Maailman parasta pizzaa Suomalaisista kodeista!

Kotikokkaaja

Mä tein eilen todella hyvää pitzzaa. Sitä olivat syömässä myös tuttavamme, jotka sanoivat että se oli parempaa kuin pitserioiden pitsat.
Kaikki varmaan täällä tietävätkin tämän tavan tehdä maailman parasta pitsaa, mutta tässä ohje vielä kerran:

Venhnäjauhoa ja vettä sekoitetaan niin kauan kun tulee sopivan sitkeä taikina. Jauhojen sekaan vähän kuivahiivaa että nousee. Kun taikina on sitkeä niin vähän margariinia sekaan että tulee sopivan kiiltävää. Niin ja vähän suolaa.
Taikina nousemaan.

Kun taikina on noussut niin kaulitse siitä noin 1 cm paksu pohja jonka laitat uunipellille jossa on voipaperi.

Täytteet:
Laita pohjan päälle ketsuppia, ja valitsemasi täytteet. Täytettä voi olla noin sentin paksuudelta.
Ripottele päälle hieman edam-juustoraastetta.

Laita pizza uuniin ja käännä uuni 175 asteelle. Anna olla uunissa noin 45 min, tai kun pizzan juustoraaste on ihanasti sulanut.

Anna jäähtyä hetken ja tarjoile hyvän juoman ja seuran kanssa.

159

8921

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PizzaMargarina

      Margariinia pitsaan? No jo on!

      Aikuisten oikeesti näin sen pitäisi mennä: 4 desiin kädenlämpöistä vettä sulautetaan tuore hiiva (kuivahiiva jauhojen sekaan), suolaa ja hiven sokeria (hiivan ravinnoksi). Lisätään noin desin verran oliiviöljyä, jauhot ja vaivataan löysänpuoleiseksi taikinaksi. Öljyä ja jauhoa lisätään tarpeen mukaan. Kun ei enää ota käsiin ja kulhoon kiinni laitetaan liinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi (jotkut tosin laittavat taikinan jääkaappiin yön yli kohottaakseen sen hitaasti ja samalla saaden siihen hiven happaman makua). Kohoamisen jälkeen kipataan lasti leivinpaperilla varustetulle pellille ja levitetään öljytyin käsin pellille (kuin foccaccio-leipää levitetään) noin sentin paksuiseksi levyksi - ehkä vielä vähän jauhoja ripotellen pintaan. Annetaan kohota toisen kerran (n. puoli tuntia) ja täytetään maun ja taipumusten mukaan.

      Suomessa ainoa oikea juusto on pitkäänkypsytetty, itkevä "mustaleima"-emmental ja osta ketsupin sijaan vaikka pieni purkki Pastella-kastiketta, jos et itse jaksa purkkitomaateista sitä kokoon keittää.

      Taikinan voi myös maustaa yrteillä ja/tai mausteilla nestevaiheessa, jos haluaa pohjan maistuvan muultakin kuin taikinalta.

      • pizzione

        No sinänsä ei ole sitä yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa tehdä pitsaa. Se on pelkkää urbaani-legendaa. Jos löytää itselleen hyvän ja maistuvan tavan tehdä sitä, niin siitä vaan. Mutta kannattaa kokeilla myös muita tapoja, ehkä sieltä löytyy myös jotain mikä maistuu.


      • iem
        pizzione kirjoitti:

        No sinänsä ei ole sitä yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa tehdä pitsaa. Se on pelkkää urbaani-legendaa. Jos löytää itselleen hyvän ja maistuvan tavan tehdä sitä, niin siitä vaan. Mutta kannattaa kokeilla myös muita tapoja, ehkä sieltä löytyy myös jotain mikä maistuu.

        Oletko muuten huomannut, että jos epäonnistuu, niin kehutaan kohtelisaisuuden vuoksi, eli ei välttämättä tartte kuvitella liikoja. Kunhan ei käynyt ninkuin kerran illanvietossa, kun yksi innostu soittelemaan kitaralla ja toiset säälistä kehui taitoja ja ehdottivat menemään soittotunneille, hän ei oikein käsittänyt vaan innostu lisää. Eli saattas sullakin olla kokkikurssi paikallaan.


      • karvakäsi

        Että oikeen ketsuppia kastikkeeks. Teepä ens kerralla purkkitomaattimurskasta kastike. Kattilaan murska, suolaa, pippuria, hiukan sokeria, oreganoa tai pizzamaustetta ja ruokalusikallinen sinappia. vartin keittely ja voittaa monet pizzasoosit. taikinan tekee kukin tyylillään ja täyteet mielen mukaan.


      • pullapoika
        iem kirjoitti:

        Oletko muuten huomannut, että jos epäonnistuu, niin kehutaan kohtelisaisuuden vuoksi, eli ei välttämättä tartte kuvitella liikoja. Kunhan ei käynyt ninkuin kerran illanvietossa, kun yksi innostu soittelemaan kitaralla ja toiset säälistä kehui taitoja ja ehdottivat menemään soittotunneille, hän ei oikein käsittänyt vaan innostu lisää. Eli saattas sullakin olla kokkikurssi paikallaan.

        eniten ärsyttää että joku pullamamma jaksaa kehua reseptiään täällä. en mäkään jokaista keittämääni kahvipannullista hehkuta täällä. et tukehdu vaan pullaas pahaa se kuitenkin on mutta kun pakkosyötetään niin minkäs teet.


      • Emmental.
        pullapoika kirjoitti:

        eniten ärsyttää että joku pullamamma jaksaa kehua reseptiään täällä. en mäkään jokaista keittämääni kahvipannullista hehkuta täällä. et tukehdu vaan pullaas pahaa se kuitenkin on mutta kun pakkosyötetään niin minkäs teet.

        Sitä "itkevää mustaleima emmentalia" ei enää tehdä Suomessa.


      • Pizzaa!!
        pizzione kirjoitti:

        No sinänsä ei ole sitä yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa tehdä pitsaa. Se on pelkkää urbaani-legendaa. Jos löytää itselleen hyvän ja maistuvan tavan tehdä sitä, niin siitä vaan. Mutta kannattaa kokeilla myös muita tapoja, ehkä sieltä löytyy myös jotain mikä maistuu.

        Kuitenkin se on PIZZA ei Pitsa ;)


      • Pitza,
        Pizzaa!! kirjoitti:

        Kuitenkin se on PIZZA ei Pitsa ;)

        Yritä sitten lausua eri tavoin, pizza ja pitsa?


      • mies 230682
        pizzione kirjoitti:

        No sinänsä ei ole sitä yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa tehdä pitsaa. Se on pelkkää urbaani-legendaa. Jos löytää itselleen hyvän ja maistuvan tavan tehdä sitä, niin siitä vaan. Mutta kannattaa kokeilla myös muita tapoja, ehkä sieltä löytyy myös jotain mikä maistuu.

        tehdään pitsa otetaan jauhoja vettä kanamuna suolaa hiivaa,ja tehdään taikina,taikina pellille ja päälle käy pekoni hirvenliha sika nauta jauheliha,makkarakuutiot,kala kun ottaa siitä ruodot pois.siihen käy mikä tahansa päälle.ensikesänä laitan maitohorsmaa,voikukkia ym.ei ole sellaista tuotetta mitä pitsaan ei voi laittaa.pitsaa pitsaa pitsaa.


      • isoisä 57
        Pitza, kirjoitti:

        Yritä sitten lausua eri tavoin, pizza ja pitsa?

        nopein pitsa syntyy kun tekee juoksevan taikinan jauhoja vettä maitoa,sula voi.ja sekaan pillkottuja nokkosia ja pannulle paistumaan ja sitten seuraava annos pannulle.ja on pannupitsaa.siihen käy mikä tahansa mitä kaapista löytyy.viimeiksi hirvi juoksi kaappiin pilkoin sitä sekaan paistettuna ja oli nopea pitsa.ei sitä tarvitse uunia laittaa päälle kun sen voi paistaa nopeammin ja edullisemmin pannulla hellalla.


      • soosi parasta
        karvakäsi kirjoitti:

        Että oikeen ketsuppia kastikkeeks. Teepä ens kerralla purkkitomaattimurskasta kastike. Kattilaan murska, suolaa, pippuria, hiukan sokeria, oreganoa tai pizzamaustetta ja ruokalusikallinen sinappia. vartin keittely ja voittaa monet pizzasoosit. taikinan tekee kukin tyylillään ja täyteet mielen mukaan.

        Just näin mutta sinne joukkoon vielä muutama valkosipulin kynsi murskattuna niin jopas tuleekin hyvää ja voi käydä aivan kastikkeena myös pastankin kanssa.

        Ja pizzan päälle sitten mitä jääkaapista löytyy, useinmiten ovat mausteiset makkarat jääneet sinne lojumaan niin niistäpä tuleekin sitten makoisa pizza. Paprikakin on hyvää.

        En enää oikein käsitä kun menee pizzeriaan syömään pizzan niin nykyään ne melkein aina ovat liikaa paistettuja, juusto ei ole venyvää ja pohja kivikovaa.


      • Ei vaan pitsa

      • Koitas
        Pitza, kirjoitti:

        Yritä sitten lausua eri tavoin, pizza ja pitsa?

        ZZ äännetään kyllä suomeksi z-äänteenä, ei ts:nä.

        Eli yritäpä sinä opetella ääntämään suomea.


      • Samuli K.
        pizzione kirjoitti:

        No sinänsä ei ole sitä yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa tehdä pitsaa. Se on pelkkää urbaani-legendaa. Jos löytää itselleen hyvän ja maistuvan tavan tehdä sitä, niin siitä vaan. Mutta kannattaa kokeilla myös muita tapoja, ehkä sieltä löytyy myös jotain mikä maistuu.

        On tarkalleen yksi oikea tapa tehdä pizzaa.
        Toisenlaisella reseptillä voi tosiaan saada hyvää aikaan, mutta silloin kyseessä on jokin muu ruoka kuin aito pizza.


      • nuranura
        Samuli K. kirjoitti:

        On tarkalleen yksi oikea tapa tehdä pizzaa.
        Toisenlaisella reseptillä voi tosiaan saada hyvää aikaan, mutta silloin kyseessä on jokin muu ruoka kuin aito pizza.

        on joo, mutta kyllähän sen kaikki ymmärtää, että se on vaan vitun naurettavaa pilkunviilausta, eikä oikeasti alkuperäistä pizzaa ole leivottu millintarkkuudella tietyillä kriteereillä. sen jälkeen kun luin tämän "aidon pizzan" kymmenen sivun kriteerit, olen kyllä ihan suoraan leimannut jokaisen sitä mainostavan urpoksi :[


      • fdfdsfsdfdsffff

      • tearingcheese
        Emmental. kirjoitti:

        Sitä "itkevää mustaleima emmentalia" ei enää tehdä Suomessa.

        Mustaleima Emmental tehdään kyllä vieläkin Suomessa, sen itkevyyden kanssa on vaan nykyään niin ja näin - välillä sitä saa ja välillä "mustaleimakin" maistuu lähinnä punaiselta emmentalilta.

        Muualla maailmalla puhutaan aina vain emmentalista tai swiss-cheesestä, ei koskaan sen eri kypsyysasteista.


      • Youghirtrihguoy
        fdfdsfsdfdsffff kirjoitti:

        Näin on. Samoin jogurtti voidaan kirjoittaa ihan yhtä hyvin jugurtti. Kieli muuttuu paremmin suuhun sopivaan muotoon.

        Minä kirjoitan aina ja iankaikkisesti Yoghirtte


      • hcggch
        soosi parasta kirjoitti:

        Just näin mutta sinne joukkoon vielä muutama valkosipulin kynsi murskattuna niin jopas tuleekin hyvää ja voi käydä aivan kastikkeena myös pastankin kanssa.

        Ja pizzan päälle sitten mitä jääkaapista löytyy, useinmiten ovat mausteiset makkarat jääneet sinne lojumaan niin niistäpä tuleekin sitten makoisa pizza. Paprikakin on hyvää.

        En enää oikein käsitä kun menee pizzeriaan syömään pizzan niin nykyään ne melkein aina ovat liikaa paistettuja, juusto ei ole venyvää ja pohja kivikovaa.

        Täällä meidän kaupungissa oli monta vuotta maailman paras pitsanpaistaja, mutta häneltä purettiin paikka alta ja hän päätti lopettaa siinä samalla monikymmenvuotisen uransa.

        Hänen pitsoissaan oli täytettä reunoille asti, ne eivät olleet öljyisiä vaan mehukkaita pohjaa myöten. Aivan käsittämättömän hyviä ja jäin heti koukkuun kun ensimmäistä maistoin.

        Sitten tuli kokeiltua näitä kotipitsan ylihinnoitettuja rinkeleitä joissa on kivikova kuiva pohja ja pari kasvista ristissä päällä ja neljä meetvurstin palaa jonkun kastikkeentapaisen yllä. Hyi HELEVETTI!

        Ostin yhden ja ainoan kerran kotipitsan pitsan. Kun paketista paljastui kyseinen kiekko, ei voinut kuin ihmetellä että mitä helvettiä tämä on! Parille 15 sentin halkaisijalle "normaalipitsalle" hinnaksi tuli jumalauta melkein 30 euroa!

        He ehkä tekivät voittoa, mutta he tekivät sen tasan kerran. Alussa kertomani kyseinen hyvä pitsanpaistaja teki voittoa ihan helvetisti koska tarjosi hyvää, mehukasta ja täyteläistä pitsaa!

        On täällä kaupungissa toinenkin pitsanpaistaja joka tekee voittoa, mutta valitettavasti matka hänen luokseen on sen verran pitkä ettei siellä tule käytyä kuin harvoin ja silloinkin vain viikonloppuisin jos käy baarissa.

        Kyllä se niin on että on nk. pitsanpaistajia ja sitten on Pitsanpaistajia.


    • Osu ja uppos

      Repesin täysin kun luin aloittajan viestin!
      noinhan se menee yleensä kun kotona tehdään "pitsaa", ja sitä shaissea tarjotaan vielä vieraillekin. "Me ei pitsoja tilaille kun itse tehtynä tulee paljon parempaa"
      Heheheh

      • KETSUPPI??

        Ehkä "parhain" vitsi tuossa ohjeessa oli ketsuppi... Voi elämä!


      • KETSUPPI?? kirjoitti:

        Ehkä "parhain" vitsi tuossa ohjeessa oli ketsuppi... Voi elämä!

        Makuasioista ei voi kiistellä.

        Tai voi, mutta sehän on tyhmää.


      • nviuewruwvae4powieue
        ambulo kirjoitti:

        Makuasioista ei voi kiistellä.

        Tai voi, mutta sehän on tyhmää.

        Oma tekoinen pizza on paras!! sen kun olet harjoitellut muutaman kerran niin kyllä on HYVÄ...

        tosin aikaa se kyllä vie.vaan eipä haittaa.


      • nviuewruwvae4powieue kirjoitti:

        Oma tekoinen pizza on paras!! sen kun olet harjoitellut muutaman kerran niin kyllä on HYVÄ...

        tosin aikaa se kyllä vie.vaan eipä haittaa.

        Ajattele laajemmin, kyllä sitä pystyy paskaakin pizzaa kotona tekemään ja jos minun mielipidettäni kysytään, niin mielestäni kotona tehty pizza ja myös ihan ravintolassa syöty pizza ovat kummatkin OK, ei jaksa vertailla.


      • hai sie
        ambulo kirjoitti:

        Makuasioista ei voi kiistellä.

        Tai voi, mutta sehän on tyhmää.

        asiat voidaan jakaa makuasioihin tai faktoihin, vain makuasioista voidaan oikeasti kiistellä


      • Mies23vkl
        KETSUPPI?? kirjoitti:

        Ehkä "parhain" vitsi tuossa ohjeessa oli ketsuppi... Voi elämä!

        Ei ketsupissa ole mitään vikaa pitsassa. Tuo kommentti on pitsan teossa samanlainen kuin pukeutumisessa on sukat sandaalissa probleema. Joissain tilanteissa erittäin toimiva ratkaisu, mutta sitä pitää vain haukkua, koska joku arvostettu tyyliniekka taikka kokki on ehtinyt sitä jossain yhteydessä haukkumaan.

        Itse olen tehnyt pitsaa monella eri tavalla enkä todellakaan lähtisi sanomaan ketsupin käyttämistä mitenkään huonoksi jutuksi. Ihan toimivan pitsan saa aikaan myös käyttämällä ketsuppia. Itse käytän toisinaan ketsuppia, vaikka laitan pitsaan myös tomaattimurskaa.

        Kaavoihin kangistunut seuraa kokin neuvoja ja katsoo muita vaihtoehtoja nokka pystössä. Luovempi ihminen kokeilee kaikkea ja löytää itselleen sen maistuvimman tavan ja todennäköisesti myös useita niitä.

        Kun tehdään kokin ohjeiden mukaan niin on kyllä monenlaista työvaihetta ja mennään yleensä hankalamman kautta. Se toki näkyy myös maussa, mutta ei läheskään aina positiivisella tavalla.


      • 91019
        ambulo kirjoitti:

        Ajattele laajemmin, kyllä sitä pystyy paskaakin pizzaa kotona tekemään ja jos minun mielipidettäni kysytään, niin mielestäni kotona tehty pizza ja myös ihan ravintolassa syöty pizza ovat kummatkin OK, ei jaksa vertailla.

        Karvakäsien juustolätyt ovat asia erikseen.


    • nams ja pums

      No heh vaan itselleskin :)
      Minä en todellakaan halua tilailla kun omatekemä on niin paljon parempaa!
      Mutta makunsa kullakin. Onhan noita "pizzamestareita" nähty täälläkin.
      Suurin osa kotileipureista tekee sitä paksua jäpikkää jota sit tehdään niinkuin vierasvaraksi. Jos ei tule vieraita sitä itse jyrsitään välipalaksi useampana päivänä.
      Minä teen pizzan niin että se on päivän ruoka. Muuta ei sitten sinä päivänä tarvitse.
      Pitsa syödään heti uunista otettuna kun pohja on pinnoilta rapsakka.
      Ja öljyä, vettä, suolaa, sokeria ja vehnäjauhoa tulee pohjaan. Ketsuppi riittää tomaattikastikkeeksi hyvin. Juustoja ei kannata laittaa niin paljoa että se pitää koko pitsan pehmeänä lötönä. Muissakin päällisissä malttia sillä liian paksut täytteet estävät pohjaa rapeutumasta. Kosteammat kuten ananas ja säilykeherkkusienet ja -paprika kannattaa valuttaa talouspaperin päällä. Tomaatista sisus pois.

    • pizzaleipuri

      Meillä pitsa on viikonloppuruokaa, koska sen tekemiseen menee aikaa.

      Mä keitän tomaattikastikkeen itse, ja aina isomman satsin:

      1 purkki tomaattimurskaa
      1 purkki paseerattuja tomaatteja
      1-2 sipulia
      1-2 porkkanaa
      2-4 valkosipulinkynttä
      3 rkl oliiviöljyä
      1 rkl kuivattua basilikaa
      1 rkl kuivattua oreganoa
      2 tl suolaa
      2 tl sokeria
      2 laakerinlehteä
      mustapippuria

      Kuutioi kuoritut sipulit ja porkkanat niin pieneksi kuin mahdollista. Lämmitä öljyä kattilassa keskilämmöllä ja kuullota vihanneksia siinä kymmenisen minuuttia. Rouhi päälle pippuria myllystä. Lisää tomaatit, sokeri, suola, yrtit ja laakerinlehdet. Tomaattikastike kaipaa vähäsen sokeria, se tuo tomaattisen maun hyvin esille. Suolaakin tarvitaan reilummin kuin yleensä. Laita kansi päälle ja jätä porisemaan miedolle lämmölle useiksi tunneksi. Joskus olen keittänyt tätä tunnin tai kaksi, jos olen jaksanut, jopa neljä tuntia vain parantaa makua.

      Kastike säilyy puhtaissa lasipurkeissa hyvin jääkaapissa, ja sitä voi myös pakastaa. Meillä tätä tuunataan täytteillä myös pastakastikkeeksi, ja käytetään myös lämpimien voileipien päällää.

      Normaali pizzataikina, kuten edempänä on kuvattu; oliiviöljyä, hiivaa, vehnäjauhoja ja suolaa.

      Kaulitun pohjan päälle tätä tomaattikastiketta.

      Täytteeksi meillä tulee mitä kaapissa on, esim. punasipulia, tuoreita herkkusieniä, paistettuja soijasuikaleita, paprikaa, tuoretta tomaattia.

      Juustoksi joko mozzarellaa, tai itsetehtyä vegaanista juustoa raastettuna.

      • Pizzaaaaa

        Eli teillä kaikki tykkäävät..VALKOSIPULISTA yäk!! no sitä ei sitten tarjota muille, kun valkosipuli syöjille..vielä YÄK!! tietenkin subjektiivisesti..


      • pizzaleipuri
        Pizzaaaaa kirjoitti:

        Eli teillä kaikki tykkäävät..VALKOSIPULISTA yäk!! no sitä ei sitten tarjota muille, kun valkosipuli syöjille..vielä YÄK!! tietenkin subjektiivisesti..

        Juu, me tykkäämme siitä kaikki. Jos tulisi valkosipulininhoajia kylään, niin helpostihan tuon kastikkeen tekee ilmankin :)


      • 89ipjkö,

        Porkkanaa?!


      • Pizzaleipuri
        89ipjkö, kirjoitti:

        Porkkanaa?!

        Kun kastiketta on keitelty useampi tunti, ei porkkanoita enää erota, vain mahtavan makuisen kastikkeen :)


      • sinineoni
        89ipjkö, kirjoitti:

        Porkkanaa?!

        Meillä äiskä teki kerran semmosen pitsan täytteen mihin tuli seuraavia aineksia.
        Porkkanaraastetta, meetvurstia ja persikan paloja. Lisäksi vielä muistaakseni jauhelihaa, nuo kaikki vaan keskenään sekasin ja pitsa uuniin, hyvää on.


      • TuskanToskanaa
        89ipjkö, kirjoitti:

        Porkkanaa?!

        Italialainen keittiö pohjautuu porkkanan, varsisellerin ja sipulin kuullottamiseen - se on pohja lähes kaikkiin kastikkeisiin, keittoihin tai laatikkoruokiin. Tunnetaan myös nimellä soffritto ainakin Toscanan alueella.


      • gcchgchg
        Pizzaleipuri kirjoitti:

        Kun kastiketta on keitelty useampi tunti, ei porkkanoita enää erota, vain mahtavan makuisen kastikkeen :)

        Atomeiksi silputtu porkkana toimii muuten loistavasti myös pastan ja pastakastikkeen kanssa.

        Se toimii myös jauheliharisoton kanssa.

        Yleensä risotto on helppo ruoka, mutta sen voi pilata tekemällä siitä turhan vetistä.

        Porkkana tuo nimenomaan omalta osaltaan mehukkuutta ruokaan ja sen koostumus ei tee ruuasta öljyistä tai vetistä, vaan nimenomaan mehukasta. Se ei ole myöskään liian makea, niin että se peittäisi makua, vaan porkkanan paras ominaisuus on nimenomaan siinä että se korostaa muita makuja (esim aavistus chiliä ruokaan. Ei maistu liian tuliselta, mutta porkkanan kanssa chilin oma maku tulee esiin. Efekti on chilin kanssa samankaltainen kuin chilisuklaassa.)

        Ruuanlaitossa on tärkeää ymmärtää mitkä toimivat hyvin yhteen ja sen sijaan että ruoka-aineet peittäisivät toisten makuja, korostaisivat niitä. Porkkana on tässä suhteessa aloittelevallekin kokille turvallinen valinta makuja korostamaan. Suurin osa raaka-aineista ei säikähdä porkkanan määrästä, eli porkkanaa voi raastaa mukaan huoletta paljon.

        Porkkana sopii aivan käsittämättömän moneen ruokaan, vaikka aivan perusleivästä alkaen.


    • Ainakin itsetehdyssä pizzassa on se hyvä puoli, että tietää oikeesti mitä siinä päällä on :) En menis niin takuuseen pizzerioiden täytteistä.

    • manoliitto

      Ei pizza ole ruokaa.Pelkkää rasvalettien keksimää ylijäämä tähteitten sekotus.Hyi prkl mitä skeidaa!

      • P alku

        Tuo on kyllä totta, tuostahan pitsa sai alkunsa.


    • Leivinpaperia

      Voipaperia? Voipaperia ei voi käyttää uunissa. Se joku syttyy palamaan tai tarttuu kiinni, niin että sitä ei saa irti pizzasta.

    • voitaikina pohjalla

      Paras "pizza" syntyy kun ostaa valmiin voitaikinan pohjaksi ja painelee sen vuokaan. Sitten vain täytteitä ja uuniin.

    • nami herrku

      Kukin tekee tavallaan, ja pääasia, että maistuu! Mutta kyllä aitton pizzaan kuuluu kunnon tomaattikastike sekä oikean tyyppinen juusto. ketsuppia ja edamjuustoa voi toki lättyynsä käyttää jos niistä tykkää, makuasioista ei sovi kiistellä.

    • Pizzamies83

      Meillä myös tehtiin kotona pizzaa siitä asti, kun pystyn muistamaan. Yleensä sen teki isäukko, vaikka äiti teki muut ruoat. Kyllä se oli aina pirun hyvää ja samaa perinnettä on tullu jatkettua omassa taloudessa. Taikinan teen itse, levitän pellille voita, taputtelen taikinan koko pellin alalle. Sitten pelkkä pohja joksikin aikaa uuniin, päälle tomaattimurska/pyree.

      Sitten täytteiden määrästä riippuen, joko kaikki kerralla pintaan ja pizza valmiiksi asti uunissa, tai jos tulee enemmän täytettä, niin täyte kerrallaan ja välissä antaa olla uunissa, sitten taas seuraava täyte jne. Ite oon huomannu, että täytteissäkin voi liiotella ja kun menee tietyn rajan yli, niin joko joku täyte jää "kypsymättä" tai pizzasta tulee liian raskasta syödä.

      Helppoa ja hyvää ruokaahan se on ja itse tykkään melkein aina enemmän omatekoisesta, kun kyliltä ostetusta pizzasta.

    • .................

      Itse en jaksa vääntää, aivan liikaa vaivaa. Yleensä käyn mamuilta hakemassa(vain sellaisista paikoista joilla on hyvä maine), koska hinta/annoskoko ja laatusuhde kohdallaan. Joskus saatan käydä myös kotipizzassa, laatu on ihan ok, mutta valitettavasti hinta on täyttä ryöstöä pizzan kokoon verrattuna. Kotipizzan ehdottomasti paras lätty on kebabpizza valkosipulikastikkeella.

      En ymmärtänyt tuota juttua margariinistä ja sitkeästä pizzapohjasta. Eikös pohjan kuuluisi olla juurikin tuollainen, mitä ensimmäisessä vastauksessa kuvailtiin, eli pehmeä joka ei tartu käsiin, saati leivinpaperiin kiinni?

      Heitän silti oman reseptin kehiin: Tee pohja niinkuin ensimmäisessä vastauksessa kuvailtiin. Laita täytteiksi tomaattipyrettä, juustoraastetta, jalapenoa, kebablihaa, chilikastiketta, ja pekonia. Osta mäyräkoira ja nauti pizza sen kanssa.

      [Vinkkinä:mäyräkoiran voi juoda ennen pizzan syömistä, tämä parantaa ruokahalua huomattavasti, ja ruoka maistuu paremmalta pienessä humalatilassa]

    • ............

      Kyllä ne jotkut pizzeriatkin tekee hyvää pizzaa. Se on vain erijuttu, onko varaa tilata enemmän, kun kerran kuussa. Kyllä kotitekoinen pizzakin on hyvää.

    • nndndndndn

      Voipaperi uuniin? Eikö se pala?

      Kyllä pizzassa suurin osa juustosta kuuluu laittaa täytteiden alle eikä päälle ja pitsa laiteaan niin kuumaan uuniin mitä uunista irtoaa lämpöä. Paistoaika ehkä max 15 minuuttia.

      • 225 astetta

        on kaikkein optimaalisin paistolämpötila pizzalle. Olen huomannut että kyseisellä lämpötilalla pizzasta tulee sopivan rapea, mutta kuitenkin taipuisa(sellainen millainen pohjan kuuluu ollakin)


    • nam

      Pohja kuten alussa.

      1 prk tomaattikastiketta
      300-400g jauhelihaa
      sipuli
      2-3 tomaattia
      paljon herkkusieniä
      iso juustokimpale
      oreganoa, suolaa, paprikajauhetta.

      Tämä ohje oli yläasteen kotitalouskirjassa. Eli ensin teet pohjan jonka laitat pelille. Tomaattikastiketta niin paljon ettei pohjaa jää näkyviin kuin ihan vähän reunoilta.

      Jauhelihan ruskistus. Täytyy olla paljon lihaa sillä se on tosi hyvää. Maustetaan suolalla ja paprikajauheella. Joukkoon lisätään myös paistetut sipulisiivut.

      Kaada jauheliha tomskukastikkeen päälle ja katso että sitä on paljon. Reuna ei ole hyvää joten sitä ei tarvitse paljon näkyviin jättää.

      Viipaloidut tomaatit ja herkkusienet lihan päälle. Ja sitten raastetaan juusto, jota täytyy myöskin olla paljon sillä se on parhautta.

      Kuumaan uuniin, noin 200 astetta ja paistetaan kunnes herkku on valmis.

      Tässä on jo jotain syötävääkin ja hyviä makuja, sienet ja sipuli jne,

      ai niin joo, oregano valmiin pitsan päälle.

    • valmiita pakastepizza pohjia, tomaatti murskaa päälle: pizzamauste, jalapenot, kinkkusuikaleet, juustoraaste, paprikat ja sinihomejuusto, vartti 200 astetta...nam. tossa yks... niitä on miljoonia variaatioita. ennen tein ite pohjan, en nykyää, pakasteesta ku saa pohjat... en tykkää leipoa taikinoita :(

      • Hra Raguletto

        Itsekin käytän yleensä valmiita pohjia. Onhan omatekemä pohja tietenkin miljoona kertaa parempi, mutta olen liian laiska vääntämään sellaisen.
        Nopeampaa, kun voi heittää suoraan täytteet päälle, ja uuniin, koko hommaan menee yleensä 15min.


    • Miniäni tekee hyvää pizzaa siten ,että pohjataikina on aivan löysää ja levitetään lastalla leivinpaperille. Sitten päälle vaihdellen kinkkusuikaleita, tai jauhelihaa ja välillä tonnikalaa. Päälle aina kahdenlaista juustoa joista tärkein on sinihomejuusto. Tommaatia myös siivuina päälle ja ananasta myös, se rimmaa homejuuston kanssa. Miun mielestä.

    • Ei rakettitiedettä
    • Näitä juttuja kun lukee, niin tuo taikinan paksuus ja koostumus näkyy vaihtelevan aika tavalla.

      Itse teen taikinan salaisella reseptillä, tärkein elementti on nyrkki, jolla murjotaan taikinaan sellainen sitko jotta kestää nostaa sellainen pellillisen kokoinen ohueksi kaulittu pala repeämättä pellille.

      Pizzan päälle saa laittaa ihan mitä halajaa, sehän on itse asiassa italialainen pyttipannu. Täytteen määrä ei korreloi makunautinnon kanssa. Homejuusto-ananas -linjaa ei meillä kotona käytetä. Korvataan se kanalla ja paprikalla.

      Pari kertaa on tullut kokeiltua koulun myyjäisissä kyseistä harrastusta, ja upposi 40 pellillistä kinkku-ananaspizzaa aivan helposti markkinaväen suihin.

      Jotta ei ihan ilman kokemusta tässä viitsi suuta pieksää.

    • lehtevä

      Voitaikinaan tulee paras pizza,,siis pohja voitaikinaa,,täytteet maun mukkaan,,!!

    • ittellinen33333

      Kun tekee itse, niin saa mitä tulee

    • Juustoniksi

      Yhden niksin voin antaa: älkää lisätkö juustoa heti, ennen kuin laitatte pizzan uuniin. Kypsentäkää se ilman juustoa melkein kypsäksi, ja lisätkää juusto vasta sitten, ja laittakaa pizza sitten takaisin uuniin. Näin pihjasta tulee rapea ja juusto säilyy ihanan pehmeänä.

      Totta on, että kotitekoinen on parasta. Ei tarvitse tyytyä siihenä täytemäärään tai valikoimaan mitä pizzeria tarjoaa.

      Itse laitan joka pizzaan homejuustoa ja valkosipulia. Ja chilikastiketta tomaattikastiketta valmistaessa. Makua siinä olla pitää.

    • dfdfdddff
    • Koti pitsa hyvä

      Opetelkaa sen juuston kanssa, se tulee aina täytteiden alle ja nousee pitaan kun pitsa on kypsää.

      Löysä taikinakin on hyvä, mutta sitä on vaikeampi työstää, vähän helpottaa kun jauhoaa pöydän hyvin.

      Suolan kanssa tarkkana, koska valkosipuli korostaa sen makua ja juustot ovat myös yleisesti suolaisia.

    • Opera special

      Mitä vitun pitsaa tuon oikein on? Jauheliha tms. piirasta ennemminki! kyllä minäkin repesin kun näin tämän hehkutuksen. Pakko olla Trolli

    • homma haltuun

      tomaatit, sipuli, valkosipuli, sokeri, suola, mausteet, niistä kun ensin tekee kastikkeen niin on jo jotain handlattu.

      ja se juusto, ainakin osa siitä laitetaan pohjalle kastikkeen päälle ennen täytteitä.

      jokaisella on tietenkin tapansa.

    • mammamia perfavore

      Mun pizzassa on ohut pohja; vettä, vähän sokeria, jauhoja, kuivahiivaa, tietty suolaa, rypsiöljyä. Täytteitä maun mukaan ja mitä kaapista löytyy, päälle raastan juustoa mutten paksulti. Paistan 225 abautti 15 min kunnes plätty kauniin värinen.

      Itaaliassa olen syönyt parhaat pizzat (vai maistuiko pienessä simassa paremmalta) mutta kotonakin tulee hyvää ja varsinkin tulee halvemmaksi jos syöjiä on monta. Vaihtelun vuoksi turkkilaisten pizzaa pitää saada välillä.

      Huomaa että pizzasta on tullut suomiruokaa, sen verran on homma sisäistetty kommentteja lukaistessa :)
      Kun itse tekee ei kande olla kaaheen nipo. Joka kerralla oma tekelekin on erilainen. Ei varmaan ole olemassa yhtä ja ainoaa tapaa tehdä pizzaa. Eiköhän se ole ollut alun alkaen jonniimoinen pyttiksen tapainen johon upotettiin myös viikon tähteet.
      Rennosti vaan opettelemaan kuka ei vielä osaa!

      • NamiaOn

        En vastaa,mutta n.20v sitten söin pitsan jossakin,pohjaa en saanut veitsellä leikatuksi,ja se riitti minulle.Sitten olenkait kerran pitSaa.Kiitos,hyvää on.Kaipaan vanhanajan Baaria jossa saa kokonaisen aterian kerralla pöytään.


    • Juustoniksi

      Myöskin, jos pidätte vihreästä, voitte:

      - Korvata tomaattikastikkeen pestokastikkeella (jännä vihreä pizza, joka on myös herkullinen)
      - Lisätä yrttejä pizzataikinaan

    • 897896
    • mauri18

      no joo.mää ku teen pitsaa niin mää laitan jääkaapist kaikki viikon jämät uuni pellille ja juustoo kilo päälle 37min 181,4 asttetta hyvää tulee kaikki syö sit taas ens sunnaitaina uus pitsa

    • todellakin

      niinpä ei suomessa saa kunnon pitsaa eikä kebabia ostettua kerran kokeillut en toistamiseen

    • jacko91

      Kotipizzasta saa minun mielestä parasta !

    • ärsyä

      Leveilette sillä, että käytätte valmiita aineksia kaupan tarjouksista, häpeäisitte.

      Meillä taikinat tehdään oma pellon viljasta, kuka kehtaa ostaa kaupasta jauhot, ei niistä tiedä mitä ne on?

      Lihat ja munat ovat omaa tuotantoa tai metsästä. Riistapiirakkaa ja omaa tekemää sahtia suomalaisittain, tässä mitään italiaanoja olla muutenkaan.

      Enkä tällä leveile, mutta aina olette olevinanne jotain ihmeellistä ja parempaa OMATEKEMISILLÄNNE.

      Ravinnoksi ne toisten äitien tekemätkin ruuat on tehty ja ihan pärjäävät OMATEKEMISILLE. Enkä aina uskaltaisi suuhuni pistää kyläillessä kaikenmaailman kummallisen näköisiä pöperöitä. Ennemmin söisin varmanpäälle saarioista tai Atriaa.

    • jeijei

      RAXissa on parasta pizzaa.

      • suosittelen

        Raxissa on sikahyvät pitsat. Mä jätän taikinareunat syömättä, mahaan mahtuu enemmän täytteitä. Raxissa syömisen jälkeen voi olla viikon syömättä, ahdan mahan niin täyteen Raxin pitsaherkkuja.


    • jvuxys98u

      Täh kastikkeeksi KETSUPPIA!? ja pohja senttiä paksu? Tee mieluummin kastike:

      Tomaattipuree
      Paseerattu tomaatti (tai ketsuppi)
      Öljyä
      Coca-colaa tai ananasmehua
      Chiliä
      Valkosipuli
      Basilika tai oregano tai pizzamauste

      Pohja 3-4 mm paksu
      Paistolämpötila väh. 250 C
      JA JUUSTO (mozzarella) ENNEN TÄYTETTÄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • pitsaa eikä pullaa

        Just näin, uunin pitää olla kuuma ja juusto täytteiden alle.


    • Kotiruoka.

      Eikö ole muuta aihetta ole kuin pitsa. Läskisoosi, karjalanpaisti, hernekeitto, siinä muutama tärkeä Suomiruoka. Nekin kun osaa tehdä oikein, osaa paljon ruoanlaitosta tärkeätä. Ps. Laittakaa siihen pitsaanne edes äyriäisiä, jos ulkolaista ruokaa haluatte.

    • alkuperäinen paras

      Pizza tehdään durumjauhoilla, ei vehnäjauhoilla.Jokainen makunsa mukaan, mutta itse pyrin ainakin opettelemaan asiat alkuperäisen maan reseptillä.

      • joopa joo

        durumjauhot ovat vehnää...että silleen, durum on vain yksi vehnän lajike joka sopii hyvin pastan tekemiseen - pizzaan sillä ei ole mitään merkitystä, aivan samaan tulokseen pääset tavallisilla vehnäjauhoilla - ja halvemmalla.


    • EL. ak:IM

      Kotikokkaaja

      Sorry nyt, että vähän knoppailen. Mutta eikö ne siellä pitzeriassakin tee sen lätyn ihan itse. Ja eikö kannata vaihtaa kioskia, jos kiekko ei maistu hyvälle.

    • mitäh!

      Ketsuppia! Kasva aikuiseksi! Tomaattisose on vielä parempaa!

    • pizzapoika1

      hakekaa kotipizzasta ei tarvi väitellä onko hyvää vai eikö aina samanlaista ja hyvää

      • Nyrkki-Jallu

        Kotipizza on vitun kallis, ja pizzat ovat aivan paperin ohuita. Kun ei tule edes täyteen vaikka söisi yksin kokonaisen n. 20euron hintaisen pizzan, niin se on mielestäni paska diili keskinkertaisen makuisista pizzoista


      • pizzzaza

        Aina samanlaista, ainoa mikä meni oikein.


    • Nyrkki-Jallu

      Itse yleensä lisään pizzaan salaista kastikettani, mutta vain silloin kun en itse tule kyseistä pizzaa syömään.

    • Voipaperi666

      VOIPAPERI!!!

      HAHA se pizza tarttuu siihen kiinni
      aloittaja on trolli

      käyttäkää hyvät ihmiset leivinpaperia

    • n34.

      Eikö ketsupin lisäksi voisi laittaa jotakin kastiketta pohjaan? Onko hyviä grilli tai muita kastikkeita jotka sopivat?

    • Karppipizza

      Karppaajille (maistuu hyvälle eikä tosiaan sis. vehnää!)

      1 prk maitorahkaa
      1 pss (150 g) emmental punaleima-juustoraastetta
      2 kananmunaa
      4 rkl vehnälesettä
      3 rkl ruisjauhoja tai mantelijauhoja
      n. 1 tl leivinjauhetta

      Ainekset sekaisin ja lusikoidaan ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paisto 200 asteessa ensin 10 min ja sen jälkeen haluamasi täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 10-15 min. Ja minäkin laitan juuston ensin, sitten täytteet. Ei-karppaajatkaan ei huomaa eroa vehnäpohjaan! Tämä on terveellisempi kuin vehnäpohja. Suosittelen. Sopii myös laihduttajille, kun juuston kanssa ei liioittele.

      • vehnätön ?

        Vehnälesekin on vehnää.


    • Melkein kökki.

      Itte laitan pizzapohjan päälle sellaisen tomaattihärpäke sekoituksen kuin Felixin chilikastiketta siihen sipulia ja valkosipulia ja pippurisekoitusta sekoitetaan ja ei muuta kuin taikinan päälle levitys.... Hyvänä pizza juustona olen huomannut että toimii polarin se sininen juusto taikka sitten edamin punaleima.

    • Laiskako?

      Minä annan leipäkoneen työstää taikinan ennen kohotusta ja "kaulintaa". Harvoin jaksan käsin vaivata sitä tarpeeksi (n. 15 min. pitäisi jaksaa käsin vaivata voimakkaasti hyvän lopputuloksen vuoksi). Jos käyttää sähköuunia, niin minulla ainakin toimii hyvin ritilän päällä oleva 1,5 cm paksu vuolukivilevy, jota on esilämmitetty 1 h ja 300 astetta (on tietenkin sähkön tuhlausta). Pizza paistuu muutamassa minuutissa uunissa, on rapea ja pohjassa on kauniita ruskeita pilkkuja.

      Omasta mielestä näin tulee parempi pizzapohja kuin perinteisesti pelti- ja leivinpaperiyhdistelmällä miedommassa lämmössä. Olen sitä mieltä, että pizzan tärkein asia on pohja. Sitten tulevat muut asiat tomaattikastikkeesta alkaen.

    • NauravatNakit

      Sit olis kans täällä hyvä ohje:

      NAURAVAT NAKIT

      Laita nakit pussistaan lautasella.
      1 min. mikrossa täydellä teholla.
      Lisää ketsuppi/sinappi... ja eiku syömään!

      Kylläpä vieraat kehuivat, kun porukalla syötiin NAMS

      • kommenttipakko

        Nakeissa on paitsi rasvaa myös nitraattia. Sen on sanottu aiheuttavan diabetesta. Eipä kantsi opettaa lapsia(kaan) syömään montaa nakkia kerralla. Mieluummin itsetehtyjä lihapullia.
        Sitäpaitsi vaikutat aika uusavuttomalta jos et muuta osaa tehdä.


    • pizzafani

      Näin tulee hyvä.
      Pohja:
      Vettä, jauhoja, OLIIVIÖLJYÄ, suolaa, hippu sokeria ja hiivaa.
      Kädenlämpöiseen veteen sekoitan vähän jauhoja, suolaa ja sokeria niin että tulee tasaista. Kuivahiivan lisään jauhojen sekaan ja sekoittelen pikkuhiljaa taikinaan. Öljyn laitan loppuvaiheessa ja vaivaan sen taikinaan hyvin. Lisään vielä jauhoja jos tarve vaatii ja niin että taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohotus vesihauteessa tai suljetussa paikassa.
      Kastikkeen teen itse tai kun laiskottaa käytän valmista pastakastiketta, esim. Dolmio.
      Kastike: Paseraattuja tomaatteja, oliiviöljyä, valkosipulia, yrttejä, sokeria, (parmesania), mustapippuria myllystä
      Valkosipulit kuullotan reilussa öljyssä, lisään tomaatit, sokerin ja yrtit ja annan kiehua hiljakseen tunnin/kaks/kolme.
      Pohjaa nuijin niin pitkään että se ei repeile venyessään ja pohjan kaulin pyöreäksi ja ohueksi.
      Täytteet sitten oman maun mukaan. Oma suosikki on kinkku, tuore herkkusieni ja paprika ja reippaasti juustoa pohjalle ja päälle.
      Omassa uunissa n.275 on ollut sopiva lämpö.
      Pizzan tekeminen on jatkuvaa opiskelua ja kokeilua ja itse olen todella kranttu pizzan kun pizzan suhteen. Parhaat pizzat olen toistaiseksi syönyt ravintoloissa.

    • Et varmaankaan ole käynyt Napolin klassikkopizzerioissa, joissa on vain kaksi makuvaihtoehtoa, Margherita tai Marinara. Vuosisataiset perinteet tuottavat HIEMAN eri maun kuin kotitekoiset piirakkatekeleet.

    • vai ketsuppia

      Ketsuppia ei koskaan pizzaan, avutonta jos ei osaa oikeaa tomaattikastiketta tehdä.
      Minä teen itse kastikkeen ja laitan täytteet oman maun mukaan, ja todellakin paistetaan 250 asteessa n. vartti. Ja teen useamman pellillisen kerralla.

      • vai ketsuppia

        Unohtui, oikeasti tomaattikastike tehdään aurinkokuivatuista säilyketomaateista, keitellään puolituntia ja mausteeksi, suolaa, basilikaa ja oreganoa. Päällisiksi sitten mitä haluaa, ja mozzarellaa ei edamia.


    • 6545646

      mutupitsa, halpa ja nopea sis. alv.

    • Mina otta

      Kissoja ilmainen hoito!!
      Ramonin pizza.

    • hfghfghf

      Nopeat ja helpot:

      ruisleivät (esim vaasan puolikkaat)
      tonnikalapaloja öljyssä
      ananaspaloja
      päälle juustoraastetta ja oreganoa

    • MAMMA MIAAAA

      En tajuu näitä "sentin pohjia"...
      Tiiliäkö aiotte leipoa?

      Se on 5mm maksimissaan pohjan paksuus herrajumala...

      • NON TROPPO

        Tuo 1 cm on kyllä JÄRKYTTÄVÄÄ.


    • Oikean pizzan ystävä

      Aivan kammottavia "pizza" reseptejä koko ketju täynnä, lähinnä jotain suolaisia piirakoita kuvailitte. Sitäpaitsi millainen pervo on keksinyt laittaa ananasta pizzaan?

      • Ääliö84

        Huh huh kyllä on taas viikon idiootti päässy kirjottelemaan ja kyllä miusta ihan normaalit ihmiset laittaa pitsaan ananasta.


      • ...
        Ääliö84 kirjoitti:

        Huh huh kyllä on taas viikon idiootti päässy kirjottelemaan ja kyllä miusta ihan normaalit ihmiset laittaa pitsaan ananasta.

        Muutoin samaa mieltä, enimmäkseen piirakkareseptejä täällä.
        Muttä kyllä ananaskin pizzaan sopii, esimerkiksi kinkku tonnikala ananas on toimiva yhdistelmä.


      • eino kylläyes
        ... kirjoitti:

        Muutoin samaa mieltä, enimmäkseen piirakkareseptejä täällä.
        Muttä kyllä ananaskin pizzaan sopii, esimerkiksi kinkku tonnikala ananas on toimiva yhdistelmä.

        Joo, mutta onko se enää pizzaa? Itse erotan pizzan ja peltipitsan toisistaan tekemällä kummatkin miten ne kuuluu tehdä, pizzassa on omat säännöt ja peltipitsassa ei ole sääntöjä, kunhan lykkää mistä itse tykkää.


      • otemporesomores
        Ääliö84 kirjoitti:

        Huh huh kyllä on taas viikon idiootti päässy kirjottelemaan ja kyllä miusta ihan normaalit ihmiset laittaa pitsaan ananasta.

        Touni Buurdänin ohjelmassa Roomassa paikallinen pizzataiteilija teki sika/ananas-pizzan sentin pohjalla (taikinaa löysää ja levitettiin pellille kuin foccacia) ja oli kuulemma tounin mielestä hyvää.

        Ketsuppi on liian makeaa pizzanpohjalle.


    • Zeria

      Minulla oli tapana tehdä pizzaa nuorena, paljon ennen kuin pizzeriat yleistyivät. En ollut silloin edes käynyt pizzeriassa. Pizzataikinani oli samanlaista kuin nyt niissä paikoissa, joissa tehdään ohut pohja.

      Olen nähnyt ja kuullut, ettei täytettä saisi olla kovin paljon. Minä totuin aina siihen, että täytettä oli nimenomaan paljon. Minä käytin aina sekä tomaattipyreetä että tuoretta tomaattia. Kuulemma se on ollut pyhäinhäväistys.

      Paras täyte tuli minun mielestäni jauhelihasta sienistä ja sipulista. Päälle tuli anjovista ja mustaleimaista emmentalia sekä joskus joitakin säilykehedelmäpaloja. En pitänyt ananaksesta.

      Kuulemma olen tehnyt kaiken väärin. Tosin, voiko ruoka olla väärin, jos sen alkuperäinen tarkoitus on ollut vain käyttää olemassa olevia tähteitä?

    • Annalt91

      Ite tulee tehtyä saman tyyppinen pohja, mutta laitan lämpimään veteen suolan, ripauksen sokeria tai hunajaa ja öljyä, jonka jälkeen lisään jauhot.
      Ja täytteeks useimmiten paistan jauhlihaa, johon lisään pikotun sipulin ja tomaattimurskan. Annan kiehahtaa pannulla ja saatan lisätä mausteita ja yrttejä.Näin tulee kastike samalla eikä tarvii laitella ketsuppeja..
      Ja sit lisäks saatan laittaa kinkkua, tonnikalaa tai muuta vastaavaaja sit jotain tuoretta tomaattia.
      Aurajuusto on miun suosikki ja sitä tulee melkein aina laitettua ja sit mitä tahansa juustoa sattuu olemaan, mutta mieluiten jotain vahvempaa juustoa.
      Ja viimeseks juuston päälle pitsamaustetta.

      • Tina Viola P

        Yrttimausteet pitää laittaa sinne täytteiden alle, muuten se palaa ja maistuu hevosenköökältä. Tiedän kun olen molempia maistanut.


    • ei ole totta

      Ohjeesi ei ole pizzan tekoon soveltuva - ei todellakaan ole.
      Ohje on huonoin mitä olen ikinä nähnyt näillä wessa-sivuilla.
      Ei mitään margariinia, vaan oliiviöljyä, ei ketsuppia vaan tomaattikastiketta, ei edamia vaan mozzarellaa, ei täytteen päälle vaan täytteen alle. Ei 175 vaan 275 °C.

      Ohjeellasi tulee jonkun sortin juustopiirakka jos sitäkään.

      • pitsis13

        Mitä väliä, jos aloittajan pitsa oli hyvää. Täällä on tosi hassua keskustelua ;D


    • Alaikäinen

      älkää nyt viitsikö. jokainen tekee tavallaan ja siten, miten se maistuu hyvältä. uskoisin, että moni teistä on aikuisia ihmisiä, joten älkää tulko tänne pätemään ja arvostelemaan toisen reseptiä. hänen mielestään se maistuu hyvälle, joten antaa olla.

    • 5416534

      miks tossa kuvassa on nek-ru ku muuten valkonen perhe?

      • Kotikokkaaja

        Koska kyseessä on MINUN avaukseni senkin hirttämätön stadilaishomo


      • Kotikokkaaja
        Kotikokkaaja kirjoitti:

        Koska kyseessä on MINUN avaukseni senkin hirttämätön stadilaishomo

        Eipä ole, vaan minun. Sä et osaisi tuollaista provoa kirjoittaa, hönö.

        T. Viestiketjun aloittaja, Kotikokki (originaal)


    • Kotikokkaaja

      Pitsaan laiton myös laksatiivejä. Jos joku ei tykkää niin veitsi silmään ja potkut perseelle. sydän irti ja pitsan sekaan!

    • cxcxcxc

      Tomaattipyrettä, ei ketsuppia! Reilusti juustoraastetta! Salamia ja valkosipulia sekä oreganoa!
      Taikinaan hieman hunajaa hiivalle evääksi!
      Kaulitaan ohut pohja, ei ole tarkoitus syödä mit'ään ranskanleipää.

      • ei valkosipulia

        Suomen ensimmäisen pizzerian perustaja, originaali italialainen, sanoi kerran TV:ssä että pizzaan ei MISSÄÄN TAPAUKSESSA kuulu valkosipuli.


      • tähteitäjärsien
        ei valkosipulia kirjoitti:

        Suomen ensimmäisen pizzerian perustaja, originaali italialainen, sanoi kerran TV:ssä että pizzaan ei MISSÄÄN TAPAUKSESSA kuulu valkosipuli.

        Pizzaan voi laittaa ihan mitä tahansa haluaa - alunperinhän se oli köyhien apetta (niinkuin niin moni muukin nykyään suosittu ruoka, kuten esim. minestrone-keitto ja pasta eri muodoissaan), johon viskottiin kaikki tähteet.

        Kaikki on sallittua niin sodassa, rakkaudessa kuin ruoanlaitossakin.


    • oo nam nam

      Olen samaa mieltä, että itse tehty pitza on parasta.... Varsinkin jos vertaa niihin kaupallisiin, joissa on paperin ohut, mutta kova pohja, sekä päällä ei juuri mitään.

      Itse viskaan kattilaan täysjyväruisjauhoja, suolaa, leivinjauhetta, vettä, extra-neitsyt oliiviöljyä.... SItten vaivaan, ja lisäilen tarvittaessa aineita, jos taikina ei ole vielä saavuttanut kohtuu kiinteää muotoa. Samaan aikaan uuni virisee jossain 180°C tienoilla. (saatan jo taikinaan heittää pitza mausteita)

      Kun taikina ja uuni valmis, niin taikina levylle ja tamppaan ja venyttelen käsin taikinan niin leveäksi kuin mahdollista. Sitten uuniin jotain 20 minuuttia, riippuu vähän miten hyvin kypsyy.

      Tänä aikana raastan kilojuustosta ison lautasellisen juustosuikaleita tai raastetta, paloittelen lihapullia tai makkarat, tai valmistan jauhelihan.

      Pohjan valmistuttua spruuttaan kunnon annoksen ketsuppia päälle ja levitän. Siihen nakkaan Cayennepippuri jauhetta. Sitten Lihamateria ja kunnon annos pakastevihanneksia, sekä mahdollisesti sieniä ja ananasta, sitten uuniin. Uunissa niin pitkään, että pakastevihannekset muuttuneet tarpeeksi pehmeiksi. Saattaa kestää jotain 20 minuuttiakin. Pohja muuttuu mukavan rapeaksi.

      Sitten uunista ulos ja juustot päälle ja takaisin jälkilämmöille sulamaan. Ja pian herkku onkin sitten valmista.......

      Tuli mieleen, että olis varmasti maukasta heittää vielä ainakin 3-4 kananmunaa keltuaisia rikkomatta siihen päälle kypsymään ennen juustoa.....ooo nam nam... Pitää koettaa seuraavalla kertaa!

      EN SUOSITTELE MUILLE! Itse kyllä syön kuitenkin hyvällä ruokahalulla ;D

      • eiko kylläyes

        Jee, tällaista juuri on oikea hyvä pizza, sellaista josta tykkää itse.


    • nopea pizza

      Uuni lämmitetään etukäteen vaikkapa siihen 275 C asteeseen. Pelti kannattaa jättää uunin lämpiämisen ajaksi.

      Pizzan ehtii leipoa kun uuni lämpenee.

      Taikina ei tarvi muuta kuin vettä jauhoa hiivaa ja ehkä ripaus suolaa, rasvaa ei tarvi eikä kannata laittaa yhtään.

      Taikina kannattaa kyllä kaulita mahdollisimman ohueksi. 1 cm on paljon liikaa! Reunoja ei kannata jättää juurikaan paksummaksi kuin keskustaa.

      Pizzan lopullinen likistely kannattaa tehdä leivinpaperin päällä.

      Täytteet kannattaa laittaa järjestyksessä:

      1. juusto (emmentaalia mielellään, aivan sama onko raasteena vai höylättyjä viipaleita)
      2. tomaattikastike (ei liikaa)
      3. kaikki muut täytteet (ei liian montaa sorttia, ja pitää vähän miettiä miten ne sopii yhteen)

      Kun uuni on lämmenny, otetaan joku ohut vanerilevy tai vastaava, ujutetaan leivinpaperin alle jonka päällä pizza on, avataan uunin luukku, vedetään peltiä ulos, luikautetaan pizza varovaisesti kuumalle pellille, ja sitten uunin luukku äkkiä kiinni.

      Paistetaan 10 min, mutta tarkkaillaan kuitenkin pizzan paistumista.

      Oreganot ja tabascot yms. voi heittää pizzan päälle kun pizza on kypsä.

      • nopea pizza

        Mitä siinä miinustetelette! Tämä on aivan toimiva resepti!


    • mamma mia

      Voi lapsirukka,
      teit ehkä jotain pannupitsaa/pannukakkua, mutta hyvä, jos tuttavasikin tykkäsivät.
      Yleensä kaikki vastaleivottu maistuu hyvältä!
      Seuraavalla kerralla kokeile: vaihda margariini öljyyn, hiivaa ei tarvita. Kaulitse taikina hyvin, hyvin ohueksi, päälle tomaattipyree/ tomaattikastike ja haluamasi täytteet, vähän juustoa maun mukaan.(unohda ketsuppi ja venyvä, mauton edam-juusto)
      Lämmitä uuni valmiiksi 250 asteelle ja paista pizza nopeasti alimmalla tasolla. Paistaminen on taitolaji, pohjan paksuuden ja täytteiden mukaan vahdittava tapaus.

    • marna1

      Onnea vaan jos onnistut voipaperilla paistamaan.Leivinpaperille kiitos niin ei sitten tartu kiinni.Itse kyllä paistan pizzan pelkällä pellillä ja se on parhain paistotulos :)

    • lol lol lol

      Mitä toi neeKerin poikanen tekee tos kuvas?

      • Nyt jäit ilman

        Taitaa syödä pizzaa. Harmittaako?


    • HERKUTTELUA 400

      :o)) PIZZAOHJE YLÖS KIRJOITETTU,TEEN VARMASTI....NAM,NAM
      KIITOS! HYVÄÄ TALVEN JATKOA!

    • Garlic Dream

      Haloo

      Aloittajan vietin on pakko olla TROLLI :D ja kaikki ottaa ihan tosissaan...

      Ei kai kukaan laita senttiä , ehdota "kokkina" ketsuppia ja laita uuniin 45 minuutiksi ?!

      Oikeassa kiviuunissa pizzaa käytetään noin 3 minuuttia.

      Kauan te oikeat kokit pidätte pizzaa kotiuunissa ?

    • PItseriaKebab

      Me tehtiin pitzaa kanssa paljon ennen.

      Kätevää on esim tehdä myös jauheliha kastike, johon hiukan porkkana raastetta.
      Kastike pohjan päälle ja siihen juustoraaste ja muut lisukkeet.

      =)

      Niin ja jos tykkää kebabista kannattaa perehtyä lihamurekkeen tekoon.
      Hiukan tulisempaa maustetta taikinaan ja voila siinä sulle kebab ole hyva.

    • kokkinelonen

      Tällä ohjella tulee oikein ameriikkalainen pizzapohja, jos jo taikinavaiheessa on sentin paksu. Ei mikään ihme, että pizzaa saa paistaa 45 minuuttia :)

      Ainoa oikea pizza tehdään parin millin taikinalle, johon ei laiteta ollenkaan kohotusaineita mukaan. Pizza paistetaan alalämmöllä ja otetaan ulos uunista heti kun pohja on kypsä. Päälliset ovat jo kypsiä ja ne vaan lämmitetään juuston kera pohjan päällä.

    • mikä aito

      Mikä ihmeen aito pitzza nyt on kyseessä jos kotona saa tehtyä maistuvaa,aivan sama miten tekee kunhan on hyvää.
      Itse en oikeen tykkää kotioloissa mistään tomaatti pyreestä taikka murskasta ja käytän ketchuppia niinkuin aloittajakin.

    • Eino Kylläyes

      Eiköhän se paras pizza ole se josta itse eniten tykkää. Pizzan tärkein komponentti on juusto, sitten se tomaattikastike siinä pohjalla, muu on vaan maustetta.

      Mä teen peltipitsaa siten että 3 dl kädenlämpöistä vettä, tuorehiivaa noin puolikas, öljyä desi ja suolaa. Jauhoja kunnes irtoaa kulhosta eli 5-6 desiä, suoraan pellille ja kaulinta, ei mitään pullaa tehdä joten miks sitä nostatella pitäis?

      Tomaattikastiketta mitä sattuu olemaan tai viitsii tehdä. Parasta on itsetehty tomaattikastike jonka ohjeita on ketjussa näemmä, sitten maustetaan niillä mausteilla joita tykkää laittaa, oregano yms. Seuraavaksi juustokerros, kinkkua, salamia, herkkusieniä jos tykkää, päälle toista juustoa kerroa ja uuniin 220 astetta 15 minuuttia. Täytteet voi olla vaikka mitä, ne on vaan esimerkin vuoksi. Pääasia on 2 kerrosta juustoa ja mieluusti kunnon tomaattikastike.

      Kuka vittu pitää pitsaa 45 minuuttia uunissa :DD

      • huom!

        juustoraaste laitataan aina päällimäiseksi !


    • Vitut kotipizzoista

      Pizza ei ole pizza jos siinä ei maistu turkkilais miehen käsikarvat!

      • yikes

        Sain kerran pizzataxin pizzan mukana karvat :D, palautin ja sain perhepizzan tilalle ilmatteeks


      • Rouva Alanya
        yikes kirjoitti:

        Sain kerran pizzataxin pizzan mukana karvat :D, palautin ja sain perhepizzan tilalle ilmatteeks

        Sain kerran pizzataksin pizzan mukana Mehmetin ja nyt olemme olleet jo vuosia naimisissa.


    • AINA YHTÄ HYVÄÄ

      Olet oikeassa.Itse tehty pizza parasta. Tyttäreni tekee tosi hyvää pizzaa. 4 dl vettä öljy ,suolaa vehnäjauhoa ,ruisjauhoa . hiukan kaurahiutaleita , kaulitaan tai käsin venytellään kuten poikani tekee.. Sitten tomaatttipyre/ sose. Osa juustoraasteesta ,poikani tyyliin , sitten täytteet ( tonnikala ,kinkku, paprika, pepperooni ym.) mitä kukin haluaa laittaa ja mistä kukin pitää.Lopuksi juustoraaste päälle. ja uuniin.

    • vcxvxccxvxvc

      Ei mielestäni verrattavissa. Joskus tekee mieli jonkun pizzerian pitsaa, toisinaan syö mieluummin saarioisten roiskeläpän ja kolmannella kerralla syö mieluummin itse tehtyä pitsaa.

      • parasta ennen

        Roiskeläpän mukana tulee närästys, liikaa sulamatonta ainesta kun on pelkät nahat lihana.


    • jhgjhf

      kyllä se on pis***siis pizzaa kun kun enrico vääntää takahuoneessa fhresseistä aineksista hiellä ja karvoilla höystetyn maukkaan pizzan ja kysyy tuleko sinule valkkoshibuli..

    • peksu5

      Aikas paksuja pohjia teette, minusta pellillinen tulee kun 1dl vettä ja pari jauhoja. Joo näin pieni taikina vähän turha tehdä joten teen isomman ja samalla teen vähän sämpylöitä siitä taikinasta. Onko joku muukin joka samalla leipoo sampylät tai jotain samasta taikinasta?

      • Pizzamees

        On. Ja hyviä sämpylöitä tuleekin.


    • einokaisa

      Silloin kun koko pesue oli kotona ja tein isomman taikinan, usein tein lopusta sämpylöitä. Mielummin taputtelen pizzat ohuiksi ja käytän lopun taikinan muuhun kuin jättäisin pizzan paksuksi kun taikinaa tuli niin reilusti. Neuvoin ex-työkverille pizzakikkani ja hän valitti että siitä tuli niin paksua että hyvä kun sai haukattua :)
      Jotkut vaan ei osaa soveltaa, kaikki ois väännettävä rautalangasta.
      Joskus tein ylimääräisiä pikkupizzoja liiasta taikinasta.
      Nykyään teen useimmiten vain itselleni niin taikinan koon pystyy säätämään tarkasti sopivaksi.

    • karpolla013

      oikea tapa tehdä pizza on soittaa karpolle ja kysyöä ohjetta:D

    • naminami2

      Ok parasta pitzaa on pitserian pitzat paitsi siskon tekemä vielä parempia ylivetoja! :)

    • pizza ilman karvoja

      Kyllä kotipizza voittaa aina karvakäsien pizzat :)

      • gchggh

        Varmasti voittaa, ainakin kalleudessa ja pienuudessa.


    • kaijoo

      Saan yleensä jonkinlaisen allergisen reaktion kaupan tai ravintoloiden pizzoista. Sitten kun itse tekee niin tietää mitä se sisältää ja se on luonnonmukainen. Totitsesti se maistuukin paremmalta.

      • pater lasker

        Myös paska on luonnonmukaista


    • 2e344tryuui

      Tein: taikina pizzajuhoista, vedestä ja pähkinäöjystä, ripaus leivinjauhetta
      kastike: pastakastike sipuli-tomaatti
      pussi emmentaljuustoraastetta
      pick nick salamia reilusti päälle

      Hyvää ja mehevää tuli :)

    • Parhaat pizzat

      Tulevat ammattilaisilta. Tiedättekö miksi? Syy ei ole taikinassa. Ei helvetissä pizzan alle laiteta leivinpaperia. Kotioloissa paras tulee pizzakiven avustuksella. Leivinuunin omistajien kannattaa paistaa pizza suoraan ainalla, tulee ihan parasta! Itsekin teen kotona näin. Töissä tietystii on ne sähkökamppeet, mutta sama ideahan niissä on, Eli Pizzan alle ei papereita, vaan mielelään KIVI tai puu-uuni.

      T. Pizza-alan ammattilainen

    • pizzattaako

      pizza on kuin hassis, itse tehtynä ja kasvatettuna , kumpikin on taatusti sitä mitä haluaa, ei siis jatkettua. Mutta pizza ei ole piirakka kuten Suomeen pizzan aikoinaa tuonut Dennis totesi. Sopivasti täytteitä päälle muttei liikaa.

    • Namssssss

      JAUHELIHA-PEKONI-PERSIKKA-MUNAKOISO-RUCOLA-PIZZA!

      Pohja ensimmäisen ohjeen mukaan.

      Pohjalle tomaattikastike, jossa paseerattua tomaattia purkillinen (500g) oreganoa, valkosipulia, basilikaa ja vähän suolaa ja sokeria.

      Täytteeksi paistettua jauhelihaa, paistettuja pekonin palasia yksi paketillinen, persikan palasia, yksi munakoiso kuutioituna sekä pari sipulia silputtuna.

      Päälle runsaasti (!) juustoraastetta.

      Uunissa 200 asteessa niin kauan, että juusto on kullanruskeaa. Menee yleensä n. vartti tai vähän vähemmän.

      Kun pizza tulee uunista, päälle revitään tuoretta rucola-salaattia. NIIN HYVÄÄ!!, ja vieläpä pizza täynnä värejä ja makuja!

      Näin meillä..... :)

    • mestaritekijä

      Mä teen pohjan näin..

      4dl vettä ja sinne jauhoja niin paljon kunnes taikinasta tulee sellasta ettei tartu käsiin. Sitten öljyä tai sulaa voita vähän sekaan. Taputellaan tai kaulitaan leivinpaperin päälle (leivinpaperi on pellin päällä) ja sitten päälle tomaattimurskaa ja täytteitä mielensä mukaan. Yksinkertasta ja hiton hyvää.

    • sepi831
    • pizzamatööri

      Tän jo laitoin toisen otsikon alle. Pistetään tähän hieman paikattuna.

      Olen jo 80-luvulta yrittänyt löytää sen oikean tavan tehdä kotona pizzaa, joka olisi mahdollisimman lähellä sitä, mitä olen Italiassa syönyt. Tunnustan, että he pieksevät 6-0 jo pelkillä raaka-aineilla.

      Juuri tein taikinan käyttäen osin durum-vehnää, vähällä hiivalla kylmään veteen. Saa kohota ulkona jääkaappilämpötilassa vuorokauden, kun sen huolella tossa vaivasin. Huomenissa siinä pitäis olla sopiva sitko, että saan siitä ohuita pohjia.

      Kastikkeen väsään paseeratuista tomaateista. Lisään hieman valkosipulia, sokeria sekä ripauksen suolaa ja pippuria. Ja tottakai oliiviöljyä. Keittelen sitä vielä pikkasen kasaan saadakseni sopivan koostumuksen.

      Siihen päälle pistän mozzarellapallosta leikattuja pikku kuutioita ja pinnalle tuoreita basilikanlehtiä. Vielä ripaus oliiviöljyä ja uuniin. Mitään muuta täytettä tää setti ei vaadi.

      Paistan leivinuunissa suoraan kiviarinan päällä 350-380C lämmössä vain pari minuuttia. Valmiin lätyn päälle vielä muutama tippa öljyä ja eikun lautaselle ja naamariin.

    • Jessssssssaa

      Noinhan se suomalainen pizza tehdään. Laitetaas ohje talteen.

    • Oikein!

      kunnon kuittalua aloittajalta suomijunteille

    • Anonyymi

      Haluan nostaa tämän kotien pizzagurujen aateloiman ketjun. Toinen toistaan parempia ohjeita, kyllä me osataan. Vapise Napoli!

    • Anonyymi

      Mutsi teki jo 70-luvulla uunissa pellillisen kokoista pizzaa, jossa pääasiallinen täyte oli paistettu naudan paistijauheliha. Lisäksi ainakin tomaattiviipaleita. Tekipä todella hyvin kauppansa mulle ja faijalle!

    • Anonyymi

      Olen tehnyt kaikki ohjeet läpi. Vahva suositus.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1957
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      10
      1691
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1638
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1527
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1485
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1400
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1377
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1271
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1213
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1168
    Aihe