AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Natsijohtajien lapset

Natsijohtajien lapset

11 Vastausta 361 Lukukertaa
YLE Teema 21.01
lauantai
02.02.2013

Saksalaisdokumentissa Natsijohtajien lapset (Meine Familie, die Nazis und Ich) puhuvat Heinrich Himmlerin, Hermann Göringin, Amon Göthin, Hans Frankin ja Rudolf Hössin lapset, lapsenlapset ja muut lähisukulaiset.

Bettina Göring ja Katrin Himmler ovat natsi-Saksan korkeimpaan johtoon kuuluneiden Hermann Göringin ja Heinrich Himmlerin sisarusten lapsenlapsia. Rainer Höss on Auschwitzin komendantin Rudolf Hössin lapsenlapsi. Niklas Frank on miehitettyä Puolaa johtaneen Hans Frankin poika. Monika Göth on Plaszówin keskitysleirin komendantin Amon Göthin tytär. Kaikkien sukunimi, historia ja verenperintö on sotarikosten tahrima.

http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/22-teemalauantai-natsit-naiset-ja-lapset
Mutta olis varmaan mahtavaa,jos olis puolisona joku noin kuuluisa henkilö.Ja tehdä jälkeläisiä ja jatkaa perheiden traditiota.Julkisuutta sais ihan varmasti.
No ei nyt kumminkaan.
Minusta ohjelma oli hyvä ja ajatuksia herätävä. Maailmassa on samanlaisista lähtökohdista elämänsä aloitaneita ihmisiä, joiden perhetausta ei ole moraalisesti mitatuna paras mahdollinen. Sellaisia ovat mm. mafiaperheissä kasvaneet ja arabialaisten terroristien lapset.

Suomessa on lapsia, joiden toinen vanhemmista on tuomitu jostain rikoksesta vankilaan tms. Samaan ryhmään voisi panna myös jälkeläiset v.1918 sodan punakaartien jälkeläiset ym.

Ehkä se voisi antaa myös nykynuorille ajatelemisen aiheta oman taustan suhteen. Tarkoitan niitä, joiden vanhemmat ovat yhteiskuntakelpoisia kansalaisia, mutta nuoret haluavat siitä huolimatta kapinoida venhempiaan vastaan.
Enemmistö kapinaan osallistuneista oli kyllä ihan normaaleja työläisiä. Eero Wuorella tosin ilmeisesti oli myöhemmässä iässä alkoholismia kovista kokemuksista.
Minusta jälkeläiset ovat olleet typeriä: nöyristelevät ja häpeävät? Miksi? Heidän isoisänsä/isänsä jne on ollut vahva, kyvykäs natsijohtaja, so what.

Saisi puolestani kansallissosialismi nousta uudelleen Saksassa valtaan ja sama tapahtua pohjoismaissakin, niin alkaisi kansalaisten tilanne parantua ja oma kulttuuri säilymään.

Harmi ettei valtakunnanmarsalkka Herman Göringin tyttärellä Eddalla ole lapsia, olisin mieluusti nähnyt samantapaisen miehen Saksan johdossa 2000-luvulla.
saksalaiset olisivat halunneet nähdä johdossaan Göringin tapaisen miehen?

Huumevammaisen paksukaisen, joka eli ylellistä elämää, varasti Euroopan taideaarteita, rakennutti ensimmäiset keskitysleirit, loi poliisiterrorin, tuhosi Eurooppaa ilmavoimillaan ja lopulta osoittautui kyvvyttömäksi niitäkin johtamaan.
Hienoa, että saksalaiset pystyvät tekemään etäisyyttä natsihistoriaansa. Eikä niin, että peittelisivät, vaan tuomitsevat ja sanoutuvat irti. Hienoa olisi, jos kommunismin suhteen ymmärrettäisiin tehdä sama.
Mistäpä sitä tietää miten monta äpärää Röringillä on Ruotsin ja Tanskan alueella. Siellähän se oli eka sodan jälkeen naimalomalla.
Ko. ohjelman jälkeen tuli elokuva "Nainen Berliinissä". Mainio toteutus vaikeasta aiheesta. Taustallahan on pääosassa olevan naishahmon päiväkirjateos, joka julkaistiin sodan jälkeen. Filmistä saattoi tunnistaa myös muualta hankittua aineistoa.

Mutta väkisin tuli mieleen, että kun edellisessä ohjelmassa natsiperheiden jälkeläiset tekivät tiliä natsien rikoksista, missä viipyy tilinteko kommunistien rikoksista. Kun kuitenkin eletään jo aikaa, että kukaan rehellinen ihminen ei voi kiistää niitä rikoksia, niiden törkeyttä ja mittasuhteita, niin kuitenkin jotkut vain myhäilevät ja vähättelevät. Maailmalla on oikeus siihen, että rikos käsitellään rikoksena ja että tehdään tiedoksi tuleville, että rikoksia ei hyväksytä. Eikä tulla peittelemään.
Ketäs sinä syytät kommunismissa,puhdistuksissahan oli kyse fasismin kitkemisestä entisessä NL:ssä,jossa kaikki ylhäisö ei todellakaan kannattanut kommunismia 20-30-luvulla,vaan olivat entisiä tsaarin ajan valkoisia,jotka Stalin sitten puhdisti pois?Heidät piti ensin saada pois,jotta voitiin hyökätä saksalaisten fasismia vastaan,samoin oli ilmeisesti Puolassa-39,jossa suuri osa valkoista puolan upseeristoa sai surmansa myös NL:n taholta.
Kommari venäläiset olivat muutenkin ovelia kun liittoutuivat lännen kanssa,jotta voittaisivat fasistit euroopassa,mutta julistivat heti sodan päätyttyä kylmän sodan länttä vastaan,joka ei tunnu olevan vieläkään päättynyt.
Uskon,että 90-luvulla tapahtunut nin sanotun kommunismin kaatuminen oli vain keino puhdistaa venäläisten maine,mutta länsivastaisuus jatkuu yhä,nyt enemmän rahan avulla.Ideologia sodat eivät todellakaan ole maailmasta vielä loppuneet.
Suomalaisilla vaan tuntuu olevan noita fasismi empatioita edelleen.
Stalinilla oli fasismiempatioita niin paljon, että oli valmis aloittamaan fasistien kumppanina kokonaisen maailmansodan. Siitä tehtiin oikein paperitkin ja niiden mukaan toimittiin. Empatioiden seurauksena tuli kymmeniä miljoonia ruumiita.

Natsin paras kaveri on kommunisti. Samat touhut. Samat tavat. Sama tuho.
 /   /  / Natsijohtajien lapset

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta