Maksaako EU (SEPA) maksun vastaanottaminen Nordeassa?

häh?

Joku väitti että Eu-maksun vastaanottaminen maksaisi Nordea pankissa 6.50 euroa? Voiko se pitää paikkansa? Eikös EU-maksun pitäisi olla ilmainen, sekä maksaminen että vastaanottaminen? Ainakin muissa pankeissa se on tietääkseni täysin ilmaista.

15

2585

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+19

      Vastaanotto on ilmainen ja maksaminen pitää olla samanhintaista kuin kotimaankin maksun (eli useimmilla ilmainen, kun kuuluu asiakkaan palvelupakettiin ilmaiset tilisiirrot).

    • ryöstöä

      Näinhän se pitäisi olla mutta Nordea veloittaa joka tapauksessa jokaisesta saapuvasta yli 20e ulkomaanmaksusta 6,50 euroa, oli sitten kyseessä EU tai normaali tilisiirto. Vain alle 20e suuruisista maksuista ei peritä palvelumaksua. Kokeilkaa jos ette usko.

      • Täyttä roskaa

        Täysin väärä väite. Saan monta kertaa vuodessa Nordeassa olevalle tililleni rahaa Belgiasta, jopa useita tuhansia euroja kerrallaan. Yhtään kertaa ei ole mennyt senttiäkään kuluja, eikä ole mennyt lähettäjältäkään.

        Jos sinulta on veloitettu 6,50 euroa niin silloin on maksun lähettäjä tehnyt jonkin virheen. Ei ole laittanut oikeaa IBAN - tai BIC -numeroa; maksu ei ole ollut euroissa; ei ole määritellyt maksun laatua oikein (esim on valinnut että saaja maksaa sekä lähettäjän että vastaanottajan kulut)...

        Jotain tuollaista on pakostakin tapahtunut, ja silloin maksusta on tullut Valuuttamaksu, jonka vastaanottaminen Nordeassa maksaa 6,75 euroa, paitsi jos summa on alle 20 euroa:

        http://www.nordea.fi/Henkilöasiakkaat/Päivittäiset raha-asiat/Tilit ja maksut/Valuuttamaksu/860082.html#af7a6a41-d964-402c-83dd-4255d561b77b


      • 14+19

        Tilisiirto ei ole ollut euromääräinen tai siinä on ollut jokun muu puute, joka on tehnyt siitä tavallisen valuuttamaksun.


    • jaa-a

      Olen kysynyt asiaa suoraan Nordeasta ja sieltä vastattiin että palvelumaksu on 6,50 riippumatta siitä onko kyseessä Valuuttamaksu tai EU maksu. Oletko saanut maksuja ulkomailta tänä vuonna? Saattaa olla että käytäntö on muuttunut vuodenvaihteessa eli nykyisin veloitetaan tuo 6,50 jokaisesta suorituksesta.

      • Täyttä roskaa

        Olen saanut maksun Belgiasta tänä vuonna, viimeksi kolme päivää sitten. Ei mennyt mitään kuluja.

        Joku on nyt tajunnut jotain väärin; joko sinä virkailjan vastauksen tai hän sinun kysymyksesi.

        Ehkä Nordea käyttää jotain eri terminologiaa ja ´"EU-maksu" tarkoittaa heillä jotain muuta. Mutta SEPA-maksu on täysin kuluton sekä lähettäjälle että vastaanottajalle.

        Jotta Nordea voisi laillisesti veloittaa SEPA-maksun vastaanottamisesta 6,50 euroa, niin heidän pitäisi veloittaa 6,50 euroa JOKAISESTA tilille vastaanotetusta maksusta, vaikka se tulisi kotimaasta toiselta tililtä. Tämä tuskin on mahdollista.

        Koko SEPA:n ideahan on juuri se että ei enää ole edes olemassa ns. kotimaanmaksuja ja ulkomaanmaksuja, jos kyseessä on kaksi SEPA-maata, vaan maksu tehdään ihan samalla tavalla maksetaan sitten kotimaahan tai toiseen SEPA-maahan.


    • vai niin

      Nordealla on muutoinkin tehty ulkomaille maksaminen äärimmäisen vaikeaksi. Jos laitat BIC koodin mukaan ulkomaanmaksuun niin joudut maksamaan siitä palvelumaksun. Eli jos haluat maksaaulkomaanmaksun ilman mitään kuluja niin se pitää maksaa kotimaan maksuina ja laittaa pelkkä IBAN numero mukaan. Silloin se menee ilman lisäkuluja.

      Toisekseen pankki saa periä palvelumaksuja EU/SEPA maksuista jos se vain niin haluaa, jotkut pankin veloittavat 3e saapuvista EU maksuista. Mitään lakiahan siinä ei rikota.

      • Täyttä roskaa

        Koko tämän SEPA-alueen idea nimenomaan on että pankki EI saa velottaa ulkomailta saapuvista SEPA-maksuista yhtään mitään kuluja mitä se ei veloittaisi kotimaasta saapuvista maksuista. Käsittääkseni asiasta on olemassa ihan lakikin.

        Jos pankki saisi vapaasti veloittaa ulkomailta saapuvista SEPA-maksuista palvelumaksuja niin koko tämä systeemihän olisi ihan turha.


      • Täyttä roskaa

        Todellakin, selvitin asiaa lisää ja asiasta on tietysti olemassa laki, eli "Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 924/2009, annettu 16 päivänä syyskuuta 2009 , rajatylittävistä maksuista yhteisössä ja asetuksen (EY) N:o 2560/2001 kumoamisesta"
        Löytyy täältä: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:266:0011:0018:FI:PDF

        Tämä on astunut voimaan jo vuonna 2009, ja koska kyse on asetuksesta (eikä direktiivistä) niin tämä laki velvoittaa kaikkia EU-maita, siis myös Suomea, välittömästi eikä kansallista lainsäädäntöä asian suhteen edes tarvitse erikseen tehdä.

        Kuten asetuksessa sanotaan, "Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa."

        3. artiklassa asia sanotaan aivan selkeästi: "Palvelumaksujen, jotka maksupalveluntarjoaja veloittaa maksupalvelunkäyttäjältä korkeintaan 50 000 euron suuruisista rajatylittävistä maksuista, on oltava samat kuin ne palvelumaksut, jotka tämä maksupalveluntarjoaja veloittaa maksupalvelunkäyttäjiltä vastaavista samanarvoisista ja saman valuutan määräisistä kansallisista maksuista."

        4. artiklassa sitten kerrotaan lisää vaatimuksista, kuten esim. siitä että maksajan on maksutapahtumaa käynnistäessään ilmoitettava pankille "maksunsaajan IBAN-tilinumero ja maksunsaajan maksupalveluntarjoajan BIC-tunnus". Tästähän olen jo aiemmin kirjoittanutkin.

        Joten siis JOS Nordea tai mikä muu hyvänsä pankki Suomessa veloittaa minkäänlaisia kuluja muista maista tulevista SEPA-maksuista, eivätkä he veloita tarkalleen samansuuruisia kuluja Suomen sisältä tulevista maksuista, niin he rikkovat törkeästi lakia ja tästä on välittömästi tehtävä rikosilmoitus. Eiköhän ala touhu loppua.

        Olen kuitenkin sitä mieltä että ketjun aloittaja ja muutama muu kommentoinut ovat kertakaikkiaan tajunneet jotain väärin ja maksu josta heitä on veloitettu ei ole ollut kunnollinen ja sääntöjen mukaan tehty SEPA-maksu. Kuten sanottu, itseäni ei ole koskaan veloitettu senttiäkään esim Belgiasta tulleista tilisiirroista.


    • gfduggyg

      Miksi te paskapankin asiakkaat ette laita paskapankkiinne verkkopankkiviestiä ja kysy

    • faktaa..

      Minä olen nimenomaan kysynyt Nordeasta että veloittaako pankki saapuvista Sepa/EU maksuista ja vastaus oli että veloittaa. Riippumatta siitä onko kyseessä Sepa/EU maksu tai normaali valuuttamaksu. Ilmeisesti tämä asiakaspalvelija näyttää olevan täysin pihalla oman pankkinsa asioista.

      Minä olen myös ollut aina siinä uskossa että Sepa/EU maksut ovat täysin ilmaisia, sekä maksaminen että maksun vastaanottaminen. Ei pankki saisi periä näistä mitään ylimääräistä.

      • 13+8

    • mordea sucks

      Kaikki nämä tapaukset joissa on peritty palvelumaksu saapuvista SEPA maksuista johtuu siitä että joku asia on mennyt pieleen maksua suoritettaessa, kuten alla olevassa tapauksessakin on täytynyt käydä.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/5073555

      Edelleen, kun maksaa ulkomaille niin pitää nimenomaan käyttää "uusi maksu" painiketta ja laittaa pelkkä IBAN numero mukaan niin maksu menee SEPA maksuna. Jos käytät " ulkomaan maksu" osiota niin joudut mitä todennäköisemmin maksamaan sen 6,50e palvelumaksun. On kyllä harvinaisen sekavaksi tehty Nordeassa noi ulkomaanmaksut.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10205167

    • Pppppppooooo

      Yritän parhaillaan selvittää, mitä maksaa Nordeassa EU:n ulkopuolelle tehty tilisiirto , mutta näyttää olevan melkoisen vaikea tehtävä verrattuna esim. Handelsbankeniin, jossa asia selvisi minuutissa verkkosivuilta..

      • kfhjh

        Auttaisiko tämä?

        https://www.nordea.fi/Henkilöasiakkaat/Päivittäiset raha-asiat/Tilit ja maksut/Valuuttamaksu/860082.html#af7a6a41-d964-402c-83dd-4255d561b77b


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe