Huuhaahan kyllästynyt

Aika ärtynyt

Halusin kysellä teiltä muilta kroonista sairautta potevilta, että onko teillä yhtään samanlaisia kokemuksia tai ajatuksia. Minulla on todettu nivelreuma, muitakin sairauksia on. Kipulääkkeitä tarvitsen ja välillä olen ollut vuodenkin työkyvytön.

Asia, joka minua sapettaa ja väsyttää, on tämä helkkarin "paranna itse itsesi" -kulttuuri. Esimerkiksi hierojat, nettipalstalaiset, terveet ihmiset ja joskus myös potilastoverit (joiden oireet ovat lievempiä) tyrkyttävät kaikenmaailman yrttiliemiä ja joogia ja puhdistavia ravintokuureja ja vaikka sun mitä. Olisin kuulema jopa täysin terve, jos söisin tietyllä tavalla.

Viimeksi sain kuulla tällaisen saarnan hierojalta. Enpä jaksanut kertoa hänelle, että hermo on mennyt puristuksiin tapaturman vuoksi.

Sitäkään en ruvennut erikseen täsmentämään, että itseasiassa ruokavalioni on ollut hyvin tiukka monen vuoden ajan. Olen kasvissyöjä, syön B- ja D-vitamiinia, yritän harrastaa liikuntaa ja yritän myös harjoittaa mieltäni. Syön kalaa sen sisältämien rasvahappojen takia, kävelen metsässä ja yritän rauhoittua ja niin edelleen.

Mihin hemmettiin perustuu se väite, että voisin olla täysin oireeton, jos muuttaisin elämäntapani? Eikö riitä, että reumapotilaan ruokavalio on kurinalainen? Pitääkö sen olla aivan täydellinen? Itse asiassa on se ollutkin ortorektisen täydellinen.

Joskus toivon, että nuo onnekkaat puoskarit katkoisivat vaihteeksi omia luitaan, niin saisivat itse kokeilla. On jotenkin kummallista sekin, että harvoin näillä äärimmäisen ravinnon puolestapuhujilla ei ole yliopistossa suoritettua tutkintoa. Ei minua kiinnosta jonkun hierojan ravitsemusluennot.

Minä ajattelen niin, että jotkut meistä vaan sairastuvat ja joillakin meistä on kipuja, eemmän tai vähemmän. Jotakin voi tehdä, mutta ei kaikkea. Jossakin vaiheessa tulee vastaan se kohta jossa pitää vain hyväksyä, että kipuja nyt on tai en ole terve.

Miksi muiden on niin mahdotonta hyväksyä sitä, että toiset ovat sairaita? Epäilen, että kyse on ortoreksian kaltaisesta ilmiöstä. Tiukka ruokavalio ja ravintolisäohjelma antaa hallinnantunteen.

Minä kuitenkin saan elämästä enemmän irti, kun hyväksyn kivun siinä vaiheessa, kun voitavat keinot on käytetty. Saa reumapotilaskin elää muutakin elämää.

29

828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivoa sinulle

      Ravinto vaikuttaa monien sairauksien syntyyn ja niiden oireisiin.

      Mutta jos on esim. hermovaurio, niin siihen ei auta yhtään mikään.

      Kannattaa kokeilla.

      mm. viljat ovat suurin syy moniin sairauksiin ja niiden oireisiin.

      D-vitamiinin puute on maailmanlaajuinen ja siihen ei riitä 10µg.

      Sinua halutaan auttaa.

      Minuakin moni yritti parantaa ja rahat meni hukkaan.

      Toki löysin ruokavalion ja lisäravinteet, joilla olo on paras, mitä koskaan ennen.

      Mutta en parane. En koskaan.

      Kivut lähtee, kun on metri multaa päällä.

      Luen ravitsemusta ja kokeilen.

      Aina kannattaa kokeilla.

      esim. reumaan ei sovi viljat.

      • Huuhaahan kyllästyny

        Kiitos vastauksesta. Ihan kiva, että minua halutaan auttaa, mutta toivoisin joskus että apua ei tyrkytetä.

        Eihän pyörätuolilla liikkuvaa henkilö mennä noin vain työntämään kysymättä, että tarvitseeko ja haluaako hän apua.

        Tai eihän sokeaa noin vain tempaista käsipuoleen ja ruveta roudaamaan mihin sattuu.

        Samalla tavalla on henkisen autonomian laita. Tiedon jakamisessa tullaan liian helposti toisen reviirille lupaa kysymättä.

        Reumaatikolla pitää olla oikeus syödä pullaa ilman, että joku potilastoveri tulee länkyttämään viljoista ruokavaliossa. Itse en syö pullaa usein, mutta se ei nyt ole se pointti tässä.


    • Kyllä

      Kyllä reumaatikolla on oikeus syödä pullaa, ja kaikkea muutakin mistä muita varoitellaan. Jotkut ottavat ohjeet kiitollisuudella vastaan, mutta kaikille ne eivät sovi. Oma tieto on se paras tieto.

    • dömmikka

      Kyllästynyt minäkin. Itselläni on krooniseksi muuttunut vaiva... Olen sen vuoksi joutunut juoksemaan lääkärissä... tutkimuksissa, kokeissa. Vaivani syntyi leikkauksessa johtuvasta komplikaatiosta. Nyt olen syönyt lääkkeitä ei tepsi, käyttänyt luontaishoitoja, -mömmöjä... ei tepsi, vaikka niin kaikki väittävätkin, että apu löytyy sieltä. Lenkkeilen pari kertaa päivässä.... ei ole auttanut. Järjellä ajateltuna esim. luontaisaineet joissa sanotaan, että auttaa polvikipuihin on humpuukia. Eihän se voi auttaa, jos polvi on kulunut. Olen pettynyt koululääketieteeseen, mutta en voi hurrata "huuhaa"- hoitojakaan :(. Miten voi kukaan sanoa, että joku ihmisellä oleva kipu, tauti tai mikä tahansa on ihan ilman muuta omaa syytä. Näitä ihmisellä olevia vaivoja on niin monenlaisia. On eri juttu, jos on juopotellut niin paljon, että maksa poksahtaa. Silloin voi sanoa, että on itse aiheuttanut itselleen sairauden, mutta onko silloinkin jäänyt hoitamatta esim. joku psyykkinen sairaus. Mene ja tiedä.... Jaksamista teille kaikille.

      • Huuhaahan ärtynyt

        Tuokin on osuva kuvaus: kun jotakin on jo tapahtunut (esimerkiksi nivel on jo kulunut), niin ei sitä enää voi estää millään valmisteella.

        Se myös sapettaa, kun vieraat ihmiset aloittavat heti jonkun kuulustelun, kun kuulevat minun sairastavan reumaa. Liikutko, syötkö sitä tai tätä, oleko kokeillut OMT-terapiaa, tiesithän sitten, muistithan sitten, jankuti jankuti.

        Jos olen varannut ajan hierojalle ja hän kysyy sairauksistani, mainitsen reuman. En minä silti halua häneltä mitään luentoa. Minä haluan hieronnan.

        Kyllä tekisi joskus mennä suoraan tuonne seiskakerroksen parvekkeelle ja karjaista sieltä, että tunkekaa ne neuvonne ****** ja antakaa ihmisen elää rauhassa.


    • Elä ja anna elää

      Hei,

      minä olen kans kyllästynyt kaikenmaailman ihmeparantajiin. Jotenkin ymmärtäisin, jos heillä itsellään olis yhtä vaikea sairaus, niin silloin olisivat tavallaan tasavertaisia kommentoimaan ja neuvomaan esim. oman kokemuksen pohjalta. Mutta yleensä nämä kaikkitietävät neuvojat ovat itse hurahtaneet johonkin ruokavalioon, tietyn ruoka-aineen tai vitamiinin tms. suosimiseen tai ravinnosta poisjättämiseen ja tarjoavat sitä sitten parannuskeinona kaikille ja kaikkiin vaivoihin ja jopa vakaviin sairauksiin. Voihan se olla, että jollekin on vaikkapa viljaton ruokavalio auttanut johonkin kolotukseen, ilman kertymiseen suolistoon tms. ja kokee saaneensa siitä apua. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sama tepsii esim. nivelreumaan.

      Kuitenkaan näillä huuhaa-neuvojilla ei useinkaan ole mitään tieteellistä pohjaa, ei koulutusta tai muutakaan tutkittua tietoa väitteidensä tueksi. Menisivät edes vaikka avoimen yliopiston kursseille hankkimaan oikeaa tietoa ravitsemuksesta, lääketieteestä, ihmisen fysiologiasta ym. että huomaisivat itsekin neuvojensa älyttömyyden. Useimmat minulle neuvojaan tyrkyttäneet eivät edes ole osanneet kertoa, kuinka ihmisen ruoansulatuselimistö toimii, vaikka juuri sen toiminnan korjaamiseksi muka tarjoavat kapseleitaan ja dieettejään.

      Minäkin sairastuin vuosia sitten vaikeaan nivelreumaan, vaikka olen aina syönyt terveellisesti (en syö pullaa kun en tykkää siitä, mutta voi kauheaa, syön sen sijaan ihan oikeasta viljasta tehtyä ruisleipää hui kauhistus), en polta enkä käytä alkoholia, harrastan liikuntaa ja joo, koen myös henkisesti olevani tasapainossa itseni ja ympäröivän maailman kanssa. Olen opiskellut em. lääke-, ravitsemus- ja luonnontieteitä ja työskentelen niitä käsittelevällä alalla. Aikaisemmin nuo ihmisten ajattelemattomat kommentit ja syyllistämiset lähinnä huvittivat, mutta nyt on alkanut ärsyttää kun joka puolelta tulvii aina vain älyttömämpiä ohjeita.

      Olisiko liikaa vaadittu, että te, joilla on palava halu tyrkyttää ihmepillereitä tms. huuhaakonsteja vakavien sairauksien hoitoon, miettisitte vielä kerran ennen kuin aukaisette suunne. Voisitte ihan rauhassa itse toteuttaa dieettejänne, jos se oloanne helpottaa, mutta muut voisitte jättää rauhaan?

      • Huuhaahan ärtynyt

        Tuonkin kokemuksen voin jossain määrin jakaa: itselläkin on tietoa aika paljon, ja ennen kaikkea minulla on kyky hankkia (itsekin) lähdekriittisesti uutta tietoa.

        Sairas ihminen ei ole automaattisesti kouluttamaton, tyhmä ja tietämätön. Minullakin on ammatti, aika hyvä koulutus ja koulutan itseäni jatkuvasti lisää. Alani liippaa myös lääketieteen asioita jonkin verran.

        Näillä alkupuheilla lienee selvää, että toivon keskustelukumppanini (googlettamatta) tietävän, mikä on entesiitti tai insertiitti. Jotkut jatkavat neuvomista väkisin, vaikka hienovaraisesti yritän vihjata, että toisen koulutus- ja tietotausta on sellainen, ettei keskustelu oikein anna minulle mitään.

        Joidenkin mielestä on heidän omaa ansiotaan, että he ovat täysin terveitä. Sairaat ovat luusereita, jotka haluavat valittaa eivätkä suostu ottamaan vastuuta omasta paranemisestaan. Ja sitten jos on sairas, niin pitäisi olla nöyrä ja yltää uskomattomiin suorituksiin sairaudesta huolimatta. Eli jos vain on tarpeeksi nöyrä ja vaatimaton ja "ottaa vastuun" paranemisestaan, niin sittenkin yltää huikeisiin liikuntasuorituksiin.

        Ärrrh! Minkä takia sairaan ihmisen pitäisi olla yhtään sen nöyrempi tai vaatimattomampi?

        Kyllä siihen tuuriakin tarvitaan. Jos jollakulla ei ole HLA-B27-perintötekijää, niin mikä ansio se on?


    • kyllä auttaa

      Glucosamiini on tutkittu ja auttaa mull ainakin nivelrikkoon.

      Toinen on kalaöljy.

      D-vitamiinia nyt kaikkien pitää syödä riittävästi eli joku 50-100µg/vrk.

      • Huuhaahan ärtynyt

        On ihan kiva, että jokin asia auttaa ja on myös ihan kiva, että kerromme toisillemme hyvistä kokemuksista.

        Aloitukseni oli aika ptkä, ja sitä saattoi olla vaikeakin jaksaa lukea. Tarkoitukseni ei ollut kysyä että mikä auttaa. Tarkoitukseni oli ilmaista väsymys siihen, että apua ja neuvoja tyrkytetään. Sairaillakin ihmisillä on oma reviiri, jota toivoisi muiden kunnioittavan. Tämä oli aloitukseni pointti.

        Niinkin kun käy, että neuvoja tyrkyttää henkilö, jolla loppujen lopuksi onkin vähemmän tietoa kuin neuvonnan kohteella. Siinä mielessä toivoisi, että jotkut miettisivät kaksi kertaa, ennen kuin aloittavat sen saarnan.


    • Nuorena kukkunut

      Kyllä, mutta tuota enemmän ärsyttää sellaiset ihmiset, jotka syyllistävät sairauden vuoksi. Ymmärtäisin sen jotenkin esim. itseaiheutetun diabeteksen kohdalla, mutta että reumataudeissa.

      Monesti tämmöiset ihmiset myös vaativat reumatautia sairastavalta kykyä toimia terveen ihmisen tavoin. En missään nimessä kaipaa sääliä, mutta hieman ymmärrystä kuitenkin. Ja auta armias jos reumaatikolla on grammaakaan ylipainoa, sehän ei huolehdi itsestään ollenkaan.

      Vaikealta tuntuu myös monien ihmisten ymmärtää, että aivan nuorikin ihminen voi olla todella sairas.

      Itsellä ainakin paras lääke oireisiin on riittävä lepo/uni. Siihen ei kuitenkaan ole mahdollisuutta kovin usein, vaan tunnit loppuu kesken vuorokaudesta. Henkisesti voin paljon paremmin jos joskus saan syödä herkun ja nauttia hyvästä ruuasta.

    • lääketehtaiden kurii

      Lisäisin vielä tähän samaan vyyhtiin sellaisen ongelman, että kun en nivelreumaa sairastavana halua lääkitä itseäni millään solunsalpaajilla, olkoot sitten miten siedettyjä tai mietoja tahansa, niin samalla minulle ei heru mitään vaihtoehtoista lääkintää, kuntoutusta tai edes neuvontaa virallislääketieteen edustajilta. Reumahoitaja ei kuulemma saa edeskeskustella vaihtoehtoista hoidoista!
      Yritä nyt sitten selvitä huuhaa-viidakosta järjissään jaitse yrityksen jaerehdyksen kautta hoitaa itseään. Tietoa varmasti on mutta sitä pantataan.
      Tämä taitaa olla saman kolikon toinen puoli?

      • Ketjun aloittaja

        Juu, tämä on tilanne. Haluaisin (minäkin) kuulla hieman vaihtoehdoista, mutta en joltain kouluttamattomalta nettihihhulilta. Nyt kun lääketiede kieltäytyy tästä keskustelusta, kaikenlaiset hörhöt hilluvat senkin edestä.

        Yritä siinä sitten tasapainoilla.


    • ravinto vaikuttaa

      Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

      Vai oletko saanut lääkäriltä esim. yhtään ruokavaliovinkkiä tai onko hän edes kysynyt, mitä syöt?

      Ja onko sinulta esim. mitattu tärkeää D-vitamiinin pitoisuutta elimistöstäsi verikokeella?


      "Saksalaislääkäreitä jäi kiinni kun myönsivät, että lääketehdas Ratiopharm on heitä lahjonut. Eihän meillä Suomessa tällaista tapahdu? Vai tapahtuuko?"

      http://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/korruption-aerztekammern-haben-fast-1000-verfahren-eingeleitet-a-877205.html



      Suomalainen tutkimus, jossa alle 2-vuotiaalle annetaan D3-vitamiinia 30µg/vrk ja selvitetään, voidaanko lisäämällä D-vitamiinin saantia parantaa kasvua ja luuston kehitystä, vähentää tulehduksia sekä jarruttaa astmaa ja allergioita.
      http://www.hs.fi/kaupunki/D-vitamiinin vaikutus lapsiin tutkitaan/a1360300407183

      Eli ei kovin myrkyllistä voi olla ;)

    • 6+6

      Astman, reuman ja suolisto-ongelmien takana ruokavalio – "Lääkärit antavat väärää tietoa"
      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1624947/astman-reuman-suolisto-ongelmien-takana-ruokavalio---laakarit-antavat-vaaraa-tietoa

      Lääkäri: Autoimmuunisairauksien kasvu osin suomalaisen teollisuuden tukemisen ja aivopesun seurausta
      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1721445/laakari-autoimmuunisairauksien-kasvu-osin-suomalaisen-teollisuuden-tukemisen-ja-aivopesun-seurausta

      Lääkäri Olli Sovijärjen haastattelu Studio55-ohjelmassa 18.3.2013 (kesto 30min)
      http://www.katsomo.fi/?progId=170109

      Paleoruokavalio pähkinänkuoressa (kesto 5 min)
      http://www.youtube.com/watch?v=uCFZoqmKf5M

      Nivelreuman nykyaikainen hoito!
      http://www.raikasweb.com/nivelreuman-nykyaikainen-hoito

      Reumaa ja niveltulehduksia sairastaa lähes 100 000 suomalaista. Perinteisen lääketieteen rinnalle on kehitelty monipuolisia luonnonmukaisia hoitomuotoja, jotka ovat kaikkien ulottuvilla. Ne ovat turvallisia ja myrkyttömiä tavanomaisiin hoitomuotoihin verrattuna.
      http://kirja.elisa.fi/ekirja/reuma-ja-niveltulehdukset-luonnonmukainen-hoito

      Viljojen mahdolliset haitat!
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

    • fheofhev

      6 6 saatko jotain kiksejä noista mainoksista?

      • 6+6

        Silloin minä olen onnistunut parhaiten, kun alkaa tulla epäasiallisia kommentteja.

        Silloin saan jopa tampiot edes jollekin ajattelun alku-asteelle.

        Taputan aina innokkaasti karvaisia käsiäni, kun saan epäasiallisen kommentin!


      • ofchndoh
        6+6 kirjoitti:

        Silloin minä olen onnistunut parhaiten, kun alkaa tulla epäasiallisia kommentteja.

        Silloin saan jopa tampiot edes jollekin ajattelun alku-asteelle.

        Taputan aina innokkaasti karvaisia käsiäni, kun saan epäasiallisen kommentin!

        Mene hoitoon....

        http://www.niuva.fi/


    • 100µg

      Eilisessä IltaSanomassa on 1 naisen kertomus ravinnon vaikutuksesta hänen 4 eri reumadiagnoosiinsa.

      Ei tarvii lääkkeitä, koska hoitaa itteään ravinnolla.

      Kirjastosta lehti löytyy.

    • 100µg

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 200-1000mg / vrk
      C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1

      Omega-3 rasvahappojen tarve on jopa 1 gramma päivässä eli esim. villiä lohta 150-200 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina.

      Huonoin tilanne on afrikkalaista syntyperää olevilla maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on lähes läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 7,5-10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

      • Ketjun aloittaja

        En millään haluaisi olla epäasiallinen, mutta sanonpa nyt yhden asian. Tämän ketjun aiheena eivät ole lisäravinteet tai vaihtoehtohoidot, vaan ihmiset, jotka tyrkyttävät neuvoja silloin, kun niitä ei ole kysytty ja niitä ei haluta.

        Minä olen jo muutaman kerran huomauttanut, että juuri tuo mitä sinä teet, on epätoivottua.

        Ja tähänKIN ketjuun onnistut tunkemaan tuota tuubaa. Näillä alkusanoilla: tunge ne pilleris vaikka perseeseesi.

        Pahoittelen kielenkäyttöäni, mutta on se kumma kun ei mene jakeluun.


    • ärsyttäätvmainoksetk

      Moni muukin ihmettelee miksi tunkea ravintojuttuja joka ketjuun. Jos ei ole omega niin sitten on paleo ja vhh, ennen jeesus pelasti.

      Mutta asiaan. Ymmärrän aloittajan tilanteen. Itsekin hierojalla käyneenä tilanteessa on tavallaan toisen armoilla ja tullut relaamaan. Ärsyttävää jos siinä tilanteessa joku tietämättä asioiden todellista laitaaa alkaa bessewisseröimään ja kun siitä leikistä joutuu vieläpä maksamaan.

      Noin muutoinkin ottanut sellaisen linjan etten viitsi pahemmin puhua reumataudistani koska se ei näy ulospäin kuten leikkaushaava tai kipsi jalassa. Ihmiset eivät ymmärrä tai sitten heillä on mielipide sairaudesta minkä hoidosta he eivät pohjimmiltaan tiedä mitään vaikka muuta luulevat.

    • neiti aurinkoinen

      Jos on kovinkin paha vaiva, ei sitä enää voi pelastaa ruokavalion avulla. Hermovauriota ei ainakaan saa pois ruokavaliolla. Mutta jos oireet vasta aluillaan, niin ruokavaliosta olisi paljon apua. Ei toki onneetomuuksien aiheuttamiin vaivoihin. Osa saa avun jostakin ja osa ei, mitä useampia konsteja kokeilee, niin huomaa mitkä ovat ne itselle parhaat. Koskaan ei kannata jäädä sänkyyn makaamaan ja voivottelemaan. Aina kannattaa hakea ja etsiä uusia konsteja päihittää vaivansa!!!

      • Neuvojako kysyttiin?

        Vastasit nyt ihan johonkin muuhun kuin aloitukseen. Keskittymistä, keskittymistä!


    • hyväkeskusteluavaus

      Tieto on hyvästä ja eiköhän jokainen löydä kysymällä oikean oman kultaisen keskitien. Kysymys lienee siitä pitäisikö itseoppineilla ravintotieteilijöillä olla oma aloitus aiheesta. Käyttäytyvät kuin uskoontulleet hokemalla samaa mantraa ketjussa kuin ketjussa.

    • noston paikka

      Ohessa hyvä linkki mihin ravintofriikit vievät terveellistä ruokavaliotaan. Ensin jätetään vilja pois ja sitten kun se täytyy korvata jollain ostetaan vehnälesettä kalliilla hinnalla jostain fuckn kiinasta. Noissa ruokastooreissa menee moni väitetty asia pahasti ristiin.

      Nähtävästi kuten aloittaja tokaisi reumaatikolla ei ole vapaata. Jouduin nimittäin vähän samankaltaiseen tilanteeseen. No opinpahan pitämään suuni kiinni. Seuraavaksi kun joku kysyy mitä syön - hän saa vastauksena: hampparin väärää ja litra maitoa - loppuajan leikin täysin tietämätöntä ravintoasioista.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12231527

    • uusiahoitoja

      Nykyään pystytään nivelrikkoa parantamaan. Oliko se veripalvelun kautta pystyy valmistamaan omista geeneistä uutta niveltä.

      Funktionaalinen lääkäri on kokonaisvaltaisempi hoidossa.

      • ihan oma valinta

        alle 50v ei saa tekoniveltä vaikka olis kuina kuluneet polvet

        alle 60v ei saa lonkkaniveltä vaikka olisi kuinka kulunut lonkka

        Reumalääkäri Rauli Mäkelän kirjoja saa lainaksi kirjastosta!

        Irti tulehduskierteestä : apua lasten infektioihin ja allergioihin

        Reuma ja niveltulehdukset : luonnonmukainen hoito


    • reumasoitu
      • Uusi juttu täysin

        Saisiko suomeksi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      280
      3104
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1565
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1291
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1207
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe