Mistä paperimiehellä näin paljon rahaa?

ihmettelijä.

Itse asun paperimiehen naapurina, ja olen ihmetellyt sitä että mistä sitä rahaa oikein riittää kun talon arvo on noin 200.000 euroa (aika mukava lukaali), ja autokin joka autotallin edessä seisoo on kuitenkin melkein 40.000. Lisäksi löytyy mm mönkijä ja moottorikelkka. Ei taida paperimiesten palkka olla ihan pieni jos matkoilla ovat olleet mm Levillä ja etelän reissuja joka vuosi viimeisten vuosien aikana...???

102

5771

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikki ei ole kultaa

      tuossahan vaikuttaa se 1) mitä on perinyt, 2) paljonko vaimo tienaa, 3) paljonko lainaa

      Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää

    • silnader

      Laina rahalla laitellaan nyt kun halvalla saa. Kun korot nousee niin juhlat loppuu.

      • hunajata hunajata

        kyllä paperimiehillä rahaa on, ei se siitä kiinni ole


      • pennonen2
        hunajata hunajata kirjoitti:

        kyllä paperimiehillä rahaa on, ei se siitä kiinni ole

        En tiiä paljonko ne tienaa mutta mulla ei ollut viime vuoden ansio kuin 54000 euroa sellutehtaalla


      • herra sijoittaja
        pennonen2 kirjoitti:

        En tiiä paljonko ne tienaa mutta mulla ei ollut viime vuoden ansio kuin 54000 euroa sellutehtaalla

        Mulla on siisti sisätyö, tulot 62000€ ja siihen kuuluu 16vkoa lomaa vuodessa sekä lisäksi työn ohella muuan rento reissu ulkomaille. Lisäksi kämpän arvo on noussut 15-20000€ etelässä, joten siinäkin on varallisuus kasvanut.

        Ja ilmainen akateeminen koulutus takana. Yes, mikä unelmamaa tämä Suomi on!


      • arvasin ammattisi
        herra sijoittaja kirjoitti:

        Mulla on siisti sisätyö, tulot 62000€ ja siihen kuuluu 16vkoa lomaa vuodessa sekä lisäksi työn ohella muuan rento reissu ulkomaille. Lisäksi kämpän arvo on noussut 15-20000€ etelässä, joten siinäkin on varallisuus kasvanut.

        Ja ilmainen akateeminen koulutus takana. Yes, mikä unelmamaa tämä Suomi on!

        Veikkaanpa että olet opettaja, koska 16 viikon lomia on vain opettajille. Esimerkiksi Kemin rikkaimmat ovat monesti äidinkielen opettajia 4000...6000 eur/kk


      • herra sijoittaja
        arvasin ammattisi kirjoitti:

        Veikkaanpa että olet opettaja, koska 16 viikon lomia on vain opettajille. Esimerkiksi Kemin rikkaimmat ovat monesti äidinkielen opettajia 4000...6000 eur/kk

        Läheltä piti, joskaan opettajan tuloilla ei pelkästään pääse noille tuloille.


    • Ei paperityöläinen.

      Sinulle naapurin mies,seuraa omaa hynän käyttöä miten käytät.1 mitä juot.2 hedelmöpelit. 3 rouvasi maalailee ja kulkee fiinisti. 4 käyt hienosto rouvan kanssa kyläilemässä ja kaiken laisia kökkäjäisiä sinne (sinun teidä rahat menee) elätte yli varojen,toinen perhe ei käy missään säästää ja ostelee matkoja mökijöitä muuta.

    • pohjantähden alla

      Pyydä ihmettelijä naapuriasi näyttämään tilinauhansa. Uskon, että kyllä näyttää. Itse olen lyönyt luun kurkkuun muutamalle kateelliselle paperityöläisen ihmettelijälle. Kaikilla ollut parempi palkka. On surkea tilanne, kun palkansaaja kääntyy palkansaajaa vastaan, mutta herra kasti kiittää tosin tilanteesta ja sitä ovat ajaneet julkisuudessa. Hajoita ja hallitse, tämä tiedettiin tehokkaimmaksi keinoksi jo ammoisina aikoina.

      • herra sijoittaja

        Mitä väliä sillä on paljon tienaa, kunhan tienaa riittävästi. Itse tienaan aivan liian paljon tarpeisiini nähden, elämä on tylsää kun ei ole jännitettävää siitä kuinka rahat riittävät laskujen maksuun. No haasteensa kullakin...


    • kuiteski vielä

      Aloittaja siinä koittaa kerskailla "muka naapuri" omillaan.
      Lainat on kuiteski vielä maksamatta, talo ja auto on pankin.
      Mistä ne lomareissut tietää missä ne käy.
      Kunhan esittävät.

    • BB-mania.

      http://www.mtv3.fi/viihde/televisio.shtml/bb-eetu-nousi-talon-tulokuninkaaksi/2010/10/1204337

      BB-Eetu nousi talon tulokuninkaaksi

      Big Brother -taloon keskiviikkona astellut 22-vuotias paperityöläinen tienaa ikäisekseen huimasti.

      Tampereella asuva Eetu työskentelee paperitehtaalla, ja se näkyy miehen vuosituloissa. Paperiteollisuudessa tulot ovat korkeammat kuin perusduunarilla, joten tehtaalla voi nuorikin ihminen tienata huikeita summia rahaa.

      Vuoden 2008 verotietojen mukaan nuorukainen tienasi 40 069 euroa, joten vuosiansiot ovat huikeat silloin 20-vuotiaalle.

      Talon muiden asukkaiden vuosiansiot pyörivät alle 20 000 eurossa. Eetun kanssa samaan aikaan talon astellut Inka tienasi vuonna 2008 vain 961 euroa.

    • Rajaton rakkaus

      Ei kai tuloilla oikeesti ole merkitystä. Ainakaan naapurille. Monesti on niin jotta rahoilla röyhistellaan ja sitte seinien sisällä asiat päin perzettä.Vaimo kaappijuoppo,penskat käy terapiassa,ukko huoraa...pääasia jotta kulissit kunnossa. Jokaisen kannattaa elää omaa elämää ja huolehtia omasta tontistaan.

    • Vuorotyöläisen lapsi

      Mistä hinnasta kysymyksen kirjoittaja olisi valmis luopumaan että lähdet esim. joulu aattona iltavuoroon töihin etkä jää perheesi kanssa nauttimaan joulusta? Tai oletko koskaan tehnyt vuorotöitä? Oletko koskaan ajatellut kuinka se sotkee normaalin rytmin ja perhe elämän?

      • Kelpokorvaus.

        Saunalisä ois kiva


    • SiivoojaSandra

      Siivoojaana varastohallissa,viime vuoden ansiot ylitti 110k€.
      Kevyttä päivätyötä ei tarvihte valvoa neljää yötä perättsten.

    • VOLVO V 70

      Rahaa on , että ranteita pakottaa!

      • Fiat 600

        Tuskin on, kun kehua retostella täytyy.


    • ei huonompia

      Kyllä työttömilläkin olisi rahaa jos he pääsisivät paperitehtaaseen töihin. Mutta ei työttömät sinne pääse.

    • collar neck

      Nyky nuoriso kun on tottunut lähinnä angry birdsejä hipelöimään ja facebookissa roikkumaan, niin eipä taida teistä raakaan työhön tam37 olla ? Siinä on yhtiön kanssa naimisissa ei muuta jaksa tai ole edes aikaa. Kannattaa ehkä miettiä kevyempiä hommia vaikka palkassa jonkun kympin kuussa häviäsikin.

    • Huvilat sun muut

      Paperimiehillä on usein kesämökki. Eikä mikään mummonmökki, vaan kunnon kesähuvila jossa puinen terassi.

      Työttömillä ei ole kesämökkiä

      • GeeGan

        Paperiläisten mökit on entisajan juppien mökkejä verrattuna ahtaajien huviloihin.


    • P.S.

      Työtön = Loser
      Työläinen = Neekeri
      Mamu = Voittaja

    • Reissari66

      Tahtoisin mitä suurimmin mielihyvin kertoa, miten minä olen saanut naapurini kateelllisiksi.

      Autoja ja talojahan saa lainalla, mutta lomalla käynti vaatii rahaa. Ise kehua retostelen naapureille ja varsinkin Jarille, joka asuu lähimpänä, että taas lähetään perheen kanssa Karibialle. Pariksi viikoksi.

      Sitten kun naapurin kyttäävä silmä katsoo muualle, hiivitään porukalla kellariin ja vietetään perheen kesken laatuaikaa kellarissa. Tavallisesti se pari viikkoa kerrallaan. Tosin kesällä menin kehumaan, että lähetään ajamaan Amerikan halki asuntoautolla, niin oltiin jokseenki tasan kuukausi kellarissa. Oltiin vähä kalpeita kun tultiin "lomalta", mutta pokerina valiteltiin, että Chicagosta Santa Monicaan sato koko ajan.

      Hiihtolomaa tässä ootellaan ja katteellisten naapurien ilmeitä loman jälkeen.

      • älä yritä

        ei naapureita voi huijata istumalla kellarissa


    • Tarkkaili

      Kyllä ainakin täällä Kemissä.

    • mukava palkka heillä
      • Mukavaahan se

        Karvinen Jouko, Toimitusjohtaja 6 000 000


    • luultavaa

      Tällä kierroksella paperiliitto hakee 5% palkankorotusta

      • tilastoa

        mitä on paperimiesten yleisimmät automerkit; BMW, Mersu ja Audi

        Mistä johtuu että heillä pitää olla paremmat autot kuin muilla?


    • apin8

      Onko tavarat varastettu jostakin,luulisi haetun pois,jos näin olisi.Paperimieshän käy työssä ja ostaa omalla työllään,mitä ostaa.Se tässä häiritsee,että kaljakuppilassa istujilla on paperimiehiä ruhtinaallisempaa kalustoa ja asuntoa,puhumattakaan ulkomaaneläjistä.Paperimies maksaa veroja,mutta ulkoeläjät ja kaljakallet ei.Huom !,missä ero.Kauaa ei enää tärvitse hämmästellä tavallisten työntekijöiden ostoksia,sillä pian menee viimeinen tuottava työpaikka silkkitien länsireinalla.Siinä sitä hämmästelyä riittääkin,että mistä sitten kaljarahat ja autot joilla hurjastella humalassa,kuten lehdistä saa lukea.

    • rikasmiesporho

      hää, taijat olla kateellinen vatipää.toisilla kato on rahaa enemmän kuin toisilla.son luonnonlaki.

    • Lama- aika

      Pintakiiltoa. En kyllä uskaltaisi elää noin huolettomasti tänä aikana. Saman asian huomannut, ja todennut, että viisaskaan ei näköjään ajattele elämäänsä yhtään pidemmälle vaan elää " komeasti" tätä hetkeä.
      Nuorin "varakas" tällä seudulla eikä muuta tee, kuin ,, olen kuullut niin monta kommenttia em. ihmisestä etten edes kehtaa sanoa.
      Mies mukava ja tasapainoinen ihminen, varmaan juuri siksi nimetty "varainhoitajaksi" , työpaikalle, ja varmistettu, jotta liitto kestää.

    • Hioja Tinto

      Tämä palsta näyttääpi olevan varsinaisten sairaaloisten kateellisten purkautumispaikka. Sitten vielä sekoitetaan akaateeminen koulutuskin tähän. Koulutus on ollut käytännöllisesti katsoen ilmaista. Takaahan se yleensä ruumiillisesti kevyemmät työtehtävät. Palkkoja ei tarvitse verrata paperimiesten palkkoihin. He tekevät raskasta ja vastuullista vuorotyötä. Heidän palkkansa pitääkin olla korkeammat.

    • Hioja Tinto.

      Sanoppa uudelleen,että he tekevät raskasta ja vastuullista vuorotyötä.(Ensinnäki mikä on heidän vastuu ei mikään).Kyllä paperimiehen pitääkin ansaita joka viitsii tuommoiseen työhön mennä,se on vähän niinku Koira viedään aamulla häkkiin ja illalla sanotaan että tule syömään ja pysy ilta kotona.(et tiedä mailman menosta mitään).Ja rahan käytöstä ei suuret tulot vaan pienet menot.

      • Hioja Tinto

        Sinulle, joka käytät nimimerkkiäni Hioja Tinto. Paperityöntekijöiltä vaaditaan suurta vastuuta, jotta kalliit koneet ja prosessit saadaan toimimaan tuottavasti. Se vaatii jatkuvaa valppautta ja tarkkaavaisuutta sekä ammattitaitoa. Ammattitaito on kehittynyt vuosikausien työssäoppimisen tuloksena ja työtehtävissä etenemisenä. Jo muutaman minuutin katko tuotannossa merkitsee kymmenien tuhansien eurojen menetystä. Paperityöläiset tekevät raskasta ja vastuullista vuorotyötä. Tämä palsta näyttääpi kehittyneen kateellisten ihmisten avautumisfoorumiksi. Harvoilla ihmisillä on kykyä toimia vastuullisissa paperiteollisuuden työtehtävissä. Tosin löytyyhän sieltä myös vähempiarvoisia tehtäviä, niin kuin kaikilta teollisuuden aloilta.


      • Aatu Puukkokummusta

        "Ja rahan käytöstä ei suuret tulot vaan pienet menot."
        Osaksi olet oikeassa, mutta vain osaksi. Nimittäin rahat eivät tahdo riittää, vaikka olisi hyvätkin tulot, jos ei hallitse menoja. Sen sijaan, jos on pienet tulot, esim. useilla eläkeläisillä tai työttömillä, rahat eivät tahdo riittää edes välttämättömimpään menoihin, kuten asumiseen, ruokaan, terveydenhoitoon ja vaatteisiin. Tämä näkyy monella terveydentilan heikkenemisenä. Ensimmäisenä usein karsitaan nimenomaan terveysmenoista. On paljon ihmisiä, joille ei työeläkettä ole kertynyt.


    • Arkittamo.

      SE on totta että työtä tehdään aivan normaalisti,mutta teidän vastuusta olen eri mieltä,mitä te pystytte vastaamaan ette mistään lyötte perseen kenttään kun pitää palkkaa saada lisään.Olkaa hyvillään kun kapitalismi teitä työllistää en ole kateellinen. vielä kysyn teiltä MISTÄ TE VASTAATTE ETTE MISTÄÄN..

      • Hioja Tinto.

        "vielä kysyn teiltä MISTÄ TE VASTAATTE ETTE MISTÄÄN.. "
        Sinä näytät sekä kysyvän että vastaavan omaan kysymykseesi. Se, että koneet ja prosessit pyörivät taukoamatta ilman katkoksia, vaatii että ihminen seuraa herkeämättä koneiden toimintaa ja prosessien katkeamattomuutta sekä ryhtyy ripeästi oikeisiin toimenpiteisiin, jos häiriöitä esiintyy. Paperikoneen käyttäjät ovat vastuussa siitä, että näin tapahtuu. Ilman heidän herkeämätöntä tarkkaavaisuuttaan ja korkeaa ammattitaitoaan paperikoneet pysähtyisivät hyvin pian. Heillä on vuosien, ehkä vuosikymmenien ammattikokemus takanaan. Sen aikana korkean vastuun tehtäviin on karsiutunut vain kaikkein pätevimmät työntekijät. Paperitehtaan työntekijät myyvät korkaa ammattitaitoaan ja -tietoaan paperitehtaalle, olkoon se sitten Stora Enso tai UPM Kymmene. Ilman heidän ammattitaitoaan ja vastuutaan ei paperiteollisuus olisi mahdollista.


      • tsuidaduidaa
        Hioja Tinto. kirjoitti:

        "vielä kysyn teiltä MISTÄ TE VASTAATTE ETTE MISTÄÄN.. "
        Sinä näytät sekä kysyvän että vastaavan omaan kysymykseesi. Se, että koneet ja prosessit pyörivät taukoamatta ilman katkoksia, vaatii että ihminen seuraa herkeämättä koneiden toimintaa ja prosessien katkeamattomuutta sekä ryhtyy ripeästi oikeisiin toimenpiteisiin, jos häiriöitä esiintyy. Paperikoneen käyttäjät ovat vastuussa siitä, että näin tapahtuu. Ilman heidän herkeämätöntä tarkkaavaisuuttaan ja korkeaa ammattitaitoaan paperikoneet pysähtyisivät hyvin pian. Heillä on vuosien, ehkä vuosikymmenien ammattikokemus takanaan. Sen aikana korkean vastuun tehtäviin on karsiutunut vain kaikkein pätevimmät työntekijät. Paperitehtaan työntekijät myyvät korkaa ammattitaitoaan ja -tietoaan paperitehtaalle, olkoon se sitten Stora Enso tai UPM Kymmene. Ilman heidän ammattitaitoaan ja vastuutaan ei paperiteollisuus olisi mahdollista.

        Voi hyvät hyssykät sentään.....nuo liksat/ vastuu&työmäärä ovat niin järjettömässä epäsuhdassa että oksettaa....versus vaikka hoitohenkiköstö, poliisit......


      • eri asioita...
        tsuidaduidaa kirjoitti:

        Voi hyvät hyssykät sentään.....nuo liksat/ vastuu&työmäärä ovat niin järjettömässä epäsuhdassa että oksettaa....versus vaikka hoitohenkiköstö, poliisit......

        Paperitehtaat ovat yksityisiä yrityksiä ja maksavat palkkaa sen mukaan, mitä on sovittu. Paperiteollisuus ei maksa palkkaa poliiseille tai sairaanhoitajille. Toki välillisesti verotulojen kautta tietenkin.

        En väitä, etteikö poliiseille ja sairaanhoitajille voisi maksaa parempaakin palkkaa, mutta mitä helvetin tekemistä sillä on paperimiesten palkkojen kanssa?

        Mutta ne vastuut..No kyllä siinä helposti yhtiölle tulee kymppitonnien tappiot, jos paperikone pysähtyy ja asiakkaalta jää paperi saamatta. Siinä on silloin työntekijän palkka pieni tekijä. Työntekijöiden palkat ovat muutama prosentti paperitehtaan liikevaihdossa.


    • EX ARKITTAMO siellä

      Elä sinä poika puhu p-skaa,ei sulle käy kuinkaan jos kone menee rikki,olet vain hyvillään kun koneet ei pyöri ja palkka juoksee,mutta jos sulla olis oma firma asia olis toinen Stora Enso kyllä loppuu olette värkänneet liian paljon työn antajan kanssa mutta UPM Kymmeneen pitää panostaa ja ostaa pörssiä.

      • Hioja Tinto

        Vastaus EXARKITTAMOlle. Paperiteollisuuden vastuullisiksi henkilöiksi on valikoitunut vuosien työssäolon jälkeen juuri niitä henkilöitä, jotka ovat osoittaneet vastuuntuntonsa ja pätevyytensä työtehtävissään. Ei kyse ole vain koneiden rikkoontumisesta vaan prosessien kokonaisvaltaisesta hallinnasta. Nämä ovat eri asioita. Sitä on vaikea selvitää lyhyesti sellaisille, jotka eivät ole koskaan olleet prosessiteollisuuden tehtävissä. Prosesssihäiriön vuoksi tuotanto voi keskeytyä, vaikka kone ei olisikaan rikki. Sellaisille, jotka eivät hallitse vaativia prosessitehtäviä, järjestetään työtehtäviä, jotka vaativat tekijältään vähemmän. Paperiteollisuuden hyväpalkkaiset henkilöt ovat nimenomaan niitä, joilta vaaditaan vastuuta, vastuuntuntoa, herkeämätöntä tarkkaavaisuutta ja ammattitaitoa, jotka kehittyvät vuosien mittaan työssä ollessa ja työtehtävien kehittyessä samalla kun ammattitaito kehittyy. Sellaisille vastuuntuntoisille ja taitaville työntekijöille kannattaa maksaa kunnon palkkaa eikä sinun ole mitään syytä kadehtia heidän tulojaan. Sinusta ei selvästikään olisi paperiteollisuuden vaativiin tehtäviin. Sinä voisit korkeintaan letkulla huljutella hiomon lattioita mutta paperikoneelle sinua ei voisi päästää edes keräämään makulatuuria.


      • Virtanen K.

        "olet vain hyvillään kun koneet ei pyöri ja palkka juoksee".
        Nyt Ex Arkimo yleistää liikaa. Sinä tasapäistät paperiteollisuuden työntekijät samanarvoisiksi vaikka siellä on pätevyydeltään ja vastuullisuudeltaan erilaisia työntekijöitä. Niillä, joilla on suuri vastuu työstään ja joiden työpanos on erityisen tärkeä, maksetaan huomattavasti paremmin kuin muille. Jos erityisen vaativassa ja vastuullisessa tehtävässä oleva henkilö tekee työtehtävän vaativuuteen nähden liikaa virhearviointeja, henkilö vaihdetaan hyvin pian. Ei sillä tavalla, että annettaisiin lopputili vaan työtehtäviä vaihtamalla.


    • kerronpa.

      Mistä sitä rahaa nyt yleensä saadaan? TYÖSTÄ tietenkin, ei mistään makoilusta. Nykypäivänä neljäntonnin palkka ei ole mikään kehuskelun aihe, on ihmisiä jotka tienaa tuplasti tuon

      • sruidaduidaa

        Joo, Ok jos sen tienaa tekemällä ihan aikuisten OIKEASTI TÖITÄ, puoletkin tuosta neljästä donasta. On pistänyt kyllä miettimään vuosien aikana esim. entisten koulukaveriden uraa: isät oli yhtiössä ja pojat sinne töihin hommattiin vaikkei edes peruskoulun päästötodistusta saaneet. Ja nyt sitten tienaavat "suojatyöpaikoissaan" 4-5 tonttua/kk. Istuskellaan viimeisenpäälle ergonomisesti oikeanlaisilla nojatuoleilla: saunotaan, pelaillaan; kaupan kautta koukataan töihin: ristikkolehti helpottaa ajan tappamista "TYÖAJALLA" josta maksetaan PALKKAA!!!!! Voi helevata; stupidot paperimiehet........ vinku-intialaiset osaavat ja tekevät meille kaiken tarvitsemamme paperin puolet halvemmalla.


      • niinkö?
        sruidaduidaa kirjoitti:

        Joo, Ok jos sen tienaa tekemällä ihan aikuisten OIKEASTI TÖITÄ, puoletkin tuosta neljästä donasta. On pistänyt kyllä miettimään vuosien aikana esim. entisten koulukaveriden uraa: isät oli yhtiössä ja pojat sinne töihin hommattiin vaikkei edes peruskoulun päästötodistusta saaneet. Ja nyt sitten tienaavat "suojatyöpaikoissaan" 4-5 tonttua/kk. Istuskellaan viimeisenpäälle ergonomisesti oikeanlaisilla nojatuoleilla: saunotaan, pelaillaan; kaupan kautta koukataan töihin: ristikkolehti helpottaa ajan tappamista "TYÖAJALLA" josta maksetaan PALKKAA!!!!! Voi helevata; stupidot paperimiehet........ vinku-intialaiset osaavat ja tekevät meille kaiken tarvitsemamme paperin puolet halvemmalla.

        mutta oletkos tutustusnut OPETTAJIEN palkkaetuihin? Neljän tonnin palkka, käytännön työaika 2 tuntia päivässä, kolmenkuukauden palkallinen kesäloma jne


        Älä aina katso paperimiehiin, vaan myös opettajiin


      • struidaduidaa
        niinkö? kirjoitti:

        mutta oletkos tutustusnut OPETTAJIEN palkkaetuihin? Neljän tonnin palkka, käytännön työaika 2 tuntia päivässä, kolmenkuukauden palkallinen kesäloma jne


        Älä aina katso paperimiehiin, vaan myös opettajiin

        Opettajat...joopa joo!!! Siinä on sitten helvetinmoinen työmaa näillä opettajilla, jotka yrittävät pitää ruodussa ja sivistyksen syrjässä kiinni niiden "PAPPERHÄRROJENKIN" JÄLKIKASVUA. Niiden vanhempien lasten, jotka ovat saaneet vakkarityön, huipputulot tekemättä oikeastaan YHTÄÄN MITÄÄN ITSE! Jonniimoinen kruununperimysjärjestys.....On talot, Audit/Bemarit/Mersut...huvilat ja ulkomaanreissut.....muttei minkään sortin...miten sen nyt sanoisi, että tyhmäkin ymmärtäisi......sellaista sivistystä. Edes sydämen tai ihmisyyden, jonka olisi voinut opettaa kakaroilleen. Opettajille kuuluisi TUPLALIKSA!! Lomaedut ennallaan.


      • hmm..
        struidaduidaa kirjoitti:

        Opettajat...joopa joo!!! Siinä on sitten helvetinmoinen työmaa näillä opettajilla, jotka yrittävät pitää ruodussa ja sivistyksen syrjässä kiinni niiden "PAPPERHÄRROJENKIN" JÄLKIKASVUA. Niiden vanhempien lasten, jotka ovat saaneet vakkarityön, huipputulot tekemättä oikeastaan YHTÄÄN MITÄÄN ITSE! Jonniimoinen kruununperimysjärjestys.....On talot, Audit/Bemarit/Mersut...huvilat ja ulkomaanreissut.....muttei minkään sortin...miten sen nyt sanoisi, että tyhmäkin ymmärtäisi......sellaista sivistystä. Edes sydämen tai ihmisyyden, jonka olisi voinut opettaa kakaroilleen. Opettajille kuuluisi TUPLALIKSA!! Lomaedut ennallaan.

        Taidat olla OAJ:n edustaja...


      • tuskin sinä...
        sruidaduidaa kirjoitti:

        Joo, Ok jos sen tienaa tekemällä ihan aikuisten OIKEASTI TÖITÄ, puoletkin tuosta neljästä donasta. On pistänyt kyllä miettimään vuosien aikana esim. entisten koulukaveriden uraa: isät oli yhtiössä ja pojat sinne töihin hommattiin vaikkei edes peruskoulun päästötodistusta saaneet. Ja nyt sitten tienaavat "suojatyöpaikoissaan" 4-5 tonttua/kk. Istuskellaan viimeisenpäälle ergonomisesti oikeanlaisilla nojatuoleilla: saunotaan, pelaillaan; kaupan kautta koukataan töihin: ristikkolehti helpottaa ajan tappamista "TYÖAJALLA" josta maksetaan PALKKAA!!!!! Voi helevata; stupidot paperimiehet........ vinku-intialaiset osaavat ja tekevät meille kaiken tarvitsemamme paperin puolet halvemmalla.

        maksat yhdellekkään paperimiehelle palkkaa, joten tämän asian ei pitäisi kuulua sinulle millään tavalla. Nämä ovat työnantajan ja työntekijän välisiä asioita, mitä töissä tehdään ja mitä ei.

        Itse en ole työpaikallani tehnyt vuosiin mitään hyödyllistä, mutta mitä siitä?. 4000 bruttopalkalla on ihan kiva nukkua, saunoa, juoda kahvia ja jutella mukavia. Mikäs siinä, kun firma maksaa. Tuskin sinäkään kieltäytyisit..:) Vaikkakin tuo 4000 on nykyisin niin pieni raha, että eipä sen eteen paljon viitsi tehdäkkään...


      • Ottaa eteen
        tuskin sinä... kirjoitti:

        maksat yhdellekkään paperimiehelle palkkaa, joten tämän asian ei pitäisi kuulua sinulle millään tavalla. Nämä ovat työnantajan ja työntekijän välisiä asioita, mitä töissä tehdään ja mitä ei.

        Itse en ole työpaikallani tehnyt vuosiin mitään hyödyllistä, mutta mitä siitä?. 4000 bruttopalkalla on ihan kiva nukkua, saunoa, juoda kahvia ja jutella mukavia. Mikäs siinä, kun firma maksaa. Tuskin sinäkään kieltäytyisit..:) Vaikkakin tuo 4000 on nykyisin niin pieni raha, että eipä sen eteen paljon viitsi tehdäkkään...

        Ei se ole ihme että vaimosi antaa piNppiä sinun maatessa,jutellessa työpaikalla...:-DDD
        Toivottavasti jatkat samaa rataa...*kannustaa*


    • pppppppp4

      Kateuden kukkanen on kaunein kukkanen, ja niitä kemissä riittää, vitun kommarit.

      • kateus kukkii

        Oli miten oli,mutta näin on. Varsinkin kepuleille kova paikka, että työläinenkin saa palkan.


      • Ludwig von Kvak

    • Niin minäkin

      Sääntö numero yksi kaikille kateellisille: "Tee työtä jolla tienaa."

      • vinkki5.

        Mene töihin paperitehtaaseen (valvomoon) ja tienaa rahaa 4800 eur/kk


      • nuori mäkikotka
        vinkki5. kirjoitti:

        Mene töihin paperitehtaaseen (valvomoon) ja tienaa rahaa 4800 eur/kk

        Ehkä menen, ehkä en. Pitää katsoa miten jaksaa.


    • Mikko.

      Itsellä ei tietoa paperimiesten palkoista, mutta sellainen kokemus on muutaman vuoden takaa, kun kävimme perhejuhlissa paperimiehen kotona, niin huomasin eteisessä että aurinkolasit oli Reyban merkkiset (eikö olisi millään kelvannut halvemmat?). Ja tämä paperimiehen ruova huomautti että keittiö on "Puustellin keittiö" (oli helvetin hieno keittiö), ja muutenkin esitteli esim hyvin viimeisteltyä takkaa. Ikeasta olisi saanut samanlaisen keittiön puoleen hintaan.

      Mutta mikäs siinä ostellessa luxus-laatua kun sitä rahaa tuntuu heillä olevan...

      • Rayban kyttä

        Ei kannattaisi ostella näitä Bangladeshissa 5v. pikkulasten 2 sentin tuntipalkalla valmistamia keittiöitä.


      • Maallista mammonaa..

        Hienoa se on..mutta minä nautin ennenkaikkea siitä että vaimosi antoi takaapäin ja ihan ilmaiseksi.Toki puhui Puustellin keittiöstä....*Nauraa*


    • Puuhis2013

      Storalla ihan perus duunari tienaa kesähommissakin jo 18 000e ollessaan 4-5kk töissä. Et kyllähan siellä vanhemmat ukot tienaa 60ke vuodessa ja sit ollaan 40vuotta siellä ni onhan siitä nyt jotain jääny käteenkin.

      Monet vanhat ukot. Tosin jo vähenevä määrä on ollut ns.Veiskan ammattikoulusta lähtien siellä töissä 16-17vuotiaasta.

    • K. Arvinen

      Verotiedot on julkisia, joten itseä niskasta kiinni ja selvittämään tämä mieltä myllertävä mysteeri. Loppuu arvuuttelut.

    • Kullattu koru kaulas

      Paperimies osaa jymäyttää ja ostaa ulkomailta feikkiä mitä väittää alkuperäiseksi.
      Jokaisella paperimiehellä oli nääs 80 luvulla (aito) ranta-Rolex ja tämä on faktaa.

    • kumpulaine

      StooraEnso aloittaa yytee-neuvottelut. Mistä paprerimiehillä näin vähän rahhaa? Hohohhoo!!!!

    • mersu-mies

      hei urvelopalkat ei laske,päinvastoin.joka vuosi nousoo.50 konttorirottaa,ja pikkupomoa saa lähtä.hyvä että meillä tuotannontekijöillä toistaiseksi kultalanka juoksee.höhöhö

    • Toimihenkilö69

      Mersu-mies on apina. Juuri se sika, joka puree ylitöillään omaan nilkkaansa. Näitä kusipäitähän tehtaissa riittää. Ja aloitekyky ja omatoimisuus on ilman työnjohtoa nollatason alapuolella. Voi reppanaa.

    • Mersu-mies

      Taitaa konttorirotilla olla beba kuumana.firma ottaa löysät pois tuotantoon vaikuttamattomista norkonoomeista.onhan tää meilläkin edessä tulevaisuudessa.jaksuhaleja teille.

    • Toimihenkilö69

      Voi sua apinaa. Kuka se sunkin palkkas laskee, pitää huolta tietotekniikasta, johtaa töitä joita suomalainen työmies ei osaa yksin tehdä, huolehtii tavaran laivaamisista, saatavarahoituksien kotiuttamisista jne jne jos ei TOIMIHENKILÖ. Noin pitkälle sitä Hepolahden peräkammarin poika osaa ajatella.

    • Mersu-mies

      Aina se laskija löytyy,jos rahasta puhutaan,aina ne apinat löytyy laskemaan.varmaan ouluun jätetään muutama norkonoomi koeajalle.

    • ggggttrgrt

      Olisin päässyt Veiskaan töihin 2000 luvun alussa. Päivämestari oikein kahdesti kyseli, että haluaisinko silloin alkavalle kurssille, jolla vakinaistettiin ainakin suurin osa ja jolle oikeasti olisi pitänyt "seulan" läpi hakea. Tuolloin ajattelin asian näin, että ei oikeasti kiinnosta loppuelämää ajella niitä savuja kohti ja viettää päiviä petonibunkkerissa aidatulla alueella ne vitun peltorit päässä. Tiä minkä syövän sieltä saat, ku nuuhkit päivästä toiseen tehtaan antimia. Ite olin pk5:llä töissä. Niinpä lähdin kouluun, kun selkeästi tietty ala kiinnosti ja enkä ole päivääkään katunut. Nyt on se 270 vapaapäivää vuodessa ja muista "eduista" no en kehtaa edes sanoa :D ja palkka n:50000e/v.

      Ihan turhaan paperimiehille on kade, sillä he tekevät kuitenkin sen oman palkkansa, eikä se ole veronmaksajille maksatettu, niinkuin omani ;)

    • Mersu-mies

      Teit oikean valinnan.oon ollu yli 30v vuorossa torassa.en suosittele kellekään 3-vuorohommia.mun puolesta saavat lopetellakin näitä jo.kauhia parku palstoilla jos veitsiluotokin pikku hiljaa lopetetaan.700 ihmisen saari ei ylitä uutiskynnystä muualla kun kemissä.nokian touhuja käy sääliksi.

      • voi vittu.

        niin. kun sä olet päässyt eläkeputkeen, niin sitten onkin ihan sama vaikka tehdas pannaan kiinni. Olethan siinä ehtinyt tienata 60.000-70.000 eur/vuosi 30-40 vuoden ajan


      • ei ole sama
        voi vittu. kirjoitti:

        niin. kun sä olet päässyt eläkeputkeen, niin sitten onkin ihan sama vaikka tehdas pannaan kiinni. Olethan siinä ehtinyt tienata 60.000-70.000 eur/vuosi 30-40 vuoden ajan

        Ei se sama ole, asunnon arvo laskee jos ei tehtaita ole.


    • tunne luokkasi lait

      Veitsiluodossa ei aivan näin paljon tienaa. 50000 lähempänä todellisuutta tam 37 eli keskeytymättömässä vuorotyössä, jossa päästään parhaimpiin ansioihin. Mersu-miehen juttuja olen lukenut ja kyllä tuollaiset ihmiset ovat syöpä työväenluokan keskuudessa. Muista ei väliä, kunhan itsellä menee hyvin.

    • Mersu-mies

      Joo-o sitä voi työläinenkin ymmärtää miksi firmoja perustetaan ja lopetetaan.toraenso ei tarvi meit kohta enää,mutta me tarvitaan leivän isää.aina näitä firmoja haukutaan,mutta kun liina suljetaan itketään palstoill mitenhuonoja ne on.eipä taida tämän puhdistuksen jälkeen tämän mittakaavan elättäjää.ite oon vieläkin töissä ja tyytyväinen palkkaan suhteessa työn vaativuuteen.

    • hellpoa.

      Kyllä sitä rahaa kertyy jos joka kk saa 5600 eur/kk

    • Härkäbooa

      kävin kylässä paperimiehen kotona ja sillä oli reipanit pöydällä. sellaset kyttä malliset ja varmasti kalliit. Mistä rahaa niin paljon.

    • töttöröö

      Ei jumalauta oikeesti :`D Paperitehtailla palkka on kyllä ihan ansaittua (eri valvomoissa eri hommat)..ottakee selevää mitä siellä todellisuudessa tehdään! Menkää kouluun,hankkikaa paperimiehen ammatti ! Ootte lähempänä naapurin unelmia ja faktatietoja! Sairasta jo tämä paperimiehien palkan spekuloinnit! Varsinkin ihmisiltä joilla ei näytä olevan faktatietoja ei yhtään mistään...uskotaan ja luullaan mitä halutaan uskoa ja kuulla!

    • Ihanaa se on...olla

      Mulla on Ray Ban aurinkolasit ja olen työtön. Olen ollut jo 3 v kassalinjalla.

      • salaa rikas

        Mulla ei ole Ray Ban-aurinkolasejakaan, mutta minähän tykkäänkin köyhäillä. Saavatpahan naapurit puheenaihetta.

        :))


    • Olemmeko Suomesta?

      Sanonpahan vaan että pelkkää kateellisten v.......a. Saahan tuota työtä jokainen henkilökohtaisesti käydä kokeilemassa, jos viitsi muutaman vuoden käydä kouluja ja tykkää joulut olla iltavuorossa ja juhannukset yövuororossa. Viime yönkin jälkeen kädet rakoilla eikä mistään runkkaamisesta. Työ on vaihtelevaa ja veikkaan että kaikki mussuttajat täällä ei olisi valmiita töihin joita klo 2:30 joutuu välillä tekemään. Se on ammatinvalintakysymys jos ei palkka miellytä. Toiseksi paperimiehet varmasti arvostaa niitä hoitoalan työntekijöitä jotka yöt raatavat töissään. Mutta nämäkään eivät ota huomioon että heidän palkkansa revitään myös paperityöläisten verorahoista, jotka taas suurelta osin tulevat ulkomailta. Ja ulkoistetaan vaan työt Bangladeshiin. Oletko koskaan perehtynyt kuinka paljon tuloja Suomi saa paperi/metsäteollisuudesta? Millä tämä sossun elättien maa on rakennettu? Kuinka suuri osuus suomen viennistä on vieläkin kiinni metsäteollisuudesta? Mitä tapahtuu kun kaikki metsäteollisuus lopetetaan Suomesta vaikka puuta on yli tarpeen. Ruvetaan kaikki vaan porukalla hoitoalalle. Eläkeläiset varmaan maksavat meidän elatuksen sitten kun kaikki ovat kortistossa. Nostetaan eläkeikä 120 vuoteen. Tosin vuorotyöläinen ei elä kuin puolet siitä. Itse paperimiehenä voin sanoa että hyvin moni kollegoistani elää melko nuukasti tai ainakin varautuen huonompiin aikoihin ja liikaa pröystäilemättä, mutta ainahan näitä yli varojensa eläjiä on kaikilla aloilla. Käypä joskus tehtaan parkkiksella katsomassa toyotan rutkut sun muut niin tiedät. Ja reissaajille tiedoksi matka analiaan 199 ja reipanit 3,90e.

    • paperimiehentytär

      Olihan se aika, jolloin ei ollut pitkiä vapaita eikä näkynyt paperityöläistä paljon kotona. Keskeytymätön vuorotyö on raskasta. Mielestäni on aika tyhmää kadehtia paperityöläisen palkkaa. Kyllä sitä kotona odotettiin lapsena isää töistä ja aina se paperimies oli väsynyt eikä jaksanut mitään. Sen mitä rahassa voittaa niin jossain paperimies menettää.. Jos ilo elämään löytyy mönkijästä tai hienosta autosta niin miks sitä ei laittaisi, jos siihen on varaa? Suon sen paperityöläiselle siinä kuin soisin paremmat palkat myös niille ihmishengistä vastuussa oleville poliiseille ja hoitajille.

    • ajatuksia.

      - Reybanit saa halvalla jos on väärennökset jostain lomakohteesta.
      - Mönkijä voi olla vaan 2000 eur jos halpismerkki joku kiinalainen.
      - Nuo Levin matkat paperimiehet saa käytännössä puoli-ilmaiseksi koska paperiliitto omistaa useita lomakyliä ja kelomökkejä Levillä, Saariselällä ja muissa lomakohteissa ja hallinnoi jopa hotelleja sielä. Paperimiehet maksaa vaan kelomökin varausmaksun (20 eur viikon ajalta), muut luulee että sillä meni tonni tuohon reissuun

      • rentouttavaa

      • tietoa.

      • Saariselkä-Levi-Vuok
        tietoa. kirjoitti:

        Paperiliitto maksaa paperimiehille myös ilmaisia kylpylälomia Levitunturin kylpylässä:

        http://www.hotellilevitunturi.fi/fi/kylpylalomat

        (hotelli kuuluu, kylpylä, mutta ruuat ja juomat pitää jokaisen paperimiehen itse maksaa)

        Paperiliiton Holiday Club -systeemin idea on että Paperiliitto on osakkaana eri lomakohteissa, ja sieltä saa sitten varattua Paperiliiton jäsenet hotellihuoneita, lomamökkejä eri lomakohteista:

        https://www.paperiliitto.fi/www/fi/jasenyys/lomakohteet/holiday_club.php

        Mistä on kyse?
        Paperiliittolaisten käytössä on tasokkaita ja hyvin varusteltuja Holiday Clubin viikko-osakkeita.

        Missä?

        Kaikki loma-osakkeet ovat
        tasokkaita ja hyvin varusteltuja.

        Huoneistoja on Vuokatin Katinkullassa, Punkaharjulla, Saariselällä, Lappeenrannan Saimaalla ja Tampereella.

        Kenelle?
        Lomaviikkoja voivat hakea kaikki Paperiliiton jäsene




        https://www.paperiliitto.fi/www/fi/ajankohtaista/arkisto.php?we_objectID=466


        Uusi jäsenetu - varaa edullinen loma!
        17.11.2011

        Paperiliiton uusi jäsenetu, Holiday Club:in lomaviikot ovat varattavissa

        Holiday ClubPaperiliiton jäsenet voivat käyttää Holiday Clubin viikko-osakkeita jäsenetuhintaan joulukuusta viikosta 49 alkaen. Etu on käytettävissä Suomessa viidessä Holiday Club-kohteessa.

        Lomahuoneistojen hinnat vaihtelevat riippuen kohteesta ja ajankohdasta.

        Lomahuoneistot Katinkullassa, Punkaharjulla, Saariselällä ja Saimaalla varataan viikkovarauksina kohteen vaihtopäivästä riippuen perjantai-perjantai, lauantai-lauantai tai maanantai-maanantai. Tampereella varaukset ovat joko perjantaista maanantaihin tai maanantaista perjantaihin.

        Kirjaudu käyttäjätunnuksella: paperiliitto ja salasanalla: lomavaraus


    • jaanajoojoo
    • Kulissit kunnossa

      Kysymys menee paremminkin näin: MIKSI paperimiehillä on näin paljon VELKAA??? :D

      • rahahuolet ei paina

        kun ei aina ole velkaakaan


    • kade kade.

      Mikä se talon hinta on eihän sillä saa edes minkäänlaista mökkiä 200000 ekua,pieni osake huoneisto jo maksaa saman verran keskustassa.

    • Ei sitten mistään!!!

      Metsäyhtiö Stora Enso vahvisti maanantaina, että se sulkee päällystettyä aikakauslehtipaperia valmistavan koneen Veitsiluodon tehtaallaan Kemissä.

      Kone suljetaan huhtikuun loppuun mennessä ja työt loppuvat yhteensä 88 työntekijältä, yhtiö kertoi maanantaina.

      Stora Enso julkisti aikeen koneen sulkemisesta jo tammikuussa. Sitä koskevat yt-neuvottelut on nyt saatu loppuun.

    • Ylpeys käy lankeemuk

      Mitäs töistä. Paperimiehillehän oli kertynyt isoista tuloista hirviät säästöt! Kuulostivat siltä ,että ihan ranteita pakottaa.Ei kannate nyt sitten alkaa valittaan!

      • eikösvaan

        se parhaiten nauraa joka viimeisenä nauraa


      • Hienoa

        Hienoa, että oot jaksanu kaivaa tämmösen viisi vuotta vanhan trolli ketjun arkistojen kätköistä. Tosihan on, että ei ne paperimiehet ees tienaa niin paljon, että sinne lähtisin töihin.


    • kemiläinenekonomi

      Itse olen ns. valkokaulustyöntekijä. Ymmärrän, että paperimiehen palkka voi kuulostaa kovasta työttömyysasteesta kärsivällä paikkakunnalta korkealta. Itse en lähtisi siihen, vaikka maksettaisiin tupla- tai edes triplapalkka siitä että pyörisin jossain paperitehtaalla prosessissa mukana. Ja minun palkkani on suurempi kuin ammattikoulun käyneellä paperiduunarilla. Ei se mitään, paperiduunari on varmasti työhönsä tyytyväinen ja hyvä niin hänelle ja hänen perheelleen. Niin pitää ollakin.

      Tarinan opetus on se että raha nimittäin menettää merkitystään mitä enemmän tienaa. Itselläni on rima alhaalla onneksi, riittää että laskut tulee maksettua, voi pitää kohtuullista elintasoa, on mukava työ ja rahaa jää säästöön sekä asunto on vähitellen oma. Eikö se ole riittävästi?

      Se että jos tienaa 3000€ tai 5000€, ero on tuntuva. Mutta jos tienaa 5000€ tai 7000€ niin sillä ei ole merkitystä. Edes vaikka jos tienaa 9000€ niin mitä väliä sillä on jos ottaa työ päähän. Riittää, että voisin tienata enemmän kuin nyt, mutta en halua sitä. Eikös se ole rikkautta, jos mikä?

    • äimänkäki78

      " Ymmärrän, että paperimiehen palkka voi kuulostaa kovasta työttömyysasteesta kärsivällä paikkakunnalta korkealta. Itse en lähtisi siihen, vaikka maksettaisiin tupla- tai edes triplapalkka siitä että pyörisin jossain paperitehtaalla prosessissa mukana. "

      Etkö siis menisi töihin paperitehtaaseen, jos sinulle työttömänä ollessasi tarjottaisiin töitä tehtaalta vaikkapa rullamiehenä, palkka 6000 eur/KK?

      • kemiläinenekonomi

        Nykytilanteessani en lähtisi.

        Mutta jos olisin touhutonnilaisena, niin kyllä sitten.


    • Anttelinen

      Kemiläisekonoomi valehtelee niin että kaninkorvat heiluu. Taitaapi olla kktulot alle 1000€ ja siitä vielä pois verot. Jos kehuu tulojaan niin näyttöä tänne sitten niin sitten uskotaan.

      • kemiläinenekonomi

        En ole kehunut tulojani, ne ovat ekonomin koulutukselle alle mediaanin.

        Eikä se ollut pointti paljonko minä tienaan. Pointti oli se että raha menettää merkityksensä tietyllä tulotasolla. Tietysti sitä on vaikea uskoa jos ei ole koskaan tienannut mitään..


    • Siis käyttääkö joku oikeesti aikaa ja elämäänsä naapurien tulotason miettimiseen päivästä toiseen, eli ei ole omaa elämää tarpeeksi.

      Eiköhän paperimiehillä, miksei nykyään myös paperinaisilla ole ihan hyvät liksat, ja mitä sitten töitä hekin palkkansa eteen tekevät. Olen luullut, että suomalaiset jo pääsemässä kateudesta ylipäänsä, varsinkin naapurien suhteen, mutta ei...

      Aina löytyy jotain kateuden aiheita, mikäli sille ajattelutavalle lähtee sehän fakta, mutta sillä ei saavuta mitään, aiheuttaa vaan harmaita hiuksia itselle ja sitruunan happaman mielen.

      • Säännöstelkää

        Kyllä paperimieskin voi pärjätä 6000€/kk tuloilla, jos menot eivät ole kovin kovat. Käy lidlissä ruokaostoksilla ja ei aina osta niitä "kalleimpia" merkkejä, vaan katsoo halvempia vaihtoehtoja. Kun säännöstelee menot tulojen mukaan, niin kuka tahansa niillä pärjää.


    • kyllä sillä 6000 egellä kuussa jo hyvin pärjäis, itse kukakin.
      pakko pärjätä vähemmällä, laskettava menoja ja tuloja.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe