista/a708094


      • paniikki alkaa levit
        Pro Punishment kirjoitti:

        Eipä tuohon mitään muutosta 14 kansanedutajan allekirjoituksella saa. Kun ei riittänyt 60 000 nimeä turkistarhauksen kieltämiseksikään. Aborttien kieltämisellä on noissa adresseissa öpaut 200 nimeä, joista moni on keksittyjä. Siellä on aku ankkaa, karim syskovitsiasvartsenneggereita ja kaikenlaista pilaa ja keskusteluosiot täynnä uskiksille nauramista. Hihhhulointi ei menesty suomessa.

        Kukapa ottaa riskin että lailliset abortit kiellettäisiin, koska se aiheuttaisi valtavan aborttiturismin Ruotsiin. Samoi laittomat abortit kotona aborttipillereillä ja muilla lääkkeillä lisääntyisivät ja onglemat tulisivat kuormittamaan sairaaloita enivei. Eli abortit ei häviä vaan menee maan alle.

        "Aborttilain tiukentaminen voisi Suvannon mukaan pahimmillaan johtaa aborttimatkailuun."

        http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/gynekologit vastustavat aborttilain muuttamista/a708094

        "Eipä tuohon mitään muutosta 14 kansanedutajan allekirjoituksella saa."

        Ne ei ookaan minkä tahansa random kettutyttöjen nimmareita...

        "Eli abortit ei häviä vaan menee maan alle."

        Tai sitten ei, ja kaikki turismit sun muut puoskaroinnit ois enää pikku marginaalin hupia. Ja suurin osa haluis olla lainkuuliaisia kansalaisia.


      • taas vertaillaan

        nykyajan hyvinvointivaltoon jotain kieltolain aikoja ja heikon ehkäsyn katolilaisia maita.. Täällä kellä tahansa on mahdollisuus pärjätä lapsen kanssa eikä edes lapsen hankinta yksin, opsikelijana jne. oo mitenkään tavatonta.


      • kerronpa minäkin
        taas vertaillaan kirjoitti:

        nykyajan hyvinvointivaltoon jotain kieltolain aikoja ja heikon ehkäsyn katolilaisia maita.. Täällä kellä tahansa on mahdollisuus pärjätä lapsen kanssa eikä edes lapsen hankinta yksin, opsikelijana jne. oo mitenkään tavatonta.

        "Täällä kellä tahansa on mahdollisuus pärjätä lapsen kanssa eikä edes lapsen hankinta yksin, opiskelijana jne. oo mitenkään tavatonta."

        Kaikki eivät vaan niitä lapsia halua vaikka on mahdollisuus pärjätänkin. Tehkööt ne lapsia jotka niistä välittävät, ja ne abortin ketkä eivät niistä piittaa. Aivan yksinkertaista. Onneksi jokaisella on mahdollisuus valita.


    • odotellaan..

      Laitappa nyt vaan niitä linkkejä alotteista missä vaaditaan lain löysäämistä entisestään :) no, harmittaahan se kun löytyy vaan näitä päinvastasia.. Mutta kiitosta paljon uudemmasta linkistä! :)

      "2. stministeri vastustaa lakimuutosta
      3. peruspalv.ministeri vastustaa lakimuutosta."

      Siis näähän on vaan kahden henkilön mielipiteet.

      "Jos olisit vähän fiksumpi"

      Ja TAAS....
      Huomhuomhuom!!!!
      Jälleen kerran abortin suosija ALOITTI henkilöön käyvän älyä halventavan törkysolvausnälvinnän!!

      • Kyselyikäinen

        Eihän siinä lain kiristämisessä ollut kyse kuin räsäsen mielipiteestä.
        "Laitappa nyt vaan niitä linkkejä alotteista missä vaaditaan lain löysäämistä entisestään"

        Tässähän ei ollut kyse siitä, vaan räsäsen halusta poistaa vammaisabortit myöhäisillä viikoilla ja lääkärien oikeudesta kieltäytyä työstään. Taas poikkeat sivupoluille.

        Koska laki toimii hyvin näin, että abortin saa kuka tahansa sitä haluaa, niin painetta ei pykälien löysyttämiseen ole. Kai se on monen monta kertaa todettu täälläkin, että abortin saa kuka vain, jos asiat on ihan hyvin muttei vaan halua lasta niin voi sanoa jonkun valeen niin että lääkäri voi jotain kirjoittaa paperiinsa.

        Muistapa mitä esim. pressaehdokkaat on mieltä. ja he ovat puolueidensa johdossa:

        Lipponen, Arhinmäki, Väyrynen, Biaudet, Niinistö, Haavisto:

        Jokaisella tulee olla oikeus aborttiin niin halutessaan. Eli ei se todellakaan ole vain yhden ihmisen mielipide vaan suurimman osan kansaa mielipide. Kukaan juurikaan ei ole kiinnostunut persujen ja kristillisten naisten oikeuksia kaventavaan toimintaan.

        Vastaan vai Essayah ja Soini. Eikö tämä kerro jo sinullekin voimasuhteet Suomessa?

        Jos tietäisit jotain asioista niin olisit hiljaa... yli 40 vuotta on kristilliset ja fundamentalistihihhulit vähän väliä yrittäneet muuttaa lakia siinä onnistumatta. Eikä onnistu nytkään, kun Ruotsin suuntaan vaan mennään.


      • Pro Punishment

        "Laitappa nyt vaan niitä linkkejä alotteista missä vaaditaan lain löysäämistä entisestään"

        Laitappa sinä ensin se Aamulehden artikkeli, mitä ei ole olemassakaan ja mistä on vain kuulopuheita.


    • kyse on

      lain kiristämisestä/tiukentamisesta kuten useampikin linkki sanoo. Että mihinkä sivupoluille mä nyt lähdin?

      "Jokaisella tulee olla oikeus aborttiin niin halutessaan. Eli ei se todellakaan ole vain yhden ihmisen mielipide vaan suurimman osan kansaa mielipide."

      Eikä :DD siis nytkä muutaman pressaehdokkaan vastaus = SUURIMMAN OSAN KANSAA mielipide??

      "Jos tietäisit jotain asioista niin olisit hiljaa... "

      Ja sä voisit vihdoin älytä kattella sinne peiliis..

      "kun Ruotsin suuntaan vaan mennään. "

      Niinkö? MIks sitten linkkien mukaan on näyttäny täysin päinvastaselta? :) Eli mitään lain löysämiseen liittyviä vaatimuksia ei löydy?!

      "Laitappa sinä ensin se Aamulehden artikkeli, mitä ei ole olemassakaan ja mistä on vain kuulopuheita."

      Mee sinä tavaamaan sitä linkkiä joka on jo annettu :) toi nyt on jo NIIN säälittävä.... inttä inttä vaan kun sakki on häivnny... ;D

    • kiusallista on.

      Mutta ne tarpeelliset luvut se edelleen kertoo joiden mukaan se epämieluisa teoria voidaan laskee.

      • mistä kyse??

        Tarpeelliset luvut? Mitkä luvut kertoo? Missä? Anna linkkiä.


    • niele niele..

      http://www.bayer.fi/scripts/pages/fi/tiedotteet/tiedote_26092012.php

      >Lähes yhdeksän kymmenestä 15- 50-vuotiaasta tutkimukseen vastanneesta naisesta käyttää tällä hetkellä jonkinlaista raskauden ehkäisyä.>
      >Tunnetuimmat ja käytetyimmät ehkäisymenetelmät suomalaisnaisten keskuudessa ovat yhdistelmäehkäisypilleri (26%), kondomi (21%) ja hormonikierukka (18%).>

      • Pro Punishment

        Kerro nyt miten tässä sinusta selviää se, kuinka moni nainen päätyy synnyttämään abortin sijaan. Näytä minulle se kohta tai paikka tuosta tekstistä, mistä se selviää.

        Minä en näe tässä mitään muuta tekstiä, kuin lääketehtaan tekemän tutkimuksen siitä, kuinka tyytyväisiä naiset ovat pillereihin (joita tuo lääketehdas tuottaa). Kyseessä on lähinnä mainos.


      • ja kun edelleen
        Pro Punishment kirjoitti:

        Kerro nyt miten tässä sinusta selviää se, kuinka moni nainen päätyy synnyttämään abortin sijaan. Näytä minulle se kohta tai paikka tuosta tekstistä, mistä se selviää.

        Minä en näe tässä mitään muuta tekstiä, kuin lääketehtaan tekemän tutkimuksen siitä, kuinka tyytyväisiä naiset ovat pillereihin (joita tuo lääketehdas tuottaa). Kyseessä on lähinnä mainos.

        sen voi laskea niistä anetuista luvuista kuten näytetty on ja jos sen verran tajuat, moniko sitä ei ainakaan tee vaikka ehkäsy pettää.


      • Pro Punishment
        ja kun edelleen kirjoitti:

        sen voi laskea niistä anetuista luvuista kuten näytetty on ja jos sen verran tajuat, moniko sitä ei ainakaan tee vaikka ehkäsy pettää.

        Ikävä kyllä tuo ei kelpaa. Se on lääketehtaan mainos, ja se perustuu pelkästään yhden pillerinvalmistajalääketehtaan tekemään kyselyyn. Tuosta ei selviä se, millainen asenne käyttäjillä on ehkäisyn mahdollisesti pettäessä aborttiin. Moni raskaus on saattanut mennä kesken jos keskenmenoja tapahtuu 6500 paikkeilla vuodessa, kuten lääkärilähteet mainitsee.


      • no kuinkas ollakaan
        Pro Punishment kirjoitti:

        Ikävä kyllä tuo ei kelpaa. Se on lääketehtaan mainos, ja se perustuu pelkästään yhden pillerinvalmistajalääketehtaan tekemään kyselyyn. Tuosta ei selviä se, millainen asenne käyttäjillä on ehkäisyn mahdollisesti pettäessä aborttiin. Moni raskaus on saattanut mennä kesken jos keskenmenoja tapahtuu 6500 paikkeilla vuodessa, kuten lääkärilähteet mainitsee.

        mutta sun mutus "kelpaamattomuudesta" on sitten pätevämpiä?? :DDD Koita nyt keksiä edes jotain parempaa...

        "Se on lääketehtaan mainos"

        Se on tiedote, kuten lähteestä näkyy. Mutta kerro toki kenen teettämänä se tutkimus sitten ois sun mukaan kelvollinen? Ja millä tavoin tämä nyt on epäkelpo? Onko tämä lääketehdas kenties jotenkin vääristelly tuloksia, miksi ja miltä osin?

        "Tuosta ei selviä se, millainen asenne käyttäjillä on ehkäisyn mahdollisesti pettäessä aborttiin."

        Miks sellasta pitäs selvitä? Oleellista on se, että osa on ja osa ei ole TEHNY sitä!

        "Moni raskaus on saattanut mennä kesken jos keskenmenoja tapahtuu 6500 paikkeilla vuodessa"

        Niin? Ei kai nyt ookaan väitetty että niiden raskautta jatkaneiden raskaudet välttämättä synnytykseen päättyis.


    • eikö kelpaakaan

      Kunhan ei vaan lammikoissan läträäjien oma pää oo pölkyllä, näinhän se menee.. :)

      Nostetaan viikkorajaa yksintein sen verran että voidaan kätevästi jälkiabortoida ne jotka tappaa murhanhimosessa kiihkossaan mm. viattomia lapsia. Päästään näin näppärästi eroon yhteiskuntaa tulehduttavasta, moraalivajeisesta pohjasakka-aineksesta.

      • Parempi idis

        Ei, vaan lasketaan rajaa niin paljon, ettei ehkäisykään ole sallittu. Näin lisätään kaltaisiasi tiukkapipomoralisteja, jotka moralisoivat omien mutujensa perusteella ja ovat valmiita tappamaan syntyneitä ihmisiä...


      • tekopyhä mututörkys

        "jotka moralisoivat omien mutujensa perusteella ja ovat valmiita tappamaan syntyneitä ihmisiä... "

        Minkähän mukaan sunkaltanen löyhäleväperä-kyynärpäätaktikko moralisoi? Faktojen vai? :DDDD

        "ovat valmiita tappamaan syntyneitä ihmisiä... "

        Ja ne todisteet sitte esille vaan tällekin valhetörkysytökselle :)))) ja paraskin paatosteleen joku joka on valmis tappamaan huvikseen viattomia lapsia... ja hyysää näiden omanapasia murhaajia.


      • trthertrr
        tekopyhä mututörkys kirjoitti:

        "jotka moralisoivat omien mutujensa perusteella ja ovat valmiita tappamaan syntyneitä ihmisiä... "

        Minkähän mukaan sunkaltanen löyhäleväperä-kyynärpäätaktikko moralisoi? Faktojen vai? :DDDD

        "ovat valmiita tappamaan syntyneitä ihmisiä... "

        Ja ne todisteet sitte esille vaan tällekin valhetörkysytökselle :)))) ja paraskin paatosteleen joku joka on valmis tappamaan huvikseen viattomia lapsia... ja hyysää näiden omanapasia murhaajia.

        "Ja ne todisteet sitte esille vaan tällekin valhetörkysytökselle "

        Katso edellistä vastaustasi tyhmyri, sieltä se todiste löytyy vajakki. . Järjenjättiläiläistä susta ei kyllä saa tekemälläkään. Siksi oletkin abortin kiihkovastustaja, kun muuhun et kykene.


      • törkyturpanilkille
        tekopyhä mututörkys kirjoitti:

        "jotka moralisoivat omien mutujensa perusteella ja ovat valmiita tappamaan syntyneitä ihmisiä... "

        Minkähän mukaan sunkaltanen löyhäleväperä-kyynärpäätaktikko moralisoi? Faktojen vai? :DDDD

        "ovat valmiita tappamaan syntyneitä ihmisiä... "

        Ja ne todisteet sitte esille vaan tällekin valhetörkysytökselle :)))) ja paraskin paatosteleen joku joka on valmis tappamaan huvikseen viattomia lapsia... ja hyysää näiden omanapasia murhaajia.

        Teetkä itestäs älykönkin vaikutelman?? :DDDD Jopa saastahernariaivosin kiihkosakkis häpee sua... :DDD

        "tyhmyri, sieltä se todiste löytyy vajakki."

        Huomhuomhuom!!!!
        Jälleen kerran abortin suosija ALOITTI henkilöön käyvän älyä halventavan törkysolvausnälvinnän!!

        Etko tosiaan osaa keskustella ilman henkilöönmenemistä ja nimittelemistä?
        Mitäpä tällaiseen nyt sanoisi. Vaikutat olevan täynnä patoutunutta vihaa. Säälin sinua.


      • niinpä niin XD
        törkyturpanilkille kirjoitti:

        Teetkä itestäs älykönkin vaikutelman?? :DDDD Jopa saastahernariaivosin kiihkosakkis häpee sua... :DDD

        "tyhmyri, sieltä se todiste löytyy vajakki."

        Huomhuomhuom!!!!
        Jälleen kerran abortin suosija ALOITTI henkilöön käyvän älyä halventavan törkysolvausnälvinnän!!

        Etko tosiaan osaa keskustella ilman henkilöönmenemistä ja nimittelemistä?
        Mitäpä tällaiseen nyt sanoisi. Vaikutat olevan täynnä patoutunutta vihaa. Säälin sinua.

        Vatustajien pitäs tietenkin jättää vastaamatta sakkis katkeriin törkyihin ja sietää ihan mitä tahansa saastaa keksit rippuloidakin... :DDDD no, mikset sitten ite jättäny vastaamatta?? :)))) ja kopsailitkin vielä edellisestä :DDDD ressukka raasu parka.

        "Jos olist fiksu jättäisit kommentoimatta."

        Jos oisit (sakkeines) fiksu, et alottas sitä lapsellisen säälittävää haukkumaräkytystes tunkua joka ketjussa ;))


    • parempi sekin

      Rahat on tarkotettukin elämää, ei loisija-tappajien viemärihaaskailuja varten.

      • oma napa lähinnä

        Minä ainakin päätän ihan itse mihin rahani käytän.


      • Mieluummin aborttiin
        oma napa lähinnä kirjoitti:

        Minä ainakin päätän ihan itse mihin rahani käytän.

        Näin. Nykyään menee niin valtavasti rahaa näiden hys hys-äippien lasten rikosten maksamiseen, ettei abortit ole yhtään mitään verrattuna siihen. Mitä maksaa abortti, näin suurinpiirtein? Mitä maksaa kultamussukan rikkoma ikkunalasi? Niimpä niin ja tuo esimerkki on vielä lievimmästä päästä. Ne verorahat eivät todellakaan ole tällaista(kaan) elämää varten, vaikka vastustajat näitä nuorisorikollisia puolustavatkin, kenties yrittävät tällä kiillottaa omaa sädekehäänsä kun on tuolla asenteella tullut kasvatettua hirviölapsia. Muunlaisia ei tuollaisilta vanhemmilta tule.


    • rikosharhakko taas

      vauhdissa :DDDD no, laitetaas sutkin sit sinne samalle tappolistalles koska sinäkin SAATAT EHKÄ vielä joskus tulla rikkoneeks vaikka jonkun ikkunalasin (ellet oo jo rikkonukin), eli oot itekin samanlainen rikollinen hyshys-äipän kultamussukka kun ne kenen henkeä ja verta himoitset :)))) tekopyhänä vaan täällä kiillottelet sitä murhien hätäpuolustelun puhkiruosteista hirviön sädekehääs noilla naurettavien epätodennäkösyyksien mutupalloennustuksilla.

    Ketjusta on poistettu 53 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe