Paljonko käyttörahaa viikoksi?

Portugaliin 2013

Hei. Meitä on kaksi aikuista lähdössä Lissaboniin ja pohdimme, millainen summa rahaa riittäisi viikon elämiseen. Hotelli aamiaisineen on jo kuitattuna, ja muusta elämisestä on kyse. Emme tunne Lissabonin hintatasoa.

Rahaa kuluisi seuraavaan:

- Syöminen ja juominen ravintoloissa: hyvää ruokaa ja viiniä kuluu rutkasti.
- Taksit lentokentältä, lentokentälle ja ehkä pari kertaa kaupungissakin.
- Jokunen museokäynti.

Emme ole kovia shoppailemaan, joten lähinnä ravintolat ja nähtävyydet veisivät rahaa.

Kiitos neuvoista!

10

943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suurinpiirtein44

      Taksi maksaa noin euron kilometri pieni lähtötaksa. Eli noin kolmanneksen halvempaa kuin Suomessa.

      Ravintolassa syöminen myös noin kolmanneksen halvempaa kuin Suomessa, mutta hintahaitari on suuri.

      Varaatte kahdelle ihmiselle rahaa viikoksi noin tuhat euroa niin pitäisi riittää mukavasti, eikä tarvitse aina etsiä sitä halvinta vaihtoehtoa.

    • Shop-A-holic

      300 e/vko/nuppi. Hyvin riitti viime viikolla. Lissabonissa tuskin mikään on kalliimpaa kuin Suomessa. No pistaasipähkinöitä, ehkä lukuunottamatta. Suurimmillaan hinnanero oli Frisee-salaatissa. Suomessa ~1,5 e/100 gr. Lissabonissa 1,5 e/kg. Seitsemällä eurolla syö ihan hyvää ruokaa mm ketjuruokaloissa. Bic Mac ateria noin vitosen.

    • Tonni vikko

      Jos kaikki syömiset tapahtuu ulkona ja ajellaan vähän taksilla, katsellaan nähtävyyksiä, niin kyllä sellainen 50-70 euroa nuppia kohti menee päivässä helposti, paljon enemmänkin jos ei ole tarkkana, missä syö ym. Eli varatkaa se tonni ja katsokaa, ettette ökyile. Sillä nyt ei paljon tuliaisia ostella, mutta elää sen viikon Lissabonissa kohtuullisesti pihtailematta.

      • Shop-A-holic

        Taksilla voi ajaa vaikka aamusta iltaan, mutta Lissabonissa taksilla ajeluun ei ole käytännön pakkoa, koska metrojärjestelmä on nopea, edullinen ja kattava. Metrolla lentokentältä keskustaan 1,15 e.


      • Portugaliin 2013
        Shop-A-holic kirjoitti:

        Taksilla voi ajaa vaikka aamusta iltaan, mutta Lissabonissa taksilla ajeluun ei ole käytännön pakkoa, koska metrojärjestelmä on nopea, edullinen ja kattava. Metrolla lentokentältä keskustaan 1,15 e.

        Metron käyttäminen sopii varmasti monille, mutta ei kaikille. Vaikkapa liikuntaesteisille, klaustrofobisille, erilaisista sairauksista kärsiville tai vain runsaiden matkatavaroiden kanssa matkaaville taksi voi olla helpompi tai jopa ainoa vaihtoehto liikkua.


    • Portugaliin 2013

      Kiitti vastauksista! Varataan se 500 per pää niin ei ainakaan lopu kesken. Kiitos etenkin tuosta tiedosta, että ravintoloissa on noin kolmanneksen halvempaa kuin Suomessa, siitä saa jo suuntaviivoja.

      Varmaan enimmäkseen houkuttele ketjuihin kuulumattomat, paikalliset ravintolat, vaikka ehkä jonain yksittäisenä päivänä saattaa tulla piipahdettua ketjupaikassakin. Pääosin tarkoituksena katsella kaupunkia, maisemia, arkkitehtuuria ja siinä lomassa istuskella vähän ravintolassakin. Ravintolavinkkejäkin saa antaa, jos tulee mieleen jotain kivoja paikkoja esimerkiksi Avenida de Liberdaden liepeillä. :)

      Museomaksut ovat aika lailla Euroopan pääkaupunkien perustasolla, mitä netistä katsoin, joten siinä ei tule yllätyksiä. Tuliaisia tuskin tulee pahemmin ostettua.

      En tiedä, tuleeko taksilla paljon ajeltua kaupungin sisällä, jalkaisin on mukavinta tutustua paikkoihin. Tosin paikoitellen taitaa olla aika jyrkkiä mäkiä, joten jos jalat pääsevät väsymään, kuinka tai mistä Lissabonista saa takseja? Soittamalla, taksiasemilta, viittomalla?

      Kieltä emme valitettavasti puhu, mitä nyt perusfraasit "päivää", "kiitos", "anteeksi, mutta en ymmärrä" ja sellaiset tulee tietysti aina tankattua matkalle lähtiessä. Pärjännee silti englannilla, jos tulee tarve.

      Kiitos vielä tiedoista!

    • LissuT

      Jos aiotte useampaan museoon, niin Lisbon card voisi olla harkinnan arvoinen http://www.askmelisboa.com/en/content/places-visit

      Takseja saa tolpalta ja lennosta (ja tietty soittamalla). Taksin löytäminen ei tule olemaan ongelma, niitä on paljon! Jos taksin katolla taksikyltin vieressä palaa vihreä valo, niin auto on vapaa.

      Taksi lentokentältä keskustaan maksaa max 15€ (hotellin paikasta riippuen), taksamittaeinmaksuun lisätään matkalaukkumaksu n 1,50 €.

    • Jos menette taksilla keskustaan, älkää hyväksykö mitä tahansa hintoja. Meitä huijattiin kerran 30 e maksulla. Kannattaa kysyä etukäteen tai ainakin katsoa, että mittari on päällä. Osa takseista puhuu englantia osa ei. Muuten englannilla pärjää hyvin Lissabonissa. Melkein kaikki osaavat sitä.

      Kokeilkaa ravintola Assinaturaa. Se on yksi parhaista Lissabonissa. http://www.assinatura.com.pt/index.php/en/ementas/a-qualquer-hora. 3 ruokalajia 36 e, 5 ruokalajin illallinen 49 eur tai 7 ruokalajia 61e. Viinit päälle. Se sijaitsee hiukan syrjään Avenida de Liberdadesta eikä ihan keskustassa.

    • 3xLisboa

      Viikko vierähti taas Lissabonissa. Rahaa kului 360 euroa sisältäen tuliaisviinit. Kolmannella reissulla ei tarvinnut enää kaikkia nähtävyksiä koluta. Matkat tein julkisilla ostaen 1,40 euron kertalippuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3017
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2866
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2038
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1755
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1472
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      96
      1223
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1188
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe