Sivari parempi vaihtoehto

Kutsuntaikäisille nuorille miehille vinkiksi, etenkin niille, jotka vakavasti harkitsevat sivaria: Siviilipalvelus on selvästi järkevämpi vaihtoehto eikä se pilaa loppuelämää saatikka sitten madalla isänmaallisuutta. Kutsunnoissa onkin perseestä se että sivarista ei juurikaan tiedoteta. Älkää välittäkö mistään sotahulluista vaan seiskää selkä suorana valintanne takana älkääkä turhaan pelätkö. Ilmoittakaa vain rohkeasti haluavanne sivariin, vastatkaa totuudenmukaisesti kysymyksiin (tosin pieni valkoinen valhe sallittakoon) ja tehkää selväksi ettei intti tule kysymykseenkään. Allekirjoittanut töppi edellä mainituissa asioissa pahasti ja on katunut sitä. Siksi kannustankin sivariksi aikovia.

Niin, ja muistutan vielä intin käyneitä että jos asepalvelus kaduttaa jälkeenpäin tai vakaumus on muuttunut, niin sivariksi voi ruveta intin jälkeenkin eli täydennyspalvelusvelvollisuus on olemassa. Siihen tosin kantsii hakeutua vain vakaumuksellisista syistä koska jotkut on hakeutuneet siihen vain välttääkseen simppelisti kertsarit ja tulleet myöhemmin katumapäälle. Niin ikään siitäkään ei olemassa kovin paljon tietoa mutta AKL:n sivuilta löytyy kaikki tarvittava tieto.

Olipa kantanne ja vakaumuksenne mikä hyvänsä, niin toivottelen hyvää palvelusta joka tapauksessa.

24

1846

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin, unohdin laittaa aiemmin tuohon viestiin, että lisätietoja löytyy Aseistakieltäytyjäliitosta ja Siviilipalveluskeskuksesta. Osoitteita en muista mutta googlettakaa niitä, niin löytyy kyllä.

    • en mikään militarist

      voi luoja...

      • No, ihan itsensä Luojan puoleen ei tässä asiassa tartte kääntyä.


    • löytyykö luonnetta

      Sivari, eli palkaton pakkotyö ei ole vaihtoehto, ellet välttämättä halua ilmaista tukea miesten pakolliselle asevelvollisuudelle.

      Käytännössä suomessa on valikoiva asevelvollisuus, jos ei armeijaan halua, on itsensä viisainta ohjata oikeille raiteille jo kutsuntavaiheessa.
      Voi avoimesti kertoa, että vihaa armeijaa, kertoo totuuden mitä ajattelee asiasta ja sanoo että keskeyttäminen on 100% varmaa. Eli vähän luonnetta kysyy, mutta se maksaa vaivan, muuten lusit lähes vuoden turhaan kärsien, kun olit lammas ja menit sinne minne muutkin periaatteella.

      • Kyllähän minäkin tuosta valikoivuudesta olen käytännössä perillä. Ja olen itse kolmekymppinen reservinkieltäytyjä (ns. jälki-sivari), en siis kutsuntaikäinen kakara, jos niin luulit. Myönnän että minua potuttaa jälkeenpäin valintani ja siksi koetan levittää tietoa sivarista enemmän. Mutta eiköhän se nykyään löydy muutenkin...


    • Sittenkin joku ero?

      "Kutsuntaikäisille nuorille miehille vinkiksi, etenkin niille, jotka vakavasti harkitsevat sivaria: Siviilipalvelus on selvästi järkevämpi vaihtoehto"

      ...ja yleensäkin alisuorittaminen on parempi kuin suorittaminen. Mitä vähemmän suorittaa, sitä helpommlla pääsee.

      Ja lopulta, kun pitsan ja kokiksen möhköksi turvottama nörtinruumis paisuu tietsikan edessä, nelikymppisenä jo, ja hengettömänä. Niin ei hätää. Eivät ne jätä raasua oman onnensa nojaan. Kyllä paareilla kannetaan ruumiskeon päälle niin alisuorittaja kuin muutkin. Samaan läjään pääsee.

      Vai pääsevätkö toiset kuitenkin...

      • wertyjknbvcxz

        Kyllä ne eri läjään päätyvät, ruumiskekoihin ja joukkohautoihin päätyvät ne ylisuorittajat useimmin, niin ainakin viimesodissa.


      • 7+13

        Ai, että kaikki jotka eivät armeijaa käy ovat nörttejä ja läskejä?

        Kokemusteni perusteella juuri toistepäin.. Monta läskiä ja nörttiä sivaria olet nähnyt ja montako varusmiestä.. Voi totuus kirpaista jos vaivautuisit selvittämään.

        Joka tapauksessa, ne oikeat pelimiehet tekee pelimiehen liikkeen ja jättää molemmat väliin terveydellisistä syistä.
        Vapautuksen saaminen on nykyään niin helvetin helppoa, että kuka tahansa sen saa halutessaan vaivatta.


      • refdsfdsfds
        7+13 kirjoitti:

        Ai, että kaikki jotka eivät armeijaa käy ovat nörttejä ja läskejä?

        Kokemusteni perusteella juuri toistepäin.. Monta läskiä ja nörttiä sivaria olet nähnyt ja montako varusmiestä.. Voi totuus kirpaista jos vaivautuisit selvittämään.

        Joka tapauksessa, ne oikeat pelimiehet tekee pelimiehen liikkeen ja jättää molemmat väliin terveydellisistä syistä.
        Vapautuksen saaminen on nykyään niin helvetin helppoa, että kuka tahansa sen saa halutessaan vaivatta.

        Asepalveluksesta on harvalle hyötyä, mutta etenkin nykyään kun työkokemuksen saaminen on hankalaa niin sivari ei välttämättä ole lainkaan huono vaihtoehto. Moni on työllistynyt siviilipalveluksen kautta tai ainakin saanut työkokemusta, josta on ollut hyötyä työllistymisessä myöhemmin. Itse en saanut oman alani töitä, mutta siviilipalveluksen pääsin suorittamaan oman alan töihin. Siviilipalveluksen jälkeen töitä löytyikin aivan eri tavalla.

        Eli ennen kuin lähtee C-papereita hakemaan niin kannattaa todella miettiä siviilipalveluksen tarjoamia mahdollisuuksia.

        C-paperit varmasti saa jokainen, mutta ei ne ihan olemattomista syistä tule. Kyllä siinä saa heittää itsensä kunnolla likoon, että C-paperit kirjoitetaan jos mitään todellista syytä ei ole.


    • Mitäköhän tarkoittaa nuo "ylisuoriutujat" ja "alisuoriutujat"? Sitä mustavalkoista ylenkatsomista että armeijan käynyt on ylisuoriutuja ja sivari alisuoriutuja?
      Vai mitäköhän sillä tarkoitit?

    • Kohtapa onkin kutsunnat ja vuorossa ovat tällä kertaa 1995 syntyneet. Edelleenkin kannustan ROHKEASTI hakeutumaan sivariin, koska siitä saatte arvokasta työkokemusta. Intissä teitä vain aivopestään uskomaan että olette sodassa ja intti tekee sitäpaitsi vain ylimieliseksi ääliöksi.

      Oli miten oli, päätös on omanne. Hyvää palvelusta vain, oli se sitten mikä tahansa. Älkääkä masennu vapatuksestakaan. Elämä jatkuu, oli sitten mitä tahansa käynyt.

      • Reservin jehu

        Kyllä naurattaa, kun tuota sivarissa saatavaa timantinkovaa työkokemusta hehkutetaan. Ylivoimainen enemmistö sivareista työskentelee jossain valtion tai kunnan laitoksessa helpottamassa läskiperseisten virkanaisten jo muutenkin höyhenenkevyttä työtaakkaa. Armeijan käyminen on tuottavaa työtä tarjoavalle firmalle osoitus siitä, että hakija on valmis menemään epämukavuusalueelle, eikä valita turhasta.


    • ererver

      Intissä oppii varastamaan (lipastamaan) erilaisia tarvikkeita ja vättämään työntekoa. (Nakkisuoja) En tiedä, minkä maan armeijaa kehut tuottavaksi, mutta Suomen armeija se ei varmasti ole.

    • 11+18=1118

      Se tunne kaveriporukassa kun jossain vaiheessa iltaa alkaavat keskustelemaan armeija ajoista (jota tapahtuu yllätävän usein.) niin pikkasenko on vaivautunut olo?

      Samoin vanha veteraani ukki joka sitten kyselee innoissaan että milloinkas se pojan poika lähtee armeijan "harmaisiin".?

      Tietysti pieniä, mutta kuitenkin.

      Paitsi jos tietysti kaveriporukka koostuu pitkätukkaisita ja ukki on lähtenyt tellukselta.

      • Aikuisten oikeasti

        Kivoja satuja sinulla.

        Yksikään veteraani ei suosittele armeijaa tai sotaa kenellekään. Mutta hehän ovatkin sellaisia vellihousuja verrattuna näppylänaamaiseen Call of Dutyn pelaajaan joka kirjoittelee Suoli24 palstalle anonyyminä.

        Kaveriporukassa illan mittaan yleensä ilmenee että se armeija oli harvinaisen paskaa aikaa jossa oppi että on kiire ei mihinkään, oppi juopottelemaan ja varastamaan ja n*ssimaan liinavaatteita. Parin oluen jälkeen kysyvät minkälaista sivarissa oli ja sitten alkaa se marmatus "...ttu olis munkin ptäny".


    • matala profiili jees

      Jaaettä sivariin.

      Onhan sitä alisuorittajan elämä ainakin yksi kokeiltavissa oleva vaihtoehto. Eli aina riman alta. Mitään aitoa tai kunnollista ei siis tarvitsisi tavoitella. Olisi ihan OK, että kapakissakin tyytyis juomaan räityt oluet toisten jäljiltä. Vois kehua itseään itselleen onnekkaaksi, että olisi saanut hoideltua sammahtaneen kiertopalkinnon "sillai". Autona olisi osamaksulla ostettu vanha sitikka, josta maksut jätettäisiin ekan erän jälkeen pystyyn. Junassa ja raitsikassa pummilla. Roskat heittelis siihen mihin kulloinkin sattuu. Vaatteet frälssikseltä. Housuissa tuoksu edellisen omistajan "satunnaispäästöistä".

      Mukulan vois tekaista jonkun eronneen lähiöäidin kanssa. Tietenkään ei mitään elatusmaksuja.

      Ja kysyttäess reipas vastaus, että mikä elämä tää tällänen: "tää on mun juttu!"

      • dfghjk

        Työnantajani sanoi hyvin yhdelle sivarille: kuinka sinua työnteko kiinnostaisi jos ei armeijakaan maistunut. :-D


      • Nesteen letkuapinaks
        dfghjk kirjoitti:

        Työnantajani sanoi hyvin yhdelle sivarille: kuinka sinua työnteko kiinnostaisi jos ei armeijakaan maistunut. :-D

        Työnantaja taisi olla joku yhden miehen yritys kun ei kerran tunne edes lain perusasioita.

        Monessako maassa muuten on asevelvollisuus? Niin, pa$kamaissa kuten Venäjä, Suomi ja muut Itäblokin maat, Turkki ja Kreikka.


      • Laiskoja me sivarit
        dfghjk kirjoitti:

        Työnantajani sanoi hyvin yhdelle sivarille: kuinka sinua työnteko kiinnostaisi jos ei armeijakaan maistunut. :-D

        Ajattelin mennä sivariin, eli suomeksi sanottuna vuodeksi PALKATTOMAAN TYÖHÖN. Eli aion LAISKOTELLA sen vuoden raatamalla niska limassa palkatta valtion hommis. Olempas laiska. Hyi minua, kun ei työnteko maistu vaan meen töihin...
        Ja tuo kommentti kuulostaa omalta mielipiteeltäs, jonka yritit "ovelasti" naamioida "työnantajan" ajatukseksi. Kukaan täysjärkinen ei sano että henkilö olis laiska jos se menee puolen vuoden "kesäleirin" sijaan vuodeksi töihin.
        Veli kävi armeijan pari vuotta sitten ja sano ei se mitenkään rankkaa ollu kunhan oli hyvä kunto ja osas tottua jatkuvaan ravaamisen koheltamiseen.


    • ergrsrbdb

      Työnantajasi toimiala on jossakin homobaarissa? Oletko tarjoilija?

      Monet naiset eivät myöskään käy armeijaa. Ainoa paikka, jossa "tosimiehiä" on jäljellä ovat varmasti homobaarit. Siis miesten työpaikka.

    • sotilasvalanvannonut

      he ketkä menevät sivariin niin, eivät vissiin halua puolustaa isänmaatamme !?!?

      ei varmaa edes kiinostakkaa??

      • wegwegwg

        EI todellakaan kiinnosta puolustaa kaltaisiasi assburgereita tai korkeaa veropohjaa.


    • käykää neidit sivari

      käy homo se sivaris loppuu äläkä tuu tänne vinkuu!!

      tollaset ei hinurit ei edes pärjää JOS sota joskus monen kymmen vuoden päästä syttyy!!

    • naapi

      Kävin armeijan, en suosittele.

      1) Armeija
      erilaiset ja ainutlaatuiset kokemukset (esim. rynkyllä ampuminen, savukranaattien heittely jne.)
      - turhien asioiden määrä, 3/4 palveluksesta
      - huonot johtajat
      - fyysinen kuormitus
      - suomen ilmasto
      - vapauden rajoitus
      - 24h/päivä

      2) Sivari
      helppoa ja hauskaa (jos paikan valitsee oikein)
      8h/päivä
      voi saada hyödyllistä työkokemusta
      - pidempi kesto
      - ei niin hauskaa/hyödyllistä, jos joutuu väärään paikkaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe