Lukio vai ammattikoulu????

APUA!!!

Kertokaa nyt rehellisesti kumpiko on kannatavampaa, mennä lukioon ja sen jälkeen esim. sosionomiksi vai suoraan ammattikouluun lähihoitaja linjalle??? Joka tapauksessa haluan tulevaisuudessa työskennellä lastenhoitajana! Kertokaa kummankin oppilaitoksen hyvät ja huonot puolet: miten raskasta, poissa olot, päivien pituudet ym...????? Kuitenkin taitaa olla melko paljon luettevaa ihan kuin lukiossakin joten ei siinä paljon eroa, vai? En ole mikään super nopea lukemaan, mutta kuitenkin ihan hyvä oppilas (keskiarvo noin 8 luokkaa, ilman suurempaa panostusta kouluun).

15

3255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä on totuus:

      Mene ihmeessä lukioon!

      Suurimmaksi osaksi amikset ovat melko yksinkertaisia, vaikka toki poikkeuksiakin varmasti löytyy. Lukiossakaan kaikki eivät ole viisaita, mutta KESKIMÄÄRIN lukiolaiset ovat selvästi viisaampia kuin amikset.

      Omasta peruskoulustani amikseen menivät ne tyhmimmät ja huonokuntoisimmat tyypit, joista suurin osa oli tupakkaa polttavia "koviksia".

      • apina mc roger

        Ei sinne lukioon tai amikseen mennä, sen takia että toiset ois tyhmempiä. Aika idioottimaiselta näyttää sunki perustelut.


      • wqrwet
        apina mc roger kirjoitti:

        Ei sinne lukioon tai amikseen mennä, sen takia että toiset ois tyhmempiä. Aika idioottimaiselta näyttää sunki perustelut.

        Menään, kun on osaa!


    • niiiin

      Jos joku ammatti ees vähänki kiinnostaa ni kannattaa mennä sitä opiskelee.Nykyään suht hyvillä amiksen papereilla pääsee helposti yliopistoonki jos jatko-opiskelu kiinnostaa.Amiksen kun on käynny ni varmistat itelles paremmat mahdollisuudet saada töitä vaikket enää menis jatko-opiskelee.En tiiä mistä päi oot mut, jos lastenhoito hommat kiinnostaa nii sosiaali- ja terveysalan kouluu opiskelee esim. Hesote.

      • Tä, ni, niin

        Todellakin ite vedin amiksen lukematta läpi ja vanhalla arvosanamallilla (1-5) 3,2 keskiarvolla enkä todellakaan panostanut oikeastaan mihinkään aineisiin koska en sillon aikonut jatkaa minnekkään. Ylä-asteen luokkakaveri menikin sitten samaan aikaan lukioon ja sai semi paskan todistuksen. Meidän molempien valmistumisesta tulee kohta 6-vuotta niin arvatkaa vaan kumpi meistä opiskelee amk.ssa ja kumpi meistä painaa niskalimassa paskaduunia kun ei pääse mihinkään kouluun sisään ja hakee joka vuosi?


    • xcvbdf

      Amiksen papereilla voi pyrkiä yliopistoon, käytännössä pääsykokeissa onnistuminen edellyttää lukion suorittamista.

      Yliopistossa opiskelee ehkä n. 1% ammattikoulupohjalta sinne jatkaneita.

      Amis on hyvä, jos haluaa nopeasti ammatin ja töihin, eikä halua opiskella tosissaan.

      Lukio antaa hyvän pohjan jatko-opintoihin, oli se jatko sitten korkeakoulu tai ammattikoulu.

      Amisten kannattaa myös ottaa huomioon, että tulevaisuudessa tarvitaan yhä enemmän kielitaitoa, viestintätaitoja sekä valmiutta kouluttautumiseen.

    • mutu13

      Lukiossa teoriaa ja amiksessa enemmän työelämälähtöistä toimintaa. Lukiossa pätätevämmät ja koulutetummat opettajat. Varsinkin, jos haluat Sote-puolelle, niin amis voi olla hyvä ratkaisu.

      • examisNyk.amkilainen

        Lukion ja amiksen opettajia ei voi edes verrata! Lukiossa opettajat on maistereita, mutta amiksessa esim. teknillisellä puolella opettajat ovat inssejä jotka ovat lukeneet padagogiaa. Saattaa seassa olla myös parit DI.t, mutta ne opettaa lähinnä AMK.ssa. Meillä amiksessa oman-alan opettajat opetti niin kemiat, matikat, fyssat ja mitä näitä nyt oli. Kielille, viestinnälle ja liikunnalle oli omat opet jotka nyt kelpaavat ihan minne vaan opettamaan.


    • wgqewdbhqebhb

      Ammattikoulusta saa ammatin, lukiosta ei. Mieti kumpi on järkevämpi.

      • Helppoa.

        Lukio


    • 13+14

      Itse kävin ensin lukion 3.5v ja sen jälkeen ammattikoulun yo linjalla 2.5v, jälkiviisaana tietenkin voi sanoa että olisi heti kannattanut mennä ammattikouluun mutta mistä näitä tietää..

    • Mielipide_vain

      Mikset ota kaksois- tai kolmistutkintoa? Saat lukion, ams, ja amk samalla.

      Itse valitsin amiksen, koska jos tämä maa jotain tarvitsee, on se motivoitunut ja ammattitaitoinen työntekijä, enemmin kuin yksi yleissivistynyt professori. (toki lukiosta muuhunkin pääsee, melko suuriosa lukiosta tulleista jatkaa ylempiin koulutusasteisiin).

      Tämä lukio vs. amis juttu on vähän lähtenyt jo käsistä. Se on vähän mennyt siihen, että lukiossa luullaan, että rakennus- ja sähköala on ainoa amis-ala, ja amiksessa luullaan, että kaikki lukiolaiset ovat professoreita tai matemaatikkoja.

      Ammattikoulut tarjoavat paljon muutakin kuin raksan. Pelkkä talousalan-koulutus on jo matematiikan osalta kevyesti lyhyen matematiikan yläpuolella ja kielten osalta myös melko vaativa. Ammattikoulu sisältää yleissivistyksen ja alan ammattitaidon samassa paketissa, kun taas lukio on periaatteessa pelkkää sivistystä. Toki raksa puoli on vähän mitä on, mutta ei sinne tarvitse mennä.

      Ammattikoulun jälkeen on hyvät pohjat jatkaa amk:hon ja saada jokin ammatti joka pesee kaikki mahdolliset professorit. IT-asiantuntija / Sovelluskehittäjä / Web-manager yms. ovat tällä hetkellä melkein jopa kysytyinpiä ammatteja ja erittäin kova palkattuja, joten suosittelen sen alan harkintaa.

      Mutta kuten sanoit, haluat hoitoalalle, joka on myös kysytty ja kova palkattu, mutta melko raskas (pakko sanoa), niin sanoisin, että kaksoistutkinto olisi parasvaihtoehto tässä tilanteessa. Tulee toki pitkät päivät ja paljon tietoa lyhyessä ajassa, mutta on se sen arvoista. KT:n (kaksoistutkinto) viikko tuntimäärä on jotain 35-40 tietääkseni (ainakin ihmiset ovat näin kertoneet), ja taas tavallinen amis on kaikkea 20 ja 40 väliltä (itselläni on ollut 36 parhaimmillaan ja 22 minimissään).

      Ammattikoulun hyvä puoli on sen top eli työssäoppimisjaksot, joissa saadaan erittäin arvokasta työkokemusta (sitä on paha saada töitä ilman työkokemusta, vaikka olet kuinka sivistynyt) ja opitaan asioita käytännön kautta, eikä vaan lueta kirjoja ja toivota, että ihmiset noudattavat niitä normeja. Lähihoitajan alalla tarvitaan kemian/fysiikan/matematiikan taitoja aika paljon, joten kannattaa panostaa niihin. Mutta pitkän matematiikan jutut ovat periaatteessa turhia tällä alalla, ellet nyt ala lääkesuunnittelijaksi.

      Eli lukio ei ole pakollinen läjihoitajan koulutuksen suhteen, mutta siitä on hyötyä, jos intoa riittää ja jaksat. Mutta suosittelen KT:tä, koska se on vain 3,5-4 vuotta ja saat molemmat samassa paketissa. Ei paha diili.

    • kaksoist.

      Suosittelen kaksoistutkintoa. Opintojaksoissa on myös päällekkäisyyksiä, kuten terveyskasvatus, kemia, fysiikka jne., mikä näkyy opintojakson hyväksilukuna.

      Kun menin peruskoulusta suoraan amikseen, valmistumisen jälkeen ei otettu töihin, koska en ollut ylioppilas. Lukion kieliopinnoissa ns. small talk on varmempaa kuin amiksen opinnoissa.

      Lukiossa ja ammatillisessa oppilaitoksessa koulupäivien pituus on sama, sillä ei ole merkitystä.

    • alanmies

      älä jumalauta lukioon mene. alan mieheks vaa. soppaa voi kiskoo niin sootanasti keskellä viikkoo jopa.

    • Opiskelijako

      Annan tähän oman mielipiteeni ammattikoulun käyneenä. Molemmat koulut ovat yhtä hyviä ja molemmat antaa jatkokoulutus mahdollisuuden. Lukion jälkeen on pakko kouluttautua lisää, kun taas ammattikoulun jälkeen ei ole pakko, mutta onhan se tietenkin suositeltavaa. Ammattikoulussa on paljon käytännönläheistä työskentelyä ja jos löydät itsellesi kiinnostavan alan suosittelen menemäänn ammattikouluun. Kumpaakaan koulua ei silti kannata väheksyä. Molemmissa tarvitsee silti keskittyä ja opiskella. Lukiossa tarvitsee lukea ja keskittyä kokeisiin ja valmistautua tietenkin sitten kirjotuksiin kun ammattikoulussa opiskellaan alasi perusteita ja perehdytään ja tehdään alaan liittyviä hommia. Yleensä toisen ja kolmannen vuoden aikana on työharjoittelu jonka voit itse hakea. Onnea opiskeluillesi, mieti tarkkaan asiaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe