Arabimaiden turvallisuus

Lähi-idän matkat

Yhdysvaltalaisten toimesta surmattiin Al-Qaidan perustaja Osama bin Laden toukokuussa 2011. Johtaja kuoli, mutta monta pikkujohtajaa tuli tilalle. Mitä tämä tarkoittaa matkailulle? Mielestäni länsituristien kannattaa pitää turvallisuudestaan kiinni entistä tarkemmin välttelemällä ääri-islamilaisten alueita. Tämä on ikävä tosiasia, mikä pitää tunnustaa, vaikka matkailu on parhainta mahdollista rauhantyötä.

9

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä faktoja

      Arabimaita ei sovi yleistää, koska niitä on moneen lähtöön.

      Varmaan lirnee itsestäänkin selvää, että Syyriaan ei nyt ainakaan kannata matkustaa.

      Iran on rauhallisempi maa, mutta sinne ei kannata lähteä "länkkärinä". Siellä, kuten monessa muussakin arabimaassa länsimaalainen yhdistetään yleensä amerikkalaisiin, joten helpoiten asian selvittänee sillä, että sanoo olevansa vain länsimainen turisti, mutta ei amerikkalainen. Madventures -jätkät ovat sanoneet, että tuollaisissa tilanteissa kannattaa sanoa "No American", eikä selittää mitään monimutkaista. Itse en matkustaisi Iraniin, mutta jos sinne joku haluaa, niin maalaisjärkeä mukaan, ja paikallisia tapoja kannattaa ehdottomasti noudattaa.

      Irak on rauhoittunut ja matkailukin sinne on jo hieman palannut, mutta vielä sekään ei ole täysin turvallinen maa. Joskus vuosikymmeniä sitten Irak oli suosittu turistikohde, nykyään turvallisinta lienee kurdialueilla, kuten Erbilissä.

      Saudi-Arabia on myös ihan turvallinen kohde, mutta sielläkin on tiukka lainsäädäntö, jota tulee ehdottomasti noudattaa. Länsimaalaisiin siellä suhtaudutaan varmaankin paremmin kuin näissä ns. amerikkalaisvastaisissa maissa.

      Arabiemiraatit ja Qatar ovatkin täysin erilaisia arabivaltioita, ihan sieltä turvallisimmasta päästä. Ne ovat länsimaistuneet js turistrja käy paljon.

      Afrikan arabimaita kannattaa tutkia ennen matkaa, siellä tilanne vaihtelee maittain.

      Luetaanko Israel sitten Arabimaihin on vähän kiistanalainen kysymys, mutta se lienee Arabiemiraattien ohella länsimaalaiselle turvallisin kohde, vaikka sielläkin on ollut viime aikoina "tilanne päällä".

      Länsimaiselle turistille helpointa on matkustaa kohteisiin, joissa käy paljon länsimaisia turisteja, ja jotka ovat amerikkalaismyönteisiä tai eivät ainakaan avoimesti Yhdysvaltoja vastaan. Mikäli sitten haluaa matkustaa johonkin eksoottisempaan maahan, niin älkää menkö takki auki maailmanvalloittajina sinne, koska paikalliset eivät todennäköisesti tunne sympatiaa sellaista kohtaan.

    • yksi huomautus

      "Arabiemiraatit ja Qatar ovatkin täysin erilaisia arabivaltioita, ihan sieltä turvallisimmasta päästä. Ne ovat länsimaistuneet js turistrja käy paljon."

      Totta sinänsä, mutta kannattaa muistaa, että esim. Arabiemiraateissa on silti sharia-laki voimassa, joten vaikkei kunnolla käyttäytyvä turisti olekaan missään vaarassa, niin pienestäkin hölmöilystä (vaikka virtsaamisesta julkisella paikalla) voi olla moninkertaisesti vakavammat seuraukset kuin kotimaassa.

    • Kyllä juu

      Pitänee paikkansa, mutta kuitenkin ulkomaalaisiin suhtaudutaan hieman lievemmin kuin esimerkiksi Iranissa ja Saudi-Arabiassa.

      • Olen tehnyt matkatyötä puolet elämästäni. Kun saan projektin selvitän maasta netin kautta niin paljon kuin löydän tietoa. Paikallisen lähetystön tidot kannattaa aina katsoa. Nyt olen Saudi-Arabiassa ja täällä on todella turvallista ja ihmiset ovat kohteliaita. Joka maassa on muistettava , että on vieras ja isäntiä heidän tapoineen on kunnioitettava vaikka ne tuntuisivat kuinka tyhmiltä eli "terveen maalaisjärjen käyttö on sallittua". Olen käynyt useissa arabimaassa eikä minulla ole ollut mitään ongelmia. On tärkeätä muistaa, että Iran ei ole arabimaa. Pahiten voit Iranissa loukata paikallista sanomalla häntä arabiksi. Olen ollut myös Iranissa ja ilman heidän uskonnollista diktatuuriaan maa olisi varmaan hieno paikka.


    • Eikä perheenikään

      En halua viedä rahojani mihinkään islamilaiseen maahan ennen kuin he alkavat kohdella naisia kunnioittavammin!

      Muita kohteita kyllä riittää.

    • Maailma muuttuu

      Ne ovat osa kulttuuria. Niillä perinteillä on niin pitkät historiat, että ei niitä länsimainen imperialisti ymmärrä. Ei ketään voi pakottaa muuttamaan kulttuuriaan väkisin, kulttuuri muuttuu automaattisesti ajan kanssa, ja varsinkin nykyään globalisaation vaikutuksesta muutokset ovat välttämättömiä. Globalisaatio on kuitenkin uusi käsite, ja vaikuttanut ihmiskunnan historiassa vasta hyvin vähän aikaa. Sen on kuitenkin jo huomattu vaikuttavan islamin perinteisiinkin, esim. arabikevään muodossa.

    • Auringon kaipuu

      Nuo Egyptin tappelut suorastaan harmittaa - yksi varman auringon talvikohde on poissa valinnoista. Tunisia tippui listaltamme jo aikaisemmin.

      Meidän perhe ei matkusta noin turvattomiin kohteisiin.

      Sanotaan, että kyllä ne turistikoneet ovat turvallisia alueita, mutta miten ovat lentoasemat?

    • vielä pari maata

      Jordania, Bahrain, Marokko, Kuwait ja Tunisia ovat myös turvallisia. Algeria, Sudan ja Mauritania ovat lähitulevaisuudessa mahdollisia matkakohteita, vaikka en mielelläni Sudaniin sen politiikan takia matkustaisi. Olisi mukava kuulla onko Persianlahden öljymaiden, Saudi-Arabian, Israelin, Jordanian, Tunisian ja Marokon lisäksi muita arabimaita, joihin voi matkustaa.

    • näin se on

      Kukaan täysjärkinen ei matkusta yhteenkään muslimimaahan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe