S-Max vai VW Sharan?

Paalausmestari

Autokuumeenpoikasta pitelee. Molemmat suurinpiirtein samankokoisia autoja. Ford n. 5000 euroa halvempi vastaavilla varustetasoilla, ehkä parempi vertailukohta voisi olla Seat Alhambra. Sharanissa parempaa liukuovet, mitä muuta? Moottorit suht samalla viivalla, PowerShift taitaa olla luotettavampi kuin DSG, joka ei kuulosta olevan luotettavan maineessa. Milloinkas S-Max malli vaihtuu? Galaxy taitaa olla merkkien välisen yhteistyön äpärämalli, poistunee piakkoin?

14

4304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilaa tarvitaan aina!

      voin lämpimästi suositella uutta galaxya, ei ole enään mitään tekemistä vw:n kanssa! Ne vanhat olikin susia...uusi on hyvä ajaa ja hiljainen sisälle!
      Sekä on noita muita isompi, eli mahtuu perheenlisäksi paljon kamaa!
      Omani on 2010 2.2TDCi Powershiftillä, 125tkm on kokemusta...hyvää sellaista!

    • ei!!

      lkonksua pitkällä tikullakaan! omani s max 2,0 ecoboostilla varustettuna powershiftillä on muuten mahtava peli!

    • Selvähän se

      Ei kai noita tarvi kuin vilkaista niin johan sen ulkonäöstä tietää kumman ottaa. Ja kun Ford on viimeisen parikymmentä vuotta petrannut laatuakin niin valinta on selvä.
      Tuo automaattilaatikko vaatimus varmistaa vain näkemystä. Toisella toimii, toisella on netti täynnä korjaamokertomuksia.

    • pääsee eroon
      • provoista eroon?

        etkös malttanut provo-kiimoissas edes lukee linkkiä??


    • köfffff

      Tulta päin vaan rohkeasti foooordin omistajat..
      vaahtosammutin molempiin kainaloihin ja haarojenväliin...hihhhhhiiiiiiiiiiii

      • Matti ja Pekka

        Köfff ethän sä vaan oo taas ajanut itteäs posliiniks ku noin vaahtoat ? Ethän vaan ajellessa naarmuttanu nappulan pintaa ? Muistele miten viimeks kävi, vuoti kuiviin ja näytti ihan rusinalta. Onneksi veljesi oli paikalla ja puhalti siihen henkeä, virkoshan se siitäoikein komeaksi vähän niinkuin iso finni. Vieläkö teillä on sitä ihottumaa genitaaleissa vai auttoiko salva ? Pekka haluaisi tavata mutta pelkää sitä kutinaa. Jos salva on auttanut niin nähdään klubilla. Pekalta ihkupihku terkkuja.


    • EX-Alhambra

      S-Max ja Galaxy tekniikaltaan/alustaltaan sama auto, erot näkee naamalla.
      Itsellä vajaan vuoden ollut -08 Galaxy, viaton ei ole ollut mutta jos valita pitäis niin ehdottomasti Ford ennemmin kuin VAG-tekele.

      • ei hyvää mainosta!

        kaverilla oli Alhambra yön yli koe ajossa ja aamulla ei startannutkaa, vaan hinuri haki pois..liikkeessä todettiin että suutin rikki ja kaksi oli jo vaihdettu!!

        Ei tullut kauppoja ja merkki vaihtui, koska on yleinen ja kallis vika uudemmassa Alhambrassa ja Sharanissa!! diesel moottoreita koskee tietenkin...


    • Paalausmestari

      Oli koeajossa molemmat yön yli - S-Max Titanium 2.0 PowerShift ja Sharan Comfortline 2.0 DSG (tekniikkapaketti jne) ja kyllä vaaka taitaa kallistua Fordiin. Automaattiset liukuovet olivat kyllä fantsut, mutta ei kyllä ole mikään itseisarvo, vähän epäilyttää avonainen kisko ulkokyljessä talven loska-/pakkasjaksoilla. Ja Sharan oli... KYLMÄ!? Liekö lämmityslaite rikki? Pakkasta vaivaiset 5 astetta ja tunnin pituisella taajama-motarilenkillä ei auto edes kunnolla lämmennyt (ilmastointi AUTO ja 25C). Tilat molemmissa ok meidän perheelle. Hinta fiilis niin ratkaisu taitaa olla helppo.

      • VW mennyt alaspäin.

        En suosittele Sharania. Itselläni nyt ajettu 88tk ja auto 2v 5kk vanha ja pääasiassa hki-tre-jkylä-lahti väliä höylätty.
        Jatkuvaa huolta moottoriovien kanssa talvella, jotka aina jäässä kun erehdyn pitämään autoa päivällä tai yöllä tallissa. Vaikka rissat ja kiskot on vedetty öljyllä tms ja silikonilla tiivisteet. Sillä seurauksella että ovi vei mennessään taaimmaisen ikkunalistan ja asetukset vääntyivät. Varaosa kaveri totteisivat vain, että lista oli väärin suunniteltu ja uusi onkin sitten paremp, reunat viistottu.

        Käytin auton juuri 90 km:n huollossa oli kuulemma etupuslat kuluneet. Huoltaja epäili väärää materiaalia tai materiaalivikaa. Matkan varrella on ollut ongelmia moottorissa kun yksi pytty ei toiminut, käynnistyksessä, akku viallinen ja vaihdettu. Tuntuu, että vuodessa pitää käyttää joka toinen kuukausi pajalla. Voi olla, etta lastentauteja mutta jos auto maksaa 55k€ niin tuntuu hassulta olla sitten empiirisenä koekaniinina. On muuten VW-huolto mennyt VV-autolla sitten stoccan ajoista alaspäin - valitettavasti.


    • 140tkm ajettu

      samat kokemukset on meillä myös Ford Galaxyn kanssa. Huollossa on ravattu monen monta kertaa: kaksi kytkinremonttia, viitos-kuutosvaihde huutaa (tyyppivika), monitoimiratti vaihdettu, käynnistymisongelmat, jne... ei mitään halpoja remppoja. Suurperheellisenä ajateltiin kokeilla VW:tä. Saa nähdä kuin käy, mutta Ford kyllästyttää ja todella!!!!

    • MasaL1

      Heips, olen ajanut 4 v Galaxyllä (diesel) ja nyt 2 v Sharanilla. Galaxya en voi suositella kenellekään jatkuvien sähkövikojen ja huonon huoltopalvelun takia. Vikalistalle mahtui jumittavat ikkunat, vuotava ilmastointi,polttoainelämmitin joka vei akun toistuvasti loppun (kyllä,vaikka kuinka käytit ohjeen mukaan) ja viimeisenä niittinä ilmavuoto polttoainejärjestelmässä - korjaus kestä KUUKAUDEN. Ei ole Sharankaan ollut viaton ja mm. sähköovien kanssa on talvella ongelma ja kahdesti on vienyt sivuikkunan koristelistan mukanaan (huollon mukaan eivät KOSKAAN moisesta ole kuulleetkaan...) mutta tiellä ei ole jättänyt ja on esim sisustusmateriaalien osalta huomattavasti Galaxya laadukkaamp.

    • NäinJälkeenpäin

      Kiva vanha ketju. 2010 ostin galaxyn, 2016 vaihdoin sharaniin, 2018 mahdutaan jo e meseen. Nyt voi todeta että ford oli lähes viaton ja volkkarissa oli kyllä aivan valtavasti vikoja. Mesestä nyt ei tiedä vielä mutta tuskin on yhtä huoleton kun ford aikoinaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3047
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2886
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2068
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1795
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1492
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe